Πέμπτη, Ιανουαρίου 03, 2013

Πριν και πέρα από τις λίστες Λαγκάρντ


Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω, επειδή το σύστημα, το φορολογικό και το ευρύτερο, είναι δομημένο έτσι, ώστε να καρπούμαι και να μην πληρώνω αυτό που μου αντιστοιχεί. Να μην πληρώνω αυτό που μου αντιστοιχεί, άλλοτε παρανόμως, άλλοτε νομίμως, άλλοτε στις γκρίζες ζώνες μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, με την επισήμανση πως μερικοί νόμοι και μερικά φορολογικά παράθυρα είναι πιο χυδαία και πιο άδικα από την μεγαλύτερη γκάμα των παρανομιών. Κι επειδή η χυδαιότητα και η αδικία πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να χωνευθούν, έρχονται να αναλάβουν δράση αφενός η προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που τους ανήκουν και του πολιτικού προσωπικού που προωθούν, η οποία κάνει το παν για να πάρει τα φώτα από πάνω τους και να τα στρέψει ενοχοποιητικά στην μέση και στη βάση της πυραμίδας, κι αφετέρου μια ιδεολογία σύμφωνα με την οποία ο μόνος τρόπος για να παράξουν πλούτο οι κοινωνίες είναι αν αφεθεί η ελίτ του κεφαλαίου να κάνει αυτό που την εξυπηρετεί καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο, άρα ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετηθεί στη κοινωνία της δικής σου χώρας καλύτερα είναι αν αναδειχθείς παγκόσμιος πρωταθλητής της παραχώρησης όσων ολοένα και πιο αδηφάγα ζητά να πάρει από τους εργαζομένους, από τους φορολογούμενους, από το περιβάλλον και λοιπά και λοιπά.
Ίσως έχει έρθει επιτέλους ο καιρός να αρχίσουμε να βλέπουμε το όλο πράγμα αλλιώς (εναλλακτικά μπορούμε να τα βάλουμε με τους μετανάστες, εξυπηρετεί προφανώς πολύ περισσότερο).

5 Comments:

At 1/03/2013 11:59:00 μ.μ., Anonymous αρCERNικός said...

Η αλήθεια είναι πως δεν πληρώνω, επειδή το πιο ισχυρό όπλο για την ασφαλή διεξαγωγή της επιβίωσης του είδους, που είναι η οικονομική οργάνωση της παγκόσμιας κοινωνίας, το έχουν στρέψει εναντίον μου...
Πολλές φορές οι...πλούτοι ανακατώνονται με άλλες δυστυχίες, όπως εκείνες με το μικρότερο κακό, το ανθρώπινο κόψιμο στο μέτρο της απλής δοσοληψίας που δαγκώνει, άλλα τέτοια πράγματα φρικτά της αντιύλης και της παράνοιας που κυριαρχεί και του σωρού...

 
At 1/04/2013 12:44:00 μ.μ., Anonymous Συμεών said...

Επειδή γίνεται λόγος - και ορθώς - για προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης , νομίζω ότι στην καλή και σφαιρική ενημέρωση του αναγνώστη του περιοδικού σας θα βοηθούσε η αποκάλυψη των εκκαθαριστικών σημειωμάτων όχι μόνον των περι ων ο λόγος φυσικών προσώπων αλλά και όλων των νομικών προσώπων, συμφερόντων τους . Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται το δικαίωμα ενός φυσικού προσώπου να στήνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα πάνω σε εταιρίες.

 
At 1/04/2013 01:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Συμεών, αν πάρεις το περιοδικό θα δεις ότι το άρθρο δίνει μια απάντηση σε αυτό που ρωτάς.

 
At 1/04/2013 02:26:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μόλις πήρα το τεύχος και διάβασα μόνο το δικό σου άρθρο που είναι όπως πάντα καλό.
Αλλά και τα υπόλοιπα άρθρα και οι μελέτες με μια πρόχειρη ματιά που έριξα φαίνονται αρκετά αξιόλογα. Ελπίζω μέχρι το επόμενο τεύχος να έχω καταφέρει να τα διαβάσω όλα.
Με την ευκαιρία όμως, θέλω από εδώ, να καταγγείλω τον Ριζοσπάστη γιατί φιλοξένησε χθες το επαίσχυντο και ύπουλα προπαγανδιστικό άρθρο του Μπογιόπουλου με τίτλο “Η λίστα Λαγκάρντ
και η εξαδέλφη Μπέττυ”. Γιατί, εκτός του ότι δεν το περίμενα ποτέ αυτό από τον Ριζοσπάστη που θέλει να λέγεται σοβαρή εφημερίδα, πρόσφερε την δυνατότητα και σε χίλια δυο blog και site να εξαπλώσουν την κατάπτυστη προπαγάνδα του άρθρου σε όλο το internet. Ακόμη και το nonews το αναδημοσίευσε.
Θέλω όμως και να συγχαρώ όλους τους χρήστες του gather8 που ακόμη μια φορά απέδειξαν πως πραγματικά ανήκουν στην δημοκρατική ελίτ του internet και αρνήθηκαν να συμβάλλουν στην εξάπλωση αυτής της βρώμικης προπαγάνδας.

 
At 1/04/2013 07:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, το ανέβασα εγώ. Δεν το είχα δει πριν το επισημάνεις. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πάντως για να πολεμήσεις αυτό το αντικομμουνιστικό φιλτράρισμα των ειδήσεων που κάνει το gathe8 είναι να γίνεις μέλος και να ανεβάζεις εκεί ό,τι μα ό,τι θέλεις :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home