Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2013

Καλασνίκοφ


Όχι μία, αλλά δύο φορές, ο Πρετεντέρης λέει στον Αλιβιζάτο, πως αν βγει η Βουλή και πει πως ο Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να διωχθεί λόγω παρέλευσης της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα αποσβεστικής προθεσμίας, τότε «θα βγουν και θα τους πάρουν με τα καλάσνικωφ». Και οκ, πίστεψέ με, πρώτος εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω συνέχεια τα ίδια με διαφορετικά λόγια. Αλλά παραείναι σουρεαλιστικό. Παραείναι. Παραείναι σουρεαλιστικό οι ίδιοι άνθρωποι που εξετάζουν πόσο κατηγορηματικά και πόσο απερίφραστα καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την μία ή την άλλη πράξη βίας, οι ίδιοι άνθρωποι που πριν ελάχιστα λεπτά της ώρας ψάχνουν να βρουν αιτιώδη σύνδεσμο ανάμεσα στην έκφραση πολιτικής θέσης και την εντός ή εκτός εισαγωγικών τρομοκρατική ενέργεια, οι ίδιοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν ποια υποσημείωση ποιάς δήλωσης δίνει άλλοθι στη βία, να βγαίνουν και να λένε σε έναν συνταγματολόγο πως αν εφαρμοστεί η κατά τη γνώμη του -που είναι και η μάλλον κρατούσα- ορθή ερμηνεία του Συντάγματος, τότε θα βγουν και θα πάρουν τους βουλευτές με τα καλάσνικωφ. Αν είχε κάνει την ίδια δήλωση βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν ζητήσει να βγει το κόμμα εκτός νόμου. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν. Και δεν εννοώ βρίσκουν και τα κάνουν επειδή δεν φοβούνται την εις βάρος τους βία. Εννοώ βρίσκουν και τα κάνουν επικοινωνιακά. Να βγάλουν να παίζουν το απόσπασμα της φράσης του πενήντα φορές την μέρα, μέχρι να απομακρυνθεί από την τηλεόραση αυτός ο σκαιός φίλος των τρομοκρατών, αυτός που χαϊδεύει ξεδιάντροπα τα παιδιά με τα καλάσνικωφ, αυτός που νομιμοποιεί με τις εκφράσεις του τη Σέχτα, την Πέχτα και την Πάχτα Επαναστατών.

7 Comments:

At 1/15/2013 01:56:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

Βρίσκουν και τα κάνουν ΚΑΙ επειδή δεν φοβούνται την εις βάρος τους βία. Φτου κακές κουβέντες λέω, πιπέρι στο στόμα μου. Αλλά ο pretender-ης την τραβάει την σφαλιάρα του, τι να κάνω; Φαντασιώνομαι μία σφαλιάρα στον pretender-ρη και το βρίσκω υγειέστατο. (χαριτωμένα το έθεσα αυτή τη φορά ε;) Ας μην συνεχίσω το σχόλιο γιατί θα κατηγορηθώ πάλι.

 
At 1/15/2013 04:03:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο old-boy, ο blogger, ο με κεκτημένη ταχύτητα βολέματος υψιπετούμενος, σκέφτεται τα χρήσιμα μου, μπροστά στην τηλεόραση. Φοβερό ρεάλιτι...

 
At 1/15/2013 11:35:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Αγαπητέ Old, στα τελευταία ποστ νομίζω πως έχεις δίκιο, συμφωνώ μαζί σου.
Σκέφτομαι όμως, όταν σε έναν πόλεμο αυτός που σίγουρα χάνει είναι ο αδύναμος,
που όμως δεν έχει πολεμήσει, μήπως κερδισμένοι είναι αυτοί που πολέμησαν;
Και οι δύο. Και προς θεού ( οποιουδήποτε ) δεν εννοώ εσένα.

Επίσης, μου άρεσε πολύ η φράση που έγραψε ο Αντώνης, με άλλη αφορμή,
“Όταν οι διανοούμενοι της αστικής τάξης γίνονται ηθοποιοί, οι ηθοποιοί γίνονται
διανοούμενοι της αστικής τάξης”.
Και πάλι προς θεού ( πάλι οποιουδήποτε ) δεν εννοώ εσένα.

Θα ήθελα όμως να πω και μια καλημέρα στη Ζωή. Καλημέρα Ζωή.
Η φράση σου “Είναι μαλάκας ο κόσμος. Τέλος.”, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω
πως ανήκω στη ράτσα των υπάνθρωπων. Ως δούλος σου, προσκυνώ το ανώτερο
είδος στο οποίο ανήκεις.

 
At 1/15/2013 11:53:00 π.μ., Blogger Fri said...

Βρε μην τους κοιτάς, μην τους ακούς, πληροφόρηση δεν μας προσφέρουν στα σίγουρα! Από την περίοδο των εκλογών υποσχέθηκα να μην την ανοίξω πάλι τη ριμάδα την tv, το κρατάω και είμαι καλά. Τα νέα, μην ανησυχείς, φτάνουν έτσι κι αλλιώς στα αυτιά μας...
Καλημέρα :-)

 
At 1/15/2013 11:57:00 π.μ., Anonymous ΑΝΩΝΥΜΟΣ said...

Το εντυπωσιακό με σένα όλντ, είναι ότι κατά κανόνα ασχολείσαι όχι με τα ίδια τα γεγονότα/πολιτική επικαιρότητα, αλλά με τον τρόπο που μεταδίδονται.
Έχεις ένα είδος εμμονής με τα ΜΜΕ, λες και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα εξαντλείται στη σχέση ΜΜΕ και αφελούς κοινού που τα παρακολουθεί.
Ίσως όμως αυτό που κάνεις να είναι η εύκολη λύση. Σε απαλλάσσει από το να εκφέρεις σοβαρά τη δική σου άποψη. Υποτίθεται ότι την υπαινίσσεσαι χλευάζοντας τον Πρετεντέρη κλπ -πολύ βολικό, αλλά και άγονο. Επιπλέον βαρετό και απολύτως αναμενόμενο -μολονότι προφανώς ενθουσιάζει κάποιους αιμοσταγείς σχολιαστές σου.

Σας έχω νέα. Υπάρχει και ο πραγματικός κόσμος εκεί έξω!

 
At 1/15/2013 07:06:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Το είδος μου, ξέρεις αυτό το είδος που αρνείται να παρακολουθήσει Πρετεντέρη αλλά παρακολουθεί κάτι συνάψεις δανείων της Τηλέτυπος ΑΕ, σε ευχαριστεί αγαπητέ Σωτήρη. Τώρα για το αν ο κόσμος είναι μαλάκας ή όχι ρώτα την ιστορία.

 
At 1/16/2013 10:16:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Συμφωνώ απολύτως ότι είναι όντως εξωφρενικό ,ο ίδιος ο Πρετεντέρης που ομνύει στην καταδίκη της κάθε είδους βίας , να ( εκφράζεται με τουλάχιστον ατυχή τρόπο ο οποίος δίνει λαβή να θεωρήσουμε ότι ) δικαιολογεί λίγο -πολύ τα καλάσνικοφ , σε περίπτωση που απαλλαγεί λόγω παραγραφής ο Παπακωνσταντίνου . Σε κάθε περίπτωση , είναι απαράδεκτο και μόνον το ότι προεξοφλεί με βεβαιότητα τα καλάσνικοφ, έστω εν είδει μπλάκ χιούμορ.

Από την άλλη πλευρά , όποιος έχει δημόσιο βήμα και μάλιστα εθνικής εμβέλειας και όποιος έχει θεσμικό κύρος (από δημοτικος σύμβουλος μέχρι πρόεδρος της δημοκρατίας )διαμορφώνει συνειδήσεις και διαπαιδαγωγεί τον κόσμο . Με αυτήν την έννοια όλοι οι παραπάνω πρέπει να είναι προσεχτικοί και δεν μπορεί να οχυρώνονται πίσω από την έλλειψη ποινικής τους ευθύνης για τις διάφορες εγκληματικές πράξεις , λόγω της απουσίας αιτιώδους συνάφειας κατά τον ποινικό νόμο. Για παράδειγμα , όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ , πετάς - ατεκμηρίωτα και ελαφρά τη καρδία - πέτρες και στοχοποιείς κόσμο και μιλάς για χούντα , για κυβέρνηση Τσολάκογλου , για προδότες και δοσίλογους , για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας , για άρθρο 120 του Συντάγματος κ.ο.κ. , και κάποια στιγμή συμβεί να ανοίξει το κεφάλι ενός "προδότη" , μπορείς στ'αλήθεια να ισχυριστείς ότι δεν δημιούργησες πρόσφορο έδαφος γι'αυτήν την πράξη και δεν συνέβαλες σ'αυτήν νομιμοποιώντας την εκ των προτέρων ?

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home