Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2009

Δυσφημώντας ανθρώπους που σκότωναν

«Και για την 17Ν έλεγαν διάφορα, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν κουμπουράδες που σκότωναν για λεφτά».
Τάδε έφη Γιάννης Πολίτης, χθες βράδυ από την εκπομπή που έχει στην κρατική τηλεόραση, στην οποία είναι πρώτη μούρη, όπως είναι ταυτόχρονα και αρθογράφος των πασοκότερων του πασοκέως Νέων, όπως είναι ταυτόχρονα και διευθυντής του κακλαμανικού 9,84. Μερικοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα να χωράνε παντού, ίσως γιατί τηρούν τη δεοντολογία απαρέγκλιτα και δεν θα έκαναν ποτέ το άσπρο μαύρο.
Το γεγονός ότι ο Γιάννης Πολίτης νιώθει την ανάγκη να δυσφημίσει μια οργάνωση ανθρώπων που σκότωσε και ξανασκότωσε και ξανασκότωσε, καθώς προφανώς -αν και μάλλον ανομολόγητα και στον ίδιο του τον εαυτό- δεν του αρκούν οι πράξεις της και τα αποτελέσματά της για τη δυσφήμισή της, είναι ενδεικτικό του θεμελιώδους ιδεολογικού μπερδέματος της μεταπολιτευτικής κοινωνίας, ενός μπερδέματος που η άλλη όψη του είναι η αρθρογραφία των Κουφοντίνα, Γιωτόπουλου στις μεγαλύτερες εφημερίδες.
Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα από τη Δικαιοσύνη που αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για πολιτικά εγκλήματα (λες και από τη στιγμή που θα ήταν πολιτικά, θα έπαυαν να είναι και εγκλήματα), ο Πολίτης είδε στη 17Ν μια μηχανή παραγωγής λεφτών, είδε golden boys που βρήκαν τρόπο να πιάσουν την καλή, αφού ίσως αν αντί για κουμπουράδες που σκότωναν για λεφτά, επιχειρούσαν να γίνουν καλαμαράδες που δημοσιογραφούσαν για λεφτά, θα έβρισκαν τις μεγαλοθέσεις πιασμένες τρεις - τρεις.
Αν οι ειδήσεις ξαναγέμισαν με γιάφκες, υπόπτους που δυστυχώς δεν μπορούν να τους πιάσουν χωρίς στοιχεία, αν τα Εξάρχεια μετατράπηκαν τις επόμενες ώρες μετά την επίθεση σε ζώνη απόβασης με δεκάδες εισόδους σε σπίτια, αν οι αστυνομικοί δηλώνουν σούπερ ντούπερ αγανακτισμένοι και αδικημένοι και φτάνουν να γιουχάρουν και τον Αρχιεπίσκοπο, αν η ατζέντα άλλαξε και το πρόβλημα έγινε πια η τρομοκρατία, αν αυτή η επίθεση λειτουργεί από κάθε δυνατή άποψη υπέρ της αστυνομοκρατίας και πάει να καταπλακώσει ό,τι πήγε να φουντώσει μετά την 6η Δεκεμβρίου, το λογικό είναι να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για προβοκάτσια.
Όσο όμως κι αν αυτό μας ενοχλεί, όταν κυριάρχησε -οσοδήποτε δικαιολογημένα- επί ένα μήνα ένα κλίμα για τους «μπάτσους», οι μπάτσοι χωρίς να είναι ολότελα απίθανο να έχουν πυροβοληθεί από κάποιον σκοτεινό παρακρατικό, είναι πάντως πάρα πολύ πιθανότερο να έχουν πυροβοληθεί από κάποιους που τους μισούσαν. Αυτό φυσικά και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τη σκανδάλη του καλάσνικοφ την μισοπατήσαμε κι όλοι εμείς που είπαμε και γράψαμε διάφορα: όπως ακριβώς στις ταινίες λένε ότι αν βλέπεις ένα όπλο κάποια στιγμή αργότερα θα δεις και πυροβολισμό, έτσι και όσοι έχουν φτάσει να προμηθευτούν καλάσνικοφ, αργά ή γρήγορα μάλλον θα σημαδέψουν και σάρκα.
Αλλά όπως το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου ήταν αλήθεια ότι ξεπεράστηκαν τα ακρότατα όρια μιας νομιμοποιημένης και γενικευμένης συμπεριφοράς (της αστυνομικής γουρουνοσύνης), έτσι και τα χαράματα της 5ης Ιανουαρίου δεν μπορεί να είναι ψέμματα ότι επίσης ξεπεράστηκαν τα ακρότατα όρια μιας νομιμοποιημένης και γενικευμένης συμπεριφοράς (του άκρατου και έμπρακτου μίσους για την αστυνομία). Ο Κορκονέας και το καλάσνικοφ ναι μεν αυτονομούνται εγκληματικά από τη στιγμή που πυροβολούν, αλλά είναι ιδιαίτερα βολική και για τις δυο πλευρές η αντίληψη πως οι εγκληματίες αυτοί δεν ξεπήδησαν από κάποια ιδεολογία ή ότι το πάτημα της σκανδάλης τους είναι πράξη συγκλονιστικά απροσδόκητη.

63 Comments:

At 1/07/2009 01:57:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Οι πολιτικοί όπως και η πλειοψηφία των χρονικογράφων της κυβερνητικής ελίτ (των δημοσιογράφων του πολιτικού ρεπογτάζ δηλ) δεν έχουν και την καλύτερη των σχέσεων με τις αποχρώσεις, τις διαβαθμίσεις και τις αποκλίσεις.
Χρόνιο σύμπτωμα των αγκυλωμένων μιζεραμπιλιστών και του στραβωμένου πόπολου.
(και τώρα Τζένη των Μπλογ-καιρών βάψτε ξανθούς τους νομικούς σας βοστρύχους κι ελάτε να σας σκηνοθετήσω. Ρούλα;-)

 
At 1/07/2009 02:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτοί εχουν τα όπλα , εμεις το μυαλο...ή πως η επανάσταση της συνείδησης ελευθερώνει!

«Παραφροσύνη σημαίνει να προσπαθείς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους και τεχνικές που μέχρι χτες χρησιμοποιούσες και δεν σου
έφερναν αποτέλεσμα!» Α. Αϊνστάιν

Αφορμη για το κειμενο αυτο σταθηκε η προσφατη επικαιροτητα και τα γεγονοτα που εφεραν στην επιφανεια μια υποβοσκουσα ταση της κοινωνιας να διαδηλωσει για τις δυσβαστακτες συνθηκες που επηρεαζουν την ομαλη κατασταση του βιου των μελων της. Αυτη η εξεγερσιακη δυναμικη εφερε στο προσκηνιο μια συζητηση για τις βαθυτερες αιτιες που προκαλεσαν αυτο το ξεσπασμα συσσωρευμενης οργης. Μεσα απο αυτο το πρισμα και με προθεση να συνεισφερω μια προσωπικη αποψη, οχι απλως για τα αιτια που λιγο πολυ εχει εξαντληθει σαν θεμα απο πληθωρα αναλυσεων, αλλα για την υπερβαση των γεγονοτων μεσα απο τη διατυπωση σκεψεων για την ουσιαστικη διεξοδο απο ενα φαυλο κυκλο που αναπαραγει τους εξουσιαστικους θεσμους με φιλικα προς τον ανθρωπο προσωπεια, σε καθε εκφανση της ανθρωπινης ζωης.
Η γνωμη μου ειναι πως η διεξοδος της βιαιης αντιδρασης σε οτι μας καταπιεζει ειναι φυσιολογικη, εντασσόμενη σε ενα σύστημα που ειναι απο τη φυση του βιαιο , με την εννοια πως επιβαλλει ασυνειδητα αντανακλαστικα και προγραμματισμους (εκπαιδευση, οικογενεια, θρησκεια, στρατος κλπ) στα ανθρωπινα πλασματα που το απαρτιζουν και το εκθρεφουν. Ετσι οποιαδηποτε αντιδραση εκφραζεται με βιαιο τροπο εναντια στο συστημα, ειναι καταδικασμενη να αποτυχει για τον απλουστατο λογο οτι ειναι γεννημα θρεμμα του ιδιου βιαιου συστηματος στο οποιο ανιτιθεται, με αποτελεσμα το τελευταιο να προσαρμοζεται στην αντιδραση και να βρισκει τροπους ως εκφραση αυτοαμυνας για να αφομοιώσει και τελικα να διαλυσει καθε αντιδραση που θα αμφισβητουσε την υπαρξη του. Αυτο το σημειο ειναι και το κλειδι για να κατανοησουμε τη διεξοδο και τη λυση του ζητηματος της ανθρωπινης χειραφετησης.
Η κυριαρχη ιδεολογια ως απορροια του ιδιου βιαιου συστηματος παραμενει δεσμια του και αναπαραγει τις αγκυλωσεις του με τροπο που ειναι πια δευτερη φυση της, απο την αποψη πως εχει την ικανοτητα σαν ενα τερας που αυτοτροφοδοτειται και προσαρμοζεται στο περιβαλλον του για να επιβιωσει, να αντιδρα ακαριαια και προβλεψιμα για εναν ξενο παρατηρητη που δεν ανηκει σε αυτο το συστημα. Αυτο σημαινει πως για να καταρευσει αυτο το συστημα αρκει ενας και μονο εξωτερικος παρατηρητης που με την ελευθερη βουληση του θα αναγνωρισει τα χαρακτηριστικα του συστηματος , θα συνειδητοποιησει τα τρωτα του σημεια και θα δρασει αναλογα με τις δυνατοτητες του, την παιδεια του και την ψυχικη του συγκροτηση. Αυτο και μονο το γεγονος αρκει για να δημιουργηθει μια αποβλεπτη ρωγμη στο «σκαφος» του υπαρχοντος συστηματος που θα ειναι ακριβως απροβλεπτη και ακαριαια λογω της προελευσης της απο ενα ξενο προς αυτην οργανισμο, με φυσικο επακολουθο αδρανεια αντιδρασης και εκφυλισμο ως τελικο αποτελεσμα. Προκειμενου ομως να αποσυρθει το υπαρχον βιαιο συστημα θα πρεπει να υπαρχει καποιο αλλο μη βιαιο που θα το αντικαταστησει.
Και εδω αρχιζει ο πραγματικος αγωνας απο τη θεωρια στην πραξη. Με ποιο τροπο θα γινει αυτο; Και πως υπαρχει εγγυηση οτι το νεο συστημα δεν θα εκφυλιστει στην παλια του βιαιη μορφη; Πως θα μπορεσει να ανατραπει το υπαρχων συστημα χωρις βια αν δεν μεταλλαχθουν τα χαρακτηριστικα του πυρηνα του, των θεμελιων του, των ιδιων των μελων του ; Και φτανουμε στο σημειο που αντιστεκεται περισσοτερο πεισματικα στην ιδεα και μονο της αλλαγης. Στο ιδιο το ανθρωπινο ον. Μπορει να ακουγονται ολα αυτα σαν επιστημονικιζουσες θεωρητικολογιες αλλα με μια δευτερη ματια και αναλυση μπορει να αποτελεσουν τη μαγια για μια ουσιαστικη συζητηση για την μορφη ή μη μορφή που θα μπορει να εχει καθε εναντιωση ή μη εναντιωση σε καταπιεστικες καταστασεις και στο συστημα αναπαραγωγης τους.


Γιατι σκοπος ειναι να δημιουργησουμε το περιβαλλον μεσα στο οποιο θα αυτοαναιρεθει καθε μορφη εξουσιαστικης λογικης, χωρις να εναντιωθουμε αδιεξοδα κατα μετωπο στην ιδια την εξουσια και τους θεσμους της.
Γιατι οι σκεψεις και οι ιδεες ειναι πιο ισχυρες απο τα οπλα... αρκει να βρισκουν στοχο....πριν εξοστρακιστουν.


Χρηστος Αρδιζογλου

 
At 1/07/2009 02:18:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Greek-gaylolita, θεωρώ ότι στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε αδυναμία διάκρισης των αποχρώσεων, αλλά λόγος γεμάτος εμπάθεια, αφού δεν αρκεί φαίνεται ότι συνελήφθησαν, δεν αρκεί ότι απέτυχαν παταγωδώς και στις πολιτικές τους επιδιώξεις, δεν αρκεί ότι ο κόσμος που στην αρχή τους έβλεπε με συμπάθεια έφτασε να αποξενωθεί εντελώς από αυτούς, πρέπει να κάνουμε και το άσπρο - μαύρο λέγοντας ότι αποδείχθηκε πως σκότωναν για τα λεφτά.

ΥΓ Με τους δικούς μας ρόλους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ψευτόcostinho δεν ξέρω ποιός είναι.

 
At 1/07/2009 02:24:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Xρήστο Αρδίζογλου, ωραία το ντριπλάρεις το θέμα :) Συμφωνώ κι εγώ στο ότι η αποτελεσματικότερη των μαχών παίζεται στα ανθρώπινα μυαλά και στο πως αυτά αλλάζουν τις βεβαιότητές τους και τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.

 
At 1/07/2009 02:26:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Ε καλά.
Ο Πολίτης το είπε.
Δε το είπε κι ο Προκόπης Δούκας;-)

 
At 1/07/2009 04:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάλι είναι πολύ καλό το κείμενο σου old boy. Στενοχωριέμαι για τον Πολίτη - αν είναι έτσι τα πράγματα. Θα κάνω όμως μερικές παρατηρήσεις:

1. Ο Σαραντής μόνο σοβαρό πρόσωπο δεν είναι. Η δε πολιτική του αντίληψη είναι το λιγότερο αφελέστατη (και το περισσότερο επικίνδυνη). Δεν ξέρω τι είπε ακριβώς και δεν ξέρουμε και τι διεμείφθη ακριβώς μεταξύ τους. Μεταξύ των δύο, θα εμπιστευόμουν τον Πολίτη.

2. Ο Κακλαμάνης είναι επίσης ένας παμπόνηρος δημαγωγός και λαϊκιστής (και αφόρητα ανίκανος δήμαρχος). Τον έχω ικανό να επιβάλει την ηλίθια θέληση του στον Πολίτη, που πιθανώς δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ας παραιτηθεί, θα μου πείς. Ναι, αλλά για χάρη μιας μαλακίας του Σαραντή, θα ήταν κρίμα.

3. Κακός τρόπος προσπάθειας απαξίωσης της 17Ν. Θα μπορούσε να πει πολύ απλά "αποδείχθηκαν αφόρητες ψωνάρες (εως βλάκες) που θεωρούν τον εαυτό τους κάτι σαν τον Παπαφλέσσα" (δυστυχώς το έχω ακούσει και από τα χείλη της Κούρτοβικ αυτό). Ενδεικτική είναι η απίστευτη ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο εφοπλιστής Περατικός στοχοποιήθηκε και δολοφονήθηκε, γιατί απλούστατα είχε την ίδια γκόμενα με τον Γιωτόπουλο. Έτσι, για να μη νομίζουμε οτι υπήρχε κανενός είδους υψηλός σκοπός ή ηθική στις πράξεις τους. Ένα μάτσο ψωνάρες ήταν, "κολλημένοι" και συμπλεγματικοί (ειδικά οι Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας, το βλέπεις στη φάτσα τους) - εκτός ίσως από κάποιους νεώτερους που ήταν απλώς ανεγκέφαλοι.

 
At 1/07/2009 04:45:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Μα γιατί στεναχωριέστε για τον Πολίτη αγαπητε; Ένας vulgaire Ρουσόπουλος είναι κατ' ουσίαν.
(ψωνάρες, συμπλεγματικοί και ασημαντολάγνοι βλάκες είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όσων συναποτελούν τη βεντάλια της Λαίδης Γουιντερμιρ-δημόσιος βίος στην Ελλάδα. οι τρομοκράτες θα τη γλύτωναν;)

 
At 1/07/2009 07:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η τελευταία σου φράση σηκώνει αρκετή συζήτηση. Ο Κορκονέας από ποια ιδεολογία, και δη κρατική, ξεπήδησε; Από την αυθαιρεσία και την καουμπόικη λογική κάποιων μπάτσων; Όσο κι αν αυτή υπάρχει, πόσο μπορεί να συσχετιστεί με τη δολοφονία ενός μαθητή, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά υπόνοια αυτοάμυνας; Θα'λεγα ότι η δολοφονία του Κορκονέα απέχει από το "ιδεολογικό υπόστρωμα που την εξέθρεψε" όσο περίπου απέχει και η επίθεση με τα καλάσνικοφ από το "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι".

Εν τέλει θέλω να πω το εξης: δεν ξέρω - λόγω απόστασης μου από τα πράγματα - αν καταβάλλεται προσπάθεια αποΐδεολογικοποίησης της πράξης του Κορκονέα από μερικούς. Μπορώ να δω όμως με βεβαιότητα ότι καταβάλλεται προσπάθεια ιδεολογικοποίησης της από άλλους. Το οποίο μου φαίνεται αστήριχτο για τον εξής απλό λόγο: Η δολοφονία είναι συνάμα απεχθής στον υπέρτατο βαθμό αλλά και παράλογη. Κανείς δεν αφαιρεί τη ζωή κάποιου που δεν γνωρίζει, γνωρίζοντας ότι ταυτόχρονα θα καταστρέψει τη δική του ζωή και πολλών ακόμη γύρω του. Για μένα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει καμιά λογική πίσω από το δάχτυλο που τράβηξε τη σκανδάλη, είτε κρατική, είτε ατομική είτε ιδεολογική ή οτιδήποτε. Αλλά ακριβώς επειδή τα αποτελέσματα της πράξης είναι τόσο απεχθή, επειδή γεμίζουμε - δικαίως - οργή, επειδή δεν μπορούμε να συλλάβουμε ότι το ανόητο τράβηγμα μιας σκανδάλης αφαίρεσε τη ζωή ενός μαθητή, τείνουμε να ιδεολογικοποιήσουμε την πράξη για να μπορέσουμε να την πολεμήσουμε. Όμως εκεί διακρίνω το λογικό σφάλμα το οποίο διατρέχει πολλές από τις απόψεις που ακούγονται.

Όσο για τους εκληματίες με τα καλάσνικοφ, αυτοί προφανώς έχουν μια ιδεολογία, την οποία υπηρετούν με την πράξη τους, οπότε δεν είμαι σίγουρος από τι αυτονομούνται όταν πυροβολούν. Από τον αντιεξουστικό χώρο; Ο οποίος τελικά ποιους και ποιες ιδεολογίες περιλαμβάνει;Εδώ δεν ξέρω αν έχω απαντήσεις, ή αν χωρούν απαντήσεις σε όλο αυτό το μπέρδεμα. Σε κάθε περίπτωση ας μην κάνουμε το λάθος να συνδέσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τον νεαρό που πετάει μια πέτρα στους αστυνομικούς με ανθρώπους που δολοφονούν προμελετημένα.

 
At 1/07/2009 11:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ε ναι σίγουρα ξεπηδούν από καποια ιδεολογία.
Αλλά διαφωνώ ότι το χτύπημα προχθές είναι "επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας" που έχει εκδηλωθεί από το Δεκέμβρη και μετά.
Είναι ένας ύπουλος τρόπος να συνδέσουν το κίνημα με την τρομοκρατία. Στην αρχή προσπαθησαν να το συνδέσουν με τους κουκουλοφόρους, τώρα με την τρομοκρατία.

 
At 1/07/2009 11:42:00 π.μ., Blogger Γιώργος said...

@Κρυστάλλης

Ιδεολογικά χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στην αστυνομία και σχετίζονται με τις εκπυρσοκροτήσεις υπάρχουν (όπως και ροπή προς την αυτοδικία και αντιλήψεις περί συλλογικής ευθύνης).Είναι στην καλύτερη περίπτωση ένας υπερσυντηρητισμός μια macho μιλιταριστική αντίληψη, ένας ψιλορατσισμός και μια -ενοχική & συμπλεγματική- απέχθεια προς τους αμφισβητίες (ειδικά τους πιο μορφωμένους και ευκατάστατους) , και στη χειρότερη μια καθαρά ακροδεξιά ιδεολογία.Μάλιστα υπάρχει μια παραϊεραρχία και μια ευνοιοκρατία θεμελιωμένη πάνω σ' αυτή την ιδεολογία,που παρακάμπτει ή διαστρεβλώνει τη βούληση της φυσικής ιεραρχίας.Η ένταση του φαινομένου οφείλεται σαφώς στην πρόσφατη ιστορία του τόπου.Συνήθως οι φορείς αυτής της ιδεολογίας εκτονώνονται με υπερβάλλοντα ζήλο στις διαδηλώσεις,με σποραδικές αναίτιες προκλήσεις βάσει εμφάνισης ή καταγωγής, καταχρηστικές προσαγωγές, εξακριβώσεις, σωματικές έρευνες κλπ και εσχάτως -χάρις στην τηλεόραση και το internet- εκτονώνονται και μόνο δια του λόγου.Δεν αμφιβάλλω ότι για τους περισσότερους αστυνομικούς λειτουργεί το ταμπού της αφαίρεσης ζωής και για ακόμα περισσότερους ο φόβος της τιμωρίας ή έστω του "μπλεξίματος".Με αυτή την έννοια Ο φόνος του Αλέξανδρου ήταν όντως μια σπάνια παράλογη στιγμή.Όμως η λογική του κράτους και της καταστολής περιλαμβάνει και το φόνο για λόγους επιβολής της τάξης, και τα όρια καλούνται να τα βάζουν οι πολίτες με την ενεργή παρουσία τους.

Η ατομική συνομωτική βία δεν απορρέει ευθέως από κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία ούτε είναι πολιτική θέση από μόνη της.Υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα απ' όλο το ιδεολογικό φάσμα, και στο παρόν π.χ. είναι πολύ δημοφιλής στο ριζοσπαστικό ισλάμ.Οι συγκεκριμένοι με τα καλάσνικωφ πιθανότατα ικανοποίησαν τις φαντασιώσεις αυτοδικίας κάποιων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά πιστεύω πολύ-πολύ λιγότερων απ' όσους επιδοκίμαζαν τις ενέργειες της 17Ν, και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που αποδίδουν πολιτικό νόημα στην απόπειρα δολοφονίας των τριών αστυνομικών.

 
At 1/07/2009 12:04:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Η αντεπίθεση της εξουσίας μόλις ξεκίνησε, αν δεν το πήραμε χαμπάρι. Και που είστε ακόμα...

Στο Γιάννη Πολίτη, στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εύχομαι ποτέ να μην επιτρέψει ποτέ στον αέρα να χαλάσει αυτή την comme-il-faut κόμμωσή του -που όμοιά της συναντάται μόνο στον Αντύπα (two of a kind). Επίσης, του εύχομαι η απέρνατη σύγχυσή του για την πραγματικότητα να μην τον φτάσει σε σημείο να τσουγκράει πασχαλιάτικα αυγά το Δεκαπενταύγουστο. Καλή αντάμωση στα γουναράδικα!

 
At 1/07/2009 01:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στενοχωριέμαι γιατί τον γνωρίζω, αγαπητή lolita. Και όχι, δεν είναι vulgaire Ρουσόπουλος - καμία σχέση! Η αισθητική του δεν σκίζει, όπως επισημαίνει κι ο Costinho, αλλά είναι μάλλον από τις καλύτερες περιπτώσεις, από αυτούς που "κυκλοφορούν" στα talk show της τηλεόρασης μας.

 
At 1/07/2009 02:03:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Costinho δεν είναι θέμα κόμμωσης είναι θέμα δημοσιογραφικού ταπεραμέντου.
Η δημοσιογραφική γενιά που έκανε τα πρωτα βηματά της τη δεκαετία του 80 μέσα σε ένα μιντιακό τοπίο που το αποτελούσαν η πασοκοφρουρέ ΕΡΤ απο τη μια και από την άλλη μια εντυπη δημοσιογραφία που δοκιμαζόταν ήδη από την μετάβαση του μέχρι τότε μοντέλου παραδοσιακός εκδότης-ιδιοκτήτης και πέρναγε στο διαπλεκόμενος επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης μέσων, είναι μια γενιά extremely κυνική και ταλαντευόμενη ανάμεσα στο λειτούργημα και τις "ευκλεείς" επιδιώξεις των διάφορων μιντιαρχών. Και δυστυχώς η πλειοψηφία ακολούθησε τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των επιχειρηματιών.
Με τ' αζημίωτο.
Όταν λέω πάντως vulgaire Ρουσόπουλος εννοώ τον Θεόδωρο προ πολιτικής.
Ας μη πιάσουμε τα talk shows γιατι έτσι όπως τα μετέτρεψαν οι τηλεδημοσιογράφοι (παρ'όλο που η πλειοψηφία τους προερχόταν από τις εφημερίδες) αυτά τα 20 χρόνια ούτε ο Jerry Springer δε θα τ οειχε φανταστεί. Οποιο χλωρό κάηκε μαζί με τα ξερά.
Αν συνεχίσει ο Πολίτης έτσι το επόμενο στάδιο είναι Μανώλης Κοττάκης πάντως. Είναι νομοτελεικό;-)

 
At 1/07/2009 04:29:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, για το περιστατικό με τον Σαραντή δεν ξέρω κάτι άλλο από αυτό που διάβασα στο άρθρο και άρα μπορεί να έχεις δίκιο. Το άλλο το άκουσα με τα αυτιά μου όμως, οπότε αφού τον γνωρίζεις πες του ότι ήταν κάτι άλλο από κουμπουράδες που σκότωναν για λεφτά. Επίσης, αν χρειάζεται να αλλάξει κουρέα, παράπεμψε τον στον Costinho, στον οποίο θα αποτανθώ κι εγώ αφού η κουπ μου ακροβατεί μεταξύ θυσάνου και φαλάκρας, με οικτρό τελικό αισθητικό αποτέλεσμα ;)

 
At 1/07/2009 04:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εσωτερική πληροφόρηση από τον 9,84: Ο Σαραντής ήταν απλώς μεθυσμένος - κι άρχισε να λέει μαλακίες ("την πουτσίσαμε", "τη γαμήσαμε" κλπ.)
Η παρέμβαση ήταν πυροσβεστική, του στυλ "βάλεμ μουσική, γιατί θα γίνουμε ρόμπα".. Αυτά...

 
At 1/07/2009 04:46:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κρυστάλλη, προτού απαντήσω, αντιγράφω:
(http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=30724868,38746244)

Μεμονωμένη» βία, μόνιμη ατιμωρησία


Οργιο κρατικής βίας


Της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ


Τον πρώτο που τους φάνηκε ύποπτος για την κλοπή ενός αυτοκινήτου, τον έσπασαν στο ξύλο. Κάποιος άλλος υποδείχθηκε ως πορτοφολάς και εκτελέστηκε. Ενας τρίτος φορούσε... λάθος χρώμα παπούτσια και βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα. Ποιος έχει δώσει το δικαίωμα στους αστυνομικούς να ξυλοφορτώνουν, να απειλούν και να σκοτώνουν τους πολίτες; Για την Ιστορία, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τούς είχε πει κάποτε: «Το κράτος είστε εσείς». Και αυτοί, από τότε, το έδεσαν κόμπο.



Αλέξης Γρηγορόπουλος 6/12/2008
30/4/1976: Ο Σιδερής Ισιδωρόπουλος, 16 ετών, μαθητής και μέλος της αριστερής οργάνωσης «Κ.Ο. Μαχητής», κόλλαγε αφίσες στην πλατεία Κοτζιά για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά όργανα για συλλήψεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Πειραιώς. Η κηδεία του μετατράπηκε σε μαχητική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η Νέα Τρομοκρατία».

25/5/1976: Ο τότε υπουργός Απασχόλησης της κυβέρνησης Καραμανλή, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, με τον περίφημο «αντισυνδικαλιστικό νόμο 330», γίνεται το «κόκκινο πανί» για τους εργαζομένους, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Στις 25 Μαΐου, κατά τη διάρκεια πανεργατικού συλλαλητηρίου, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν. Μια «αύρα» (θωρακισμένο αυτοκίνητο καταστολής διαδηλώσεων) της Αστυνομίας, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές, σκότωσε μια μικροπωλήτρια, την 67χρονη Αναστασία Τσιβίκα.

11/7/1978: Ο Βασίλης Τσιρώνης, γιατρός, βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια νυχτερινής εισβολής των, νεοσύστατων τότε, Μονάδων Εθνικής Ασφάλειας στο σπίτι του. Ο Τσιρώνης είχε νωρίτερα κηρύξει το διαμέρισμά του «ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος» και κάθε ημέρα έβγαινε στο μπαλκόνι του και με μεγάφωνα ή με έναν φορητό τηλεβόα διάβαζε στο συγκεντρωμένο πλήθος τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» του ενάντια στο «κράτος των μαύρων» (εννοώντας των φασιστών). Ο Τσιρώνης έπεσε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

28/10/1980: Ο Τάσος Μαγλαρίδης συμμετείχε σε συγκέντρωση αντιστασιακών στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Οκτωβρίου 1980. Οταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να παρελάσουν στη Νεάπολη, δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας. Ο 76χρονος, χτυπημένος άσχημα, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να υποκύψει στα τραύματά του ένα μήνα μετά.


Μαρίνος Χριστόπουλος, 24/10/2001
16/11/1980: Επτά χρόνια μετά τη μεγάλη εξέγερση, στις 16 Νοεμβρίου του 1980 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη πορεία. Η κυβερνητική απαγόρευση για πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία πυροδότησε τις αντιδράσεις μεγάλης ομάδας διαδηλωτών, η οποία επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και συνέλαβαν τη Σταματίνα Κανελλοπούλου, 21 χρόνων, εργάτρια, την οποία χτύπησαν -σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής- μέχρι θανάτου. Σε άλλο σημείο της Αθήνας δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής.

15/8/1985: Ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί από περιπολικό και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της. Η κοπέλα ήταν 22 ετών.

17/11/1985: Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1985, ο μαθητής Μιχάλης Καλτεζάς σκοτώνεται από αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον νεαρό στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, καθώς αυτός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές για να διαφύγουν. Προηγουμένως είχαν επιτεθεί σε κλούβα της αστυνομίας σταθευμένη στην οδό Στουρνάρη. Ο θάνατός του προκάλεσε κύματα οργής.

Ο Αθανάσιος Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο, καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής».

9/2/1986: Ο 17χρονος Μανώλης Κανδονολέων, επιβάτης σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς έπειτα από καταδίωξη. Τα ονόματα των δραστών δεν έγιναν ποτέ γνωστά και δεν επακολούθησε δίκη.


Παναγιώτης Κετίκης, 5/5/2007
3/9/1986: Ο Αγγελος Μαυροειδής, 60 ετών, εργάτης της ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, πραγματοποιούσε μαζί με 650 συναδέλφους του καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας, ύστερα από άρνηση της τότε υφυπουργού Βάσως Παπανδρέου να τους δεχτεί για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων τους. Αστυνομικοί τούς απώθησαν βίαια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Πέθανε από μετατραυματική επιπλοκή στο ΚΑΤ λίγες μέρες μετά.

4/1/1987: Ο αστυνομικός της Ασφάλειας Παντελής Χατζής σκότωσε, ύστερα από λογομαχία, τον 19χρονο Λουκά Γράψα.

14/6/1988: Ο αστυνομικός Θωμάς Μακρής δολοφονεί με το περίστροφό του τον Νίκο Παπαγγελάκη μέσα σε ουζερί, ύστερα από μεταξύ τους παρεξήγηση.

8/3/1990: Ο 37χρονος αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβολεί και σκοτώνει τον 15χρονο διαρρήκτη βίντεο κλαμπ, Δημήτρη Κίκερη στην Πρέβεζα. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα του «βιντεάδικου» που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

10/1/1991: «ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ». Χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη επίθεση κατά πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων- νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.


Αυγουστίνος Δημητρίου, 17/11/2006
10/1/1994: Ο 28χρονος Θοδωρής Γιάκας, κάνοντας τη νυχτερινή βόλτα του στην ερημιά του Μοσχάτου, βρίσκεται νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Ο λόγος; Αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του σε αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή. Δέχτηκε πισώπλατα τέσσερις σφαίρες από τον αρχιφύλακα Ευάγγελο Λαγογιάννη. Μετά το φονικό, το θύμα παρουσιάστηκε ως επικίνδυνος δραπέτης ψυχιατρείου, ωστόσο ο Τύπος της εποχής χαρακτήρισε το γεγονός «εν ψυχρώ δολοφονία».

21/1/1991: Ο 25χρονος Τούρκος πρόσφυγας Σουλεϊμάν Ακιάρ συλλαμβάνεται στην Αθήνα με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Σακατεμένος από τα βασανιστήρια, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου ξεψύχησε στις 29 Ιανουαρίου. Τον άγριο βασανισμό του θύματος από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής Μπεναρδής, ωστόσο η μήνυση που έγινε μπήκε στο αρχείο.

16/5/1992: Ο αστυφύλακας Σεραφείμ Σταθογιάννης πυροβόλησε και σκότωσε τον 41χρονο Νικόλαο Σιακαπέτη, ιδιοκτήτη μπαρ, ύστερα από συμπλοκή.

13/4/1993: Στον Πόρο, ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος τραυματίζει βαριά τον 40χρονο σερβιτόρο Τάσο Σωτηράκη και πυροβολεί και σκοτώνει τον 26χρονο Γιάννη Τζίτζη. Το Κακουργιοδικείο Πειραιά καταδίκασε αργότερα σε ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 17 χρόνων τον δράστη. Σημειώνεται ότι ο Σταματόπουλος στο παρελθόν είχε παραπεφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σώματος για άλλα παραπτώματα.

12/9/1993: Στη Βέροια, νεαρός Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία προσπαθούσε να διαρρήξει δυο αυτοκίνητα, έπεσε νεκρός από σφαίρα του ανθυπαστυνόμου Αντώνη Δελλά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο Δελλάς πυροβόλησε ενώ βρισκόταν σε άμυνα.


Ηρακλής Μαραγκάκης, 9/12/2003
22/11/1993: Ο 26χρονος Δημήτρης Ε. Γλυκογιάννης δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιά από πυροβολισμό που του έριξε ο αστυφύλακας Λυκογιάννης το βράδυ της 22ης Νοεμβρίου στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ο νεαρός -κατάδικος για φόνο σε πολυετή κάθειρξη- είχε δραπετεύσει τον Ιανουάριο του ίδιου έτους και έκτοτε η Αστυνομία τον αναζητούσε. Εκείνο το βράδυ, αστυνομικοί του τμήματος Σεπολίων προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν. Ο Γλυκογιάννης προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, κάνοντας ταυτόχρονα μια «ύποπτη κίνηση». Ο αστυφύλακας Λυκογιάννης εξέλαβε την κίνηση του διωκόμενου ως προσπάθεια να τραβήξει πιστόλι και πυροβόλησε, πετυχαίνοντας τον κατάδικο στην κοιλιά. Ο Γλυκογιάννης επέζησε. Αργότερα αποδείχτηκε ότι δεν οπλοφορούσε.

20/2/1994: Στο χωριό Δαλαμανάρα Αργους, αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε Αλβανό λαθρομετανάστη στη διάρκεια συμπλοκής σε πορτοκαλεώνα. Πλήρωμα περιπολικού ερευνούσε για λαθρομετανάστες στην περιοχή, όταν είδε δύο από αυτούς να τρέχουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο ένας από τους Αλβανούς γύρισε πίσω, έβγαλε ένα μαχαίρι και όρμησε πάνω τους. Ο αστυνομικός Αντώνης Μεζίνης τράβηξε το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι τον Αλβανό, που έπεσε νεκρός.

25/2/1995: Επεισόδιο με θύμα νεαρό Αλβανό συνέβη στην αγροτική περιοχή Κρανιές της Φλώρινας. Ομάδα αστυνομικών του αποσπάσματος Ψαράδων Φλώρινας είχε στήσει ενέδρα σε Αλβανούς λαθρομετανάστες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου σε 18 λαθρομετανάστες, ο 18χρονος Αλμπερτ Κούκα έβγαλε -σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας- μαχαίρι. Τότε ο Σωκράτης Παπαδόπουλος, μέλος του αποσπάσματος, προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Το περίστροφο του αστυνομικού, όπως αναφέρουν οι καταθέσεις των συναδέλφων του, εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ο 18χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα στο πρόσωπο.

20/1/1996: Κατά τη διάρκεια επιχείρησης-«σκούπα» στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει Αλβανό μετανάστη. Το όπλο του αστυνομικού «εκπυρσοκροτεί» κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του υπόπτου.


Μιχάλης Καλτεζάς, 17/11/85
6/4/1996: Ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από αστυνομικούς στη Νίκαια. Το θύμα, μαζί με τον συνομήλικο φίλο του, Κώστα Κάλφα, το βράδυ της συμπλοκής ετοιμάζονταν να ληστέψουν μεγάλο σουπερμάρκετ της Νίκαιας. Περιπολικό της Αμεσης Δράσης έσπευσε στην περιοχή και καταδίωξε τους επίδοξους ληστές, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αποστόλη Κεραμιδά.

14/6/1996: Για δύο... καρπούζια, ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφόνησε τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι στο χωριό Αργυροπούλι της Λάρισας. Ο 58χρονος Αθανάσιος Μάτος πυροβόλησε με 32άρι περίστροφο τον 20χρονο στο στήθος. Ο αγροφύλακας μετέφερε τον νεαρό στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

5/6/1996: Ο 26χρονος αστυφύλακας Ηρακλής Νικολόπουλος δολοφόνησε τον Γιώργο Φραγκογιάννη, 37 χρόνων, και τραυμάτισε τον Θεμιστοκλή Καλαποθαράκο, 33 χρόνων, σε νυχτερινό κέντρο του Π. Φαλήρου. «Το 'χα πάρει απόφαση εδώ και ένα χρόνο να τους πιστολίσω», είπε στους συναδέλφους του όταν συνελήφθη.

Τον Φεβρουάριο του 1996 είχε λάβει αναρρωτική άδεια αορίστου διαρκείας, επειδή παρουσίασε «ψυχολογικά προβλήματα και συνεχόμενη συναισθηματική διαταραχή». Στις αρχές Νοεμβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου δήλωσε πως «είχε αποστολή να καθαρίσω την κοινωνία». Η ομολογία του δεν έπεισε τους δικαστές, που τον καταδίκασαν σε ισόβια.

23/6/1996: Ο αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος, 29 ετών, «συνήθης ύποπτος» στις λίστες της Αστυνομίας, βρίσκεται νεκρός κάτω από «περίεργες» συνθήκες στην καμπίνα 53 του πλοίου «Πήγασος».


Ιάκωβος Κουμής, 16/11/1980
22/11/1996: Σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά, ο 32χρονος αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης σκοτώνει με αυτόματο Μ5 τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη -ο οποίος βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος. Ο Τρίμης, μολονότι του αποδίδεται κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφήνεται ελεύθερος.

8/2/1997: Ο 19χρονος Αλβανός Εριόν έχασε τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου. Ο θάνατος του νεαρού είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. «Ηταν ατύχημα...», θα ισχυριστεί απολογούμενος ο αστυφύλακας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μέρα εκείνη ο Ανδρεόπουλος μαζί με συναδέλφους του εντόπισαν «ύποπτο» αυτοκίνητο με πέντε Αλβανούς λαθρομετανάστες. Ο οδηγός, αντί να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών, κινήθηκε εναντίον τους. Ο Ανδρεόπουλος σημάδεψε τα πίσω λάστιχα και πυροβόλησε, η σφαίρα εξοστρακίστηκε και βρήκε τον άτυχο Αλβανό στο κεφάλι.

Ο θύτης κρίθηκε αθώος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κοζάνης.

25/5/1997: Ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος, πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, «γαζώνεται» από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδίωξαν γιατί πήρε για βόλτα (ή έκλεψε) από τη μαρίνα της Ζέας τη θαλαμηγό «Ναυσικά» Κύπριου επιχειρηματία. Δύο από τις δεκάδες σφαίρες των περιπολικών του Λιμενικού καρφώθηκαν στο στήθος του και έπεσε νεκρός επάνω στα χειριστήρια του σκάφους.

3/8/1997: Ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια. Το φόνο του, ο αστυνομικός τον «πλήρωσε» με φυλακή 4,5 χρόνων.


Σταματίνα Κανελλοπούλου, 16/11/1980
2/4/1998: Νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τσιγγάνος Αγγελος Τζελάλ. Οταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για διαφαινόμενη συγκάλυψη φόνου και βιοπραγιών κατά Τσιγγάνων από αστυνομικούς έκαναν λόγο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.

27/5/1998: Νεκρός έπεσε 30χρονος ληστής από την Καβάλα, ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Ξάνθη. Λίγο πριν είχε κάνει ληστεία σε βενζινάδικο. Ο δράστης, με το περίστροφο στο χέρι, βγήκε από το βενζινάδικο, αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον Κυρέλη να σταματήσει. Αυτός όμως, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, πυροβόλησε εναντίον τους, εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και ο ληστής τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

23/10/1998: Ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Κυριάκο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε «ύποπτος για κλοπή». «Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», είπε η εισαγγελέας για το φονικό. Η δεδηλωμένη θέση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι «επρόκειτο για ατύχημα». Ο Σέρβος πρόξενος συμφώνησε εν τέλει με αυτή την εκδοχή. Ο Μπουλάτοβιτς είχε υποδειχθεί ως ύποπτος κλοπής από μια ηλικιωμένη γυναίκα, της οποίας το πορτοφόλι είχαν αρπάξει νωρίτερα άγνωστοι. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση στην οποία υποστήριζε ότι ο Μάρκο Μπουλάτοβιτς και οι συμμαθητές του είχαν «ασκήσει πίεση» στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει τυχαία το πιστόλι του. Το θύμα βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε εκδρομή με το σχολείο του. Ηταν άοπλος και, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχε διαπράξει την κλοπή.

25/3/2000: ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από την Τσάλκα της Γεωργίας, πέφτει νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη.

24/10/2001: Ο αστυνομικός Γιώργος Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο. Ο νεαρός δεν πειθάρχησε σε σήμα ανδρών της Αμεσης Δράσης να σταματατήσει το αυτοκίνητό του για έλεγχο. «Αντιδρώντας ενστικτωδώς, ο αστυφύλακας πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον οδηγό», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Η σφαίρα κατέληξε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού του άτυχου νεαρού.

9/12/2003: Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών έπεσε στο Ηράκλειο ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. Οι δύο ειδικοί φρουροί και ο επικεφαλής αρχιφύλακας που μετείχαν στο μπλόκο έξω από το χωριό Γωνιές ομολόγησαν ότι πυροβόλησαν και οι τρεις εναντίον του αγροτικού αυτοκινήτου, επειδή ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν.

13/1/2004: Ο 42χρονος Μοχάμετ Χαμούτ πεθαίνει από «παθολογικά αίτια» ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία Ρεθύμνου, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

21/12/2004: Σε βασανιστήρια (ξεγύμνωμα, φάλαγγα, εικονικές εκτελέσεις, απειλές με όπλα και άγριο ξύλο) υπέβαλε τουλάχιστον 40 Αφγανούς μετανάστες ομάδα αστυνομικών και ειδικών φρουρών του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα.

17/11/2006: Ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπείται ανηλεώς από 8 αστυνομικούς με πολιτικά. Η αστυνομία αναφέρει ότι «έπεσε και χτύπησε σε ζαρντινιέρα». Τηλεοπτικές και ερασιτεχνικές κάμερες έχουν καταγράψει όλο το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης -όπου δικάζονται οι αστυνομικοί- έχει αναβληθεί. Ο εισαγγελέας της έδρας δέχτηκε ότι οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους αστυνομικούς χτύπησαν τον Αυγουστίνο, οι τρεις παρείχαν ψυχική συνδρομή και ότι ο αστυνομικός διευθυντής προσπάθησε να τους σταματήσει. Πρότεινε την ενοχή των επτά για τα αδικήματα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και της «απλής συνεργείας» στην παραπάνω πράξη, καθώς επίσης και την απαλλαγή του τέως διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

5/5/2007: 19χρονος φοιτητής κατηγορείται για επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με βασική επιβαρυντική ένδειξη τα... πράσινα παπούτσια που φορούσε, ομοιόχρωμα με εκείνα του δράστη ενός εμπρησμού αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης (γιατί ο νεαρός οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα), τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Μαΐου «κρατώντας καδρόνι έσπασε το πίσω παρμπρίζ αυτοκινήτου Μερσεντές» και στη συνέχεια «έριξε βόμβα μολότοφ μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί και να καταστραφεί ολοσχερώς». Ο ίδιος και οι συμφοιτητές του υποστηρίζουν ότι ήταν σε πάρτι της Πολυτεχνικής την ώρα των επεισοδίων.

6/12/2008: Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, 15 ετών, πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια. Ο θάνατός του υπήρξε η αφορμή για μια σειρά πρωτοφανών πολλαπλών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής βίας σε πόλεις όλης της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.







--------------------------------------------------------------------------------

Καθεστώς η ατιμωρησία αστυνομικών


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ


Πόσο μεμονωμένο είναι ένα γεγονός όταν αυτό επαναλαμβάνεται αδιάκοπα για πολλά χρόνια;





Η αστυνομική βία και η αυθαιρεσία κατά πολιτών ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν με συνέπεια και σοβαρότητα από τις κυβερνήσεις. Το αντίθετο, μάλιστα. Ολοι οι πολιτικοί και φυσικοί προϊστάμενοι της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε διαχρονικά απέναντι στους προκλητικά αυθαιρετούντες αστυνομικούς την ίδια χαλαρή τακτική της ανοχής, της συγκάλυψης ευθυνών και της γενικευμένης ατιμωρησίας. Η στάση αυτή των ηγεσιών έλυσε, όπως ήταν φυσικό, τα χέρια των «οργάνων της τάξης».

Ο ειδικός φρουρός πριν πατήσει τη σκανδάλη ήξερε ότι οι συνάδελφοί του πρωταγωνιστές της «ζαρντινιέρας» τιμωρήθηκαν με «ποινές - χάδι». Οτι οι αστυνομικοί που πυροβολούν αλλοδαπούς, κακοποιούν πρόσφυγες και βασανίζουν μετανάστες πέφτουν πάντα στα «μαλακά». Οτι τα δικαστήρια τούς αντιμετωπίζουν ευνοϊκά, κάθε φορά που οι σφαίρες τους «εξοστρακίζονται» (με μεγάλη ευκολία, είναι αλήθεια) στα σώματα αθώων πολιτών. Οτι η σημερινή κυβέρνηση τους έχει ανακηρύξει σε «πραίτορες» της τάξης.

Εκθέσεις οργανώσεων και φορέων που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει επανειλημμένα παράνομες συμπεριφορές Ελλήνων αστυνομικών αλλά και λιμενικών. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου είναι καταπέλτης για τις παρανομίες της ΕΛ.ΑΣ. και καταδεικνύουν πλήρως τη συνενοχή των κυβερνήσεων. Ωστόσο, ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε αυτές τις καταδίκες σοβαρά υπόψη της, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα απρόκλητης αστυνομικής βίας να γιγαντώνονται.

Κοινή είναι η διαπίστωση όλων των εκθέσεων και καταδικών:


Η αστυνομία αποτελεί εδώ και χρόνια ένα ιδιότυπο και ανεξέλεγκτο καθεστώς κρατικής ανομίας. Οι διωκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα λειτουργούν σαν «άβατο» νομιμότητας, όπου ανθούν φαινόμενα σήψης και διαφθοράς και απουσιάζουν παντελώς το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αστυνομικός, ελλείψει κανόνων και τιμωρίας, μετατρέπεται σε αυτόκλητο και επικίνδυνο «ένστολο τιμωρό».

Εκθεση του ΟΗΕ για την περίοδο 2003-2007 επισημαίνει ότι αποτάχθηκε μόνον ένας από τους 238 αστυνομικούς που καταγγέλθηκαν για κακομεταχείριση και δεν καταδικάστηκε αμετάκλητα κανένας. Την ίδια στιγμή, από τους 99 αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν όπλο και παραπέμφθηκαν για το θάνατο συνολικά 12 άτομων και τον τραυματισμό άλλων 27, αποτάχθηκε και καταδικάστηκε από το Εφετείο μόνον ένας!

Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επανειλημμένα θίξει το ζήτημα του πειθαρχικού ελέγχου των αστυνομικών. Στις εκθέσεις του και προς τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, θεωρεί τις ελλιπέστατες ΕΔΕ μηχανισμό ξεπλύματος και συγκάλυψης των ευθυνών των αστυνομικών και μιλά για πλήρη ατιμωρησία των παραβατών.

Στη πλέον πρόσφατη ετήσια έκθεσή του, τον περασμένο Αύγουστο, διαπιστώνει συνεχή ροή καταγγελιών πολιτών κατά αστυνομικών για ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ σημειώνει ότι έχουν αυξηθεί οι αναιτιολόγητες προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων. Διαπιστώνει επίσης ότι δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο των αστυνομικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επταετία 1999-2006 τιμωρήθηκαν συνολικά μόλις 32 αστυνομικοί είτε με απλή επίπληξη(!) είτε με εξοντωτικό πρόστιμο από 15-60 ευρώ! Για περιστατικά παράνομης βίας κατά πολιτών τη διετία 2004-2006 διενεργήθηκαν 63 ΕΔΕ και επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές σε 11 αστυνομικούς. Εξι από αυτούς τιμωρήθηκαν με... πρόστιμο.

Ομως και εδώ ουδείς δίνει προσοχή. Το νέο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΛ.ΑΣ., που θεσπίσθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας. Δεν έγινε καμία σημαντική αλλαγή στις διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου των αστυνομικών, αφού και πάλι οι ΕΔΕ στην πλειονότητά τους θα διενεργούνται από αξιωματικούς που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία με τον ελεγχόμενο αστυνομικό!

Ετσι, δεν είναι καθόλου παράξενο που τα περιστατικά της αστυνομικής βίας είναι πλέον σχεδόν καθημερινά:

* Την ημέρα που έπεφτε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ο 15χρονος μαθητής στα Εξάρχεια, τραυματιζόταν σοβαρά, από επέμβαση των αστυνομικών, ο πρόσφυγας Μαζίρ Γκουλ. Ειχε την ατυχία να περιμένει, μαζί με χιλιάδες άλλους μετανάστες, στην Π. Ράλλη για να υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου!

* Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 26 Οκτωβρίου, ένας άλλος Πακιστανός πρόσφυγας, ο Μοχάμεντ Ασράφ, έπεφτε νεκρός, στο ίδιο ακριβώς σημείο.

* Κρατούμενοι και αλλοδαποί ξυλοκοπούνται μέσα σε αστυνομικά τμήματα αμέσως μετά τη σύλληψή τους, μεταφέρονται «μαυρισμένοι» στις δικαστικές αρχές, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται. Μόνο αν υπάρξει κάποιο κρυφό βίντεο κινείται η διαδικασία της έρευνας!

* Πρόσφυγες πέφτουν διαρκώς θύματα κακομεταχείρισης και βασανισμού, στα χερσαία και θάλασσια σύνορα της χώρας. Εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όπως της οργάνωσης PRO ASYL, που δημοσιοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο, μας ξεμπροστιάζουν σε Ελλάδα και Ε.Ε. Πρόσφυγες καταγγέλλουν βασανιστήρια από λιμενικούς, όμως οι δικοί μας υπουργοί «αγρόν αγοράζουν». Διατάζουν μια τυπική ΕΔΕ και παραπέμπουν την υπόθεση στις ελληνικές καλένδες...

Η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης(CPT), στις τελευταίες εκθέσεις της καταγράφει περιστατικά ξυλοδαρμού κρατουμένων σε αστυνομικά τμήματα και καλεί τις δικαστικές αρχές να ερευνούν αμέσως κάθε καταγγελία.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, μόλις τον περασμένο Ιούνιο έδωσε εντολή στους εισαγγελείς να ερευνούν κατά προτεραιότητα τις καταγγελίες πολιτών για κακοποίησή τους από αστυνομικούς. Η ίδια επιτροπή είχε θίξει και το καθεστώς ανομίας στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, εκεί όπου αποκαλύφθηκε το βίντεο της ντροπής, με αστυνομικούς να βασανίζουν ανήλικους...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει πολλές φορές την Ελλάδα για παρόμοια περιστατικά αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Το τελευταίο αφορούσε τον τραυματισμό του πρόσφυγα Δ. Ζελίλοφ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί το Δημόσιο είχε υποστηρίξει τους αστυνομικούς, οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν απαλλαγεί από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη στην Ελλάδα!

Το ίδιο δικαστήριο είχε επιδικάσει το Ιούνιο του 2007 αποζημίωση 120.000 ευρώ στην οικογένεια του 17χρονου Ι. Καραγιαννόπουλου από τις Σέρρες. Ο νεαρός πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. και η κυβέρνηση υιοθέτησαν τη βολική εκδοχή του ατυχήματος! ΕΔΕ και ποινικά δικαστήρια είχαν αθωώσει και πάλι τους αστυνομικούς.

Αλλά και η περίπτωση του Χρ. Μακαρατζή είναι χαρακτηριστική. Ο 28χρονος δέχτηκε πυροβολισμό και έμεινε ανάπηρος κατά 70%, επειδή έκανε το λάθος να μη σταματήσει σε μπλόκο της Τροχαίας. Το Ευρωδικαστήριο μας καταδίκασε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, όμως η ποινική δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν βρήκε και πάλι ενόχους...

 
At 1/07/2009 04:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κρυστάλλη, εκείνο που θέλω να πω, όσο πιο σχηματικά γίνεται είναι το εξής:
Η αστυνομική βία κάθε άλλο παρά μεμονωμένη είναι, κάθε άλλο παρά σπάνια, κάθε άλλο παρά ξεκάρφωτη. Υπάρχει, συντηρείται και διαιωνίζεται.
Ούτε όμως και το μίσος κατά της αστυνομίας ή εν πάση περιπτώσει κατά των ΜΑΤ είναι μεμονωμένο και σπάνιο. Υπάρχει, συντηρείται, διαιωνίζεται και μετά την 6η Δεκεμβρίου πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις.
Ο αστυνομικός που φτάνει να σκοτώσει μαθητή, προφανώς και δεν ενεργεί βάσει εντολών, προφανώς και δεν έχει την ψυχική συγκατάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων του, προφανώς τέλος ξεφεύγει κι από τα όρια των δικών του συνηθειών τη στιγμή που στοχεύει και πυροβολεί.
Αλλά όταν το γενικό κλίμα υπάρχει κάποια στιγμή θα βρεθεί και αυτός που θα ξεπεράσει και τα πιο ακραία όρια.
Τα οποία πάλι είναι ελέγξιμο πόσο εντελώς ακραία είναι όταν την ακριβώς επόμενη ημέρα το μεσημέρι, πριν καν κλείσει 24ώρο από την ανθρωποκτονία Γρηγορόπουλου ένας ματατζής στοχεύει με το όπλο τους διαδηλωτές κι ένας με τα δάχτυλα. Συμβολικά προφανώς, αλλά αυτό ακριβώς είναι το θέμα: η συμβολική ταύτιση με το γεγονός. Τώρα οι απέναντι πιθανότατα θα τους έλεγαν δολοφόνους και θα τους πέταγαν και μολότωφ και πέτρες. Αλλά αν με πεις εμένα παιδεραστή δεν θα πάρω κούκλα να προσομοιώσω παιδεραστία για να σου απαντήσω. Σε μια άλλου είδους έννομη τάξη λοιπόν, σε μια έννομη τάξη που το μεμονωμένο κρούσμα θα ήταν εντελώς - εντελώς ξεκάρφωτο θα τους είχαν ψάξει αυτούς και θα τους είχαν διώξει. Αντί αυτών απολύθηκε από την εφημερίδα του αυτός που έβγαλε τη φωτογραφία: http://www.tvxs.gr/v1407

 
At 1/07/2009 05:03:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Και συνεχίζω. Όπως όταν υπάρχει το γενικό κλίμα μέσα στο οποίο η έννομη τάξη ανέχεται και στην πράξη θεωρεί τμήμα του παιχνιδιού την αστυνομική βία, κάποια στιγμή θα βρεθεί κι αυτός που θα ξεπεράσει τα όρια που και η ίδια η έννομη τάξη δέχεται, κατά τη γνώμη μου έτσι ακριβώς όταν επί ένα μήνα έχει φουντώσει ένα -ασφαλώς προϋυφιστάμενο- κλίμα μίσους -και αυτή ειναι η μόνη ακριβής λέξη- όταν φτάνουν κάποιοι το μίσος αυτό να το μετατρέπουν σε δολοφονία, αποτελεί είτε σύγχυση είτε υποκρισία να λέμε ότι μπα, μόνο προβοκάτορες μπορεί να έχουν φτάσει να σκοτώσουν ή ότι αυτό που έκαναν αυτοί δεν έχει κανένα ιδεολογικό έρεισμα.
Κατά τη γνώμη μου το πάτημα και των δυο σκανδαλών δεν ήταν σκανδαλώδες, αλλά η σάπια απόφυση δυο κορμιών.

 
At 1/07/2009 05:28:00 μ.μ., Blogger head charge said...

Επιπλέον, και μόνο το ότι μπαίνουμε στη λογική του να βάλουμε στο ζύγι από τη μία τον "Επαναστατικό Αγώνα" (ή όπως αλλιώς λέγεται) κι από την άλλη ένα σώμα κρατικών υπαλλήλων (υποτίθεται εκπαιδευμένων) για να δούμε ποιος είναι πιο επικίνδυνος, είναι ήδη εξωφρενικό.

 
At 1/07/2009 07:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

H k. Katia Antoniadh (alla k esy OB pou anadhmosieveis listes) tha prepei na gnwrizeis oti o Fragogiannhs k o Kalapotharakos htan arxi-gangster ths nyxtas, hthikoi autourgoi an oxi ektelestes se diafora ksekatharismata logariasmwn k dolofonies. To na vazeis auta atoma sth lista gia na mas peis ti? oti h astynomia ypervainei to kathikon? tote to mono pou exeis kataferei einai na spilwneis th mmhmh tou Grogoropoulou vazontas ton sth idia lista me atoma pou kai ean den eixame thanatiki poinh tha eprepe na thn epanaferoun gia tetoiou eidous kakourgous.

 
At 1/07/2009 07:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kοίτα, όπως και στην περίπτωση με τον Σαραντή, δεν μπορώ να ελέγχομαι εγώ για την αξιοπιστία της Ελευθεροτυπίας. Την θεωρώ δεδομένη και με βάση αυτή λινκάρω. Χωρίς λοιπόν να γνωρίζω αν για τις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις ισχύουν ή δεν ισχύουν αυτά που λες, ας πούμε για χάρη της συζήτησης ότι ισχύουν.
Μείον δύο λοιπόν στην παραπάνω λίστα. Αλλάζει κάτι ουσιωδώς ή ποιοτικά;

 
At 1/07/2009 07:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Elegxesai apo th stigmh pou to dhmosieveis sto site sou me profanh stoxo kai kalo tha htan na mhn eimaste toso ypokrites. Dioti rixneis ladi sth fwtia- kai esy - sth sygkekrimenh periptwsh prostheteis sto 'emprakto kai akrato misos' kata ths astynomias. Kai nai peirazei th stigmh pou kapoioi pyrovoloun kata astynomikwn kai opws les kai sy 'poly pithanotero na exoun pyrovolithei apo kapoious pou tous misousan.' Den yperaspizomai thn astynomia alla den dexomai kai th logiki pou exei to arthro kai th symperifora tou 'egw vgazw thn oura mou apeksw kai apla anadhmosievw'

 
At 1/07/2009 08:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λάθος ανώνυμε. Αν δεν μπορείς να αναφερθείς σε μια σχετικά μεγάλη και αξιόπιστη εφημερίδα - τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Δεν έκανε δα και link με τη Χώρα ή τον Αδέσμευτο Τύπο...

 
At 1/07/2009 09:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Anwnyme, to dexomai alla milaw gia to sygkekrimeno arthro (opoios einai estw kai ligo enhmeros katalavainei poso paraplhroforei) kai kyriws gia to skopo pou eksyphrethei h dhmosieush tou AYTH th stigmh. Einai toulaxiston aneuthyno na vgazeis lista me dolofonies apo thn astynomia otan epikratei tetoiou eidous klima enantion astynomikwn opws einai aneuthyno, na organwneis kai na parotryneis diadhlwseis en mesw molotov kai koukouloforwn pou ta spane, h na vgazeis ton proedro lhsteuthentwn-apo -alvanous politwn se 'megala kai aksiopista kanalia' kai meta na aporeis pou sthn Ellada epikratei ratsismos kai ksenofovia. Giati se peirakse to dentro kai oxi to dasos?

 
At 1/07/2009 10:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βάσει των αναφερομένων στο ίδιο το άρθρο, σε πολλές περιπτώσεις επρόκειτο για κακοποιούς, και μάλιστα σε αρκετές, ένοπλους. Η αστυνομία είναι ένοπλη για να χρησιμοποιεί τα όπλα της σε αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις απαράδεκτης αστυνομικής αυθαιρεσίας, οι οποίες πράγματι δεν έχουν αντιμετωπισθεί αποφασιστικά. Γενικά λείπει πολύ ο επαγγελματισμός, η εκπαίδευση και η πειθαρχία στην ΕΛΑΣ (συναφές πρόβλημα και η πολύ σημαντική εσωτερική διαφθορά).

Το άρθρο, πάντως που αναδημοσιεύεις, μπόυ, δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση και τη νομιμοφροσύνη της αστυνομίας. Ενδιαφέρεται, ασχέτως αν η κυριούλα που το έγραψε το συνειδητοποιεί ή όχι, για την κατάργηση της Αστυνομίας και της συντεταγμένης Πολιτείας. Βεβαίως, μόλις κάποιος κλείσει την είσοδο του πάργκιγκ της κυριούλας, αυτή θα σπεύσει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία τσιρίζοντας...

Η ελληνική κοινωνία είναι μοναδικά κακομαθημένη, χρειάζεται όπως είναι φυσικό τον αστυφύλαξ, αλλά χύνει τρελλά και για τον αναρχοκομμουνιστοφύλαξ, σαν έφηβη ερωτευμένη με διαρρήκτη, που βρίζει τους γονείς της αλλά κάθεται σπίτι και τρώει το φαϊ της μαμάς. Η ελληνική κοινωνία θεωρεί πάρα πολλά αγαθά ως δεδομένα (ενώ δεν είναι καθόλου - και απαιτούν θυσίες που αν κάποιος τις επισημάνει χαρακτηρίζεται φασίστας) και γουστάρει να φτύνει εκεί που πίνει (ΝΑΙ πίνει πάρα πολλά από την Πολιτεία, την οποία δεν αντιλαμβάνεται ως αναπόφευκτη προέκτασή της, αλλά ως ξένη οντότητα, πιθανόν εξωγήινων).
Η ελληνική κοινωνία ανησυχεί για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά δεν μπορεί να συμφωνήσει για το που θα γίνουν ΧΥΤΑ. Εξανίσταται για τα όντως τραγικότατα βάσανα λαών χωρίς Πατρίδα, αλλά δεν επιθυμεί να υπερασπισθεί τη δική της Πατρίδα.
Ειναι αυτομάτως υπέρ της όποιας απεργίας και της όποιας διαδήλωσης, έως και της πιο συντεχνιακής και αντικοινωνικής, ενόσω ξεμουνιάζει τις πιστωτικές της κάρτες σε καταναλωτικά αγαθά.
Αυτό δεν θα μπορέσει να κρατήσει για πολύ.

 
At 1/07/2009 11:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τολμώ να παρέμβω στη συζήτηση, δίνοντας κατ'αρχάς συγχαρητήρια στον oldboy για τα πολύ καλά άρθρα του και απαντώ στα περί ιδεολογίας: Μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου έπρεπε να τιμωρηθούν (τουλάχιστον):
- Ο διοικητής του Α.Τ. Εξαρχείων. Δεν είναι δυνατόν να έχεις έναν τύπο σαν αυτόν για 9 χρόνια σ'αυτό το ιδιότυπο τμήμα και να μην ξέρεις ποιοί από τους υφισταμένους σου είναι επικίνδυνοι στο να χρησιμοποιήσουν το κουμπούρι που κουβαλάνε.Αν δεν ξέρεις είσαι ανικανος, άν ξέρεις και συνεχίζεις καντην μόνος σου (Τί είπα τωρα...)
- Ο ψυχολόγος - ψυχίατρος ή όποιος άλλος υπέγραψε έκθεση ψυχολογικού προφίλ για τον τύπο. όΣο για τους πολιτικούς προϊστάμενους, να μην μιλήσω για την εγκληματική ενέργεια του Καραμανλή να συνεχίζει να θεωρεί ότι το να αποδεχθείς μια παραίτηση ή όχι έχει μόνον επικοινωνιακές - δημοσκοπικές συνέπειες. Γιατί έπρεπε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί; Γιατί αλλιώς το μήνυμα είναι απλό: ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΩ!
Και ξέρετε ποιό είναι το άλλο μήνυμα; "Με βολεύει σαν κράτος να κάνω τα εξάρχεια γκέτο, να τους κάνω επαναστατική γυμναστική (πετάμε μια πέτρα στους μπάτσους-μόνιμους στόχους, μας κυνηγάνε, τρέχουμε και έτους ξεφεύγουμε και γύρίζουμε πίσω χαρούμενοι), αρκεί η κάθε γιαγιά να νομίζει ότι υπάχουν κακοί - κακοποιά στοιχεία εκεί έξω, αλλά εγω στο Γαλάτσι είμαι ασφαλής, θα ξαναψηφίσω Καραμανλή. Η μανέστρα βεβαια χαλάει όταν η γιαγιά ψηλιάζεται ότι μπορεί νά'ναι και το εγγόνι της εκεί έξω μετά την δολοφονία και τί μπορείο να του πεί; -Παιδί μου μην είσαι εκεί έξω, θα πληρώσουν οι ένοχοι; Το παιδί τό'χει δεί το έργο. ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ!
Τότε έρχεται κι ο σκληροπυρηνικός αγράμματος "επαναστάτης" με το καλάσνικοφ να "εκδικηθεί". Όμως άσχετα αν τον νοιάζει η εκδίκηση, ή το να νιώσει καουμπόης και να δει πώς είναι να γαζώνεις κάποιον, ή να τον έχουν σταματήσει 1000 φορές με το παπί οι μπάτσοι και να τόν κάνουν ρόμπα στο γκομενάκι και να τα'χει πάρει, ή ακολουθεί εντολές (κατ'εμέ το πιό πιθανό είναι αυτό ή μιά μετάλλαξη προερχόμενη από την επαναστατική γυμναστική που ανέφερα παραπάνω), ξέρετε τί είναι αυτό που σκέφτεται;
ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΩ!
Sorry που μακρυγόρησα, αυτό που θέλω να πώ είναι ότι όποιος κρατάει ένα πιστόλι μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Θεωρώ πολύ πιό ασφαλές να φοβάται ότι θα τιμωρηθεί άν το κάνει από το να είναι ιδεολογικά αντίθετος στην βία. Πάντα θα υπάρχουν νταήδες (και μαλάκες), η συμπεριφορά τους όμως σχεδόν πάντα θα εξαρτάται από τις συνέπειες. Αυτά, και πάλι sorry για τα πολλα λόγια.

 
At 1/08/2009 12:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Pesta theio! gia na sumplhrwsw 'vrizontas tous Amerikanous gia na paw meta kai na piw 0.5 litro Coca Cola, fwrontas to Levis kai ta Ray Ban (giati einai cool fysika), enw paw ta paidakia mou se fast food-adiko epeidh variemai na mageirevw afou kalytera na katsw na dw XFactor kai Big Brother kathws milaw mesw tou Microsoft MSN apo to Dell computer mou, fysika miswntas thanasima katheti Amerikaniko, kapitalistiko kai ploutokraitko pou leei kai h Aleka'. Perastika mas

 
At 1/08/2009 01:03:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, «αυτή τη στιγμή» λοιπόν που λες και ξαναλές, έγραψα δύο ποστ, που το ένα λέει ότι αυτός που πυροβόλησε είναι ο χειρότερος εχθρός μου και το άλλο ότι αυτή η επίθεση λειτουργεί από κάθε δυνατή άποψη υπέρ της αστυνομοκρατίας και πάει να καταπλακώσει ό,τι πήγε να φουντώσει μετά την 6η Δεκεμβρίου. Αν αυτό το λες λάδι στη φωτιά, τι να πω, όπως το δει κανείς.
Αν τώρα θέλεις να πω ότι αφού έγινε η επίθεση αυτό σημαίνει ότι αναδρομικά διαγράφονται και όλα τα κακά της αστυνομικής βίας, η οποία δεν υπάρχει και είναι αποκύημα φαντασίας, λυπάμαι δεν θα το κάνω.

 
At 1/08/2009 01:06:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Θείε, ότι η ελληνική κοινωνία είναι κακομαθημένη, ότι είναι πολλές φορές εντός, εκτός και επί τ' αυτά και ότι θέλει και τον σκύλο και την πίττα, δεν διαφωνώ.
Στα υπόλοιπα διαφωνώ.

 
At 1/08/2009 01:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OB egw den diefwnhsa me kanena apo ta 2 shmeia pou anafereis...ksanadiavase to post...gia tis anadhmosieuseis eipa mias kai h astynomofovia kai to 'mpatsoi gourounia dolofonoi' poulaei kala autes tis meres. Na vlepoume omws ta provlimata stis pragmatikes tous diastaseis kai antikeimenika. To provlima loipon se auth th xwra einai h kakh astynomia? oi kakoi astynomikoi pou pyrovoloun 15 xronous? mhpws exoume xounta pou prepei na pesei? mhpws prepei na ginei epanastash kai an nai giati? telika eftaige o Hitler kai o Goebels h oi aksiwmatikoi twn SS pou ekaigan tous Evraious?

Efxaristw kai xilia syggnwmh giati makrygorhsa...

 
At 1/08/2009 02:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7512107.stm

 
At 1/08/2009 06:31:00 π.μ., Blogger head charge said...

Όταν ο «Επαναστατικός Αγώνας» δυόμισι περίπου χρόνια πριν, είχε παγιδεύσει με βόμβα σημείο έξω από το σπίτι του Βουλγαράκη με σκοπό (σύμφωνα με την προκήρυξή του) να «τον εκτελέσει», το έκανε επικαλούμενος τα σκάνδαλα του κυκλώματος υποκλοπών και της απαγωγής πακιστανών μεταναστών από αμερικανούς πράκτορες. Είχε διαμαρτυρηθεί κι εκείνος για τη «στοχοποίηση» του από δημοσιογράφους και πολιτικούς, που σε εκείνη την περίπτωση συμπεριλάμβανε σύσσωμη την αντιπολίτευση, μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, αλλά και γενικότερα όλους εκείνους που του είχαν ασκήσει κριτική.

Σε περιπτώσεις οργανώσεων που έχουν στο οπλοστάσιό τους ρουκέτες, οπλοπολυβόλα και τηλεχειριζόμενους εκρηκτικούς μηχανισμούς και την προφανή διάθεση να τα χρησιμοποιήσουν είναι μάλλον αφελές να θεωρούμε ότι τροποποιούν το πρόγραμμά τους ανάλογα με την επιρροή που τους ασκείται από δημοσιογράφους και ομιλίες πολιτικών της αντιπολίτευσης. Επιπλέον, μέλη τέτοιων οργανώσεων στην Ελλάδα (παραμερίζοντας το - όχι πάντα άβασιμο - ενδεχόμενο της σύμφυσης με παρακρατικούς μηχανισμούς) δεν υπήρξαν ποτέ άνθρωποι με έντονη κινηματική δράση στους χώρους των κοινωνικών αγώνων.

Η τρομοκρατία λειτουργεί - τηρουμένων των αναλογιών - όπως τα ιντερνετικά τρολλ: επιδιώκουν να στρέψουν όλη την προσοχή επάνω τους, μπορούν να ακυρώσουν ό,τι ενδιαφέρον χτίζεται σαν πρωτοβουλία και προκαλούν ειλικρινή αισθήματα συμπάθειας προς τα θύματα των επιθέσεών τους.

 
At 1/08/2009 07:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ενδιαφέροντα σχόλια, ίσως στην σύνθεσή τους να προσεγγίζεται η αλήθεια. Ο Alberich προσφέρει μερικούς λόγους προς επεξήγηση των φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας. Εγώ, περισσότερο από την πρόσφατη ιστορία του τόπου, θα στραφώ στο μέσο προφίλ ενός αστυνομικού των δρόμων:
Είναι ένας νεαρός χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, πιθανώς από την επαρχία, ο οποίος οδηγείται στην αστυνομία περισσότερο από ανάγκη, έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ελλιπή εκπαίδευση, βρίσκεται συχνά υπό συνθήκες πίεσης, συναναστρέφεται διαρκώς τον υπόκοσμο, είναι φοβισμένος, βαριεστημένος και οργισμένος, αναπληρώνει ένα κομμάτι της αυτοπεποίθησής του από τη δύναμη που του προσδίδει το μικρό κομμάτι εξουσίας που του αναλογεί, αναπόφευκτα δελεάζεται και κάνει κατάχρηση της εξουσίας αυτής, νιώθει ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι ο μόνος σεβασμός προς το πρόσωπό του απορρέει από το όπλο του. Σε όλα αυτά προστίθεται το μίσος προς όλους αυτούς που τον λένε γουρούνι και δολοφόνο και του πετάνε πέτρες, ενώ νιώθει ότι δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως, και που υπό κανονικές συνθήκες η φυσιολογική του αντίδραση θα ήταν να πλακωθεί στο ξύλο αλλά τώρα πρέπει να ακούσει τις εντολές του αξιωματικού παραδίπλα και να μείνει ακίνητος, όμως κάποια στιγμή θα βρει τρόπο να εκτονώσει την οργή του.

Μ'όλα αυτά θέλω να πω ότι δεν μπορούμε δυστυχώς να έχουμε μια αστυνομία-κολλέγιο, ότι κάποια από τα ελαττώματά της είναι εν πολλοίς αναπόφευκτα αλλά πολλά άλλα μπορούν να βελτιωθούν, όμως ότι αυτό δεν θα γίνει όσο η περιρρέουσα οργή κατευθύνεται προς τα συμπτώματα, οξύνοντάς τα μάλιστα, και όχι προς τις αιτίες, όσο προβαίνουμε σε συλλογική καταδίκη των αστυνομικών αντί να ζητάμε την τιμωρία συγκεκριμένων υπευθύνων όπως προτείνει ο niksik, και όταν διατυπώνονται ανεδαφικά αιτήματα όπως η μη οπλοφορία, αντί να προωθούνται αιτήματα για τη θωράκιση του πολίτη από την αυθαιρεσία μέσω ενδυνάμωσής θεσμών όπως ο συνήγορος του πολίτη.

Τέλος, δε νομίζω ότι οι μπάτσοι είναι το σημαντικότερο πρόβλημά μας ως χώρα - η κατάχρησή εξουσίας τους είναι της ίδιας φύσης με την κατάχρηση εξουσίας του δημοσίου υπαλλήλου που ξύνει τα αρχίδια του. Και ναι μεν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όμως και όλοι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το κράτος που συνιστούμε.

 
At 1/08/2009 12:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μα τι λες μωρέ Ολντ Μπόη και σε έχουν για σοβαρό βλόγκερ!! Για ποιο μίσος για την αστυνομία μιλάς; Είχε ποτέ το δεξιό παρακράτος μίσος για την αστυνομία; Tακίμι είναι. Μαζί τα οργανώνουνε. Ξύπνα από τον ύπνο του ηθικολόγου αριστεροτέτοιου οικογενειάρχη. Αλλά ξυπνώντας μη ξεχάσεις να ρωτήσεις ποια """τρομοκρατική""" οργάνωση ανέλαβε το πιο ηλίθιο χτύπημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Επειδή υπάρχει η πιθανότητα να μη ξυπνήσεις και να μη ρωτήσεις στο ψιθυρίζω εν είδει υπνοπαιδείας: καμία, boy.

 
At 1/08/2009 05:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Θείος εχει δίκαιον!

Βαθύτερος υπεύθυνος δι' όλα τα δεινα είναι η αλογιστος δημοκρατία ήτις επιτρέπει εις τους ανωρίμους πολιτας να ξεμουνιαζουν τας πιστωτικας των καρτας.

Αλλ' ως γνωστόν εάν δεν υπάρχει όχημα, δεν υπάρχει ούτε ταξίδιον επί οχήματος.

Η Ελλάς έχει πλέον ανάγκην μιας στιβαράς εθνικής κυβερνήσεως ώστε να συνελθει.

Μιας αληθως εθνικης κυβερνησεως, ήτις θα απηγόρευεν δια ροπαλου εις τους πολίτας να ξεμουνιάζουν τας πιστωτικας των κάρτας και θα επετρεπεν εις απαντας τους ενστολους να ξεκωλιαζουν όποιον την εξεμουνιαζεν (την καρταν του).

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΘΕΙΩΝ!

 
At 1/08/2009 05:28:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Head Charge, ενδιαφέρουσα η παρομοίωση των οργανώσεων αυτών με τα τρολ, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών.
Υπνοπαιδεία, οκ, αφού έχεις βγάλει τα ακλόνητα συμπεράσματά σου ότι πρόκειται για παρακρατικούς, όλα καλά. Απλά μια απορία: τι ακριβώς αποδεικνύει η ως τώρα έλλειψη προκήρυξης; Γιατί δηλαδή αυτοί που οργάνωσαν τέτοια προβοκάτσια, δεν μερίμνησαν να γράψουν και μια προκήρυξη; Δεν μιλάνε καλά τα του ένοπλου αγώνα και θα προδίνονταν;
Και μια δεύτερη απορία: θεωρείς την 17Ν και τον ΕΛΑ παρακρατικούς;
Στη δεύτερη τουλάχιστον απορία αν θες απάντησέ μου, ειδάλλως σου επιστρέφω πλήρη την ειρωνεία του σχολίου σου, που θα ήθελε βέβαια να είναι ειρωνεία, ενώ είναι μόνο εξυπναδοσύνη.

 
At 1/08/2009 07:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

01.Sunday Bloody Sunday, 02. Seconds, 03.New Year's Day,
04.Like A Song, 05.Drowning Man, 06.The Refugee, 07.Two Hearts Beat As One, 08.Red Light, 09.Surrender, 10.Forty (40). Έχω πολλά χρόνια ν' αναμοχλεύσω τη δισκογραφία τους, ωστόσο το έχω ακούσει πολλές φορές στο απώτερο παρελθόν. Εκτός των δημοφιλών SBS & New Year's Day, ξεχώρισα τα Like A Song, Refugee & Forty.

 
At 1/08/2009 09:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με τα ερωτήματα που μου θέτεις ενοχλημένος από το ειρωνικό μου ύφος δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αποκαλύπτεις την άγνοιά σου για τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι. Θα σου απαντήσω σαν σε 5χρονο αγοράκι: οι παρακρατικοί μηχανισμοί δεν είναι ο Μητσικώστας της ένοπλης εξέγερσης. Δεν μιμούνται τις "τρομοκρατικές" οργανώσεις στέλνοντας προκηρύξεις. Διαβάζουμε και καμιά Ιστορία πότε πότε. Άλλως τε με τι προσόντα να έγραφαν προκήρυξη; Ούτε τις ιδέες, ούτε το λόγο, ούτε τις γνώσεις διαθέτουν, νεαρέ μου, είτε θέλεις να το εννοήσεις, είτε όχι. Οι παρακρατικοί είναι οπλισμένα δίποδα και τίποτα περισσότερο. Γι' αυτό η δράση τους αποκαλύπτεται εύκολα αρκεί να μπορείς να δεις πέρα από το προφανές, πράγμα που δε σε βλέπω να μπορείς να κάνεις μέσα στις τρέχουσες συγκυρίες. Προτίμησε να συνεχίσεις τον ύπνο του δικαίου μέσα στην ψόφια αστική δημοκρατία παρά να κάνεις σκέψεις αμαρτωλές που θα έκαναν τα καραμελένια σου όνειρα εφιάλτες.

 
At 1/08/2009 11:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ υπνοπαιδεία,

διαβάζομεν ιστορία;

Επί Μεταξά λοιπόν ο αρχιασφαλίτης Μανιαδάκης τύπωνε, ως γνωστόν, δικό του "Ριζοσπάστη" για να θολώσει τα νερά με το ΚΚΕ στην παρανομία.

 
At 1/09/2009 12:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η περίπτωση του Μανιαδάκη είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα αφού έλαβε χώρα σε ένα κλίμα δικτατορίας γενικευμένης παρακρατικής τρομοκρατίας εξέδιδε και όχι σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εξαρθρωμένων "τρομοκρατικών" οργανώσεων αφ΄ενός. Αφ' ετέρου δε, ο επιστήμονας Ιστορικός και όχι ο ψευδώνυμος σχολιαστής ιστολογίων, με δυσκολία θα μπορούσε να επικαλεστεί αντίστοιχα καραγκιοζιλίκια με αυτά του Μανιαδάκη.
Όμως όλα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία γιατί οι παρακρατικοί στην περίπτωση Διαμαντή δεν έχουν τυπώσει προκήρυξη.
Επομένως το παράδειγμά σου είναι διπλά ατυχές.

 
At 1/09/2009 12:55:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Yπνοπαιδεία, μολονότι λαλίστατα πατερναλιστικός και πατερναλιστικά λαλίστατος, στην απλή ερώτηση που έθεσα δεν απάντησες.
Εγώ λοιπόν θα συνεχίσω να ζω τον καραμελωμένο μου ύπνο κι εσύ συνέχισε να ζεις στον κόσμο των ακλόνητων βεβαιοτήτων σου, με τον ανεπίδεκτο μίμησης λόγο των ενόπλων οργανώσεων και τα δίποδα που το μυαλό τους πάει μέχρι να σκοτώσουν τους δικούς τους αλλά όχι και να γράψουν δυο σελίδες για να δέσουν καλύτερα το γλυκό.

 
At 1/09/2009 07:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ υπνοπιδεία,

τότε σκέψου την πιο πρόσφατη περίπτωση Κρυστάλλη.

Αυτά μόνο για να σου πω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο για το παρακράτος να μιμηθεί την έτσι κι αλλιώς ξύλινη και παραστρατιωτική τις περισσότερες φορές γλώσσα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Όχι για να αποδείξω πως τώρα δεν έδρασε το παρακράτος, κάτι που φαίνεται να είναι πολύ πιθανό.

 
At 1/09/2009 02:18:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

Με τα ερωτήματα που μου θέτεις ενοχλημένος από το ειρωνικό μου ύφος δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αποκαλύπτεις την άγνοιά σου για τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι. Θα σου απαντήσω σαν σε 5χρονο αγοράκι: οι παρακρατικοί μηχανισμοί δεν είναι ο Μητσικώστας της ένοπλης εξέγερσης. Δεν μιμούνται τις "τρομοκρατικές" οργανώσεις στέλνοντας προκηρύξεις. Διαβάζουμε και καμιά Ιστορία πότε πότε. Άλλως τε με τι προσόντα να έγραφαν προκήρυξη; Ούτε τις ιδέες, ούτε το λόγο, ούτε τις γνώσεις διαθέτουν, νεαρέ μου, είτε θέλεις να το εννοήσεις, είτε όχι.

Όντως καλό είναι να "διαβάζουμε και καμιά Ιστορία πότε πότε".

Γιατί αν διαβάζαμε θα βλέπαμε ότι λέει τα ακριβώς αντίθετα. Ότι δηλαδή υπάρχουν πολλών ειδών παρακρατικοί μηχανισμοί και πολλοί έχουν εκδώσει και τάχα μου επαναστατικές προκηρύξεις, φυλλάδια και έντυπα. Επίσης έχουν διεισδύσει σε επαναστατικές οργανώσεις και έχουν περάσει για κανονικά μελή --συχνά και σε ανώτερες θέσεις.

 
At 1/09/2009 02:21:00 μ.μ., Blogger Γνωμοδότης said...

@ υπνοπιδεία,

τότε σκέψου την πιο πρόσφατη περίπτωση Κρυστάλλη.


Κακώς του απαντάς --διάβασα την απάντηση του περί Ριζοσπάστη(που έγινε "η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα").

Ο άνθρωπος είναι άσχετος και απόλυτος στην ασχετοσύνη του.

 
At 1/09/2009 06:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ενα αρθρο του Μικη Θεοδωράκη για τους μπάτσους
http://www.antibaro.gr/watch/reports/1208-mpatsoi.html
αν δεν το χετε διαβασει νομιζω ότι δινει ενα άλλο ύφος στη συζητηση.
old boy συμφωνω με όσα έχεις γράψει επι του θέματος, απολυτα θα λεγα.
Δεν δεχομαι την χαζη ερώτηση - ψευτοδίλημμα που αναπαραγεται συνεχως απο το ΜΜΕ και απο το "θειο", "τι αστυνομία θέλουμε τελικά οι έλληνες;". θελουμε μια που να κανει τη δουλεια της σωστά, ειναι απλό. Οσο για τους υπερασπιστές του ένοπλου αγώνα, υποθέτω ότι είναι και θιασώτες της θανατικής ποινής;;;

Γεωργία

 
At 1/09/2009 08:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γεωργία δεν με κατάλαβες: Κι εγώ έγραψα ακριβώς ότι η αστυνομία ΜΑΣ (από εμάς προέρχεται-δεν είναι των Εξωγήινων ούτε των Τούρκων), ΔΕΝ κάνει τη δουλειά της σωστά και είναι χονδρικώς για κλάματα (όπως και εμείς).
Απλώς, τα χάλια αυτά, με τα πρόσφατα τραγικά τους επακόλουθα, έδωσαν την προσχηματική αφορμή να αφηνιάσει ένα βαθιά συμπλεγματικό, αντικοινωνικό και αυτοκαταστροφικό κομμάτι της κοινωνίας μας, που μπορείς να το καμαρώσεις σε πλήρη ανάπτυξη και εδώ μέσα, με την ανοχή μεγάλης (κρίσιμης δυστυχώς) μερίδας της κοινωνίας που πάσχει από εκτός τόπου και χρόνου στερεότυπα ιδεολογήματα, τα οποία υιοθετεί και αναπαράγει (παρ' όλη την πλήρη αναντιστοιχία τους με την πραγματικότητα και το κοινό συμφέρον) από βόλεμα, κακομαθημενιά και συνενοχή στη σήψη των θεσμών και της κοινωνικής ζωής.
Και βέβαια, το καύσιμο της πιο άγριας οργής είναι η οργή πρώτα κατά του Εαυτού.

 
At 1/09/2009 09:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θείο,

μπορεί κι "εμείς" να είμαστε για κλάματα, όπως λες, όμως "εμείς" δεν είμαστε ένα οργανωμένο ένοπλο σώμα, όπως είναι η αστυνομία μας.

 
At 1/10/2009 01:03:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Θείε, ας δοκιμάσουμε αυτήν την προσέγγιση. Ας δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι εξαιρουμένου του διαφορετικού επιπέδου επαγγελματισμού, η αστυνομία σε όλες τις χώρες διέπεται πάντως από γουρουνοσύνη και ότι συχνά πυκνά όταν επεμβαίνει ξεπερνά κάθε μέτρο. Ας δεχθούμε λοιπόν ότι η νεοελληνική ιδιαιτερότητα στο θέμα είναι όντως η αντίδραση στην έμφυτη, εγγενή και φευ αναπόδραστη αστυνομική γουρουνοσύνη. Αυτό γιατί το λες συμπλεγματικό, γιατί το λες κακομαθημενιά; Μπορεί να είναι το ακριβώς αντίθετο, μπορεί να είναι ένα αίσθημα δικαίου που δεν ανέχεται σε μια δημοκρατία η αστυνομία να λειτουργεί ως ανεξέλεγκτη αρμάδα.

 
At 1/10/2009 12:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ο θειος εγραψε: "Το άρθρο, (...)δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση και τη νομιμοφροσύνη της αστυνομίας. Ενδιαφέρεται, ασχέτως αν η κυριούλα που το έγραψε το συνειδητοποιεί ή όχι, για την κατάργηση της Αστυνομίας και της συντεταγμένης Πολιτείας. Βεβαίως, μόλις κάποιος κλείσει την είσοδο του πάργκιγκ της κυριούλας, αυτή θα σπεύσει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία τσιρίζοντας...
δεν ειμαι αυτή η κυριούλα, ειμαι μια άλλη κυριουλα, που οταν μου κλεινουν την εισοδο του γκαραζ τηλεφωνώ στην αστυνομία. κι αυτή δεν ερχεται... οταν κλέψανε το σπίτι της αλβανιδας νταντας των παιδιων μου, η αστυνομία την εβαλε να περιμενει απ έξω μαζι με τα παιδια της 4 ώρες και ποτέ δεν πήγε...
αρα, θειε;
Γεωργία

 
At 1/10/2009 02:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OldBoy,

τι κάθεσαι και συζητάς με το "Θείο"; Ο άνθρωπος είναι ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΣ μέχρι το μεδούλι και, έστω και (δήθεν) μυθοστορηματικά, ΥΜΝΗΤΗΣ ΦΟΝΩΝ (βλ. τον αστυνομικό της Βαϊμάρης που, και καλά, θα σκότωνε τα Τάγματα Εφόδου αν έκαναν ντου στη γερμανική ... ΝΕΤ). Τέτοιοι τύποι καταχρώνται τη δημοκρατία και μιλούν υποκριτικά γι' αυτήν ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ.

 
At 1/10/2009 07:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aντιχολέρα, καθόλου έτσι δεν πάει. Αν δεν συζητάμε με όσους διαφωνούμε, όσο έντονα κι αν διαφωνούμε, τότε δεν έχει και νόημα. Να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας και να κουνάμε όλοι το νόημα το κεφάλι προς την ίδια κατεύθυνση, ψυχολογικά χρήσιμο είναι μεν, αλλά από την άλλη πιο πλήρη εικόνα της πραγματικότητάς έχει κανείς όταν ακούει και τι λέει και ο άλλος, οσοδήποτε κι αν τον ενοχλούν αυτά που λέει.

 
At 1/10/2009 09:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OldBoy,

κάνεις λάθος. Δεν είναι καθόλου θέμα να συμφωνούν όλοι μαζί μας.

Οταν όμως ο άλλος είναι όχι απλά φασίστας αλλά και υμνητής φόνων (όπως είναι ο "Θείος"), τότε η μόνη κουβέντα που μπορείς να κάνεις μαζί του είναι να τον καταγγείλεις.

Και εξηγούμαι και ιδεολογικά:

Ο διάλογος και η δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν ασπίδα των ισχυρών και των θυτών εναντίον των αδύναμων και των θυμάτων, αλλά το αντίθετο, ασπίδα των αδυνάτων και των θυμάτων κατά της επιβουλής των ισχυρών και των θυτών. Ειδάλλως η δημοκρατία διαλύεται και ανοίγει το δρόμο στον ολοκληρωτισμό.

Οι φασίστες την έχουν δει και πάλι (όπως μέχρι το 1933) να κάνουν διάλογο και να το παίζουν υποκριτικά δημοκράτες. Αλλά είναι πολύ χαρακτηριστικό (και στα όσα λέει ο "Θείος") ότι χρησιμοποιούν το διάλογο εναντίον των αδυνάτων και των θυμάτων! Παίρνουν πάντα το μέρος των πιο βάρβαρων μορφών εξουσίας και ποτέ των θυμάτων της. Το μέρος του κάθε Κορκονέα και ποτέ το κάθε Αλέξη. Γιατί αυτή είναι η ιδεολογία τους άλλωστε, ένας ύμνος της δύναμης και των φόνων.

 
At 1/11/2009 02:16:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

O καθένας μπορεί να παίρνει το μέρος όποιου θέλει και να κρίνεται για αυτά που λέει. Απαγορεύοντας στον Θείο να γράφει ή ζητώντας του να μην γράφει ή μην αντικρούοντας τα όσα λέει, θεωρώ ότι δρω μη δημοκρατικά και όχι το αντίθετο.

 
At 1/11/2009 03:20:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

H κουτοπονηριά (αν όχι η πηγαία βλακεία), η διαστρέβλωση των λεγομένων του άλλου, η επικόλληση "ακυρωτικών" στερεότυπων ετικετών στον άλλον, είναι μαζί με την ωμή βία το οπλοστάσιο κάθε εχθρού της ελευθερίας. Ευχαριστώ την φασιστοκομμουνιστική χολέρα για μία ακόμη επίδειξη του οπλοστασίου της προς το κοινό. Κάνε και καμιά τούμπα Μανώλη, όπως ήλεγαν οι αρκουδιάρηδες.

Ολντ, το πρόβλημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι τόσο παληό όσο και η κτηνοτροφία. Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει κοπάδι χωρίς τσοπανόσκυλα (ούτε και Πολιτεία χωρίς σώμα επιβολής του Νόμου), είμαστε υποχρεωμένοι -δυστυχώς έστω- να εκτρέφουμε τσοπανόσκυλα. Είναι απαραίτητα και χρήζουν της βοήθειας και της συμπαθειάς μας (δοκίμασε να κάνεις τη δουλειά τους).
Αν τώρα, έστω και άπαξ, τσοπανόσκυλο γυρίσει να δαγκώσει πρόβατο αντί για λύκο, η μόνη λύση είναι αυτό να λείψει (θάνατος για το συμπαθές τετράποδο και απόταξη για το αντιπαθές όργανο). Πρέπει δυστυχώς να παραδεχθούμε ότι Φύλακας και Φιλόσοφος δεν γίνεται (ως επί το πλείστον), παρ' όλο που ο Πλάτων φαντασιώθηκε κάτι τέτοιο, wishfully.

 
At 1/11/2009 03:39:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Αν τώρα, έστω και άπαξ, τσοπανόσκυλο γυρίσει να δαγκώσει πρόβατο αντί για λύκο, η μόνη λύση είναι αυτό να λείψει (θάνατος για το συμπαθές τετράποδο και απόταξη για το αντιπαθές όργανο)».
Άντε, φτάσαμε και σε ένα νορμάλ συμπέρασμα.

 
At 1/11/2009 10:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

sorry , αλλα θα το ξαναπώ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. εκτός αν δουλεια τους ειναι να δερνουν διαδηλωτές και να "φυλανε" υψηλα ισταμενους. αν πιστευετε οτι αυτη ειναι η δουλεια τους... τοτε στεκει η παραβολη με το τσομπανοσκυλο.
Γεωργια

 
At 1/11/2009 03:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θείο,

την έχεις δει Φιλόσοφος αλλά μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη. Ποιό "λύκο" είναι ταγμένα να κυνηγούν τα ΜΑΤ όταν, τους μεν κουκουλοφόρους τους αφήνουν μονίμως να κάνουν ό,τι γουστάρουν, τους δε υπόλοιπους ΠΟΛΙΤΕΣ (πες το και "πρόβατα" αφού το θες), συνταξιούχους, μαθητές, εργάτες, υπάλληλους, κ.α., τους πλακώνουν στο ξύλο και στα χημικά με το παραμικρό;

Θα σε παραδεχόμουν μόνον εάν, με μια στοιχειώδη συνέπεια σε αυτά που έγραψες τώρα, απαιτούσες τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ.

Αλλά δεν σε βλέπω.

 
At 1/11/2009 07:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θεία, μου αρκεί που με παραδέχεσαι ως άνδρα (κατά τεκμήριον...)

Οι αστυνομίες δεν έχουν ιδεολογία, οι ιδεολογίες έχουν αστυνομία, και εν προκειμένω η εθνική ιδεολογία της Πολιτείας μας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ Δημοκρατία ονομάζεται) μου φτάνει και μου περισσεύει. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από το γεγονός ότι, για διάφορους ιστορικούς-πολιτικούς λόγους, σημαντική μερίδα του ελληνικού πληθυσμού έχει απαρνηθεί την εθνική του πολιτική ταυτότητα και εχθρεύεται στρατηγικά και ολικά την ίδια του την Πολιτεία (παγκόσμια αποκλειστικότητα). Η Ιστορία δεν θα αφήσει ατιμώρητο κάτι τέτοιο... (υπάρχουν κι άλλες Πολιτείες στον κόσμο και ο θάνατος της μιας είναι δυστυχώς η ζωή της άλλης).
Οι "αθώοι και φιλήσυχοι" διαδηλωτές, πέραν του ότι θεωρούν αυτονόητο να στραγγαλίζουν ανά 2 ημέρες επί 3 δεκαετίες τη ζωή της πόλης και να γαμούν ανάσκελα τους συμπολίτες τους, συνήθως επιτίθενται λυσσωδώς κατά της αστυνομίας ΤΟΥΣ με έργα και λόγια και παρέχουν επιχειρησιακή πλατφόρμα στους εκάστοτε κουκουλοφόρους. Τα "τρελά τσοπανόσκυλα" βεβαίως και πρέπει να "πεθαίνουν", αλλά το πρόβλημα που εκπροσωπούν είναι μικρότερης τάξης μεγέθους. Δεν είναι αυτά η κύρια αιτία των όσων βλέπουμε από τις 6 Δεκεμβρίου.

Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι δουλειά μου να πολεμώ από πληκτρολογίου μοιραία στρεβλά στερεότυπα δεκαετιών, κοινωνικώς διάχυτα. Η Ιστορία θα φροντίσει (δυστυχώς), θεία μου.
Με γκρίνιες άκρη δε θα βρούμε,
σβήσε το φώς να κοιμηθούμε.

 
At 1/11/2009 08:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θείο,

δυστυχώς αγαπητέ βλέπεις μονόφθαλμα και από μια σκοπιά, που καταλήγει τυραννική (με την πολιτική έννοια του όρου) ή έστω εγκώμιο της Τυραννίας.

Η απείθια του Έλληνα απέναντι στην τυραννία είναι ιστορική παράδοση τούτου του έθνους και δεν έχει να κάνει με "εθνοπροδοτικά" στοιχεία, όπως νομίζεις (αντίθετα, εθνικές προδοσίες έκαναν διαχρονικά οι εθνοκάπηλοι τυραννίσκοι), αλλά με το γεγονός ότι οι Έλληνες δημιούργησαν τη Δημοκρατία. Δηλαδή μια μορφή Πολιτείας, στην οποία η εξουσία πηγάζει από το λαό και ο λαός την ελέγχει στενά με μια σειρά θεσμών.

Όταν λοιπόν, αγαπητέ Θείο, έχουμε φτάσει στο σημείο η ίδια η εξουσία να είναι πρακτορείο ξένων κέντρων αποφάσεων (άλλοτε αμερικάνικων κι άλλοτε βρυξελένιων), όταν το ένα σκάνδαλο των ισχυρών διαδέχεται το άλλο, όταν η ίδια η εξουσία έχει γίνει θρασύδειλο όργανο άνομων (χρηματιστηριακών, τραπεζικών, κα) συμφερόντων, όταν κατεβάζει "τρελά τσομπανόσκυλα" να δέρνουν συνταξιούχους και να πνίγουν στα χημικά την πρωτεύουσα με την παραμικρή διαμαρτυρία, τότε γιατί σε εκπλήσσει η άνοδος της απείθιας των Ελλήνων;

Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι Θείο κι εσύ προσπαθείς να μας πεις ότι το πρόβλημα είναι στην ουρά του.

Η τυραννία και η ολιγαρχία δεν στέριωσαν ποτέ σ' αυτό τον ευλογημένο τόπο αγαπητέ. Ο αγώνας σου υπέρ τους είναι μάταιος. Και λαθεμένος. Εκτός κι αν είσαι ένας από τους βολεμένους.

 
At 1/11/2009 11:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κούκλα μου, απλώς απήγγειλες το Ευαγγέλιο της πολιτικής στάσης που είναι υπεύθυνη για οσα βλέπουμε.

Μηχανικά αναμασάς ότι
-αφού η Πολιτεία είναι εξωτερικά εξαρτημένη [λες και ακόμα και οι υπερδυνάμεις μπορούν να δρουν μονομερώς με τα αποτελέσματα που θα ήθελαν]
-αφού η Πολιτεία είναι αντικείμενο επιδρομής άνομων ιδιωτικών συμφερόντων και θύμα ανεπάρκειας πολλών λειτουργών της [λες και ήταν ποτέ στην Ιστορία διαφορετικό το διακύβευμα, το αντικείμενο του πολιτικού αγώνα που εκπροσωπεί η ύπαρξη και λειτουργίας μίας Πολιτείας]
-τότε να πα να γαμηθεί η Πολιτεία, η Πολιτεία είναι εχθρός, η Πολιτεία δεν είναι δικιά μου, κι ας οφείλω την ύπαρξή μου σε αυτήν. Γιούχου!

Το ψάρι βεβαίως και βρωμάει από το κεφάλι. Ο απερίγραπτος εσμός μηδενικών που, για λόγους ιστορικά εξηγήσιμους, συγκροτεί τον λεγόμενο "ελληνικό πολιτικό κόσμο", η ανύπαρκτη πνευματική ηγεσία, η συναφής φίμωση κάθε πνευματικής φωνής που δεν υπηρετεί τα βολικά στρεβλά στερεότυπα, είναι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια ανελεύθερης και αντεθνικής κουλτούρας. Δεν μπορώ να τα βάλω μαζί τους, οπότε και σταματώ τη συζήτηση εδώ.

Όσο για την τυραννία και την ολιγαρχία, στέριωσαν επανειλημμένως, δυστυχώς, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Πάντοτε, έπονταν του όχλου...
Και ο όχλος ποτέ δεν υπήρξε τόσο αυτάρεσκος, τόσο κολακευμένος και τόσο πεπεισμένος κάτοχος της "αλήθειας" όσο σήμερα...

 
At 1/12/2009 01:00:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θείο,

δεν σ' έχω για τόσο μπαγασάκι. Έπεσες στα δύσκολα και πας να κλέψεις τη φάση με ψεύτικη βουτιά. Από πού έβγαλες γλυκό μου αγόρι ότι λέω "να πα να γαμηθεί η Πολιτεία"; Έλα τώρα, φτηνό το κόλπο. Δημαγωγικό δηλαδή.

Εξήγησα τα αίτια της απείθιας. Εξήγησα την ευθύνη του κράτους γι' αυτό. Για σένα, φαίνεται, το κράτος είναι άγιο - ήδη ταυτίζεις κράτος και Πολιτεία! - και μόνον οι πολίτες φταίνε για τα δεινά του τόπου! Καθαρώς τυραννική (με την πολιτική έννοια του όρου) λοιπόν η βάση της σκέψης σου.

Καθαρώς τυρανική η σκέψη σου και από μια ακόμη πλευρά: ενώ καταγγέλεις τον λεγόμενο "ελληνικό πολιτικό κόσμο" ως "απερίγραπτο εσμό μηδενικών", την ίδια στιγμή αποκαλείς με λυσσώδη περιφρόνηση "όχλο" τους διαμαρτυρόμενους με τα φαύλα έργα αυτού του εσμού πολίτες -- επομένως, στον ορίζοντα της σκέψης σου λύση άλλη δεν διαφαίνεται παρά η επιβολή τυραννίας! Πες το και χούντα, για να τα λέμε σταράτα, Θείο.

Διότι, αν, όπως είναι ξεκάθαρο από τα γραφόμενά σου, δεν σου αρέσει ούτε ο "πολιτικός κόσμος" αλλά ούτε και ο εξεγειρόμενος λαός, τότε είναι σαφές κατά πού το πας.

Χουντικός δεν είσαι Θείο; Γιατί δεν το παραδέχεσαι αντρίκεια;

 
At 1/12/2009 02:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ επεσήμανα ΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟ την τυραννία, ως συνέπεια της οχλοκρατίας. Όπως και την εθνική καταστροφή. Αν τον βολεμένο και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις όχλο, που πλήττει τους θεσμούς και μόνον (και όχι τους πλούσιους, τους διαπλεκόμενους ή τα κομματικά γραφεία) τον βλέπεις ως εξεγειρόμενο λαό, χρειάζεσαι πολλή φροντίδα.
Άρα δεν διαστρεβλώνω εγώ τα λεγόμενα άλλων. Σου εξηγώ πού εντάσσεται και προς τα πού συντείνει η πρακτική "απείθειας" προς τους θεσμούς, την οποία ασπάζεσαι. Ούτε θέλεις να διαβάσεις, ούτε μπορείς να καταλάβεις τι γράφω.
Επίσης, δεν έσπευσα να σου κολήσω καμία ετικέτα, όπως έκανες εσύ μέσα στη θαλπωρή των βεβαιοτήτων σου, παρ' όλο που οι κυρίαρχοι μύθοι της Μεταπολίτευσης, βάσει των οποίων λειτούργησες, και τους οποίους τόσος ανυποψίαστος και καλοπροαίρετος κόσμος ασπάζεται, [παρ' όλο που είναι εξ ίσου χονδροειδείς και υποτιμητικοί της νοημοσύνης με τους μύθους του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας], είναι σαφούς κομμουνιστικής -εαμογενούς προέλευσης.
Μήπως λοιπόν δεν είμαι εγώ ο "χουντικός", αλλά εσύ είσαι η "κουμμούνα"; :)
Καληνύχτα.

 
At 1/12/2009 09:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θείο,

γλυστράς από 'δω κι από εκει αλλά πάντα στην τυραννική λογική κινούμενος.

Σε αυτή τη λογική λοιπόν, αφου πρώτα ταύτισες την κρατική εξουσία με την Πολιτεία (και είδες στην απείθια κατά μιας φαύλης κρατικής εξουσίας την απείθια κατά της δημοκρατικής Πολιτείας!), τώρα ταυτίζεις με την κρατική εξουσία τους θεσμούς! Λάθη που ούτε πρωτοετής Φιλόσοφος δεν θα έκανε, εκτός κι αν είναι δημαγωγός τυραννόφρων.

Δεν υπήρξε αγαπητέ Θείο καμμιά απείθια της συντριπτικής πλειοψηφίας των διαμαρτυρόμενων πολιτών εναντίον ούτε της δημοκρατικής Πολιτείας, ούτε των δημοκρατικών θεσμών. Ξεκόλλα από την τηλεόραση, θα αποστραβωθείς!

Τα λούμπεν στοιχεία και οι σκοτεινοί παρακρατικοί φίλοι τους υπάρχουν πάντα, ασφαλώς. Και θα δίνουν αφθονότατο υλικό για τους τηλεϋπονωτιστές και τους τηλεϋπνωτισμένους, Θείο, όσο τα τσομπανόσκυλα τούς αφήνουν σκανδαλωδώς ανενόχλητους προτιμώντας να ρίξουν ξύλο και χημικά σε περαστικούς, γερόντια, μαθητούδια, κ.α.

Αλλά, οπωσδήποτε, δεν χαρακτηρίζουν τα λούμπεν και οι παρακρατικοί τις μαζικές λαϊκές εκδηλώσεις, τις οποίες εσύ, ως καλός τυραννόφρων, αποκαλείς συλλήβδην και αδιακρίτως "οχλοκρατία" ... ενώ ταυτόχρονα ως καλός δημαγωγός ειρωνεύεσαι τα υπνωτισμένα πρόβατα που "ξεμουνιάζουν τις πιστωτικές" τους - που σημαίνει, ότι το λαό τον σιχαίνεσαι είτε όταν ξεσηκώνεται, είτε όταν κοιμάται!

Τι άλλες αποδείξεις θέλει κανείς για να συμπεράνει αβίαστα, από την όλη επιχειρηματολογία σου, ότι είσαι εχθρός της Δημοκρατίας και οπαδός της Τυραννίας;

Τα είπες όλα, μόνος σου, Θείο! Τ' ότι πέταξες κι ένα περί "κινδύνου τυραννίας" μέσα στον κουβά, ε, για ξεκάρφωμα καλούτσικο είναι αλλά λίγο αφού όλα τα άλλα σου άλλο δείχνουν.

Τέλος για το αν είμαι "κουμμούνα", προσκόμισε κι εσύ τις δέουσες αποδείξεις από τα λεγόμενά μου , αγαπητέ, όπως έπραξα και εγώ για σένα - και βλέπουμε.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home