Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2012

Με αφορμή

Με αφορμή το φρικιαστικό έγκλημα της Ξάνθης θέλω να εκφράσω την αμέριστη και υπερβαθύτατη αηδία μου για τον κάθε ένα καθώς πρέπει Έλληνα νοικοκυραίο και την κάθε μία καθώς πρέπει Ελληνίδα νοικοκυραία, που το καλοκαίρι στην Πάρο είδαν κάτι περισσότερο και κάτι διαφορετικό από ένα ακόμα φρικιαστικό έγκλημα, που το καλοκαίρι στην Πάρο βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν προς τα έξω ό,τι ρατσιστικό σκατό κρύβει η ψυχούλα τους.
Με αφορμή την περίπτωση Παπακωνσταντίνου, θέλω -και δεν το λέω ειρωνικά- να του αναγνωρίσω το τεκμήριο της αθωότητας. Λέω όμως επίσης πως, αν είναι ένοχος, η όλη υπόθεση αποκτά μια διάσταση η ιστορική και σημειολογική σοβαρότητα της οποίας υπερβαίνει κατά πολύ το νομικό της πλαίσιο, αποκτά μια διάσταση που το υφιστάμενο ποινικό δίκαιο μοιάζει εντελώς ανεπαρκές για να καλύψει.

26 Comments:

At 12/28/2012 11:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με μια μικρή διαφορά: Το κορίτσι στην Πάρο επέζησε. Η γυναίκα στην Ξάνθη κάηκε ζωντανή....

 
At 12/29/2012 12:35:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν καταλαβαίνω η διαφορά που επισημαίνεις, τι διαφορά κάνει σε αυτό που λέω στο ποστ.

 
At 12/29/2012 12:57:00 π.μ., Anonymous Adiós Amigo said...

Σε τί νομίζεις ότι διαφέρεις εσύ από αυτούς; Και οι δύο περιμένατε ένα φρικιαστικό έγκλημα για να στηρίξετε τις πεποιθήσεις σας. Τις κοπέλες δεν τις σκέφτηκε κανένας σας.

Κρίμα ρε Ολντ και είσαι και πατέρας. Εγώ που δεν είμαι πατέρας αυτό που θα ήθελα να εκφράσω είναι ο αποτροπιασμός μου για τον ψυχανώμαλο που έριξε τους γονείς της στον πιο μεγάλο ανθρώπινο πόνο. Κρίμα ρε συ και σε είχα σε υπόληψη.

Adiós Amigo

 
At 12/29/2012 02:16:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Με είχες σε υπόληψη και -ρε συ- δεν νομίζεις πως διαφέρω σε κάτι από αυτούς. Φαντάσου και να μην με είχες δηλαδή.
Επί της ουσίας το πράγμα πάει ακριβώς ανάποδα. Δεν περίμενα κανένα φρικιαστικό έγκλημα για να στηρίξω των οποιαδήποτε πεποίθηση. Λέω ακριβώς πως ένα φρικιαστικό έγκλημα προ μηνών έγινε η αφετηρία για να ξεχυθεί πάρα μα πάρα μα πάρα πολλή αρρώστια και δη «νομιμοποιημένα» πλέον και δη «δικαιολογημένα» πλέον. Λέω ακριβώς πως εκεί που ένα έγκλημα τέτοιας υφής θα έπρεπε να προκαλεί αποτροπιασμό, οργή, απελπισία κι όλα τα σχετικά συναισθήματα, έγινε άλλοθι για να στηρίξει την πλέον απεχθή φυλετική ατζέντα.
Εγώ, Αμίγκο μου αγαπημένε, τα ίδια εντονότατα συναισθήματα ένιωσα και στο ένα έγκλημα και στο άλλο. Εδώ που είναι ακόμη βαρύτερο, ακόμη πιο έντονα. Δεν είσαι μέσα στο μυαλό μου για να ξέρεις πώς ένιωσα και πολύ περισσότερο για να επικαλείσαι την ιδιότητά μου ως πατέρα.
Εκκινώ από τον αποτροπιασμό κι αναρωτιέμαι γιατί δεν έφτασε την προηγούμενη φορά. Και δίπλα στον αποτροπιασμό μου προσθέτω την αηδία μου για όλο το πολύ μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών μας που δεν αρκέστηκε να φρίξει, αλλά βρήκε εξήγηση για τη φρίκη στο χρώμα και στη φυλή του κατηγορουμένου.
Εδώ λοιπόν ο κατηγορούμενος είναι σαν τα μούτρα τους σε χρώμα και φυλή. Ας φρικάρουν λοιπόν για λίγο και με τα δικά τους μούτρα.

 
At 12/29/2012 05:14:00 π.μ., Anonymous αγριεμένος said...

Αφού κανένας δεν μπορεί να μπει στο μυαλό σου, old boy, για να καταλάβει πως ένιωσες, εσύ πώς μπαίνεις στο μυαλό του κάθε καθώς πρέπει νοικοκύρη;
Τόσο υπεράνω πια?

 
At 12/29/2012 11:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είναι μόνο θέμα ράτσας και σκουρότερου χρώματος, Ολντμπόι. Οι Βρετανοί π.χ. έχουν χείριστο όνομα στις τουριστικές περιοχές κι αν δείξουν απρέπεια σε ντόπιες... Θυμάσαι την πυρπόληση του μεθυσμένου Άγγλου από την Κρητικιά παθούσα. Ο ξένος είναι ξένος. Ακόμα κι εμείς όταν ήμασταν φαντάροι στις επαρχίες, προσέχαμε να μην προκαλούμε τους εκεί... ομοεθνείς. Και το απλό φλερτ μπορεί να ενοχλεί (κακά τα ψέματα, πουθενά δεν γουστάρουν να τους πηδάνε οι ξένοι τις γυναίκες).

Πάντως, μπορεί οι δύο δράστες να είναι εξίσου αρρωστημένα καθίκια, αλλά ο Πακιστανός: α) Έρχεται από περιοχή του κόσμου όπου φαίνεται να υπάρχει όντως χοντρό πρόβλημα με τους βιασμούς (βλέπουμε τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Ινδία), β) Αντιπροσωπεύει έναν μεγάλο αριθμό αντρών μεταναστών που η έλλειψη συντρόφου και σεξ τους κάνει πιο επικίνδυνους από τον μέσο όρο (υποθέτω). Και αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που λύνεται.

Νίκος

 
At 12/29/2012 03:49:00 μ.μ., Blogger chmarni said...

Σε μια στοιχειωδώς οργανωμένη κοινωνία που θέλει τη πρόοδο το έγκλημα είναι έγκλημα και προκαλεί τον ίδιο αποτροπιασμό από όπου και αν προέρχεται. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία το έγκλημα είναι έγκλημα και πατάσσεται με τον ίδιο τρόπο όποιος και αν είναι ο εγκληματίας, ότι εθνικότητα κι αν φέρει. Συμφωνώ απολύτως με την ανάρτηση και φοβάμαι ότι ως κοινωνία έχουμε χάσει κάθε αίσθηση δικαίου, αν δηλαδή την είχαμε ποτέ…

 
At 12/29/2012 05:08:00 μ.μ., Blogger άπιαστος λέιζερ said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 12/29/2012 07:01:00 μ.μ., Blogger Παύλος Σ. said...

με αφορμή τούτο το άρθρο που παίρνει αφορμή απ' το έγκλημα της Ξάνθης, εγώ θέλω να σταθώ στην κατάντια μας. Που προσδοκούμε κτηνωδίες σαν και αυτήν για να ενδυναμώσουμε τα ιδεολογικά μας πιστεύω και να αντικρούσουμε τα σκατένια απέναντι. Δε λέω ότι δεν έχεις δίκιο. Λέω απλά ότι κοιτάμε εμμονικά το δάσος και χάνουμε το δέντρο και όπου δέντρο, η εκάστοτη ανθρώπινη ψυχή.

 
At 12/29/2012 07:59:00 μ.μ., Anonymous Δημήτρης said...

@ Νικος

Νίκο, με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6419&Itemid=52&lang=&lang=

η οποία χωρίζει τους εγκληματίες με κριτήριο το "Έλληνας ή ξένος" (και όχι π.χ με βάση το φύλο, την οικονομική κατάσταση, την ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης κλπ), για το 2011, 113 βιασμοί γίνανε από Έλληνες και 98 από ξένους. Με βάση το ότι οι βιασμοί γίνονται α)από άντρες β)νεαρής και μέσης ηλικίας (δεν τους κάνουν ηλικιωμένοι και παιδιά προφανώς), δεν νομίζω ότι υπάρχει στατιστικά σημαντική διαφορά με βάση την εθνικότητα.

Ναι,οκ, αντιστοιχούν 10 Έλληνες σε έναν ξένο, αλλά κατά κανόνα οι ξένοι στην Ελλάδα είναι άντρες και νέοι σε ηλικία, οπότε δε βλέπω καμία στατιστικά σημαντική διαφοροποίηση. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό "Έλληνες βιαστές/σύνολο Ελλήνων" και το ποσοστό "ξένοι βιαστές/σύνολο ξένων" είναι και στις δύο περιπτώσεις μηδαμινό. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, το έγκλημα της Πάρου δεν δικαιολογεί το χαρακτηρισμό όλων των ξένων, όπως και το έγκλημα της Ξάνθης δεν θα δικαιολογούσε να αρχίζουν να μας βαράνε στα λεωφορεία και -ευκαιρίας
δοθείσης- να μας κλείνουν και σε στρατόπεδο συγκέν...ουπς, κλειστό κέντρο φιλοξενίας.

Επίσης στην Ινδία ο χαμός ξεκίνησε λόγω της ατιμωρησίας των βιαστών (από όσο έχω διαβάσει τουλάχιστον). Αυτό δε σημαίνει ότι οι Ινδοί βιάζουν περισσότερο, σημαίνει ότι δεν τιμωρούνται αυτοί που βιάζουν. Επίσης άλλο Ινδός και άλλο Πακιστανός, είναι δυο διαφορετικά γειτονικά κράτη με κοινό παρελθόν. Δε νομίζω ότι αν υπήρχε υποθετικά ατιμωρησία βιασμών στην Ελλάδα, θα συμπέρανε κανείς ότι είναι βιαστές οι Κύπριοι.

Επίσης, ο "ρατσισμούλης" που αντιμετωπίσμε ως φαντάροι, δείχνει ακριβώς την υποκρισία κάποιων ντόπιων(όχι όλων και πάλι). Κοιτάνε το ξένο με μισό μάτι αλλά όταν είναι να κλείσει κανά στρατόπεδο, κάνουν σαν τους παλαβούς, γιατί χάνονται τα λεφτά από τους καφέδες και τα πλυντήρια.

Τέλος, δεν υπάρχει το "μας πηδάνε τις γυναίκες", γιατί οι γυναίκες δεν μας ανήκουν. Αυτές αποφασίζουν με ποιον θα πάνε -ντόπιο ή ξένο- και δεν υπάρχει και λόγος να μας δώσουν λογαριασμό. Αν η κοπέλα προτιμάει το φαντάρο, το Πακιστανό, ή τον αριστερόχειρα, να σκεφτεί ο πολίτης, ο Έλληνας και ο δεξιόχειρας καλύτερο καμάκι.

Σόρρυ για το σεντόνι, απλά έθηξες πολλά θέματα μαζί :)

 
At 12/29/2012 08:21:00 μ.μ., Blogger άπιαστος λέιζερ said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 12/29/2012 08:31:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Νίκος, βλέπω είσαι ξηγημένος. Μιλάς αντρίκεια και σταράτα.

Τι ωραίο αυτό το "κακά τα ψέματα, πουθενά δεν γουστάρουν να τους πηδάνε οι ξένοι τις γυναίκες."

Παίρνεις άνετα το βραβείο Best Ever κεκαλυμμένης χρυσαυγουλίασης.

Join the club now https://www.facebook.com/pantreuomaste.ellhnopoula

 
At 12/29/2012 08:35:00 μ.μ., Anonymous Ελένη said...

Βρε Ολντ, έλεος! Μην τα τραβάς όλα από τα μαλλιά. Αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να γράψεις, γιατί δεν σωπαίνεις;

 
At 12/30/2012 02:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εχει δικιο ο Νικος.
Ο βιαστης κουβαλαει μια συγκεκριμενη εθνικη κουλτουρα, εναν πολιτισμο, εθνικο και θρησκευτικο, που εχει να κανει (και ) με την χωρα απο οπου καταγεται .
Οποτε για το κτηνος της Ξανθης γιατι ξαφνιαζομαστε?
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/41-british-women-raped-in-greece-327548

"There are more reported rapes in Greece, which gets three million UK tourists a year, than in Spain, which attracts 17million. It means the risk of rape in Greece is five times higher than in Spain and higher than anywhere else in the world."

Ξερω, ξερω, τα καταγγελουν ψευτικα (ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) γιατι μας μισουν, για την ασφαεια κλπ ...



 
At 12/30/2012 05:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν προλαβαίνω να απαντήσω στα σχόλια, αλλά στον ανώνυμο που μου έτριψε στα μούτρα το άρθρο της Μίρορ διέφυγε προφανώς το εξής:

"Police said the men responsible were mostly drunken UK males, followed by migrant workers from Eastern Europe, then Greek males."

Τι να πω, φίλτατε, με αποστομώσατε.

Νίκος

 
At 12/30/2012 07:52:00 π.μ., Anonymous Philip said...

Πρέπει να είναι με διαφορά το χειρότερό σου ποστ μέχρι στιγμής. Αλήθεια αν μετά από ένα τέτοιο έγκλημα "απολαμβάνεις" την απογοήτευση του κάθε τελευταίου χρυσαυγίτη/κοκορόμυαλου τότε πόσο καλύτερός τους νομίζεις ότι είσαι; Λες και θα αλλάξει κάτι τελικά που ο δράστης ήταν "δικός μας". Λύθηκε το μεταναστευτικό, όλοι γραφτήκανε εθελοντές στους γιατρούς του κόσμου και ξαφνικά οι χρυσαυγίτες αρχίσαν να μαχαιρώνουν μανάβηδες αντί για μετανάστες.

 
At 12/30/2012 07:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν δέρνει μόνο τους Φασίστες η μαλακία, δέρνει και την ελληνική Αριστερά. Ίσως λιγάκι παραπάνω από τους πρώτους. Ελπίζω να μην αναλαμβάνεις την υπεράσπιση βιασμένων γυναικών.

 
At 12/31/2012 12:06:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Μόνο ένας μικρόψυχος Συριζαίος θα μπορούσε να έχει το κουράγιο να εκμεταλευτεί πολιτικά αυτή τη φρίκη και να την αντιπαραβάλλει με τη φρίκη της Πάρου, επειδή το κτήνος εκεί ήταν Πακιστανός.
Τι άλλο να πει κανείς...

Ο Παπακωνσταντίνου που κολλάει με το έγκλημα της Ξάνθης, και γιατί έπρεπε να πακεταριστεί στο ίδιο πόστ?

 
At 12/31/2012 06:53:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

@Nikos
¨"(Greek) Police said the men responsible were mostly drunken UK males, followed by migrant workers from Eastern Europe, then Greek males."
Mααλιστα, δηλαδη οι γυναικες εκαναν τις καταγγελιες, και τα ελληνικα τζιμανια, ΧΩΡΙΣ να συλλαβουν κανενα, ΧΩΡΙΣ καν να απαγγειλουν κατηγφοριες (μην ξεχνας, τα στοιχεια αυτα ειναι απλως καταγγελιες, οχι δικογραφιες κλπ) βγαλανε και την εθνικοτητα του δραστη!!!
Απειστευτο - με αποστωμοσες - ΠΑΛΙ οι ΞΕΝΟΙ φταινει (τουριστες κλπ) ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (που μπορει να μην πιανει τους βιαστες, αλλα ξερει την εθνικοτητα τους!!) (Τ
Φανταζομαι το οργανο....

 
At 12/31/2012 09:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πήξαμε από ρατσιστές όπως διαπιστώνεις φίλε old boy. Ξεχύθηκαν όλοι σαν τα κοράκια μετά το σχόλιό σου να σε κατηγορήσουν. Γιατί; Ποιος θίχτηκε απόο το σχόλιό σου; Μήπως αυτός που έχει τη μύγα;

 
At 12/31/2012 03:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Χρίστος
Στο άρθρο δεν αναφέρεται αν και πόσοι από τους δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Αλλά αν οι περισσότεροι είναι "UK males", η εθνικότητά τους συνάγεται αμέσως από τις καταγγελίες των γυναικών: Μια Αγγλίδα μπορεί να ξεχωρίσει έναν ομοεθνή της από έναν Έλληνα, φαντάζομαι.

Νίκος

 
At 12/31/2012 10:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

+10000000 Old Boy
Καλή χρονιά

 
At 1/02/2013 09:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

<<>>

Η διαφορά είναι ότι τους 50% παραπάνω βιασμούς ούτε τους χρωστάγαμε σε κανέναν, ούτε θα γίνονταν αν δεν είχαμε εδώ τους ξένους. Ελλάδα χωρίς έλληνες δεν γίνεται, χωρίς ξένους γίνεται. Αντίστοιχα, Ινδία χωρίς ξένους γίνεται, χωρίς Ινδούς δεν γίνεται, και ούτω καθεξής. Αν τώρα εσύ το 50% έξτρα το θεωρείς μηδανιμή διαφορά, τι να πω, να χαρώ τον ανθρωπισμό σου και κρίμα στα κορίτσια.



 
At 1/05/2013 04:45:00 μ.μ., Anonymous Δημήτρης said...

@Ανώνυμος

Οκ. επίσης γίνεται Αμερική, Καναδάς και Αυστραλία χωρίς ξένους. Ακολουθώντας τον τρόπο σκέψης σου λοιπόν, όταν σε αυτές τις χώρες φτάσουνε οι ξένοι το ποσοστό βιασμών των ντόπιων, ας διώξουν και αυτοί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Ανθρωπιστικό, έτσι; Δε τους χρωστάγανε τους βιασμούς σε κανέναν.

Οι 98 βιασμοί που κατά τη γνώμη σου δικαιολογούν απέλαση ΟΛΩΝ των ξένων (κάτι που θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας), θα γινόντουσαν πάντως ακόμη και έτσι αλλά σε κάποια άλλη χώρα. Δυστυχώς δηλαδή, θα βιάζονταν πάλι κάποια κορίτσια, αλλά άλλης εθνικότητας. Εκτός αν πιστεύεις ότι ο ξένος βιαστής εμπνέεται από το κλίμα της Ελλάδας π.χ. και βιάζει, αλλά στη χώρα του θα ήταν ήσυχος.

Μπορείς λοιπόν να χαρείς τον ανθρωπισμό μου που θεωρεί εξίσου τραγικό, αποτρόπαιο και καταδικασταίο το βιασμό ενός κοριτσιού στην Ελλάδα ή στην Ινδία ανεξάρτητα από την εθνικότητα του δράστη, και να μείνεις με έναν άλλο ανθρωπισμό, που τα κορίτσια που βιάζονται σε μια άλλη χώρα δεν τα μετράμε και τα κορίτσια που βιάζονται στην Ελλάδα τα χρησιμοποιούμε για να προτείνουμε να διωχτούν με τη βία μερικές εκατοντάδες χιλίαδες μετανάστες και πρόσφυγες.

 
At 1/10/2013 12:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εξαιρετικό post, oldboy.

Διότι η εκμετάλλευση της φρίκης είναι δυο φορές φρίκη.

cd

 
At 1/17/2013 01:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το κείμενό σου αναδημοσιεύτηκε κι εδώ:

http://antinazizone.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6040.html

Πόση ειρωνεία να αντέξουμε? Αυτοτρολλάρεσαι άσχημα!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home