Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2006

Με το ζόρι

Aπρίλη του 1993, ο ΠΑΟΚ παίζει στο Φάληρο με την Μπενετόν, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της ευρωλίγκα (ή όπως αλλιώς λεγόταν τότε). Είμαι στις εξέδρες και συμμετέχω σαν να 'μουν Παοκτζής· καλά, σχεδόν.
Απρίλη του 2000, ο Παναθηναϊκός κερδίζει την Μακάμπι στον τελικό του φάιναλ φορ της ευρωλίγκα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι σε μια τηλεόραση στην Αθήνα και βλέπω μετά το τέλος του αγώνα να πετροβολούν αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες. Αν δεν κάνω λάθος (μπορεί και να κάνω όμως), ειπώθηκε ότι ήταν Παοκτζήδες οι πετροβολητές.
Σεπτέμβρη του 2006, οπαδοί του ΠΑΟΚ κάνουν επεισόδια έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ζητώντας τι ακριβώς; Θέλοντας τι ακριβώς; Με ποιό ακριβώς αίτημα; Να αναλάβει την ομάδα ο Αλογοσκούφης; Να ριχθεί ο Γούμενος μέσα στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη; Να πείσει ο Ρουσόπουλος τον Μπίδη να πατάει περιοχή;
Ο Παοκτζής θέλει επιτέλους να (ξανα)δεί τον ΠΑΟΚ και αγωνιστικά μεγάλο.
Με άλλα λόγια τον χαλάει η πραγματικότητα.
Έτσι, ο Παοκτζής που διαδηλώνει σήμερα στη ΔΕΘ ή μπουκάρει στην Τούμπα πέντε φορές το χρόνο, συμπεριφέρεται τύποις ως χουλιγκάνος ουσία όμως ως αυτιστικός.
Η πραγματικότητα του ισχυρού ΠΑΟΚ μοιάζει με παλιά αγάπη, που έχει φτύσει εδώ και χρόνια τον καψούρη οπαδό κι αυτός προσπαθεί να την ξανακάνει δικιά του με το ζόρι, με αποτέλεσμα να τη διώχνει όλο και πιο μακριά.
Ξεκόλλα φίλε, προσπάθησε να αποδεχθείς ότι σε παράτησε, προσπάθησε να αποδεχθείς τα πράγματα ως έχουν, κι αν το κάνεις, αν σταματήσεις να τραμπουκίζεις κάθε τρεις και λίγο, ίσως έρθει από μόνη της πίσω, ίσως βρεθεί κάποια στιγμή ο λεφτάς ο οποίος θα είναι διατεθειμένος να επενδύσει σε μια ομάδα με τεράστιο λαό, που θα αποτελείται από ώριμους ανθρώπους, ώριμους ανθρώπους με την γνωστή ωραία παοκτζήδικη τρέλλα.
Άλλο ωραία τρέλλα όμως κι άλλο παρακμιακός αυτισμός.

12 Comments:

At 9/09/2006 12:43:00 π.μ., Blogger Nada said...

Αν και ΠΑΟΚτσης (όχι του θανατά, μην τρελαθούμε κιόλας) συμφωνώ απόλυτα. Απλά, ρεαλιστικά πράγματα.

 
At 9/09/2006 12:53:00 π.μ., Blogger javapapo said...

Παοκτσάκι επίσης! Έχεις δίκιο..Αυτά ειναι πραγματικά άθλια που κάνουν...ασελγούν πάνω στον πεθαμένο ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια..

 
At 9/09/2006 12:56:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άλλη λογική, άλλες προσλαμβάνουσες. Είναι περίπλοκο το θέμα -και πως να μην είναι, μιας και στατιστικά να το πάρεις αυτή τη λογική την βρίσκεις και αλλού, μα όχι σε τέτοια συχνότητα και συμμετοχή με την υπόλοιπη χώρα- και το έζησα 1 χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Όχι πως δεν μου φέρθηκαν ΑΨΟΓΑ, το αντίθετο μάλιστα, αλλά αδελφέ, πέφτει ΠΟΛΥ δούλεμα στον κόσμο. ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ, και ...ξέρεις τί ομάδα υποστηρίζω.

Θα μου πείς τώρα και γιατί δεν αντιδρούν πιο λογικά; Είναι σαν την Νατάσσα με το σύνδρομο της Στοκχόλμης παρακάτω. "Αγαπούν" τους βιαστές των μυαλών τους... αλλά σιγά-σιγά θα μαθουν (θέλω να πιστεύω).

Αλήθεια έχεις ακούσει αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές της πόλης;

 
At 9/09/2006 01:02:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν και δεν είμαι παοκτσής θα διαφωνήσω εν-μέρει μαζί σου.
Γιατί στην τελική αυτό που ζητάν από την κυβέρνηση είναι να φύγει αυτός (Ηγούμενος) που τον έβαλε η κυβέρνηση ως αντικαταστάτη αυτού που πήρε τον πάοκ με τις ευλογίες της κυβέρνησης (Μπάτμαν). Άσχετο αν μιλάμε για διαφορετικές κυβερνήσεις. Ο Μπάτμαν -με τις ευλογίες Βενιζέλου- πήρε τον πάοκ. Έριξε χρήμα αλλά έπαιζε και παιχνίδια στο χρηματιστήριο έχοντας για πλάτες τον πάοκ. Μπήκε μέσα και έβαλε μέσα τον πάοκ. Ο Ηγούμενος ήρθε ως λύση (πάλι μέσω Βενιζέλου) για να μην φωνάζουν οι παοκτσήδες. Και αυτός μπλεγμένος στο χρηματιστήριο μπήκε μέσα. Έφαγε και από τον πάοκ μπας και ξεχρεωθεί, τελικά έβαλε ακόμα πιο μέσα τον πάοκ (Σημ. σε όλα αυτά τα παιχνίδια είχε και την οικονομική στήριξη του κράτους μέσω χορηγιών οπαπ, ελληνικά πετρέλαια κτλ.).
Οι παοκτσήδες σήμερα ζητ΄να να μπει εισαγγελέας στον πάοκ, να βρει ποιοι φάγαν τα λεφτά, να αποδώσει ευθύνες, και να ξεχρεώσει τον πάοκ. Βέβαια είναι μαλακία να ζητάς από το κράτος να ξεχρεώνει ιδιωτική εταιρία, αλλά όταν έμμεσα την χρέωσε το κράτος κάπου έχουν δίκιο.

 
At 9/09/2006 01:06:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ξέχασες τα λεφτά από την πώληση του Μακεδονία Pallas

 
At 9/09/2006 01:40:00 π.μ., Blogger άσκεπος said...

Ο Γούμενος ήρθε στον Π.Α.Ο.Κ. για έναν και μόνον λόγο. Για να ξεχρεωθεί το "κανόνι" του Παρατηρητή. Τον έβαλε εκεί ο Μπένι για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Τα 4 δις που ήτανε χρεωμένη η εταιρία, μετατέθηκαν στην ομάδα. Και προστέθηκαν στα ήδη υπεξαιρεθέντα 15εκ.€ (με δικαστική απόφαση αποδεδειγμένο) της εποχής Μπατατούδη. Από την άλλη έχεις ένα κράτος που δημιουργεί και συντηρεί αυτήν την αρρώστια. Πώς να φερθεί ο Παοκτσής δηλαδή ρε μάστορα; Και να ακούει και τον μπάτσο να τον προκαλεί.

Συμπέρασμα: Καλά ξηγήθηκαν (αυτή τη φορά) τα παόκια.

Καλτσό: Το Ακροπόλ εννοείς, το Μακεδονία Παλλάς το έχει με 50ετή σύμβαση ο θείος.

 
At 9/09/2006 01:57:00 π.μ., Blogger srm1033 said...

"...την γνωστή ωραία παοκτζήδικη τρέλλα."

αυτό είναι που με στεναχωρεί πιο πολύ. Η ωραία Παοκτζίδικη τρέλλα που εγώ προσωπικά αν και βάζελος την λατρεύω , έχει μεταλλαχθεί σε αυτή την ανώριμη και επικίνδυνη ψυχασθένεια.

 
At 9/09/2006 02:29:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kαι πριν τον Μπατατούδη έφταιγε ο Βουλινός.
Και μετά τον (προη)γούμενο θα φταίει ο επόμενος.

 
At 9/09/2006 11:31:00 π.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

και στις επετείους του πολυτεχνείου παοκτσήδες είναι που τα σπάνε, τα καίνε και τα ρημάζουν όλα?... μαζί και το άσυλο?

 
At 9/09/2006 04:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ με xberliner και exiled

 
At 9/15/2006 04:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

με το ζόρι....

http://www.sportime.gr/football_inside.asp?article_id=29308

με πολιτισμένο τρόπο, φυσικά...

 
At 9/19/2006 02:12:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Είναι δηλαδή το ίδιο η διαδήλωση κατά της κυβέρνησης με τα επεισόδια εις βάρος της ομάδας σου; Στην μια περίπτωση διαμαρτύρεσαι σε λάθος αποδέκτη, στις άλλες στον σωστό (με λάθος τρόπο ίσως, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home