Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015

Τα χρώματα

Παίζεις όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα χρώματα της δημοκρατίας. Η βούληση του λαού και το ένα και το άλλο κι όλα αυτά. Κάποια στιγμή εκλέγεσαι. Φοράς τα χρώματά της και μας εκπροσωπείς διεθνώς. Η βούληση του λαού και το ένα και το άλλο κι όλα αυτά. Αφού είσαι με τους καλούς, αργά ή γρήγορα θα κερδίσεις στον δίκαιο αγώνα σου τους απέναντι κακούς. Βρίσκεις τοίχο και τοίχο και πάλι τοίχο. Παίζεις το τελευταίο σου χαρτί. Απαντάς στον τοίχο με περισσότερη δημοκρατία, με ειδικότερη δημοκρατία. Δημοψήφισμα, κορυφαία ιστορική στιγμή, τρομερό αποτέλεσμα, συγκίνηση. Μετά πας, και ανεξάρτητα από το πόσο φταις και πόσο όχι, το κοντέρ γράφει ότι παίζοντας με τα χρώματα της δημοκρατίας ως εδώ άντεξες και πως οι γραμμές άμυνάς σου η μία μετά την άλλη καταρρέουν, έτσι ώστε να μην μείνουν μετά προσχήματα να ντυθείς στη θέση των βανδαλισμένων της χρωμάτων. Η περισσότερη και η ειδικότερη δημοκρατία χάνουν περισσότερο, χάνουν ειδικότερα. Πολλά με λίγα. Τα υπογράφεις όλα, τα περνάς όλα στη Βουλή υπερεπείγοντα του υπερεπείγοντος. Και τώρα προκηρύσσεις εκλογές, μόνο που πια, είτε ηγεμονεύσεις είτε όχι, η δημοκρατία έχει ταπεινωθεί, ακυρωθεί, μνημονιοποιηθεί. Περισσότερο από όλες τις άλλες φορές, γιατί εσύ υποτίθεται και υποθέσαμε και έτσι ήταν δηλαδή, ότι σε αντίθεση με τους πριν την εκπροσωπούσες αυθεντικά. Και στην τόσο πρόσφατα ταπεινωμένη, ακυρωμένη, μνημονιοποιημένη δημοκρατία, οι εκλογές δεν είναι πια λύση και ανάταση, αλλά ρεζίλι και ντροπή, χοντράδα και κακόγουστο αστείο.

13 Comments:

At 8/21/2015 09:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η πιθανότητα να ήταν πάντα αυτό που κατέληξε να φαίνεται και να είναι σήμερα, ούτε που σού περνάει απ'το μυαλό ε; Κι όμως τα "σημεία" που το έδειχναν αυτό ήταν παρά πάνω από πολλά-Κατσέλη, ΚάτσεΚαλάΓεράσιμος, Κοτσακάς, Γιάννα-ακόμη και οι Γιάνης με το μονό νί και Κοτζιάς. Και φυσικά η κακόγουστα ανιστόρητη και βαθιά προσβλητική σύμπραξη με τον ανεκδιήγητο Καμμένο, που αποδεικνύεται πια αδελφοποιτός του.

 
At 8/22/2015 03:56:00 μ.μ., Anonymous RP said...

Διαφωνώ με την λογική της δημοκρατίας που παρουσιάζεις . Όσο καιρό ψηφίζω δεν υπήρξαν εκλογές με πιο καθαρό αφήγημα για τα πολιτικά κόμματα.Θεωρώ υποκρισία αυτών που λένε ότι δεν χρειάζονται εκλογές αυτή τη περίοδο. Ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσει ο Λαός,έχει μπροστά του τις αρχές της πρακτικής όλων των πολιτικών κομμάτων[και των υπό δημιουργία]. Αν δεν παρασυρθεί από εμμονές και προπαγάνδα θα δώσει μήνυμα αν θέλει να τον ρωτάνε γι'αυτά που κάνουν οι κυβερνήτες.Το πρόβλημα είναι ότι οι οπαδοί της ιδεολογικής καθαρότητας αυτή την περίοδο ερμηνεύουν τη συντροφικότητα όπως τους βολεύει.Το πολιτικό κατεστημένο είναι σε πανικό.Το μήνυμα του δημοψηφίσματος είναι στην ίδια εξίσωση με τις ερχόμενες εκλογές.
Οι εκλογές σήμερα είναι καθαρή λύση περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

 
At 8/22/2015 10:45:00 μ.μ., Blogger Astero said...

Καθαρή λύση? Με τι επιλογές?

 
At 8/23/2015 02:15:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Επέστρεψες από τις Συρακούσες ;

https://www.youtube.com/watch?v=Uz5Y2Q6d5zI

 
At 8/24/2015 01:49:00 μ.μ., Anonymous panos said...

τον ψηφίσαμε στις εκλογές για να τελειώσουμε με τα μνημόνια αλλά μας έφερε το 3ο και ποιο επώδυνο, του είπαμε ΟΧΙ στα μέτρα στο δημοψήφισμα αλλά μας τα έφερε αυτά και άλλα τόσα, και τώρα θέλει με τις εκλογές να τον κρίνουμε για αυτά που έκανε.
Χάνω τα λογικά μου....

 
At 8/24/2015 10:15:00 μ.μ., Anonymous RP said...

Το προσπερνώ Σωτήρη. Τον Old Boy πάντα τον διαβάζω αλλά σπάνια σχολιάζω.
Διαφωνώ με αυτούς που εκτιμώ τις απόψεις τους.Με αυτούς που δεν εκτιμώ δεν ασχολούμαι . Αστέρω ¨καθαρή λύση γιατί δεν μπορείς να πεις στον εαυτό σου δεν είδα δεν κατάλαβα την πολιτική εικόνα που είχαμε όλη αυτή την περίοδο των επτά μηνών περίπου.Έτσι όπως είναι το πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί περπατήσει.Μπορεί και μετά τις εκλογές να μην δώσει λύση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάμε σε εκλογές. .Πιστεύω ότι τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί πολύ μελάνη για να αποτυπωθούν και αρκετό χρονικό διάστημα για κατανοηθούν.Επειδή μέσα μου τρέχουν τα ίδια συναισθήματα με τους περισσότερους [και του Old ]το ζήτημα των εκλογών δεν το συνδέω με τις επιλογές αυτή τι στιγμή.Οι επιλογές είναι και για μένα πρόβλημα.
Το όχι στο δημοψήφισμα είναι συμμετοχή σε μια δημοκρατική διαδικασία,δεν περιμένω από κάποιον να μου τι νόημα είχε το δικό μου όχι ,γιατί το ξέρω .
Αν την προηγούμενη φορά η ψήφος ήταν περισσότερο καρδιάς, αυτή τη φορά υποψιάζομαι ότι θα είναι πρώτα μυαλού και μετά καρδιάς.

 
At 8/25/2015 01:06:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

ΚΚΕ , Συνασπισμός , Σύριζα , Λαϊκή Ενότητα. Αυτό σημαίνει Αριστερός.
Να αναδημιουργείς τις πολιτικές σου θέσεις σύμφωνα με την εκάστοτε
πραγματικότητα, όχι σαν τους άλλους που θέλουν να αναδημιουργούν
την εκάστοτε πραγματικότητα προς όφελος των εργατών.
(μπιάχ, τη σιχαίνομαι αυτή τη λέξη, εργάτες, ούτε σπούδασαν ούτε
κονόμησαν ούτε διακρίθηκαν, ανίκανοι άνθρωποι).

Δεν ξέρω αν ακούω πολύ Μπογιόπουλο επειδή είμαι γερασμένος και
ονειροπαρμένος ή εάν έγινα γερασμένος και ονειροπαρμένος επειδή
άκουγα πολύ “Μπογιόπουλο”.

https://www.youtube.com/watch?v=HzizrkhwDDM

 
At 8/26/2015 08:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σώπα, ρε! Το παλιόπαιδο έφαγε σφαλιάρα και επιτέλους ωρίμαμε. Πόσα χρόνια πριν στα λέγαμε όλα αυτά, ενώ εσύ μας υποτιμούσες; Θυμάσαι πως μας αποκαλούσες τότε; Ακραίους και τρελούς. Karma is a bitch. Είχες την κυβέρνηση που σου αξίζει. Όλα μια ιδέα είναι, όλα στο μυαλό σου είναι. Και εσύ τους ψήφισες, γιατί τόσο μυαλό κουβαλάς, αλλά ούτε μια συγνώμη δε ζήτησες. Τις συγνώμες κάποιων αλλων σίγουρα τις διάβασες όμως. Μη σκιάζεσαι, βρέξει χιονίσει, εσύ πάντα βολεμένος θα είσαι. Ένας φλύαρος βολευτής της ζωής είσαι κι εσύ, άνευ προτάσεων. Ούτε τι να κάνεις δε ξέρεις. Οι ευαισθησίες σε μάραναν. Άστα διάλα, ρε ατάλαντε μετριαστή!

 
At 8/28/2015 01:18:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Εγώ, σ’ αυτό το σημείο, και σας ευχαριστώ που μου προσφέρεται την δυνατότητα να αναφερθώ εγώ σ’ αυτό,
θα ήθελα , εγώ , να σας διαβεβαιώσω πως εγώ, αμέσως μόλις με ενημερώσουν πως γεννήθηκε στην Ελληνική επικράτεια Έλληνας που μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη διακυβέρνηση της Χώρας καλύτερα από εγώ
και να διαπραγματευθεί τα συμφέροντα των Ελλήνων καλύτερα από εγώ , έστω και μετά από σαράντα ένα χρόνια, εγώ ,αμέσως, τότε, θα παραιτηθώ, γιατί εγώ , δεν είμαι κολλημένος με καμία καρέκλα , εγώ , κυρία Παπαϊωάννου.

 
At 8/28/2015 01:56:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Φρέσκο πράγμα, Σοφία Γιαννακά, στην ΕΡΤ μας.
Η Πρωθυπουργική Εκπρόσωπος της επόμενης Κυβέρνησης.

 
At 8/31/2015 01:47:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μπροστά με τον Τσίπρα , Πίσω με τον Κουτσούμπα ,
Δεξιά με τον Μεϊμαράκη, Αριστερά με τον Λαφαζάνη ,
Πάνω με τον άγιο Πέτρο, Κάτω δεν έχει.
(ο Καμίνης θα εγκρίνει την καύση των νεκρών)

Κι εγώ κύριε που δεν πιστεύω ούτε στο Πάνω που να πάω;
Άντε στο Διάολο ρε.

 
At 9/01/2015 03:59:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

23% ΦΠΑ στη Νεολαία , έτσι για να μάθουν.

 
At 9/03/2015 04:10:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Η κρίση συνίσταται ακριβώς στο ότι το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί.
Σ' αυτό το μεσοδιάστημα εμφανίζονται πολλά διαφορετικά νοσηρά συμπτώματα.”

Ο λύκος μόλις φτάσουν όλες οι ψυχές στο στόμα χαίρεται.

Είναι τα capital controls εργαλείο των social controls ;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home