Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Από ανθρώπους

Οι νόμοι δεν κατεβαίνουν ετοιμοπαράδοτοι από τον ουρανό. Από ανθρώπους φτιάχνονται και εν συνεχεία από ανθρώπους ερμηνεύονται (ώστε να αποφασισθεί αν και σε ποιόν κανόνα δικαίου μπορούν να υπαχθούν τα εκάστοτε πραγματικά περιστατικά) και από ανθρώπους εφαρμόζονται (ώστε να αποφασισθεί ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της εκάστοτε υπόθεσης).
Και οι άνθρωποι συχνά κάνουν λάθη, ενίοτε δε μεγάλα.
Στο «Kάποτε Στη Δύση», ο Τζέισον Ρόμπαρντς τρώει μια σφαίρα στο στομάχι, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί και να υποφέρει πολλή ώρα πριν πεθάνει. Λίγο πριν ξεψυχήσει λέει στην Κλαούντια Καρντινάλε: «Αν ποτέ σε πυροβολήσουν, να εύχεσαι τουλάχιστον να τραβήξει τη σκανδάλη κάποιος που ξέρει να σημαδεύει σωστά».

37 Comments:

At 10/26/2006 08:57:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Φίλε Παλιόπαιδε, κατάλαβα το πνεύμα σου, αλλά πες μου, ΠΟΣΗ παρερμηνεία χωράει αυτό το κείμενο;;; Νομίζω ΚΑΘΟΛΟΥ.

Εγώ λέω ότι απλά χτυπάνε το σαμάρι γιατί δεν μπορούν να χτυπήσουν το... γάιδαρο.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α? 116/16.05.2003)
Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31

4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών. Αρθρο 11 Απλή μετάδοση 1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών: α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών, β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες

 
At 10/26/2006 09:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου όμως: «Το παρόν άρθρο δεν θίγει τη δυνατότητα να επιβληθεί δικαστικά ή διοικητικά στον φορέα παροχής υπηρεσιών η παύση ή η πρόληψη της παράβασης».
Η γνώμη μου ωστόσο παραμένει ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος από την πλευρά των Αρχών. Το σαμάρι και ο γάιδαρος που λες, ενδεχομένως (ενδεχομένως) να ισχύουν όσον αφορά τον εγκαλούντα (τον μηνυτή).

 
At 10/26/2006 09:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΝΑΒΑΛΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΑΜΑΡΤΙΕΣ & ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ. «Οι σχολιαστές σημειώνουν σ' αυτό το χωρίο: Η ορθή αντίληψη ενός ζητήματος και η παρανόηση ενός ζητήματος δεν αποκλείονται αμοιβαίως». Old boy & F. Kafka said

ΚΠ στις επάλξεις ...εάν χρειαστεί

 
At 10/27/2006 12:17:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ενα φοβερό σχόλιο από το TheReturn:

«Στο κάτω κάτω το να μηνύεις μια μηχανή αναζήτησης δεν διαφέρει και πολύ από το να διαπληκτίζεσαι με μια καφετιέρα.»

http://justthereturn.blogspot.com/2006/10/blogosphere.html

:-)

 
At 10/27/2006 09:08:00 π.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Οι νόμοι δεν κατεβαίνουν ετοιμοπαράδοτοι από τον ουρανό.
...............................

Με πήρε τηλέφωνο ο Μωυσής. Ετοιμάζει μυνήσεις.

 
At 10/27/2006 01:26:00 μ.μ., Blogger talos said...

Ρε παιδιά εσείς που ξέρετε γράμματα και νόμους, τι είναι αυτό που θα εμπόδιζε την δημοσίευση των ονομάτων των εμπλεκομένων και τι νομικός κίνδυνος θα υπήρχε από την διατήρηση της αρχικής περιγραφής της υπόθεσης στο blogme... Αυτές οι μηνύσεις δημόσιες δεν είναι; Υπάρχει τρόπος εγώ ως μη-εμπλεκόμενος πολίτης να ενημερωθώ από τις αρχές για την υπόθεση; Διαφωνώ οριζόντια , πλάγια και κάθετα με την αντίληψη του ιδιοκτήτη ότι είναι μια προσωπική υπόθεση: η εξέλιξη της ιστορίας αυτής πιθανόν να επηρεάσει στην Ελλάδα, ως ένα βαθμό, το τι μπορεί να γραφτεί και τι όχι στο www. Και η τελευταία του καταχώριση δηλώνει ότι θα μάθουμε για το θέμα ΑΝ φτάσει σε ακροατήριο. και μόνο τότε...

 
At 10/27/2006 02:49:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«τι νομικός κίνδυνος θα υπήρχε από την διατήρηση της αρχικής περιγραφής της υπόθεσης στο blogme;»
- Όπως ήταν διατυπωμένη, κατά τη γνώμη μου, δεν θα υπήρχε κίνδυνος.
«Αυτές οι μηνύσεις δημόσιες δεν είναι;»
- Όχι. Δημόσια είναι η εκδίκασή τους στο ακροατήριο.
«τι είναι αυτό που θα εμπόδιζε την δημοσίευση των ονομάτων των εμπλεκομένων;»
- Ενδεχομένως ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων και δευτερευόντως η μυστικότητα της προδικασίας.
«Διαφωνώ οριζόντια , πλάγια και κάθετα με την αντίληψη του ιδιοκτήτη ότι είναι μια προσωπική υπόθεση: η εξέλιξη της ιστορίας αυτής πιθανόν να επηρεάσει στην Ελλάδα, ως ένα βαθμό, το τι μπορεί να γραφτεί και τι όχι στο www».
- Με φέρνεις σε δύσκολη θέση, γιατί έψαξα και βρήκα (ΟΧΙ μέσω του κατηγορούμενου) ποιός είναι ο μηνυτής. Αμφιταλαντεύομαι αν πρέπει να το πω, δεν είναι δικιά μου δουλειά να το πω, επειδή όμως όντως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, επειδή το θέμα εκτός από σοβαρό είναι και δημόσιο και μας αφορά όλους, επειδή οδήγησε εμμέσως σε δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της έκφρασης,επειδή θεωρώ ότι συντρέχει αξιολογικά ισχυρότερο συμφέρον να μην μείνει κρυφό το όνομα του μηνυτή (ιδιαίτερα μάλιστα αφού πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο), γιατί με την μυστικοπάθεια δημιουργείται και παγιώνεται μια ατμόσφαιρα φόβου και απειλής που τσακίζει την ελευθερία του μέσου στη ρίζα της, μηνυτής είναι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της εγκλήσεώς του και εννοείται ότι εφόσον θεώρησε ότι θίγεται, δικαιούταν να προστατεύσει τον εαυτό του με κάθε νόμιμο μέσο. Αφού όμως τα πράγματα πήραν τη δυσανάλογη τροπή που πήραν, το θέμα παύει να αφορά μόνο αυτόν, έχει ευρύτερη διάσταση και ο κόσμος δικαιούται να γνωρίζει. Δημοκρατία έχουμε κι ό,τι οδηγεί εκ του αποτελέσματος στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας, δεν είναι ένα θέμα που άπτεται μόνο των αμέσως εμπλεκομένων.
Αν έχω λάθος ας κριθώ κι εγώ στα δικαστήρια.

 
At 10/27/2006 03:22:00 μ.μ., Blogger talos said...

Ευχαριστώ Old Boy. Υπερέβης αυτά που περίμενα να πεις! Αλλά να σημειώσω ότι το θέμα δεν είναι αν κάποιος έγραψε κάτι "δυσφημιστικό" για τον ΔΛ, αλλά το αν είναι εύλογο να κινηθεί μια τέτοια διαδικασία εναντίον, όχι του συγγραφέα (που κατά την γνώμη μου ούτε αυτό στέκει, αλλά τέλος πάντων έχει μια λογική), αλλά ενός RSS feed που δεν έχει καμία δυνατότητα ελέγχου των πηγών του. Και καλά ο μηνύων. Ο εισαγγελέας προχωρά σε τέτοιες δραστικές ενέργειες χωρίς να ρωτήσει κάποιον; Αν εγώ ισχυριστώ ότι π.χ. κάνεις στο ιστολόγιό σου κρυπτογραφημένη προπαγάνδα υπέρ του Μπιν Λάντεν, θα δράσει αστραπιαία η δικαιοσύνη, θα σου πάρουν τον υπολογιστή και θα σε πάνε με χειροπέδες, ή όπως εικάζω ότι είναι πιθανότερο, θα μου πουν ότι δεν στοιχειοθετείται κατηγορία; Δηλαδή το ζήτημα είναι κυρίως τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία προέβησαν στις ενέργειες κατάσχεσης οι αρχές. Ως προς αυτό να εικάσω ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εναντίον τους;

 
At 10/27/2006 03:35:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aγαπητέ Τάλω, αν δεν έχει κανείς στα χέρια του τα έγγραφα της δικογραφίας, το να κάνει λεπτομερείς κρίσεις για την υπόθεση είναι λάθος. Η γενική μου θέση όμως -όπως γράφω και στο ποστ-είναι ότι πρόκειται για λάθος, καθώς δεν μπορώ να καταλάβω με ποιές διατάξεις παραπέμπεται κάποιος που παρέχει απλώς υπηρεσίες RSS feed.
Όσο για το αστραπιαία, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω, καθώς η μήνυση φαίνεται να έγινε πριν λίγους μήνες.

 
At 10/27/2006 03:43:00 μ.μ., Blogger talos said...

Old Boy έχεις δίκιο. Αλλά βασίζομαι στα όσα έχει γράψει ο Τσιπρόπουλος και τα οποία δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω - πχ ότι έγινε η επέμβαση απροειδοποίητα και χωρίς να υπάρξει καν αίτημα διαγραφής του επίμαχου μπλογκ. Το "αστραπιαία" ήταν από ότι λες παρανόηση.

Όσο για το αν κριθείς στα δικαστήρια... αν δεν κάνω λάθος είσαι Αιθίοπας που διαμένει μόνιμα στην Αμπχαζία και έχει τον σέρβερ στις ΗΠΑ (για τους υπόλοιπους: είμαι Παλαιστίνιος στην γειτονική Β. Οσετία και βλεπόμαστε με τον Ο-Β στις συνεδριάσεις της ΠΑΛΕΦΙΠ Καυκάσου). Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι κανείς για τα όσα λες.

Πέραν αυτών, το θέμα δεν είναι πλέον αμιγώς δικαστικό, αλλά πολιτικό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 
At 10/27/2006 03:50:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mε την ευκαιρία να ανακοινώσω ότι η ΠΑΛΕΦΙΠ Αντίς Αμπέμπα από κοινού με την ΠΑΛΕΦΙΠ Καυκάσου διοργανώνουν εκδρομή στην Κροατία τον Γενάρη για να τιμήσουν τον μεγάλο αγωνιστή Ιγκόρ «Μηχανάκι» Μπίσκαν. Το διαβατήριό του θα κρατηθεί μην τυχόν και θελήσει να επιστρέψει ποτέ πίσω.
Αν αδικώ όμως με τα λεγόμενά μου τον Μπίσκαν, ας κριθώ κι εγώ στα δικαστήρια.

 
At 10/27/2006 03:58:00 μ.μ., Blogger talos said...

Ειρήσθω εν παρόδω ότι αν οι διώξεις εναντίον μπλογκ γίνουν μόδα, ο Τζίγγερ θα κάνει πάρτυ με την "Βαζελοκατάσταση".

 
At 10/27/2006 04:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ - ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΣΧΕΤΙΚΉ ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ" ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ)..συνεχίζεται....
κπ

 
At 10/28/2006 02:12:00 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια άμεση επιβεβαίωση του γεγονότος ότι μηνυτής είναι ο εν λόγω κύριος. Αν μόνο μπορούσε αυτό να επιβεβαιωθεί και επίσημα. Εκεί να δεις τί πανηγύρι έχει να γίνει...

 
At 10/28/2006 03:18:00 π.μ., Blogger talos said...

Ρε συ, τώρα που το σκέφτομαι: αν η μήνυση έγινε το καλοκαίρι, πώς τον περάσανε αυτόφωρο τώρα;

 
At 10/28/2006 03:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"γιατί έψαξα και βρήκα (ΟΧΙ μέσω του κατηγορούμενου) ποιός είναι ο μηνυτής. ...μηνυτής είναι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος."

!
auto ofeiloun na to ma8oun polloi sumpolites mas.

 
At 10/28/2006 03:59:00 π.μ., Blogger funEL said...

Κύριοι είναι περασμενη η ωρα και μάλλον κυκλοφορούν εξωγήινοι με κοσμοσφαίρες...

Ο αντώνης Τσιπροπουλος πέρασε αυτή τη ταλαιπωρία αρκετό καιρό πριν. Οι απειλές και τα μέιλ που στάλθηκαν σε μας, από αγνώστους , είχαν αυτή τη πληροφορία...

"...ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΦΑΝΕΛ ΡΩΤΑ ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤ... ΤΣΙΠ... ΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ BLOGME, Ο ΛΙΑΚΟ ΘΑ ΣΕ ΛΟΙΩΣΕΙ..."

τότε το θεωρήσαμε τραβηγμένο καθώς και την απειλή εκφοβισμό στον "Καφενέ" στις αρχες του καλοκαιριού. Φυσικά δεν δώσαμε καθόλου δημοσιότητα. Περιμέναμε τη μοιραία κίνηση του σαβουροβιβλιοπώλη ελλαδέμπορα. Το ρητό "φωνάζει ο κλέφτης" το ξέρετε?
Δεν συνεχίζουμε...
και με άλλα στοιχεία, ακόμα και δια της ατόπου βγαίναι το συμπέρασμα.

τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια? μια υπερβαρυτική κοσμοσφαίρα

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ. ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.

 
At 10/28/2006 04:52:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Τάλω, δεν ξέρω αν και πότε συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ξέρω μόνο το όνομα του μηνυτή, του μηνυόμενου, ότι η έγκληση έχει ημερομηνία Ιουνίου και ότι δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη δικάσιμος.

 
At 10/28/2006 08:43:00 π.μ., Blogger το θείο τραγί said...

Να δώσω και από εδώ συγχαρητήρια στα παιδιά της έγκυρης έρευνας (τα αναφέρω και με το χθεσινό update στο άωρον).

Δυό στοιχεία ακόμη να προσθέσω στον όλο προβληματισμό (-τα ερωτήματα που θέτεις, Τάλω, είναι και δικά μου):

Είναι κάπως δυσνόητη η λέξη "ΔΩΡΕΑΝ" που εμφανίζεται στο τελευταίο ανακοινωθέν του blogme.gr. Βρείτε την και ας μάς δώσει κάποιος να καταλάβουμε τί εννοεί με αυτό ο αγαπητός Α. Τσ.

Δεύτερον, ο παραγωγός του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ κ. Κουφόπουλος ανακοίνωσε χθές το βράδυ (Παρασκευή 27-10-06) πως την ΔΕΥΤΕΡΑ 30-10-06, θα αναφερθεί στο σημαντικό αυτό γεγονός στην εκπομπή του (μεταξύ 19:00 και 20:30). Για να δούμε τί θα δώσει και η δική του έρευνα.

 
At 10/28/2006 08:49:00 π.μ., Blogger το θείο τραγί said...

'Ε, το γνωστό site είναι αυτό blogme.gr.

Και το δεύτερο ερώτημα είναι, πώς την γλύτωσε το δικό μας το monitor και ο Παναγιώτης.

Ευχαριστώ.

 
At 10/28/2006 09:45:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Old Boy είσαι ακόμα εκεί; Ή σου χτύπησαν μεσάνυχτα την πόρτα;

 
At 10/28/2006 03:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ λέω να δώσουμε τη μπουγάδα στην εφορία, που λέει και ο πρίγκηπας

 
At 10/28/2006 03:12:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Oldboy λυπάμαι αλλά αυτή τη φορά έκανες λάθος.Πέρασε παό τα κεραμίσδια μου να μάθεις ποιός είναι ο αληθινός μηνυτής, τον αποκάλυψε ο Αντώνης Μάναρος.

ΕΔΩ ο καλός ο μηνυτής

 
At 10/28/2006 05:02:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θείο Τραγί, το ερώτημα για το μόνιτορ είναι πολύ εύλογο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την πληροφορία που δίνεις.
Μαύρε Γάτε, πέρασα - είδα - έμαθα.
Lazopolis, μου την χτύπησαν αλλά ευτυχώς ήταν ο γαλατάς (του γνωστού καρτέλ γαλακτός).
Funel, το θέμα είναι όντως σοβαρό και τα μέιλ που αναφέρεις το σοβαρεύουν κι άλλο.

 
At 10/28/2006 06:41:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Ε, λοιπόν είναι απίστευτο τι βρίσκει κανείς όταν ψάχνει!
Εψαξα για σατιρικές ιστοσελίδες, μια και ετοιμάζω μια πραγματεία (:-Ρ) περί σάτιρας και.. σιγά σιγά.. μετά από τα γνωστά που βρήκα, δλδ το "πουλάμε τρελλα":
http://www.poulametrela.com/

και το ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ:
http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/

...φτάνω στον "Καφενέ του Μήτσου"!
http://www.okafenes.com/

Εκεί, διαπιστώνω μια μικρή αλλαγή: από kafenes.gr που ήτανε (κοίταξα στα παλιά λινκια που είχα και το διασταύρωσα, μη κάνω κανα λάθος, εδώ -τρεις πηγές):

TopSites Sublime Directory - Λίστα .gr domain - Γράμμα K

http://64.233.183.104/search?q=cache:TpIp65cSCW8J:www.topsites.gr/gr_domain_list/index.php%3Fletter%3DK+kafenes.gr&hl=en&gl=gr&ct=clnk&cd=2

Statistiques de: www.kafenes.gr
Derni?re mise ? jour: 26 Jan 2005 - 06:03 P?riode d'analyse:

http://64.233.183.104/search?q=cache:Vdz-A7bn_n8J:www.kafenes.gr/awstats/awstats.pl%3Fconfig%3Dwww.kafenes.gr%26output%3Dlastrobots%26lang%3Dfr+kafenes.gr&hl=en&gl=gr&ct=clnk&cd=4


TopSites Sublime Directory - Πληροφορίες για το domain kafenes.gr
http://topsites.gr/gr_domain_list/index.php?domain=kafenes.gr

...έγινε, ως δια μαγείας: kafenes.com !!!

Παρατηρώ καλά καλά το στέκι του Μήτσου και βλέπω στη δεξιά στήλη χαμηλά τον τίτλο "Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ - ο Δημοσθένης Λιακόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις", πατάω και με βγάζει εδώ: http://www.okafenes.com/?p=341

...οπότε, το μυστήριον μάλλον έχει λυθεί -για μένα τουλάχιστον.

Από πολύ παλιότερα λοιπόν χρονολογείται η μήνυς του κ. Δ. Λιακόπουλου, καθώς φαίνεται. "Πιάνει" έναν έναν αντιορθόδοξο ιλλουμινάτι και τον... εκπολιτίζει.

Το πράγμα δεν είναι καθόλου αστείο, τη στιγμή που βρίσκονται δικαστικοί λειτουργοί και εξαπατώνται.
Είναι βασικό αίτημα να επιμορφωθούν στα τεχνικά θέματα περί διαδικτύου, ιδίως αυτά τα πρόσωπα, τα οποία είναι αναγκαίο και επιθυμητό να τυγχάνουν του σεβασμού μας.

 
At 10/28/2006 07:04:00 μ.μ., Blogger triantara said...

χμ... σαν να μου φαίνεται ότι όλο πιο πολύπλοκο γίνεται το πράμα αντί να ξεμπερδεύεται...

 
At 10/28/2006 07:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Πολύ ενδιαφέρον, Ροδιά.

 
At 10/28/2006 07:35:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 10/28/2006 10:59:00 μ.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 10/29/2006 01:34:00 π.μ., Blogger dianathenes said...

«Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών. Αρθρο 11 Απλή μετάδοση 1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών: α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών, β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.»


Old boy έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με τα σημεία α και β:

Αν αυτά που γράφει κάποιος ιστολόγος αναρτούνται υπό μορφή καταλόγου από έναν φορέα μετάδοσης της πληροφορίας, όπως το δικό μας monitor ή το blogme, όπου είναι κατόπιν εγκεκριμένης αιτήσεώς του μέλος, έχει κάνει μια σύμβαση δηλαδή, τότε μήπως την ευθύνη σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, την έχει και ο διαχειριστής της εν λόγω σελίδας;

για τον λόγο ότι:

1. αποτελεί ο συγκεκριμένος φορέας αναμετάδοσης της πληροφορίας την πηγή μετάδοσης της πληροφορίας .
2. ότι έχει επιλέξει τον αποδέκτη της πληροφορίας που μεταδίδει.

Διότι ο κάθε ένας από τους εγγεγραμμένους ιστολόγους λειτουργεί για τον άλλον σαν αποδέκτης και αφού όλοι είναι επιλεγμένοι από τον διαχειριστή της σελίδας που αναρτά τις δημοσιεύσεις, αποτελούν όλοι μαζί ένα επιλεγμένο κοινό μέσα στο οποίο γυρίζει η πληροφορία- πράγμα που δεν συμβαίνει με τις εφημερίδες όπου η σύμβασή αφορά το προσωπικό που γράφει και την διεύθυνση όχι όμως και τον αναγνώστη.

Σημ: το google δεν έχει εγγεγραμμένους . Είναι απλός φορέας αναμετάδοσης χωρίς σύμβαση με τους αποδέκτες του.

Ευσταθούν σαν ερωτήματα; Περισσότερα για το σκεπτικό μου
εδώ

Ευχαριστώ.

 
At 10/29/2006 04:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ναι, Τάσο, γίνεται. Μπορώ να σε μηνύσω αύριο κι εσύ να ενημερωθείς μετά από πολύ καιρό από την εισαγγελία. Η δικαιοσύνη κινείται (δυστυχώς)με αργούς ρυθμούς.
Σκιές, το ηχητικό δεν μπορώ να το ανοίξω και δεν ξέρω τι είπε ο Μαστοράκης. Όσο για το συγκεκριμένο κίνδυνο που αναφέρεις, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν τον θεωρώ τόσο μεγάλο.
Dianathenes, ενημερωτικά, στο monitor εγώ δεν έχω υπογράψει καμία αίτηση. Με περιέλαβε όταν ξεκίνησε (όπως νομίζω και όλα τα τότε υπάρχοντα μπλογκ) χωρίς αίτηση, άρα υπό αυτήν τουλάχιστον την έννοια και χωρίς σύμβαση.
Όσο για αυτά που ρωτάς, ως προς το (α) είναι σαφές ότι άλλο αφετηρία άλλο αναμετάδοση, ενώ ως προς το (β) αποδέκτης της μετάδοσης δεν είναι κανένα επιλεγμένο κοινό, το μόνιτορ (και το blogme) δεν είναι συνδρομητικά, αλλά αποδέκτης της μετάδοσης είναι ο καθένας.

 
At 10/29/2006 05:06:00 μ.μ., Blogger το θείο τραγί said...

Αυτό, παρακαλώ, για τις σκιές "που μιλάν"!

Πρόκειται για κάτι τόσο απλό... Μια ματιά να ρίχνατε, αγαπητέ, στα αναγραφόμενα εδώ πιο πάνω, πριν απιθώσετε το σχόλιό σας, θα βλέπατε ότι από εμένα κατεγράφει αυτή η είδηση περί Κουφόπουλου. Εντύπωση μού κάνει που κάποιος άλλος την καταχώρησε (και μάλιστα με copy paste, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εγώ την διατύπωσα) χωρίς να με αναφέρει.

Ξέρετε, αυτό το ελάχιστο παράδειγμα, συνδέεται πολύ στενά και με το μείζον θέμα που μάς απασχολεί εδώ, αφού προκύπτει θέμα δεοντολογίας:

- Τελικά, αυτό είναι το επίπεδό μας, στην διασπορά ειδήσεων;
- Αναμεταδίδουμε, ο καθένας, ένας Θεός ξέρει τί;
- Αν δεν έχουμε την απαιτούμενη ωριμότητα για να διαχειριζόμαστε αυτό το μέσο, το blogging λέω, θα το χάσουμε. Θα μάς αφαιρεθεί ετούτη η ελευθερία και θα φταίμε εμείς οι ίδιοι.
- Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Και προς επίρρωσιν των λεγομένων μου, ιδού με ποιά προσοχή αντιμετώπισε το θέμα του blogme ένας έγκυρος δημοσιογράφος και blogger: βλέμμα by Νίκος Ξ.. Προσέξτε την διατύπωση. Μάς αξίζει το μάθημα.


Y.Γ. Προσοχή, το ζήτημα που θίγω δεν έχει να κάνει με τον αγαπητό Jago, αλλά με όλους μας...

Το θέμα, επαναλαμβάνω, έχει να κάνει με τη δική μας ωριμότητα, με την οποία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της σμικράς ghetonia μας
.

'Αντε μετά να μάς πάρει κανείς (: και ο κάθε Κουφόπουλος, λέω)στα σοβαρά.

Υ.Γ.2: Επιμένω στην αρχική μου αναφορά στο έγκριτο διαδικτυακό πρόσωπο του
Old Boy και την τεκμηριωμένη απόφασή του να προβεί σε αποκαλύψεις.

Ευχαριστώ.

 
At 10/29/2006 06:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Αγαπητό Θείο Τραγί έχεις δίκιο, αλλά είμαι σίγουρος ότι οφείλεται σε παρεξήγηση και ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να σε αδικήσει.

 
At 10/30/2006 12:49:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

θείο τραγί,

οταν διαβασα το ποστ του Ολντ Μπόυ κοιταξα τα 10 πρώτα σχόλια και επειδή ήταν μακροσκελή και δεν είχα χρόνο χθες, άφησα τα υπόλοιπα γι αργότερα και πήγα απ' ευθειας να γράψω το σχόλιο μου. Δεν θυμόμουν που είχα διαβάσει την είδηση και μπήκα στο μόνιτορ όπου βρήκα το ποστ του jago και πράγματι θυμηθηκα οτι εκεί την είχα πρωτοδιαβάσει. Δεν είδα πουθενά στο χώρο του ποστ του jago ν' αναφέρει καμμια πηγή. Αν είχε θα την ανέφερα φαντάζομαι.

Σημασία έχει οτι εκείνη την πηγή είχα απο κει έκανα την αναφορά με copy-paste..

Σήμερα το πρωί διαβασα και τα υπόλοιπα σχόλια κι ανάμεσα τους και το δικό σου. Είδα οτι επανέλαβα κατι που ήδη είχε ειπωθεί στον ίδιο χώρο. Ατυχές καθότι ίσως κουραστικό για τους μετέπειτα αναγνώστες.Έχει ξαναγίνει άπειρες φορές στα στα σχόλια των ποστ.

Βλέπω εν τουτοις οτι εσύ διείδες διαφορεικές προθέσεις και έβγαλες συμπεράσματα περι του επιπέδου μου και της ωριμότητάς μου μιλώντας με τρόπο απαξιωτικό και με μια ειρωνική διάθεση που με ξένισε καθοτι τη βρήκα αναίτια και απρόκλητη. Θα μπορούσες να βρεις πιστεύω άλλον τρόπο να εκδηλωσεις την ευθιξία σου. Προτίμησες αυτόν. Δικαίωμα σου. Σεβαστό. Δικαίωμα μου κι εμένα ωστόσο να κρίνω τη στάση σου και την αντίδρασή σου. Σιωπηλά.

Ολντ Μπόυ, λυπάμαι για τουτό το "επι προσωπικού" σχόλιο.

Φιλικά

 
At 10/30/2006 01:05:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 10/30/2006 02:59:00 μ.μ., Blogger το θείο τραγί said...

'Οχι, όχι. δεν έθεσα κάν θέμα προσωπικής αδικίας, Old boy και αγαπητές μου σκιές. Πουθενά το τονίζω αυτό. Περιέγραψα την διάδοση μιάς είδησης, μόνο. Μίλησα ξεκάθαρα για τον τρόπο που όλοι μας αντιμετωπίζουμε το blogging... aκριβώς, βέβαια, λόγω του μείζονος θέματος που μάς απασχολεί. Γιαυτό και έφερε το παράδειγμα "Ξυδάκη".

Σε βεβαιώ, πως δεν έχω κάτι επί προσωπικού για κανέναν. Θυμήσου πως κατέληξα:

Y.Γ. Προσοχή, το ζήτημα που θίγω δεν έχει να κάνει με τον αγαπητό J., αλλά με όλους μας...

Το θέμα, επαναλαμβάνω, έχει να κάνει με τη δική μας ωριμότητα, με την οποία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της σμικράς ghetonia μας.


Με την δική "μας", όχι "σού".

Φιλικά και πάλι. Και ας μην δοθεί συνέχεια.

 
At 10/30/2006 06:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Θείο Τραγί, σε θεωρητικό επίπεδο, επαναλαμβάνω ότι έχεις δίκιο, ακόμη κι αν δεν το έθεσες επί προσωπικού. Και φυσικά η αναφορά σου στο Νίκο Ξυδάκη είναι πολλή σωστή. Ο Σκιές ωστόσο είναι υπόδειγμα δεοντολογίας και ωριμότητας και όλο το θέμα, όπως είδες, οφείλεται σε παρεξήγηση.
Δεν δίνω άλλη συνέχεια, όλα καλά, πάμε γι' άλλα :)
Αndrea Writer, λες «Να ξέρω δηλαδή μη την πληρώσει ο Old boy επειδή κάνω ψυχανάλυση στο
blog του». Σιγά μην την πληρώσει. Θα ψάξω να βρω ποιός είσαι και θα σε δώσω στεγνά ;)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home