Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

Και με τα δυο του χέρια

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν πήρε καν 30% στις εκλογές του Ιουνίου. Ένα μήνα νωρίτερα δε, είχε πάρει λιγότερο από 19%. Το γεγονός ότι συμπεριφέρεται ως κόμμα που πήρε πάνω από 45%, προφανώς δεν είναι δικό της πρόβλημα, αλλά πρόβλημα των άλλων δύο χάρη στους οποίους κυβερνά.
Αν δεχθούμε πως τον Ιούνιο ο κόσμος ψήφισε, έστω και με οριακή πλειοψηφία, ευρώ με κάθε τίμημα, άρα και με το τίμημα του μνημονίου, πάντως από πουθενά δεν προκύπτει ότι ψήφισε εμφυλιοπολεμική δεξιά. Εάν η ΝΔ ήθελε να κυβερνήσει σαν ακροδεξιότατη ακροδεξιά, υπήρχε η Χρυσή Αυγή, χρειάζονταν ακόμη κάτι λίγοι βουλευτές, ας τους έβρισκε ανάμεσα στους βουλευτές του Καμμένου.
Το μόρφωμα «Εμφυλιοπολεμική δεξιά που κυβερνά χάρη στη στήριξη ενός κόμματος που λέγεται Δημοκρατική Αριστερά» αρχίζει να θυμίζει ολοένα και περισσότερο έκτρωμα.
Είναι δηλαδή άλλο ο απεχθής μνημονιακός χαρακτήρας του, ο οποίος εν πάση περιπτώσει σε ένα βαθμό ψηφίστηκε από το λαό, και άλλο αυτό το πράγμα που στήνεται με ρυθμούς ολοένα και πιο ξεδιάντροπους.
Δεν υπάρχει κανείς Κεδίκογλου και κανείς Δένδιας που να μπορεί να σταθεί, αν δεν τον στηρίζει και με τα δύο χέρια ο Φώτης Κουβέλης.
Και αν είναι τελικά δικαίωμα της Δημοκρατικής Αριστεράς να αδιαφορεί για το τι πρεσβεύει η αριστερά, δεν είναι δικαίωμά της να αδιαφορεί για το τι σημαίνει δημοκρατία. 

17 Comments:

At 1/22/2013 03:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάμε για ΣΥΡΙΖΑ 60% και 70% όποτε κι όπως κι αν γίνουν...
Αυτός ο νεοφιλελεύθερος φανατισμός της Αριστεράς με "Κουλτούρα Κυβερνητικής Ευθύνης" (παλιός λήρος της κ. Δαμουνάκι, επί εκπολιτιστή Σημίτη) βλέπει σήμερα κανείς τι είναι ακριβώς...
Κι αυτός ο ποιοτικός και δημαρίτης Μπέζος πια, λίγο λαϊφστάιλ και αρκετή δόση νεοφιλελεύθερης αναλγησίας...α! η τέχνη στο προτεκτοράτο ενέχει απάνθρωπους συμβιβασμούς, συμβατικότητα, συγκατάβαση, ανερυθριασμό, κουλτουριάρικη τσουκατιά προ σιμενς και προ φακού λήψης: Ερωτοδικείο και Αυτόφωρο και Πρετεντέρης-μάθημα-ζωής στα 1994. Υπάρχει ο Γιάννης Μπέζος και θα με αγαπάει στην Βουλή όσο καμία...
Αμ οι κινήσεις και οι μορφασμοί του ωραίου Ψαριανού και ο λόγος της κυρά-Κατίνας που του βγαίνει από το στόμα: μιλάω-φτύνω-ξορκίζω-μουτζώνω-χαριεντίζομαι.
Τι να μολογήσεις...
Α! και οι δημοσιογράφοι Κούλογλου και Θεοδωράκης που δείχνουν να νομίζουν ότι θα κυβερνήσουν ή θα συμβουλέψουν αν βγει ο Τσίπρας...
Πάντα η ζωή μου λιώνει σαν τις πίσσες μες τους δρόμους που γυρνώ...

 
At 1/22/2013 08:47:00 π.μ., Anonymous sunCoater said...

Έχεις δίκιο 100%. Όπως πάει το πράμα, οι δεξιές στιγμές της προηγούμενης δεκαετίας θα μοιάζουν με ανέμελη καρτ ποστάλ μπροστά στο κρατικό κεφάλαιο του τρομοβιβλίου του σήμερα (το τρομοβιβλίο, βέβαια, έχει και άλλα κεφάλαια).

Και βλέπω ότι ο προβληματισμός σου αφορά μόνο στη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα (αριστερό; χαχα) χαρτί καμένο από χρόνια. Η ΔΗΜΑΡ πλέον έχει επιλέξει: στο όνομα της ανάγκης ύπαρξης κυβέρνησης που να εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, στήριξη με κάθε τρόπο. Είναι ενδιαφέρον αν και πότε θα μαζευτούν τόσα συμβάντα που να μπουχτίσουν και να πουν "ως εδώ".

 
At 1/22/2013 09:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...o Syriza peftei sta pososta
an den to mathate

 
At 1/22/2013 09:49:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Πάντως νομίζω ότι , εάν και στο βαθμό που μας κυβερνά εμφυλιοπολεμική δεξιά , αυτήν αντιπολιτεύεται εμφυλιοπολεμική αριστερά. Εξάλλου , δεν νοείται εμφύλιος πόλεμος με μία μόνον πολεμική παράταξη.

 
At 1/22/2013 09:57:00 π.μ., Blogger ναυτίλος said...

Το πρόβλημά μου δεν είναι η ΔΑ (που είναι τόσο Αριστερά όσο και το αριστερό μου χέρι), γιατί σαν κόμμα είναι (λόγω της στάσης του) μετρημένες οι μέρες του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ (άλλο τόσο Αριστερά όσο το αριστερό μου πόδι), που ήδη παίρνει ύφος κόμματος εξουσίας και στρώνει χαλιά στην Εκκλησία και στις διάφορες διεφθαρμένες συντεχνιακές κλίκες προκειμένου να βγει στις επόμενες εκλογές και που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα επαναφέρει τον παλιό καλό δικομματισμό μας!

 
At 1/22/2013 10:03:00 π.μ., Blogger Fri said...

Άσχετα με το αν μας άρεσε ή όχι (αυτό το έκτρωμα που λέγεται) η κυβερνητική συνεργασία, κάπου μέσα μας θέλαμε να ελπίζουμε πως ο Κουβέλης θα (προσπαθούσε έστω να) κρατάει τις ισορροπίες, να τραβάει κάπως προς τα αριστερά. Πλάνη οικτρή!
Και η ΝΔ κάθε φέτος και χειρότερα! Μα τι να περιμένει κανείς με τα στελέχη που μαζεύει και προτάσσει (ως φύλακες της Δημοκρατίας);

 
At 1/22/2013 11:07:00 π.μ., Blogger orfan said...

το χθεσινό -συγκαλλυμένα- τρομώδες παραλήρημα δένδια από ''μοναχικό'' παραθύρου θώκο ειναι χαρακτηριστικό αυτού που περιγράφεται. με τη συνεπικουρία δε του, επίσης παραληρηματικού χθες, εκμαυλιστή πρεταντέρη, το πράγμα φαίνεται να αποκτά επικίνδυνη διασταση. εάν πράγματι είναι ''αποφασισμένοι για όλα'', όπως εμφανίστηκαν χθες τότε η απόλυτη (λέξη που χρησιμοποίησε πολλάκις χθές ο υπουργός πίσω από τη φράση ''μηδενική ανοχή'') πόλωση είναι κοντά. Με κυβερνητική απόφαση...

 
At 1/22/2013 12:12:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Νομίζω πως το κείμενο είναι και σωστό και προφανές. Μου γέννησε όμως δύο απορίες.
Η πρώτη είναι αν υπάρχει λογική βάση για να μελετηθεί η φράση «Εμφυλιοπολεμική πολιτική που κυβερνά χάρη στη στήριξη και ενός κόμματος που λέγεται Σύριζα».
Και η δεύτερη είναι αν η εννοιολόγηση της λέξης “Δημοκρατία” μπορεί να γίνει χωρίς να συμπεριλαμβάνει τα μπικικίνια, ανεξάρτητα από την οικονομία.
Θέλω να πω δηλαδή πως αν αύριο γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα και η αστυνομία λειτουργεί όπως πρέπει, οι εγκαταλελειμμένες βίλες αποδοθούν στους πολιτιστικούς συλλόγους που τις λειτουργούσαν πριν
και οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως ίσοι με όλους τους πολίτες, αλλά, η δική μου οικονομική θέση ως μέλος της τάξης στην οποία ανήκω, της εργατικής, συνεχίσει την πορεία προς την εξαθλίωση, εγώ τότε, θα ζω σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα;

 
At 1/22/2013 01:41:00 μ.μ., Blogger J95 said...

Πώς ακριβώς το φαντάζεστε; Εσείς θα ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση των Κουίσλινγκ στο όνομα των δυνάμεων της ζωής κι αυτοί θα κάθονται σα μαλάκες να υφίστανται φθορά;

Τα σώβρακα σας έχουν πάρει επικοινωνιακά. Μην ξεχνάς ότι δε ζούμε και στην πιο αριστερή χώρα του κόσμου.

 
At 1/22/2013 05:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

υπάρχει ξεκάθαρα απο την ΝΔ μια στρατηγική ακραίας έντασης που αποτελεί και την μόνη στρατηγική που μπορεί αυτή την στιγμή - μέσα απο την κατσαστροφή της χώρας- να την οδηγήσει σε νέα νίκη.ο ΣΥΡΙΖΑ πως την αντιλαμβάνεται και πως απαντάει σε αυτήν? αποσπασματικά, σπασμωδικά, με ένα βήμα μπρος και δυο πίσω. π.χ Κάνει μετωπική σύγκρουση με ΜΕΓΚΑ και Πρετεντέρη και ταυτόχρονα πιάνουν στασίδι δεκάδες στελέχη του στα τηλεπαραθυρά του.Προβλέπω με τέτοια μυαλά δεινή ήττα.

 
At 1/22/2013 05:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Fri: Επίσης, θέλατε να ελπίζετε ότι ο Κουβέλης θα στήριζε, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση, να πέσουν τα φράγκα του δανείου και να μπορείτε να πουλάτε τσαμπουκάδες, μπαρούφες και υπερευαισθησία -my ass-εκ του του ασφαλούς!

 
At 1/22/2013 06:34:00 μ.μ., Blogger Fri said...

Καλέ όχι, σιγά να μην στήριζα κυρ-Κουβέλη! Η ελπίδα γεννήθηκε μετά τον σχηματισμό της συν-κυβέρνησης, από ανάγκη μάλλον να μη μας εγκαταλείψει παντελώς η όποια αισιοδοξία!

 
At 1/22/2013 07:49:00 μ.μ., Anonymous Γκούσταβ φον Άσενμπαχ said...

Εκτός από τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, από την οποία ορθά ζητούνται εξηγήσεις, να μην ξεχνάμε και την προεκλογική συνεργασία της ΝΔ: αυτή με τη Δημοκρατική Συμμαχία της κας Ντ. Μπακογιάννη. Θυμίζω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Κόμματος και ότι ο ίδιος ο κ. Γκι Φερχόφσταντ είχε έρθει πριν τις εκλογές του Μαΐου για να την ενισχύσει.
Θα είχε ενδιαφέρον οι πολυάριθμοι φιλελεύθεροι e-οπαδοί του εν λόγω κόμματος να μας εξηγήσουν αν στις συζητήσεις της ηγεσίας για τη συνεργασία υπεισήλθαν και ζητήματα ελευθερίας και ατομικών δικαιωμάτων. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως μάλλον όχι. Αλλά τότε δεν είναι σαν ο αγώνας τους για την ελευθερία ξέπεσε στην εξασφάλιση βουλευτικών θέσεων για τη Ντόρα και το Μαρκογιαννάκη; Παλαιοκομματικοί και αυτοί;

 
At 1/22/2013 10:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όταν θα λιάζομαι στο ξερονήσι αγαπητέ Old εύχομαι ο ανθρωποφύλακάς μου να μην είναι ΔΗΜΑΡίτης, ας είναι ότι άλλο θέλει. Ακόμα περισσότερο φοβάμαι για κάτι φίλους που είναι/ήταν στη ΔΗΜΑΡ και θα μας κάνουν παρέα...

 
At 1/22/2013 11:14:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ναυτίλε: η προκατάληψη του φόβου.
ορφαν: ωραία η λέξη τρομώδης. ωραίος και ο Κάλβος μας...

 
At 1/23/2013 03:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακομα φοβάται να βγει στην αντεπίθεση -

Ολοι αυτοί που λένε ότι η ΧΑ καλυπτει τα κενα εφαρμογησ του νομου (στην πιο βάρβαρη εκδοχή του ) οταν σφαζει μελαμψους δεν πιστεύω να στεναχωριουνται τωρα που κάποιοι άλλοι αντικατεστησαν την δικαιοσυνη για αυθαίρετα τύπου mall.
( δεν γίνεται - η πιστεύεισ στην αυτοδικία η όχι - και με τον παπά και με τον ζευγά δεν γίνεται !)

( και μην μου πει κανείς ότι αθώοι την πληρώνουν στο mall - γιατί αυτοί που μαχαίρονονται τοσον καιρό τι ηταν ;;)

Τρομοκρατία - η χρήση της βίας για την τρόμο κρατήσει ομάδων πληθυσμού για πολιτικούς λόγους
Δεν βλεπω πολλουσ δεξιουσ να αποφευγουμ περιοχεδ για να μην σκοτωθουν - οι μεταναστεσ ομωσ εδω και καιρο το κανουν, μετά απο επιτυχυμενη τρομοκρατία απο την ΧΑ
Η Μονή τρομοκρατημενη ομάδα πληθυσμού στην Ελλάδα είναι όσοι δεν μοιάζουν έλληνες.
Χριστος

 
At 1/23/2013 07:30:00 μ.μ., Anonymous ΠΑΝ said...

Γιατί άραγε η εμφυλιοπολεμική δεξιά?
Επειδή καθαρίστηκαν κάποια σπίτια, τα οποία ήταν κοινό μυστικό ότι ήταν ορμητήρια για τις καταλύψεις των σχολών και τις καταστροφές στο κέντρο?
Επειδή μετά από χρόνια ο νόμος φαίνεται να εφαρμόζεται μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους?
Επειδή δεν ενδίδει στις θρασύτατες συντεχνίες των ΜΜΜ, οι οποίες ανιτιμετωπίζουν με σαδισμό μια ολόκληρη κοινωνία?

Το αντιβαρο που συνιστά μια υπεύθυνη δημοκρατική και ειρηνική δύναμη ποιο είναι? Ο ΣΥΡΙΖΑ? Που επί δύο χρόνια μιλάει για κυβερνήσεις δοσιλόγων? Που αντιμετωπίζει τη σύσταση προανακριτκής επίτροπής με παραπλήσια ανευθυνότητα με αυτή της Χρυσής Αυγής? Που καλύπτει τους κουκουλοφόρους?

Αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ - Συριζαυγίτες. Τα πολιτικά σας επιχειρήματα στέρεψαν. Ηδη αντιλαμβάνεστε ότι η αποδοχή σας στη κοινωνία ξεφουσκώνει. Συνεχίζετε να κραυγάζετε... Θα πατώσετε μια ώρα αρχύτερα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home