Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2012

Αγάπη, ρε μουνιά

 
Ενας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. ...Είναι ένας έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί ... Εχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής - ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για εβραίους - οι οποίοι θα ενώνονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται κοινές τελετές και εκδηλώσεις.Ο ναός δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του, ενώ σε μία από τις αίθουσες θα μπορούν να προσεύχονται μαζί πιστοί από διαφορετικές θρησκείες.
Είχαμε στο Λύκειο αυτόν τον θρησκευτικό, τον σύμφωνα με όλα τα κλισέ των φωτισμένων ορθοδόξων φωτισμένο, και το γούσταρα το φως του, το εισέπραττα το φως του, έχω περάσει και μερικές -ελάχιστες αλλά ίσως και για αυτό ξεχωριστές- στιγμές στην εκκλησία που έψελνε, όπου η θρησκεία είχε ένα αληθινό νόημα, όπου σε κάτι τροπάρια Μεγάλης Τρίτης μπορούσε για πρώτη φορά μέσα σου η σχέση με τον Θεό να μετατραπεί από σχέση προσωπικής ενοχικής συνομιλίας σε σχέση συλλογικής πνευματικότητας, όπου δηλαδή δεν ήσουν εσύ και ο Θεός που σε κρίνει, αλλά πολλοί μαζί ως ένα σώμα που απευθύνεται στο θείο ως κάτι άυλο αλλά ταυτόχρονα και απτό.
Κι όταν τον είχα ρωτήσει σε ένα διάλειμμα, καλά, κάποιος που γεννήθηκε σε άλλο μέρος δηλαδή και είναι σχεδόν απίθανο λόγω των συνθηκών να γίνει Χριστιανός και δη Ορθόδοξος, αυτός τι, αυτός δεν σώνεται τόσο εύκολα όσο εμείς, αυτός δεν την παλεύει αν δεν βαφτιστεί κλπ, 
και περίμενα να μου απαντήσει, μα φυσικά, σημασία έχει να έχεις καθαρή την καρδούλα σου and all that jazz, εκείνος αντίθετα ψιλοστράβωσε, ψιλοϋπεξέφυγε, εκείνος αντίθετα δεν μου απάντησε αυτό που περίμενα να μου απαντήσει. 
Ας πρόσεχε λοιπόν όποιος δεν έτυχε να γεννηθεί σε ελλαδορωσίες και λοιπούς κατιμάδες και να ενστερνιστεί το σωστό δόγμα, ας πρόσεχαν όμως και τα δόγματα και οι φωτισμένοι τους εκπρόσωποι κι όλες αυτές οι μαλακίες που αραδιάζουν για να μείνουν συνεπείς σε ό,τι μπορούσε να έχει πέραση σε πολύ παλιότερους αιώνες.  
Στο Βερολίνο λοιπόν, στην καρδιά του ναζισμού και του μερκελισμού, στην καρδιά της νέας γερμανικής Ευρώπης, η παγκοσμιοποίηση χτυπάει με ένα ακόμη χυδαιότερο τρόπο προσπαθώντας να εξευτελίσει τις θρησκείες, προσπαθώντας να ενώσει τρεις ναούς σε ένα, πάνε να κάνουν σούπερ μάρκετ και τη θρησκεία, πάνε να αλώσουν τα άγια των αγίων, πάνε να μας στερήσουν την ιδιοσυστασία μας, αφού έχουμε παντού τις ίδιες αλυσίδες πολυεθνικών να γκρεμίσουμε και τους ναούς μας και να έχουμε παντού κοινούς ναούς για τα παγκοσμιοποιημένα πρόβατα, πρώτα πέρασαν τα τρία εξάρια στα μπαρ κόουντ, μετά άφηναν τα μπαρ ανοιχτά ως το πρωί να τυφλώνουν με μπόμπες τα παιδιά μας, τα παιδιά μας τυφλώθηκαν, με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να καταναλώνουν περισσότερα από ό,τι παρήγαγαν, να το ρίξουν στις φούσκες των δανείων, στα εορτοδάνεια και τις πιστωτικές, η οικονομία κατέρρευσε, η χώρα καταρρέει, βάζουν επίτροπους στις τράπεζες μας, ιμάμηδες κι οβριούς στις εκκλησιές μας. Να σε ρωτήσω κάτι, γιαγιά; Τώρα στο Χυτήριο βγήκες να διαμαρτυρηθείς για την παράσταση. Όταν σου έκοβαν τη σύνταξη βγήκες; Δεν παίρνω σύνταξη παιδί μου, έχω να την πάρω μήνες, αρνούμαι να την πάρω από τότε που την δίνουν με την κάρτα που έχει το χάραγμα του αντίχριστου.
Κι αν τραγουδάει ο τραγόπαπας το Bella Ciao στην εκκλησία, γιατί να μην τραγουδήσει κι ο Παναγιώταρος ένα δικό του; Αν δεν τα καταδικάσουμε αυτά από την αρχή από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, θα τα βρούμε εμπρός μας σαν την βία.
Κι αν κάτι στα αλήθεια θέλω να πω, είναι πως δεν πάνε να με κατηγορούν στα σχόλια του προηγούμενου ποστ, υπάρχει φαίνεται μια περίεργη αντίληψη που ορίζει πως όταν συμβαίνει μια κτηνωδία δεν χάλασε κι ο κόσμος αν αντί να μιλήσουμε για την κτηνωδία μιλάμε για ράτσες και φυλές ανθρώπων, πως όταν συμβαίνει μια κτηνωδία είναι νορμάλ να γίνεσαι κι εσύ κτήνος και να περνιέσαι για καλύτερος και διαφορετικός, πως όταν συμβαίνει μια κτηνωδία είναι νορμάλ να εξοργίζεσαι περισσότερο επειδή ο βιαστής είναι σκούρος και κοντός και αηδίας ενώ εσύ είσαι κάτι άλλο, πως όταν συμβαίνει μια κτηνωδία από μετανάστη η ατζέντα μπορεί να γίνεται αυτομάτως ο μετανάστης, ενώ όταν συμβαίνει μια κτηνωδία από Έλληνα η ατζέντα δεν μπορεί να είναι ο Έλληνας. Ε, λάθος. Όταν γίνεται μια κτηνωδία το θέμα είναι η κτηνωδία. Αφού λοιπόν στην μία περίπτωση παύει να είναι η κτηνωδία το θέμα και γίνεται ο ρατσισμός, θεωρώ πως, αν κάτι έχω να πω εκείνη την ώρα, είναι όχι αν και πόσο φρίττω με το έγκλημα, αλλά πόσο βαθιά χυδαίο είναι να μην περιορίζουμε τη φρίκη στη φρίκη, αλλά να χρησιμοποιούμε τη φρίκη ως άλλοθι για να ξεράσουμε ρατσισμό. Κι όποιος συμψηφίζει το ρατσιστικό με το αντιρατσιστικό επιχείρημα, όποιος λέει πως είμαι ίδιος με τους χρυσαυγίτες -αν και στο ποστ για νοικοκυραίους μίλησα- ας ανήκει σε αυτούς που ανήκει, στο εκτός των άκρων δημοκρατικό κέντρο που το προστατεύουν τα ΜΑΤ και το καθοδηγούν τα ΜΜΕ των πέντε καναλαρχών.
Και αν κάτι στα αλήθεια θέλω να πω, είναι πως στο μυαλό μου όλα είναι ώρες ώρες ένας γλυκός πολτός, πως το Bella Ciao στην εκκλησία μου θυμίζει τραγούδι σε ποδοσφαιρική εξέδρα, πως οι άνθρωποι που τραγουδούν μαζί, από τα τροπάρια της Κασσιανής ως το Bella Ciao και τo «δώσε μου λίγο για να πιω, και να φωνάξω στον Θεό», έρχονται όσο πιο κοντά γίνεται στην μέθεξη. 
Κι αν κάτι στα αλήθεια θέλω να πω, είναι πως για κάποιον ανεξήγητο λόγο φαίνεται πως δεν γίνεται, αλλά ωραία θα ήταν να γινόταν και να μπορούσαμε να τραγουδάμε όλοι μαζί.
Και να τσουγκρίζαμε τα ποτήρια μας, έστω και μια φορά.
Και να αγαπιόμασταν. Όλοι. Ή έστω οι περισσότεροι.
Και να μην μας είχαν γαμήσει τα τελευταία χρόνια. 
Και να μην έτρεμε ο κόσμος τον χρόνο που θα μπει.
Και να μην είμαστε άρρωστοι, να μην μισούσαμε τον βιαστή επειδή είναι κοντός και σκούρος.
Να τον μισούσαμε μόνο επειδή είναι βιαστής. Να μισούσαμε την πράξη και το κακό που έκανε, ενδεχομένως ούτε καν τον ίδιο.
Δεν γίνεται να τραγουδάμε όλοι οι άνθρωποι μαζί. Αλλά μια θρησκεία που θα βασιζόταν στο κοινό των ανθρώπων τραγούδι, θα ήταν μια θρησκεία την οποία θα έβρισκα πειστικότερη, γιατί θα μπορούσε να γίνει αυτόματα μέλος της ο οποιοσδήποτε είχε γεννηθεί οπουδήποτε.
Δεν γίνεται να αγαπιόμαστε όλοι. Το να τους αγαπάς όλους πονάει μέρος των όλων, ίσως και όλους.
Κι ο παπάς στο τέλος λέει νομίζω «Αmate».
Αmate, ρε μουνιά. Αγαπήστε. Αμαρτία να ζεις και να πεθαίνεις αναγάπητος και μη αγαπώντας.

61 Comments:

At 12/31/2012 02:39:00 π.μ., Anonymous Adiós Amigo said...

Ασε και δεν το σώνεις όσες απολογίες και να γράψεις. Ξέρεις γιατί τα πήρες στο κρανίο και κάθησες και έγραψες μία απολογία παραλήρημα; Γιατί κατάλαβες ότι έκανες μεγάλο πάτημα να μην κρύψεις τη χαρά σου που ο βιαστής δολοφόνος ήτανε έλληνας. Σα να σου καλόκατσε το φριχτό τέλος της κοπέλας. Το ίδιο κάνανε και οι νοικοκυραίοι σου. Βγάλανε κραυγές χαράς που ο βιαστής δολοφόνος της Πάρου ήτανε λαθρομετανάστης. Αυτοί την είπανε σε σένα και εσύ την είπες σε αυτούς. Μία τους και μία σου. Ισοπαλία ρε Ολντ αλλά αυτοί σε πήρανε στα σημεία γιατί πρώτα φρίξανε με το έγκλημα και μετά βγάλανε το ρατσισμό τους. Εσύ χρησιμοποίησες το έγκλημα μόνο και μόνο γιατί το είδες σαν ευκαιρία να τους την πεις. Θα τολμούσες να πεις αυτά που έγραψες στους γονείς της; Νοικοκυραίοι είναι και αυτοί και χάσανε το παιδί τους με το χειρότερο τρόπο που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος.

Για πες μας εσύ με δουλειά, γυναίκα και παιδί δεν είσαι νοικοκυραίος; Τί είσαι; Αληταραίος;
Μεγάλη απογοήτευση ρε Ολντ.
Adiós Amigo

 
At 12/31/2012 06:59:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

Οπως και το προηγουμενο, απο τα φωτισμενα ποστ σου.
Και σε μια κοινωνια που αργα (η και πιο γρηγορα) προχωρα προς την ρατσιστικη // φασιστικη αποκτηνωση (η μαλλον αποκαλυπτει τα βαθυτερα αρρωστημενο της προσωπο) , πολυτιμα..
Ευχαριστω

 
At 12/31/2012 07:52:00 π.μ., Anonymous blackboy1955 said...

Φίλε oldboy, άσε μη κουράζεσαι.

Όποιος δε θέλει να καταλάβει δε θα καταλάβει ποτέ.

Ευχαριστούμε για τα κείμενα.

 
At 12/31/2012 08:57:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε άσε τα σάπια τώρα και τις ευγένειες
Πήγαινε στον Παναγιώταρο της γειτονιάς να δείξεις επίπεδο, όχι εδώ
Που μου γίνατε οι νοικοκυραίοι ευαίσθητοι με τους βιασμούς, ποιοι μωρέ, εσείς που δεν έχετε αφήσει μπουρδέλο απάτητο
Να πάτε εκεί που συγκινείστε όλοι μαζί με τους βιασμούς, όταν γίνονται είδηση και όχι με αυτούς που κάνει καθημερινά ο περίγυρός σας
deus

 
At 12/31/2012 10:00:00 π.μ., Anonymous Μάκης said...

Old τα έκανες σαλάτα. Δεν διαβαζονται αυτά τα παραληρηματα. Αδικείς τον εαυτό σου και το ταλέντο σου.

 
At 12/31/2012 02:53:00 μ.μ., Blogger costinho said...

σ'αυτές τις ημιδραματικές συζητήσεις, ψάχνεις για το κόντεξτ και το βρίσκεις λιωμένο κάτω από ντεμέκ συναισθηματικά συντρίμια των αποστροφών της μεθοδολογίας.

οι απάτριδες αντινοικοκυραίοι ψιλοαριστεροί περιγράφονται από μια γενική χαρά για όλα: και για το φριχτό τέλος και για την εθνικότητα του δράστη της πάρου. μέσα στην αντεθνική χαρά τους, δεν ξεχωρίζουν τίποτα. δεν βάζουν κάποιο πόιντ ασούμε, δεν θέλουν να πουν κάτι γύρω απ'το γεγονός. όχι. κάθε τοποθέτησή τους είναι μια ενιαία και συνολική ανάγνωση του γεγονότος, σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικά, πολιτικά, συναισθηματικά, ανθρώπινα, γονεϊκά.

ας μη συζητήσουμε τίποτα άλλο λοιπόν. αυτοί που αναγνωρίζουν ισοπαλίες και γηπεδικές αψιμαχίες στις ευαισθησείς των άλλων, πρώτα έχουν δεχθεί τα πάντα ως γηπεδική αψιμαχία. γι'αυτό δεν θα σκαλίσουν την ορθότητα της πρότασης "ο βιαστής δολοφόνος της πάρου ήτανε λαθρομετανάστης", δεν θα ταυτίσουν τις κραυγές χαράς (δηλαδή μίσους) με την επιτακτική ανάγκη ΝΑ ΕΙΝΑΙ ο δολοφόνος λαθρομετανάστης, δεν θα βρουν άλλη ποιότητα στο συγκεκριμένο πόπολο που ασχολείται με τα άγρια εγκλήματα μόνο στο βαθμό που επιβεβαιώνει στερεότυπα και δεν ενοχλεί την καθεστυκηία αντίληψη των πραγμάτων. λογικό, γιατί άμα σκεφτούμε ότι ο κυριλέ μανάβης με τα φεησμπουκικά αστειάκια για ταμπέλα του μαγαζιού, ο ένας από εμάς, ο κάποιος ανάμεσά μας, δεν είναι απλώς επίδοξος βιαστής, δεν είναι νούμερο στις στατιστικές και στα προβλήματα "που δεν λύνονται", αλλά είναι ο αγριότερος βιαστής-δολοφόνος-τέρας που μάθαμε, τότε το σάλιο στεγνώνει, η πλάκα κόβεται και λοξοκοιτάς με τρόμο κάθε γωνιά γύρω από το σπίτι σου. ή και μέσα στο σπίτι σου.

το έγκλημα της πάρου είναι βολικό, γιατί βρίσκεται εύκολα ο δράκος. ήταν-δεν ήταν λαθρομετανάστης ο φερόμενος (ακόμα) ως δράστης, η έκταση της κοινωνικής σκύλευσης του θέματος είχε αυτή και μόνο τη συνθήκη: να είναι ξένος. για να μπορεί να πει ο καθείς το μακρύ και το κοντό. λογικό, για τους άλλους λέμε, για τους ξένους, όχι για μας.

τώρα, μόνο ξεβόλεμα. τώρα είναι κοινωνία ο δράστης. είναι δικό μας σώμα. προέρχεται από την ίδια κοινωνία που τον άφηνε να κυκλοφορεί ελεύθερο με τόσες κηλίδες στο μητρώο του, που καν δεν τον στιγμάτισε, που όχι ξένο δεν τον είπε, αλλά αγόραζε και τα φρούτα της απ'αυτόν.

κι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να απαντήσουμε σε όποιον κάνει αυτή τη λεπτή διάκριση, είναι ότι τα βλέπει γηπεδικά. φάση έλα παιδιά, μην τσακώνεστε, βία είναι όλα. βία η κοινωνία που δεχόμαστε, βία κι αυτή που ονομάζουμε πρόβλημα. μόνο που την πρώτη δεν την ονομάζουμε πρόβλημα. και δεν την αντιμετωπίσαμε ποτέ ως τέτοιο.

 
At 12/31/2012 05:32:00 μ.μ., Blogger Theo said...

Για την ίδρυση του πανθρησκειακού «ναού» στο Βερολίνο θα σημειώσω πως είναι ένα ακόμα σημάδι του συγκρητισμού και του σχετικισμού των ημερών μας.
Όπως έχω ξαναγράψει στο ιστολόγιό σου, η πίστη είναι θέμα σχέσης. Τον Θεό πρωτίστως τον γνωρίζει κανείς βιωματικά. Συμβαίνουν μέσα του κάποια πράγματα που ούτε τα περίμενε, ούτε μπορεί να τα εκλογικεύσει, ούτε να τα περιγράψει στους άλλους. Ο Θεός οδηγεί τον άνθρωπο κάπου. Κι αυτό γίνεται και μέσω άλλων ανθρώπων και μέσω ιερών κειμένων, εικόνων, αρχιτεκτονικής των ναών, μέλους της εκκλησιαστικής μουσικής, κλπ. κλπ. Όλα αυτά είναι κτιστά. Αλλά μεταδίδουν μιαν άκτιστη χάρη, δηλαδή τον ίδιο τον Θεό, όσο είναι εφικτό να Τον προσλάβουμε, που ξεπερνά τον άνθρωπο, τις αισθήσεις του, ό,τι γνώριζε μέχρι τώρα και τον κόσμο. Αυτό που διαφέρει είναι ένα άγγιγμα (μικρό ή τεράστιο, ανάλογα με την πνευματική ποιότητα του καθενός) από έναν άλλον κόσμο που νιώθει κανείς μέσα του. Αυτή λοιπόν η πίστη, που είναι βιωματική, δεν κλονίζεται απὀ κανένα επιχείρημα. «Λόγῳ παλαίει πᾶς λόγος», έλεγαν οι αρχαίοι. «Βίῳ δε τις;», συμπληρώνει ο άγιος Γρηγόριος ο θεολόγος.
Ο Θεός που αποκαλύπτεται μ’ αυτόν τον τρόπο μας διαβεβαιώνει πως Αυτός είναι η Οδός και η Αλήθεια. Μια και αποδείχτηκε πιστός στις υποσχέσεις Του, δηλαδή άνοιξε έναν δρόμο προς ένα άλλο κόσμο κι άφησε μια αχτίνα αυτού του κόσμου να εισδύσει στην καρδιά του πιστού που στην πράξη ακολούθησε την οδό της διδασκαλίας Του, δεν μένει καμιά αμφιβολία μέσα του πως κι όλα όσα λέει είναι αληθινά.
Ο Θεός όμως αποκαλύπτεται και ως αγάπη. Επειδή το βιώνει ο πιστός πως Αυτός τον αγαπά περισσότερο απ᾿ όσο ο ίδιος μπορεί ν᾿ ἀγαπήσει τον εαυτό του, είναι βέβαιος μέσα του πως Αυτός αγαπά και τους άλλους περισσότερο απ᾿ όσο οι ίδιοι μπορούν ν᾿ ἀγαπήσουν τους εαυτούς τους κι ότι θα βρει κάποιον τρόπο για να τους πλησιάσει, εφόσον έχουν καλή προαίρεση, έναν τρόπο που μπορεί και να φαίνεται πως είναι εκτός Εκκλησίας. Ο ίδιος εξάλλου μας το είπε πως «τὸ Πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ».
Ο πιστός έχει βρει ένα δρόμο μέσα από την Εκκλησία και τα μυστήριά της κι αυτόν ακολουθεί, αυτόν συνιστά και στους άλλους. Ελπίζει όμως στην αγάπη του Θεού για όλο τον κόσμο, και για όσους είναι κοντά και για όσους βρίσκονται μακριά Του.
Αυτά θα σου έλεγα, OldBoy, αν με ρωτούσες: «καλά, κάποιος που γεννήθηκε σε άλλο μέρος δηλαδή και είναι σχεδόν απίθανο λόγω των συνθηκών να γίνει Χριστιανός και δη Ορθόδοξος, αυτός τι, αυτός δεν σώνεται τόσο εύκολα όσο εμείς, αυτός δεν την παλεύει αν δεν βαφτιστεί». Δεν ξέρω αν θα σε ικανοποιούσα.
Έγραψα χθες σε άλλη ιστοσελίδα:
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει σε κάποια πράγματα, διακηρύσσει ότι κατέχει την Αλήθεια απαραχάρακτη, σου δίνει τη δυνατότητα να τη γνωρίσεις εμπειρικά. Οι υπόλοιπες θρησκείες κατέχουν ψήγματα της Αλήθειας ενώ οι άλλες χριστιανικές ομολογίες την έχουν παραχαράξει.
Κι αυτό δεν έχει κανένα στοιχείο πολεμικής, αλλά αγάπης προς τους άλλους. Γιατί όποιος βρει το πολύτιμο μαργαριτάρι, ένα μαργαριτάρι που "μερίζεται αλλά δεν διαρείται", όπως λέει η θεία Λειτουργία, καλεί και τους άλλους να το μοιραστούν.»
Τέλος, συμφωνώ με τον επίλογό σου πως «αμαρτία να ζεις και να πεθαίνεις αναγάπητος και μη αγαπώντας.» Μόνο που η πραγματική αγάπη για τον άλλο, κι αυτόν που σε μισεί, σε αδικεί, σε πληγώνει… θέλει κότσια. Είναι σαν να χύνεις αίμα μέσα σου, όπως έλεγε ένας άγιος του περασμένου αιώνα (+1938) ο Ρώσος Σιλουανός ο Αθωνίτης.
Καλή χρονιά, λοιπόν, με αγάπη και περιχώρηση του άλλου.

 
At 1/01/2013 01:28:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

Όποιος έχει επισκεφθεί την Δήλο θα έχει απολαύσει το μεγαλείο του ανοιχτού πνεύματος και του υπέρτατου πολιτισμού. Ναοί όλων των θρησκειών στον ίδιο χώρο. Να μου πεις τι ψάχνω τώρα; Έχουν καμία σχέση οι τότε με τους τώρα; Λέω και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.
Καλή χρονιά Oldboy με υγεία και σε πείσμα των καιρών, με καλή διάθεση.

 
At 1/01/2013 12:23:00 μ.μ., Blogger Theo said...

Έχουν καμία σχέση οι τότε με τους τώρα;

Φυσικά και δεν έχουν ή έχουν ελάχιστη.
Επειδή υπάρχει η αφελής αντίληψη ότι η θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων ήταν ορθολογική, αντιγράφω αποσπάσματα από ιστοσελίδα:
"Μια από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες για την αρχαιότητα είναι αυτή της ορθολογικής αρχαίας κοινωνίας. Στην αρχαιοελληνική θρησκεία τα θαύματα των αρχαίων «θεών» έδιναν κι έπαιρναν (πρβλ. θαυματουργικές κινήσεις αγαλμάτων, θαυματουργικές τιμωρίες, θεραπείες λ.χ. του Ασκληπιού). Οι Νεοπυθαγόρειοι, για να μάθουν τη θέληση θεών και δαιμόνων, έκαναν νεκρομαντείες, υπνοτισμούς κ.ά. (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., τ. ΣΤ', σ. 511), αντίθετα από ό,τι παραπλανητικά οι Νεοπαγανιστές σήμερα κηρύττουν, για να φαίνεται ίσως πιο «επιστημονικό» κι «ορθολογικό» το σύστημά τους... ένα από τα ινδάλματά τους, ο Πορφύριος, τον τρίτο μ.Χ. αιώνα γράφει για μια επιδημία λοιμού: «κανένας θεός δεν ήλθε να βοηθήσει την πόλη από τότε που λατρεύεται ο Ιησούς» (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., τ. ΣΤ', σ. 587)... Επειδή λατρεύεται ο Ιησούς, ο Πορφύριος πιστεύει ότι δεν θεραπεύεται η επιδημία; Είναι αυτό αρχαίος ορθολογισμός;"
και
" Ἂς ἀνοίξει τουλάχιστον κανεὶς τὸ κλασσικὸ ἔργο τοῦ Dodds, «οἱ Ἕλληνες καὶ τὸ παράλογο», ἢ τὰ ἔργα τοῦ δικοῦ μας Λεκατσᾶ, τοῦ Φρέηζερ, τοῦ Λεβύ-Στρώς, τοῦ Βιντάλ-Νακέ («Μαῦρος κυνηγός»), ἢ τὰ πρόσφατα ἔργα τῆς Ἀναστασίας Βακαλούδη, ἢ ἔστω ἂς διαβάσει ἁπλῶς τὰ Εἰδύλλια τοῦ Θεοκρίτου, νὰ εὐχαριστηθῇ μαγεῖες καὶ ματζούνια! Δὲν ὑπάρχει μεγαλύτερη παρανόησι ἀπὸ τὸ ὅτι οἱ Ἕλληνες ἦταν ὀρθολογιστὲς (μὲ τὴν ἔννοια τοῦ δυτικοῦ ἐργαλειακοῦ ρασιοναλισμοῦ, ἐννοῶ - ποὺ αὐτὸ δὲν εἶναι πραγματικὰ ὀρθὸς λόγος), ἄθεοι κ.λπ. ... Ἂς ἀνοίξει κανεὶς τὸν Ὅμηρο, νὰ δῇ πῶς οἱ θεοὶ καὶ οἱ ἥρωες μάχονται στὸ πλευρὸ τῶν πολεμιστῶν, ὅπως ἀκριβῶς οἱ προστάτες ἅγιοι καὶ ἄγγελοι τῆς Ὀρθόδοξης παράδοσης - πόσο θαυμάσια τὰ ἔχει ἀφομοιώσει ὅλα ἡ λαϊκὴ ἑλληνικὴ παράδοσι!... Ἡ παρανόησι ξεκινᾷ ἀπὸ τὴν ἀφελὴ καὶ ξεπερασμὲνη δυτικὴ ἀντίληψι τοῦ 18ου-19ου αἰ. ὅτι δὲν μπορεῖ ἡ κοινωνία τῶν Ἀθηναίων νὰ εἶναι θρῆσκα καὶ -συγχρόνως- δημοκρατικὴ καὶ ὑψηλοτάτου πολιτισμοῦ, ὅτι δὲν μπορεῖ ἡ λαϊκὴ πίστι καὶ σοφία νὰ συνυπάρχει μὲ τὴν ὑψηλὴ φιλοσοφία καὶ ἐπιστήμη, καὶ ὅτι εἴτε τὸ ἕνα εἴτε τὸ ἄλλο εἶναι ἀπορριπτέο καὶ περιφρονητέο - χαρακτηριστικὴ ἀντίληψις τοῦ διχαστικοῦ, μονοκόμματου, βαρβάρου, φραγκικοῦ πνεύματος. Oἱ σοφιστὲς στὴν ἀρχαιότητα, σχεδὸν ὅλοι οἱ φιλόσοφοι δηλαδή, καταδικάζονταν σὲ θάνατο ἢ ἐξορίζονταν, ὄχι ἁπλῶς ἀπὸ κάποιοὐς ἰερεῖς ἀλλὰ ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν δῆμο τῶν Ἀθηναίων (κι ἂς μὴν ἦταν κἂν πραγματικὰ ἄθεοι, πλὴν δυὸ-τριῶν). Ὅταν φθάνουμε δὲ στοὺς πρώτους μεταχριστιανικοὺς αἰῶνες, ὄχι μόνον ἡ λαϊκὴ θρησκεία, ἀλλὰ καὶ αὐτὴ ἡ ἀνώτερη φιλοσοφία εἶναι ἀποκρυφιστική, συνδεδεμένη μὲ τὴν μαγεία - ἂς ἀνοίξει κανεὶς Ἰάμβλιχο καὶ λοιποὺς Νεοπλατωνικούς, γιὰ τελετὲς ἐπικλήσεως καὶ ἐνσαρκώσεως δαιμόνων, ἐμψυχώσεως ἀγαλμάτων κ.ἄ. Ἢ ἀλήθεια εἶναι ὅτι ὁ πρώιμος χριστιανισμὸς ἔδωσε μάχη κατὰ τῆς παγανιστικῆς μαγείας."

Επίσης, πολλά για τη θρησκεία των αρχαίων προγόνων μας και το ότι μόνο οι ποιητές μιλούσαν για Δωδεκάθεο, ενώ ο λαός είχε πλήθος δεισιδαιμονίες και λάτρευε τοπικές θεότητες, που πχ. τον βοηθούσαν στους πολέμους εναντίον της γειτονικής πόλης κλπ. μπορεί κανείς να βρει στο κλασσικό έργο του Μάρτιν Νίλσον "Ιστορία της αρχαίας ελληνικής θρησκείας" (Αθήνα 1997)

Ναι, τότε υπήρχε το φως, ενώ τώρα το σκοτάδι, αγαπητή Ζωή.

 
At 1/01/2013 05:06:00 μ.μ., Anonymous Adiós said...

Ολντ, σου εύχομαι από καρδιάς φέτος να είναι η χρονιά που θα καταλάβεις επιτέλους και εσύ έμπρακτα τι σημαίνει κρίση σαν όλους εμάς τους νοικοκυραίους που υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε ούτε να φάμε και να σταματήσεις να γράφεις υπαρξιακά παραληρήματα.

Η ζωή είναι ωραία όταν έχεις γνωρίσει και τις δύο όψεις της και όχι μόνο όταν παραληρείς κατά των νοικοκυραίων εκ του ασφαλούς.


 
At 1/01/2013 05:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old-boy δεν σου ταιριάζουν αυτά τα δικανικά παπατζιλίκια. Πέρα από τους γραφικούς χρυσαυγίτες, κανείς δεν μίλησε για «ράτσες και φυλές ανθρώπων» αναφορικά με την εγκληματικότητα των αλλοδαπών.
Αυτό που λέει ο μέσος συντηρητικός άνθρωπος είναι οτι ορισμένοι πολιτισμοί όπως στη Σομαλία, στην Κολομβία, στο Αφγανιστάν κλπ., παρουσιάζουν μια εξαιρετικά μεγαλύτερη ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ άγριων και αποτρόπαιων εγκλημάτων πρωτοφανούς κτηνωδίας, σε σχέση με άλλους πολιτισμούς όπως στην Ελλάδα, στη Μάλτα, στη Λαπωνία, στη Σλοβακία, στη Νέα Ζηλανδία ή στο Βέλγιο. Χωρίς να το ανάγει σε γονιδιακό ζήτημα όπως συκοφαντικά εσύ και πολλοί άλλοι του χώρου σου υποστηρίζετε. Για εκείνον το θέμα είναι καθαρά μιμηδιακό και συνάρτηση των παραστάσεων που φέρει ο μετανάστης σε όποιο τόπο μεταναστεύει μαζικά.
Η χοντροκοπιά και η παλιανθρωπιά των ακροδεξιών στο μεταναστευτικό συμπυκνώνεται στο ότι ζητούν από το κράτος να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή ακόμη κι αν χρειαστεί ο παράνομος μετανάστης να πνιγεί στη θάλασσα.
Από την άλλη όμως, η υποκρισία, η αφέλεια και η θρασύτητα της δικής σου πλευράς, έχει να κάνει ακριβώς με το γεγονός οτι πηγαίνετε στον κυρ-Μήτσο του Αγίου Παντελεήμονα και του λέτε πως αν θέλει να λύσει το πρόβλημα της περιοχής, πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να χτυπήσει το πρόβλημα στην παγκόσμια ρίζα του και να τα βάλει με μεγαλοσυμφέροντα δισεκατομμυρίων, πολυεθνικές, φυλάρχους, κλιματικές αλλαγές, κεντρικές τράπεζες κλπ. «κι έτσι όταν ο κόσμος έρθει στα ίσα του σε πλανητικό επίπεδο πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, τότε Μήτσο θα μπορείς κι εσύ να πας άφοβα στο περίπτερο το βράδυ. Αν όμως αντιμετωπίσεις το ζήτημα αποσπασματικά στη χώρα με σύνορα, frontex, μπάτσους, συλλήψεις και απελάσεις, θα φτύσουμε στον τάφο σου γιατί η ανήθικη νοοτροπία σου ανοίγει τον δρόμο στον φασισμό».
Και καλείται τώρα ο Μήτσος να εμπιστευθεί τον Μπογιόπουλο, τη Δούρου, τον Ζίζεκ, εσένα ή τον Πιτσιρίκο. Ένας Μήτσος που ως θεσμός, αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία στη χώρα και τον σκληρό πυρήνα της κοινωνίας. Κι αντί να τον πάρετε με το καλό, τον προγκάτε στο ξέφρενο και παρδαλό προοδευτιλίκι σε δοσολογίες πολύ, πάρα πολύ περισσότερες από όσο μπορεί να αντέξει.
Τι να σου κάνει και ο Μήτσος, αφού είδε και απόειδε, σας γράφει για τα καλά και ξεφεύγοντας πλέον ακόμη και από το στάδιο του φράκτη, της frontex, των συλλήψεων και των απελάσεων, περνάει δειλά-δειλά στην κρυφή υποστήριξη της χρυσής αυγής.
Όχι old-boy, δεν θα εστιάσω ούτε στον Μήτσο, ούτε στην χρυσή αυγή, ούτε στην απονιά του κόσμου. Βρίσκω λογικώς συνεπέστερο και πιο πρακτικό, να εστιάσω στον ασεβέστατα αφ’ υψηλού τρόπο που χειριστήκατε το νεοελληνικό κεφάλαιο «κυρ-Μήτσος» εσύ και οι ομοϊδεάτες σου. Τους φόβους, τις ανησυχίες, τις ανασφάλειες, τις κοινωνικές καταβολές, την πολιτισμική ιδιαιτερότητα και τις ιστορικές του εξαρτήσεις. Αφού εσείς είστε οι προοδευτικοί και οι έξυπνοι της κοινωνίας, από εσάς είχα τις απαιτήσεις των σωστών, των έξυπνων και των λεπτών χειρισμών. Και εσείς φερθήκατε σαν Ιαβέριδες του προοδευτισμού, σαν ιεροκύρηκες της μαρξιστικής ηθικής και μεταχειριστήκατε τον ορθολογισμό όχι ως εργαλείο συνεννόησης αλλά σαν όπλο επιβολής της δικής σας αισθητικής απέναντι στον συντηριτικό κορμό της νεοελληνικής κοινωνίας.

Υ.Γ) Εύχομαι αυτό το συγκεκριμένο posτ σου, να μην είναι από εκείνα στα οποία εξαφανίζεσαι και δεν συμμετέχεις στον χώρο σχολιασμού.

 
At 1/01/2013 07:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ολντ, σου εύχομαι από καρδιάς φέτος να είναι η χρονιά που θα καταλάβεις επιτέλους και εσύ έμπρακτα τι σημαίνει κρίση σαν όλους εμάς τους νοικοκυραίους που υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε ούτε να φάμε και να σταματήσεις να γράφεις υπαρξιακά παραληρήματα.
Η ζωή είναι ωραία όταν έχεις γνωρίσει και τις δύο όψεις της και όχι μόνο όταν παραληρείς κατά των νοικοκυραίων εκ του ασφαλούς».

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου εύχεσαι από την καρδιά σου να πεινάσω φέτος. Πράγματι δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην είχα να φάω όπως εσύ. Αν εξαιρέσεις αυτήν την παράμετρο, η κρίση όσο να είναι με έχει ψιλοαγγίξει και μένα. Εσύ που πεινάς κι έχεις ίντερνετ λοιπόν μπορείς να συνεχίσεις να λες όσα λες και τα οποία δεν συνιστούν παραλήρημα. Αν οι νοικοκυραίοι αυτής της χώρας αποφασίσουν πως για την κρίση η απάντηση είναι ο ρατσισμός και η Χρυσή Αυγή, ας το αποφασίσουν. Εγώ θα συνεχίζω να παραληρώ προς την αντίθετη κατεύθυνση.



 
At 1/01/2013 07:54:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Old-boy δεν σου ταιριάζουν αυτά τα δικανικά παπατζιλίκια. Πέρα από τους γραφικούς χρυσαυγίτες, κανείς δεν μίλησε για «ράτσες και φυλές ανθρώπων» αναφορικά με την εγκληματικότητα των αλλοδαπών.
Αυτό που λέει ο μέσος συντηρητικός άνθρωπος είναι οτι ορισμένοι πολιτισμοί όπως στη Σομαλία, στην Κολομβία, στο Αφγανιστάν κλπ., παρουσιάζουν μια εξαιρετικά μεγαλύτερη ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ άγριων και αποτρόπαιων εγκλημάτων πρωτοφανούς κτηνωδίας, σε σχέση με άλλους πολιτισμούς όπως στην Ελλάδα, στη Μάλτα, στη Λαπωνία, στη Σλοβακία, στη Νέα Ζηλανδία ή στο Βέλγιο. Χωρίς να το ανάγει σε γονιδιακό ζήτημα όπως συκοφαντικά εσύ και πολλοί άλλοι του χώρου σου υποστηρίζετε. Για εκείνον το θέμα είναι καθαρά μιμηδιακό και συνάρτηση των παραστάσεων που φέρει ο μετανάστης σε όποιο τόπο μεταναστεύει μαζικά».
Ο μέσος συντηρητικός άνθρωπος δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη μιμηδιακό. Οι γραφικοί χρυσαυγίτες έχουν φτάσει στις μετρήσεις το 15%. Παπατζηλίκι -αν όχι κάτι άλλο, πιο ύποπτο- κατ΄εμέ είναι η ανάλυση που κάνεις τώρα εσύ και ο ισχυρισμός πως αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι μια άποψη που βγαίνει μετά από εξέταση των παγκοσμίων στατιστικών στοιχείων.
Όπως έχω γράψει παλιότερα «Από την περίπτωση της Νομικής - Υπατίας, ως τον Ξένιο Δία και το έγκλημα της Πάρου, πρέπει να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα στην ουσία της κάθε υπόθεσης και το πώς λειτουργεί στην πράξη η κάθε υπόθεση στο δημόσιο λόγο. Λειτουργεί ως απελευθερωτής χαβούζας. Η λογική συζήτηση για την ουσία των υποθέσεων αυτών πάει περίπατο και τη θέση της παίρνει ένα ασύστολο αμόκ, μια γενικευμένη λύσσα».

 
At 1/01/2013 08:02:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Στα υπόλοιπα που λες και στην κριτική για τον τρόπο που η αριστερά χειρίστηκε τον Κυρ Μήτσο συμφωνώ σε μεγάλο σημείο. Από την άλλη το παράδοξο ο συνδυασμός του παγκοσμίου μεταναστευτικού κύματος με την ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής θέσης της χώρας και των άθλιων προβλέψεων της συνθήκης του Δουβλίνου, έφεραν τα πράγματα σε μια κατάσταση που φέρνει σε θέση απολογούμενου ιδεολογικές θέσεις οι οποίες είναι κατ' αρχάς σωστές. Ωστόσο το γεγονός πως η ΧΑ πήρε υψηλά ποσοστά σε περιοχές που δεν έχουν μεταναστευτικό ζήτημα, δείχνει επίσης πως υπάρχουν διαφόρων ειδών κυρ Μήτσοι και όχι ένας και μόνο.

 
At 1/01/2013 08:05:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τheo, η απάντησή σου με καλύπτει πολύ περισσότερο από του καθηγητή μου :)

 
At 1/01/2013 08:11:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

"αντί να τον πάρετε με το καλό, τον προγκάτε στο ξέφρενο και παρδαλό προοδευτιλίκι σε δοσολογίες πολύ, πάρα πολύ περισσότερες από όσο μπορεί να αντέξει."

Συμφωνώ με τον Ανώνυμο (1/01/2013 05:37:00 μ.μ.). Ο τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς το μίσος του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας δεν είναι με περισσότερο μίσος.

Είναι και λίγο αντιφατικό να λέμε ότι όλοι οι λαοί έιναι οι ίδιοι και όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο άνθρωποι αλλά μερικοί από μας που δεν το καταλαβαίνουν αυτό είναι ζώα. Νομίζω ότι τα μυαλά αλλάζουν με την παιδεία και την επαφή με άλλες κουλτούρες. Και με τον υπομονετικό και ανεκτικό διάλογο. Αλλά πρέπει και να δεχτούμε ότι θα υπάρχουν πάντα άκρα.

Ο Ανώνυμος είπε "Ιαβέριδες του προοδευτισμού" και νομίζω ότι είναι κι αυτή εύστοχη περιγραφή. Γιατί κι ο Ιαβέρης έκανε ό,τι έκανε με την πεποίθηση ότι υπηρετούσε το καλό. Το θεωρούσε αυτονόητο.

Καλή χρονιά. Η οικονομία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όσο υπήρχαν λεφτά και δουλειές οι άνθρωποι ζούσαν (κατά το πλείστον) ειρηνικά μαζί. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, όλοι αρχισαν να ψάχνουν κάποιον να σταυρώσουν. Γιατί πάντα κάποιος άλλος φταίει.

 
At 1/01/2013 08:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είναι 15% οι χρυσαυγίτες, αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει εκείνους που υποστηρίζουν πλέον την ύπαρξη χρυσαυγιτών στη δημόσια σφαίρα και του κόμματός τους στη Βουλή. Και δυστυχώς προβλέπεται να αυξηθεί.
Οι χρυσαγίτες καθεαυτοί, εκείνοι δηλαδή που έχουν πραγματικά φιλο-χιτλερικές καταβολές και ανησυχίες περι DNA, αιμοσφαιρίων, περικεφαλαίας και χλαμύδας, ζήτημα είναι αν εκπροσωπούν σήμερα το 2-3% πράγμα που έχει παραδεχθεί δημοσίως και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.
Επιπρόσθετα, επαναλαμβάνω πως ο ευρύτερος χώρος στον οποίο ανήκεις, έχει συμβάλει καθοριστικά στην μετατροπή των τυπικών συντηρητικών μαντρόσκυλων του κοινωνικού ιστού, σε υποψήφια αγέλη λυσσασμένων λύκων. Μας καλείτε τώρα να τους κάνουμε «κοινωνική ευθανασία». Ποιοί; Εσείς που τους λυσσάξατε, δείχνετε το λυσσασμένο ζώο με το δάκτυλο! Και προσπαθείτε να στρέψετε όλη τη συζήτηση γύρω από ακαδημαϊκές συζητήσεις περί του πόσο κακό πράγμα είναι η λύσσα και τι ζημιά μπορεί να κάνει νομίζοντας πως έτσι δεν θα πέσει ο φακός στις δικές σας ευθύνες.
Και δεν εννοώ οτι φταίξατε δια των παραβλέψεων και παραλήψεών σας, δεν ήταν πρόβλημα εκτέλεσης, αλλά δομική αστοχία στην σύλληψη της ιδεολογικής συνταγής των απαντήσεών σας στα προβλήματα μιας κατά βάση συντηρητικής, βαλκανικής κοινωνίας. Τα πως και το γιατί το κάνατε αυτό, τα ανέλυσα στο δεύτερο σκέλος του προηγούμενου σχολίου και συμπυκνώνεται στο ότι ουσιαστικά αυτό που αγαπάτε δεν είναι ο λαός αυτής της χώρας, αλλά το γεωγραφικό της ανάγλυφο και τις όποιες λαμπρές πολιτισμικές στιγμές της αναγνωρίζετε. Γι’ αυτό και οι λύσεις που προτείνετε αφορούν είτε την Ελλάδα ως χώρο, είτε τον λαό υπό την εθνολογικά και πολιτισμικά αποστειρωμένη οπτική της ταξικής πάλης.

 
At 1/01/2013 08:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

«Στα υπόλοιπα που λες και στην κριτική για τον τρόπο που η αριστερά χειρίστηκε τον Κυρ Μήτσο συμφωνώ σε μεγάλο σημείο.»

Μόλις τώρα μου εμφανίστηκε αυτή σου η διευκρίνιση οπότε το σχόλιο που μόλις έστειλα είναι –κατά το ήμισυ- περιττή επανάληψη.

 
At 1/02/2013 06:41:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

Ολη αυτη η κουρασμενη φιλολογια για τον κακομοιρο κυ Μητσο που οι κακοι αριστεροι/φιλελευθεροι τον κανουν ναζιστη γιατι τον παραζαλισαν στην ισοτητα, απλως αποδεικνυει ποσο βαθια σαπισμενη ειναι αυτη η χωρα,
Αυτοι που χαιρονται να (βλεπουν αλλους να) μαχαιρωνουν τους ικετες που ζητουν ασυλο, δεν αξιζουν να λογιζονται σαν ανθρωποι.
Και αν η χωρα μας κρυβει 10-20% ? απο δαυτους, τοτε τι σημαινει αυτο?
Η φτωχεια απλως εκαψε πλεον τα προκαλυμματα - σαν τις ταινιες οπου , μετα την καταστροφη, βγαινουν στο δρομο οι λυσσασμενες συμμοριες που βιαζουν και σκοτωνουν. Αλλα , οπως και στις ταινιες, δεν ειναι η καταστροφη που τους εκανε κτηνη - τα κτηνη υπηρχαν διπλα μας, απλως επαψαν να κρυβονται πλεον.
Καιρος να μαθουμε ποσους κρυφους δολοφονους, βιαστες , μαχαιροβλαλτες εχει η χωρα μου.
Αλλα οσο για τη λυση - ειναι απλη¨.
Σφαιρα στο κροταφο - δεν συζητα κανεις με λυσσασμενα σκυλια.

 
At 1/02/2013 06:43:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

¨Οχι - δεν αγαπω (αυτον) τον λαο αυτης της χωρας.
Μαλλον ντρεπομαι για αυτον.

 
At 1/02/2013 06:55:00 π.μ., Blogger Χρίστος said...

Προφανως η πραγματικοτητα διαφωνει με τις θεωριες μας - τοσο το χειροτερο για την προαγματικοτητα.
Το οτι ο ελληνικος λαος πλεον ειναι ο μοναδικος στον κοσμο που στηριζει μαζικα μια χιτλερικη/δολοφονικη συμμορια δεν οφειλεται
ΟΥΤΕ στην κριση και την ανεργια (Η Ισπανια με σταθερα μεγαλυτερη ανεργια απο την ελλαδα ΔΕΝ εχει εμφανισει τετοια μορφωματα, και το ιδιο ισχυει για την Πορτογαλια και την Ιρλανδια)
ΟΥΤΕ στη ξαφνικη προσελευση τοσων μεταναστων (Η Ελλαδα ειναι , συμφωνα με ολα τα επισημα στοιχεια, αναλογικα απο τις χωρες με ενα μεσο/κατω του μεσου αριθμο προσφυγων)
ΟΥΤΕ στην εγκληματικοτητα (παρα την προπαγανδα, τα στοιχεια της Αστυνομιας δειχνουν οτι ειμαστε απο τις πιο ασφαλεις χωρες στην ευρωπη, με ελαχιστες αλλαγες την τελευταια πενταετια)
ΕΧΕΙ ομως να κανει με ευθυνες τις Αριστερας - ΠΟΤΕ δεν αντιμετωπισε στα ισια (οπως πχ εκανε η Ισπανικη αριστερα) το Ορθοδοξο νεο-φασισμο, τις εθνικιστικες ακροβασιες που οδηγησαν στην δημιουργια ενος ψευδεπιγραφου "ελληνικου πολιτισμου απο την αρχαια ελλαδα μεχρι την συχρονη) , και μετα την κατακτηση της βορειςα ελλαδας , σε ενα αμιγως ¨ελληνικο" κρατος. ΠΟΥ δεν υπερασπιστηκε τα δικαιωματα της τουρκικης, μακεδονικης και οβλαχικης μειονοτητας.
Οταν δεν τα βαζεις με τον φασισμο απο το σχολειο, μην ξαφνιαζεσαι οταν σου γυρναει να σε δαγκωσει μετα.

 
At 1/02/2013 12:55:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Είναι νομίζω αξιοσημείωτο πως όλα τα σχόλια εδώ, αναφέρονται
μόνο στην πρώτη αφορμή, ενώ όλα τα σχόλια στο gather8 στη δεύτερη.
Όλα μαζί πάντως, τα δύο πόστ και όλα τα σχόλια, μου θύμισαν το
“Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της”.

 
At 1/02/2013 04:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ Oldie

Βλέπω παρότι τα χρόνια περνούν παραμένεις σε εμμονικά "αριστερά" παραληρήματα. Κάποιοι στιγμή ελπίζω να καταλάβεις ότι οι ταμπέλες αυτές μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Γιατί εσύ και κάποιοι άλλοι προτιμήσατε να είστε αριστεροί, δεξιοί, Πασόκοι κλπ από Έλληνες. Μάλιστα στην αναφορά και μόνο της λέξης Έλληνας ή πατριώτης σκούζατε μεγαλόφωνα "φασίστας", "χουντάκλας" κλπ για όποιoν είχε τολμήσει να εκφράσει την αγάπη του προς την πατρίδα.Ακόμα και τώρα, που έχει αποκαλυφθεί η πλήρης απουσία ιδεολογικής αναφοράς, αρνείστε να καταλάβετε την πλάνη σας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ένδεια πόρων, ιδεών, οραμάτων, αξιών που βιώνουμε σήμερα (ή ακόμα σωστότερα που έχει αντiληφθεί και ο πλέον αδαής σήμερα), μαζί με την ακραία αύξηση των εξ' επαγγέλματος πατριωτών της Χ.Α. Αδυνατείς να καταλάβεις ότι η Χ.Α είναι το τελευταίο οχυρό των κατατρεγμένων του δικού σου αξιακού συστήματος - κακώς βέβαια- οι οποίοι πλέον ως μη χρήσιμοι διώκονται ανηλεώς και απροκάλυπτα απο τους ταμπελο-εφευρέτες καρεκλοκένταυρους. Το χειρότερο όλων είναι ότι μόλις πρόσφατα ανακάλυψες τη βία ενώ αυτή υπήρχε καθημερινά και εκφραζόταν ακραία από κάθε μπλε, πράσινο ή κόκκινο κομματόσκυλο. Αυτή λοιπόν την ανάγκη ένταξής σου σε μια ιδεολογική ομάδα (τις γνωστές παπαριές δεξιοί, αριστεροί κλπ ) εκμεταλλέυτηκαν όλοι αυτοί και σου έδωσαν απλόχερα την ταυτότητα-ταμπέλα που ζήταγες εφαρμόζοντας με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το "διαίρει και βασίλευε". Αδυνατείς, έστω και την ύστατη στιγμή, να κατανοήσεις ότι η μόνη περίπτωση να απαλλαγείς από αυτή τη νέα μορφή υποδούλωσης είναι η αποστροφή στο παρόν πολιτικό-κομματικό περιβάλλον.
Άραγε θυμάσαι πως ζούσες το 80 ή το 85? Θυμάσαι τα ανοικτά παράθυρα και τις ξεκλείδωτες πόρτες? Θυμάσαι τα παιδικά χαμόγελα και τις καλημέρες των ηλικιωμένων στους νέους? Τώρα που όλα αυτά χάθηκαν, χάρη στην είσοδο αρχικά των Αλβανών φονιάδων επί υπουργείας του σημερινού δοσίλογου πρωθυπουργού και αργότερα κάθε πεινασμένου μετανάστη, ακόμα προσβλέπεις στο ίδιο σύστημα? Ο Έλληνας αγαπημένε μου φίλε δεν ήταν ποτέ ρατσιστής ούτε είχε ξενοφοβικές τάσεις/εξάρσεις. Ένα απλό αποδεικτικό (ίσως όχι το πλέον ενδεδειγμένο αλλά επαρκέστατο θεωρώ) είναι ο ερχομός χιλιάδων Φιλιππινέζων εκείνες τις εποχές για πληρώματα και οικιακές βοηθούς. Θυμάσαι κανένα να ενοχλείτε με τους διαφορετικούς σε όψη εκπροσώπους της κίτρινης φυλής? Δεν φαντάζομαι...Και ξέρεις γιατί? Γιατί οι άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο μοχθώντας και δουλεύοντας τίμια σε καθημερινή βάση. Δεν λεηλέτησαν, λήστεψαν, κατέσφαξαν τον τοπικό πληθυσμό όπως έκαναν οι ορδές των αλλοδαπών μεταγενέστερα. Λυπάμαι που οι έλληνες προς ικανοποίησή σου δεν ανέπτυξαν ένα σύνδρομο Στοκχόλμης ώστε να ερωτευτούν τους θύτες αλλοδαπούς. Αν αυτό στα δικά σου και άλλων προοδευτικών τα μάτια φαίνεται ρατσισμός, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσεις κάποια πράγματα. Για την τιμή των όπλων σου αναφέρω ότι οι Έλληνες και το "ξένο" αποδέχονται, σε βαθμό άκρατου και άκριτου μιμητισμού μάλιστα, αλλά και καμίας μορφής ρατσιστική αντίληψη δεν έχουν (ορίζοντας αυτή ως φυλετικό, θρησκευτικό ή άλλο διαχωρισμό). Τώρα αν την εθνική υπαερηφάνεια την εκλαμβάνεις ως τέτοια τότε μάλλον βρίσκεσαι σε αδιέξοδη και επίπονη σύγχυση. Παρεπιπτόντως, οι πραγματικά παραδοσιακοί ρατσιστές είναι όλοι εκείνοι οι "ανεπτυγμένοι"-"πολιτισμένοι" στους οποίους θέλουμε να ομοιάσουμε. Δηλαδή στους σφαγείς ιθαγενών, τους αποικιοκράτες, τους ναζιστές, σκοταδιστές κλπ εκλεκτές ιδιότητες που έχουν επιδείξει στην ιστορική τους διαδρομή.

Ξύπνα καλέ μου φίλε...ίσως δεν είναι τόσο αργά. Η γενιά του Πολυτεχνείου, την οποία δοξάζεις, σε έφερε εδώ σήμερα. Μόνο που είσαι αρκετά μεγάλος και επαρκώς ευφυής για να πιστεύεις ότι το Πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα κάτι που είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των πεοχών. Το Πολυτεχνείο έφερε τη Χούντα του Ιωαννίδη και εν συνεχεία εγκαθιδρύθηκε η εγχώρια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Χούντα που 30τόσα χρόνια κάποιοι θέλετε να πιστεύετε και ονομάζετε ως δημοκρατία. Απλά και κατανοητά.


Για το γνήσιο
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

 
At 1/02/2013 05:34:00 μ.μ., Anonymous mafalda said...

Αγαπητέ Αποπάνω Ανώνυμε 14:00 μ.μ.

Σου ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων που σου χαλάω την φαντασίωση αλλά θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι το πρώτο κύμα μεταναστών (πακιστανούς κυρίως, ω τι φρίκη) τους έφερε η πολυαγαπημένη και υπερπατριωτική σου χουντίτσα ,για φτηνά εργατικά χεράκια.Γύυυυυρνα τώρα πλευρό και συνέχισε να κοιμάσαι τον ύπνο της ημιμάθειας και της μισαλλοδοξίας.

 
At 1/02/2013 05:47:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Καθε χωρα εχει τα σκουπιδια της , περα απο πολιτικες πεποιηθησεις. Στην Ελλαδα ειναι αυτοι που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους, αυτοι που καρφωναν τους γειτονες τους (ειτε στους κατακτητες ειτε στους ΕΑΜιτες) για να τους παρουν την περιουσια, το ενα 10? 20? % που θα ηθελαν να μπορουν ελευθερα να βιαζουν ανηλικα (αν μπορουσαν να το κανουν χωρις συνεπειες και κοινωνικη κατακραυγη) και ισως ενα αντιστοιχο ποσοστο , οπου αν γινταν η ερωτηση, (σε κοινωνικο κλιμα που θεωρουσε καθε απαντηση αποδεκτη) θα ελεγαν οτι θα επρεπε να στειρωσουν ολους τους ομοφυλοφιλους / αλλοδαπους κλπ.
Στη ναζιστικη Γερμανια, τα παραθυρα των εβραιων τα εσπαγε το 1-2% - οι υπολοιποι νοικοκυραιοι, (οπως και στην Ελλαδα) απλως ανεχονταν, ή ακομα δικαιολογουσαν τους ναζι ("ναι, αλλα και οι εβραιοι εχουν κανει τοσα στην χωρα μας, και αυτοι σκοτωνουν και δολοφονουν - μια αντιστοιχη θεωρια των ακρων¨"
Το θεμα ειναι απλως, οτι αν το 10% του ελληνικου λαου ψηφιζει μια συμμορια απο υποδικους για συνεργεια σε ληστεια (Κασιδιαρης) και καταδικασμενους για τρομοκρατικες ενεργειες (Μιχαλολιακος) και χαιρεται να τους βλεπει να μαχαιρωνουν ομοφυλοφιλους, γυναικοπαιδα με το λαθος χρωμα (ΟΧΙ απαραιτητα παρατυπους μεταναστες - το ειπαν αλλωστε,, ΔΕΝ υπαρχουν νομιμοι μεταναστες στην Ελλαδα) - και τα καναλια τους δινουν χρονο, δειχνει οτι η ανοχη ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει.
Οπως δεν κανουμε γκαλοπ αν σας αρεσει να βιαζετε ανηλικα, αν θελετε να ευνουχισουμε ολους τους ομοφυλοφιλους, ετσι εκλογες δεν νομιμοποιουν μια συμμορια δολοφονων (η 17Ν ειχε 40-50% ποσοστα αποδοχης - γιατι ειναι φυλακη ο Κουφοντινας?) - αν μια χωρα εχει ποσοστο 20 η 30% στους βιαστες ανηλικων, ΔΕΝ τους κανει νομιμους. Απλως σημαινει οτι η χωρα εχει χασει την ηθικη της πυξιδα και παραδερνει. Οπως η Χιτλερικη Γερμανια χρειαστηκε μετα κατοχη και επανεκπαιδευση για να ξεπερασει η κοινωνια τον ναζισμο της, ετσι πιθανοτατα θα χρειαστει και η ελλαδα, Μεχρι τοτε αυτοι που εξηγουν / δικαιολογουν το ναζισμο, απλως τον ενισχυουν - και θα εχουν ευθυνες για αυτο.

 
At 1/02/2013 05:55:00 μ.μ., Blogger xtina said...

για όσους προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το Κακό κάτω από μια ταμπέλα φυλής ή κουλτούρας: πώς θα σας φαινόταν να σκεφτούμε τότε το φύλο.Τα τεκμήρια είναι αδιάσειστα, αιώνες απαξίωσης, αποκλεισμού, κακοποίησης, θανάτωσης γυναικών από τους άντρες (στα περισσότερα μήκη και πλάτη του πλανήτη, μαζικά και διαχρονικά). Κι όμως εμείς, προσπαθούμε να σκεφτόμαστε κατά περίπτωση, ανάλογα με τις συνθήκες, να μην γενικεύουμε. Και να εξακολουθούμε να σας αγαπάμε.Και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο, μαζί.
Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε νηφάλιοι και υποστηρικτικοί ο ένας στον άλλο, γιατί εγκλήματα τόσο στυγερά αποτελούν τραύμα τόσο για τον κύκλο των άμεσα πληγέντων, όσο και για το συλλογικό σώμα.

 
At 1/02/2013 05:58:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Καθε χωρα εχει τα σκουπιδια της , περα απο πολιτικες πεποιηθησεις. Στην Ελλαδα ειναι αυτοι που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους, αυτοι που καρφωναν τους γειτονες τους (ειτε στους κατακτητες ειτε στους ΕΑΜιτες) για να τους παρουν την περιουσια, το ενα 10? 20? % που θα ηθελαν να μπορουν ελευθερα να βιαζουν ανηλικα (αν μπορουσαν να το κανουν χωρις συνεπειες και κοινωνικη κατακραυγη) και ισως ενα αντιστοιχο ποσοστο , οπου αν γινταν η ερωτηση, (σε κοινωνικο κλιμα που θεωρουσε καθε απαντηση αποδεκτη) θα ελεγαν οτι θα επρεπε να στειρωσουν ολους τους ομοφυλοφιλους / αλλοδαπους κλπ.
Στη ναζιστικη Γερμανια, τα παραθυρα των εβραιων τα εσπαγε το 1-2% - οι υπολοιποι νοικοκυραιοι, (οπως και στην Ελλαδα) απλως ανεχονταν, ή ακομα δικαιολογουσαν τους ναζι ("ναι, αλλα και οι εβραιοι εχουν κανει τοσα στην χωρα μας, και αυτοι σκοτωνουν και δολοφονουν - μια αντιστοιχη θεωρια των ακρων¨"
Το θεμα ειναι απλως, οτι αν το 10% του ελληνικου λαου ψηφιζει μια συμμορια απο υποδικους για συνεργεια σε ληστεια (Κασιδιαρης) και καταδικασμενους για τρομοκρατικες ενεργειες (Μιχαλολιακος) και χαιρεται να τους βλεπει να μαχαιρωνουν ομοφυλοφιλους, γυναικοπαιδα με το λαθος χρωμα (ΟΧΙ απαραιτητα παρατυπους μεταναστες - το ειπαν αλλωστε,, ΔΕΝ υπαρχουν νομιμοι μεταναστες στην Ελλαδα) - και τα καναλια τους δινουν χρονο, δειχνει οτι η ανοχη ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει.
Οπως δεν κανουμε γκαλοπ αν σας αρεσει να βιαζετε ανηλικα, αν θελετε να ευνουχισουμε ολους τους ομοφυλοφιλους, ετσι εκλογες δεν νομιμοποιουν μια συμμορια δολοφονων (η 17Ν ειχε 40-50% ποσοστα αποδοχης - γιατι ειναι φυλακη ο Κουφοντινας?) - αν μια χωρα εχει ποσοστο 20 η 30% στους βιαστες ανηλικων, ΔΕΝ τους κανει νομιμους. Απλως σημαινει οτι η χωρα εχει χασει την ηθικη της πυξιδα και παραδερνει. Οπως η Χιτλερικη Γερμανια χρειαστηκε μετα κατοχη και επανεκπαιδευση για να ξεπερασει η κοινωνια τον ναζισμο της, ετσι πιθανοτατα θα χρειαστει και η ελλαδα, Μεχρι τοτε αυτοι που εξηγουν / δικαιολογουν το ναζισμο, απλως τον ενισχυουν - και θα εχουν ευθυνες για αυτο.


Για τον ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ -
α) Παρα την πλυση εγκεφαλου που σου εχουν κανει, η ιδια η Ελληνικη Αστυνομια δηλωνει οτι 1. εχουμε απο τα μικροτερα ποσοστα εγκληματικοτητης στην Ευρωπη 2. Η εγκληματικοτητα εχει ουσιαστικα μεινει σταθερη τα τελευταια 5 χρονια.
β) Οι ΧΑ ΔΕΝ εχουν κανενα προβλημα με τους εγκληματιες (ειδες κανενα να προσπαθει να λυντσαρει το δολοφονο της Ξανθης?) - εχουν ομως με οσους δειχνουν μαυροι, τους γκεη και τις λεσβιες και τους αριστερους.
γ) Ειναι αστειο να προσπαθεις να πεισεις οτι η αναγκη νομου και ταξης οδηγει να ψηφιζονται μαφιοζοι και εγκληματιες καταδικαζμενα για βιασμους, ληστειες, βαριες σωματικς βλαβες - το αναποδο, ειναι η ηρωοποιηση της παραβατικης συμπεριφορας που οδηγει σε αυτους
δ) Αυτο που περιγραφεις "Η ιδανικη, ασφαλης Αθηνα πριν ερθουν οι ξενοι " ειναι ακριβως το ΑΠΟΣΤΑΛΑΓΜΑ του φασισμου. Προφανως ΔΕΝ εχει ζησει εκτος Ελλαδα - εγω ημουν 15 χρονια Αγγλια και 7 Ολλανδια, και αυτα που περιγραφεις για την εγκληματικοτητα υπηρχαν και εκει - λεγεται ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ - αλλα δεν φυτρωσαν εκει ναζι συμμοριες
ε) ΟΙ ελληνες φυσικα και αποδεχτηκαν τις φιλιππινεζες - σαν δουλες τους - ενα εθνος αλητηριων τεμπεληδων και διεφθαρμενων θελει και καποιον να δουλευει - οι ξενοι ΔΕΝ διοριζονται με μεσο στο δημοσιο, ΔΕΝ ψηφισαν στις εκλογες αυτους που μας εφεραν εδω , ΔΕΝ βγαινουν σε συνταξη στα 35, ΔΕΝ πινουν φραπεδουμπες στις πλατειες απο τις 10 το πρωι - ο ξενοι δουλευουν για να κοπροσκυλιαζουν (βριζοντας τους ξενους) οι ελληναραδες.

 
At 1/02/2013 06:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Χριστος

Λες ανακρίβειες αλλά επειδή δεν θέλω να ανοίγω διάλογο με συνσχολιαστές, θα σου πω μόνο τούτο: αφού ντρέπεσαι για την παρωχημένη ρωμιοσύνη του συντηρητικού κυρ-Μήτσου αντιμετωπίζοντάς τον υπαρξιακά ως μπαγιάτικη τσιπούρα ιχθυοτροφείου αρνούμενος να προβείς σε ειλικρινή διάλογο και κοινούς συμβιβασμούς μαζί του, τότε στις επόμενες εκλογές να πας ως “ασυμβίβαστα προοδευτικός” που είσαι να ζητήσεις ψήφο από τις δαντελωτές μας ακρογιαλιές, τα ιστορικά μας μνημεία, τα όρη, τα ψηλά βουνά, τον Μανδραβέλη, τον Δήμου και τον Τριαρίδη.
Και ύστερα, απογοητευμένοι εσύ και το σινάφι σου από το αποτέλεσμα, μπείτε σε ένα λεωφορείο και τραβάτε για μεταμεσονύχτια πατσά αρνίσια με μπόλικο μπούκοβο, να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Μόνο που στο μεταξύ το κενό που θα αφήσετε για πολλοστή σε κυβερνητικό επίπεδο, θα κληθούν απ’ τους Μήτσους να το γεμίσουν οι κρυψίνοες εκείνοι που -επιφανειακά και υστερόβουλα- θα υποκριθούν πως τον σέβονται, τον εκτιμούν και λαμβάνουν τις επιθυμίες και τους φόβους του σοβαρά υπόψη.
Όσο για το σχόλιό σου για εκείνους που καταλήγουν να δικαιολογούν εμμέσως ορισμένες ναζιστικές πρακτικές, πες μας την άποψή σου και για όσους προέβησαν σε φιλο-σοβιετικές ρητορείες και τον Στάλιν τον αποκηρύσσουν (κι αυτό όχι πάντα), με τρόπο επιδερμικό για το θεαθήναι. Όταν ο ναζιστικός σταυρός σε ενοχλεί αλλά το σφυροδρέπανο το εξωραΐζεις συνειδησιακά και αντιδράς με σφοδρότητα στην λεγόμενη «εξίσωση των άκρων», δεν υπάρχει περιθώριο ειλικρινούς και τίμιου διαλόγου. Όλη αυτή η όψιμη υπερδιέγερση ενάντια στους υποστηρικτές πρώην αυταρχικών και δολοφονικών καθεστώτων που εξαντλείται σχεδόν αποκλειστικά προς τα ακροδεξιά, αλλά την ακροαριστερά την κάνει κουπεπέ και ντιριντάχτα στον δημόσιο διάλογο, αποτελεί συνυπεύθυνο μέρος του όλου προβλήματος που βγήκε φέτος μέσα απ’ το βόθρο.
Να σου πω και κάτι τελευταίο κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου; Ας αφήσουμε τους μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες στη βουλή και ποιος ξέρει, σε 30-40 χρόνια οι διάδοχοί τους θα είναι «ιντελεκτουέλ» και σοφιστικέ, σαν τους σημερινούς κομουνιστές που δεν έχουν καμία σχέση με τους σφαγείς και κατσαπλιάδες του παρελθόντος, αλλά αντιθέτως γράφουν λογοτεχνία, ποίηση και συνθέτουν αξιόλογα μουσικά άσματα. Στην ακροαριστερά δόθηκαν κάμποσες δεκαετίες προσαρμογής, ας γίνει το ίδιο και με την ακροδεξιά. (Καλο; Και γαμώ!)

 
At 1/02/2013 06:45:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Ωραία ιστορία αυτή με τους Φιλλιπινέζους, οι οποίοι και μόνο λόγω της γεωγραφίας της χώρας προέλευσής τους, ήρθαν μέσω νομίμων οδών και σε μικρότερους αριθμούς. Επίσης σε καμία περίπτωση η απόγνωσή τους δεν άγγιζε αυτή του μετανάστη από της χώρες της κεντρικής Ασίας ή τα κύματα των γειτόνων από την Ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ.

Η μεγαλύτερη ύβρις, όμως, όσων αναπαράγουν την ακροδεξιά προπαγάνδα είναι πως ξεχνούν τα εκατομμύρια των Ελλήνων μεταναστών, που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο και γνώρισαν και αυτά τον τυφλό ρατσισμό των ντόπιων. Εμείς οι Έλληνες, ένα έθνος μεταναστών, να συμπεριφερόμαστε έτσι σε ανθρώπους που απλώς δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν με τα δικά μας προνόμια.

Κανονικά δεν πιστεύω στο πεπρωμένο, σκέφτομαι όμως ώρες ώρες πως με την κρίση ήρθε η δική μας σειρά να ξεπληρώσουμε τα γραμμάτια στη μοίρα. Για το πως συμπεριφερθήκαμε στον Αχμέτ από το Πακιστάν που κατέληξε σχεδόν δούλος στη Μανωλάδα και στη Σβετλάνα, κόρη ανθρακωρύχου από το Ντόνετσκ, που παρά τη θέλησή της έκανε άντρες πολλά καθίκια της κοινωνίες μας. Στην αφήγηση περί εγκληματικότητας πολύ βολικά ξεχνάμε το πως και εμείς εγκλιματίσαμε σε βάρος αυτών των ανθρώπων. Οργανωμένα και εν γνώσει μας.

Ας εξανδραποδίσει, λοιπόν, η ελληνική κοινωνία τους μετανάστες που πέφτουν τώρα στα χέρια της. Αλλά ας έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της, πως η ζωή μπορεί να κάνει κύκλους και πως ίσως η γενιά των παιδιών της χρειαστεί να βρεθεί στο εξωτερικό με τους όρους των παππούδων τους. Ο κυρ Γιόχαν στο Ντίσελντορφ και ο κυρ Μήτσος στην Κυψέλη (ωραίος αχυράνθρωπος και αυτός).

Α, και κάτι ακόμα για τον κυρ Μήτσο από στην Κυψέλη. Συμφωνούμε, η αριστερά δεν τον προσέγγισε σωστά. Ο κυρ Μήτσος όμως γιατί ξέχασε τόσο γρήγορα την ιστορία που διδάχθηλε στο σχολείο και για την οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά για να σημειώσει τη διαφορετικότητά του από τον "ξένο" και ψηφίζει ένα ναζιστικό κόμμα εν γνώσει του, αν και τόσοι και τόσοι του έχουν πει τι εστί ΧΑ. Αν δεν καταλαβαίνει ένα τόσο ευθύ μήνυμα ο κυρ Μήτσος, πως περιμένει κανείς από την αριστερά να καταφέρει να τον πείσει για άλλα ζητήματα; Αν γνωρίζει ποια είναι η ΧΑ και την ψηφίζει εν γνώσει του, τι υποδηλώνει αυτό για τον κυρ Μήτσο;

Και υπόψιν, αν κάποιος υπερασπίζεται τον κυρ Μήτσο στην Βόρεια Ευρώπη, όπου έχει γίνει η καρικατούρα του τεμπέλη, αυτή είναι η αριστερά. Οι πατριωτικές κυβερνήσεις πολύ εύκολα τον χαρακτήρισαν σε όλα φαύλο και καλοπερασάκια για να σώσουν το δικό τους τομάρι και να συνεχίσουν το πάρτυ μετά φίλων.

 
At 1/02/2013 06:54:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

@Aνωνυμος -
ΔΕΝ θα ανοιξω διαλογο μαζι σου - ο καθενας εχει τα ορια του.
ΔΕΝ ζηταω ψηφο απο κανενα.
ΔΕΝ ειμαι αριστερος ΟΥΤΕ δεξιος - ΔΕΝ με ενδιαφερει ο Σταλιν (αν και εχω την υποψια, οτι τα ιδια σκουπιδια που στην ελλαδα υπερσπιζονται την ΧΑ, τα ιδια θα εσφαζαν τους εβραιους στην ΕΣΣΔ του Σταλιν - βλεπεις, ολα τα γουρουνια εχουν το ιδιο προσωπο..
ΔΕΝ ειναι ΘΕΜΑ πολιτικης - τα σκουπιδια που δερνουν και μαχαιρωνουν γυναικοπαιδα, ικετες και ομοφυλοφιλους, το προσωπο του κτηνους που θα ελεγε και ο Χατζηδακις (λες κι το εγραψε για τον Κασιδιαρη) αντιμετωπιζονται νομικα η με αυτοδικια - ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2% ειτε το 20% ειτε το 50%.
Και οσοι τους υπερσπιζονται αρχιζουν και τους μοιαζουν.

 
At 1/02/2013 07:12:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Ανώνυμε των 6:30,

Για να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου με τέτοια επιχειρήματα, θα πρέπει πρώτα να διαβάσεις ιστορία και να καταλάβεις ποιοι είναι αυτοί που αποκαλείς "σφαγείς και κατσαπλιάδες", τι έκαναν, ενάντια ποιου ξεκίνησαν να πολεμάνε και εν τέλει τι έπαθαν. Και επίσης απέναντι σε τι "κυρίους και παρθένες" βρέθηκαν.

Και οκ, στην κριτική σου περί ΚΚΕ και Στάλιν έχει δίκιο. Όποιος υποστηρίζει έναν από τους μεγαλύτερους εγληματίες στην ιστορία της ανθρωπότητας (μετά από όσα έχουν μάθαμε μετά την πτώση του τείχους) απλώς αδικεί τον εαυτό του. Θα πρέπει όμως να καταλάβεις την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στον κομμουνισμό και τον ναζισμό (αφού τη ΧΑ μου συγκρίνεις). Μπορεί στον ολοκληρωτισμό του χαρακτήρα τους και οι δυο αυτές ιδεολογίες να πηγαίνουν χέρι-χέρι, όμως η μία μιλάει για ισότητα και η άλλη για ανωτερότητα του ενός ανθρώπου από τον άλλο. Όταν ξεκινάει κανείς από μια τέτοια βάση μίσους, το αποτέλεσμα πάντοτε μα πάντοτε το ίδιο θα είναι. Βία και καταπίεση.

Υ.Γ. Όσο πιο γρήγορα καταλάβει το δεξιό "κέντρο" πως δεν είναι όλοι οι αριστεροί κομμουνιστές και πως η πλειονότητα τους θεωρεί τον Στάλιν εγκληματία, τόσο πιο εύκολα θα πάψει να αναπαράγει επιχειρήματα επιπέδου δημοτικού, που το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο αδιάβαστο.

Btw κατσαπλιάδες που να έχουν γράψει τέτοια ποίηση και μουσική όσο η γενιά του Θεοδωράκη (εκείνη η παλιά που λες), η σύγχρονη αριστερά πασχίζει ακόμα να βρει μαζί με την υπόλοιπη χώρα.

 
At 1/02/2013 07:19:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Theo, μπορεί να διαφωνούμε για το πως ορίζεται η ελευθερία της έκφρασης, τι είναι η βλασφημία, τι σάτυρα και τι τέχνη, αλλά η απάντησή σου για την πίστη των αλλόθρησκων (με την στενή σημασία της έννοιας της λέξης) και την θρησκευτικότητα των αρχαίων Ελλήνων είναι απόψεις που θα χαιρόμουν να ακούω και να συζητώ με άτομα τις Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 
At 1/02/2013 07:54:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

@ Michael: Η ¨λεγόμενη¨ Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κατά ένα μέρος να είναι αντισταλινική -δεν θα έπαιρνα όρκο για το Αριστερό Ρεύμα-όμως ΣΥΣΣΩΜΗ συντάσσεται με κάθε λογής κατσαπλιάδες -Φωτόπουλους, Μπαλασόπουλους, Λυμπερόπουλους, μπαχαλάκηδες και λοιπές ¨προοδευτικές¨ δυνάμεις.

Η μεγάλη πλάκα θα γίνει αν χρειαστεί να κυβερνήσει -κάτι που νομίζω ότι κατά βάθος απεύχεται. Τότε να δούμε τι θα τους κάνει όλους αυτόύς!

 
At 1/02/2013 08:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@michael

Όσο πιο γρήγορα καταλάβει το αριστερό «κέντρο» πως δεν είναι όλοι οι νεόκοποι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής φασίστες και πως η πλειονότητά τους θεωρεί το έργο του Χίτλερ πολιτισμικό και ηθικό ανοσιούργημα, τόσο πιο εύκολα θα πάψει να αναπτύσσει την προοδευτική της αντεπιχειρηματολογία για το ζήτημα σε νηπιακό επιπέδο, που την καθιστά κενή περιεχομένου.

 
At 1/02/2013 08:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και κάτι τελευταίο. Μια πολύ σοβαρή διαφορά του «μέσου» δεξιού από τον αντίστοιχο αριστερό, είναι πως αν σε μια συνάθροιση δεξιών, σηκώσει κάποιος τον αγκυλωτό σταυρό ή μαύρη σημαία θα φάει κλωτσιές που θα τις θυμάται μια ζωή. Ακόμη και το πουλί της επατετίας αν υψωθεί, πάλι θα γίνουν πολύ σοβαρά παρατράγουδα.
Σε αντίστοιχες αριστερές συγκεντρώσεις, τα σφυροδρέπανα και οι κόκκινες σημαίες κατακλύζουν τον χώρο, και δεν πέφτει ούτε ένα γιαούρτι σε εκείνους που τις κουνάνε. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αξιώνω να εκσφενδονιστεί τύπου “πρόβειο” μαζί με τον κεσέ, αλλά τουλάχιστον ένα χύμα στραγγιστό σακούλας, έτσι για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ. Μάλλον η υποκρισία αυτή λοιπόν, πάει πακέτο με εκείνη περί «απόλυτης δισανεξίας απέναντι στις ιστορικές καταβολές αυταρχικών ιδεολογιών μετά των συμβόλων τους», η οποία περισσεύει κι εκείνη σε μεγαδόσεις.

 
At 1/02/2013 09:40:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

@ Ανώνυμο 8:03

Δεν είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος -νεόκοπος ή μη- πολιτισμικό και ηθικό ανοσιούργημα το έργο του Χίτλερ και να ψηφίζει ΧΑ -να μην λέμε ό,τι θέλουμε! Εκτός αν είναι ηλίθιος -πράγμα που, τώρα που το σκέφτομαι, εξηγεί τα πάντα.

 
At 1/02/2013 09:43:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Ανώνυμε, πράγματι οι νεόκοπες κασιδιάρες ψυχές δεν ασπάζονται τον ναζισμό (πρακτικά δεν μπορούν άλλωστε όντας μη-άριοι). Παρόλα αυτά, με την ψήφο τους, την ανώτατη κατοχυρωμένη έκφραση των πολιτικών τους δικαιωμάτων σε μια Δημοκρατία-να-την-κάνει-ο-θεός, πάνε και στηρίζουν τη ΧΑ. Η οποία ξέρουν πλέον πολύ καλά τι πρεσβεύει, πως χαιρετάει το "καθαρό" χέρι του αρχηγού της και πόσο εγκληματικές προσωπικότητες είναι τα πρωτοπαλίκαρα του.

Ας δεχτούμε όμως πως αυτός ο κόσμος ψηφίζει από αντίδραση προς το μεταναστευτικό ζήτημα. Σκληρή στην πράξη είναι και η αντιμετώπιση των μεταναστών και από την παρούσα κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν καλύπτονται από αυτή οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής; Αν, μάλιστα, ψάχνουν για κόμμα που να συνδυάζει μαζί και τον αντιμνημονιακό λόγο, γιατί δεν στράφηκαν τότε προς τους Καμμένους Έλληνες; Μήπως γιατί γουστάρουν τη σκληρή γλώσσα και τις πράξεις της ΧΑ; Τι μας διδάσκει η αντίδραση στα χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη;

Και σου ξαναλέω, δέχομαι πως όλοι οι νέοι ψηφοφόροι των αυγών δεν είναι συνειδητοποιημένα φίδια (σόρρυ, φασίστες, μου ξέφυγε). Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι απόψεις που τους αρέσουν δεν είναι φασιστικές. Άρα, κατά συνέπεια είναι και οι ίδιοι φασίστες. Αδιάβαστοι και μη συνειδητοποιημένοι, αλλά φασίστες.

Και μια άλλη διαφορά κομμουνιστών και φασιστών που μου ήρθε τώρα στο μυαλό με τη συζήτηση. Τουλάχιστον όσοι ψηφίζουν το ΚΚΕ (οι λίγοι που απέμειναν να λατρεύουν τη σέχτα του Περισσού) δεν ντρέπονται να αποκαλούν τους εαυτούς κομμουνιστές. Οι ψηφοφόροι της ΧΑ, όμως, τσινάνε στον χαρακτηρισμό φασίστες. Νομίζω αυτό από μόνο του λέει πολλά.

 
At 1/02/2013 09:43:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Α.Ν., Με προβληματίζουν πάρα πολύ οι συνεργασίες του Σύριζα και η αόριστη ρητορική του. Το γεγονός κλείνει το μάτι δεξιά και αριστερά στις διάφορες ομάδες πιέσεις, αφήνοντας να αχνοεννοηθεί πως η άδικη νομή θα συνεχιστεί κανονικά, αν πάρει μπρος η μηχανή και βρίσκεται αυτός στα πράγματα.

Αλλά ας μην αποδίδουμε τόσο εύκολα τα παραπάνω παλικάρια στην Κουμουνδούρου. Εκτός και αν θέλουμε να πιστεύουμε πως η ΣΚΑΪ-Μέγκα πραγματικότητα του μισού καρέ είναι και αληθινή. Ο Φωτόπουλος πηγαίνει από κοντά, αλλά μέχρι στιγμής πόρτα τρώει και ο Λυμπερόπουλος μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ προς τα πιο δεξιά κοίταζε. Ασε του "μπαχαλάκηδες" στην άκρη γιατί δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για το ποιοι κρύβονται κάτω από τις κουκούλες.

 
At 1/02/2013 09:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κανένα σχόλιο για την απαξιωτική χρήση της λέξης ..μουνιά.. κρίμα...
Είναι κι αυτό ρατσισμός και καθόλου κρυφός...

 
At 1/02/2013 10:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν επιτρέπεται, Ολντ Μπόι, θα δημοσίευες σχόλιο του τύπου "Η λύση είναι απλή: σφαίρα στον κρόταφο" αν ήταν από χρυσαυγίτη; Και σου κάνει για αντιρατσιστής ένας κύριος που προτείνει τέτοιες "λύσεις", που ζητάει την ξένη κατοχή και "επανεκπαίδευσή" μας και που μας βαπτίζει συλλογικά ως "έθνος αλητηρίων τεμπέληδων και διεφθαρμένων"; Να τους χαίρεσαι τέτοιους... συνοδοιπόρους.

 
At 1/02/2013 11:23:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

@Ανωνυμε των 08¨03
Οσο πιο γρηγορα καταλαβει το δεξιο κεντρο οτι η αμεση απαγορευση της ΧΑ ΔΕΝ ειναι θεμα πολιτικο, αλλα καθαρα ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ,
οσο πιο γρηγορα καταλαβει οτι ουτε η ταξιδιωτικη οδηγια του State Department για τους μαυρους αμερικανους τουριστες (!!) που κινδυνεουν στην Ελλαδα,
ουτε το Ευρωπαικο Συμβουλιο για τους προσφυγες
ουτε Η Υπατη Αρμοστεια των ΗΕ για τους προσφυγεςκ
ουτε η Διεθνης Αμνηστεια
ουτε το BBC, New York Times, Guardian , Reuters
ειναι Συριζαιο, ΚΑτσαπλιαδες - ουτε καν Αριστεροι
θα παψει να υπερασπιζεται μαφιοζους δολοφονους (που προφανως, οπως και η ιταλικη μαφια ανθει λογω της απουσιας του κρατους )

 
At 1/03/2013 02:49:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο φασισμός στη ζωή –και κατ’ επέκταση στην ψυχή του μέσου ανθρώπου- είναι φυσική σταθερά. Τα υπόλοιπα ηθικοπλαστικά κατασκευάσματα (που ΚΑΛΩΣ φτιάχνουμε), αποτελούν πολιτισμικές μεταβλητές.
Κανείς σοβαρός συντηρητικός άνθρωπος δεν θα υποστήριζε οτι πρέπει να παραμείνουμε στο στάδιο του αυστραλοπίθηκου, αλλά διάολε, είναι εξωφρενικά υποκριτικό όταν συνομιλείς με προοδευτικά μυαλά να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον φασισμό εκλαμβάνοντάς τον ως «ατέλεια» της φύσης ή συστημική αστοχία της ανθρωπότητας, λες και ακούς τίποτα χριστιανούς να αναλύουν την έννοια του κακού και της αμαρτίας.
Ακούστε φίλοι προοδευτικοί. Την επόμενη φορά που θα συλλάβετε ένα κοινωνικο-πολιτικό όραμα παγκόσμιου βεληνεκούς με τον ευγενή στόχο να αυξηθεί το χάσμα μεταξύ ανθρώπου και ζούγκλας, κάντε το έχοντας όμως στο μυαλό σας οτι ο μέσος άνθρωπος ΕΙΝΑΙ εκ φύσεως ψιλο-φασίστας, παρτάκιας και ενίοτε κάθαρμα.
Με το να γουρλώνετε όλο έκπληξη τα μάτια σας μπροστά στο στοιχείου της ρατσιστικής συμπεριφοράς και των όποιων φασιστικών αντιδράσεων μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής διεργασίας σε στιγμές κρίσης και αδιεξόδου, αδικείτε τους εαυτούς σας και προσωπικά με κάνετε να αρχίσω να αμφισβητώ αν πράγματι είστε όσο πνευματικώς ανώτεροι ευαγγελίζεστε σε σχέση με τους «μικροαστούς» που απεχθάνεστε και αποκηρύσσετε. Και κάπου εδώ σταματάω γιατί αρκετά καταχράστηκα τον χώρο ήδη. Καληνύχτα σας και καλή χρονιά.

 
At 1/03/2013 05:18:00 π.μ., Anonymous michael said...

Ανώνυμε του 2:49, πραγματικά λυπάμαι αν το μίσος μέσα σου για τον ξένο -και γενικότερα τον οποιονδήποτε διαφορετικό είναι- τόσο μεγάλο, που θεωρείς τον μέσο άνθρωπο φύσει φασίστα και δεν μπορείς να πιστέψεις, ότι δεν νιώθει όλος ο κόσμος τα ίδια με σένα. Καραμπινάτα κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

 
At 1/03/2013 11:11:00 π.μ., Anonymous Α.Ν. said...

@ Michael: Αυτό το παραμύθι ότι οι μπάχαλοι που κρύβουν οι κουκούλες είναι εγκάθετοι της Αστυνομίας κλπ πάλιωσε και δεν πείθει πια κανέναν.

Απορώ που το επικαλείσαι στα σοβαρά. Το πιστεύεις στ'αλήθεια ή το λες έτσι, για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα;

 
At 1/03/2013 06:26:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Από τη στιγμή που μου λες ότι ο Φωτόπουλος και ο Λυμπερόπουλος πήγαν στον Σύριζα, επαναλαμβάνεις δηλαδή την προπαγάνδα ΣΚΑΪ, Μέγκα και των λοιπών αγνών ελληνικών ΜΜΕ, δεν περίμενα να αμφισβητήσεις την πολύ βολική εκδοχή περί σχέσεων Σύριζα με μπάχαλων. Παρόλα αυτά, θα σου συνιστούσα να μην είσαι τόσο απόλυτος λέγοντας πως η όλη η ιστορία "δεν πείθει πια κανέναν."

Επίσης θα σε προέτρεπα να μάθεις να παραμένεις ψύχραιμος, αλλά παράλληλα να μην δέχεσαι αμάσητη ότι πληροφορία σου ταΐζεται (το "νάφε και μέμνασο απιστείν," που έλεγε και ο Επίχαρμος). Τι εννοώ; Πάρε πχ το θέμα με τους μπαχαλάκηδες. Δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει αυτούς που δρουν στις πορείες με τον Σύριζα. Αντιθέτως, ουκ ολίγες κάμερες έχουν πιάσει αστυνομικούς με διάφορους κουκουλοφόρους να πηγαίνουν μαζί, χέρι-χέρι (είμαι σίγουρος πως θα έχεις δει κάποιο από αυτά). Τι κάνουν, λοιπόν, οι συγκεκριμένοι τύποι; Αν είναι αστυνομικοί -το συμπεραίνω αυτό επειδή τους βλέπω να συνεργάζονται με την αστυνομία- τι ρόλο βαράνε; Μασκαρεύονται απλώς για να πάνε σε μια πορεία και εν τέλει να μην κάνουν τίποτα;

Πρόσεχε τώρα. Δεν λέω πως όλοι όσοι τα σπάνε σε μια πορεία είναι ασφαλίτες. Σαφέστατα υπάρχει κόσμος που πάει για να τα σπάσει. Για ορισμένους νεαρότερους μάλιστα ίσως να αποτελεί και αυτοσκοπός. Για να αρχίσουν να τα σπάνε, όμως, πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου τα επεισόδια. Και πάντοτε αυτά ξεκινάνε από διάφορες παράξενες προσωπικότητες, που εμφανίζονται, πετάνε δυο μπουκάλια στα ματ και μετά εξαφανίζονται. Πολύ βολικά αυτό θα γίνει πάντοτε όταν ο κύριος όγκος της πορείας (και σχεδόν πάντοτε σε μεγάλες πορείες) είναι μπροστά από τη βουλή. Όταν δηλαδή θα ασκείται η μεγαλύτερη πίεση στο πολιτικό σύστημα.

Και δες τη μεγαλύτερη εικόνα. Μην βλέπεις την κάθε πορεία ξεχωριστά. Σκέψου πως αν δεν υπήρχε ο δεδομένος φόβος των επεισοδίων, σε κάθε πορεία ο αριθμός του κόσμου όλο και θα αυξανόταν. Μετά από τρία χρόνια σκληρότατων μέτρων και με την ανεργία στα ύψη, γιατί να μην υποθέσουμε πως σε μια πόλη των 4 εκατ., θα εμφανιζόταν μισό με 1 εκατ διαδηλωτές; Τι θα μπορούσε πραγματικά να ψηφιστεί έτσι από μια έντρομη βουλή ανθρώπων που το μόνο που τους νοιάζει είναι η επανεκλογή τους.

Και πάλι, δεν σου λέω πως αυτομάτως η αμφισβήτηση μιας θεωρίας οδηγεί στην αντίθετή της. Αλλά πριν βάλουμε μια ταμπέλα -ιδιαίτερα μια καταδικαστική όπως "θεωρία συνωμοσίας"- θα πρέπει είτε να είμαστε βέβαια 100% για τη μια βερσίον, είτε να έχουμε ψάξει την άλλη και εμφανώς να μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν ευσταθεί. Πχ οι συνωμοσιολόγοι για το ότι οι Αμερικάνοι δεν πήγαν ποτέ στο φεγγάρι. Προσπαθούν να βγάλουν ψεύτες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δούλεψαν στο πρόγραμμα και γι' αυτό οι αιτιάσεις τους καταρρίπτονται εύκολα και με στοιχεία. Όμως το να μου πεις ότι δεν πιστεύεις πως οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορεί να δέχθηκαν τα μνημόνια γιατί εκβιάζονταν από σκάνδαλα ή για άλλα συμφέροντα των πολιτικών μας, δεν μπορείς να το αποκλείσεις χωρίς να κάνεις πρώτα έρευνα.

Και δεν χρειάζεται να ερευνάς την κάθε χαζομάρα. Για κάθε τι που υπάρχουν ενδείξεις όμως, θα πρέπει να κάνεις έναν κόπο πρώτα και να τσεκάρεις δυο τρία στοιχεία πριν εμφανιστείς τόσο κάθετος. Σόρρυ για την μεγάλη απάντηση.

 
At 1/03/2013 07:58:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

@ Michael: Ευχαριστώ πολύ για το μάθημα, αλλά δεν θα πάρω. Απεχθάνομαι τα στερεότυπα.

Αντί άλλης απαντήσεως επί του θέματος ΣΥΡΙΖΑ μπάχαλων, παραπέμπω στις πρόσφατες δηλώσεις Σκουρλέτη για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Δυστυχώς για σας, η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της!

Όσο για τα περί χαψήματος προπαγάνδας ΣΚΑΙ, ΜΕΓΚΑ κλπ, παρακαλώ να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας.
Συγγνώμη, αλλά δεν αναγνωρίζω και πολύ μεγάλη ευθυκρισία σε κάποιον που επιλέγει να εκπροσωπείται από τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη.

Nothing personal, αλλά ο διδακτικός τόνος και η επιχειρηματολογία που θεωρεί δεδομένη τη δική μου αφέλεια και τη δική σας οξυδέρκεια δεν μπορεί παρά να λάβει ανάλογου ύφους απάντηση.

 
At 1/03/2013 09:46:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Α.Ν., αν θέλεις να απαντήσεις, άφησε αυτά περί "στερεοτύπων", "διδακτικών τόνων" και στάσου σημείο προς σημείο σε αυτά που λέω. Όλα τ' άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Και καλύτερα ηλίθιος και να εκπροσωπούμαι από Λαφαζάνη και Στρατούλη, παρά έξυπνος και να εκπροσωπούμε από άτομα όπως ο Βορίδης, ο Μεϊμαράκης, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου, η Ντόρα, ο Σαμαράς, ο Μάνος, ο Τζήμερος ή ο Καμμένος (εσύ διαλλέγεις κόμμα.) Εκτός και αν είσαι από τους φίλους του Κουβέλη που ματώνει η καρδιά τους όταν ψηφίζουν τα μέτρα.

Υ.Γ. Δυστυχώς, όταν έχουμε φτάσει να θεωρούμε αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις την ταυτόχρονη ύπαρξη ενός μπουκαλιού, ενός κράνους και μιας αντιασφυξιογόνας μάσκας (που έγινε αδύνατον να κατέβεις σε ελληνική πορεία τα τελευταία χρόνια και να μη χρειαστείς μια, οπότε πολλοί προμηθεύτηκαν) τότε ο ΣΚΑΪ και το Μέγκα κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο Σκουρελέτης καλά τα είπε.

 
At 1/04/2013 01:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προς την mafalda

Δεν ανέφερα, ούτε υπερασπίστηκα καμία Χούντα. Προφανώς παντού βλέπεις φασίστες οι οποίοι πορφανώς έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό:απλά έχουν άλλη άποψη από σένα. Από τα γραφόμενά σου συμπεραίνω ότι είτε στερείσαι γραμματικών γνώσεων είτε νοημοσύνης. Γιατί δεν επέδειξα καμία μισαλλοδοξία (δηλαδή μίσος-μένος για την αντίθετη άποψη). Τουναντίον, εσύ ήσουν εκείνη που ειρωνεύτηκες και επιτέθηκες σε κάποιον του οποίου οι απόψεις δεν σε βρίσκουν σύμφωνο/η. Σε οικτήρω και προχωρώ...

Για τον Χρίστο
1) Δεν με απασχολεί τη λέει η Αστυνομία ή τη διαρρέουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Ξέρω τι επίπεδο ασφάλειας ένοιωθα τότε και τι τρόμο βιώνω τώρα.
2)Δεν είμαι Χρυσαυγίτης. Προφανώς παντούν βλέπεις φαντάσματα. Έγραψα με σαφήνεια ότι αποτελούν εξ' επαγγέλματος πατριώτες και κακώς οι πολίτες τους βλέπουν ως τελευταίο καταφύγιο. Βγάλε τα κόκκινα, μπλε, πράσινα γυαλιά σου και ξαναδιάβασε.
3)Έκανα την διαπίστωση που είναι απολύτως ακριβής. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η έλλειψη ισονομίας, η κοινωνική αναλγησία και η πολιτική εξαπάτηση οδήγησαν εκεί. Δεν το επικροτώ, απλά το διαπιστώνω-τεράστια διαφορά.
4)Μόνο περαστικά μπορώ να σου ευχηθώ. Σαφώς και έχω ζήσει εκτός Ελλάδας. Η διαφορά είναι ότι σεβόμουν τους νόμους του κράτους που με υποδέχθηκε.
5)Μια που είσαι λάτρης των στατιστικών σε ενημερώνω ότι δουλέύουμε περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο και χωρίς τα benefits που απολαμβάνουν στο εξωτερικό. Για τους βολεψάκηδες του κομματικού κράτους, δεν θα απολογηθώ εγώ. Επιπρόσθετα δεν θα λύσω το πρόβλημά σου ως Μισέλλην.

Για το γνήσιο
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

 
At 1/04/2013 06:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μάικλ, ο Σκουρλέτης θεωρεί προφανώς ότι απευθύνεται σε ηλιθίους.
Μην σπεύδεις να καταταγείς εθελοντής στη συγκεκριμένη ομάδα!

 
At 1/04/2013 07:44:00 μ.μ., Anonymous Κυρ Μητσος said...

"Ωραία ιστορία αυτή με τους Φιλλιπινέζους, οι οποίοι και μόνο λόγω της γεωγραφίας της χώρας προέλευσής τους, ήρθαν μέσω νομίμων οδών και σε μικρότερους αριθμούς. Επίσης σε καμία περίπτωση η απόγνωσή τους δεν άγγιζε αυτή του μετανάστη από της χώρες της κεντρικής Ασίας ή τα κύματα των γειτόνων από την Ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ."

Τι έγινε ρε Μιχάλη που υπογράφεις και στα εγγλέζικα το όνομά σου, εσύ που τα "ξέρεις" όλα, εντυπωσιάστηκες με τις Φιλιπινέζες; Δε το είχες σκεφτεί ποτέ αυτό ρε "πατριώτη"; Πώς έγινε τέτοιο θαύμα;

Άστο ρε Μιχάλη, μη το κουράζεις, αρλούμπες λες, τα επιχειρήματά σου δε στέκουν με αριθμούς… Πάω στοίχημα ότι δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου Φιλιπινέζα από κοντά, γιατί αν έβλεπες, άλλα θα έλεγες. Απλώς περνάς την ώρα σου, εκτονώνεσαι και λες ό,τι σου κατέβει, γενικεύσεις, χοντροκομμένες εξηγήσεις, ευσεβείς πόθοι, "προοδευτικές" αρλούμπες και αριστερές ευαισθησιούλες μιας άλλης εποχής. Χώρια που τα δικά σου τα εγκλήματα τα κάνεις γαργάρα.

Ξύπνα Μιχάλη, πάνε αυτά πέρασαν, άλλαξαν οι καιροί και αγρίεψαν τα πράγματα, ανοχή τέλος. Μάθε ότι η ιστορία δε γράφεται στα σχολεία, αλλά στη βιοπάλη. Κατάλαβες Μιχάλη; Αμ, τώρα φαίνονται οι άντρες με τις φουστανέλες από τους άντρες με τις φουστίτσες, αλλά εσύ δε κοτάς να βγεις παρέκει από το εικονικό σου τσαρδάκι. Για αυτό σου λέω, κόψε το ριμάδι το ιντερνέτι και έλα να με βεις στο Σκαραμαγκά να σου μάθω τι εστί βερίκοκο... ζήτα τον κυρ Μήτσο.

 
At 1/04/2013 09:08:00 μ.μ., Anonymous mafalda said...

"Η γενιά του Πολυτεχνείου, την οποία δοξάζεις, σε έφερε εδώ σήμερα. Μόνο που είσαι αρκετά μεγάλος και επαρκώς ευφυής για να πιστεύεις ότι το Πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα κάτι που είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των πεοχών. Το Πολυτεχνείο έφερε τη Χούντα του Ιωαννίδη και εν συνεχεία εγκαθιδρύθηκε η εγχώρια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Χούντα που 30τόσα χρόνια κάποιοι θέλετε να πιστεύετε και ονομάζετε ως δημοκρατία. Απλά και κατανοητά."


Βρεεεεε "χρυσό" μου μαναράκι τα παραπάνω που έγραψες στο πρώτο σου σχόλιο είναι το βασικό "επιχείρημα" που χρησιμοποιούν όοοοοοοολοι οι χουντικοί σε όοοοολη την ελλάδα εδώ και 35 χρόνια!Άσε λοιπόν το εξυπνακίστικο υφάκι για αυτούς που μασάνε πραγματικά κουτόχορτο!Στην περίπτωση σου ξέρεις ποιο "ρητό" ισχύει ε; "Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί κτλπ κτλπ"
Γιατί όμως δεν το παραδέχεσαι ανοιχτά ότι είσαι φασιστρόνι;Ντρέπεσαι μανάρι μου;

YΓ.Μα τόσο απελπιστικά ηλίθιοι είστε όλα τα φασισταριά ρε γμτ;Τόσο ανόητοι που δεν καταλαβαίνετε ότι αρκεί να γράψετε δυο γραμμές για να προδοθείτε;

 
At 1/05/2013 12:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Προς Μαφάλντα

Όχι ρε συ δεν είναι αυτός ρατσιστής/φασίστας αυτοί είναι αλβανοί φονιάδες.

 
At 1/05/2013 02:23:00 π.μ., Anonymous blackboy1955 said...

Δεν είναι υποχρεωτικό να συζητάμε με τους φασίστες.

Απαντάμε μόνο στα επιχειρήματα.

Τις εξυπνάδες, τους χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα τα αφήνουμε για χρήση του δεξιού, νεοφιλελεύθερου φασισταριού.

 
At 1/06/2013 03:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Ανώνυμο1/03/2013 02:49:00

"Ο φασισμός στη ζωή –και κατ’ επέκταση στην ψυχή του μέσου ανθρώπου- είναι φυσική σταθερά. Τα υπόλοιπα ηθικοπλαστικά κατασκευάσματα (που ΚΑΛΩΣ φτιάχνουμε), αποτελούν πολιτισμικές μεταβλητές.
Κανείς σοβαρός συντηρητικός άνθρωπος δεν θα υποστήριζε οτι πρέπει να παραμείνουμε στο στάδιο του αυστραλοπίθηκου, αλλά διάολε, είναι εξωφρενικά υποκριτικό όταν συνομιλείς με προοδευτικά μυαλά να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον φασισμό εκλαμβάνοντάς τον ως «ατέλεια» της φύσης ή συστημική αστοχία της ανθρωπότητας, λες και ακούς τίποτα χριστιανούς να αναλύουν την έννοια του κακού και της αμαρτίας.
Ακούστε φίλοι προοδευτικοί. Την επόμενη φορά που θα συλλάβετε ένα κοινωνικο-πολιτικό όραμα παγκόσμιου βεληνεκούς με τον ευγενή στόχο να αυξηθεί το χάσμα μεταξύ ανθρώπου και ζούγκλας, κάντε το έχοντας όμως στο μυαλό σας οτι ο μέσος άνθρωπος ΕΙΝΑΙ εκ φύσεως ψιλο-φασίστας, παρτάκιας και ενίοτε κάθαρμα.
Με το να γουρλώνετε όλο έκπληξη τα μάτια σας μπροστά στο στοιχείου της ρατσιστικής συμπεριφοράς και των όποιων φασιστικών αντιδράσεων μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής διεργασίας σε στιγμές κρίσης και αδιεξόδου, αδικείτε τους εαυτούς σας και προσωπικά με κάνετε να αρχίσω να αμφισβητώ αν πράγματι είστε όσο πνευματικώς ανώτεροι ευαγγελίζεστε σε σχέση με τους «μικροαστούς» που απεχθάνεστε και αποκηρύσσετε. Και κάπου εδώ σταματάω γιατί αρκετά καταχράστηκα τον χώρο ήδη. Καληνύχτα σας και καλή χρονιά."

ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΑΡΧΗΓΕ ΓΚΟΝΤΕ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΞΙΖΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ...

 
At 1/07/2013 04:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προς mafalda

Παρότι αντιλαμβάνομαι ότι είναι χαμένος κόπος να συνομιλώ με λοβοτομημένα άτομα σαν κι εσένα, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια να σου εξηγήσω αυτό που αρνείσαι πεισματικά να δεις.

Είτε σου αρέσει είτε όχι τη Χούντα των συνταγματαρχών διαδέχθηκε η Χούντα του Ιωαννίδη. Επειδή μπορεί να πάσχεις από οικοιεθελή τύφλωση τονίζω ότι και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για Χούντα!!! Το Πολυτεχνείο λοιπόν δεν αποκατέστησε καμία δημοκρατία απλά άλλαξε η Χουντική φρουρά. Τώρα αν για σένα ήρθε η δημοκρατία, να το κοιτάξεις. Κατά την Χούντα Ιωαννίδη χάθηκε και η Κύπρος, ο φάκελος της οποίας πεισματικά κρατείται απόρρητος- από τους κατά εσέ-δημοκράτες. Όλως τυχαίως βέβαια η απώλεια της Κύπρου έφερε στα πράγματα τους σημερινούς δημοκράτες που μας ρουφάνε το αίμα 30 χρόνια. Λεπτομέρεια φαντάζομαι....Την Χούντα Ιωαννίδη λοιπόν διαδέχθηκε το σημερινό πολιτικό έκτρωμα το οποίο π.χ έχει φροντίσει ποικιλοτρόπως για το ακαταδίωκτο και την ασυλία των μελών του. Φαντάζομαι ότι αυτό αποτελεί ακραία έκφανση δημοκρατίας. Αποτέλεσμα όλου αυτού του καλοστημένου παιχνιδιού είναι το σημερινό χάλι.
Τώρα αν εσύ θεωρείς αυτός που ζεις σήμερα δημοκρατία ενώ 300 δοσίλογοι ψηφίζουν νόμους εν αγνοία σου, τότε πραγματικά σε λυπάμαι. Η διαφορά μας κορίτσι μου είναι η εξής απλούστατη: Για μένα και τότε υπήρχε Χούντα (δηλωμένη) και σήμερα υπάρχει Χούντα (εξαιρετικά ευφυώς μασκαρεμένη). Μάλλον λοιπόν δεν είμαι εγώ ο φασίστας.

Προφανώς ανήκεις στα ανθρωποειδή που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χαρακτηρίσουν γενοκτονία τα εγκλήματα των Ναζί στους Εβραίους-ΠΟΥ ΗΤΑΝ τονίζω γιατί μπορεί να μας βγάλεις και Ναζιστές ανθρωπάριο- αλλά τα αντίστοιχα των Εβραίων στους Παλαιστίνιους τα θεωρείς εκπολιτισμό, άμυνα κλπ.

Ακόμα πιο ελεεινό λοιπόν από το "πρωτογενές" εγκλημα (Χουντικών, Ναζιστών κλπ) είναι η στάση των πρώην θυμάτων που η θηριωδία εις βάρους τους αντί οδηγήσει σε έναν πιο σπλαχνικό τρόπο αντιμετώπισης, έχει απλά λειτουργήσει ως αέναη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα αδύσωπητα δικά τους εγκλήματα. Όπως λεέι ο λαός..."τα καλά και συμφέροντα".

Περαστικά σου λοιπόν μικρή μου αμοιβάδα-πολέμια του Φασισμού...

Για το γνήσιο
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

 
At 1/07/2013 09:54:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

@ Ανώνυμο 4.09΄: Απαντώντας στις ανιστόρητες ανοησίες της Μαφάλντα, λέτε ακόμη μεγαλύτερες ανοησίες. Τι μας λέτε; Ότι τη χούντα Παπαδόπουλου διαδέχτηκε η χούντα Ιωαννίδη (σωστό) που πρόδωσε,κατέστρεψε κλπ. Επειδή όμως -κατά την ασυνάρτητη άποψή σας- έχουμε και τώρα χούντα (αφού ψηφίζονται νόμοι που δεν είναι της αρεσκείας σας)καλό είναι να ξυπνήσουμε και να αναθέσουμε τη διακυβέρνηση σε γνήσιους Χουντικούς/Ναζιστές, ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι θα έχουμε πραγματική χούντα!!

Είναι προφανές ότι δεν τρώτε κουτόχορτο. Μήπως είστε κάτι πολύ χειρότερο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ιατρικής επιστήμης;

ΥΓ: Φαντάζομαι ότι θα θαυμάζετε τον εαυτό σας για την εμβρίθεια του σχολίου σας. Για ξαναδιαβάστε το. Βγάζει νόημα;

 
At 1/08/2013 09:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ μου είστε ηλίθιος, τυφλός, κολλημένος, εμπαθής...τι από όλα;

Σε ποιό από τα τρία σχόλια μου είπα να αναλάβουν την διακυβέρνηση Χουντικοί-Ναζιστές; Πόσο ΜΑΚΑΚΑΣ μπορεί να είναι κάποιος;;;

Εξ'αρχής μίλησα για Έλληνες (όχι με ρατσιστική πρόθεση αλλά ως προσδιορισμός απέναντι στις ταμπέλες δεξιοί, αριστεροί, πασόκοι κλπ)και πατριωτισμό. Όπως ίσως πλέον να καταλαβαίνεις (που αμφιβάλλω) όταν κάποιος λέει "αγαπώ την πατρίδα μου" αμέσως -ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΩΣ- του προσάπτονται χαρακτηρισμοί φασίστας, χουντικός κλπ. Γιατί δεν πρέπει να αγαπάμε αυτή τη ρημάδα τη χώρα. Πρέπει να ντρεπόμαστε που κοιτάζουμε με δέος τη σημαία γιατί είναι ένα κουρελόπανο. Πρέπει να φοβόμαστε να εκφράσουμε εθνική υπερηφάνεια γιατί έρχονται αμέσως οι ταμπέλες.
Οι μόνες αποδεκτές ταμπέλες-τυχαίο;- είναι οι κομματικές. Ο μόνος αποδεκτός τρόπος αυτοπροσδιορισμού. Και απο ότι βλέπω κάποιοι έχετε τόσες εμμονές, είστε τόσο ποτισμένοι με μίσος -βάσει πολιτικών-ιδεολογικών διαφορών που άλλοι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ-, που δεν υπάρχει σωτηρία. Λυπάμαι για σας και ακόμα περισσότερο για εμένα.

Όσο υπάρχουν ηλίθιοι σαν εσένα, τη mafalda και άλλους, ο εμφύλιος είναι προ των πυλών.


Για το γνήσιο
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

 
At 1/08/2013 05:21:00 μ.μ., Anonymous mafalda said...

Προς κουτόχορτο

Όλο σου το κείμενο "ξεχειλίζει" φασισμό και ρατσισμό,αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δεν σου φταίω εγώ. Φιλική συμβουλή :προσπάθησε να ακονίσεις (το ξέρω,σου βάζω δύσκολα) λίγο την αντιληπτική σου ικανότητα,υπάρχουν ειδικές ασκήσεις.

Προς Α.Ν.

"Ανιστόρητες" ανοησίες το ότι οι απανταχού φιλοχουντικοί χρησιμοποιούν μονίμως το εξής επιχείρημα : "το Πολυτεχνείο δεν έριξε την χούντα αλλά έφερε την ακόμα χειρότερη χούντα του Ιωαννίδη ενώ έιχαν αρχίσει οι διαδικασίες "φιλελευθεροποίησης" από τον Παπαδόπουλο άρα οι φοιτητές ήταν πράκτορες του Ιωαννίδη (διότι αυτή είναι η συνέχεια της πρότασης που δεν την έγραψε το κουτόχορτο για να μην προδοθεί εντελώς);
Αυτό δεν διατυμπανίζουν χρόνια τώρα οι κρυπτοχουντικοί και οι χρυσαυγίτες;
Δεν ισχυρίζονται επίσης ότι η γενιά του Πολυτεχνείου έφερε τη διεφθαρμένη μεταπολίτευση;Όταν κατέλυσαν την (ατελή με όλα τα στραβά της) δημοκρατία οι δικτάτορες το 1967 τι ισχυρίζονταν;Ότι έκαναν το πραξικόπημα για να μας σώσουν απο την φαυλοκρατία των προηγούμενων...Τα ίδια ακριβώς δεν ισχυρίζεται και ο κουτόχορτος με άλλα λόγια βέβαια αλλά η ουσία είναι η ίδια,ότι η μεταπολίτευση είναι παντελώς φαύλη, διεφθαρμένη κλπ κλπ...
Φιλική συμβουλή προς Α.Ν: άνοιξε και κανένα βιβλίο ιστορίας πριν κατηγορήσεις τους άλλους ως ανιστόρητους.

Φιλική συμβουλή και προς τους δυο : πηγαίνετε στην γωνία να δείτε αν έρχομαι.

 
At 1/08/2013 09:31:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

Προς Μαφάλντα: Τι δουλειά έχει το πραγματικό γεγονός ότι μετά το Πολυτεχνείο ήρθε η χούντα Ιωαννίδη με τα υπόλοιπα που αναφέρεις;
Το πρώτο είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ενώ τα άλλα αποτελούν ερμηνεία του γεγονότος. Θα πρέπει να αρνηθούμε το τι συνέβη, προκειμένου να καταρρίψουμε τις εκ του πονηρού ερμηνείες;

Κομφούζιο τα έχεις κάνει μέσα στο κεφάλι σου!

Φιλική συμβουλή: Μάθε να σκέφτεσαι στοιχειωδώς -πράγμα απ' ό,τι καταλαβαίνω λίγο δύσκολο.

ΥΓ: Δεν μου χρειάζεται το βιβλίο της Ιστορίας. Ήμουν εκεί.

 
At 1/09/2013 12:53:00 π.μ., Anonymous mafalda said...

Προς Α.Ν.

Με τιμά αφάνταστα το γεγονός ότι απαντήσατε μόνο στο δικό μου σχόλιο και όχι στον κύριο κουτόχορτο που σας αφιέρωσε ολόκληρη σεντονιάδα...
Στο προκείμενο τώρα...
Αρνήθηκα πουθενά την ΙΣΤΟΡΙΚΗ σειρά των γεγονότων;;;Αμφισβήτησα πουθενά ότι μετά τη χούντα του Παπαδόπουλου ακολούθησε η χούντα του Ιωαννίδη για να μου καταλογίσετε ότι γράφω ανιστόρητες ανοησίες;Μήπως τελικά εσείς πρέπει να μάθετε να διαβάζετε προσεκτικότερα πριν αρχίσετε να εκτοξεύετε κατηγορίες;Εγώ εστίασα στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν οι χουντικοί!

Aλήθεια εσείς όταν θέλετε να καταρρίψετε κάποιες εκ του πονηρού ερμηνείες τι κάνετε;Πώς απαντάτε σε έναν φασίστα όταν σας λέει πχ ότι οι φοιτητές που εξεγέρθηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973 ήταν πράκτορες του Ιωαννίδη;

 
At 1/09/2013 01:09:00 π.μ., Anonymous mafalda said...

Ωχ,διάβασα τις απαντήσεις του Α.Ν. στον michael και κατάλαβα...Πάσχο( ή μήπως Μπάμπη) ζεις εσύ μας οδηγείς...Και ήθελα να ανοίξω και διάλογο τρομάρα μου με τον "φιλοευρωπαιστή","εκσυγχρονιστή","φιλελεύθερο" φωτεινό παντογνώστη...Ζητώ συγγνώμη απο τον διαχειριστή,δεν θα επαναληφθεί...;Oπως ανέφερε και κάποιος παραπάνω "tις εξυπνάδες, τους χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα τα αφήνουμε για χρήση του δεξιού, νεοφιλελεύθερου φασισταριού."

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home