Σάββατο, Ιουλίου 21, 2007

Βουλωμένο Γράμμα

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις, Νίκο. Να προσθέσουμε επίσης, πως πέραν της συλλογικής πολιτικής δράσης, το διαδίκτυο καταργεί δια της υποκατάστασης την ανθρώπινη επικοινωνία και το σεξ.
«Και όταν υπάρχουν τόσες πολλές φωνές». Πράγματι, μεγάλο μειονέκτημα αυτό. Μας μπερδεύει και μας ξεβολεύει. Αλλιώς τα είχαμε μαθημένα. Μια ατζέντα, ρε παιδιά. Μια ατζέντα κι έναν επίσημο φορέα. Τι συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων, ζυμώσεις ιδεών και σαχλαμάρες; Τι είναι αυτά, ρε; Τι πρεσβεύετε, ρε; Τι ζητάτε; Ζητάτε κάτι; Μια θέση σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο; Μια θέση στη βουλή; Μια επιδότηση; Κάτι που να βγάζει νόημα;
«Αλλά μέχρι εκεί»: σαν να παίρνεις στα χέρια σου ένα νεογνό και να του προσάπτεις ότι δεν μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο.

33 Comments:

At 7/21/2007 08:00:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Λαϊκίζεις tonight!...Τι είναι τα "ρε" Τι είναι οι ερωτήσεις στο πουθενά; Απομονώνεις φράσεις και ασκείς πολεμική; Και μιλας ως τι; Μπλογκεράς;
Μου θυμίζει τη κριτική που εκανες προχθες για το εξωφυλλο στα Νεα.

Εμείς οι μπλογκεράδες και αυτοι.

[είπαμε να ξεκουραστείς, αλλά τίποτα..]

 
At 7/21/2007 08:00:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Εντάξει.
Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος όταν καταλάβουν οι αριστεροί ότι έχει περισσότερο νόημα ένα πλειοψηφικό ρεύμα με μεγαλύτερη δυναμική και ένα βασικό άξονα, παρά οι διάφοροι Συνασπισμοί με τις ατζέντες. Γενικότερα.
Όταν έχεις έναν κόσμο που φωνάζει, και ο καθένας έχει διαφορετική χροιά στη φωνή, ακούγεται μία ιαχή από ένα πλήθος, που μπορεί να μην ακούγεται καθαρά τι λέει, αλλά πάντως ακούγεται και ακούγεται δυνατά. Αν χωρίσεις τον κόσμο σε δέκα επιμέρους ομαδούλες, ανάλογα με τη χροιά της φωνής τους, και τους βάλεις να τραγουδάνε, ο καθένας τη δική του ατζέντα, θα έχεις μια χορωδιούλα.
(Ακριβώς επειδή λίγοι έχουν την υπομονή να προσέξουν τι λέει η κάθε χορωδιούλα, όπως ο Συνασπισμός, αναγκάζονται τελικά κάποιοι, για να παλέψουν το 3%, να φτιάχνουν την ατζέντα τους με την οππορτουνιστική λογική που όλοι τους κατηγορούν. Άσχετο, αλλά από εκεί ξεκινάει κι αυτό.)
Όσο δε σοβαρεύεται ο Συνασπισμός με τις ατζέντες και το ΚΚ με τα μυαλά τα κοκκαλωμένα, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε ούτε για δικομματισμό ούτε για τίποτα.

Ωραίος πρέπει να ήταν ο κόσμος τότε που οι αριστερές δε χρειάζονταν ατζέντες.

 
At 7/21/2007 08:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Νiemandsrose, δεν θα σου πω ως τι μιλάω. Μιλάω όπως μιλάω πάντα και όταν μου έρχεται κάτι να το γράψω θα συνεχίζω να γράφω, στους ρυθμούς που το κάνω 2 1/2 χρόνια τώρα. Άμα θες να κάνεις κριτική, ελεύθερα και μπορεί πράγματι να έχεις δίκιο και να λαϊκίζω και άδικη πολεμική να ασκώ. Αλλά αυτά τα περί ξεκούρασης τα είπες μία, τα είπες δύο, τα είπες τρεις. Ξεκουραζόμαστε από κάτι που μας κουράζει. Άμα νιώσω κουρασμένος από το ποστάρισμα θα ξεκουραστώ.

 
At 7/21/2007 08:42:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Και πάλι σωστός.

Μπα, κάτι έχεις πάθει τελευταία. Σώστεψες. Ρε μπας και θα γίνεις πατέρας (μας) κι απέκτησες αίσθημα ευθύνης;

Αστυνόμος Σαΐνης

 
At 7/21/2007 09:04:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Πάλι κριτικάρεις τους συντρόφους του ΣΥΝ, "παλιοεθνίκι";

 
At 7/21/2007 10:00:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

version 1
"Θα το κάψεις
στό'χα πεί.
Θα το κάψεις
και γέλαγες εσύ.
Το δικό σου ρολόι
θα σε κάψει old-boy
και θα γίνεις μπούρμπερη".

version 2
σιγά ρε να μη με αποβάλλεις και από την αίθουσα. Του δικαστηρίου, του κολλεγίου, του χειρουργείου. Έγινες καθεστώς και δε δέχεσαι το πείραγμα.

version 3
απάντησες δυόμισυ αράδες σε μία φράση 5 λέξεων που ήταν σε αγκύλη(!!) και για τις δικές μου δυόμισυ αράδες βρήκες να πεις "δεν θα σου πω ως τι μιλάω".

Δηλαδή σα να λες στον άλλο, σήκω και φύγε.

Βάλε και moderation στα comments σου να τελειώνουμε.

[απογοήτευση].

 
At 7/21/2007 11:17:00 μ.μ., Blogger itelli said...

Ωχ... Μπερδεύτηκα αφεντικό... Εσύ δεν έλεγες τις προάλλες "Να μην οργανωθούμε ρε παιδιά" ;;;

 
At 7/21/2007 11:20:00 μ.μ., Blogger itelli said...

Άκυρο το ως άνω. Είχε καθυστέρηση το δορυφορικό λινκ... Σε πιάνω loud & clear.

 
At 7/21/2007 11:38:00 μ.μ., Blogger akindynos said...

Μπορεί να ήταν ωραίο και ενδιαφέρον το θέαμα ενός τυπογραφείου χωρίς καθοδήγηση αλλά, από την άλλη, κανένα λογοτεχνικό ρεύμα δεν μπορεί να εκφραστεί χωρίς βιβλιοθηκάριο. Και όταν υπάρχουν τόσα πολλά βιβλία, είναι αδύνατο να φτιάξεις βιβλιοθήκη, θα συμφωνήσεις μόνο σε κάποιες βασικές φόρμες. Αλλά μέχρι εκεί.

Μια χαρά το βρίσκω. Με την ευκαιρία θα ήθελα να θυμίσω πως εκκρεμεί το θέμα του κυρίου Ήστμαν. Ο οποίος, προφανώς απειλεί ότι, θα δώσει στον καθένα τη δυνατότητα να αποτυπώνει οποιαδήποτε εικόνα του φυσικού κόσμου. Προτείνω εγκλεισμό σε ψυχιατρείο.

 
At 7/22/2007 12:18:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Σήμερα, μια αζτέντα χωράει σε ένα κινητό. Είμαι αλλού, ε.. εχμ..
..αλλά πάλι, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητά μου να οδηγώ πύραυλο..?
-->> εξακολουθώ να είμαι αλλού! :-))

 
At 7/22/2007 01:48:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

έτσι. με αγανάκτηση και μόνο πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς την αναπαραγωγή της καθεστωτικής πρακτικής του κάθε "επιστήμονα" και "πολιτικού" να παραλύει μπρος σε κάτι που το σύστημα το οποίο πρεσβεύει δεν μπορεί να αφομοιώσει. η πιο αδαής και ταυτόχρονα επικίνδυνη επανάληψη στα στόματα των συστηματοφόρων σήμερα, είναι ο τρόπος που επιβεβαιώνουν την ελληνική ιδιομορφία του πελατειακού απέναντι σε οτιδήποτε τολμά να την παρακάμψει. αντί να παρασυρθούν μαζί του, να τολμήσουν κι αυτοί να ξεπεράσουν τις μίζερες συνήθειες των όσων υποτίθεται ότι πολεμούν για χάρη μας και εξηγούν για να καταλάβουμε, αντί να μας γοητέσουν για να τους ακούσουμε επιτέλους αβίαστα και με πραγματική ελπίδα, περιχαρακώνονται στα καθέκαστα της κοινωνικής τους αυταρέσκειας. σείς την χρειάζεστε την πελατεία γιατί εσείς πουλάτε την πραμάτεια σας. σύντροφοι και καθηγητάδες, κείνο το απόγευμα της κυριακής στο σύνταγμα, η αγορά ήταν λαϊκή και οι πελάτες μάλλον ψηλιασμένοι. σίγουρα ύπηρξαν κι άλλες 'επαναστάσεις' που κράτησαν μόλις ένα τρίωρο αλλά αυτή της πλατείας Συντάγματος ήταν από τις πιο τρυφερές. για αυτό την κρατάμε όλοι με τόση λαχτάρα μέσα μας. και στο μάλλον έξυπνο σχόλιο του Λύτρα της Γαλέρας για τη συγκέντρωση ως "κοινωνικό γαμώτο", ας μην τη λοιδωρεί γιατί ίσως κάποια στιγμή πολλά κοινωνικά γαμώτο να δημιουργήσουν επιτέλους ένα αγέρωχο πολιτικό αει-σιχτίρ..
ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 
At 7/22/2007 03:17:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Αφού λοιπόν η οργάνωση μας έχει απογοητεύσει (την προηγούμενη γενιά μάλλον), αφού πνίγει τις διαφορετικές φωνές και ξηραίνει τις ζυμώσεις, να δοκιμάσουμε την μη-οργάνωση. Καμία αντίρρηση.

"«Αλλά μέχρι εκεί»: σαν να παίρνεις στα χέρια σου ένα νεογνό και να του προσάπτεις ότι δεν μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο."

Το ερώτημα είναι τώρα: ποιό είναι το επόμενο βήμα του νεογνού; Πώς θα μάθει να μιλάει; Ή δεν θα χρειάζεται να μιλήσει;

Υ.Γ. προφανώς ο Βούτσης και ο ΣΥΝ διαβάζουν όντως βουλωμένο γράμμα σε σχέση με το δίκτυο. Υπάρχει κανείς να τους πεί να το ψάξουν λίγο παραπάνω αυτό το ιντερνέτ;

Υ.Γ.2.: σε σχέση με το σχόλιο του Σραόσα, συγχαρητήρια αγαπητέ, πότε με το καλό;;; :)

 
At 7/22/2007 03:26:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Sraosha, δηλαδή με κατηγορείς για συγκεκαλυμμένο πατερναλισμό ;)
Ακίνδυνε, είσαι πάντα τρεις πίστες μπροστά απ΄ όλους μας. Ρισπέκτ εις την ρισπεκτοστή :)
Μao, ναι, αυτό για το κοινωνικό γαμώτο το βρήκα εύστοχο κι εγώ.
Νiemandsrose, εγώ στον εαυτό μου λέω ότι γενικά είμαι τύπος λαρτζ και στην κριτική και στα πειράγματα. Μπορεί και να βαυκαλίζομαι και να μην είμαι. Στην ουσία της κριτικής σου απάντησα ότι μπορεί να έχεις δίκιο. Κι εγώ την ώρα που το έγραφα αναρωτήθηκα μήπως λαϊκίζω. Και στο ως τι γράφω απάντησα. Ως αυτός που έγραφα εξαρχής, πριν γίνω καθεστώς και απαγορεύσω κάθε αντίθετο λόγο.

 
At 7/22/2007 03:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Lazopolis, η μάπα σου ακριβώς κάτω από του Μάο σε κάνει να φαίνεσαι σχεδόν συμπαθής :)
«Το ερώτημα είναι τώρα: ποιό είναι το επόμενο βήμα του νεογνού; Πώς θα μάθει να μιλάει; Ή δεν θα χρειάζεται να μιλήσει;»
Γνώμη μου είναι να μην το πιέσουμε αλλά να το αφήσουμε να μιλήσει αβίαστα στην καλή του ώρα.
ΥΓ. Τάλω τον ελένε κι όλα τα παιδάκια κλαίνε.
ΥΓ2. Ρε, μην διασπείρετε ψευδείς ειδήσεις.

 
At 7/22/2007 03:54:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Τρείς και μισή το πρωί Σαββάτου προς Κυριακή;; Με ουίσκι στο χέρι σχολιάζεις; Αλλά θα μου πείς με τέτοια ζέστη μόνο τα χαράματα δουλεύουν οι αρθρώσεις των δαχτύλων.

"Lazopolis, η μάπα σου..."

και λάβε υπ'όψιν σου οτι έπεσαν πολλά φίλτρα φώτοσοπ για να μην φαίνεται η απροσμέτρητη ειρωνία στο βλέμμα μου, αλλά να διατηρηθούν τα θεληματικά ζυγωματικά μου...

Μπορείς να μου εξηγήσεις τώρα γιατί η μάπα μου φαίνεται μόνο στο ποπ απ γουίντοου και όχι στην περμαλινκ σελίδα; Φωτιά στους σέρωερς του μπλόγκερ...

 
At 7/22/2007 04:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Μπορείς να μου εξηγήσεις τώρα γιατί η μάπα μου φαίνεται μόνο στο ποπ απ γουίντοου και όχι στην περμαλινκ σελίδα;».
Η πέρμαλινκ σελίδα έχει υψηλότερα αισθητικά στάνταρ.

 
At 7/22/2007 04:07:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Eπειδή πάντως διαλογίστηκα με τις ώρες για το ζήτημα, ιδού το συμπέρασμα που έχω βγάλει σε μορφή συμπυκνωμένης σοφίας (0,20 ευρώ φθηνότερα ανά συσκευασία):
1) Υπάρχει μια κινητικότητα ανταλλαγής απόψεων στο ίντερνετ.
2) Η κινητικότητα αυτή έχει οδηγήσει ως τώρα σε λίγες σποραδικές ενέργειες.
3) Οι ενέργειες αυτές έχουν -επίσης ως τώρα- ένα χαρακτήρα κατά βάση αγαπησιάρικο και γλυκούλικο, που κάνει τα ΜΜΕ να τις αγκαλιάζουν, αναδεικνύουν και προωθούν.
4) Όταν όμως υπάρχει ένα φαινόμενο εν εξελίξει, ο δημοσιογραφικός κανόνας λέει ότι πρέπει να το κατηγοριοποιήσουμε βάζοντάς του μια ταμπέλα.
5) Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου έγκειται ακριβώς στο ότι ένα φαινόμενο καινοφανές προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε με τις προϋπάρχουσες κατηγοριοποιήσεις.
6) Και το ωραίο είναι ότι αφού πρώτα κοτσάρουμε την ετικέτα μας (π.χ Κοινωνία των Πολιτών - Κίνημα των Μπλόγκερς), ερχόμαστε μετά να κατακρίνουμε τον φαινόμενο λέγοντας ότι δεν εμπίπτει στα κριτήρια της ετικέτας που εμείς αυθαίρετα του βάλαμε: τι σόι κίνημα είναι αυτό χωρίς ατζέντα;
7) Κινητήρια δύναμη πίσω από αυτά δεν είναι κάποιος σατανικός δόλος, αλλά η αυτοκρατορία του κλισέ.

 
At 7/22/2007 05:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό που αποσυντονίζει τον Συνασπισμό είναι ότι ακριβώς δεν είναι σε θέση να οικειοπηθεί και να καπελώσει το κίνημα. Μην οργανωθείτε ποτέ παιδιά, ή τέλος πάντων, όταν το κρίνετε εσείς απαραίτητο. H κριτική στο πρωτοσέλιδο των Λαμπράκηδων ήταν μοναδική, όπως κι η άλλη κάποτε με το πληροφορικό ρήγμα. Αυτό "τους" δεν το αντιλήφθηκα όταν είδα το πρωτοσέλιδο. Πράγματι παλαιοκομματικό. Niemandrose, σύμφωνησα με όσα έγραψες για το ποστ για τον Οικονομέα. Αλλά νομίζω ότι εδώ ρετάρεις. Αντε σε καμιά παραλία να κουλάρεις.

 
At 7/22/2007 10:13:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Στην χάρτα των 7 σημείων νομίζω μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις και τις εκλογές που πιθανώς έρχονται εντός των επομενων μηνών. Και σε τούτες τις εκλογές δεν λέω οτι τα μπλογκ θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά ένα "ρολάκι" θα το πάρουν, ακόμη και μόνο ως μέσο που απαευθύνεται και διαβάζεται από πολίτες.

 
At 7/22/2007 01:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κινητήρια δύναμη επίσης είναι το σουξέ της mainstream Έφης Θώδη,
"βγήκαν τα γίδια απ'το μαντρί"//

 
At 7/22/2007 04:42:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Αυτό που ήθελα να πω από την αρχή, είναι πως αντί να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα [εμείς, οι ενεργοί πολίτες με τις ανησυχίες κτλ VS εκείνων, των καθεστωτικών επιστημόνων/αρθρογράφων κτλ], είναι πιο ωφέλιμο να κάνουμε αυτοκριτική.

Γιατί ο νεοέλληνας μπλόγκερ θέλει να παραστήσει το "φαινόμενο των bloggers" ή το "κίνημα των bloggers" ή την "κοινωνία των e-πολιτών" για να δείξει την έγνοια και το σεβασμό του στο περιβάλλον, εν προκειμένω;

Δε μπορεί κανείς να ζει με ένα τρόπο ζωής όσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον μπορεί χωρίς να "δείχνεται"?

Με άλλα λόγια, πόσοι από όσους κατέβηκαν στη περιβόητη διαδήλωση της Κυριακής έχουν κάνει αυτό που λέμε "οικολογία" τρόπο ζωής και σκέψης;

Βρίσκει κανείς πως η ανάγκη του πλανήτη, εδώ που φτάσαμε, είναι συγκεντρώσεις έξω από την κλειστή Βουλή;

[Χρησιμοποιήσα το παράδειγμα του περιβάλλοντος σαν ένα θέμα όπου ανταλλάσσονται απόψεις και παίρνονται αποφάσεις, για να μη γενικολογώ].

 
At 7/22/2007 04:57:00 μ.μ., Blogger Suspect said...

Ο O'Brien σήκωσε το αριστερό του χέρι, με την πλάτη του γυρισμένη στον Winston,
με τα τέσσερα δάκτυλα εκτεταμένα και τον αντίχειρα κρυμμένο.
-Πόσα δάκτυλα είναι αυτά, Winston;
-Τέσσερα.
-Κι αν το Κόμμα πει ότι δεν είναι τέσσερα, αλλά πέντε, τότε πόσα είναι;
-Τέσσερα.
Η λέξη τέλειωσε με μια κραυγή πόνου.
George Orwell, 1984

 
At 7/22/2007 06:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτή την Φορά
Επίτρεψέ μου να σου πω, Διαχειρίστηκες κάτι απόλυτα ΟΡΘΟΝ εντελώς ΑΝ"ορθόδοξα" -
Ίσως φταίει κάτι που δεν δύναμαι την Στιγμή Αυτή (Αν και Νομίζω το Αντίθετο) να κατανοήσω - ο περί Μωυσού Λόγος, με τον οποίον πρόδηλα, έτσι όπως τον έθεσες, ΔΙΑΦΩΝΩ.

 
At 7/22/2007 06:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παλιόφιλε,
εγωισμός=μαλακία,
ταπεινοφροσύνη=εξυπνάδα,
ειλικρίνεια=απλότητα.
σεβασμός=υγεία
Μια "νέα" θεώρηση των πεπραγμένων=αυτοκριτική.
Για τις προϋποθέσεις και τους όρους των παραπάνω βλ. ΓΑΜΟΣ
Το συμπέρασμα= ό,τι γουστάρεις

 
At 7/22/2007 06:57:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Γιατί ο νεοέλληνας μπλόγκερ θέλει να παραστήσει το "φαινόμενο των bloggers" ή το "κίνημα των bloggers" ή την "κοινωνία των e-πολιτών" για να δείξει την έγνοια και το σεβασμό του στο περιβάλλον, εν προκειμένω;»
Λέω παραπάνω ότι κατά τη γνώμη μου αυτές οι ταμπέλες ήρθαν από τον Τύπο.
«Βρίσκει κανείς πως η ανάγκη του πλανήτη, εδώ που φτάσαμε, είναι συγκεντρώσεις έξω από την κλειστή Βουλή;»
Έχω γράψει γύρω στις 58 με 64 φορές (και σε φάση κούρασης και σε φάση ξεκούρασης) τις τελευταίες μέρες ότι το αληθινό θέμα εδώ δεν είναι ο λόγος της συγκέντρωσης έξω από τη βουλή και έχω χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς πολύ πιο ειρωνικούς από αυτούς που θα διαβάσεις στον Τύπο.
Και αυτή η ειρωνεία νομίζω λέγεται και αυτοκριτική, η οποία τόσο σου φαίνεται να απουσιάζει.

 
At 7/22/2007 07:00:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Never Said Never, σε ποιό σημείο της προσέγγισής μου διαφωνείς;
Άντε Γεια, αν κατάλαβες εσύ τι γράφεις και τι θες να πεις, εμένα μου περισσεύει. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα.

 
At 7/22/2007 07:42:00 μ.μ., Blogger Niemandsrose said...

Όποιος νομίζει πως μπορεί να θεωρείται άτυπα ως -ένας ακόμα- εκπρόσωπος των ελληνόφωνων blogger μπορεί να κάνει αυτοκριτική για λογαριασμό τους , και για πάρτη τους να βάλλει [ως Πρόεδρος των Ειρώνων] κατά όσων -πες τυφλοί, πες ό,τι θες- δε βλέπουν πουθενά την αυτοκριτική.

Όλο ένα λαϊκιστικό εμεις-αυτοί και τίποτα άλλο. Δε κουραστήκατε;

[ σ'αυτό το thread είπες μία, είπες δύο για την κούραση, βλέπεις κάνω και την κουφή:b, εκτός απο τυφλή που μάλλον είμαι ήδη, ως φαίνεται].

 
At 7/22/2007 11:16:00 μ.μ., Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Πάντως η Ατζέντα για την προστασίας των Δασών για την οποία έγινε η αυθόρμητη συγκέντρωση στις 8/7/07 βρίσκεται σε κοινή θέα εδω

Όποιος θέλει την διαβάζει, την συλλογάται, την οικιοποιείται, την θαυμάζει, την πιστεύει, την διαδίδει, αγωνίζεται γι αυτήν.

Καμιά υποχρέωση, κανένα μαντρί, μόνη της βρίσκεται εκεί πέρα, η Ατζέντα, αυθόρμητη, διαθέσιμη, ελεύθερη, ανοιχτή, όμορφη, ειλικρινής, χωρίς υπονοούμενα, απαιτητική και περιμένει .... περιμένει τους ιππότες που θα πολεμήσουν για χάρη της!

Την εμπνεύστηκε μάλιστα ο Mirage, ένας ανώνυμος blogger, ένας απο 'σάς! Να το κάνετε αυτό, να αναφέρετε ότι την ατζέντα την ξεκίνησε ο Mirage, ένας απο τους πολλούς bloggers και οι υπόλοιποι απλά την έκαναν δική τους, έτσι απλά, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υστεροβουλία, χωρίς συσχετισμούς δυνάμεων με άλλους bloggers, χωρίς να μετρήσει η δικτυακή φήμη ή επιροή του Mirage, παρά μόνο εξαιτίας της ακαταμάχητης ομορφιάς της! Για την ομορφιά της Ατζέντας βρε!!!!

 
At 7/23/2007 02:56:00 π.μ., Blogger talos said...

Επειδή είδα το όνομά μου να αναφέρεται επί ματαίω γηραιόπαιδο, και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον σ. Βούτση (αν και αυτός δεν πιστεύω να με θυμάται πλέον), να επισημάνω ότι η αντίδραση αυτή είναι μάλλον ηλικιακά προσδιορισμένη και όχι πολιτικά, και υποψιάζομαι ότι υπάρχει με διαφορετικές μορφές και ρητορική σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Π.χ. ο Τσίπρας σήμερα στην Αυγή, παρεκκλίνει προς το άλλο άκρο στην επιδοκιμασία της συγκέντρωσης του Συντάγματος. Στην Ελευθεροτυπία επιβεβαιώνεται αυτός ο υπερενθουσιασμός του υπεύθυνου προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέσα - υπερενθουσιασμός που χρειάζεται πολλή προσοχή γιατί τα ολισθήματα είναι εύκολα. Αλλά κάτι σχετικό ετοιμάζω, μην νομίζετε ότι θα αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να εκτεθεί ως τεχνοφοβικό κόμμα ;-)

Από την άλλη ισχυρίζομαι ότι όσοι μπλόγκερ και αναγνώστες μπλογκ πήγαιναν σε πολιτικές συγκεντρώσεις πριν από την διαδικτυακή έκρηξη πάνε και σήμερα, ενώ όσοι δεν πήγαιναν μάλλον δεν πάνε. Επίσης η ιδέα ότι όλοι όσοι έχουν μπλογκ ενδιαφέρονται μέσω αυτών να παρέμβουν στα κοινά είναι μάλλον εσφαλμένη.

οι σκιές μιλάν: Και σε τούτες τις εκλογές δεν λέω οτι τα μπλογκ θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά ένα "ρολάκι" θα το πάρουν, ακόμη και μόνο ως μέσο που απαευθύνεται και διαβάζεται από πολίτες.

Στο βαθμό που με αφορά, υγεία και χρόνο να έχουμε, θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό που αποσυντονίζει τον Συνασπισμό είναι ότι ακριβώς δεν είναι σε θέση να οικειοπηθεί και να καπελώσει το κίνημα.

Βρε μην παραμυθιάζεστε: δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολα καπελώσιμο από την τρέχουσα μορφή του "κινήματος". Αν υπήρχε πρόθεση καπελώματος θα ήταν ήδη αισθητή. Ισχυρίζομαι ότι είναι τόσο πρωτόλεια η αντίδραση, τόσο ασυντόνιστη και τόσο διάχυτη, που και το ΚΚΕ αν ήθελε το καπέλωνε μεγαλοπρεπώς (αν έστελνε 1000 τύπους του ΠΑΜΕ χωρίς κομματικά πανώ αλλά με συνθήματα περί το ΚΚΕ). Ο ΣΥΝ προς το παρόν μοιάζει να καταλαβαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος να ωφεληθεί από τα διάφορα κινήματα (που λένε πράγματα καρασυμβατά μάλιστα με τις πολιτικές του θέσεις) είναι να τα αφήνει ήσυχα και να λέει πέντε καλές κουβέντες για αυτά. Υπάρχει de facto τομή των δύο συνόλων {μέλη / ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ}, {όσοι κατέβηκαν να διαδηλώσουν για την Πάρνηθα}, γιατί να μπει στην διαδικασία να καπελώσει το οτιδήποτε; Που είναι υγιές κατά την ταπεινότατή μου γνώμη.

 
At 7/23/2007 12:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αχ ρε γεροντόπαιδο, από αμφισβητίας θα καταλήξεις Πασιονάρια...

Χωρίς πλάκα τώρα, η "αυτοκρατορία του κλισέ" θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως από όσους από εμάς παρασύρονται με ενθουσιασμό σε ενέργειες που δεν είναι και ούτε πρόκειται ποτέ να αποτελέσουν "κίνημα". Καλή και άγια η παρέμβαση στην κοινωνία μέσω διαδικτύου, αλλά μην καβαλάμε το καλάμι και αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε "οι εκλεκτοί" που θα σώσουν τον κόσμο. Κι αυτό το λέω εγώ, που τους τελευταίους μήνες έχω αφιερώσει άπειρο χρόνο και άπειρο πάθος για κάθε λογής συλλογικότητες και κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, αυτό που μου τη σπάει είναι ότι τα ΜΜΕ συνδέουν όλες αυτές τις πρωτοβουλίες για δράση με τους bloggers. Πού τους είδατε ρε τους bloggers; Στη λίστα της αναδάσωσης υπάρχουν 800 άτομα που παλεύουν να συντονιστούν καλοκαιριάτικα και να οργανώσουν κάποια αντίδραση (ετοιμάζουμε ένα οικολογικό portal, μαζεύουμε υπογραφές, συγκεντρώνουμε πληροφορίες, κλπ) και είναι ζήτημα να διαθέτουν πάνω από 20-30 άτομα blog εκεί μέσα. Με εξαίρεση τη Ροδιά και κάνα-δυο άλλους, κανείς τους δεν είναι "γνωστός και δημοφιλής μπλόγκερ" (συνεντεύξεις ξέρουν να δίνουν ως ειδήμονες όσοι δε συμμετάσχουν όμως).

 
At 7/23/2007 01:49:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

"δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολα καπελώσιμο από την τρέχουσα μορφή του "κινήματος" "

Και οτι απομείνει από το καπελωμένο κίνημα θα το σκουπίσει σαν σύρτης πίσω απ'τον ρόμβο ο Ευάγγελος.

 
At 7/23/2007 04:55:00 μ.μ., Blogger paraxeno said...

εχω μια ατζέντα κενή του 1967 κάνει????

κι αν δεν γίνει τίποτα κίνημα και γίνει κίνηση???? που μπορεί να βλάψει?

ε μη το λές ειναι και πεντε εξι μπλογκερς στη λίσατα :Ρ:Ρ

οι άλλοι που θα πάει θα γίνουν κι αυτοί....

αλήθεια αυτό το είδατε????

οι μπλογκερς της αναδάσωσης στον πρόεδρο???? που ξεφύτρωσαν αυτοί? αναδωμένοι ειναι?

Οι bloggers της αναδάσωσης καλεσμένοι του Κ.Παπούλια στη γιορτή της Δημοκρατίας

εσείς πρόσκληση λάβατε???

 
At 7/23/2007 06:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Αχ ρε γεροντόπαιδο, από αμφισβητίας θα καταλήξεις Πασιονάρια...»
Άουτς, αυτό πόνεσε :) Συμφωνώ πάντως με το υπόλοιπο σχόλιό σου, Νεφελίκα και έχεις απόλυτο δίκιο.
Τάλω, αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρωτοβουλία σου για τις εκλογές. Δεν πολυσυμφωνώ πάντως για αυτό που είπες για την ευκολία καπελώματος. Δηλαδή αν είχε γεμίσει η συγκέντρωση με κάποιους που φώναζαν υπέρ του ΚΚΕ νομίζεις ότι δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις;
Paraxeno, δεν είμαι μπλόγκερ της αναδάσωσης για να λάβω πρόσκληση.
Lazopolis, βλέπω προχθές στο δρόμο μια τεράστια πινακίδα E VENIZELOS. Αυτόματα σκέφτομαι blogspot.com

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home