Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2013

Έκανε

Έκανε κρύο, έκανε φτώχεια, έκανε φόβο, έκανε βία, έκανε προπηλακισμούς, έκανε χειραγώγηση, έκανε ξεδιαντροπιά, έκανε καταναγκαστική εργασία, έκανε καταναγκαστική ανεργία, έκανε ομολογιακά δάνεια, έκανε τη γενιά των 98 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε Πρωτόπαπα, έκανε τέλματα κι αδιέξοδες λούπες, έκανε αντοχή, έκανε απώθηση, έκανε σύννεφα τώρα στον ουρανό, έκανε λες κι ο ήλιος θα σε έκανε να γράψεις αλλιώς, έκανε Κυριακή.
Έκανε μεγαλώνουμε, έκανε αλλάζουμε, έκανε δεν αλλάζουμε, έκανε γατόπαρδους, έκανε παρά φύση κερδισμένα στοιχήματα σωρό, έκανε την βαθιά αναληθοφάνεια της κάθε αληθινής ζωής, έκανε την ανυποχώρητη υπόνοια πως ένας μέρος όσων διαδραματίζονται διαδραματίζεται μόνο στο μυαλό σου.
Έκανε «ε και;», έκανε «και ποιός ο λόγος;», έκανε την μη ανεύρεση του λόγου, έκανε την υλική πολυτέλεια του να αναρωτιέσαι για τον λόγο, έκανε την ύπαρξή της απαραίτητη προϋπόθεση που κλείδωνε διαχρονικά με το ψυχικό υπόβαθρο.
Έκανε τη Μιμή Ντενίση μέσα στην μαύρη γούνα της, έκανε τον Βρόνσκι της Στυλίδας, έκανε το τρένο να φεύγει στις οκτώ, έκανε το ούζο στον Λευτέρη, έκανε το γέλιο του Λευτέρη, έκανε τη νύχτα που πάντα έρχεται σ΄άλλα μέρη, αλλά την αγαπάς τη νύχτα, ζεις στη νύχτα, είναι ήσυχα κι έχει ασφάλεια στη νύχτα.
Έκανε νέες μεγάλες πόρτες θα διαβείς, έκανε αυτό που θα έκανε την συντριπτική πλειοψηφία των άλλων ανθρώπων να χαίρονται και μόνο εσένα να μην ξέρεις τι σημαίνει και μόνο, έκανε τον Σταμάτη Μαλέλη να κερδίζει την κατάθλιψη και να το κάνει βιβλίο, έκανε εμένα να χάνω από την κατάθλιψη και να το κάνω ποστάκια.

9 Comments:

At 1/06/2013 04:55:00 μ.μ., Blogger Кроткая said...

http://www.youtube.com/watch?v=-kffv_bzIww

Πλατεία Βικτωρίας, Βαρβάκειος, Ευριπίδου, Σόλωνος, Αριστοτέλους.

Καλή χρονιά Όλντ

 
At 1/07/2013 12:49:00 π.μ., Anonymous kostasnik said...

Άμα κάνω τα ποστάκια σου βιβλίο θα βγεις και εσύ να πεις ψέμματα σαν το Μαλέλη ότι νίκησες τη κατάθλιψη;
Άμα σε ρωτήσει ψαρωμένος ο Μαλέλης "πως τα κατάφερες ρε μπαγάσα?" θα βγεις τουλάχιστον να του πεις ότι εσύ έχεις φίλους που σε αγαπάνε ενώ αυτός όχι;
Και αν τίποτα απ'όλα αυτά δε γίνει, και η χρονιά πάει χειρότερα από τη προηγούμενη και κάνει σεισμό και δυστυχία, θα βγεις μαζί μου στο δρόμο να πεις πως υπάρχει και μια καλύτερη χρονιά από τη προηγούμενη, η δικιά μας χρονιά, η χρονιά που θα αποφασίσουμε εμείς και κανείς άλλος για τις ζωές μας, και θα γράφουμε για την αγάπη απέναντι στο δικό τους μίσσος. Θα βγεις;

 
At 1/07/2013 01:30:00 π.μ., Blogger karagiozaki said...

Έκανε μια νέα αρχή ακούγοντας παλιά τραγούδια, έκανε άλλο ένα βήμα μπροστά, γράφοντας για τούτο και για κείνο -μες στην ομίχλη πέντε οχτώ- χάνοντας και κερδίζοντας ανάλογα με την ώρα και την αντοχή, έκανε τη νύχτα, έκανε τη μέρα, έκανε ζωή και τι άλλο να κάνει; την έζησε.

 
At 1/07/2013 02:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχεις κλινική διάγνωση από Ψυχίατρο για την κατάθλιψη; Ποιος ο λόγος να δηλώνεις δημόσια τέτοιο πράγμα; Επιζητάς τον οίκτο των άλλων; Virtual reality κάνεις.

 
At 1/07/2013 11:41:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

E αφού έκανε τρένο, έκανε και Αριστοτέλους, ας κάνει και καράβι…
http://www.youtube.com/watch?v=vwp8hNM8jNU
… αφού όμως συσχετίζεις τον Old Boy με τον “πάντα ήμουν αριστερός”
Μαλέλη, ας κάνει κάτι και γι’ αυτόν, να είναι πάντα καλά, να έχει την υγειά του.
http://www.youtube.com/watch?v=n6bfd5O8YW4

 
At 1/07/2013 11:41:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

Έκανε και κάτι ηλίθιους σαν τον παραπάνω ανώνυμο, που για να καταλάβουν αν κρυώνουν πρέπει να γράφει χαμηλές θερμοκρασίες το θερμόμετρο. Για να καταλάβουν ότι έχουν μυωπία πρέπει να το διαγνώσει οφθαλμίατρος και για να καταλάβουν πως ζουν πρέπει να διαγνώσει καρδιακούς παλμούς καρδιολόγος. Δεν γνωρίζω, ανώνυμε, έχεις επισκεφθεί ειδικό να διαγνώσει αν πάσχεις από αλεξιθυμία ή πρόκειται απλά για δυσλειτουργική δυσπεψία; Ξέρεις συχνά σχετίζονται αυτά.

Oldboy θα κάνει και διαλείμματα. Όλη η ύπαρξη είναι μία κατάθλιψη και όλοι μας ζούμε για τα διαλείμματα ζωής. Δες το έτσι και προσπάθησε να μην χάνεις κανένα διάλειμμα.

 
At 1/07/2013 05:17:00 μ.μ., Anonymous sunCoater said...

Οι ράθυμοι θα προσπεράσουν. Οι τρολ θα τρολάρουν. Κάποιοι θα αντιστοιχήσουν με τα κείμενα. Και κάποιοι θα μιλήσουν κλασικά για νέες αρχές και τέλη μόνο που είμαστε ακόμα πολύ κοντά για να τα δούμε.

 
At 1/07/2013 06:45:00 μ.μ., Blogger the truant said...

έκανε διάολε...έκανε.κι ένα αχ μου βγαίνει...να τ' αφήσω;

 
At 1/07/2013 08:22:00 μ.μ., Blogger lemon said...

Μερικές φορές νιώθω έντονα την ανάγκη να υπάρχει (πώς έχει λαικ το φεισμπουκ; έτσι), να υπάρχει λοιπόν "αγκαλιά" και "μούντζα" (πολύ καλά τα είπες Ζωή), γιατί μερικά λόγια δεν χρειάζονται κι άλλα λόγια αλλά μόνο αγκαλιές.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home