Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Ελλάδα: η χώρα που καίγεσαι ζωντανός

Δέκα πέντε άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σήμερα, εξαιτίας του μη εξαιρετικής σημασίας εθνικού θέματος της καμένης χώρας.
Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει τώρα, είναι βέβαια η επίπτωση που θα έχουν τα κονδύλια των αποζημιώσεων που θα δοθούν στις πληγείσες περιοχές, στο εξαιρετικής σημασίας εθνικό θέμα της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, για το οποίο αυγουστιάτικα διαλύθηκε η βουλή και απομπουρδελεύτηκε ο ήδη καραμπουρδελευμένος κρατικός μηχανισμός των Καραμανλή, Πολύδωρα, Φούρλα, Κόη.
Η Άννα Παναγιωταρέα από απόψε είναι και πάλι ΠΑΣΟΚ.

10 Comments:

At 8/24/2007 10:49:00 μ.μ., Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Η αυτο-διάλυση του "κρατικού" μηχανισμού μετά την ανακοίνωση κομματικών εκλογών αποτελεί τον ορισμό της Διάφθορης Μετριότητας.

Σε μια κοινωνία που τα μέλη της και ατομικά και συνολικά ταγμένη στην ΑΞΙΟΣΥΝΗ δεν κλονίζονται ούτε με εκλογές ούτε με τις φωτιές. Λειτουργούν ομαδικά, ο καθένας κάνει άμεσα και σωστά αυτό που έχει ταχθεί να κάνει, σώζουν ανθρώπους και πολεμάνε τις φωτιές όλοι μαζί σαν μια χροθιά.

Οι κλιματικές αλλαγές είτε θα εξοντώσουν μια κατακερματισμένη κοινωνία ή θα την ταρακουνήσουν για να ξυπνήσει.

Η αρχή έγινε με την "Μούντζα στην Μετέωρη Δημοκρατία". Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι το τέλος του ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ψηφίστε οποιαδήποτε άλλο κόμμα εκτός απο ΝΔ & ΠΑΣΟΚ!

ΟΜΑΔΙΚΗ αξιοσύνη ή θάνατος! πρώτα στο Κοινοβούλιο!

Κάτω τα κόμματα, πάνω η Οικολογική συνείδηση!

 
At 8/25/2007 12:47:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

Παιδιά ειδικά αυτή η μέρα δεν σηκώνει τέτοιου είδους συζητήσεις. Τόσοι άνθρωποι χάθηκαν, δεν είναι ώρα να μετράμε ψήφους.

 
At 8/25/2007 01:12:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ο πρωθυπουργός της χώρας, καθώς και αρχηγοί κομμάτων κατεβαίνουν στη (καημένη) Λακωνία. Ο πρωθυπουργός θα πήγαινε νύχτα, αλλά επειδή δεν πετάει το ελικόπτερο θα κοιμηθεί Καλαμάτα και θα πάει το πρωί. Αραγε, πριν ξεκινήσει, θα ρίξει και καμμιά βουτιά; Αν το μυστικό για τη κατάσβεση των πυρκαγιών είναι η επιτόπου επίσκεψη του πρωθυπουργού, γιατί δεν εφαρμόστηκε προληπτικά το μέτρο αυτό; ε;
ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΗ ΛΕΜΕ
ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ..? ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΪ...

 
At 8/25/2007 01:45:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δίκιο έχεις, Gay Super Hero, αλλά το έγραψα το ποστ όπως μου βγήκε την ώρα που άκουσα για τον (τότε) αριθμό των νεκρών.

 
At 8/25/2007 02:02:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

Θα σου πω ότι αυτό που με δαιμονίζει περισσότερο δεν είναι πόσο άχρηστοι είναι. Είναι ότι ακόμα και σε κάτι τέτοιες στιγμές, δεν έχουν έναν άνθρωπο δίπλα τους να τους γράψει δυο γραμμές που θα ταιριάζουν με το βάρος των περιστάσεων. Ό,τι και να γίνει βάζουν μπρος την ίδια κασέτα "συντετριμμένοι, συγκλονισμένοι, οδύνη"

 
At 8/25/2007 02:09:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν έχει αποφασιστεί λέει αυτήν τη στιγμή αν αύριο θα πάει ή δεν θα πάει ο Καραμανλής στα καμένα.
Θα πλακώνεται ο Λούλης με τον αντι-Λούλη αν επικοινωνιακά πρέπει ή δεν πρέπει να φανεί εκεί.
Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.
Όπως λίγη σημασία έχει και αν ο Καραμανλής πονάει αυθεντικά που δεν αμφιβάλλω ότι θα πονάει.
Εκείνο που έχει σημασία είναι το ότι ένα κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, ότι αυτή η ιστορία είναι μήνες τώρα.
Έχει αλλάξει το κλίμα και το φαινόμενο είναι παγκόσμιο;
Σύμφωνοι. Σεβάσου το και ανάλογα όμως και μην κάνεις εκλογές κατακαλόκαιρο.
Και αν κάτι δαιμονίζει εμένα περισσότερο από όλα είναι ότι όταν βγει στη σύνταξη ο Κόης, θα βγει με δυο στοίβες παράσημα, θα βγει με μια σύνταξη υψηλή, θα βγει με τιμές και παράτες.

 
At 8/25/2007 02:35:00 π.μ., Blogger holidays in the sun said...

επισης μεγαλη σημασια εχει που κανεις δεν νιωθει υπευθυνος και αρκετα πολιτικος με τη σημασια της λεξης ωστε να παραιτηθει.Λες και η τραγωδια ηταν τυχαια,απλα συνεβη,δε φταιει κανεις,ηταν ανωτερα βια..

 
At 8/25/2007 02:52:00 π.μ., Blogger gay super hero said...

Tώρα θυμήθηκα αυτό που έγραφε ο Κούντερα για τους κομμουνιστές της Τσεχοσλοβακίας που λέγανε δεν φταίμε εμείς, δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε, δεν ξέραμε για τα εγκλήματα του Στάλιν: και ο Οιδίποδας δεν ήξερε ότι αυτός που σκότωσε ήταν ο πατέρας του και αυτή που παντρεύτηκε ήταν η μάνα του, αλλά όταν τό μαθε έβγαλε μόνος του τα μάτια του.

Τότε αυτή η δήλωση είχε προκαλέσει σάλο στη Τσεχοσλοβακία αλλά πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα 2.500 χρόνια μετά τον Οιδίποδα θα μας άφηνε παντελώς αδιάφορους.

 
At 8/25/2007 04:07:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Holidays, στην Ελλάδα κανείς δεν παραιτείται. «Ζητείται η παραίτηση» για να μην σε απολύσουν.
Gsh, την παρομοίωση για τον Οιδίποδα την είχε γράψει στην Αβάσταχτη Ελαφρότητα και δεν ξέρω αν την είχε πει και στην πραγματικότητα για να προκαλέσει σάλο, αλλά πάντως ναι, συμφωνώ ότι ταιριάζει εδώ. Άσε που θα μπορούσαν να το προβλέψουν.

 
At 8/25/2007 02:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ροδιά, ηρέμησε, θα πάθεις κανά λουμπάγκο από τον ακτιβισμό και την ένταση της πολιτικής διαμαρτυρίας.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home