Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2007

Undercover Eμπειρογνώμονες

1.
«Οι Ινδοί που παραμελούν τους ηλικιωμένους γονείς τους κινδυνεύουν να καταλήξουν στη φυλακή, βάσει ενός νέου νόμου που εγκρίθηκε στην πολυπληθή αυτή ασιατική χώρα. Η νομοθεσία αυτή αντανακλά την ανησυχία των πολιτικών για το γεγονός ότι ο εκμοντερνισμός της Ινδίας τείνει να υποσκάψει την παραδοσιακή μορφή της πολυμελούς οικογένειας, η οποία είναι επί αιώνες ενταγμένη στον κοινωνικό ιστό. «Τουλάχιστον τώρα οι ηλικιωμένοι μπορούν να έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους και φαγητό», δήλωσε ο Γικάν Πρακάς Πιλάνια, ένας ινδουιστής εθνικιστής βουλευτής. Ο νέος νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης έως ενός μήνα για τους Ινδούς που παραμελούν τους ηλικιωμένους γονείς τους και ακόμα επιτρέπει στις αρχές να επιβάλουν σε παιδιά ή στενούς συγγενείς να πληρώνουν ένα μηνιαίο επίδομα για τη συντήρηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας».
2.
«Η οικογένεια αλλοδαπών που φέρονται ως ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι στο σπίτι του Υπουργού Απασχόλησης στο Κορωπί είναι φιλοξενούμενοι, δηλώνει τη Δευτέρα ο ίδιος ο Β. Μαγγίνας απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγγίνας τόνισε: «Δεν απασχολώ ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους αλλοδαπούς ή ημεδαπούς εργαζόμενους. Σε προκατασκευασμένο από δεκαετίας και πλέον σπίτι -που δεν είναι η κύρια κατοικία μου- στο Κορωπί, στεγάζεται δωρεάν, φιλοξενούμενο, ένα ζευγάρι Ινδών (ο κ. Σόνο Κουνάρ με τη σύζυγό του και τα τρία μικρά τους παιδιά).»
3.
Απομένουν προς διερεύνηση:
1) Αν ο Βασίλης Μαγγίνας απλώς στεγάζει δωρεάν το ανωτέρω ζευγάρι ή αν ενόψει του νεοψηφισθέντος νόμου τούς παρέχει το μηνιαίο επίδομα, προκειμένου αυτοί να το εμβάσουν με τη σειρά τους στους γονείς τους, ούτως ώστε να μην διωχθούν ποινικά για παραμέλησή τους. Ειδάλλως η φιλοξενία του θα αποδειχθεί δώρον - άδωρον, καθώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν ποτέ στην πατρίδα τους χωρίς να συλληφθούν και θα είναι κρίμα αφού τους παρέχει το μείζον (δωρεάν στέγη) να μην τους παρέχει το έλασσον, ήτοι ένα ψωροεπίδομα που με την διαφορά ισοτιμίας των νομισμάτων των δύο κρατών πρέπει να είναι αμελητέο ακόμα και για τα εξ αντικειμένου στριμωγμένα οικονομικά ενός υπουργού και βουλευτή.
2) Αν ο βουλευτής Γικάν Πρακάς Πιλάνια έχει έρθει σε επαφή με Έλληνες ομολόγους του και στην πραγματικότητα οι Ινδοί μουσαφιραίοι του Υπουργού Απασχόλησης δεν είναι παρά undercover εμπειρογνωμόνες που θα προτείνουν πρωτότυπες ινδικές νομικές ρυθμίσεις προς επίλυση του ασφαλιστικού (όπως το υποχρεωτικό χαρτζηλίκωμα των γερόντων από τα παιδιά τους), καθώς εκτιμάται ότι η λαίλαπα του εκμοντερνισμού - εκδυτικισμού απειλεί εξίσου τον ινδικό και τον ελληνικό κοινωνικό ιστό.
3) Αν θα ήταν ίσως προτιμότερο ο Μαγγίνας να είχε διορίσει την οικογένεια των Ινδών στο δημόσιο και να στέγαζε δωρεάν στο από δεκαετίας λυόμενο του Κορωπιού (γνωστό και ως «ένα κωλοπροκάτ») τα παιδιά του.

11 Comments:

At 12/11/2007 10:47:00 π.μ., Blogger akindynos said...

Αν ο Μαγγίνας έχει τους εν λόγω Ινδούς σαν παιδιά του, ή έστω αυτοί τον έχουν σαν πρόεδρο, φοβάμαι πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Parents should be taxed $5,000 for extra kids

Parents who have three or more babies should be charged a lifelong tax to offset the carbon emissions their extra children produce, a medical expert says.

A new report published in an Australian medical journal has called for parents to be charged $5,000 a head for every child after their second, and an annual tax of up to $800 every year thereafter.

Ευτυχώς υπάρχει πρόνοια για τους φτωχούς.

And couples who get sterilised would be eligible for carbon credits under the controversial proposal.

 
At 12/11/2007 10:49:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

A, ρε να μην είμαι Ινδός. Θα' χα δωρεάν στέγη στη σπιταρόνα κοτζαμάν υπουργού. Τυχεροί Ινδοί!

 
At 12/11/2007 10:52:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είσαι απίθανος...

 
At 12/11/2007 11:46:00 π.μ., Blogger xasodikis said...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι πρόκειται για νέα πρωτοποριακή πολιτική ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Υπουργό και να τα βλέπει αυτά ο καθ' ύλην αρμόδιος Προκόπης...

Γιατί και οι υπουργοί έχουν ψυχή.

Καλημέρα

 
At 12/11/2007 12:15:00 μ.μ., Blogger Λωτοφάγος said...

Είστε πολύ κακοί άνθρωποι: ο κ. Μαγγίνας ευεργετεί τώρα που μπορεί, για να τον φροντίσουν όταν θα είναι γέρος και ανήμπορος! Όλα αυτά επειδή δεν έχουμε τέτοιο νόμο και ο υπουργός δεν είναι βέβαιος πως τα παιδιά του θα κάνουν το χρέος τους όταν γεράσει, δεδομένου ότι η ελληνική κοινωνία έχει ξεμείνει από ηθικές αξίες πολύ πριν από την ινδική. Είδατε πώς μπορεί κανείς να ερμηνεύσει τα πάντα αν είναι καλοπροαίρετος; Όχι σαν κι εσάς!

 
At 12/11/2007 12:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Βirdy nam nam" που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Πήτερ Σέλερς στο "Πάρτυ"...

 
At 12/11/2007 01:32:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Ναι,ναι είναι ο πολιτισμός μας τέτοιος άλλωστεφιλοξενούμε τους αλλοδαπούς και πηδάμε τους ημεδαπούς!!
Την καλημέρα μου:)

 
At 12/11/2007 04:59:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ενδιαφερουσα η μεταφορα στα καθ'ημας της ινδικης νομοθεσιας περι χαρτζηλικωματος των γεροντων απο τα παιδια τους, αρκει βεβαιως τα παιδια να εχουν εργασια, διοτι εδω συνηθιζεται το αναποδο: να συνεχιζεται επ'αοριστον το χαρτζηλικωμα των παιδιων απο τους γονεις, οθεν και το αιτημα δι αυξησιν των συνταξεων και το κατεβασμα των συνταξιουχων στους δρομους -για τα παιδια τους (εξακολουθουν να) το κανουν.
(το'πιασες; τη σιδηροδρομικη διατυπωση εννοω)

 
At 12/11/2007 06:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ φοβάμαι το χειρότερο.
Οι "άτυχοι" ινδοί "φιλοξενούμενοι" του κ. Μαγγίνα, είναι πειραματόζωα.
Ο Μαγγίνας δοκιμάζει πάνω τους όλα τα νέα μοντέλα "κοινωνικής ασφάλισης" που επεξεργάζεται σε θεωρητικό επίπεδο στο γραφείο του.
Επειδή οι ινδοί και δει οι άτυχοι ινδοί θεωρούνται ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό είδος στις κακουχίες, ο κ. Μαγγίνας - υποθέτω - ότι έχει πλέον αξιόπιστα αποτελέσματα του πότε τα φτύνει ο ανθεκτικός ινδός σκλάβος.
Οι εν λόγω μετρήσεις επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά μέχρις ότου καταλήξει ο καλός υπουργός της σεμνής και ταπεινής κυβέρνησης μας στα όρια κατάρρευσης της Ελληνίδας και του Έλληνα εργαζόμενου.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς περίπατος.
Το γεγονός πως καταγγέλονται όσα καταγγέλονται εναντίον του υποθέτω ότι είναι οργανωμένα από τον ίδιο, ώστε το προς στιγμήν σοκ να αποτελέσει και αυτό εργαλείο μέτρησης μιας άλλης εξίσου σημαντικής παραμέτρου.
Της ομαδικής μαλακίας που μας δέρνει.
gs

 
At 12/11/2007 11:17:00 μ.μ., Blogger Λωτοφάγος said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία του προλαλήσαντος!

 
At 12/12/2007 11:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ανωνυμος ειπε : ""Οι "άτυχοι" ινδοί "φιλοξενούμενοι" του κ. Μαγγίνα, είναι πειραματόζωα.""
και εγω συμπληρωνω ότι μαλλον οι Ινδοι φιλοξενουμενοι αποκαλουν τον Κυριο Υπουργο "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ" και ας ειναι καπιταλιστης !!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home