Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011

Τι θα έκανε ο Μπράιαν Μποϊτάνο;

Στο Θέατρο Τέχνης εισέβαλαν οπαδοί του Ολυμπιακού, προξενώντας επεισόδια στην πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ». Ο συγγραφέας του έργου Σ. Τσιώλης δήλωσε πως με το στιβαρό χέρι του Αχιλλέα Μπέου στη διοίκηση ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοδοξεί να κάνει το μπαμ και να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Καπελώνης αρνήθηκε να σχολιάσει το πικάρισμα των φίλων της ομάδας του Πειραιά, οι οποίοι εκδήλωσαν εμμέσως πλην σαφώς με συνθήματα την προτίμησή τους προς τις σκηνοθετικές ικανότητες του Παντελή «Βού - Βού - Βούλγαρη». Το συμβάν πάντως μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα του λιμανιού, αφού κλήθηκε ήδη σε απολογία από τον Θεατρικό Δικαστή και κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινή μιας κεκλεισμένων των θυρών παράστασης στο Δελφινάριο.
Θετικότερα είναι τα μηνύματα από το καυτό μέτωπο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 (η οποία ήρθε στη μόδα, αφού η Ελληνική Επανάσταση του 2011 έχει ανασταλεί μέχρι να δούμε αν θα βρεθεί συνολικότερη λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης), όπου όλα δείχνουν πως αποκαθίσταται η προσωρινά κλονισμένη τιμή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθώς ο Πέτρος Τατσόπουλος διευκρίνισε πως έκανε χιούμορ, έννοια άγνωστη από ένα επίπεδο εθνικοφροσύνης και πέρα. Έτσι, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, θα παραμείνει η φιγούρα του στο πεντοχίλιαρο χωρίς περαιτέρω εντάσεις, εντάσεις που πιθανόν να πυροδοτούσαν συντομότατα υποτίμηση της νέας δραχμής, αφού άλλο το νόμισμά σου να απεικονίζει στρέιτ οπλαρχηγό και άλλο τον Γκέι του Μωριά.
Η όλη αναταραχή πάντως γέννησε στα γαπικά θινκ τανκ και μερικές γόνιμες σκέψεις, αφού στο κυριακάτικο ταξίδι του στο Κάιρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα θέσει στους εκπροσώπους των εξεγερμένων την πρόταση να υπάρξουν δίπλα στους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και οι «Αδελφές Μουσουλμάνοι», ώστε να καταδειχθεί πως ο ισλαμισμός που πρεσβεύουν δεν είναι σκοταδιστικός αλλά πιο γουέστ φρέντλι. Εν συνεχεία -και αφού μεσολαβήσει δίωρη ξεκούρασή του με κανό στο Νείλο- θα συναντήσει τον Χόσνι Μουμπάρακ, όπου θα έχει την ευκαιρία να του μιλήσει σταράτα, σαν αντιεξουσιαστής στην εξουσία προς αντιεξουσιαστή στην εξουσία. Οι δύο άντρες αφού συμφωνήσουν μεταξύ τους -θα τους απευθύνει κρυφό χαιρετισμό μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Μπεν Αλί- πως η όλη αναταραχή στη Βόρεια Αφρική είναι ένα συντονισμένο σχέδιο κατά της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Παγκόσμιου Σοσιαλισμού γενικότερα, θα αναγκαστούν να εμφανιστούν διαλλακτικότεροι στις επίσημες δηλώσεις τους, όπου ο Μουμπάρακ θα δεχτεί να εγκαταλείψει άμεσα την εξουσία, αρκεί να προστεθεί άρθρο στο Αιγυπτιακό Σύνταγμα που θα απαγορεύει τη σύνδεση των μισθολογικών αυξήσεων με τον πληθωρισμό και άρθρο στο Ελληνικό Σύνταγμα που θα απαγορεύει στον Ορέστη Καρνέζη να ξαναβγεί από την μικρή περιοχή του.

19 Comments:

At 2/05/2011 09:39:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Ε, τι είναι αυτά, θίγεις τόσα θέματα και δεν παίρνεις θέση, είσαι ουδέτερος, γράφεις για να γράφεις. Λύσεις προτείνεις;

 
At 2/05/2011 11:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν είναι για Κυριακάτικη, ξανασκέψου το, μην κινήσεις καμιά επανάσταση (και δεν ξέρουμε ποιο μέτωπο να καταστείλουμε)! :)

gasireu

 
At 2/05/2011 11:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν εξαιρέσω τον Μποϊτάνο που δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με τα υπόλοιπα, είναι ένας απολαυστικός σχολιασμός της επικαιρότητας!

 
At 2/05/2011 01:02:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Μιλάμε αφιέρωσες... Έγραψες... Ειδικά με αυτό για τον γκέι του Μοριά...

 
At 2/05/2011 01:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ευχάριστο ..

 
At 2/05/2011 01:55:00 μ.μ., Blogger Arkin said...

και... γκοοοολ!

 
At 2/05/2011 02:06:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Απολαυστικός, ως συνήθως.

Διαφωνώ όμως σ'αυτό: το χιούμορ δεν είναι άγνωστη έννοια για τους έχοντες υψηλό (και πέρα) επίπεδο εθνικοφροσύνης. Ξέρεις τι ωραία ανέκδοτα για πακιστανούς και αράπηδες λένε; Και για ξανθές.

 
At 2/05/2011 02:49:00 μ.μ., Anonymous Zed said...

Να συμπληρώσω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Αντώνη Πανούτσου η εισβολή των οπαδών του Ολυμπιακού ήταν ενορχηστρωμένη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για το ίδιο θέμα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε..
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και ουδέποτε έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους. Είναι ντροπή για την αριστερά να εκμεταλλεύεσαι με προκλητικό τρόπο τον πόνο των φανατικών οπαδών του ολυμπιακού για τον αποκλεισμό απτο κύπελλο και να προωθούν την ανομία, καταλύοντας ελευθερίες και παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού στο δημόσιο συμφέρον".

 
At 2/05/2011 03:04:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Πέθανα λέμε!!!!! :)))))

 
At 2/05/2011 09:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Ολα ωραία σε αυτά που γράφεις Οld Βοy και περιγράφουν το θέατρο του παραλόγου που ζούμε σ' αυτή τη χώρα.

Oμως τίνος το χιούμορ θα έπρεπε οι εθνικόφρονες (και μη) να εκτιμήσσουν και να αναγνωρίσουν?
αυτουνού που στο facebook μίλησε για το ...τουρκο γκόμενο του Κολωκοτρώνη ή τη χαριτωμενιά του Τατσόπουλου "δεν ήταν μόνο γκόμενος είχαν αρραβωνιαστεί..."?

 
At 2/06/2011 01:42:00 π.μ., Anonymous teo le fau said...

χε χε σοσιαλιστική διεθνής του γιώργη !!!

 
At 2/06/2011 02:05:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Έσκασε και το χειλάκι μας. Με πικρό είναι αλήθεια γέλιο.

Μαι κοντιμπιούσιον:

Τίτλος Κ. (Ξυδάκης) "Η δημοσιογραφία είναι επικίνδυνη για δικτάτορες"

και πολύ βολική για τους δημοκράτες.

Ερώτηση: Το Βήμα πέθανε τον Καμπανέλλη πριν της ώρας του ή η ιδέα μου είναι;

 
At 2/06/2011 02:19:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

@Zed
Πέστα βρε άνθρωπε.Έχουν λυσσάξει τελευταία. Η Κ. (την οπόια απτόητη διαβάζω ακόμα , ο θεός ξέρει γιατί) κοντεύει να μου δημιουργήσει σύνδρομο καταδίωξης. Σε λίγο καιρό άμα πεις ότι ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ ή ότι έστω είσαι αριστερός θα σε κλείνουν μέσα ως συνυπεύθυνο για το Βατοπέδι, την οικονομική Κρίση, την Αιγυπτιακή εξέγερση, και τις αυξήσεις στα τρόφιμα.

Επίσης, ξέρετε κανά καλό ίδρυμα αποτοξίνωσης από τα τηλεοπτικά ΜΜ, να στείλω τον πατέρα μου; Ή μήπως το έπαθε από το τριπλό μπάι πας; Ή μήπως φταίει που πέρασε τα 60;

Κι αν φταίει αυτό, μήπως να την κάνουμε όσο είναι καιρός;

 
At 2/07/2011 11:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

THEATRO TOY RAPALOGOY,TELIKA.KI O KARAGOYNIS,SYXNA,KANEI..THEATRO ENW EINAI GNWSTH KAI H ATTAKA..XESE THEATRO,KATOYRA PARASTASH.SYMPERASMATIKA ,META TOYS ..EPISTIMONES TOY SALIARELI,PLAKOSAN KAI OI..THEATROFILI.PROFANESTATA,OMWS, THA RPOTIMOYSAN ERGO TOY..GOGOAL. KRIMA..KATANTIA.KAI AKOMI MEGALITERI KATANTIA TO XIOYMOR GIA TO GERO TOU MORIA.OXI TO DIKO SOY,ENNOEITA

 
At 2/07/2011 01:43:00 μ.μ., Blogger island said...

Τελικά, τα γεγονότα συνδέονται με έναν σουρεαλιστικό τρόπο. Σε μια χώρα σουρεαλιστική. Και για έναν από πάνω. Δεν είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις. Τουλάχιστον όχι εγώ. Δεν πληρωνόμαστε για αυτό. Υπάρχουν άλλοι που πληρώνονται για αυτό και όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους είμαστε εδώ να τους την λέμε.

 
At 2/07/2011 04:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε Πολίτη, του γράφουν του Τατσόπουλου:
«Σκέψου τι έχεις να ακούσεις όταν δουν και το δεύτερο επεισόδιο. Αποπληξία θα πάθουν όταν αποκαλύψετε ότι ο γκόμενος του Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος...».
Και εκείνος απαντάει πως δεν ήταν γκόμενος, αλλά είχαν αρραβωνιαστεί κιόλας.
Αυτό λοιπόν είναι ειρωνεία πάνω στις αντιδράσεις που προξένησε η εκπομπή. Δεν ήταν ξεκάρφωτο αστειάκι, αλλά είχε και ένα νόημα. Που και ξεκάρφωτο να ήταν δηλαδή, δεν βλέπω ποιό το τόσο μεγάλο θέμα. Εκτός και αν τα αστειάκια έχουν κηρυχθεί εκτός νόμου ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να αποφευχθούν για τα επόμενα χρόνια μέχρι να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση.

Το γεγονός τώρα πως παρερμηνεύτηκε όπως παρερμηνεύτηκε η φράση για γκόμενους και αρραβωνιαστικούς εξηγεί πολλά.

 
At 2/07/2011 04:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ζed, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα υπεύθυνος. Οι ΠΑΕ ποτέ.

 
At 2/07/2011 07:06:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Εσύ ο ίδιος το είπες: ήρωας και αδελφή γίνεται; Ή ήρωας (άντρακλας, βαρύς πολλά και όχι) ή ομοφυλόφιλο είσαι (που στον κοινό νου ταυτίζεται με τον θηλυπρεπή).

 
At 2/08/2011 05:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Apologia, εκείνο που έχει συμβεί είναι ότι το Μega και δεν ξέρω ποιός άλλος έχουν δώσει ΠΡΩΤΟΙ την είδηση του θανάτου του Καμπανέλλη. Πολύ πριν από τους άλλους. Και μόλις πεθάνει θα δικαιωθούν, αφού το είχαν δώσει μέρες τώρα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home