Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2008

Kρότου - Λάμψης

Xαράματα στον Πόρο. Στοιχημένοι όλοι οι νεοσύλλεκτοι ακούμε τα συνήθη πρωϊνά εκφοβιστικά από τον υποδιοικητή του στρατοπέδου. Με μια παραλλαγή. Μας ενημερώνει ότι το βράδυ υπάρχει γιορτή. Στη συνέχεια λέει κάτι του στυλ «θα σας παρακολουθώ και χαθήκατε αν σας δω να μη συμμετέχετε, να χαζολογάτε, να μην χειροκροτάτε, να βαριέστε, να δυσανασχετείτε». Είχα σκεφτεί ότι αυτό που άκουγα ήταν μια θαυμάσια μεταφορά του τι θα πει στ' αλήθεια στρατός: εδώ ακόμη και η διασκέδαση είναι υποχρεωτική, εδώ ακόμη και η χαρά στρατικοποιείται. Διατάσσεσαι να γιορτάσεις. Τα χρόνια πέρασαν και το περιστατικό αυτό ξαναήρθε στο νου, καθώς, παρακολουθώντας την υπέροχη σκηνή όπου τα ματ περικυκλώνουν και προφυλάσσουν το δέντρο στο Σύνταγμα, ένιωσα με συγκίνηση να αναβιώνει το πνεύμα του και να αναμιγνύεται με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Κι αφού έγινε η αρχή με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, λογικό είναι να υπάρξει και συνέχεια. Διμοιρίες των ματ θα φυλάσσουν τα νυχτερινά κέντρα. Κι αν ο καραμπουζουκλής υπουργός Παιδείας σε μια απερίσκεπτη ενέργεια πετάξει λουλούδια στην Παπαρίζου, τα ματ θα επεμβαίνουν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Οι θαμώνες θα παίρνουν τις τζούρες τους, θα συζητάνε αν είναι από τα ληγμένα ή από την καινούρια παρτίδα και θα τσεκάρουν τους λογαριασμούς να δούνε μήπως τους τα χρέωσαν έξτρα. Εννοείται ότι θα φυλάσσονται και οι τηλεοπτικές εκπομπές, με ιδιαίτερα αυξημένες δυνάμεις όπου υπάρχει παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Εξετάζεται και πρόταση για να αρχίσει να προβάλλεται παραλλαγή της «Στιγμής της Αλήθειας», την οποία θα παρουσιάζει άλλο μέλος της οικογένειας Μανωλίδου και στην οποία η αλήθεια θα βγαίνει από τα χείλη του παίκτη με λιγότερο εκλεπτυσμένες μεθόδους.
Η προστασία της διασκέδασης παύλα ψυχικής ανάτασης του νεοέλληνα θα φτάσει σε ακραίες μορφές εντός του 2009. Αν η Βιγιαρεάλ πάει να παραβιάσει την εστία του Γκαλίνοβιτς (εκμεταλλευόμενη ξαφνικό σώριασμα του Γιάννη Γκούμα -παιδιού με ευαίσθητο εσωτερικό κόσμο και υπερευαίσθητα πνευμόνια- από δακρυγόνα στην Πλατεία Κάνιγγος, που βοριάς έφερε ίχνη τους πάνω από το ΟΑΚΑ) ή αν η Σεντ Ετιέν πάει να παραβιάσει την εστία του δενδροκηπουρού του Δήμου Χαλανδρίου (θα έχει ήδη φύγει από τον Δήμο Κηφισιάς, γιατί θα έχει καλύτερη προσφορά στο Χαλάνδρι) τα ματ θα αποσοβούν το γκολ με τις ασπίδες τους.
Αλλά ακόμη και στο σεξ θα υπάρχουν μπάτσοι on call, που θα τους καλείς στην ειδική γραμμή 100 69 και θα καλούνται για να προστατεύουν τον έρωτα από την εισβολή ταραξιών. Τα ματ θα κυκλώνουν το κρεβάτι σου και θα μπορείς άφοβα να απολαύσεις τις ιδιωτικότερες των στιγμών σου, χωρίς το φόβο ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουκάρουν οι κουκουλοφόροι (αρκεί βέβαια να μην σου κάτσει η στραβή και υπάρχει ανάμεσά τους κουκουλοφόρος αστυνομικός, σαν αυτούς που απαθανατίζει πληθώρα μεμονωμένων βίντεο και φωτογραφιών). Πιο kinky στιγμές, με πρόσκληση για ντου στο κρεβάτι και των ματ, δεν μπορούν να αποκλειστούν εκ των προτέρων, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από την προσδοκία οργασμών κρότου - λάμψης.
Εδώ βέβαια προκύπτει το εύλογο ερώτημα: μα πώς θα επαρκέσουν οι αστυνομικές δυνάμεις για όλα αυτά; Κι εδώ ακριβώς παρουσιάζεται η χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση να κάνει ματ σε μια παρτίδα που φαινόταν χαμένη εκλογικά, οικονομικά και κοινωνικά. Ανακοινώνοντας προσλήψεις δύο εκατομμυρίων νέων αστυνομικών η ΝΔ ξαναγίνεται εκλογικό φαβορί γιατί : α) οικονομικά καταπολεμά την ανεργία, αναβιώνοντας την αγορά με το χρήμα των νεοπροσληφθέντων. Τα έλεγαν και στο παλιό κραχ αυτά και τα εφάρμοσε κι ο Ρούσβελτ: να κινηθεί το χρήμα, να έχει ο κόσμος δουλειά, φτιάξτε δημόσια έργα και εν ανάγκη βάζετε εργάτες να ανοιγοκλείνουν λακούβες. Εδώ όμως δεν είναι ΗΠΑ και οι λακούβες παραμένουν ιερές αγελάδες, κάτι σαν την οδική αποτύπωση του ανυπότακτου του ελληνικού πνεύματος. β) κοινωνικά καταπολεμά στη ρίζα του αυτό το κύμα μίσους και απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει επικρατήσει και βάζει βόμβα στην κοινωνική ειρήνη των επόμενων δεκαετιών. Η Αστυνομία ξανακερδίζει τους πολίτες ενσωματώνοντάς τους.
Δεν θα υπάρχει δε κίνδυνος το πολυάριθμο αστυνομικό σώμα να μένει χωρίς αντικείμενο εργασίας, αφού όσοι δεν προσλαμβάνονται θα έχουν ένα επιπρόσθετο λόγο να το μισούν και έτσι οι συμπλοκές θα πάρουν την πατροπαράδοτη διάσταση του «γιατί αυτός και όχι εγώ;».
(Κείμενο γραμμένο για το «SMS» της «SportDay»)

6 Comments:

At 12/29/2008 03:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλές γιορτές σου εύχομαι, τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου με τη νέα χρονιά. Και μακάρι ο γιος σου να ζήσει σε μια χώρα λιγότερο τραγικά σουρρεαλιστική.

ΥΓ: Εγώ 97ΣΤ. Εσύ;

 
At 12/29/2008 05:00:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aντεύχομαι τα καλύτερα.
Σουρεαλιστική ας μείνει, δεν με χαλάει ;)
99Β

 
At 12/29/2008 07:27:00 μ.μ., Blogger Αθ. Αναγνωστoπουλος said...

Ναυτικό λοιπόν, έτσι εξηγούνται πολλά.

 
At 12/29/2008 09:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"στον στρατό η διασκέδαση είναι υποχρεωτική"

είναι ένα από τα 30-40 μότο του στρατού που λέγονται κάθε μέρα, σε κάθε στρατόπεδο της ελλάδας ("δε μιλάμε-δε γελάμε", "τι κοιτάς ρε;;; είσαι περίεργος" κτλ. κτλ...) τα 'χω πρόσφατα και τα θυμάμαι δυστυχώς.

 
At 12/29/2008 10:32:00 μ.μ., Blogger vasikos metoxos said...

Ωραίον και ακριβές! Ιδιαίτερα στο "ντου" της εισχώρησης...

98Δ.

 
At 12/31/2008 01:22:00 μ.μ., Blogger χ.ζ. said...

Πρόσφατα παιδικός μου φίλος με πτυχίο ΤΕΙ και κάποια ψιλοσχετική δουλειά με μισθο (βέβαια) 700 ευρώ, έκανε αίτηση και μπήκε στην αστυνομία, ειδικός φρουρός...Νομίζω είχε γίνει προκύρηξη κλπ. Πολύ καλό παιδί, ήπιο κι ευγενικό, από χωριό.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home