Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2007

Πρόταση Μορφής

Κάνε στον εαυτό σου πρόταση μορφής, πρόταση δυσπιστίας, πρότεινέ του να άρει την εμπιστοσύνη του στην αξίωση της μορφής σου να ταυτίζει εαυτήν με εσένα και φώναξε ζήτω που στην εποχή της παντοδυναμίας της εικόνας έρχονται τα ιστολόγια να αποδείξουν ότι εικόνα σου δεν είναι η μορφή σου και ότι μόνος αληθινός καθρέφτης σου είναι οι σκέψεις σου που 'γίναν λόγος.

15 Comments:

At 2/04/2007 08:38:00 π.μ., Blogger adaeus said...

Για να αυτοσαρκαστούμε κιόλας... Μου θυμίζει μια παλιά ταινία "τέχνης": Το πρωί μαθήτρια το βράδυ πόρνη. Το πρωί στις δουλειές μας, το βράδυ στα ιστολόγια ξεφαντώνουμε

 
At 2/04/2007 01:45:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Είναι τρομερό βάρος να πρέπει να φερόμαστε με τρόπο που να ταιριάζει στη φάτσα μας (ή και στο σώμα μας). Για εκείνους που δεν το καταφέρνουν, η προτροπή "να είσαι ο εαυτός σου" παίρνει διαστάσεις εφιάλτη.

Ο Κουροσάβα έδινε στους ηθοποιούς του τα ρούχα τους να τα φοράνε πολύ πριν γυριστεί η ταινία, ώστε να παίρνουν τη σχήμα τού κορμιού τους και να φαίνονται πραγματικά "δικά τους". Ίσως κάποτε τα πρόσωπα όλων μας πάρουν επιτέλους το σχήμα τής σκέψης μας. Και θα ξυπνάμε σαν ήρωες καφκικής Μεταμόρφωσης.

 
At 2/04/2007 03:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ιστολόγιο είναι μια άλλη εικόνα σου και εικόνα του λόγου σου, μη νομίζεις πως θα ξεφύγεις τόσο εύκολα από το βλέμμα. Σε «βλέπω» old boy να γράφεις και «πάλι βλέπω» ποιος είσαι με το πτωχό μου το μυαλό. Τώρα όσο για την μορφή μας δεν μπορεί να απέχει τόσο πολύ από το λόγο μας και δεν αναφέρομαι σε ζητήματα ομορφιάς και ασχήμιας (έχω ξαναπεί αλλού ότι πάνε πακέτο, θέλει δεξιοτεχνία να τα διαβάζεις ταυτόχρονα). Φυσικά είναι λυπηρό να τα «βλέπω» όλα αντεστραμμένα. Αλήθεια πώς είσαι σε σχέση με τη γραφή σου;-PP

 
At 2/04/2007 09:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Επειδή η πρόταση αυτή δεν πείθει κανέναν, είναι "πυροτέχνημα" και στημένη υπόθεση, δεν μπαίνω στον κόπο... Αλλά και πάλι, σιγά μην κατέθετα πρόταση μομφής στον εαυτό μου και την εικόνα μου, επειδή κάποιους βολεύει να βάζουν τους άλλους σε "κουτάκια". Οι σκέψεις μου είναι ελεύθερες και ο λόγος μου τις απευθύνει επιλεκτικά.

 
At 2/04/2007 10:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μια μαλακία έκαναν και αυτοί (το τελευταίο 24ώρο) και αμέσως τσουπ να πεταχτείς να τα χώσεις.
Ωραίος είσαι ρε μάγκα.
Με τα βλαμένα τα έβαλες. Βρες κανέναν στο μπόι σου.
gs

 
At 2/04/2007 11:19:00 μ.μ., Blogger igkros said...

Από το να ψηφίσουν το 16 καλύτερα να κάνουν πρόταση μομφής.Και αμα τελειώσουν με τις μομφές και τουσ ψόγους ας μιουν και μια φραπελιά να έρθουν στα ίσα τους από την 3ημερη "πνευματική" κούραση...

 
At 2/05/2007 12:19:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Πρόποση Μορφής: Γεια σου ρε Old Boy με τα ωραία σου!:-)
(λέμε τώρα)

 
At 2/05/2007 02:06:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μη πυροβολείτε τις ψηλές ξανθές γκομενάρες.

 
At 2/05/2007 03:03:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Ωραία γραφή, παρότι θα μου επιτρέψεις τις επιφυλάξεις μου περί αληθινού καθρέφτη των ιστολογίων. Οι σκέψεις που γίνονται λόγος μπορεί να είναι αληθινός καθρέφτης, όχι όμως όταν προορίζονται για δημοσίευση. Η ανάγκη κοινοποίησής τους, τις καθιστά μέσο κάποιας αναζήτησης που κατευθύνει την έκφραση προς την επίτευξη του στόχου. Από τη στιγμή που καθίσταται τελικός στόχος, η γραφή προσανατολίζεται ακόμη και υποσυνείδητα προς αυτόν.

Σχολιάζω στα comments γιατί επιθυμώ λ.χ. να προκαλέσω, να επιβεβαιωθώ, να επικοινωνήσω, να πάρω μιαν απάντηση ή να αφήσω το στίγμα που θα σας οδηγήσει από περιέργεια στο μπλογκ μου. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα έτσι.

 
At 2/05/2007 03:29:00 μ.μ., Blogger Ντεφι said...

πλούσια ελληνική γλωσσά πόσο πολύ προσφέρεσαι για τις λεκτικές παρτίδες των ευφυών..

 
At 2/05/2007 04:53:00 μ.μ., Blogger jin_kazama said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 2/05/2007 04:56:00 μ.μ., Blogger jin_kazama said...

Τα εξωτερικά χαρίσματα ή μειονεκτήματα των άλλων, μας εμποδίζουν να τους γνωρίσουμε πραγματικά.(?)

 
At 2/05/2007 04:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ Old Boy

Θα θέλαμε τη γνώμη σας σχετικά με το φλέγον ζήτημα για τα δικαιώματα των blogs που προέκυψε.

Η εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ αναδημοσίευσε (μεταξύ άλλων) κείμενο από το ενημερωτικό blog γύρω από τα blogs, Blogger*s FAX, χωρίς την άδεια των δημιουργών του.

Το Blogger*s FAX (www.bfax.gr) έχει σαφή παράγραφο στο footer του που απαγορεύει σε έντυπα την αναδημοσίευση των κειμένων χωρίς άδεια.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη συγκεκριμένη εφημερίδα από το να δημοσιεύσει το κείμενο μαζί με αναφορά στην πηγή.

Θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα.

Μπορείτε να κάνετε comment εδω: http://www.simos.gr/2007/02/blog-post_9708.html
Ή να μας τη στείλετε με mail στο bfaxgr@gmail.com

Όλες οι απόψεις θα δημοσιευτούν σε ειδικό θέμα – φάκελο του Blogger*s FAX για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των bloggers.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το θέμα καθώς θεωρούμε ότι οι bloggers πρέπει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των κειμένων τους. Πρέπει να δοθεί μια λύση σε αυτό το θέμα και να μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία.
Αναμένουμε τις απόψεις σας,
Ευχαριστούμε πολύ,

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πηλροφορία ή διευκρίνιση,

Με εκτίμηση,

Simos – διαχειριστής Blogger*s FAX

ΥΓ. Συγνώμη που αναδημοσιεύουμε εδώ, λόγω έλλειψης email

 
At 2/05/2007 06:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ίσως κάποτε τα πρόσωπα όλων μας πάρουν επιτέλους το σχήμα τής σκέψης μας».
Οπότε, Τhrass, η έννοια «κενός» θα κυριολεκτεί πλέον :-)
Αntikeimena, η ένστασή σου ισχύει μόνο για τα μπλογκ ή πηγαίνει σε κάθε μορφή εξωτερικευμένου λόγου (γραπτού και προφορικού);
Jin Kazama, δεν μας εμποδίζουν αλλά σίγουρα μας δυσκολεύουν πολύ.

 
At 2/06/2007 01:47:00 π.μ., Blogger igkros said...

Κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας του χώρου αλλά οφείλω να απαντήσω στον george. Δεν είμαι κατά του 16. Είμαι κατά αυτής της προχειρότητας και των μεταρυθμίσεων - βιτρίνα.και επιπλέον είμαι κατά των όποιων συνταγματικών-νομικών ρυθμίσεων που δεν γίνονται για τον λαό αλλά στο όνομα του λαού με μοναδικό οφελημένο το κατεστημένο και το κεφάλαιο.Ειμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας έστω κι αν έχει ξεπεραστεί σαν ιδέα αφού οι έρμοι οι γόνεις μου και κάθε άλλος γονιός ματώνει για να σπουδάσει τα παιδιά του χωρίς καμία συμμετοχή του κράτους όπως γίνεται στο εξωτερικό. Είμαι βέβαια υπέρ και της αντίληψης πως ο Έλληνας επειδή δεν σέβεται ότι του προσφέρουν δωρεάν και εύκολα πρέπει να πληρώσει για να δείξει σεβασμό πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό του και μετά στην χώρα του.Σκέψου πόσο διαφορετικό θα ήταν ένα πανεπιστήμιο με φοιτητές και φοιτήτριες που δεν θα συναγωνίζονται για το ποιος θα αναδειχθεί πιο ιν στα πάρτυ της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ αλλά για το ποιος θα πάρει καλύτερο πτυχίο γιατί αν δεν περάσει τα μαθήματα θα πάει σπιτάκι του και για το ποιος θα περιφρουρήσει και θα προστατεψει την έλευθερη διακίνηση ιδεών και γνώσεων και όχι κακοποιών και ασύδοτων.Δυστυχώς το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι εδώ και χρόνια αγκυλωμένο και περικυκλωμένο από κάθε λογής ανοησία, παθητικότητα και δημοσιουπαλλιλική νοοτροπία. Πάρε παράδειγμα απλά και μόνο του τι γίνεται στις γραμματείες και πως εξυπηρετούν τους φοιτητές τους και πως διάφορες απίστευτες φάτσες αποτελούν το δυναμικό τους.Έτσι που λες φίλε George εγώ απαιτώ ένα πανεπιστήμιο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, θα αποτελεί μια διαδικασία σπουδών και σεβασμού, ανταγωνισμού και άμιλλας. Το αν θα πληρώσω έναν σκασμό λεφτά η τίποτα είναι λεπτομέρεια.Τέλος να σου πω ότι δεν μοιράζω Οδηγητή (τον σιχαίνομαι)και ότι για τις σπουδές μου πλήρωσα και επειδή πλήρωσα τις τελείωσα και στην ώρα τους και όχι 12 χρόνια μετά με έναν φραπέ στο χέρι.Αυτά και συγνώμη για την κατάχρηση χώρου και πάλι Oldboy!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home