Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2006

RESPECT

«Be gone, Bess McNiell, from the house of God!»
Αν με ρωτήσεις τι σημαίνει έρωτας κι αγάπη, θα σου δείξω τον Πάρη τον Άντζα.
Λεφτά, δόξα, καριέρα, «ανδρική αξιοπρέπεια», την έξωθεν εικόνα σου, όλα, όλα να τα ρίχνεις στο διάολο και να τα ρίχνεις στο διάολο στην εποχή μας, εποχή των ανέξοδων χωρισμών και των πανεύκολων διαζυγίων, εποχή της αναγωγής του εγωισμού σε ιερό φρούριο, εποχή των τεμενάδων προς τους επιτυχημένους και του στιγματισμού των αποτυχημένων, όλα να τα ρίχνεις στο διάολο, όχι για να κερδίσεις ηρεμία, αλλά αντίθετα για να έχεις να αντιμετωπίσεις μια ζωή ψιθύρους, μια ζωή βλέμματα και μια ζωή γελάκια, για να έχεις να αντιμετωπίσεις την χλεύη της εξέδρας που σε φωνάζει κερατά και συ να γίνεσαι θηρίο και να οργίζεσαι, αλλά να τα ανέχεσαι όλα αυτά, να έχεις επιλέξει να τα ανέχεσαι όλα αυτά, όχι γιατί δεν σκίστηκες στα δύο, όχι γιατί είσαι λίγος, αλλά γιατί εσύ είσαι πολύς, είσαι πολύς μες την αγάπη σου, είσαι πολύς μες την παραίτηση απ' τη δύναμή σου, είσαι πολύς μες το βασανιστήριο του έρωτα.

17 Comments:

At 9/10/2006 01:40:00 μ.μ., Blogger Filboid Studge said...

"... one that loved not wisely, but too well"
Othello, Act V, Sc. II

 
At 9/10/2006 03:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κανενα link για να καταλαβουμε περι τινος προκειται?

 
At 9/10/2006 04:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OLd Boy, pes ti xereis gia ton Antza, giati polla akoustikan kai epeidi itan blakeies ta xw kanei delete

 
At 9/10/2006 06:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε παιδιά, έχει σημασία τί έγινε; Σημασία έχει η στάση αυτού του ανθρώπου. Η στάση του προς την εικόνα του, προς την κοινωνία και, σημαντικότερο από όλα τα άλλα, προς την αγάπη του.

Respect στον Άντζα. (ecce homo)
Respect και στον oldboy για τις σκέψεις του.

 
At 9/10/2006 06:31:00 μ.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

εντάξει... το στιγμιότυπο είναι απ'την καταπληκτική ταινία του Lars von Trier "Βreaking the waves"... αξιολογότατη... ο Άντζας ποιος είναι? :P
τώρα θα σας πω τι μου περνάει απ'το μυαλό μη ξέροντας τίποτα γι αυτόν και πέστε μου αν έχω μεγάλη φαντασία :P
ο Άντζας ειναι ποδοσφαιριστής (οk thank google for that :P)... τώρα... τα παράτησε για μια αγάπη?... τους τα βρόντηξε και έφυγε?... θα πάρω κόκκινη? :P

 
At 9/10/2006 07:02:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

Aν ο Άντζας ήταν τόσο πολύς, Old Boy, δε θα είχε φύγει από το γαύρο.

Και επιπλέον, το ποιόν διαλέγουμε να αγαπήσουμε λέει πολλά για εμάς τους ίδιους, έτσι δεν είναι;

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμφωνώ και με αυτά που λες. (Όπως άλλωστε σημειώνει και η φράση στο subtitle τού blog σου, που όμως σίγουρα δεν υπάρχει στη δική μου μετάφραση τής Δίκης, ίσως πρέπει να το ξανακοιτάξεις.)

 
At 9/10/2006 07:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εποχή των τεμενάδων προς τους επιτυχημένους και του στιγματισμού των αποτυχημένων,
Wasn't always like that?

 
At 9/10/2006 07:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αnonymous 1, Tραγικέ Πινέζαρε και Γαϊδάρα, αυτό το ποστ είναι η οπτική μου γωνία στην ιστορία του Άντζα. Είναι ένα ποστ που απευθύνεται σε αυτούς που τη γνωρίζουν (μέσω φημών εννοείται). Σε όσους δεν τη γνωρίζουν προτιμώ να μην την αναπαράγω.
Αnonymous 2, όχι δεν ήταν πάντα ακριβώς έτσι. Σήμερα ΠΡΕΠΕΙ να πετύχεις. Παλιότερα μάλλον αρκούσε να ήσουν καλός και εντάξει στη δουλειά σου.
Thrass, θα ψάξω να σου πω από ποιά μετάφραση της Δίκης είναι η φράση. Λες ότι αν ήταν τόσο πολύς δεν θα είχε φύγει από το γαύρο. Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα: ότι τ' αρνήθηκε όλα, σηκώθηκε και έφυγε στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, πήγε σε μια ομάδα Γ' εθνικής, έχασε το ΕURO της Πορτογαλίας.
Το ποιόν διαλέγουμε να αγαπήσουμε λέει πολλά για εμάς τους ίδιους, το ποιόν διαλέγουμε να ερωτευθούμε όμως όχι.

 
At 9/10/2006 08:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ακριβώς. Σε όσους δεν την γνωρίζουν έδωσες ένα hint για να αναζητήσουν το δρόμο προς το ευτελές κουτσομπολιό. Γιατί όχι; Μπορεί και να την αναδημοσιεύσει καμιά φυλλάδα τώρα.

 
At 9/10/2006 08:53:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ένα γήπεδο χθες φώναζε ένα συγκεκριμένο σύνθημα. Δυο στάσεις μπορεί να ακολουθήσει ο Τύπος: η πρώτη είναι ο σεβασμός της ζωής του ποδοσφαιριστή (μόνο που είναι ένας σεβασμός ατελέσφορος, γιατί δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις φήμες, που τώρα πια δεν επιστρέφουν πίσω και θα τον συνοδεύουν τον άνθρωπο αυτόν) και η δεύτερη είναι όντως το κουτσομπολιό. Το μπλογκ μου δεν οφείλει να ακολουθήσει καμία δημοσιογραφική δεοντολογία, γιατί δεν είμαι δημοσιογράφος. Το μπλογκ μου υπακούει και λογοδοτεί (εκτός από τους νόμους του κράτους βέβαια) μόνο στη συνείδησή μου. Τη συνείδησή μου την έχω ήσυχη (αναφορικά με το μπλογκ μου πάντα). Το σκέφτηκα το ζήτημα που θέτεις πριν το γράψω, δεν το έγραψα αβασάνιστα, όπως νομίζω αβασάνιστο και άδικο είναι το σχόλιό σου.

 
At 9/10/2006 09:20:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

@ thrass

Richtiges Auffassen einer Sache und Mi?verstehen der gleichen Sache schlie?en einander nicht vollst?ndig aus.

Είναι στο Κεφάλαιο 9 στα σχολια του Κ. μετά την αφήγηση της παραβολής του ιερέα για την Πύλη του Νόμου.

 
At 9/10/2006 09:31:00 μ.μ., Blogger Άβατον said...

Τώρα που είπες πως δεν είσαι δημοσιογράφος ανέβηκες ακόμα πιο πολύ στην εκτίμηση μου Old Boy! Και η πλάκα είναι ότι στην αρχή σκεφτόμουν πως μάλλον αυτή την επαγγελματική ιδιότητα έχεις...χαίρομαι που βγήκα λάθος.

 
At 9/10/2006 09:38:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

*στα σχόλια του ιερωμένου ήταν φυσικά...

 
At 9/11/2006 03:14:00 π.μ., Blogger Thrass said...

Τhanks, Σκιές! Το ήξερα ότι η μετάφραση που έχω είναι για πέταμα (εκτός...ΟΚ, θα το ξανακοιτάξω).
Sorry, Old Boy, για τον λανθασμένο συναγερμό, απλώς το είχα ξανακοιτάξει το Κεφ.9 ειδικά για να βρω κάτι παρόμοιο με αυτήν τη φράση και δε βρήκα. Ουγκ.

 
At 9/11/2006 10:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

old boy δεν γνωρίζεις ότι ο κ. Thrass πιστεύει ότι ο έρωτας είναι κοινωνική επινόηση.....καταρχήν....όσο για το θέμα συμφωνώ με έμφαση στο ποοί ήταν αυτοί που έκαναν την λαδιά, εξαιρετικά αντιπαθητικοί και κωλοπαίδια από τα κλασσικά του χώρου.....επίσης και πρώην παρέα του ή κάνω λάθος;

 
At 9/11/2006 11:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

για δες λιγο το πρωτοσελιδο απο την αθλ.ηχω σημερα να δεις ποσο καλο παιδι ειναι ο παρασκευας

http://www.in.gr/kiosk/issue.asp?lngPublicationID=30&lngDtrID=3

 
At 9/11/2006 05:32:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Anonymous, είναι ντροπή για την ΗΧΩ το πρωτοσέλιδο αυτό. Απλά και ξεκάθαρα. Δεν θα ήταν ντροπή αν τα κωλοδάκτυλα του Άντζα ήταν απρόκλητα. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, δεν είναι θηράματα που τα ρίχνουμε στην αρένα για να τα φάνε τα θηρία.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home