Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2012

RPG

"Εvery day that Chip spent grooming the corpse of a dramatically dead monologue was a day in which his rent and food and entertainment expenses were paid for, in large part, with his little sister's money. And yet as long as the money lasted, his pain was not acute".
~~~
Ζωή: αυτό το υπέρτατο παιχνίδι ρόλων.
~~~
Εκεί που υπάρχει Μωάμεθ, δεν υπάρχει ανάγκη για φασισμούς και ναζισμούς. Εκεί που υπάρχει Μωάμεθ, το χώρο του απόλυτου τον καταλαμβάνει το θρησκευτικό. 
~~~
Χριστός: αυτός ο παρωχημένος Θεός.
~~~
Φοράω ακόμα τον βαφτιστικό μου σταυρό: είμαι μια ζωντανή αντίφαση.
~~~
Ένα κράμα υπερανασφαλειών και υπερέπαρσης όλοι μας.
~~~
Υπάρχουν στα αλήθεια ισορροπημένοι άνθρωποι ή η ισορροπία του καθενός είναι μια ισορροπία υπόρρητου τρόμου;
~~~
Αγάπα το είδος σου με τα ελαττώματά του. 
~~~
Για να ζεις έντονα θα πρέπει να πληρώσεις το τίμημα. Το ίδιο και για να ζεις νωθρά.
~~~
Κάθε βράδυ στον ύπνο όλων σκηνές από άλλη ταινία. Είναι τρέλα που δεν τρελαινόμαστε με αυτό. Είναι μνημειώδης τύφλωση ότι το φαινόμενο του ύπνου έχει προκαλέσει τόσο μικρό σούσουρο στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης σε σχέση με το φαινόμενο του θανάτου.
~~~
Εκείνοι που πουλάνε πικραμένο ήθος, εκείνοι που τους πνίγει δηλαδή η αδικία για το ότι οι υποκριτές περνάνε καλύτερα, εκείνοι που τους πνίγει πάντα μια αδικία.
~~~
Κι ύστερα εκείνοι που πουλάνε ακεραιότητα και παρρησία και ντομπροσύνη στις δημόσιες αγορές, διατηρώντας ιδιωτικά ενεχυροδανειστήρια όπου αγοράζουν σκοτωμένα τιμαλφή. Το τελευταίο δεν είναι σίγουρο ότι σημαίνει κάτι, αλλά όσο πιο θολό ακούγεται κάτι, τόσο περισσότερο εντυπωσιάζει μια κατηγορία ανθρώπων.
~~~
Μου αρέσει να γράφω ρε μαλάκα. Μίσησέ με όσο θες για αυτό. Άλλα δεν μου αρέσουν. Έτυχε να μου αρέσει αυτό.
~~~
Αυτούς που γράφουν μουσική πάλι δεν μπορώ να τους καταλάβω. Έχεις δηλαδή ένα συναίσθημα και το κάνεις μουσική. Πώς γίνεται; Και τι σημαίνει; Σημαίνει κάτι; Ωραία, ωραίο είναι. Πέραν από αυτό; Σημαίνει κάτι ειδικό; Ή η διάκριση είναι ωραίο - άσχημο; Τι σημαίνει μι φα ντο και τι λα σολ σι; Σημαίνουν τίποτα; Παιδευόμαστε με τις λέξεις να βγάλουμε νόημα κι αν δεν βγάλουμε αλίμονό μας, κι εσείς είστε ασύδοτοι. Εντελώς ελεύθεροι από νοήματα και ειρμούς και ακριβολογίες. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό. Ο άνθρωπος είναι Λόγος. Είστε πίθηκοι. Οι πίθηκοι του πνεύματος. Σας μισώ.

~~~
Φλόγα. Σε έκαψε ποτέ η φλόγα; Κι αν σε έκαψε με τι νομίζεις ότι συνορεύει; Είναι υγιές φαινόμενο η φλόγα; Έτσι σου ΄πανε; Νόσος είναι η φλόγα. Αν θες υγείες, να μένεις μακριά από τη φωτιά. 
~~~
Θέλω να κάνω αστεία με τα πάντα. Θέλω να κοροϊδεύω ειδικά αυτά που δεν κάνει να κοροϊδεύω. Ειδάλλως ποιά η αξία; Το αστείο είναι μια ανατροπή. Αν ο χώρος είναι ήδη πρόσφορος για αστείο, τότε δεν ανατρέπεις τίποτα. Αστεία που δεν παίζουν με τα όρια δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι λεκτικά γαργαλητά.
~~~
Μόνο κανιβαλίζοντας όσα είναι υπεράνω κανιβαλισμού βγαίνεις από το role play που σου αναλογεί. Ειρωνευτείτε τα πάντα. Τα παιδιά σας, τα αισθήματά σας, τους αντιφασίστες, ό,τι είναι ταμπού.
~~~
Καθόμαστε, περιμένουμε τη νηπιαγωγό. Ένα ζευγάρι γονιών μας προσεγγίζει. Πάνε να πιάσουν κουβέντα. Τι θέλουν από μένα αυτά τα εξωτικά πλάσματα, αυτοί οι άγνωστοι άνθρωποι; Γιατί διακόπτουν με τέτοια βιαιότητα την αφηρημάδα μου; Επενέβην εγώ στη δική τους; Μιλούν και συζητούν όσοι βαριούνται να αφαιρεθούν. 
~~~
Ο ύπνος είναι η αφηρημάδα στην πιο ολοκληρωμένη μορφή της. Συμπυκνώνεται και γίνεται όνειρο. Μια ιστορία διαδραματίζεται. Πολλές ιστορίες κάθε βράδυ. Δεν θα τις θυμηθείς ποτέ. Ίσως θραύσματά τους μια στις χίλιες. 
~~~
Ξυπνάμε κάθε πρωί και το πρώτο που θυμόμαστε είναι η μία και μόνη ιστορία που ζούμε στο ξύπνιο. Χρόνος, τόπος, άνθρωποι δίπλα, αριθμός χρημάτων στην τσέπη. Φοράμε την πανοπλία του ρόλου μας και υποδυόμαστε αυτόν τον άλλο που είμαστε εμείς.

11 Comments:

At 9/22/2012 08:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έξοχος!
(Τελικά, σχεδόν σ' αγαπάω εσένα.)

 
At 9/22/2012 10:54:00 π.μ., Blogger costinho said...

το ξέρεις ότι ο πρωθυπουργός της πορτογαλίας λέγεται Κοέλιο;

 
At 9/22/2012 04:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

η ουτοπία είναι ο μόνος δρόμος για να μην παίρνουμε άλλο τη ζωή στα σοβαρά,ένα χαλίκι μες στα μάτια των πεθαμένων απ το οποίο αστράφτουν τα ανθάκια της ξενερωμένης θαλπωρής και τα αγκαθακια της βιας/κι ένα ζευγάρι γόβες δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες να κερνιούνται αλκοόλ οι ρακοσυλλέκτες και να γελάνε με το παράλογο της ύπαρξης....πάνω στο ειρωνευτείτε τα πάντα.καλό απογευμα!
eranistis1986.blogspot.gr

 
At 9/22/2012 05:48:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

Είναι φυσικό να γράφεις έτσι και να νομίζεις ότι κάτι λες.
Ως γνωστόν,η αμπελοφιλοσοφία έχει μεγάλη απήχηση!!

 
At 9/22/2012 08:59:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Σχετικα με τα αστεια και την θρησκεια -
χθες , μετα απο διαμαρτυριες και σχετικη επερωτηση χρυσαυγιτη βουλευτη, κατεβηκε η (εξαιρετικη) ιστοσελιδα για τον γεροντα Παστιτσιο...

(στο σπιτι του κρεμασμενου...)

 
At 9/23/2012 09:15:00 μ.μ., Anonymous Φλόγα said...

Νόσος είσαι και φαίνεσαι. Ο Προμηθέας με έκλεψε από τους θεούς και είχε την έσχατη τιμωρία ανάμεσα στους θνητούς. Λες να έκλεψε καμία αρρώστεια;

 
At 9/24/2012 12:18:00 π.μ., Blogger Ξενικός said...

γιατί τέτοια απαισιοδοξία, θεέ μου! (και να φανταστείς ότι δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες)
Ξενικός

 
At 9/24/2012 01:37:00 π.μ., Anonymous suncoat said...

Κάποτε κάποιος πλήρωσε 2000 δολλάρια για να αγοράσει βαθμούς εξέλιξης για τον RPG χαρακτήρα του και ήταν η πρώτη φορά που συνδέθηκε η πραγματική με την εικονική οικονομία.
+
Κάποιος κάποτε γύρισε μία ταινία που οι ήρωες παίζανε RPG μέσα στα όνειρα αλλονών και μέσα στα όνειρα των ονείρων κοκ (αλλά όχι και πολύ).
=
Κάποτε θα συνδεθούν τα RPG του ύπνου και του ξύπνιου μας κι όποιος θέλει θα κατοχυρώνει τη νομική συνεκδοχή τους. Έτσι θα μπορεί η γυναίκα του να αιτείται διαζύγιο γιατί 'κοιμήθηκε' με τη γειτόνισσα, αλλά και εκείνος θα ζητάει αύξηση στο γραφείο γιατί χθες σκόραρε δύο γκολ μετά το 90 και ίσως και να βγαίνει πιο νωρίς στη σύνταξη αν έχει αρκετά ονειρόσημα.
Χμ, χρυσές δουλειές θα κάνουν οι νομικάριοι που αφαιρούνται εύκολα.

 
At 9/24/2012 11:20:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Καλή βδομάδα
…….
Τα RPG τα διαχειρίζονται τα GRP και τα TRP.
…….
Αν ο φυσικός ρόλος είναι επακόλουθος,
o επακόλουθος είναι φυσικός;
…….
Όλες οι θρησκείες δημιουργήθηκαν από ανθρώπους.
Οι δημιουργοί, τις διαχειρίζονται μια χαρά, γι αυτούς.
…….
Όλα εξηγούνται. Εσύ τα καταλαβαίνεις.
Είσαι ανεξήγητος.

 
At 9/24/2012 05:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

γιατι η ορθή εξήγηση ενός κειμένου και η άρρητη ασάφεια και μη προσπέλαση δεν αποκλείονται αμοιβαίως..άννα..παραλλαγή στο Κάφκα..αρκετά θαρραλέα..:P
acute strength..be sorry..lol..να στε ολοι καλα παιδιά!καλή συνέχεια!

χχχ
Αννα

 
At 9/26/2012 04:27:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Στροφή στην ποίηση;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home