Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα


Πρόσφατα το είχε πει ο Ομπάμα, προ μηνών οι Πορτογάλοι, σήμερα διάβασα πως το λεν κι οι Ιταλοί: «Δεν είμαστε Ελλάδα». Αν συνεχιστεί έτσι το πράγμα, σε λίγο οι δηλώσεις θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: In this tragic moment, when words seem so inadequate to express the shock people feel, the first thing that comes to mind is this: We are all Greeks.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή ως πρωτοπόροι έχουμε αναπτύξει τεχνογνωσία αντιμετώπισης και των δύο σκελών του προβλήματος, στο μεν σκέλος «Η Λόντρα, μάνα, καίγεται» ας στείλουν μια επιτροπή επίλεκτων κομάντος αποτελούμενη από τέσσερα κάππα (Καμίνη για καθαρισμό πρωτευούσης από αποκαϊδια, τσαντίρ μαχαλάδες και λοιπά βλάπτοντα τον τουρισμό στοιχεία, Καψή για καθημερινή διάρρηξη ιματίων από τα μπιμπισιά, Κοκκαλάκη για να εξηγεί πόσο άψογα λειτούργησε η βρετανική αστυνομία, Καλύβα για επιστημονική ανάλυση της κουλτούρας βίας και ανομίας), στο δε σκέλος «παγκόσμια οικονομική κρίση» ας δώσουν μισή ωρίτσα -το πολύ τρία τέταρτα- στο Νότη τον Μηταράκη και τον Χρήστο τον Σταϊκούρα να επικοινωνήσουν στις αγορές τις θέσεις του Αντώνη «Εξήγησέ μου το σαν να 'μαι τετράχρονος» Σαμαρά και ό,τι ως τότε φαινόταν χαώδες και εκτός ελέγχου θα λυθεί για τα επόμενα πενήντα χρόνια (εβδομήντα πέντε αν στην οικονομική πειθώ αυτών των γκουρού προστεθεί και κανένα εκφοβιστικό γρύλλισμα του Μιχελάκη).

6 Comments:

At 8/09/2011 11:55:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Για όλους γράφεις, όλους τους αποκαλύπτεις, γι’ αυτόν όμως που οργάνωσε τα επεισόδια
στο Λονδίνο δεν λες τίποτα, τον καλύπτεις. Γιατί όμως; Μπαίνουν πολλά στο μυαλό μου.

 
At 8/09/2011 02:42:00 μ.μ., Blogger Αταίριαστος said...

Να στείλουμε τον Αλαβάνο για να βοηθήσει τους Βρετανούς να "αφουγκραστούν" την "εξέγερση" των νέων και να αποκωδικοποιήσουν το μύνημα που στέλνουν στην κοινωνία, όταν σπάνε τη βιτρίνα για να βουτήξουν την παιχνιδοκονσόλα.

 
At 8/09/2011 06:02:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εγκληματίες είναι κι εκεί, Αταίριαστε. Εγκληματίες παντού. Να γίνει μια μαζική παγκόσμια εκκαθάριση, να μπαγλαρώσουν τα αντικοινωνικά στοιχεία και να μείνουν έξω μόνο οι νομοταγείς.

 
At 8/09/2011 06:48:00 μ.μ., Blogger thas said...

Κι αυτό με τους νομοταγείς επικίνδυνο είναι- τόσα γίνονται καθημερινά. Πρέπει πρώτα να εξαφανιστούν οι παιχνιδοκονσόλες για να πεις ότι ελέγχεις την κατάσταση. Αναλογία αστυνομικού-πολίτη 1,5 προς 1. Σε περίπτωση που σαν κοινωνία μαστίζεσαι από κουλτούρα της μεταπολίτευσης, καλόν είναι να ανέβεις στα 2.5/ 1.

 
At 8/09/2011 08:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν μπορεί να χάσει λίγο χρόνο ο Αταίριαστος, να μας κάνει μια λίστα με τα αγαθά που βουτώντας τα θα ανεβούμε στην εκτίμησή του...

 
At 8/13/2011 12:58:00 π.μ., Anonymous nikos k said...

@Σωτήρης

Τον Συνασπισμό εννοείς;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home