Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

The Power of Veracity

«Γενικώς καταγράφεται διάθεση κατάθεσης ψήφου διαμαρτυρίας και τιμωρίας. Αρκετοί πολίτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσπεράσουν τις θεωρούμενες κομματικές επιλογές, δείχνουν πρόθυμοι να επιλέξουν μοναχικές υποψηφιότητες και δεν είναι απίθανο να δώσουν αποτέλεσμα άκρως προβληματικό, ιδιαιτέρως για την κυβέρνηση. Τυχόν επικράτηση τέτοιων τάσεων θα ενισχύσει την εκδοχή του χάους. Ενα δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα θα θεωρηθεί ότι συνιστά ευθέως αμφισβήτηση του μνημονίου αλλά και των προσπαθειών σταθεροποίησης.
Ετσι πιθανώς να ερμηνευθεί και από τις αγορές, οι οποίες διψούν για κακά νέα από την Ελλάδα και είναι έτοιμες να αποδεχθούν το χειρότερο σενάριο. Στην περίπτωση αυτή η προσέγγιση των διεθνών αγορών θα δυσκολέψει, η εφαρμογή του μνημονίου θα αντιμετωπίσει πολύ περισσότερες αντιδράσεις και σταδιακά όσο θα εντείνεται η καχυποψία για την ελληνική υπόθεση τόσο θα τείνει να επικρατήσει η εκτίμηση μιας τρελής πορείας προς τον γκρεμό και την επιδιωκόμενη από πολλούς αναδιάρθρωση του χρέους.
Με άλλα λόγια, τυχόν επικράτηση ρεύματος αμφισβήτησης στις περιφερειακές εκλογές θα διαμορφώσει περιβάλλον μεγάλης αναταραχής και τυφλών συγκρούσεων, οι οποίες συντηρούμενες στον χρόνο θα επιφέρουν πολιτικό και κοινωνικό χάος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ολόκληρη την προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας».
Ήταν απόσπασμα άρθρου με τίτλο «Από το μίσος στο χάος» και υπέρτιτλο «Φθινοπωρινά σενάρια πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης», το οποίο κοσμεί την τρίτη σελίδα του κυριακάτικου «Βήματος», την μέρα που το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωνε ένα χρόνο εξουσίας και ο Γιώργος Παπανδρέου βραβευόταν στη Γερμανία με το βραβείο «Δύναμη και Ειλικρίνεια» από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ντόιτσε Μπανκ (για λογαριασμό της δύναμης) και τον Τζωρτζ Όργουελ (για λογαριασμό της ειλικρίνειας).
Ας καταλάβουμε λοιπόν όλοι, πριν να είναι πολύ αργά, ότι τέτοιες ώρες το να ψηφίζεις αυτό που θέλεις είναι πολυτέλεια, ότι τέτοιες ώρες έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο χάος από την μία και την τάξη από την άλλη, τις τυφλές συγκρούσεις από την μία και την κοινωνική ειρήνη από την άλλη, την τρελή πορεία προς το γκρεμό από την μία και τη σωτηρία της πατρίδος από την άλλη. Ας βάλουμε λίγο στο γύψο την αληθινή μας βούληση, ας αξιοποιήσουμε το δημοκρατικό δώρο όχι ψηφίζοντας εκείνο που θέλουμε, αλλά εκείνο που πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε: το χάος.
Δεν είναι καιρός αυτός για δημοκρατικές αφέλειες, δεν είναι καιρός αυτός για την ίδια την αφέλεια της δημοκρατίας. Συμμορφώσου εκούσια, φέρσου σαν να μην έχεις άλλη επιλογή. Γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή, ανθρωπάκο. Το κλισέ ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα δεν παίζει πια. Στη δημοκρατία στα χρόνια των σπρεντ, στη δημοκρατία στο περιβάλλον της ελεύθερης αγοράς, δεν υπάρχουν διέξοδοι. Γιατί τα κράτη χρωστάνε. Υπάρχει ένας μονόδρομος που διαρκώς και στενεύει και χωράει ολοένα και λιγότερα από τα ως χθες σου αυτονόητα. Τώρα στένεψε τόσο που δεν χωράει τη δυνατότητά σου να ψηφίσεις αυτό που θες. Συμμορφώσου εκούσια. Όπως έχεις μάθει τόσο καλά να κάνεις. Συμμορφώσου σαν να το θες. Μα το θες άλλωστε. Δεν θες την τρελή πορεία προς τον γκρεμό. Η Ελλάδα που βούλιαζε αλλάζει. Και βραβεύεται.

16 Comments:

At 10/04/2010 04:02:00 π.μ., Anonymous η ζωή στο σαλόνι said...

ήταν σετ γροθιά-στο-στομάχι-του-ανεύθυνου (και με δεύτερες/χαοτικές σκέψεις) αυτό το Βήμα. Είχαμε και το edito του Ψυχάρη που χρησιμεύει για να ξεράσεις ολόκληρη τη μαύρη σου χολή -και τον εαυτό σου, why not. Αλλά και την ομοβροντία των δημόσιων (λόγω αποκλειστικής χορηγίας) ιδιωτικών και ανταγωνιστικών τηλεοράσεων του πλουραλισμού και της ενημέρωσης -αυτονόητα. Βέβαια η βράβευση ΑΛΗΘΕΙΑΣ (πάει πιο ωραία από την λίγη "ειλικρίνεια") και ΔΥΝΑΜΗΣ από τη ντόιτσεμπανκ για τη σωτηρία της οικονομίας τα σπασε, ακόμα περισσότερο κι από τα κινέζικα που επιτέλους ακούστηκαν ρητά σε ένα κοινοβουλίο που το παίζει κινέζος, ενίοτε και αμερικάνος. Ήταν μια ένδοξη Κυριακή από τις λίγες (άλλωστε βραβευτήκαμε όλοι μας) ενόσω η αλ-κάιντα μας παραμονεύει και απειλεί τις δημοκρατίες μας υπό το άπλετο φως που χύνουν οι τοκογλύφοι που κινούνται πλέον συστηματικά και προβλέψιμα. Μερικές φορές νομίζω πως άμα δεν τα λέγαμε έτσι ηλεκτρονικά θα ήταν θέμα χρόνου το τρελάδικο. σ'ευχαριστώ.

 
At 10/04/2010 08:38:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Μα όταν οι αντίθετοι στο μνημόνιο, μας καλούν να ψηφίσουμε αντιμνημονικά, για να καταρρεύσει το μνημόνιο, ακριβώς το ίδιο πράγμα δεν κάνουν; Μην ψηφίσετε τους μνημονιακούς υποψηφίους, έστω και αν τους πάτε ως αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους, γιατί θα έρθει η κυβέρνηση και θα σας πιει το αίμα με το μνημόνιο. Άρα και οι δύο απόψεις κινδυνολογούν, απλά διαφωνούν ως προς τις συνέπειες. Και νομίζω ότι η κινδυνολογία δυστυχώς είναι αναπόφευκτη, γιατί αν συμφωνούμε όλοι σε κάτι είναι ότι όντως οι περιστάση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

 
At 10/04/2010 11:21:00 π.μ., Anonymous Τάσος said...

Έχω μια μικρή υποψία ότι κατά βάθος δεν ειρωνεύεσαι καθόλου, και άλλη μια, τόσο δα μικρή υποψία, ότι εκτός από τις φυλλάδες των δημοσιοκάφρων είδες και τον bigbrother, και επίκειται ποστ.

 
At 10/04/2010 02:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κατά σύμπτωση διάβασα το εν λόγω άρθρο λίγο πριν διαβάσω το ποστ και -φυσικά- στάθηκα με δέος στο ίδιο σημείο.
Η πλήρης απουσία τσίπας στις μεθόδους που ακολουθεί ο Τύπος για να κουλαντρίσει τους αναγνώστες του οδηγεί εδώ. Στον απόλυτο πατερναλιστικό εκφοβισμο και στην άσκηση ψυχολογικής βίας για να ξεχάσεις πως έχεις επιλογές.

Δε με διαολίζει τόσο η επιθυμία τους να ελέγξουν το κοινό, όσο αυτή η ψευδο-αντικειμενική γλώσσα που παραθέτει εντολές σαν να προτείνει το αυτονόητο για το οποίο δεν υπάρχει καμιά ανάγκη επιχειρηματολογίας.

 
At 10/04/2010 03:25:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

το Βήμα δημοσίευσε και αυτό: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=357999&dt=02%2F10%2F2010
που απανταει κατα κάποιο τρόπο στα υπόλοιπα.

Κατάθλιψη.
Θα πάθω, θα πάθεις, θα πάθει, θα πάθουμε, θα πάθετε, θα πάθουν.

 
At 10/04/2010 05:02:00 μ.μ., Blogger celin said...

Kαταλαβες λοιπον γιατι ημουν σκληρος(κ κατεληξα να γινω αδικος μαζι σου)σε προηγουμενη αναρτηση;γιατι ειδα αυτα τα πραγματα κ τρελαθηκα.Ειδα τη ναζιστικη προπαγανδα που εχει ξεκινησει εδω κ μηνες,
κ αποφασισα να σταθω εναντιον της.Εστω ανωνυμα,εστω κ ανεξοδα,εστω κ διαδικτυακως.

Δεν ειναι απλα εκφορα γνωμης ολα αυτα.Γνωμη εκφερει ο ΑΦ,γνωμη εκφερουν οι ομοιδεατες του.
Τα ΜΜΕ δεν εκφερουν τη γνωμη τους.
Τα ΜΜΕ προπαγανδιζουν.Η αποστολη τους ειναι πια να χειραγωγουν τον πολιτη τρομοκρατωντας τον.
Και η εξηγηση ειναι απλη:χρωστανε στο Κρατος κ η οικονομικη τους επιβιωση εξαρταται απο αυτο.
Ετσι,προπαγανδιζουν τις πασοκικες αθλιοτητες τους,εισπραττοντας μετα την ανταμοιβη
http://oramiden.blogspot.com/2010/10/blog-post_03.html

Μπορει να το γραφαμε οτι εχουμε εισελθει σε Οργουελιανες εποχες,αλλα μεσα μας δεν το ειχαμε συνειδητοποιιησει,ουτε θελαμε να το αποδεχτουμε.Το γραφαμε κ το λεγαμε μεν,
αλλα την ιδια στιγμη το απωθουσαμε απο το μυαλο μας,πειθοντας κατα καποιον τροπο τον εαυτο μας,οτι υπερβαλλει.

Λοιον,για να τελειωνουμε με τα παραμυθια,ηρθε ο καιρος να κανει ο καθενας τις επιλογες του.Ειτε με τη χουντα του ΠΑΣΟΚ,ειτε εναντιον της.
Αυτοι που δε τη βλεπουν ως χουντα,συγχωρουνται λογω αφελειας.
Εσυ ομως old boy,νομιζω οτι βλεπεις ξεκαθαρα πια,την αληθεια.
Κι επειδη δεν εισαι αφελης,
θελω να πιστευω οτι δε θα ξαναυποστηριξεις-εστω εμμεσα-εκπροσωπους της πρασινης δικτατοριας,οπως ο Κομινης η ο Μπουταρης.
Ο,τι υποστηριζεται απο το Πασοκ,πρεπει να κατεδαφιστει.
Ουτε αυτους,ουτε βεβαια δεξιους.Πασοκ,ΛΑΟΣ,ΝΔ,δημοκρατικη αριστερα,ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα,ο δικομματισμος κ τα υποστυλωματα-δεκανικια του.

Κ ολα αυτα δεν ειναι νουθεσιες ουτε πατροναρισματα,αλλωστε κ να θελα,δεν ειμαι τοσο εξυπνος ωστε να σε πατροναρω.Απλα,θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω οτι συμφωνεις με ολα αυτα,
οπως οταν βλεπεις καποιον φιλο σου να αμφιταλαντευεται αναμεσα στο σωστο κ το λαθος,
κ εσυ προσπαθεις να τον κανεις να αποφυγει το λαθος.
Και ας μη βρεθει κανεις να με κατηγορησει για μανιχαισμο,εξαιτιας της τελευταιας προτασης.
Ναι,υπαρχει σωστο κ λαθος.
Το λαθος το βλεπω,το φασιστικο λαθος φαινεται μπροστα μας.
Το σωστο ακομα το ψαχνουμε-για να τα λεμε ολα-αλλα που θα παει,θα το βρουμε.

 
At 10/04/2010 05:17:00 μ.μ., Blogger tk said...

Ο Όργουελ θα κοιμάται ήσυχος. Ότι προέβλεψε το πάθαμε.

Και το αξίζαμε κιόλα...

 
At 10/04/2010 06:21:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ζώη στο Σαλόνι, έχεις δίκιο η «Αλήθεια» πάει καλύτερα απ' την ειλικρίνεια. Μην ευχαριστείς, όλοι μαζί θα τρελαθούμε :)
ΑΦ, το συμπέρασμά σου κινδυνολογεί ;)
Τάσο, ειρωνική ήταν η πρόθεση. Δεν ξέρω για τη δική σου.
Αerosol, συμφωνώ ότι το χειρότερο είναι η έμμεση προπαγάνδα, η υποβολή του αποσπάσματος που παραθέτω σε άρθρο που υποτίθεται αλλού θέλει να καταλήξει.
Jomarch, θα μπει σύντομα και φόρος προστιθέμενης κατάθλιψης να μειωθούν οι τρύπες στον προϋπολογισμό.
Celin, στα περισσότερα -ως συνήθως- συμφωνώ. Μην μου λες όμως για κάποια αλήθεια που τώρα βλέπω καθαρά, ενώ πριν δεν έβλεπα. Το ποστ στο οποίο αναφέρεσαι ποτέ δεν υποτίμησε τη σημασία του μνημονίου ή της προπαγάνδας γύρω από αυτό. Αντίθετα αμφισβήτησε την ως σήμερα αντίδραση κατά του μνημονίου και έχοντας αυτή την απαισιόδοξη αφετηρία κατέληξε σε ένα συμπέρασμα. Το συμπέρασμά μου δεν ήταν ούτε πολιτικό μανιφέστο, ούτε δήλωση «υποστήριξης» προς συγκεκριμένους υποψηφίους. Ήταν ένα ακόμη ποστ γνώμης μέσα σε τόσα άλλα.
Μορφέα, όπως θα έλεγε και ο Πάγκαλος μαζί πέσαμε για ύπνο :)

 
At 10/04/2010 07:02:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Ε, ήθελα να πω ότι κινδυνολογία ακούγαμε πάντα, είναι δυνατόν να μην ακούσουμε τώρα, που έχει και περισσότερο νόημα;

Celin, νομίζω ψυχανεμίζεσαι ήττα της αριστεράς στις εκλογές, και αρχίζεις να τα ρίχνεις στις οργουελικές μεθόδους του Βήματος. Παραβλέπεις όμως ότι προπαγάνδα δεν κάνει μόνο το ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνά του κάνει και η άλλη πλευρά (ή πλευρές για μένα). Οπότε τα περί Όργουελ είναι τουλάχιστον υπερβολή, γιατί σε μια οργουελική κοινωνία δεν θα έβρικες αυτό

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=570823

ούτε θα ήταν ελεύθερος να παρουσιάζει έλληνα υπουργό ως ναζιστή (αναφέρομαι στο link που παρέθεσες)

 
At 10/04/2010 11:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Αν δει κανείς ποιοι είναι αυτοί που συγκροτούν το αντιμνημονιακό μέτωπο καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχει σοβαρή επιχειρηματολογία και εναλλακτική πρόταση έναντι στη κυβέρνηση και σε αυτά που προωθεί.

Νικήτας (με αντιδήμαρχο το Ψινάκη), Ακης Ζήκος, Κικίλιας, ο τηλεκαθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, ο Γκιουλέκας, ο Ψωμιάδης, Ο Δημαρά οι υποψήφιοι του ΚΚΕ (δε τους θυμάμαι), Σαμαράς, Παναγιωτόπουλος, Λαζόπουλος, Τσίπρας.

Ευκαιριακές παρουσίες, μηντιακές, "λίγες" πολιτικά οι περισσότεροι αναμασάνε την ίδια καραμέλα, εκπροσωπώντας τη βλακεία και την ανευθυνότητα που μαστίζει αυτή τη χώρα.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μνημονιακούς υποψηφίους.

 
At 10/04/2010 11:58:00 μ.μ., Blogger celin said...

AΦ οι ψηφοφοροι δικαιουνται να εχουν οποια γνωμη θελουν κ να την εκφραζουν.
Οι δημοσιογραφοι δε δικαιουνται,οι δημοσιογραφοι ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να εχουν αδεσμευτη γνωμη ανεξαρτητη απο οικονομικες εξαρτησεις.
Ειναι γνωστο κ αποδεδειγμενο οτι τα ηλεκτρονικα ΜΜΕ ζουν απο τα λεφτα σου κ τα λεφτα μου,απο τα λεφτα του κρατους δηλαδη κ τις κρατικες διαφημισεις,
ζουνε απο τα χρεη κ την εφορια που δε πληρωνουν στο κρατος(παλι σε σενα κ σε μενα),
ζουνε απο τις διαφημισεις των τραπεζων τις οποιες κ υπηρετουν.
Για αυτο τους φτυνω καταμουτρα.Γιατι ειναι επιορκοι του λειτουργηματος τους.

Η αλλη πλευρα που λες δεν αποτελειται απο κλεφτες-απατεωνες-λωποδυτες που εχει λερωμενα τα χερια της απο το αιμα ανεργων παλιων κ 150000 νεων ανεργων μεσα στο 2011.
Η αλλη πλευρα σου λεει ξεκαθαρα τη γνωμη της κ δε στο παιζει ανεξαρτητη,η αλλη πλευρα ειναι κομματικη.

Εμενα το προβλημα μου ειναι οι φυλλαδες που προσποιουνται οτι ειναι αντικειμενικες κ κοπτονται δηθεν για το καλο της χωρας.Η υποκρισια,το νταβατζιλικι,οι εθνικοι εργολαβοι,οι εθνικοι "ευεγετες του πολιτισμου",οι απατεωνες που υμνουσαν τη διεφθαρμενη Κυβερνηση Σημιτη,οι απατεωνες που υμνουσαν τους κλεφτες του Χρηματιστηριου,
οι ψευτες που εγλειφαν χρονια τον αρχιανικανο Καραμανλη κ τωρα που επεσε,πεσαν κ αυτοι πανω του να τον φανε
(ξεχνωντας φυσικα οτι εγκληματιες υπηρξαν ολες οι προηγουμενες κυβερνησεις,στο συνολο τους)

Η υποκρισια τους ειναι το προβλημα μου,οχι οι αποψεις τους.

Και,για να τα λεμε ολα,δεν εντασσω εδω το συγκροτημα Αλαφουζου,το οποιο ειναι συνεπες στις αποψεις του.Το απεχθανομαι φυσικα κ μενω μακρυα απο τις αποψεις του,αλλα του αναγνωριζω ιδεολογικη σταθεροτητα.Ειναι καλο να εχεις απεναντι σου "τιμιους" εχθρους κ οχι τραμπαλατζηδες γυρολογους μεγκαλο-τυχοδιωκτες

 
At 10/05/2010 08:06:00 π.μ., Blogger ΑΦ said...

Celin, δεν θα διαφωνήσω ότι το πρόβλημα μας ήταν (και θα είναι;) το διαπλεκόμενο κρατικοκαπιταλιστικό σύστημα της Ελλάδας. Διαφωνώ στο ότι αυτό το σύστημα συμμετείχαν μόνο τωρινοί μνημονιακοί, και στο ότι οι αντημνημονιακοί είναι περισσότερο ανιδιοτελείς.

 
At 10/05/2010 01:46:00 μ.μ., Blogger mitsaras said...

@celin

Και,για να τα λεμε ολα,δεν εντασσω εδω το συγκροτημα Αλαφουζου,το οποιο ειναι συνεπες στις αποψεις του.

Φαντάζομαι εννοείς συγκεκριμένα τις απόψεις του για το μνημόνιο. Γιατί για το βατοπέδι ο Σκάι το έχει γαμήσει πατόκορφα.

 
At 10/05/2010 04:40:00 μ.μ., Blogger celin said...

AΦ,πιστευω οτι θα εξακολουθησει να ειναι.Οσον αφορα τους αντιμνημονιακους,αν συγκαταλεγεις σε αυτους τους νεοδημοκρατες,συμφωνω μαζι σου,οι περισσοτεροι αντιμνημονιακοι ειναι εξισου βρωμικοι απατεωνες λωποδυτες.

Μητσαρα,εχεις απολυτο δικιο εδω,σε ευχαριστω που με διορθωσες.Βιαστηκα μου φαινεται να πω τη καλη κουβεντα.Τετοια κωλοτουμπα για το Βατοπαιδι ειναι αηδιαστικη,υποπτη κ ενδεικτικη κρυφων συνεννοησεων.Πανε να μας πεισουν οτι δεν υπηρξε σκανδαλο Βατοπαιδιου.
Ωραια λοιπον,ας υποθεσουμε οτι δεν υπηρξε.Ποσοι δημοσιογραφοι του ΣΚΑΙ πρεπει να παραιτηθουν απτη δουλεια τους η να συτοκτονησουν μαζικα για την -υποτιθεμενη κ -συστηματικη παραπληροφορηση τους τοσο καιρο;

Ειτε ψευτες ειναι ειτε αχρηστοι/κακοι δημοσιογραφοι.
Αλλα μαλλον ειναι το πρωτο.Γιατι σκανδαλο φυσικα κ υπηρξε.Αλλα πανε να τα κουκουλωσουν ολα, τα φασιστοειδη,για να μη τιμωρηθει κανενα μελος της πολιτικης λερας που μαστζιζει τον τοπο

 
At 10/05/2010 05:05:00 μ.μ., Blogger mitsaras said...

Είπα κι εγω... :-Ρ

Παρεμπιπτόντως, να και το τελευταίο κρούσμα, το οποίο δεν μπορεί να απευθύνεται παρά μόνο σε εντελώς ηλίθιους.

 
At 10/05/2010 10:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

1 Ο διαχωρισμός σε "αντιμνημονιακους" και "μνημονιακούς" δεν μπορεί σήμερα παρά να εχει σαν βάση το πως απαλλασσόμαστε από το μνημόνιο
Προφανώς οι λύσεις είναι περισσότερες της μιας και ακόμα προφανέστερα οι 'αντιμνημονιακοί' μεταξύ τους έχουν τεράστιες διαφορές ως προς τον τρόπο και την κατεύθυνση της... εξόδου.
2 Στις 8 Νοεμβρίου το μνημόνιο θα συνεχίσει να είναι εδώ, οι ΠΑΣΟΚοι θα χαίρονται για τους ΠΑΣΟΚους που εέχουν εκλέξει ,οι Νεοδημοκρέτες για τους δικούς τουςκ.ο.κ.
3 Στις δημοκρατίες αυτό είναι το παιχνίδι. Ο καθένας προσπαθεί να σε πείσει ή να σε πιέσει για να ψηφίσεις το α ή το β. Εσύ αποφασίζεις ό,τι θέλεις. Οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι πάντα ανέξοδες, βολικές και εκ του ασφαλούς. Κάποια στιγμή υπάρχουν ζόρικα για κάποιους διλήματα και πρέπει να αποφασίσουν τι "θέλουν" και όχι τι "θα ήθελαν". Δεν φταίνε τα διλήμματα πραγματικά ή φανταστικά, ούτε αυτοί που για τους λόγους τους τα θέτουν
Εμείς αποφασίζουμε!Και υφιστάμεθα τις συνέπειες των συλλογικών αποφάσεων.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home