Κυριακή, Ιουλίου 03, 2005

Ναοί

"... και εξοικειώθηκε με τη μελαγχολία τόσο πολύ, ώστε αργότερα δεν μπορούσε να γράψει παρά μόνο σε κατάσταση θλίψης, «επειδή τότε γεννιέται η σωτήρια βιολογική αντίδραση»- κάτι που δεν τον εμπόδισε ωστόσο να είναι συστηματικός επισκέπτης των πορνείων."
Mικέλα Χαρτουλάρη, "Βιβλιοδρόμιο - ΝΕΑ" 2.7.05
Πού ακριβώς την βρίσκεις την αντίφαση και την ανακολουθία κοπέλα μου; Μεσ' την τρελή χαρά θα τριγυρνούσε στα πορνεία; Κεφάτος θα πήγαινε; Εμπνευσμένος και με αγάπη και πίστη για τη ζωή θα έφευγε; Δεν είναι τα μπουρδέλα ναοί της μελαγχολίας; Ποιά σεξουαλική συμπεριφορά του θα ανταποκρινόταν στα αποδεκτά στάνταρ μελαγχολίας και θλίψης; Η αυτοϊκανοποίηση; Μα έτσι, μόνο τον εαυτό του θα λυπόταν, μόνο τη δικιά του μιζέρια θα αντιμετώπιζε. Καλή η αυτολύπηση, αλλά πώς να συγκριθεί με έναν ολόκληρο μικρόκοσμο αυτοοικτιρόμενων ψυχών;

3 Comments:

At 7/03/2005 07:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Προφανώς ο άνθρωπος θα πήγαινε ακριβώς επειδή είναι άνθρωπος και είχε ανάγκες. Απλώς το ότι πήγαινε δεν σημαίνει και ότι διασκέδαζε ή έκανε πάρτυ και δεν αναιρεί αλλά πολλαπλασιάζει την μελαγχολία.

 
At 7/03/2005 09:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Έχασες το νούμερο σου;" άκουσα να μου λέει η στριγκή φωνή ενός μικρόσωμου κιτρινοκόκκινου διαβόλου που στεκόταν στο πλάι μου. "Να, πάρε το δικό μου", και μου το 'βαλε στο χέρι χωρίς άλλες εξηγήσεις [...] Αντί για αριθμό, είδα καμιά δεκαριά λέξεις γραμμένες με μικροσκοπικά γράμματα. Παρακάλεσα τον υπάλληλο να περιμένει και πήγα στο κοντινότερο φως για να δω τι σήμαιναν αυτές οι μικροσκοπικές και σχεδόν δυσανάγνωστες λέξεις. Με πολύ κόπο, διάβασα:

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΟΔΟΥ: ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ
Η ΕΡΜΙΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

(Έρμαν Έσσε, "Ο λύκος της στέπας")

Δημήτρης Γλέζος

 
At 2/05/2007 06:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

best regards, nice info resources moving new services meridia worked willing sex slave stories Guide long term effects of ambien lamborghini diablo roadster vt Wellbutrin and lexapro at the same time

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home