Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

Ελεύθερο


Καθαριότητα με και χωρίς το γιώτα, το πρόσωπο και η πληγή, η κήρυξη του κέντρου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, της ανάγκης να καθαρίσουμε επιτέλους από λαθρομετανάστες, πρεζόνια και εγκαταλελειμμένα ή υπό κατάληψη κτίρια, από όλη αυτή την μπόχα, από όλη αυτή τη δυσωδία, από όλη αυτή την αλλοίωση, από όλο αυτό τον τρόμο, για αυτό πρέπει να οργανωθούν με τις πρόνοιες του τριτοραϊχικού μας Συντάγματος επιχειρήσεις σκούπες ή επιχειρήσεις απόχες, που θα πέσουν από ψηλά γραπώνοντας «όοοολους τους λαθρομετανάστες» και μεταφέροντάς τους από αέρος και εντός των αποχών «σε αραιοκατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όπου κατοικείται ένα μικρό μόνο μέρος του νησιού, το υπόλοιπο είναι ελεύθερο». Ελεύθερο· ελευθερία 2011 greek edition: ιδιότητα η οποία αφορά τα κομμάτια γης που δεν είναι κατειλημμένα από Έλληνες και βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από αυτούς, την καθαρ(ι)ότητά τους και πάνω απ' όλα το οπτικό και αισθητικό τους πεδίο, αφού το αξιακό βραχυκύκλωσε και έχασε εντελώς το μπούσουλά του.

20 Comments:

At 5/19/2011 04:31:00 π.μ., Blogger Nana said...

Πολύ σωστά. Εξ΄ άλλου οι Έλληνες των αραιοκατοικημένων Ελληνικών νησιών κορεσμένοι από τον πλούτο έχουν αφήσει ανεκμετάλλευτη την εύφορη γη να περιμένει τον Πακιστανό να την καλλιεργήσει....

Οκ..μπορεί η κατάσταση να ναι δύσκολη αλλά μη λέμε κι ότι θέμε! Ρε μαμώτο σ΄αυτή τη χώρα, "ποιος θα πάρει το όφωνο πρώτος" είμαστε..

 
At 5/19/2011 04:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κανάς άλλος συνθέτης/στιχουργός/τραγουδοποιός/σκηνοθέτης να μας σώσει;

[Όποιος αναρωτιέται "πού είναι οι πνευματικοί άνθρωποι και γιατί δεν μιλάνε", παρακαλείται να μην το κάνει δημόσια. Υπάρχει κίνδυνος να τον ακούσουν και να ανταποκριθούν!]

 
At 5/19/2011 08:59:00 π.μ., Blogger DaisyCrazy said...

Τι φρίκη ξεστόμισε κι ο Σαββόπουλος! Κρίμα!

 
At 5/19/2011 09:06:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Το ιδεολογικό meltdown των καλλιτεχνικών ταγών της αριστεράς εξελίσσεται με φαντασμαγορία κοσμικού φαινομένου.

 
At 5/19/2011 09:36:00 π.μ., Blogger Morto Bello said...

οκέι, το εμπεδώσαμε. φασίστας ατενίστας καθαρίστας.

 
At 5/19/2011 09:40:00 π.μ., Anonymous παρτιζανα said...

Το σχέδιο μπάζει..πρώτον δεν έχει καμιά πρωτοτυπία. ΟΙ ναζί σκέφτηκαν πρώτοι να μεταφέρουν τους εβραίους στη Μαδαγασκάρη, νησάκι, χουλαχουπ κι έτσι. Δεύτερον, τι θα πουν οι τουρίστες όταν επισκεφτούν τα νησιά αυτά;θα νομίσουν ότι οι έλληνες είναι μαυριδεροί και μουσουλμάνοι. τρίτον, επειδή η ΕΕ έχει ήδη πολιτική, το Δουβλίνο ΙΙ, αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας παραμονής τους στο νησί έχει ήδη εξαντληθεί!Ανάλογα προβλήματα- αδιέξοδα, ανάγκασαν τους ναζί να πάρουν πιο δραστικά μέτρα. Ήμαρτον!Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας....

 
At 5/19/2011 10:22:00 π.μ., Anonymous Lex Luthor said...

Ίσως τις έχω ερμηνεύσει λάθος αλλά δεν βρήκα κάτι κακό στις δηλώσεις του.

Προσωπική ερμηνεία:

«Έχουμε ένα μέρος που πήζει στον κόσμο, την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα. Έχουμε και μέρη που έχουν μαραζώσει. Χωριά ολόκληρα ακατοίκητα. Τι ποιο λογικό; Do the math.»

Ο άνθρωπος νομίζω μιλάει για πλήρης αφομοίωση. Θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα; Γιατί να μη μείνουν-με τη βοήθεια του κράτους- σε ανθρώπινες συνθήκες; Να τους παραχωρηθούν σπίτια και γη προς καλλιέργεια (δε ξέρω με ποιο τρόπο).

Νομίζω ότι, ούτως ή άλλως, πολλά χωριά , ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, έχουν ξαναζωντανέψει από μετανάστες.

 
At 5/19/2011 12:27:00 μ.μ., Anonymous χαζούλης said...

Εμείς φωνάζαμε ότι οι διανοούμενοι δεν ακούγονται...ας τα λουστούμε τώρα.

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων ο Σαββόπουλος.

 
At 5/19/2011 02:54:00 μ.μ., Blogger the elf at bay said...

Είναι ωραίες οι ραχούλες!

Τραγικό.

 
At 5/19/2011 03:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ελευθερία και θάνατος.

 
At 5/19/2011 05:56:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Καθαριότητα με και χωρίς το γιώτα”.
Να αγιάσει η πένα σου. Πίκρα, σκέτη πίκρα.

“Μεσήλιξ τώρα εγώ σε οθόνη έγχρωμη
ξυπνώ με τις Πρεσθλάβες να βουίζουνε.
Οι δείχτες στο ρολόι γυρνούν ανάποδα
στον παιδικό μου εθνικισμό, τον πιο παγκόσμιο.”

 
At 5/19/2011 06:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lex, οι ενστάσεις μου σε αυτό που λες είναι οι εξής:
1) Μιλάει -στο απόσπασμα αυτό τουλάχιστον- στο όνομα της καθαρότητας της πόλης και μόνο και όχι ταυτόχρονα και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των λαθρομεταναστών.
2) Μιλάει για κάτι που θα γίνει με το ζόρι, άρα και με βία.
3) Εάν ήταν ποτέ εφαρμόσιμο αυτό που προτείνει μπορεί κανείς να φανταστεί το μέγεθος της επιχείρησης. Θα ήταν ίσως το κορυφαίο γεγονός της Ευρώπης εδώ και πολλές δεκαετίες. Θα μας μάθαιναν στα πέρατα του κόσμου. Θα γυρίζονταν ταινίες, θα γράφονταν βιβλία, οι εικόνες και οι μαρτυρίες θα κυριαρχούσαν στα μίντια. Ιδιαίτερα πιασάρικες θα ήταν οι εικόνες με τα παιδιά όοοολων των λαθρομεταναστών.
4) Παρά τα όσα γράφω στην πρώτη ένσταση συμφωνώ ότι τελικά δεν τα λέει «με κακή πρόθεση». Αλλά είναι σαν πρόταση που σκέφτηκε ο ΓΑΠ, ο Γερουλάνος και ο Δρούτσας τύφλα στο μεθύσι και οι τρεις. Το επόμενο πρωί στο χανγκόβερ θα καταλάβαιναν ακόμη και αυτοί το μέγεθος της απόστασης μεταξύ αυτού που σκέφτηκαν και της πραγματικότητας.
5) Ξεμέθυστοι για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να επιτευχθεί η αναγκαστική εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών θα μπορούσαν να μιλήσουν μόνο ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του. Αυτοί όντως θα το έκαναν με κακές προθέσεις και εδώ είναι η διαφορά τους με το Σαββόπουλο.

 
At 5/19/2011 06:46:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Παρά τα όσα γράφω στην πρώτη ένσταση συμφωνώ ότι τελικά δεν τα λέει «με κακή πρόθεση»”.

Αν και το συναισθηματικό δέσιμο μαζί του είναι (και λόγω της ηλικίας μου)
πολύ μεγάλο, φοβάμαι πως τα τελευταία χρόνια τόσο αυτός όσο και άλλοι,
αισθάνονται (όπως ο ίδιος είχε γράψει) κάπως έτσι:
“Με τον πισινό στο χώμα λιώνει τον μισό πλανήτη,
του Πολύφημου είν' ανίψι, βγαίνει από μεγάλο σπίτι.
Συγγενεύει και με άλλους δρακοκύκλωπες τρανούς.
Ίδιο μπόι, ίδιο σόι, ίδιο μάτι, ίδιος νους.”

 
At 5/19/2011 09:01:00 μ.μ., Anonymous Lex Luthor said...

ΟΒ το άκουσα δεύτερη φορά. Τώρα μου ακούστηκαν άσχημα οι δηλώσεις. Είμαι επιρεασμένος τώρα ή το πρωί είχα καλή διάθεση; Δεν ξέρω.

Ολα σχετικά είναι.

Ισως σε μια χώρα που η πλειοψηφία φωνάζει ''έξω όλοι" η δήλωση του Σ. να είναι όντως προοδευτική.

Σκατά στα μούτρα μας.

 
At 5/19/2011 09:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Δε θα θελα για να αναβαθμιστεί το κέντρο να υποβαθμιστούν νησιά.

Γιατί όπως και να το κάνουμε Ελληνικά νησιά θα γίνουν τόποι ανεπιθύμητων.

Ωστόσο ο Σαββόπουλος είπε κάτι συγκεκριμένο είτε είναι ανεφάρμοστο είτε όχι. Φοβάμαι ότι με τη πολύ θεωρητική συζήτηση και με δεδομένη την ιδεολογική σκοπιά και προκατάληψη του καθενός, τίποτα ευρέως αποδεκτό δε πρόκειται να εφαρμοστεί για ο κέντρο της Αθήνας. Αυτό γίνεται άλλωστε με κάθε ζήτημα σε αυτή τη χώρα.

 
At 5/19/2011 10:31:00 μ.μ., Blogger celin said...

1)Xιλιες φορες καποιος να καταθετει προτασεις παρα να εθελοτυφλει μπροστα σε ενα σοβαρο και υπαρκτο προβλημα. Τα ανεξοδα χαχαχουχα μας τελειωσαν.

2)Διαφωνω με τη προταση του Σαββοπουλου.Περα απτο οτι αν τους στελναμε εκει, θα τους ξεχνουσαμε κ θα τους αφηναμε στη μοιρα τους να πεθανουν σα τα σκυλια με πιθανες συγκρουσεις μεταξυ γηγενων κ εκεινων,
υπαρχει κ αλλο ενα θεματακι:θα το ακουγανε αυτο τοσοι ανθρωποι απο εξαθλιωμενες χωρες κ θα ερχονταν ακομα περισσοτεροι. Ο,τι κ αν ειναι το ξερονησι, προφανως ειναι καλυτερο απτο να σε κυνηγανε οι ταλιμπαν η να σου κανουν ντου οι Αμερικανοι.

3)Ανυπακοη στο Δουβλινο 2,παροχη ταξιδιωτικων εγγραφων σε οσους επιθυμουν να φυγουν, κατευθειαν απελαση των εγκληματιων που συλλαμβανονται κ γαμανε τη ζωη των ανθρωπων στους Αγιους Παντελεημονες
και νομιμοποιηση των ανθρωπων που εργαζονται, βρισκονται χρονια εδω με τις οικογενειες τους και μαυριζει κ εκεινων η ζωη εξαιτιας καποιων εγκληματιων συμπατριωτων τους.
Ιδιωνυμο με πολυ αυστηρες ποινες για οσους εκμεταλλευονται μεταναστες και τους αφηνουν ανασφαλιστους. Καταπολεμηση μεχρις εσχατων στη μαυρη εργασια.
Αυστηρες ποινες κ για τους δουλεμπορους και οσους βγαζουν παραδακι απο αυτο.
Καταμετρηση να δουμε ποσοι ειναι εδω και ποσους αντεχουμε σαν χωρα που ολοενα κ φτωχοποιειται.
Ενισχυση της φυλαξης των συνορων.
Κυνηγητο του παραεμποριου και των συμφεροντων που κρυβονται απο πισω.

4)φΥΣΙΚΑ και τιποτα απο αυτα που λεω, ειτε ειναι σωστα ειτε ειναι μπουρδες, δε θα εφαρμοστει.
Εδω τους θελουν αυτα τα αποβρασματα που μας κυβερνουν.
Για να τρωγωμαστε μεταξυ μας, αριστεροι δεξιοι ουμανιστες ξενοφοβοι κλπ
και να ανακαλυπτεται καθε φορα κ ενας νεος εχθρος.
Τη μια ο αλλοδαπος, την αλλη ο δημοσιος υπαλληλος, την αλλη ο συνδικαλιστης,
αυριο θα ειναι ο κομμουνιστης, μεθαυριο, ξερω γω, μπορει να ειναι ο οποιοσδηποτε δε πεοθηλαζει το Καθεστως.

Αλλα ενταξει, βρισκουν κ τα κανουν.Εδω βγηκε βουλευτης και χαρακτηρισε εμμισθο μπροκερ των διεθνων τοκογλυφων τον ΓΑΠ και δε κουνηθηκε φυλλο. Ενας απτους δυο ειναι προδοτης κ ενδεχομενως πρακτορας ξενων δυναμεων,
ειτε ο βουλευτης διαπραττει εσχατη προδοσια ειτε ο πρωθυπουργος ειναι οντως πρακτορας των τοκογλυφων.

Και δε κουνιεται φυλλο, τιποτα, λες κ κανεις δεν ειπε τιποτα.

Καραγκιοζηδες και ξεφτιλες ολοι

 
At 5/20/2011 01:47:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Επειδής ο Νιόνιος ένιωσε να παρεξηγείται το όραμα και να λογοκρίνεται δια της διαστρεβλώσεως, φρόντισε να το επεξηγήσει καλύτερα. Εδώ. Στο δρόμο του Μίκη, χωρίς όμως να έχει συναντήσει το Μαουτχάουζεν.

Αυτό όμως που με τσινάει στα σχόλια που ακολούθησαν τη δήλωση-όραμα, είναι η απαξίωση για τους "πνευματικούς ανθρώπους", η οποία βρίσκει έρεισμα στο ατόφια λαθρόχειρο επιχείρημα πως "όταν οι πνευματικοί άνθρωποι λύνουν τη σιωπή τους (σ.σ.:sic και lol), λένε μόνο μπούρδες". Η έννοια της συλλογικής ευθύνης που τόσο αποστρεφόμαστε όταν γίνεται όπλο λαθρόχειρης πολιτικής πειθούς στα χέρια των Μιχαλολιάκων, γίνεται μέρος του δικού μας λόγου και λειτουργεί ολοκληρώνοντας τη λειψή κρίση μας. Χώρια ότι κρίνουμε ως πνευματικούς ανθρώπους, εκείνους που μας υποδεικνύει η τηλεόραση και η αρθρογραφία και όχι αναγκαστικά το έργο, η σκέψη και, κυρίως, η προσφορά τους στο δημόσιο λόγο. Στο κάτω κάτω, δεν δέχομαι να πάρει στο λαιμό του όλο το αληθινό πνεύμα και τη διανόηση, που έχουν μείνει καθάρια σ'αυτό τον τόπο, αυτός ο χαμαιλέοντας των δηλώσεων και της ιντριγκαδόρικης αμετροέπειας προς πλήρωση των γουορχολικών ονείρωξεών του.

 
At 5/20/2011 02:30:00 μ.μ., Blogger Xenoudis - Ξενούδης said...

Να το δούμε λίγο πρακτικά:
800.000 λαθρομετανάστες.
Με 1.500 ευρώ στον καθένα, και δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο, μήπως γυρίζουν οικειοθελώς στην πατρίδα τους (όπου με 1.500 θεωρούνται εύποροι...);
Έτσι, μια σκέψη... Η δαπάνη είναι βατή.
Ξενούδης
http://xenoudis.blogspot.com

 
At 5/21/2011 10:24:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Χασαπόπουλος: Ο Σαββόπουλος κύριε Μούτση είπε να στείλουμε τους μετανάστες στα νησιά. Εσείς τι λέτε γι’ αυτό;
Δήμος Μούτσης: Και τώρα τι θέλετε από μένα, να ορίσω τα νησιά ;

 
At 5/22/2011 02:22:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Χα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home