Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2007

Η Θυσία

O Aντώνης είχε μια θεία Σμυρνιά που έλεγε τον καφέ. Όχι τον Παντελή. Τον άλλο, τον κανονικό. Ο Αντώνης βασικά δεν πίστευε σε αυτά, αλλά η θεία του δεν είχε λαθέψει ποτέ. Του είχε ας πούμε προφητέψει ότι στο πρώτο ντέρμπι που θα παίξει στο Καραϊσκάκη θα του πετάξουν κάτι τσιμέντα, αλλά αυτός δεν είχε να φοβάται τίποτα, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να τον βρουν τα τσιμέντα στο κεφάλι και να μείνει στον τόπο. Χρόνια και εκατοντάδες καφέδες μετά, σημειολογώντας κάτι άλλα κατακάθια (καφέ), του εξήγησε ότι τα τσιμέντα εκείνα δεν είχαν ριχθεί με κακό σκοπό, αλλά ότι αντίθετα ήταν τα εγκαίνια του γκρεμίσματος του γηπέδου, προκειμένου να χτισθεί (με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για το Kράτος, την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, τον Εθνικό Πειραιώς και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό) ένα νέο γήπεδο, όπου ο Αντώνης έμελλε να δοξαστεί. Όσο χτιζόταν το γήπεδο στον Αντώνη πέταξαν οι ίδιοι άνθρωποι σε ένα άλλο γήπεδο κάτι ρουκέτες, αλλά η θεια του τον είχε και πάλι προειδοποιήσει να μην φοβάται. Ο Αντώνης, άνθρωπος καθόλου φιλοχρήματος και εντελώς αισθηματίας, έκανε πέτρα την καρδιά του και μολονότι δεν ήθελε να φύγει από μια ομάδα που έπαιζε από παιδάκι, ακολουθώντας τις εντολές της μοίρας του, όπως τις ερμήνευε αυθεντικά η θεία του, πήρε μεταγραφή. Η θεία του τον ορμήνευσε να μην πάρει απλώς μεταγραφή αλλά να γραφτεί και μέλος. Υπάκουσε χαριεντιζόμενος με προέδρους που του είχαν στερήσει τίτλους και πριμ τίτλων τόσα χρόνια, με προέδρους που τον είχαν αποκαλέσει κότα και λαγό και με αγνούς φιλάθλους που τόσα χρόνια χαριεντίζονταν κι αυτοί μαζί του, εξασκούμενοι στην τσιμεντοβολή και στις φυσουνομαχίες. Η θεία του είχε δίκιο: ο Αντουάν ζούσε τις μεγά - τις μεγάλες του στιγμές στο γήπεδο που με τόσες θυσίες χτίστηκε. Πήρε δύο νταμπλ, διαφήμισε κουφώματα, ρολόγια χειρός, γκρίζαρε λίγο ακόμη κι έγινε ακόμη πιο Κλούνεϊ κι απ' τον Κλούνεϊ. Το μόνο του πρόβλημα ήταν ότι ο αθλητικός Τύπος ήταν εξαιρετικά αυστηρός μαζί του και στο παραμικρό του λάθος τον σταύρωναν, τη στιγμή που δεν παραδέχονταν (με την εξαίρεση ολίγων) τις μεταφυσικές του ιδιότητες, όπως το ότι καθοδηγεί εξαιρετικά την άμυνά του και ότι ψαρώνει τα αντίπαλα φορ στα τετ α τετ. Αλλά ο Αντώνης ήταν ψυχάρα και άντεχε τον πόλεμο των αθλητικογράφων.
Την περασμένη Τρίτη, στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο καφέ, η θεία του του είπε ότι θα σκοράρει. «Είσαι σίγουρη, θείτσα;» την ρώτησε με μάτι που έλαμπε. Ήταν. Την επόμενη ημέρα η ομάδα του με φουλ κόντρα διαιτησία και σε ένα γήπεδο εκκλησία κινδύνευε να αποκλειστεί από μια ομάδα Β' Έθνικής. Ο Αντώνης δεν θα είχε πρόβλημα, γιατί αυτό θα ήταν ωφέλιμο για το γενικότερο καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο πρόεδρος της αντιπάλου ομάδος ήταν ο Αλέξης Κούγιας και τον Αντώνη τον είχε πειράξει η συγγνώμη που ο Κούγιας είχε ζητήσει από τον Κεχαγιόγλου.
Έτσι, ακολουθώντας το ριζικό του, έντεκα λεπτά πριν λήξει η παράταση προωθήθηκε σε κόρνερ για να σκοράρει. Φρικαρισμένοι στον πάγκο οι προπονητές του του φώναζαν να γυρίσει στο τέρμα του. Ο Αντώνης όμως τους έγραψε στους παλιούς του τους κροτάφους, γιατί ήξερε ότι θα βάλει γκολ.
Δεν έβαλε όμως. Είχε κάνει λάθος για πρώτη φορά η θεία του; Αυτόν δεν τον ένοιαζε και τόσο, ο Αντώνης ήταν βασικά του Ορθού Λόγου και του Διαφωτισμού και όχι των προλήψεων. Αλλά η θεια του; Η θεια του η Σμυρνιά, η θεια του η γερόντισσα πλέον; Πώς θα το έπαιρνε; Θα γινόταν ερείπιο κι αυτό ο Αντώνης δεν μπορούσε να το δεχτεί με τίποτα.
Τσέκαρε τις προθεσμίες του και είδε ότι αν σκοράριζε την Κυριακή η θεία του θα είχε προφητέψει και πάλι σωστά. Για μια ακόμη φορά έκανε πέτρα την καρδιά του και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα. Την επόμενη μέρα οι εμπαθείς δημοσιογράφοι μίλησαν για γκάφα.
Η θεία του ήταν ευτυχισμένη όμως; Ήταν.

24 Comments:

At 2/05/2007 11:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δυστυχως για κεινον ο Αντωνης επελεξε να γινει α π α τ ρ ι ς.

Παρα το οτι η συμπεριφορα απεναντι του δεν ηταν σωστη,οταν εχεις περασει 15 χρονια σε μια ομαδα δεν πας στον μισητο της αντιπαλο για πολλους λογους τους οποιους θα αντιληφθει μολις σταματησει την ενεργο δραση...εκτος αν συνεχισει το γλυψιμο των Κοκκαλαιων με στοχο ..να γινει αποδεκτος σαν πραγματικος παλαιμαχος του Ολυμπιακου,κατι σαν Αμανατιδης ας πουμε στο πιο σοφιστικε.

Τους λογους θα αντιληφθουν και τα παιδια του δυστυχως,κι απ'αυτη την αποψη δεν τους προσεφερε και την καλυτερη υπηρεσια.Και αυτα,απο καποιον που τον κατανοει...

 
At 2/05/2007 11:46:00 μ.μ., Blogger Looser said...

η ιστορια βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα;
επειδη δεν παρακολουθουμε ολοι μας μπαλα
:P

 
At 2/06/2007 03:29:00 π.μ., Blogger Thrass said...

με στοχο ..να γινει αποδεκτος σαν πραγματικος παλαιμαχος του Ολυμπιακου,κατι σαν Αμανατιδης ας πουμε στο πιο σοφιστικε.

Όχι και πιο σοφιστικέ... Έχεις ακούσει ποτέ τον Αντωνάκη να μιλάει; Μπροστά του, ο Αμανατίδης είναι o Ράινερ Μαρία Ρίλκε!

Πάντως δεν έχουμε παράπονο. Στο ντέρμπυ ΑΕΚ-Γαύρος, παραλίγο τα περισσότερα γκολ να τα βάλει ο Παναθηναϊκός :)

 
At 2/06/2007 08:18:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Παίδες, δε θέλω να γίνομαι πάλι ο politically correct σπασίκλας, αλλά αυτά για την προδοσία του Νικοπολίδη είναι παπαριές ολκής. Πότε θα μεγαλώσουν οι (βάζελοι) οπαδοί για να καταλάβουν οτι αυτό που για αυτούς είναι το Κυριακάτικο χάζι τους για τον άλλο είναι η δουλειά του;;;

"Ο Αντώνης, άνθρωπος καθόλου φιλοχρήματος και εντελώς αισθηματίας, έκανε πέτρα την καρδιά του και μολονότι δεν ήθελε να φύγει από μια ομάδα που έπαιζε από παιδάκι, ακολουθώντας τις εντολές της μοίρας του, όπως τις ερμήνευε αυθεντικά η θεία του, πήρε μεταγραφή."

... αντί να μείνει με ψίχουλα σε μια ομάδα που δεν τον ήθελε για να θωρακίσει την ιδέα του τριφυλλιού και να πουλήσουν οι μπουτίκ λίγο περισσότερο. Τον αλήτη...

Κι αυτός σαν τους άλλους τους αλήτες που αλλάζουν ομάδα παραπάνω από μια φορά στην καριέρα τους (δηλαδή το 99,9999% των ποδοσφαιριστών), μόνο τα φράγκα σκέφτεται, σε αντίθεση με τον αγνό, οργανωμένο οπαδό που δίνει και τη ζωή του για την ομάδα (πετώντας τούβλα στις οδομαχίες σε επαρχιακές πόλεις, π.χ.).

 
At 2/06/2007 10:42:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε ολντ μπόι από το ποστ σου αυτό φαίνεται πόσο σε τσούζει. Και ο αντωνάκης και ο ολυμπιακός.

Με όλο το σεβασμό τελευταία είσαι λίγο ντεφορμέ. Μήπως είσαι ερωτευμένος (βλέπε και ιστορία με το πρεζάκι)?

 
At 2/06/2007 12:16:00 μ.μ., Blogger Θεριό Ανήμερο said...

"Η θεία του ήταν ευτυχισμένη όμως; Ήταν". Όταν μιλάμε για έναν, έστω, άνθρωπο ευτυχισμένο, προσωπικά πάω πάσο.

 
At 2/06/2007 01:57:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ολα για τη θεία λοιπον, μη.. φτάσουμε στο "Χάσαμε τη θεία ΣΤΟΠ"

 
At 2/06/2007 02:22:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Δεν είναι σίγουρος, Lazopolis. Υπήρχε χρηματική διαφορά (-25%, αν θυμάμαι καλά), αλλά ένα απο αυτά που σού φέρνουν τα χρήματα είναι κοινωνικό κύκλο, κι ο Αντωνάκης το δικό του τον πλήγωσε. Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι τον συνέφερε. Κάτι τέτοια έλεγε κι ο Ρότσα στον Έκι και δεν έφυγε.

(εμένα δε μού φεύγει από το μυαλό ότι η απόφαση δεν ήταν δική του, αλλά κάποιας άλλης, τεσπά)

 
At 2/06/2007 02:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"το πιο σοφοστικε"αναφεροταν βασικα στο look thrass.Τωρα αν ο Αμανατιδης ειναι ο ριλκε τι να πω...

ναι,η ιστορια του Αντωνη ενοχλησε βαθια τους Παναθηναικους οχι γιατι δεν αντιλαμβανονται το επαγγελματικον του θεματος,αλλα γιατι περιμεναν απ τον συγκεκριμενο να εχει τη σοφια να μην ενταχθει στο συλλογο "της ψυχωσης",εκει οπου τα μετεπειτα φαιδρα του "μελους" κλπ θα ηταν επιβεβλημενα.Μπορουσε να παει καπου αλλου να παιξει ως καλος επαγγελματιας.Τωρα αν ο thrass υπονοει την κ,Στασινου,συζυγο του Αντωνη,τι να κανουμε φιλε,σε τετοιες γυναικες δυσκολο να πεις οχι...η υποθεση ηταν χαμενη απο χερι...

 
At 2/06/2007 05:09:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Συμφωνώ με το πρώτο σχόλιο του thrass, συμφωνώ με τον lazopolis όμως.

Μετά το "ντέρμπι" της Ριζούπολης ακουγόταν ήδη σε... παρα-αθλητικούς κύκλους ότι οι βαρδινογιανναίοι θεωρούν τους παίκτες πουλημένους και ότι θα τους πετάξουν έξω έναν προς έναν.
Μαλακίες, είπα και ελάλησα εγώ.
Έλα όμως που ο βάζελος όντως τους έδιωξε έναν-έναν τελικά.

Τα περί οικονομικών διαφορών είναι παπαριές.
Μέσα σε λίγα χρόνια ο βάζελος έχει διώξει όλη εκείνη την ομάδα, εκτός από τον Γκούμα - αλλά η πλάκα είναι ότι τους περισσότερους δεν προσπάθησε καν να τους πουλήσει, τους άφησε ελεύθερους να φύγουν...
Μερικούς από υους μεγαλύτερους Έλληνες παίκτες.
Νικοπολίδη, Κωνσταντίνου (εντάξει, Κύπριος, anyway you know what I mean), Λυμπερόπουλο, Καραγκούνη, Μπασινά.
Πούλησε βέβαια και κάτι λίγους (Σεϊταρίδη, Φύσσα, Κυριάκο).

Αλλά η όλη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού δε με πείθει ότι όόόλοι αυτοί ήταν ψωνάρες και είχαν οικονομικές διαφορές...
Και ακόμα και έτσι να ήταν (που δεν ήταν, οι μισού παρακαλάγανε να μείνουν), αν ο βάζελος δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει σε κανέναν παραπάνω λεφτά για να τον κρατήσει, τότε καλά έκαναν και έφυγαν.

Φεύγοντας, βέβαια, δεν επιλέγεις Ολυμπιακό.
Αλλά όχι και να λέμε ότι ο Νικοπολίδης παράτησε τον ΠΑΟ επειδή ήθελε παραπάνω λεφτά.

 
At 2/06/2007 05:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Φίλε ολντ μπόι από το ποστ σου αυτό φαίνεται πόσο σε τσούζει. Και ο αντωνάκης και ο ολυμπιακός».
Αγαπητέ Sofo, αυτό το ποστ το έγραψα ως οπαδός, άρα ως κάφρος. Δεν είπα ποτέ ότι στα οπαδικά είμαι αντικειμενικός, ουδέτερος, νηφάλιος και μετριοπαθής. Άλλο όμως ο Ολυμπιακός και άλλο ο Αντωνάκης. Ο Αντωνάκης δεν με τσούζει. Με πίκρανε.
Και όχι απλά γιατί μεταγράφηκε στον γαύρο. Για όλη τη συμπεριφορά του πριν και μετά την μεταγραφή, όπως εξηγεί και ο Squarelogic. Για το πως έκανε τον Παναθηναϊκό κώλο την τελευταία χρονιά του, ενώ είχε ήδη κλείσει στον Ολυμπιακό κι αυτός μουρμούραγε που δεν έπαιζε και χώριζε την εξέδρα στα δύο. Για όλα όσα είπε, δήλωσε και έκανε μετά την μεταγραφή.
«Παίδες, δε θέλω να γίνομαι πάλι ο politically correct σπασίκλας, αλλά αυτά για την προδοσία του Νικοπολίδη είναι παπαριές ολκής. Πότε θα μεγαλώσουν οι (βάζελοι) οπαδοί για να καταλάβουν οτι αυτό που για αυτούς είναι το Κυριακάτικο χάζι τους για τον άλλο είναι η δουλειά του;;;»
Lazopolis, αυτά τα λέει στ' αλήθεια ένας Αεκτζής; 9 στους 10 Αεκτζήδες όταν αποδημήσουν εις Κύριον δεν θα σκέφτονται τα παιδιά τους και τη γυναίκα τους αλλά τον Ντούσαν.
Όσο για τα λεφτά και τον επαγγελματισμό απαντάει και ο Thrass, αλλά σε μια κοινή εταιρία είσαι μερικά χρόνια και δεν συνυπολογίζεις μόνο τα λεφτά αν είναι να αλλάξεις δουλειά, αλλά δένεσαι με τους ανθρώπους. Όταν είσαι (ως επαγγελματίας βέβαια) σε μια ομάδα, όπου το συναισθηματικό στοιχείο είναι αυτό που κινεί όλο το χρηματικό πάρε δώσε, όταν είσαι σε αυτήν την ομάδα την μισή σου ζωή, όταν σου μένουν λίγα ακόμη χρόνια για να λήξει η καριέρα σου και μετά να είσαι βετεράνος ΔΕΝ λειτουργείς ως μπακάλης. Πόσο μάλλον όταν δεν πας απλά στον αιώνιο αντίπαλο της πρώην ομάδας σου, αλλά σε μια συγκυρία που έχουν προηγηθεί 8 χρόνια παράγκας. Εκτός αν ούτε αυτό έχει καμία σημασία. Και αν τελικά φεύγεις για τα λεφτά, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι θα δηλώνεις και πώς θα φέρεσαι. Αν είσαι στυγνός επαγγελματίας, φέρσου ως επαγγελματίας και άσε τα αγαπητηλίκια με αυτούς που τουλάχιστον δύο φορές έπαιξε να σε αφήσουν και στον τόπο αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι.
Τέλος εκτός από αυτούς που συμμετέχουν σε οδομαχίες, υπάρχει και το 98% των οπαδών που δεν συμμετέχουν, αλλά απλά παθιάζονται, αγαπούν και στεναχωριούνται για την ομάδα τους.
Η αγάπη για την ομάδα μας είναι στην τελική ανάλυση αυθαίρετη; Βεβαίως. Αν είχα γίνει γαύρος από παιδί θα έλεγα τα αντίθετα; Βεβαίως. Αλλά η ζωή δεν είναι μόνο για τα σοβαρά, η ζωή χρειάζεται και παιχνίδι και αυθαίρετες παιδιάστικες αγάπες, που όταν κάποιοι κύριοι όντας ήδη πλούσιοι τις κατουράνε για μερικά χιλιάδες ευρώ περισσότερα, δεν θα βγαίνουν και από πάνω.

 
At 2/06/2007 06:09:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Jason, ασφαλώς και η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι η βασική υπεύθυνη της φυγής τόσων Ελλήνων παικτών και ασφαλώς δεν ήταν όλοι «παλιοχαρακτήρες». Έτερον εκάτερον.

 
At 2/06/2007 06:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμβάζελε Old Boy, και βέβαια δεν είχε για τον κύριο Αντώνη καμία σημασία η οκταετής παράγκα ... άσε που όλα τα χρόνια στο βάζελο ο Αντουάν είχε καταρράκτη και αλτσχάιμερ ... μόνο όταν έγινε μέλος έγινε το θαύμα : είδε, θυμήθηκε, λύθηκε η γλώσσα του και μίλησε για αδικίες, πέναλτι, οφσάιντ κ.λπ.
Τελικά, μιά θλιβερή περίπτωση ...

 
At 2/06/2007 07:59:00 μ.μ., Blogger Agobooks said...

Αχ! Αχ!
!Όταν ήταν σε'σας, Αντωνάρα ε;

 
At 2/06/2007 09:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άψογο το ποστ για τις αυθαίρετες παιδιάστικες αγάπες.
Το ίδιο απαντώ σε δήθεν βάζελους που μου λένε πως δεν έχουμε ομάδα. Δεν θα κάθεσαι να εξηγείς τώρα την ανωτερότητα της ΙΟΝ έναντι της Lacta, ακόμα κι αν την τελευταία την αγόρασε ο Jacobs Suchard whatever και έριξε τα τρελά χρήματα στο μάρκετιν, όπως δε θα εξηγείς την ανωτερότητα του βάζελου έναντι του υδροκέφαλου. Ιt's a given. Είναι αξίωμα, και νυν και αεί και εις τους αιώνας.
Φιλοκαλείτε μετ'ευτελείας και ευλογείτε άνευ μαλακίας.

 
At 2/06/2007 09:55:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

a) όντως 9 στους 10 ΑΕΚτζήδες έχουν τα γνωστά συμπλέγματα κάφρου σχετικά με το Μπάγεβιτς. Εγώ είμαι με το 10% που δεν τα έχει και αν αύριο υπέγραφε στην ΑΕΚ για δέκα χρόνια με καλούς όρους θα ήμουν ευχαριστημένος.

β)το θέμα είναι οτι κανείς δε γνωρίζει ακριβώς τις συνθήκες που οδήγησαν στη μεταγραφή. Και χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς βγάζουμε το συμπέρασμα οτι ο Νικοπολίδης πήγε στον Ολυμπιακό για τα λεφτά και τους τίτλους. Αυτό είναι καφριλίκι, και θα μπορούσα να το αποδεχτώ ως οπαδικό καφριλίκι αν δεν είχε σοβαρές συνέπειες στη ζωή ενός επαγγελματία που δε θέλει να συμπεριφέρεται ως κάφρος. Ο Ντέμης, από την άλλη, συμπεριφέρθηκε ως κάφρος στην καριέρα του, κι αυτό (όχι οι επιτυχίες του ή οι κινήσεις του στη διοίκηση) του έχει χαρίσει την αναγνώριση από τα πλήθη όλων των συλλόγων. Τί να πεί κανείς.

γ)Όποιος έχει παίξει σε οργανωμένο σύλλογο σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα καταλαβαίνει οτι η ομάδα δεν είναι ο λαός της. Η ομάδα γεννιέται και ανδρώνεται στα προπονητήρια, με τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες. Ο "λαός" της είναι οι πελάτες, με τους οποίους υπάρχει ειδική σχέση, αλλά παρόλα αυτά είναι πελάτες.

Η προοπτική σου από εκεί μέσα είναι τελείως διαφορετική από την προοπτική του οπαδού που νομίζει στ'αλήθεια οτι η ΑΕΚ είναι ιδέα, οτι ο ΠΑΟ είναι ο λαός του (και όχι η παιδική χαρά των Βαρδινογιάννηδων, π.χ.) κ.ο.κ.

Κατά συνέπεια, όταν λες οτι ο άλλος λειτουργεί ως μπακάλης φαντάζομαι οτι έχεις συναίσθηση του γεγονότος οτι η δική σου πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από τη δική του.

Το 98% των οπαδών που δεν δέρνει, αλλά απλά παθιάζεται, αγαπά και στεναχωριέται για την ομάδα του δε σημαίνει οτι έχει πάντα δίκιο.

 
At 2/06/2007 11:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απολαυστικο, υπεροχο humor OOLD BOY
η απολυτη ιντριγκα για τους οπουδηποτε αρρωστους του ποδοσφαιρου.

BLOZON

 
At 2/07/2007 02:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Αχ! Αχ!
!Όταν ήταν σε'σας, Αντωνάρα ε;»
Για την ακρίβεια «Αντώνη ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα», φίλε Ν. Αgo. Παίζαμε νοκ άουτ αγώνα ουέφα με την Οσέρ, έπαιζε βασικός ο Χαλκιάς και είχαν βγει να κάνουν προθέρμανση με τον Νικοπολίδη. Ένα γήπεδο αποθέωνε την ψυχάρα που αδίκως είχε κάτσει στον πάγκο και η ψυχάρα χειροκροτούσε και ο Χαλκιάς έπρεπε να παίξει με αυτήν την ψυχολογία.
Ρε συ Lazopolis, σε θεωρητικό επίπεδο να τα προσυπογράψω κι εγώ τα όσα λες. Αλλά το επικεντρώνεις και το ξαναεπικεντρώνεις μόνο στο ότι μεταγράφηκε. Υπάρχει και το πριν της μεταγραφής και κυρίως το μετά της μεταγραφής, το πως φέρθηκε μετά. Ας φερόταν σαν κύριος μετά και όλα θα ήταν αλλιώς. Όσο για τον «λαό» πράγματι δεν είναι η ομάδα, πράγματι η σχέση του «λαού» με την ομάδα έχει στοιχεία πελατειακά, αλλά χωρίς την πελατεία αυτή, ήτοι χωρίς το συναίσθημα και το πάθος το δικό μου και το δικό σου, ο Νικοπολίδης και ο κάθε Νικοπολίδης θα έκανε άλλο επάγγελμα, με πολύ πολύ λιγότερα λεφτά και καθόλου δόξα.

 
At 2/07/2007 02:41:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Και κάτι άλλο τώρα που ξαναδιαβάζω το σχόλιό σου. Όποιος νομίζει ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα έχει δίκιο, γιατί αν για αυτόν είναι ιδέα, είναι ιδέα, τελεία και παύλα και κανείς δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα αυτό. Επίσης στην τελική ανάλυση, ναι, ο ΠΑΟ και ο γαύρος είναι ο λαός του και όχι ο πούστης ο πρόεδρός του. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΑΡΗΣ, υπήρχαν και πριν τους προέδρους τους και θα υπάρχουν και μετά από αυτούς, υπήρχαν και θα υπάρχουν όσο θα έχουν λαό. Ας δοκιμάσει ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης να την κλείσουν την παιδική χαρά τους, να δούμε αν θα κλείσει. Ας έπεφτε η ΑΕΚ στην Δ Εθνική, ας γεννιόταν ως νέα εταιρία, ΑΕΚ θα υπήρχε και θα υπάρχει όσο θα είσαι εσύ και τα παιδιά σου.

 
At 2/07/2007 09:10:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Επιχείρησα δυο φορές να αφήσω σχόλιο, αλλά τη μια το έφαγε η Κιάρα (έκανε ρημπούτ) το άλλο ο κκκκαταραμένος μπλόγκερ. Παραιτούμαι: να πάει να γ***θεί ο αλήτης ο Νικοπολίδης...

 
At 2/07/2007 01:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old boy, η θεία του Αντουάν είχε προβλέψει το "δόλο" του επόπτη στην ξάνθη και ο κλούνι όταν του πεταξε τα γάντια τον καλούσε σε μονομαχία?

 
At 2/07/2007 06:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Counter-Sniper, βεβαίως και τον είχε προβλέψει. «Παιδάκι μου, αυτός είναι δόλιος, πρόσεχέ τον» του είχε πει. Ήξερε δηλαδή ο Αντώνης, δεν είχε εκραγεί τυχαία.
Παραιτήσου, Lazopolis, παραιτήσου.

 
At 2/12/2007 04:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Αντωνάκης και ο Μιχαλάκης ξεφτιλίστηκαν πηγαίνοντας να δουλέψουν για τον άνθρωπο που τόσα χρόνια τους μείωνε ως προσωπικότητες και ως επαγγελματίες. Πούλαγαν βαζελοφροσύνη (κυρίως ο από-μικρό-παιδί-βάζελος-Μιχαλάκης) και τώρα φιλάνε τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. Όταν πιστεύεις σε κάποιον και σε πουλάει, πληγώνεσαι. Ως επαγγελματίες μπορεί να έπραξαν σωστά, αλλά εμείς δεν είμαστε οι οικονομικοί τους σύμβουλοι, οπότε θα τους κράζουμε πάντα.

 
At 6/09/2007 07:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...Πάμε παρακάτω... ο Αντωνάκης και ο Μιχαλάκης είναι πλέον παρελθόν!!!!!!!! ΜΟΝΟ Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΑΘΑ!!!!!!!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home