Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2007

Tα απολάτρια

Eίναι, λοιπόν, ο Τριανταφυλλόπουλος κι έχει καλεσμένο -υποτίθεται- τον Καρβέλα, αλλά ποιός ασχολείται φέτος με τον Καρβέλα, να 'ταν πέρσι, να' ταν εποχή Ζετέμ και νούμερα Ζετέμ θα ασχολούμαστε με τον Καρβέλα, ο Καρβέλας όμως είναι καλεσμένος ως στόχος κι οχτρός του Λαζόπουλου και πράγματι, πίσω από Τριανταφυλλόπουλο και Καρβέλα, υπάρχει ένα τεράστιο βίντεο γουώλ με τον Λάκη να μας κοιτάζει τσακίρικα και αντιλαμβάνεσαι ότι ο Μάκης σε κάθε διάλειμμα για διαφημίσεις γυρνά προς την εικόνα του Λάκη, της ανάβει κερί, κάνει τον σταυρό του και την φιλά με κατάνυξη, γιατί, όλα κι όλα, υπάρχει κάτι αναμφίβολα μυστηριακό, κάτι αναμφίβολα θρησκευτικό, κάτι αναμφίβολα μη εξηγήσιμο με όρους λογικής, αλλά μόνο με όρους πίστεως σε όποια εικόνα κάνει τέτοια νούμερα τηλεθέασης, προσευχόμενος λοιπόν στην εικόνα του Λάκη δεν προσεύχεται στην εικόνα του συγκεκριμένου Λαζόπουλου -αφού ο συγκεκριμένος Λαζόπουλος πέρσι έκανε μικρότερα νούμερα- αλλά προσεύχεται στην τωρινή εικόνα του, στην εικόνα του ως λατρευτικό αντικείμενο, ως προσωποποίηση του μομέντουμ της πάνδημης λατρείας των τηλεθεατών, ο τηλεθεατής σήμερα λατρεύει αυτήν την εικόνα, λατρεύει τον Λάκη, κι αφού δεν λατρεύει τόσο τον Μάκη ο Μάκης θα παίξει Λάκη, όπως του χρόνου μπορεί να παίξει ο Λάκης Μάκη, δεν μπορώ μακριά σου τηλεθέαση, έχω εθιστεί σε σένα νόμιμή μου τηλεθεασίνη, κι αν δεν μπορώ να σε έχω απευθείας, ας σε έχω έστω δι' αντανακλάσεως, ας γίνει γκελ στην λατρεμένη εικόνα κάποιου άλλου και τα απολάτρια της ας πέσουν και διαχυθούν επάνω μου.
Υπάρχει ένα οριακό επίπεδο φήμης το οποίο αν ξεπεραστεί είναι πλέον υποχρεωτικό όλοι να συζητήσουμε, αναλύσουμε και δούμε το Ζετέμ πέρσι, το Αλ Τσαντίρι φέτος, το κάτι άλλο του χρόνου. Το θέμα είναι να με βλέπεις, να μην σταματήσεις να με βλέπεις, βλέπε με τηλεθεατή για όποιο λόγο εσύ νομίζεις, βλέπε με επειδή σου αποκαλύπτω σκάνδαλα ή βλέπε με επειδή σου ξαναδείχνω τον Λάκη. Η εικόνα του Λάκη περιφέρεται για προσκύνημα από εκπομπή σε εκπομπή, σε πρωινή, απογευματινή και βραδυνή ζώνη. Θα πάρουν την φάτσα του και θα την βάλουν πάνω στο σώμα αυτού που λέει τις ειδήσεις, θα πάρουν την φάτσα του και θα την βάλουν να φορά την φανέλα του Σαλπιγγίδη, του Γκαλέτι ή του Ριβάλντο την ώρα που δείχνουν ποδόσφαιρο, θα πάρουν την φάτσα του και θα την βάλουν πάνω στο σώμα δεσπότη που μιλά για την υγεία του αρχιεπισκόπου. Ο τηλεστάρ κι αν αποθάνει, μπορεί πάντα να φωνάξει ζήτω ο νέος τηλεστάρ, ελπίζοντας στην νεκρανάστασή του.
(Κείμενο γραμμένο για το «Exodos»)

4 Comments:

At 12/20/2007 06:48:00 μ.μ., Blogger xasodikis said...

ΜΠΡΑΒΟ βρε Old boy. Χίλια μπράβο.
"Χειρουργικό" ποστ, και η τομή ακριβώς εκεί που πρέπει...

 
At 12/20/2007 07:15:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Για ποστ το θέμα είναι ετεροχρονισμένο και δείχνει μειωμένα αντανακλαστικά:)
Πάντως,δεν περίμενα να αναλύσεις το αυτονόητο!Λίγη απαξία στα συγκεκριμένα πρόσωπα(για τις συγκεκριμένες πράξεις τους)δε βλάπτει.Ακόμα κι αν το...πνεύμα των ημερών δεν το επιτρέπει!!!

 
At 12/21/2007 12:09:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Σε βλέπω Old Boy ;-)

 
At 12/21/2007 12:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

βρείτε μου ενα καλό σλόγκαν να το κάνω Τ-σερτ, μαζί με τη φάτσα του Λάκη! Για να το πουλήσω φυσικά, διότι ειμαι και λίγο έμπορος.
Οποιος μου βρει ενα καλό εχει δώρο τ-σέρτ απο μενα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home