Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

H Κουλτούρα Μετά την Μεταπολίτευση

 Αφού το εξώφυλλο έγινε
τόσο γρήγορα πραγματικότητα,
ας αναδημοσιεύσω κάτι από το τεύχος 9. Το τεύχος 10 εξακολουθεί να κυκλοφορεί στα περίπτερα.
-----
Από την περίπτωση της Νομικής - Υπατίας, ως τον Ξένιο Δία και το έγκλημα της Πάρου, πρέπει να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα στην ουσία της κάθε υπόθεσης και το πώς λειτουργεί στην πράξη η κάθε υπόθεση στο δημόσιο λόγο. Λειτουργεί ως απελευθερωτής χαβούζας. Η λογική συζήτηση για την ουσία των υποθέσεων αυτών πάει περίπατο και τη θέση της παίρνει ένα ασύστολο αμόκ, μια γενικευμένη λύσσα. Ανάμεσα στα πολλά άλλα ρητά με τα οποία μεγαλώσαμε και με τα οποία συνηθίσαμε να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας και τη συλλογική μας ταυτότητα ήταν και το περίφημο «Ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής». Είναι βέβαια συζητήσιμο το πόσο βάσιμο ήταν, το πόσο δοκιμασμένο σε συνθήκες άλλες από του θερμοκηπίου ήταν, αλλά πάντως έχει σημασία ότι, έστω και στο επίπεδο της θεωρίας, λέγαμε πως ο ρατσισμός είναι κακό πράγμα και πως εμάς ως καλό λαό αυτό το κακό πράγμα δεν μας χαρακτήριζε και ήταν μακριά μας. Τώρα έχεις την αίσθηση ότι δεν το ακούς πια να λέγεται, τώρα έχεις την αίσθηση πως επιτέλους απενοχοποιηθήκαμε από ένα ακόμα σύμπτωμα της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Τώρα δηλαδή δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να το φωνάξουμε, έστω και ως προπέτασμα καπνού, έστω και αν συχνά μετά το «ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής» ακολουθούσε ένα «αλλά». Τώρα πάμε απευθείας στο «αλλά», τώρα η πρότασή μας αρχίζει και τελειώνει από αυτό που θα ακολουθούσε το «αλλά». Η ατζέντα πια έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο μετά το «αλλά». Αν η ελεεινή κουλτούρα της μεταπολίτευσης πρόσταζε ανάμεσα σε άλλα υποκριτικά και αυτοκοροϊδευτικά να λέμε και ότι ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής, δημιουργείται τώρα μια νέα απενοχοποιημένη κουλτούρα στην οποία δεν χρειάζεται να διευκρινίσεις ότι δεν είσαι ρατσιστής, όχι επειδή εξυπακούεται, αλλά επειδή δεν έχει πια σημασία τι είσαι και τι δεν είσαι, δεν θα απολογηθείς για το τι είσαι και τι δεν είσαι, ας ξεβρωμίσει πρώτα ο τόπος και μετά ξανασυζητάμε.
-----
Άντε, καλό ναζισμό συνέλληνες.

6 Comments:

At 10/22/2012 09:13:00 π.μ., Blogger Astero said...

Καλά είναι γνωστό ότι ο Έλληνας είναι ανώτερη ράτσα, φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι για να πατάξει την οικονομική κρίση που τον μαστίζει, για την οποία ως γνωστόν ευθύνονται οι Πακιστανοί που παίρνουν τα καλύτερα πόστα στα φανάρια, έβαλε μια συμμορία καθυστερημένων τραμπούκων στη Βουλή. Χάιλ.

 
At 10/22/2012 07:42:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Ο έλληνας δηλώνει επίσης ότι είναι ανυπότακτος (χα). Δηλώνει ακόμα πως είναι πολιτισμένος (δύο χα) -παρεμπιπτόντως ως quiz πόσοι γνωρίζουν και πόσοι νοιάζονται για την παύση του Φεστιβάλ Αθηνών και πόσοι θα νοιάζονταν αν έπαυε ο Σουλεϊμάν;-
Πολλά δηλώνει ο ελληνικός πιραντελλικός λαός. Δε νομίζω πως διαφέρει ο προ και μετά μεταπολίτευσης χαρακτήρας του έλληνα αλλά είμαι σίγουρη ότι πάντα ποινικοποιούσε την ύπαρξη και όχι την πράξη. Δεν έχει σημασία αν ο μετανάστης είναι εγκληματίας ή όχι, αρκεί ότι είναι μετανάστης. Ή τσιγγάνος ή εβραίος ή βορειοελλαδίτης (για τους νοτιοελλαδίτες), ή Κρητικός για τους Μανιάτες, ή Βλάχος για τους Αθηναίους , ή φτωχός για τους πλούσιους και πάει λέγοντας. Ένα απέραντο pet shop είναι ο τόπος· η ράτσα παίζει μεγάλο ρόλο. Διότι ως γνωστόν είμαστε καθαρόαιμη φυλή. Αυτό είναι εμφανές άλλωστε γύρω μας: όλοι , ψηλοί- ξανθοί, κοντοί- μαυριδεροί, είναι φανερό ότι προερχόμαστε από το ίδιο DNA. Ρωμαίοι, Σλάβοι, Αλβανοί, Τούρκοι, Ενετοί, Βενετσιάνοι κατακτητές μεταξύ άλλων, δεν άφησαν τίποτα πίσω τους. Ως γνωστόν, ήταν γκέι..,
Γι αυτό δικαιολογώ κάποιουσ στην ελλάδα για την τόση ελληνοστερόνη στις φλέβες τουσ και για τα αλλεπάλληλα επεισόδια πακιστανοδύνης και τουρκοζάλης στον υπολειτουργούντα εγκέφαλό τους. Πώς μπορεί να συνυπάρξει ο άρειος Μιχαλολιάκος με τον κοντό μαυριδερό αφγανό.

 
At 10/24/2012 03:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αρα ο έλληνας ειναι κατώτερη ράτσα...

 
At 10/26/2012 02:22:00 π.μ., Blogger perisian said...

Όλοι οι λαοί είναι φασίστες. Σκεφτείτε τον όρο PIGS. Σκεφτείτε τα ρατσιστικά σχόλια των βορειο ευρωπαίων κατά των Ελλήνων στην κρίση. Ακόμα και Ισπανοί τα βάζουν με τους Έλληνες. Γενικό είναι το κακό. Όλοι νομίζουν πως ανήκουν στην καλή ράτσα.

 
At 10/28/2012 02:37:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

Ας πούμε ότι ο ίδιος ο έλληνας υποτιμά την ράτσα του. Η φοβικότητα αποδεικνύει αδυναμία. Η ξενοφοβία καλύπτει ενδοφοβία.
Και όχι, ο έλληνας δεν είναι κατώτερη ράτσα, ακαλλιέργητη είναι. Την σήμερον.

 
At 11/04/2012 12:09:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για να εχουμε μια βαση στη συζητηση ας ξεκινησουμε απο αυτα που μαθαμε στο σχολειο. Οι Τουρκοι ειναι κακοι , οι ,Eλληνες ειναι ο λαος πκυ τους φωτισε ολους κτλ. Σοβαρα τι θα γινονταν αυτα τα παιδια, οσα απο αυτα δεν ειχαν γονεις να τους διαλυσουν τις ψευδεσθησεις παρα σωβινιστες και τη δυσκολη μερα ρατσιστες;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home