Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010






12 Comments:

At 10/16/2010 02:52:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

H μορφή του ποστ είναι επηρεασμένη (sic) από τον τρόπο (την τέχνη εδώ που τα λέμε) του Πάνου Μιχαήλ*, ενώ το κορεάτικο βίντεο το ανακάλυψα προ μηνός χάρη στον διαδικτακό αδαμαντωρύχο Silezukuk.

*http://www.lifo.gr/blogs/nomiracleshere#blogtop

 
At 10/16/2010 08:44:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωραία. Και τι θέλει να πει ο ποιητής -ή μήπως ο εικονογράφος ή ο κοπτοράπτης ή ο μονταζιέρης ή όποιος;
Όσο για τη Βαρδινογιάνναινα, νομίζω πως συνέβαλε τα μάλα στη δημιουργία του Ογκολογικού. Υπάρχει κάποιο ζοφερό παρασκήνιο; Ειλικρινά το αγνοώ. Δεν επιδεικνύει τη δέουσα ταπεινοφροσύνη; Εμφανίζεται ως θηλυκός Τζέσους (Τζίζες!), ενώ είναι απλώς και μόνο άλλο ένα καπιταλιστικό γουρούνι, που με το Ογκολογικό κάνει λίφτινγκ στη μουσούδα του; Τι υπαινίσσεσαι με το κατεβατό των εικόνων;

Άσχετο: Κατά μία άποψη, όλα είναι τέχνη (δυστυχώς). Κατά μία άλλη άποψη, άλλο Μιχαήλ Άγγελος άλλος Πάνος Μιχαήλ (ευτυχώς)-εδώ που τα λέμε :)
m.s.

 
At 10/16/2010 07:15:00 μ.μ., Blogger celin said...

old boy,οταν το μεγκα παιζει το καθημερινο πενταλεπτο-γλειψιμο στη Βαρδινογιαννη,με πιανει μια αηδια,την οποια μπορω να εξηγησω αλλα βαριεμαι γιατι θα μου παρει πολυ ωρα.
Ομως..
δεν ειναι αληθεια οτι η συγκεκριμενη οικογενεια εχει προσφερει περισσοτερα απο ολους τους αλλους κροισους στο κοινωνικο συνολο;βλεπε Μακιστος κτλ;
Σε συγκριση με τα λεφτα τους βεβαια,η προσφορα τους ειναι ασημαντη.
Σε συγκριση ομως με τις αλλες αιματορουφηχτρες-εφοπλιστες-τσιπηδες-καρμοιρηδες πλουτοκρατες;Σε συγκριση με αυτους,μεχρι κ Εθνικους Ευεργετες μπορουμε να τους ανακηρυξουμε.
Γιατι η αληθεια ειναι οτι οι αλλες οικογενειες-βδελλες στο σωμα του λαου(πετρελαιαδες κ εφοπλιστες) δεν εχουν προσφερει ουτε το 1/50.

Ειναι λιγο συνθετο το ζητημα.Ενταξει,ειμαστε επηρεασμενοι κ απο το ποδοσφαιρο,δε λεω!Αλλα η αληθεια να λεγεται

 
At 10/16/2010 09:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κακώς τη δείχνεις. Δεν άκουσες στις ειδήσεις που η επιθυμία της ήταν να μην μαθευτεί πως αυτή έβαλε τα λεφτά;
...Μη δούμε κάποιον να πάει να φιλανθρωπίσει ανώνυμα... αμέσως να πέσουμε επάνω του όλοι να τον κατασπαράξουμε...

Αίσχος!

 
At 10/17/2010 12:55:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

η κα Βαρδινογιαννη υποφέρει για να μπορεσει να προσφαιρει αυτες τις φιλανθρωπίες, και εσεις αντι να πειτε ευχαριστώ κάνετε και χιουμορ, ε;

 
At 10/17/2010 12:59:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Υπάρχει κάποιο ζοφερό παρασκήνιο; Ειλικρινά το αγνοώ»
Κι εγώ το αγνοώ εξίσου. Εκείνο που δεν αγνοώ όμως, εκείνο που δεν μπορεί να αγνοήσει οποιοσδήποτε βλέπει ειδήσεις στο Mega είναι ότι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι μια Οσία. Τουλάχιστον. Οπότε δεν σχολιάζω το ζοφερό παρασκήνιο αλλά το παραληρηματικό τηλεοπτικό προσκήνιο.
«Δεν επιδεικνύει τη δέουσα ταπεινοφροσύνη;»
Το ερώτημα είναι αν εμείς επιδεικνύουμε τη δέουσα συντριβή, το δέον ιερό σοκ που έχουμε την τιμή να είμαστε συγκαιρινοί Της. Φοβάμαι πως με τη χρεοκοπία μας και τα κοινά μας φαγώματα έχουμε φανεί ανάξιοί της.
Αυτά περίπου υπαινίσσομαι με το κατεβατό των εικόνων.

 
At 10/17/2010 01:03:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Celin, απαντάω σε γενικές γραμμές με το προηγούμενο σχόλιο. Δεν το έχω ψάξει αλλά πιθανόν να έχεις δίκιο σε όσα λες για τη σύγκριση της συγκεκριμένης οικογένειας με τις αντίστοιχές της. Ωστόσο το ποστ αφορά την προπαγάνδα, την επί υπαλληλική σχέση προσωπολατρεία, την αγιοποίηση, την κατάλυση κάθε έννοιας μέτρου κλπ. Και πίστεψέ με καμία σχέση με το ποδόσφαιρο το κόλλημά μου.

 
At 10/17/2010 10:50:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Αγαπητέ/η κύριε/α Ανώνυμε/η των 8:44:00
Πράγματι, απόψεις υπάρχουν πολλές και ευτυχώς.
Όπως και αυτή που λέει πως όλους τους ανθρώπους πρέπει
να τους κρίνουμε από το έργο τους και όχι από το
ονοματεπώνυμο τους(ή το ψευδώνυμο).
Αν συμφωνείτε με αυτή την άποψη τότε θα πρέπει η αναφορά
σας στον Άγγελο Μιχαήλ, να έγινε γιατί κρίνετε το έργο του σημαντικό.
Το άρθρο(έργο) του κυρίου Πάνου Μιχαήλ όμως πως το κρίνετε ;
Συμφωνείτε ; Ή μήπως δεν το διαβάσατε και απλώς θέλετε να κάνετε εντύπωση.
Αγαπητέ κύριε Old Boy
Έχω την εντύπωση πώς άλλο είναι η «οικογένεια Βαρδινογιάννη» και
άλλο η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη(με το επώνυμο Βαρδινογιάννη
υπάρχουν πολλές κυρίες)
Πράγματι, οι παρατρεχάμενοι(για να γλύψουν) , ίσως και η «οικογένεια»
(για τους γνωστούς λόγους) κάνουν προσπάθεια αγιοποίησης της.
Μήπως όμως αυτό, δεν έχει καμιά σχέση με την ίδια;

 
At 10/17/2010 12:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Βίτγκενστάιν, πέρα από …γλωσσοφιλόσοφος που καταφέρθηκε εναντίον τόσο του φασιστικού, του σοσιαλιστικού και επιστημονικού πνεύματος, όσο και του ίδιου του δυτικού πολιτισμού, ήταν και γόνος του ιδιοκτήτη της ισχυρότερης βιομηχανίας χάλυβα της Αυστρίας του μεσοπολέμου.

Παραχώρησε λοιπόν όλη του την περιουσία στις αδελφές του (των οποίων πορτρέτα φιλοτεχνούσε ο προστατευόμενος ζωγράφος της οικογένειας Γκούσταβ Κλιμτ - λέγοντας μάλιστα, χαριτολογώντας, πως αποκλείεται να τις έβλαπτε με αυτή του την παραχώρηση περισσότερο, με τόσα που ήδη είχαν) και πήγε να δουλέψει σαν μισθωτός δάσκαλος σ’ ένα χωριό, διδάσκοντας τα χωριατόπαιδα μαθηματικά…

Αλλά τον ξέρασε το περιβάλλον της μικρής κοινωνίας του χωριού, γιατί ήταν λέει …βάναυσος.

Ίσως το ίδιο χωριό, να θελήσει να υιοθετήσει και η Μαριάννα, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω του ο πτωχοφιλόσοφος…

 
At 10/17/2010 04:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Περί "φιλανθρωπίας" νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία, είναι αυτό που λέμε "από το υστέρημά του", που για κανέναν πλούσιο δεν ισχύει. Στερείς κάτι από τον εαυτό σου για να προσφέρεις. Η παραπάνω κυρία τι στερήθηκε; Εξακολουθεί να ζει μες στη χλιδή ενώ γύρω μας υπάρχει τόση ανέχεια. Δεν υπάρχει συνέπεια ανάμεσα σ'αυτές τις δραστηριότητες και στον πολυτελή τρόπο ζωής. Είναι σκέτη υποκρισία για να μην πω και πρόκληση.

Ε.

 
At 10/17/2010 06:33:00 μ.μ., Blogger Αταίριαστος said...

Εγω πάντως αν προκειμένου να σωθούν μερικά παιδιά από καρκίνο, πρέπει να φάω στη μάπα ένα πεντάλεπτο λιβάνισμα της Βαρδινογιάννη κάθε μέρα από τις ειδήσεις του Mega (που αν δεν μ'αρέσει το αλλάζω), τότε δέχομαι να πληρώσω το τίμημα.

 
At 10/18/2010 12:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Σωτήρη, αν την ενοχλούσε την ίδια θα το είχε κόψει. Δεν μιλάμε για υπερβολικά ρεπορτάζ δύο τριών ημερών. Κρατάει πολλά χρόνια αυτή η κωλώνια.
Από την άλλη δέχομαι ότι αυτό που λέει ο Αταίριαστος έχει βάση.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home