Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2006

Οίκοι Εμπορίου

Στον σπορ εφ εμ έβγαλαν ήδη σποτάκι που μας ενημερώνει ότι στο σταθμό πουλάνε μπλούζες με φωτογραφίες των παικτών της εθνικής. Αφήνοντας κατά μέρος ότι αυτό μου φαίνεται παράνομο, για κάποιον λόγο μού ήρθαν στο μυαλό εκείνοι που βγήκαν και πούλαγαν αμερικάνικες σημαίες λίγες μόλις ώρες μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους. Αυτοί, στην τελική, ήταν και πλανόδιοι φτωχομπινέδες όμως.

16 Comments:

At 9/01/2006 07:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έμαθα για το συγκεκριμένο blog από τον Sport FM ακούγοντας το Fight Club.Είμαι περίεργος να ακούσω αν θα αναφέρει το post αυτό στην σημερινή (1/9) εκπομπη ο Γ.Τσαούσης ή αν ο Μπάμπης έχει επιβάλει ...ελεγχόμενη ελευθερία λόγου στο σταθμό του.
Δύο εμπειρίες μόνο θέλω να επισυνάψω:
α) Μετά το τέλος του Euro 2004 αφότου πήραν τις άδειές τους τα μεγάλα κεφάλια τοy Sport FM, εμβρόντητος ακουσα στο ράδιο ένα νεαρό, που βρήκε την ευκαιρία του να γίνει μεγάλος αθλητικός συντάκτης, να σχολιάζει στη εκπομπή του ένα μήνυμα ακροατη που συγκρίνει τις μεταδόσεις του Χελάκη με γκαρίδες ως εξής "Φίλε μου, ο Γιώργος ο Χελάκης έκανε τις καλύτερες μεταδόσεις που έχω ακούσει ποτέ.Ο άνθρωπος ξέρει να χειρίζεται την ελληνική γλώσσα". Παρεπιπτόντως το μήνυμα του ακροατή προήλθε ύστερα από σχόλιο άλλου για το πόσο καλύτερος είναι ο Χελάκης απ'το Βερνίκο.
β)Η εθνική μπάσκετ κερδίζει τον ημιτελικό με τις ΗΠΑ και ψάχνω εναγωνίως στο ραδιόφωνο ένα σταθμό που να παίζει το Final Countdown. Ο δείκτης των συχνοτήτων περνάει από τους 94.6 και ακούω τον Φ.Συρίγο να εκφράζεται και πάλι με μένος και περισσή ειρωνία κατά των ποδοσφαιρικών συντακτών που τολμούν να καπηλευτούν αυτό το θρίαμβο.Τα ίδια έλεγε και πέρσυ. Κε Συρίγο, γιατί τότε κάνατε εκπομπή στο Sport FM;Γιατί συχνά αρθρογραφείτε στη SportDay;Αν θέλετε όντως να αυτοανακηρυχθείτε σε προστάτη του ελληνικού μπάσκετ, γιατί δεν σταματάτε τη συνεργασία με τους εργοδότες της ποδοσφαιρικής δημοσιογραφίας;Γιατί δεν περιορίζεστε στην Ελευθεροτυπία που έχει μοιρασμένα τα πόστα στα αθλήματα;Ρητορικά τα ερωτήματα.Δεν ψάχνω απάντηση ούτε θέλω να εκλείψουν αυτά τα κηρύγματα, γιατί αν σταματήσετε τις δηλώσεις σας αυτές ίσως να μετανιώσω για τις κρίσεις μου,και δεν θέλω.Θέλω να είμαι το ίδιο απόλυτως με εσάς. Λευτεριά στον Παναγιώτη Περπερίδη

 
At 9/01/2006 08:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Dimitris, το ότι χθες αναφέρθηκε στο Fight Club το ποστ για τη σύγκριση Ιωαννίδη - Γιαννάκη, δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να αναφέρεται και κάθε άλλο ποστ που γράφω. Άρα δεν θα συνιστά και λογοκρισία η μη αναφορά του συγκεκριμένου ποστ. Προς Θεού.

 
At 9/01/2006 09:22:00 μ.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

Εγώ σας νικάω... ξέρω έναν καλύτερο οίκο εμπορίου... ακούστε... φανταστείτε ότι έχετε ζήσει την καταστροφική πυρκαγιά στην χαλκιδική... φανταστείτε ότι είσασταν δηλαδή αυτόπτης μάρτυς μιας λυσσαλέας πυρκαγάς που δεν άφησε ίχνος πρασίνου για χιλιόμετρα παρά μόνο αποκαϊδια... σπίτια και δάση κάηκαν χωρίς να μπορεί να κάνει κανείς απολύτως τίποτα παρά μόνο να σώσει τον εαυτό του... φανταστείτε επίσης ότι κατάκοποι ξαπλώσατε στην παραλία σε κάποια ξαπλώστρα για να ξεκουραστείτε και γιατί όχι και να κοιμηθείτε... άλλωστε δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα... ε! φανταστείτε λοιπόν το πρωί να έρθουν να σας δώσουν τον λογαριασμό... τι γιατί?... για την ξαπλώστρα που χρησιμοποιήσατε!... είναι αυτός ο καλύτερος έμπορος ever or what???
δεν είναι το ίδιο αλλά καπήλευση της νίκης και της δόξας απο την μια... καπήλευση της καταστροφής απο την άλλη... κέρδισα ε?

 
At 9/01/2006 10:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο συριγος εχει ξεφυγει. προσπαθει να παιξει το ρολο του νταβα του αθληματος. ας το βουλωσει.

 
At 9/01/2006 10:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γι' αυτό σταμάτησα να ακούω spor fm εδώ και 1,5 χρόνο. Και άκουγα από τότε που ξεκίνησε.
Το είχα γυρίσει στο sportime αλλά μετά τα γεγονότα του Μαρτίου δεν ακούω πια κανέναν αθλητικό σταθμό :((

 
At 9/01/2006 10:38:00 μ.μ., Blogger Jason said...

@dimitris:

Ημιτελικός Euro:
"Κόρνερ. Περνάει η μπάλααα... Γκοοοοολ!!! Γκοοοοολ!!! Γκοοοοοολ!!!"
Τι έγινε παιδιά; Ποιος το έβαλε; Πώς το έβαλε; Μπορούμε τέλος πάντων να καταλάβουμε κι εμείς οι μη προνομιούχοι που ακούμε τον αγώνα από το ραδιόφωνο...;
Φυσικά και όχι, όσο μεταδίδει ο Χελάκης.

Όσο για το Συρίγο, απόλυτο δίκιο έχει ο άνθρωπος, αλλά όντως τα έχει κάνει πλακάκια με όλους τους συναδέλφους του για να πουλάει τη μούρη του καλύτερα και δε δικαιούται να ομιλεί. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έτσι κι αλλιώς είναι και λίγο γκρινιάρης, εδώ που τα λέμε...

Στο θέμα μας, αυτό που είναι πιο εκενυριστικό δεν είναι η εκμετάλλευση από τους δημοσιογράφους ( που μας έπρηξαν τα ούμπαλα, με το συμπάθειο, όλη μέρα σήμερα με το χωριό του ενός και τον παππού του άλλου, όπως και με τις εικόνες του '87 και το περσινό τρίποντο και τους πανηγυρισμούς σοτ κέντρο και τα σχόλια των ξένων κλπ. ), οι οποίοι τη δουλειά τους κάνουν άλλωστε. Είναι η εκμετάλλευση από τους διαφημιστές ( 2 χρόνια μετά, έχει μείνει στο αεροδρόμιο του νησιού μου κολλημένη η αφίσα διαφήμισης αεροπορικής εταιρίας με τη φάτσα του Ζαγοράκη και το πανέξυπνο σλόγκαν "Βοηθήστε μας κι εμάς να σκοράρουμε στους αιθέρες όπως ο Ζαγοράκης στο Euro" - συγγνώμη, ο Ζαγοράκης σκόραρε στο Euro και το έχασα εγώ...; καλά πληρώθηκε κάποιος γι' αυτή τη διαφήμιση...; ) και, το χειρότερο απ' όλα, από τους πολιτκιούς (ο Ψωμιάδης να χοροπηδάει στο Λευκό Πύργο και η Φώφη να έχει άποψη περί μπασκετικού πλουραλισμού).

Κρίμα. Το πιο αληθινό άθλημα. Να του φέρονται έτσι.

 
At 9/02/2006 02:19:00 π.μ., Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Kαταντια.Ολο το εθνος προσκυνα σοβρακα και φανελες.Σε μια εβδομαδα θα εχει ξεχαστει το θεμα...

 
At 9/02/2006 03:17:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Πρέζα tv, «είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται». Το ευρωμπάσκετ του 87 πάντως δεν ξεχάστηκε σε μια βδομάδα. Είκοσι χρόνια μετά μένει στην μνήμη. Είναι κρίμα πάντως το μόνο που μπορείς να διακρίνεις να είναι σώβρακα και φανέλες. Προσπάθησε να δεις ποιοί τις φορούν, πώς συμπεριφέρονται, πώς μάχονται, πώς αντιδρούν στο γήπεδο και έξω απ' αυτό. Αν τα καταφέρεις, ίσως αναθεωρήσεις την άποψή σου περί κατάντιας.

 
At 9/02/2006 12:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Συρίγος ειλικρινά προσπαθεί να αυτοανακηρυχθεί νταβάς του αθλήματος και απόλυτος γνώστης του μπάσκετ. Είναι από τους γέρους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γκρινιάζουν και να κάνουν κριτική, και να λένε ότι στην εποχή τους τα πάντα ήταν καλύτερα. Και στην τελική πώς έχει βοηθήσει το άθλημα ο Συρίγος? ΑΡΧ*ΔΙΑ

 
At 9/02/2006 01:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πραγματικό περιστατικό με Συρίγο. Μάιος του 92, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, και ο ΠΑΟΚ παίζει τελικό Κυπελλούχων με τη Ρεάλ στη Νάντη. Φοιτήτης τότε στη Γαλλία, κάνω περίπου 600 χλμ. οτοστόπ και φτάνω στην πόλη του Ιούλιου Βερν για να παρακολουθήσω τον τραγικό, όπως εξελίχτηκε, τελικό. Πάω στο ξενοδοχείο που μένει ο ΠΑΟΚ και ψάχνω να βρω εισιτήρια. Σημειωτέον ότι υπήρχε αφθονία εισιτηρίων, διότι δεν είχαν εξαντληθεί. Βλέπω λοιπόν τον Συρίγο και του ζητώ 2 εισιτήρια. Ναι μου λέει περίμενε, και έρχεται μετά από λίγο με τα μαγικά χαρτάκια. 440 φράγκα μου λέει (ισοτιμία εποχής 1 φράγκο=48 δραχμές, ήτοι περίπου 21000 δρχ) και τα δύο. Κοιτάω αναγραφόμενη τιμή στα εισιτήρια, 150 φράγκα έκαστο. Γιατί καπέλο, του λέω. Τόσο τα πήρε αυτός που μου τα έδωσε, μου λέει, και αν δεν τα θες μην τα πάρεις. Και φυσικά δεν τα πήραμε, αλλα συκγρατήσαμε το ελεεινό ποιόν ενός ευκατάστατου ανθρώπου που πούλαγε νταβατζιλίκι σε δύο άφραγκους φοιτητές. Κοινή αλητεία. Το παιγχνίδι το είδαμε τελικά μαζί με τα αδέλφια τα ΠΑΟΚΙΑ πίσω από τη μπασκέτα, εκεί που έκανε τη λάθος πάσα ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

 
At 9/02/2006 08:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχετε δίκιο και για τον Συρίγο και τον Χελάκη. Ειδικά ο Χελάκης είναι το χειρότερο δείγμα δημοσιογράφου : λαϊκιστής όσο δεν πάει, χωμμένος μέχρι τον λαιμό στα συμφέροντα και τρελός "έμπορας". ΝΑ βγάλει λεφτά από την επιτυχία άλλων ? ΠΑΛΙ ? Όπως και στο ευρο ? ΤΟ ξέρετε ότι για τα fan club της εθνικής πρέπει να πληρώσεις τον σπορτ φμ ?? Έλεος !!

Τα παιδιά του φάιτ κλαμπ, οι Πανούτσος-Καρπετόπουλος, ο Διονύσης Ελευθεράτος και ο Χαραλαμπόπουλος είναι άνθρωποι με ήθος και επίπεδο. Τσόχος, Χελάκης, Μπαμ κτλ κτλ είναι απαράδεκτοι, αμόρφωτοι και έμπορες.

Οldboy συνέχισε έτσι ! Σε ανακάλυψα και εγώ από το φάιτ κλαμπ, και από εδώ και πέρα θα σε διαβάζω τακτικά ! Το κείμενό σου ήταν καταπληκτικό ! Το έστειλα σε όλους τους φίλους μου ! Είσαι άνθρωπος με ευαισθησίες και φαίνεται ! Καλή συνέχεια μέσα από την καρδιά μου !

 
At 9/02/2006 09:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εμένα μου αρέσει και ο σταθμός και πολύ περισσότερο η εφημερίδα. Επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να βγάλουν έναν σκασμό λεφτά από την εθνική. Αρκεί να τον βγάλουν από το προϊόν το οποίο πουλούν: το ειδησεογραφικό. Δόξα σοι ο Θεός, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, όλα έχουν πολύ αυξημένες κυκλοφορίες σε τέτοιες περιπτώσεις. Το στην τούρλα του Σαββάτου, μόλις έχει λήξει το ματς «ελάτε πουλάμε και μπλούζες» μου φάνηκε γυφτιά και με χάλασε.

 
At 9/02/2006 10:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κύριε Oldboy μου, εσείς που τα λέτε ωραία και ευρηματικά, γράψτε σας παρακαλώ πολύ πολύ κάτι για τα αμερικανάκια που ζήτησαν (και τους δόθηκαν!!!!)τα μετάλιά τους γιατί έπρεπε να γυρίσουν σπίτι και δεν άντεχαν να ανεβούν στην τρίτη θέση του βάθρου...(Σόρι για το θράσος να ζητάω παραγγελιά αλλά ψοφάω να σας ακούσω επ' αυτού).

 
At 9/03/2006 12:09:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

θα συμφωνησω με τον Old Boy. Τα άρθρα τησ εφημερίδας είναι απο τα λίγα αθλητικά κείμενα που διαβαζονται.

An μου επιτρέπεις, παραθετω και ενα λινκ απο ένα ποστ στο Nylon που φιλοξενει ένα παρα πολυ καλο αρθρο για την επιτυχία τησ εθνικής και σχετίζεται και με το προηγούμενο ποστ σου. Ίσως θα ενδιέφερε και τους συναναγνώστες.

Εθνική Ελλάδος?

 
At 9/03/2006 12:20:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Υ.Γ. Τί τα 'θελα τα ελληνικά!? Το κακοποίησα το σχόλιο.
:P

 
At 9/03/2006 11:28:00 π.μ., Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

"οι σκιές μιλάν" σ' ευχαριστώ που έβαλες αυτό το λινκ... είναι απο τις σκέψεις εκείνες που μας στοιχειώνουν αλλά δεν βρίσκουν το κατάλληλο μονοπάτι για να βγουν στο φως... είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που είπα ότι χαίρομαι γι αυτήν την ομάδα και την επιτυχία της... και χαίρομαι με δάκρυα στα μάτια και με ανατριχίλα ... ΝΑΙ... και τους ευγνωμονώ ΝΑΙ... αλλά περήφανη δεν είμαι σε καμία περίπτωση... ΟΧΙ... πως να 'μαι άλλωστε?... μάτια έχω και κρίση (ακόμα κρατάω στην πλύση εγκεφάλου που συντελείται) και καταλαβαίνω πως έχουμε γίνει... τι είμαστε πλέον... και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να πω ότι νοιώθω περήφανη που είμαι ελληνίδα... ή που κατοικώ στην ελλάδα... το ίδιο μου κάνει... ούτε κατά διάνοια περήφανη... είπα πρέπει να αλλάξουν πολλά... αλλά πιστεύω ότι είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση που υποκινείται... με μεγάλη επιτυχία κιόλας!!!
Στο πρόσωπο των παιδιών αυτών είδα πως θα ήθελα... και πόσο θα ήθελα να είμαστε όλοι... στην ψυχή... στο ήθος... τόσο αδιάβρωτοι απο την έπαρση... τόσο αμόλυντοι απο την ελληνική πραγματικότητα της αρπαχτής, του "κοντοφθαλμισμού", του ατομικισμού και της προχειροδουλειάς... που πραγματικά δακρύζω απο παράπονο κάθε φορά που το σκέφτομαι... πονάει...
Τρέμω στην ιδέα ότι κάποια στιγμή θα λυγίσουν αυτοί οι ωραίοι έλληνες... θα λυγίσουν ίσως μπροστά στην πλάνη της αγάπης προς την πατρίδα και θα αφομοιωθούν... τέχνασμα σίγουρο των επιτηδειών... όπως πάντα...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home