Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2013

Το θέμα είναι τώρα τι λες

To θέμα είναι πως πάντα κάτι θα έχεις να πεις.
Το θέμα είναι πως αναρωτιούνται για το τι θα πουν
μόνο όσοι έφεραν τη ζωή τους ως εδώ
συμψηφίζοντας μικροζημιές και μικροκέρδη. 
 Το θέμα είναι πως για να γίνεις διαχειριστής
των μεγάλων ζημιών των άλλων
-των πολλών που τυπικά εκπροσωπείς-
 και των μεγάλων κερδών κάποιων εντελώς λιγότερων άλλων
πρέπει να μην έχεις μέσα σου ενεργή αυτή την απορία.
Δεν θα απορήσεις λοιπόν για το τι λες τώρα.
Θα βρεις πάντα κάτι να λες.
Και θα σε πνίγει το δίκιο. Ή έστω μια κόπια του.
Αυθεντική ή πειραγμένη, πάντως 
κόπια.

18 Comments:

At 1/08/2013 03:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Πού ήσουν νιότη που 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος;"

 
At 1/08/2013 04:32:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

Φαντάσου πόσο αντιπαθής ήταν από τότε για να αυτοσχολιάζεται στον Θησαυρό όπου στην σελίδα κάθε απόφοιτου σχολιάζουν κατά μέσον όρο δέκα συναπόφοιτοί του. Είναι από αυτούς που συζητούνται στο Κολλέγιο ακόμα από κάποιους καθηγητές, ως ο ανίκανος και πανηλίθιος τίποτας για τον οποίο όλοι στοιχημάτιζαν πως ούτε περίπτερο δεν θα μπορούσε να χειριστεί ( φυσικά αποδείχθηκαν σωστοί). Το ίδιο πίστευαν και για άλλα φρούτα του σχολείου όπως Σαμαρά Παπανδρέου Μπίστη κλπ. Θα ψάξω τους Θησαυρούς των άλλων να δω αν κι αυτοί αυτοσχολιάζονται αν και το πιθανότερο είναι να είναι σχολιαστής ο ένας του άλλου. Κάπως έτσι: "Αντώνη ήσουν φίλος μου από την Τρίτη δημοτικού. Υπήρξες πάντα το καλύτερο παιδί. Σου εύχομαι να διαπρέψεις στο Χάρβαρντ που θα διαπρέψω κι εγώ. Η πορεία μας υπήρξε είναι και θα είναι κοινή και από κοινού θα ξεπουλήσουμε την Ελλάδα άμα τη επιστροφή μας. Ο συμμαθητής συναπόφοιτος συνοδοιπόρος συνηλίθιος συνπροδότης, Γιώργος. ".
Και τούμπαλιν.

 
At 1/08/2013 09:11:00 π.μ., Blogger spiral architect said...

Άλλος ένας που (ευτυχώς!) δεν πέρασε από την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος.
Ω, τι ευαισθησία θεέ μου!

 
At 1/08/2013 02:39:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Λες πολλά πολλά μπράβο στην κυρία Кроткая για το ποστ “φτήνεια”. Αν και έχω την αίσθηση πως υπάρχει και “κάτι πιο βαθύ που με λερώνει”. Άνοιξε πάντως με πολύ ωραίο τρόπο ένα μεγάλο θέμα.
Πολιτικό, όχι λογοτεχνικό.

 
At 1/08/2013 06:14:00 μ.μ., Anonymous Ελένη said...

Ίσως θα ήταν καλό να σταματήσει αυτός ο κανιβαλισμός ενός ανθρώπου, εις βάρος του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί τίποτε. Το τεκμήριο την αθωότητας γίνεται κενός λόγος όταν καταδικάζεται -χωρίς καμιά επιφύλαξη- κάποιος αναλόγως προς το βαθμό που μας αρέσει η φάτσα του.

Ας συγκρατήσουν μερικοί τα μικροαστικά κόμπλεξ που τους διακρίνουν. Το Λεύκωμα των αποφοίτων του Κολεγγίου ΔΕΝ αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο!

 
At 1/08/2013 09:12:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ελένη η αποκάλυψή σου ότι δεν (συγγνώμη, «ΔΕΝ») αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο το λεύκωμα των αποφοίτων είναι τουλάχιστον συγκλονιστική.

 
At 1/09/2013 12:10:00 π.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Το κείμενο το νεαρού ΓΠ φέρνει λίγο προς Ολντ.

 
At 1/09/2013 12:56:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

Ελένη αν είναι κανιβαλισμός η άποψη πως ο Παπακωνσταντίνου είναι εις εκ των ενόχων, δηλώνω κανίβαλος. Επίσης για τι ενοχοποιητικά κριτήρια και τι τεκμήρια αθωότητας γράφεις λες και θα προσληφθεί η άποψή μας στην ετοιμηγορία; Η άποψη επιτρέπεται μόνον μετά την δίκη; Που ποιά δίκη δηλαδή;
Όσο για το αν αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο ο Θησαυρός του Κολλεγίου, όχι μόνον δεν αποτελεί αλλά λόγω προκατάληψής μου ίσως αφού τυγχάνει να είμαι κι εγώ απόφοιτη του συγκεκριμένου σχολείου, θεωρώ ότι είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός. Όμως, πίστεψέ με, όταν δεν προτίθεται κανένας συμμαθητής να γράψει ένα σχόλιο για τον συμμαθητή του- σε χρόνια αθωότητας μην ξεχνάς- είναι ένα σαφές δείγμα για τον τύπο του μαθητή ως άτομο. Κάτι σαν τον Παπακωνσταντίνου δηλαδή.
Δεν θεωρώ σύμπτωση ότι στον Παπακωνσταντίνου δεν σχολίασε κανείς, στον Σαμαρά μόλις τέσσερις ενώ στον Γιάννη Μηλιό δεκαοχτώ.

 
At 1/09/2013 10:58:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

"Αποστολή του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος είναι να προσφέρει παιδεία ανωτάτου επιπέδου -με διεθνή κριτήρια- στους πιο άξιους και να καλλιεργεί στους μαθητές του εκείνες τις ικανότητες της ψυχής, του σώματος και του πνεύματος που είναι αναγκαίες για κάθε υπεύθυνο πολίτη της Ελλάδας και του κόσμου: Ηθικό σθένος, πνευματική πειθαρχία, ανθρωπιά και κατανόηση, ακλόνητη αφοσίωση στη δικαιοσύνη και στην αλήθεια. Σκοπός μας είναι να εμφυσήσουμε στους μαθητές, με τη διδασκαλία και με το παράδειγμα, ισχυρή αίσθηση του μέτρου, επιζητώντας με τον τρόπο αυτό να τους εξασφαλίσουμε δεσμούς μεταξύ γνώσεως και κρίσεως και τη διασύνδεση πνευματικής ικανότητας και υπευθυνότητας. Έτσι, τιμούμε τις διαχρονικές αξίες τις ενσαρκωμένες στην παράδοση τόσο της Ελλάδας όσο και της Αμερικής. Έτσι, καλλιεργούμε βαθύ σεβασμό για την Ελληνική κληρονομιά σε όλο τον πλούτο και την πολυπλοκότητά της".

Το Κολλέγιο Αθηνών είναι ένα μεγάλο κτίριο βγαίνοντας από την Αθήνα για Πελοπόννησο στα σύνορα Περιστερίου και Αιγάλεω ;

 
At 1/09/2013 12:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Ζωή: Στον Μηλιό δεκαοχτώ; Θα με κάνεις να αμφισβητήσω τη σοβαρότητα μιας ολόκληρης τάξης αποφοίτων!!

 
At 1/09/2013 07:11:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Πολύς ρατσισμός για το σχολείο και τους αποφοίτους του. Από το κολλέγιο δεν αποφοίτησαν μόνο φασίστες και λαμόγια αλλά και εξαιρετικοί επιστήμονες, καλλιτέχνες και δημοκράτες οι οποίοι είναι η πλειοψηφία θα έλεγα. Σε αυτή την χώρα όμως είναι συνήθεια να ποινικοποιείται η ύπαρξη και όχι η πράξη. Το βιώνουμε καθημερινά αυτό. Είσαι αλλοδαπός; είσαι εγκληματίας. Είσαι κολλεγιόπαις; Είσαι πλούσιος και φασίστας. Παρεμπιπτόντως να πω ότι το 50% των παιδιών που φοιτούν στο κολλέγιο φοιτούν με υποτροφία. Τσάμπα. Τέλος πάντων, απλά να πω πως ΔΕΝ είναι έτσι ΑΝ έτσι νομίζετε.

 
At 1/09/2013 09:02:00 μ.μ., Anonymous Ελένη said...

@ Ζωή: Αυτό προσπάθησα κι εγώ να πω, αγαπητή Ζωή, κι έσπευσες να δηλώσεις ¨κανίβαλος¨.
Καλό είναι να προσέχουμε στις κρίσεις μας, δεν συμφωνείς;

ΥΓ: Ο Μηλιός, πάντως, πέρασε από την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και υπήρξε κι εκεί το ίδιο υστέρικός και ανερμάτιστος όσο και σήμερα!
ΥΓ2: Ο Παπακωνσταντίνου ήταν αντιδημοφιλής; Α, πα, πα! Σίγουρα αυτός το έκανε -αλάνθαστο κριτήριο!

 
At 1/09/2013 09:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ κλάμα για την αθωότητα του Παπακωσταντίνου από τους/τις δηλωσίες δημοκράτες.Οι βρισκόμενοι στα επάνω κοινωνικά κλιμάκια, προκαλουν πάντα το αίσθημα της κατα τεκμήριο αθωότητας(ε δε είναι και λίγο να σπουδάσεις σε κοτζαμ κολέγιο) σε αντίθεση με τους αποκάτω που προκαλούν το αίσθημα της κατα τεκμήριο ενοχης.
Επίσης, είναι πασίγνωστο πως η μάζα έχει αιμοβόρα ένστικτα και διψάει για αίμα(το οποίο είναι σίγουρα αθώο παρά τις χιλιάδες αυτοκτονίες και όλη αυτή την καθημερινή δυστυχία)σε αντίθεση με τους μπουρζουάζες που εχουν εκλεπτισμένους τρόπους-βλέπε δακρυγόνα,γκλομπς,μπράβους, πληρωμένη δικαοσυνη,φυλάκίσεις,παρακράτος κτλ.
Μια φορά τα μάτωσαν τα χεράκια τους οι αστοί και από τότε έβαλαν μυαλό.

 
At 1/09/2013 10:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Προς Ελένη (1/08/2013 06:14:00 μ.μ.)

Mη το ψάχνεις...
Μερικοί φτηνοί προπαγανδιστές συριζαυγίτες εδω μέσα έχουν προσαρμόσει το δίκιο και τη λογική στα μέτρα τους.

 
At 1/09/2013 11:15:00 μ.μ., Anonymous Συμεών said...

Οι πληροφορίες πάντως για νέα τροπή στην υπόθεση είναι μια καλή αφορμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το τεκμήριο αθωότητας έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και λόγο ύπαρξης και δεν είναι σχήμα λόγου ούτε περιττή πολυτέλεια.

 
At 1/09/2013 11:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

1) «Με αφορμή την περίπτωση Παπακωνσταντίνου, θέλω -και δεν το λέω ειρωνικά- να του αναγνωρίσω το τεκμήριο της αθωότητας»
http://old-boy.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

2) Το ότι το παρόν ποστ αποτελεί μη σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας με ξεπερνά.

 
At 1/10/2013 12:54:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Βασικά αναφερόμουν στον από πάνω σχολιασμό και συγχρόνως έκανα την αυτοκριτική μου. Πάντως ,εσένα σου συγχωρείται ποιητική αδεία ( εξακολουθώ να σε ξεπερνώ ) .

 
At 1/10/2013 07:59:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Οκ, κατάλαβα λάθος και ζητάω συγγνώμη :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home