Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2007

Αμαϊμούδιστος

Δεκαεξάχρονος Γάλλος μετέφρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τελευταίο Χάρι Πότερ και τον ανέβασε αφιλοκερδώς στο διαδίκτυο. Συνελήφθη.
Την ίδια ακριβώς στιγμή η Κίνα βρίθει από τους δικούς της Χάριδες.
Μπορεί η ατομική ιδιοκτησία να επικράτησε θριαμβευτικά του κομμουνισμού, αλλά το μόνο που ενδεχομένως απομένει στην πνευματική ιδιοκτησία, είναι να βρει το δικό της γκρέμισμα Τείχους, για να σηματοδοτήσει και συμβολικά το τέλος της δικής της αυτοκρατορίας (όπως τουλάχιστον την είχαμε κατά νου).
Από εκεί και πέρα, αδιαφορώ πλήρως για την μετάφραση των αυθεντικών ποστ μου από τρελλαμένους Γάλλους εφήβους (που θα έχουν μάθει ελληνικά μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο), αλλά δεν με αφήνει ασυγκίνητο η προοπτική να ξεφυτρώσουν χιλιάδες κινέζικα μπλογκ από old boy - μαϊμούδες, όπου οι δήθεν ολντμπόηδες θα περιγράφουν με ιδεογράμματα το τι ρόλο παίζει στη ζωή τους ο Παναθηναϊκός, θα δηλώνουν με σιγουριά ότι ο Νταμέ Εντογιέ είναι ο Πλατινί του 21ου αιώνα (και με δέκα τουλάχιστον εκατοστά μεγαλύτερο φαλλό, τα οποία θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε περιπτώσεις προβολής στην μεγάλη περιοχή, όπου δεν θα προλαβαίνει την μπάλλα με άλλο μέρος του σώματος και θα επιχειρεί να την στείλει στα δίχτυα με αυτόματη στύση) και να αναρωτιούνται τι εξελιγμένα και ακυκλοφόρητα στο εμπόριο ψυχοφάρμακα παίρνουν οι υπεύθυνοι της Χέρτα, ώστε να έχουν κάνει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Λουκά Βύντρα.
Ωστόσο, αγαπητή κυρία Ρόουλινγκ, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας: όσο κι αν προσπαθούν να αντιγράψουν δεν θα τα καταφέρνουν, γιατί σε αντίθεση με τον Χάρι τον Πότερ, ο Ολντ ο Μπόι είναι ξεκάθαρα ανεπίδεκτος μαϊμουδισμού, ξεκάθαρα αμαϊμούδιστος.

7 Comments:

At 8/09/2007 10:43:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Τρελάθηκα λέμε! Εν όψει της επερχόμενης ως λαίλαψ Ροουλινγκιάδας, φαντάστηκα χιλιάδες μάγους αθλητές ονομαζόμενους Χάρι Πότερ να συνωθούνται στις νέες Ροουλινγκιακές εγκαταστάσεις του Πεκίνου.
..μπορεί όμως και να πρόκειται για Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που θα αποσβέσουν το κόστος τους και θα καλύπτουν τα έξοδα συντήρησής τους στο διηνεκές, αφού βεβαίως μετονομαστούν σε Ροουλινγκιακές και φιλοξενούν τα γνωστά μαγόπαιδα αγωνιζόμενα..

Η μαγεία κερδίζει έδαφος και η Κίνα είναι ασυναγώνιστη στις ασκήσεις εδάφους -ή κάνω πάλι λάθος;

(να σκεφτείς πως δεν έχω διαβάσει ακόμα βιβλίο με το Χάρι.. είμαι ασυγχώρητη! σνιφφ... συγγνώμη..)

 
At 8/09/2007 10:49:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ξέχασα να γράψω για το γαλλάκι. Είναι οδυνηρό το ότι δεν εκτιμώνται τα δώρα τη σήμερον ημέρα. Μόνο οι Δωρεές είναι αφορολόγητες. Ενίσταμαι και για τα πνευματικά δικαιώματα. Ενίσταμαι γενικώς κ. Πρόεδρε.
(ένας φίλος ζήτησε να αγοράσει ένα έργο μου και του είπα «στο χαρίζω» και δεν το δέχτηκε και κοντέψαμε να τσακωθούμε κιόλας. ΦΡΙΚΗ λεμε)
..κανονικά, έπρεπε να ανεβάσω πόστιον, αλλά... εκτονώθηκα!
προσωρινά, ε)
:-)

 
At 8/10/2007 01:23:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

Η κυρία Ρόουλινγκ ειναι αγγλίδα και επροσωπείται απο βρετανικό εκδοτικό οίκο, με νομικούς συμβούλους που υπακοούν στη βρετανική νομοθεσία.
Ο πιτσιρικάς μεταφραστής-θαύμα ήταν Γάλλος.
Ενώ οι μαϊμούδες είναι Κινέζοι.
Απλή εξίσωση α' βαθμού είναι.

 
At 8/10/2007 10:04:00 π.μ., Blogger Alpha said...

μία ευκαιρία είχαν τα κινεζάκια να μάθουν κι αυτά τα περι παναθηναικού κι αυτή πάει-έσβυσε άδοξα στ ατέλειωτο σκοτάδι

θα μείνουν εκεί στην μακρινή ΠγιονΠγιάν με την ατομική τους ιδιοκτησία και με όλη τη δυστυχία που αυτή συνεπάγεται

κρίμα κρίμα κρίμα

δεν είναι άνθρωποι οι μπλόγκερς τελικά

 
At 8/10/2007 10:22:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

όλντ μπόυ μην ανυσηχείς. με χτεσινό μου διάγγελμα ανακηρύχθηκες προστατευόμενο είδος σε όλη την επικράτεια της Κίνας και τους απανταχού κινέζους. επίσης επανέφερα την θανατική ποινή για την δημιουργία των μπλογκ μαϊμού. Τέλος, επιβεβαώνω τη φήμη ότι τα ληγμένα στο Βερολίνο είναι αποτέλεσμα εκστρατείας μας για τον επαναδιαχωρισμό του σε ανατολικό/δυτικό. Ανφορτσουνατλυ, χάσαμε το φόκους γκρουπ και καταναλώθηκαν όλα από οπαδούς και διοικούντες της Χέρτα. Εμπρός Βύντρα στο δρόμο που χάραξε ο Άρης.

 
At 8/10/2007 07:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ροδιά, αυτό έλειπε να εκτονωθείς τόσο εύκολα :)
Niemandsrose, δεν σημαίνει ότι αν θέλει η Ρόουλινγκ δεν μπορεί να κυνηγήσει και τους Κινέζους. Αλλά τρέχα γύρευε και ασφαλώς παίζει μεγάλο ρόλο η αδιαφορία του κινέζικου κράτους στο συγκεκριμένο θέμα.
Mosaic, ασφαλώς και δεν είναι άνθρωποι. Ποιός είπε το αντίθετο;
Μao, εγώ και τα πάντα προστατευόμαστε στην Κίνα. Όσο για τον Λουκά μετονομάζεται οσονούπω σε Κομαντάτε Τσε Βυντράρα.

 
At 8/11/2007 12:26:00 π.μ., Blogger Niemandsrose said...

old boy, ζώντας τους αγγλαίουρες από κοντά εδώ και κάτι -ώριμα- χρόνια, νομίζω πως το να πειράξουν μια τρίχα από την κινέζικη αυτοκρατορία έχει γίνει πιο ταμπού από το να ζητήσουν την εκθρόνιση της Ελισάβετ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home