Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

«Clean Harry», ο Πρίγκηψ της Δημοκρατίας

«Ι know what you're thinking. 'Did he fire six shots or only five?' Well, to tell you the truth, in all this excitement I've kinda lost track myself. But being this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk?»
Απρόσμενη τροπή παίρνει ο πόλεμος στο Ιράκ, καθώς σε μια δύσκολη για τις απελευθερωτικές δυνάμεις καμπή του, οι σύμμαχοι ανακοίνωσαν ότι τις τάξεις τους θα ενισχύσει ο επονομαζόμενος και «Ράμπο του Μπάκιγκχαμ», Πρίγκηπας «Σκοτώνω» Χάρι.
Κύκλοι προσκείμενοι στους ιρακινούς αντάρτες δεν κρύβουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή, ωστόσο οι διάσπαρτες πληροφορίες περί εθελούσιου γενικού τους αφοπλισμού και ολοκληρωτικής τους παράδοσης ελέγχονται ως υπερβολικές.
Όσο υπερβολικές κι αν είναι όμως, όλα δείχνουν ότι το προσωρινά χαμένο αμερικανοβρετανικό στοίχημα της εξαπλώσεως της δημοκρατίας στην Μέση Ανατολή θα κερδηθεί τελικά χάρη σε έναν γαλαζοαίματο, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό μήπως τελικά η Δύση δεν πρέπει να εξάγει δημοκρατία σκέτη, αλλά το βασιλευόμενο ρεμίξ της.

5 Comments:

At 2/22/2007 09:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μάλλον ως Harry Poter θα πάει...

 
At 2/23/2007 10:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ oldboy,
φαίνεται πως ο Ιάκωβος σάς τροφοδοτεί με απόρρητες πληροφορίες από τα έγγραφα της αντιτρομοκρατικής για τις διεθνείς εξελίξεις. ;)
Σας διαφεύγει, όμως, μια ακόμη πιο απόρρητη ανάλυση του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών για την Εξαγωγή Δημοκρατίας στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα την οποία η στρατιωτική εκστρατεία του μικρού πρίγκηπα στο Ιράκ είναι η επόμενη κίνηση ενός καλά μελετημένου σχεδίου, βασισμένου στην γνωστή στρατηγική "αν δεν μπορείς να τους πείσεις μπέρδεψέ τους". Σύμφωνα με αυτό, ο Χάρι θα μεταβεί στο Ιράκ έχοντας στην κωλότσεπη την φωτογραφία από εκείνο το πάρτυ στο οποίο είχε ντυθεί ναζί. Βάσει του σχεδιασμού των δημοκρατικών δυνάμεων, σε κάθε περιπολία του ο πρίγκηψ θα επιδεικνύει την φωτογραφία στους Ιρακινούς, καταρρίπτοντας αυτόματα την στρεβλή εντύπωσή τους περί συμμαχίας της Δύσης με το Ισραήλ εναντίον των αράβων.
Οπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, οι εκτιμήσεις περί εθελούσιου γενικού αφοπλισμού και ολοκληρωτικής παράδοσης των ανταρτών -και μάλιστα πολύ σύντομα- μόνο υπερβολικές δεν είναι.

 
At 2/23/2007 01:57:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Blade, ντροπή να ειρωνεύεσαι τον πρίγκηπα.
Α., καλά το πάτε :-)

 
At 2/23/2007 06:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν την εκτίμηση ότι ο Τόνυ Μπλερ - φιλιππινέζα - πιστεύει αυτά που λέει περι αποχώρησης των βρετανών από το Ιράκ, νομίζω ότι τελικά ο Harry, τον τροχονόμο της μεγάλης φυγής θα κάνει, παρά οτιδήποτε άλλο.
Τώρα αυτά τα περί ναζιστή πρίγκηπα που αναφέρει ο αγαπητός φίλος a. said θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένα από τα μεγάλα αναπάντητα ερωτηματικά του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου είναι το γιατί οι γερμανοί δεν ξεκώλιασαν οριστικά και αμετάκλητα τους βρετανούς στη Δουνκέρκη, αλλά σταμάτησαν την προέλαση τους 20 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι και τους άφησαν να φύγουν ανενόχλητοι για τη νήσο των λεόντων.
Πάντως το πιο πετυχημένο το είχε πει η Θάτσερ μετά το τέλος της εισβολής των βρετανών στα Φώκλαντ, ότι : "Καλά θα κάνουμε (εμείς οι βρετανοί) να σκεφτούμε σοβαρά τις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις μας διότι μας τελειώνουν οι ευγενείς".
Μετά πήδηξε ο μαλάκας τη συγχωρεμένη και έτσι μας προέκυψε νέα φουρνιά ευγενών και ιδού τα αποτελέσματα.
gs

 
At 2/24/2007 04:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μηπως εινια ο χαρυ κλυν;;;;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home