Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

Η κραυγή και η κατακραυγή

Στην εύλογη απορία «μα καλά, δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για το κράτος του Ισραήλ η προβλεπόμενη κατακραυγή;», η απάντηση μάλλον είναι ότι προφανώς τη συνυπολόγισε την κατακραυγή, αλλά στο ζύγι βάρυνε περισσότερο η επιθυμία του να ακουστεί για μια ακόμα φορά η κραυγή του, η κραυγή ενός κράτους που έχει αποδείξει τις τελευταίες δεκαετίες ότι δεν γνωρίζει ηθικούς ή νομικούς φραγμούς προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.
Και δεν θα βάραινε περισσότερο στο ζύγι αν δεν είχαν προηγηθεί οι πολλές φορές στο παρελθόν που η κατακραυγή κόπαζε, ενώ η κραυγή είχε αποτελέσματα απτά, αποτελέσματα άμεσα.
Κατακραυγή που δεν θα κόπαζε, κατακραυγή που θα είχε μετατραπεί σε εναντίον του κράτους του Ισραήλ κραυγή, αν το Ισραήλ δεν ήταν τελικά με εμάς τους καλούς, με τον λευκό, δυτικό άνθρωπο που κυριάρχησε και κυριαρχεί στην ανθρωπότητα, αφενός με την ωμή του βία και αφετέρου με τους πάσης φύσεως προπαγανδιστικούς του μηχανισμούς, μηχανισμούς κατασκευής συναίνεσης, μηχανισμούς πλύσης εγκεφάλου.
Με αυτό το δίπολο - σιγουράκι, με αυτή τη δύναμη ονοματοδοσίας των πράξεων και ορισμού των εννοιών, τελικά τρομοκράτης θα είναι πάντα ο Άλλος και κολάσιμη η βία πάντα του Άλλου, με τις δικές μας ενέργειες να είναι το πολύ «δυσανάλογες».

48 Comments:

At 5/31/2010 04:28:00 μ.μ., Blogger Αντωνης said...

Τα σέβη μου για μια ακόμα φορά αυτή την κατάμαυρη μέρα, την πνιγμένη στον ζόφο των λογής mimic men.

 
At 5/31/2010 04:36:00 μ.μ., Blogger Αντωνης said...

Αναδημοσίευσα και ζητώ άδεια ετεροχρονισμένα.

 
At 5/31/2010 04:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν χρειαζόταν καν άδεια.

 
At 5/31/2010 05:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αφού λοιπόν για την αιμορραγούσα Μέση Ανατολή εδώ και 65 χρόνια, καθώς και για τη σημερινή σφαγή φταίει αποκλειστικά το Ισραήλ ας εξαφανιστεί.

Αφού οι Εβραίοι που εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη, το κατάφεραν για τον μοναδικό λόγο ότι πάντα εμείς οι Δυτικοί τους θεωρούσαμε δικούς μας ανθρώπους και ως τέτοιους πάντα τους συμπεριφερόμασταν, ας αρχίζουν να τα μαζεύουν.

Αφού και εμείς οι λίγοι στην Ελλάδα, θύματα της παγκόσμιας προπαγάνδας υπέρ του Ισραήλ, που προσπαθήσαμε στην άλυτη από ότι φαίνεται εξίσωση του Παλαιστινιακού, να εισάγουμε την παράμετρο του παράλογου φόβου των Ισραηλινών για εξολόθρευση, ας υποστούμε τις ηθικές συνέπειες και ας το βουλώσουμε

ΑΦ

 
At 5/31/2010 05:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aφού λοιπόν δεν μπορείς να γράψεις λόγια καταδικαστικά ακόμη και για τη σημερινή επίθεση, χωρίς να σε βγάλουν αμέσως Αχμαντινετζάντ που μιλά για εξαφάνιση του Ισραήλ, τότε να μη γράφεις ποτέ τίποτα καταδικαστικό για καμία ενέργεια του Ισραήλ.

 
At 5/31/2010 05:33:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όχι oldboy, εννοείται ότι πρέπει να καταδικαστεί. Αλλά επίσης εννοείται ότι μετά το σημερινό ο Αχμαντινετζαντ δεν είναι ο μόνος που εκδηλώνει την επιθυμία του την εξαφάνιση. Δεν το υπονόησα για σένα, αλλά για μία κατάσταση που υπήρχε ως τώρα σε λανθάνουσα μορφή και φαντάζομαι ότι πλέον θα εκφράζεται πολύ πιο ανοιχτά. Διαφωνώ μαζί σου με την διαπίστωση ότι στην Ελλάδα και στο κόσμο κυριαρχεί η φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα, και ήθελα να τονίσω ότι ο λόγος που δημιουργήθηκε το Ισραήλ δεν ήταν για να επεκταθεί η κυριαρχία των Δυτικών,αλλά για να βρει καταφύγιο ένας λαός που ιστορικά κυνηγήθηκε ανελέητα από Δυτικούς αλλά και Ανατολικούς. Και αυτό που λέω για τις δικές μου ηθικές συνέπειες, δεν το λέω καθόλου ειρωνικά ή για πλάκα.

ΑΦ

 
At 5/31/2010 05:38:00 μ.μ., Blogger celin said...

AΦ,
τελικα τον εχετε τον ανθρωποδιωκτη μεσα σας οι φιλελευθεροι.
Μα ειναι δυνατον να βγαινεις σημερα κ να χαρακτηριζεις απλως "παράλογο φόβο των Ισραηλινών για εξολόθρευση",
τετοιες βαρβαρες κ αποκρουστικες πραξεις ενος κρατου που μετετρεπεται σε "κρατος τρομοκρατη"?
Δεν υπαρχει "ναι μενα αλλα" για τα σημερινα γεγονοτα.
Προκειται για επιθεση κατα της ανθρωποτητας,
για δολοφονικη ενεργεια,κυνικη,ανηθικη,
δε θελω να ηθικολογησω,ουτε να μετατρεψω κ αυτη τη συζητηση σε σχετικιστικη συζητηση,μιλωντας με ορους ηθικης,οπου εκει τα πλαισια για το διαλογο ειναι αμβλυμενα κ χωρει συζητηση.
Εδω δε νομιζω οτι χωρει συζητηση.
Εχουμε να κανουμε με ειδεχθεις δολοφονους.
Ψαχνεις να βρεις πως να τους χαρακτηρισεις κ διαπιστωνεις την ενδεια της Ελληνικης Γλωσσας,
πως να χαρακτηρισεις εκεινους που χτυπανε πλοια που μεταφερουν ανθρωπιστικη βοηθεια?

Τρεφω μεγαλη εκτιμηση για τη πολιτιστικη προσφορα των Εβραιων,Φρουντ,Αμος Οζ,Λεβινας,Πριμο Λεβι,Φιλιπ Ροθ,Φοερ,τι να πρωτοθυμηθεις?
Ομως εδω δε μιλαμε για τους Εβραιους.Μιλαμε για το κρατος του Ισραηλ,
το οποιο εχει μπερδεψει την προσπαθεια για επιβιωση του με την εξολοθρευση των γειτονικων λαων.
Το πρωτο φυσικα κ το καταλαβαινω.
Το δευτερο μου γεννα συναισθηματα απεχθειας.
Κ αναιρω το ρημα "μπερδεψει",φυσικα κ κανενας Ισραηλιτης κρατικος αξιωματουχος δεν εχει "μπερδεψει" τιποτα,ολα συνειδητα γινονται,συνειδητα κ απροσκοπτα στην συνεχιζομενη προσπαθεια αυτου του κρατους να τρομοκρατησει οσους διεκδικουν απο τη μερια τους τα δικα τους αυτονοητα.

ΥΓ Ντρεπομαι κ για τη σταση της Ελληνικης Κυβερνησεις.Οι ανακοινωσεις του Υπουργειου Εξωτερικων,τα λογια ντροπης που ψελλιζουν,
ειναι μια ακομα ενδειξη της υποτελειας της σημερινης κυβερνησης στα ξενα κεντρα εξουσιας.
Δεν εχει πατο το προσκυνημα τους

 
At 5/31/2010 05:41:00 μ.μ., Blogger Αντωνης said...

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το Ισραήλ είναι και σεβαστός και κατανοητός, παρά τις πλευρές της δημιουργίας αυτής που ήταν αποφευκτέες. Το ίδιο κατανοητό και αληθές είναι ότι ο εβραϊκός λαός κυνηγήθηκε από τους δυτικούς. Για τον λόγο αυτού που έγινε χθες θα μιλήσουμε; Για το τι μας έφτασε ως εκεί; Για το πώς έγινε ένας λαός κυνηγημένος από όλο τον συσσωρευμένο ρατσισμό της δύσης να εκπροσωπείται σήμερα από ένα κράτος που είναι το είδωλο κάθε νεοφασίστα εις αναζήτησιν πυγμής και ισχύος;

Γιατί από το 1947 ως σήμερα έχουν μεσολαβήσει πολλά επεισόδεια. Γεωπολιτικά, ιδεολογικά, θρησκευτικά, θεολογικά.

 
At 5/31/2010 05:46:00 μ.μ., Anonymous Σωτηρης said...

ΑΦ , μήπως σχολιάζεις καμιά
κινηματογραφική ταινία ;
Βγές παιδί μου από το Matrix και δες
την πραγματική ζωή.
Κι’αν δεν μπορείς να βγεις μόνος σου ,
ζήτα τη βοήθεια των Νεκρών.
Υπάρχουν και είναι και Αθώοι.

 
At 5/31/2010 05:47:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Δεν το υπονόησα για σένα, αλλά για μία κατάσταση που υπήρχε ως τώρα σε λανθάνουσα μορφή και φαντάζομαι ότι πλέον θα εκφράζεται πολύ πιο ανοιχτά».
Ναι αλλά στο δικό μου το ποστ το έγραψες και μη διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεσαι σε όσα γράφω στο ποστ. Δεκτή η διευκρίνιση τώρα.

«ήθελα να τονίσω ότι ο λόγος που δημιουργήθηκε το Ισραήλ δεν ήταν για να επεκταθεί η κυριαρχία των Δυτικών,αλλά για να βρει καταφύγιο ένας λαός που ιστορικά κυνηγήθηκε ανελέητα από Δυτικούς αλλά και Ανατολικούς»
Προφανώς αλλά δεν έγραψα βιβλίο για το μεσανατολικό ώστε να πρέπει να συμπεριλάβω κάθε πτυχή του ζητήματος. Έγραψα σε σχέση με ένα συγκεκριμένο γεγονός που έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες και το οποίο δεν έχει λήξει ακόμα.

 
At 5/31/2010 06:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Celin, πιθανότατα να έχεις δίκιο, σίγουρος δεν είμαι για τίποτα. Η εμμονή της εξολόθρευσης για την οποία μιλάω δεν έχει να κάνει ειδικά με το σημερινό, αλλά με την επιλογή του Ισραήλ να διατηρεί κατεχόμενα, να είναι εξαιρετικά δύσπιστο, και να αντιδρά ακραία στις επιθέσεις των ακραίων των αντιπάλων τους. Σε σχέση με το σημερινό θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής: Δεν έχει καμία απολύτως σημασία για σένα σε σχέση με το ποσοστό ευθύνης του Ισραήλ, αν οι ακτιβιστές αντιστάθηκαν με όπλα, ή αν σφαγιαστήκαν εν ψυχρώ;

Αντώνη, Σωτήρη πριν κυριαρχήσει το Ισραήλ, και αποκτήσει το "έννομο" μονοπώλιο της βίας, τα εγκλήματα ήταν εξίσου σκληρά και από τις δύο μεριές. Ιστορικά, τα σφάλματα των Αράβων ήταν εγκληματικά και όσον αφορά την σκλήρυνση και επέκταση του Ισραήλ, ενώ και αυτοί εγκληματήσαν ευθέως επί των
Παλαιστινίων.

Σωτήρη, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι στεναχωριέμαι για τους νεκρούς λιγότερο από σένα

ΑΦ

 
At 5/31/2010 06:24:00 μ.μ., Blogger gaidara said...

Τα λόγια δεν τελειώνουν ποτέ τελικά... κι οι πράξεις ποτέ δεν θα επαρκούν.

 
At 5/31/2010 06:34:00 μ.μ., Blogger celin said...

AΦ,
οχι,δεν εχει σημασια,γιατι η επιθεση των Ισραηλινων στη νηοπομπη,ηταν αδικη κ παραλογη.
Οι ανθρωποι, ανθρωπιστικη βοηθεια μετεφεραν,οχι οπλα.
Ακομα λοιπον κ να αντισταθηκαν οι ακτιβιστες με μαχαιρια,ηταν απο τη μερια τους νομιμη αμυνα.
Δεν ειναι αδικη η πραξη που τελειται σε περιπτωση αμυνας,το λεει κ ο ποινικος κωδικας.
Αλλα ας αφησουμε τα νομικα η τα νομιμοφανη επιχειρηματα απεξω για να μη μπλεξουμε,
νομιζω οτι δεν υπαρχει επιχειρημα που να μπορουν να επικαλεστουν οι Ισραηλινοι για να νομιμοποιησουν τις σημερινες τους δολοφονιες.

Κ επαναλαμβανω οτι δε κρινω αυτη τη στιγμη το Μεσανατολικο,κρινω αποκλειστικα τη σημερινη επιθεση.
Δεν τιθεται σε αμφισβητηση απο μενα το Κρατος του Ισραηλ.
Καταδικαζω τον αντισημιτισμο κ δε διολισθαινω στη παγιδα να χαρακτηρισω εναν ολοκληρο λαο απο τις σφαγες του Σαρον στη Σατιλα το 82,στη Τζενιν,η τις σημερινες.

 
At 5/31/2010 09:56:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

Όπως έγραψε κι ένας φίλος:
Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο έναν αιώνα πίσω τότε έπρεπε να υιοθετηθεί αυτή η λύση. Θα λύνονταν πολλά προβλήματα.
:-)

 
At 6/01/2010 12:52:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Εξαιρετικό κείμενο, το αναδημοσίευσα κι εγώ.
Χτες δεν πηγα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί πήγα στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου όπου ακούστηκαν συνθήματα, αφιερώθηκαν τραγούδια στο λαό της Παλαιστίνης και το όλο κλίμα ήταν πολύ ζωντανό και δυναμικό και υπέροχο, και ενάντια σε όλη την προς το αντίθετο προπαγάνδα που κοντεύει να μας βγεί απο τ΄αυτιά τους τελευταίους μήνες, μας γουστάρω πολύ τους έλληνες και γουστάρω τους νέους που είδα χτες εκεί μαζεμένους να "διαδηλώνουν" με παθος ακούγοντας ότι πιο πρωτοποριακό υπάρχει σήμερα στην ελληνική μουσική σκηνή και ψάχνοντας παράλληλα, μέσα απο τη μουσική αυτή, τις ρίζες τους. "Οσοι με γέλασαν κι όσοι με κέρασαν πικρό ποτήρι κι άχρηστους κανόνες, θα ηττηθούν απ' ότι πιο αδύναμο: ΑΠΟ ΤΗ ΧΛΟΗ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΕΡΕΙΠΙΩΝΕΣ"

 
At 6/01/2010 01:47:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Εγώ πάλι, πήγα στον Bobby McFerrin, ο οποίος μας έδειξε γενναιόδωρα πως μπορεί να ανέβει ο άνθρωπος, πως μπορείς να κολλήσεις στον απλό άνθρωπο ένα χαμόγελο και αυτό να μην ξεκολλήσει για όλο το βράδι -παρ'όλη τη θλίψη και την κατήφεια της ημέρας, της χτεσινής ημέρας- και πως αυτός μπορεί να φύγει από μια συναυλία με ένα τρεμούλιασμα στην καρδιά, το οποίο διώχνει κάθε κόμπο.

Oldboy, τα συγχαρίκια μου για άλλη μια φορά. Πολύ δυνατό ποστ.

 
At 6/01/2010 03:16:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Κατ’ αρχάς το κράτος του Ισραήλ είναι ένας μεγάλος νταβατζής και όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν (αυτοί που προσπαθούν) είναι να εκνευρίζουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο με τις άκομψες βλακείες τους. Επίσης, το χθεσινό γεγονός είναι καταδικαστέο γιατί μιλάμε για αφαίρεση ζωών, παντελής έλλειψη σεβασμού στους διεθνείς νόμους (έστω και για το τυπικό του θέματος, έπρεπε να σταματήσουν τα πλοία στα χωρικά τους ύδατα εφόσον το επιθυμούσαν) και οφείλει να καταδικαστεί με έντονη κατακραυγή, να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες (αν και δεν τρέφω αυταπάτες πως θα γίνει κάτι τέτοιο). Συμφωνώ επομένως με την εκφρασμένη άποψη του old boy.
ΑΛΛΑ
Τα περί προπαγάνδας που λένε ορισμένοι του Ισραήλ είναι στην καλύτερη περίπτωση μαλακίες (sorry και για την έκφραση). Προπαγάνδα στη χώρα μας σταθερά βλέπουμε μόνο ΚΑΤΑ του Ισραήλ. Εντελώς μονόπλευρα και ρατσιστικά (ναι, ναι, ναι ρατσιστικά – 10 φορές άκουσα χθες τη φράση κωλοεβραίοι). Και ναι μεν ο Old Boy έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν μπορεί κάθε φορά να γράφει όλη την προϊστορία όταν θα καταδικάσει ένα απεχθές γεγονός, όμως οι εφημερίδες κάλλιστα θα μπορούσαν να εξηγήσουν σε μια παράγραφο –έστω σε ένα πλαίσιο- γιατί είναι αποκλεισμένη η Γάζα. Γιατί τώρα στα ελληνικά Μέσα παρουσιάζεται ως οι κακοί οι Εβραίοι που έχουν τρελαθεί και την έχουν δει με τους Παλαιστινίους όπως οι λευκοί τους μαύρους στην καλύβα του μπάρμπα Θωμά.
Αντιγράφω πως το θέτουν οι New York Times: Some foreign policy experts said the episode highlighted the difficulty of trying to negotiate peace with the Palestinian Authority without taking into account an element often relegated to the background: how to deal with Hamas-ruled Gaza. Hamas, the Islamist organization that refuses to recognize Israel’s existence, operates independently of the Palestinian Authority and has rejected any peace talks. Gaza has repeatedly complicated Israeli-Palestinian peace negotiations.
Θέλουμε, λοιπόν, να τα βλέπουμε όλα μαύρα-άσπρα. Δεν είναι. Καταδικάζεις το Ισραήλ (και εν μέρει τους πολίτες του, εφόσον ψηφίζουν αυτές τις κυβερνήσεις, αλλά ποτέ το σύνολο του λαού, που κατοικεί σε όλο τον κόσμο και δεν έχει σε τίποτα να κάνει με μια σκληροπυρηνική μειοψηφία που μένει στα πάτρια εδάφη) για το ειδεχθές περιστατικό και για την όλη πολιτική τους που σπρώχνει τα πράγματα στα άκρα, παρότι θέλει να λέγεται δημοκρατική χώρα.
Όχι όμως ότι ξαφνικά βλέπουμε παντού Ισραηλινή προπαγάνδα. Όχι ότι δεν ξέρουμε τι παίζει. Δεν μπορεί να καταδικάζεται πάντοτε το Ισραήλ και όλες οι ενέργειες να είναι για να σπάσουν τον τσαμπουκά του.
Γιατί ας πούμε δεν πάει ένα κομβόι με το έτσι θέλω να μπει στη Γάζα για να απαιτήσει τον αφοπλισμό της Χαμάς. Να απαιτήσει η Χαμάς να σταματήσει την αυθαίρετη φορολογία και έλεγχο των τροφίμων στην πεινασμένη λωρίδα για να ελέγχει τον πληθυσμό. Μόνο το Ισραήλ πάμε να σκιαγραφήσουμε ως καλό.

 
At 6/01/2010 03:16:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Λοιπόν, είναι εμπόλεμη ζώνη. Ναι, πετάνε από τη Λωρίδα της Γάζας ρουκέτες και ξεκινούν επιθέσεις. Και εφόσον λένε οι ισραηλινές αρχές πως η ανθρωπιστική βοήθεια θα περάσει, αλλά θα σταματήσουμε και θα ελέγξουμε το φορτίο μην τυχόν μεταφέρει όπλα, θα το δεχθείς. Δεν μπορείς να πας να κάνεις νταβατζηλίκια στη χώρα του άλλου. Ιδιαίτερα όταν απέναντί σου ο άλλος είναι έτοιμος να γίνει χειρότερος νταβατζής και δεν μπορείς να παίζεις το παιχνίδι ενός ακόμα χειρότερου νταβατζή (βλέπε Χαμάς) η οποία δεν θέλει ειρήνη και για προφανείς λόγους, όπως για να μην χάσει την εξουσία της.
Συμπονώ τον λαό των Παλαιστινίων, όπως και του Ισραήλ. Είναι παγιδευμένοι στις πολιτικές των κυβερνόντων τους, όπως και εμείς με τους Τούρκους. Όμως δεν είναι απλά τα πράγματα και όταν μεροληπτείς υπέρ του ενός ή του άλλου μόνο χειρότερα τα κάνεις. Και εδώ έχουμε τις ισχυρότερες κυβερνήσεις παγκοσμίως να μεροληπτούν υπέρ του Ισραήλ και την παγκόσμια κοινή γνώμη υπέρ της Παλαιστίνης. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι.
Υ.Γ. Ήταν μαγκιά όσων ακτιβιστών πήγαιναν (όπως το σύνολο των Ελλήνων απ’ όσα έχουμε καταλάβει) με πείσμα, αλλά ειρηνικά για να σπάσουν τον αποκλεισμό και πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια να προβούν μια κίνηση ανθρωπιάς και συμβολισμού κατά του ολοκληρωτισμού. Θα έπρεπε να επιμένουν στο να περάσουν αυτοί οι ίδιοι τη βοήθεια και να πάνε κοντά στους συνανθρώπους τους, όμως αποδεχόμενοι τους όποιους ελέγχους για όπλα.
Αν τους σταματούσαν και μάλιστα με βία, όλο το κρίμα θα ήταν στο Ισραήλ. Όμως συγνώμη, παρά τα όσα λέμε, τα βίντεο και τα περί αυτοάμυνα δεν δικαιώνουν τους «ειρηνιστές» ακτιβιστές. Δηλαδή όταν μαχαίρωναν Ισραηλινό στρατιώτη, που έχει μάθει να περιμένει σε κάθε γωνία τον θάνατο και που πηγαίνει πριν φύγει έφεδρος να γιορτάσει λες και πεθαίνει, τι περίμεναν. Να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια;
Οφείλουμε να αναρωτηθούμε αν κάποιοι πήγαν για να προκαλέσουν επεισόδια. Οι Έλληνες που πήγαν σίγουρα κακοποιήθηκαν και θα γυρίσουν να μας τα πουν. Δεν τους καθάρισαν όμως, γιατί πολύ απλά δεν επιτέθηκαν.
Προσωπικά δεν πιστεύω πως και η βουλευτής του Κνεσέτ, η άλλη η 85χρονη επιζήσασα του ολοκαυτώματος, οι τούρκοι, οι Έλληνες, οι Βέλγοι, οι ευρωβουλευτές πήγαν με τον απολύτως ίδιο σκοπό και λογική. Δεν μπορεί να έχει τον ίδιο σκοπό η 85χρονη που δεν θέλει να δει τη χώρα της να μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη η οποία η ίδια έζησε με τον Τούρκο πχ που θέλει να διαδηλώσει την αλληλεγγύη του στη Χαμάς ή τον Έλληνα που δεν γουστάρει την πολιτική του Ισραήλ. Σε καμία μα καμία περίπτωση όμως δεν νομιμοποιείται το Ισραήλ να νομιμοποιείται έτσι.

 
At 6/01/2010 03:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Michael, στο σχόλιό σου θα ήθελα να προσθέσω την σκανδαλώδη απουσία οποιασδήποτε ευαισθησίας μας για άλλους λαούς που υποφέρουν, και το ξεκαρδιστικό μέσα στη μαυρίλα γεγονός, πως η Τουρκία ξαφνικά μετατράπηκε στις συνειδήσεις μας, σε ναυαρχίδα στον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΑΦ

 
At 6/01/2010 03:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τώρα πώς με θέμα τον άδικο θάνατο τόσων ανθρώπων καταλήξαμε να μιλάμε για τον αν έχουμε προπαγάνδα υπέρ ή κατά του Ισραήλ, και στο σε βάρος ποιανού μεροληπτούμε είναι κατάντια.
Με αφορμή ένα κείμενο που βλέπει το θέμα στην καρδιά του, κάποιοι καταφέρνουν πάλι να το πάνε γύρω-γύρω, κρίμα.
Φριζενπμίχλερ.

 
At 6/01/2010 03:57:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Ευτυχώς που υπάρχεις για να μας θυμίζεις σε τι πρέπει να εστιάζουμε. Έτσι, ας συνεχίζουμε να βλέπουμε τα «εννιά δέντρα’ και ας χάνουμε όλο το δάσος.
Πάντως, δεν ήμουν εγώ αυτός που μίλησε πρώτος στα σχόλια για προπαγάνδα. Ίσως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσω και σε ποιον απαντάω για να μην γίνονται παρανοήσεις.
Απλώς, όταν λες για προπαγάνδα που κάνει το Ισραήλ αυτομάτως είσαι ανάμεσα στους καλούς. Ενώ αν μιλάς για αντισημιτισμό δεν ξέρεις τι λες και είσαι προπαγανδιστής Μοσάντ και της διεθνής τάξης πραγμάτων.
Υ.Γ. @ ΑΦ ανατριχιαστικό πράγματι το ότι η Τουρκία έγινε υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προφανώς και σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση ο λόγος και οι κινήσεις της στη διεθνή σκακιέρα τα τελευταία χρόνια. Πως τα φεραν, όμως, έτσι τα πράγματα να το κάνουμε «μούγκα» γιατί μας χαλάει το σύνολο του γεγονότος και του σχολίου (που επαναλαμβάνουμε) «κοιτάξτε την άχρηστη ελληνική κυβέρνηση , πόσο λίγη είναι».

 
At 6/01/2010 04:08:00 μ.μ., Blogger celin said...

Enταξει,μπορει η Ελληνικη Κυβερνηση να κανει μουγκα στο ζητημα των χθεσινων δολοφονιων,
αλλα στο ζητημα της καταταπατησης των δικαιωματων των μειονοτητων στην Τουρκια,
οφειλουμε να της αναγνωρισουμε οτι ειναι μαχητικη κ οτι δε σηκωνει μυγα στο σπθι της.
Παρακολουθησαμε εντρομο τον Ερντογαν στην επισκεψη του εδω,οταν ο ΓΑΠ,σηκωσε τη ρομφαια του κ εξαπελυσε εναν πυρινο λογο για τη καταπατηση των δικαιωματων των Κουρδων κ των Ελληνων που ζουν στη Τουρκια.
Αυτος ο πυρινος λογος ηταν συνεχεια της σθεναρης αντιστασης του Παγκαλου,στη παραδοση του Οτσαλαν στους Τουρκους.
Α!Ολα κ ολα!
Μονο για δειλια κ υποταγη στους ξενους ισχυρους δε μπορεις να κατηγορησεις τους κυβερνο-Πασοκους!
Το αποδεικνυουν συνεχως,μη θυμηθω τωρα κ την υπερασπιση των Ελληνων εργαζομενων απεναντι στα μετρα του ΔΝΤ!

 
At 6/01/2010 04:22:00 μ.μ., Blogger Τζο said...

Παραθέτω φεϊσμπουκικό διάλογο εβραιοπούλας κορασίδας με έλληνα:

Ester
yeah! you see your weapons!?
Stavros
honestly do YOU see them anywhere!? i only see naval and kitchen equipment....oh and some dangerous DVDs
Ester
so why our 7soldiers are in hospital?! you attacked them! you can easily kill people with these "toys" !!! you all are racist and nazi and fasict and antisemitic!
Kwstas
Auta aristera den einai DVD ! Einai Thanatifora diskakia gialoxartou !
Ester
shut up dumbass! these are knifes!
Stavros
well i overcam your insult and i return them to you
( compare what fascists, nazi, racists and antisemitists did to jews and not only jews, with what israelis do to palestinians and those who are solidate with thwm and you will e suprised by the similarities......
you can easily kill a man with your bare hands that dosent mean tha you are a ... Δείτε περισσότεραterrorist.the question is why the israeli military attacked the ships? they were on international sea waters! they were cheched by greek and turkish servises before they sail and it is confirmed that they carried only food, medical, educational and contruction supplies for the palaistinians who are suffering because of the israeli siege and embargo in GAZA. The attack of the israeli commandos is the same like the PIRATES do!
Ester
ahha what is that? turkey and greece became allies LOOL im turkish jew by the way "neighbour" anyway it doesnt matter..if israel wouldnt have attacked to your "peace" ships, you were about to attack us! thats it..
Stavros
of course cause devil is inside us and we want to evaporate anything jewish in the world.because israel is the best state of the world and we all dad people want to destroy it.you know arrogance and ingnorance are 2 of the basic clues of a fascist point of view. see what israeli do to gaza and not only and them accuse me of anything......
Ester
"because israel is the best state of the world"
thanks man you are the best neighbour ever LOL
Stavros
define why is the best state in the world....

Αν λάβουμε υπόψιν ότι η κοπέλα δηλώνει σοσιαλίστρια είναι πέρα για πέρα ενδεικτικό του τι έχει καταφέρει το Ισραήλ σε επίπεδο προπαγάνδας.

 
At 6/01/2010 04:27:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Αχρηστότεροι των Πασόκων δεν υπάρχουν. Απλώς, το να πάνε να παίξουν στη διεθνή σκηνή με τυχόν τσιρίδες αλά Ερντογάν παιχνίδια που πιάνουν μόνο στο εγχώριο μιντιακό μαντρί, θα έκανε το όλο θέαμα ακόμα πιο γελοίο.
Τέλος πάντως, με κίνδυνος να γίνει αυτομάτως μισητός θα παραθέσω ένα link σε blog που εξηγεί πως με βάσει μόνο διεθνών νομικών όρων το Ισραήλ δεν έπραξε παράνομα.
http://www.informationdissemination.net/2010/06/israeli-actions-are-stupid-but-legal.html
Προσέξτε. Το ξεκαθαρίζει. Δεν κρίνει την κίνηση από πολιτική ή ανθρωπιστική πλευρά. Απλώς νομική. Έψαξε αλήθεια κανείς από κανένα ελληνικό Μέσο να ρωτήσει τι προβλέπουν οι διεθνείς θαλάσσιοι νόμοι; Γιατί πολλά ακούγαμε και ακούμε για πειρατεία, που μόνο ως γλωσσικά πυροτεχνήματα αξίζουν και τίποτα περισσότερο.
Βέβαια, να το επαναλάβω πριν λιντσαριστώ. Η καταδίκη των ενεργειών που οδήγησαν σε εννιά θανάτους πρέπει να είναι απόλυτη. Για να μην τρελαθούμε κιόλας.

 
At 6/01/2010 04:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

michael, αν κατάλαβα καλά απαντάς σε μένα, εγώ δεν απαντούσα πάντως σε σένα συγκεκριμένα, αλλά σε μια γενικότερη λογική από κάποιους ως αντίδραση στο post.
Όσο για την αντισημιτισμό που λες, δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί που σε θεωρούν προπαγανδιστή της Μοσάντ όταν τον αναφέρεις. Το κρίμα στο λαιμό τους. Και πάντως με τους καλούς είσαι όταν παίρνεις το μέρος αυτών που σκοτώνονται άδικα. και σε αυτή την περίπτωση κάποιοι σκοτώθηκαν άδικα, τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Όσο για το "σκανδαλώδη απουσία οποιασδήποτε ευαισθησίας μας για άλλους λαούς που υποφέρουν" του ΑΦ, ως σχόλιο στο συγκεκριμένο ποστ, έχω να πω ότι είναι τόσο σιχαμένο όσο το "έλα μωρέ, μόνο εβραίοι σκοτώθηκαν στον πόλεμο; γιτί δεν δείχνουμε την ίδια ευαισθησία και για τους τάδε" όταν αναφερόμαστε στο ολοκαύτωμα.

Φριζενμπίχλερ

 
At 6/01/2010 04:52:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Μα όταν έχω κάνει τόσο εκτενή αναφορά στην προπαγάνδα φυσικά και πίστεψα πως η απάντηση γράφτηκε για εμένα. Ευχαριστώ επομένως για τη διευκρίνιση. Όμως το ξαναλέω, πως δεν ξεκίνησα εγώ αυτή την κουβέντα. Πήγα να αντιστρέψω απλώς τη λογική ότι όλα είναι προπαγάνδα υπέρ των Ισραηλινών.
Τραγικό γεγονός πράγματι και παίρνω το μέρος όσων σκοτώνονται,( και πίστη μου είναι πως δίκαιος θάνατος δεν υπάρχει).
Αλλά δεν μπορώ να σταματήσω εκεί την συζήτηση. Τα πάντα έχουν προεκτάσεις, διαφορετικές οπτικές. Ο κίνδυνος είναι να καταντήσουμε μονομανείς και να πιστεύουμε πως είμαστε οι μοναδικοί που κατέχουν την όλη αλήθεια.

 
At 6/01/2010 05:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φριζενμπίχλερ, δεν είναι το ίδιο, γιατί το δικό μου σχόλιο δεν υποννοεί ότι δεν πρέπει να δείχνουμε ευαισθησία για τους Παλαιστινίους, ενώ το δεύτερο, από αυτούς που λέγεται, υποννοεί ότι κακώς δείχνουμε ευαισθησία για τους εβραίους. Σιχαμένος είναι ο έμμεσος παραλληλισμός σου μεταξύ Παλαιστινιακού και Ολοκαυτώματος

ΑΦ

 
At 6/01/2010 05:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Jorge DeVille, φαντάζεσαι αν η Ελλάδα είχε εμπλακεί σε μια σκληρή αντιπαράθεση τέτοιου είδους, το τι θα έβρισκες μέσα στo facebook από Έλληνες; Φαντάζεσαι πόσο αντικειμενικοί θα ήμασταν ακόμα και εμείς οι ίδιοι;

ΑΦ

 
At 6/01/2010 06:51:00 μ.μ., Blogger celin said...

michael,η ελληνικη κυβερνηση ειναι "λιγη",αλλα οχι αχρηστη,αντιθετως ειναι πολυ χρησιμη σε αυτους που εχει προσκυνησει.
Το συμπερασμα αυτο δε περιμενα φυσικα να το βγαλω τωρα,με τη σταση της στις δολοφονιες,
απο μενα το συμπερασμα αυτο εχει εξαχθει εδω κ καιρο.

Λες
"Απλώς, το να πάνε να παίξουν στη διεθνή σκηνή με τυχόν τσιρίδες αλά Ερντογάν παιχνίδια που πιάνουν μόνο στο εγχώριο μιντιακό μαντρί, θα έκανε το όλο θέαμα ακόμα πιο γελοίο."

Μεταξυ της πληρους υποταγης στον Αμερικανο-εβραικο παραγοντα κ των "Ερντογανικων τσιριδων",
υπαρχει ενα ευρυ περιθωριο κινησεων που θα μπορουσε να ειχε πραξει.
Ο ΓΑΠ, περα απο αρχηγος ενος κρατους του οποιου πολιτες δεχτηκαν επιθεση απο κομαντος στα διεθνη υδατα,
ειναι κ αρχηγος της Σοσιαλιστικης Διεθνους,
υποχρεουται βασει αυτων των ιδιοτητων του να ηταν πιο καυστικος κ να εξεφραζε εμπρακτως την αποδοκιμασια του,ακομα κ με ανακληση του Ελληνα Πρεσβη,ακομα κ με εστω προσωρινη διακοπη των διπλωματικων σχεσεων με το Ισραηλ,
αν οχι αυτα,
εστω κατι εντονοτερο απο αυτες τις αθλιες δηλωσεις.

Επισης,νομιζω πως υπονοεις οτι αν οι ακτιβιστες δεχονταν τον ελεγχο για οπλα,τιποτα δε θα ειχε συμβει.
Κ οτι κατα καποιο τροπο ευθυνονται κ οι ακτιβιστες που επιτεθηκαν στους κομμαντο.
Ο,τι κ να καναν οι ακτιβιστες,εντασσεται στα πλαισια της νομιμης αμυνας,κ δεν ειναι αδικη η πραξη που τελειται σε νομιμη αμυνα.
Τους καναν ντου στο πλοιο τους,τι περιμενες?μπορει να πανικοβληθηκαν,τα χασαν,
οι κομαντο ηταν εκπαιδευμενοι,φυσικα κ οφειλαν να ελεγξουν τη κατασταση διχως δολοφονιες.
Να το θεσω ορθοτερα,
φυσικα κ οφειλαν ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Επομενως,ολο το αδικο κ αναθεμα πεφτει επανω στο Ισραηλ ΓΙΑ ΤΙς ΧΘΕΣΙΝΕς δολοφονιες.
Για το μεσανατολικο ζητημα γενικοτερα,ειμαι σιγουρος οτι κ οι Ισραηλινοι θα εχουν τα δικια τους.Δε μπορω να εκφερω γνωμη απο τη στιγμη που δεν εχω ασχοληθει με το ζητημα.
Το οτι ομως επιβαλλουν το ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ,ειναι μοιραιο να ξεσηκωνει παγκοσμιως κυματα αντιδρασης απο τους πολιτες του κοσμου,που βλεπουν ενα κρατος πανισχυρο να επιβαλλει τη θεληση του με τη βια σε εναν λαο αδυναμο,με ιστορικα δικαιωματα κ αυτος στα διεκδικουμενα εδαφη.
Κ ας παψουμε αυτη την αστειοτητα οτι η Χαμας ειναι τρομοκρατικη οργανωση.
Οι της Χαμας αμυνονται οπως μπορουν απεναντι στη θηριωδη Ισραηλιτικη πολεμικη μηχανη.
Φυσικα κ θα κανουν ανταρτοπολεμο,φυσικα κ θα πολεμησουν με "ανορθοδοξους "τροπους κ με κομμαντο αυτοκτονιας.Μπορουν να πολεμησουν στα ισα?

 
At 6/01/2010 07:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Celin, εν τέλει συμφωνώ σε όλα σε ότι αφορά το Παλαιστινιακό μαζί σου εκτός από δύο κρίσιμα σημεία: Η Χαμάς είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ μία ακραία οργάνωση. Έτσι και κάνεις κανά ψάξιμο στο ίντερνετ, είμαι σίγουρος ότι θα φρίξεις. Θα μου πεις ότι οι Ισραηλινοί τους έσπρωξαν στα άκρα, αλλά τα περισσότερα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα ιστόρικά δεν ήταν ιδεολογικά ακραία, με κυριότερο παράδειγμα τα αντάρτικα κινήματα που πολεμήσαν τον ναζισμό, δηλαδή το μεγαλύτερο κακό που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Το δεύτερο είναι ότι ενώ για κάθε χώρα ή για κάθε στρατιωτικό κίνημα μια σοβαρή ήττα είναι μια εθνική καταστροφή, για το Ισραήλ μια σοβαρή στρατιωτική ήττα θα είναι και η τελευταία.

ΑΦ

 
At 6/01/2010 07:42:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Δηλαδή ρε celin αν το έφερες από δω και από εκεί για να δικαιολογήσεις τη Χαμάς, τι να πω; Είναι τώρα σαν να προσπαθήσει κάποιος να δικαιολογήσει τον Ισραηλινό στρατό για τις ενέργειές του. Έκθετοι είναι όλοι σε αυτό τον πόλεμο.
Πάντως η Χαμάς αν το ψάξεις λίγο (λίγο, όχι τίποτα πολύ. Με το Διαδίκτυο ευτυχώς έχουμε πολλές πηγές πλέον. Αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω και από πού να ξεκινήσεις) έχει κάνει τεράστια ζημιά στο δικό της λαό και υπάρχει τρομερός εμφύλιος μεταξύ των υποστηρικτών της και των απέναντι (με φόρο δίνει τα τρόφημα που αυτή ελέγχει στη Γάζα). Για να ξέρεις τώρα υπέρ πιο τάχθηκες (σχετικά) υπέρ, θα σου πω μόνο πως είναι οι φανατικοί μουλάδες παλαιστίνιοι με χρηματοδότηση κατευθείαν από το Ιράν. Οι Τούρκοι για να ξέρεις, δεν την πάνε. Βγάλε τα συμπεράσματά σου από κει. Να μου έλεγες η Φατάχ, που είναι οι αριστεροί και κατά του θεοκρατισμού να το καταλάβω.
Όσον αφορά την αυτοάμυνα, το πανικοβλήθηκαν επειδή τους είδαν στο πλοίο τους και έβγαλαν τα μαχαίρια, εμένα δεν μου κολλάει. Είναι σαν αυτό που αυτοκτόνησε με πέντε σφαίρες στο κεφάλι. Δηλαδή πως αμύνθηκαν τους πυροβόλησε ο πρώτος στρατιώτης που κατέβηκε και έπεσαν δέκα να τον μαχαιρώσουν. Στους πυροβολισμούς σπάει το πλήθος. Δεν μπορεί να το παίζεις ακτιβιστής και να διαμαρτύρεσαι για την αφαίρεση ζωών και ταυτόχρονα να τραβάς μαχαίρι και να πας να το καρφώσεις (με τι σκοπό;). Αν ήταν ένας κλεισμένος σε μια γωνία και τον πυροβολούσαν, να το καταλάβαινα αν έριχνε κάτι
Όχι ότι οι στρατιώτες έχουν δίκιο. Όφειλαν να μην ανοίξει ρουθούνι, εφόσον ήθελαν να το παίξουν και σκληροί. Τώρα εγκλημάτησαν. Απλώς λέω πως τους έδωσαν βούτυρο στο ψωμί. Μαγκιά ήταν αυτό που έκανε ο καπετάνιος του ελεύθερη μεσόγειος –αν θυμάμαι καλά- που κράταγε ακόμα και όταν τον χτύπαγε ίσια το τιμόνι του πλοίου στην πορεία του.
Και όχι, δεν είμαι αφελής για να πιστέψω πως οι Ισραηλινοί θα τους άφηναν να συνεχίσουν, αν γινόταν ο έλεγχος για όπλα. Τουλάχιστον όμως θα έλεγαν πως το έπαιξαν Γκάντι βάσει των αντιπολεμικών αρχών τους και οι άλλοι τους σάπισαν. Αν πήγαν με τσαμπουκά να σπάσουν τους νταβατζήδες απλώς μάλλον ήταν αφελείς.
Υ.Γ. Τα περιθώρια των αστείων ελληνικών κυβερνήσεων, ότι και να έκαναν, θα ήταν ελάχιστα. Χώρα που παραδίδει εν ψυχρώ τον Οτσαλάν στον μεγαλύτερο και καλά εχθρό της δεν της επιτρέπει να κάνει οποιαδήποτε παλληκαριά στο εξής, γιατί απλώς θα φαίνεται γελοία. Πόσο μάλλον όταν τα ίδια άτομα ήταν τότε και είναι και τώρα στην εξουσία.

 
At 6/01/2010 10:25:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΑΦ,
λες "Θα μου πεις ότι οι Ισραηλινοί τους έσπρωξαν στα άκρα, αλλά τα περισσότερα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα ιστόρικά δεν ήταν ιδεολογικά ακραία, με κυριότερο παράδειγμα τα αντάρτικα κινήματα που πολεμήσαν τον ναζισμό"

2 παρατηρησεις
1)τα εθνικοαπελευθερωτικα κινηματα,βασει του ιστορικου πλαισιου της εποχης που δρουν,παντοτε ειναι ιδεολογικα ακραια.Οταν το 1821 κηρυξαμε τη Επανασταση,στα ματια της Μετερνιχ-ικης Ευρωπης,οι Κολοκοτρωνηδες ηταν κατι σαν τρομοκρατικη οργανωση.Τα Ευρωπαικα τοτε Καθεστωτα,δε μας εβλεπαν με καλο ματι,κ η ΕΕ της εποχης-ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-στο τσακ ηταν να παρει το μερος των Τουρκων[ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ].
Τι θελω να πω?
Λαος που επαναστατει,δεν το κανει με τσαι κ συμπαθεια,το κανει με βια.Για τα δεδομενα[ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ,ΣΥΝΟΡΑ,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ] της εποχης,το ξεσπασμα του ειναι "ακραιο",ασχετα αν μετα,στη περιπτωση της επιτυχους εκβασης της Επαναστασης,καταφερνει κ ΑΛΛΑΖΕΙ τα δεδομενα προς οφελος του.[ΒΛΕΠΕ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ,Η ΑΚΟΜΑ Κ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ]

2)Καμια σχεση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα ανταρτικα κινηματα που πολεμησαν το ναζισμο με τη Χαμας η τη Φαταχ,
αλλα οχι για τους λογους που θετεις.

Τα ανταρτικα κινηματα γεννηθηκαν μεσα σε ΚΡΑΤΗ στα οποια εισεβαλλαν οι ναζι.Εδω οι Παλαιστινιοι δεν εχουν κρατος,ποτε δεν ειχαν κ μπορει ποτε να μην εχουν.
Θελω να πω οτι η θεση των Παλαιστινιων ειναι πολυ χειροτερη γιατι δεν εχουν να αντιμετωπισουν απλως εναν εισβολεα-οπως ηταν οι ναζι-,αλλα κατι πολυ χειροτερο,
εναν ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ ο οποιος ηρθε για να μεινει.
Ειναι λογικο επομενως η απελπισια των Παλαιστινιων να ειναι απροσμετρητη κ εξαιτιας αυτου,γινονται οσα λες οτι σε κανουν να φριττεις.
Να ξεκαθαρισω εδω οτι δεν παραβλεπω τα εγκληματα η τα σφαλματα των Παλαιστινιων κ ουτε καθαγιαζω καθε τους πραξη.
Αλλα,οπως κ να το κανουμε,υπαρχουν παρα πολλα ελαφρυντικα/δικαιολογιες για αυτους.
Ενω για τους Ισραηλινους,υπαρχουν πολυ λιγοτερα.

 
At 6/01/2010 10:29:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Εχω ενα ερωτημα που, μαλλον, δεν θα απαντηθει ποτε: Αν τα γεγονοτα (πειρατικη εφοδος του Ισραηλ) ειχαν προηγηθει της γιουροβιζιον, θα ακουγοταν το τραγουδι του; υπαρχει κανεις που μπορει να απαντησει;

 
At 6/01/2010 10:41:00 μ.μ., Blogger celin said...

michael,
επειδη κ εγω ειμαι διαβαστερο παιδι,εχω να σου πω οτι κανεις ενα λαθος,συγκρινεις τη φαταχ κ τη χαμας,παιρνοντας το μερος της πρωτης,λεγοντας οτι η φαταχ "είναι οι αριστεροί και κατά του θεοκρατισμού"

Η Φαταχ,οσο ειχε την εξουσια,ηταν βυθισμενη στη διαφθορα,κ δε προσεφερε καλες υπηρεσιες στον λαο της,υποχωρωντας διαρκως στις απαιτησεις των Ισραηλινων,οι οποιοι,εξαιτιας αυτου του ενδοτισμου,ολοενα κ αποθρασυνονταν.
Για αυτο κ οι της Φαταχ ηταν τα αγαπημενα παιδια των Αμερικανοεβραιων

Απο κει κ περα,μη με κατηγορεις για μονομερεια,διαβασε κ τα παραπανω που απευθυνομαι στον ΑΦ.

Στα υπολοιπα που λες,διαπιστωνω οτι υπαρχει χαωδης διαφορα,οποτε δεν εχω να προσθεσω κατι.Παντως δε θα σε αποκαλεσω "προπαγανδιστή Μοσάντ και της διεθνής τάξης πραγμάτων."

Εχεις δικαιωμα να λες τη γνωμη σου ελευθερα διχως να ακους υβρεις η χαρακτηρισμους.

 
At 6/01/2010 10:54:00 μ.μ., Blogger celin said...

AΦ,
Κατι ασχετο..
θυμαμαι που καποτε μου ειχες προτεινει τον Χαγιεκ,ως μεγαλο θεωρητικο του νεοφιλελευθερισμου..
εδω παντως,
http://greekrider.blogspot.com/2008/12/hayek.html
δε μου φαινεται καποιος που αξιζει να ασχοληθεις με αυτον.


Επισης,κατι αλλο απο εδω
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7198952357992295802&postID=183681009755760

Απο τον Στεργιο

"Συνοπτικά παραθέτω ορισμένα «αξιώματα» του Χάγιεκ από το «Ευαγγέλιο» του νεοφιλελευθερισμού, «ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» για να δούμε τη πηγή των πολιτικών που ασκούνται για τη κρίση.

«Αξιώματα» του Χάγιεκ
Η μείωση του μισθού απελευθερώνει τους μισθωτούς από τη καταναλωτική δουλεία.

Χωρίς τους πλούσιους οι φτωχοί θα ήταν… πιο φτωχοί!

Όταν δεν περιορίζουμε τη δημοκρατία, κινδυνεύουν και η δημοκρατία και η ελευθερία.

Η νομενκλατούρα στον σοσιαλισμό είναι απαραίτητη για τη πρόοδο όπως οι πλούσιοι στον καπιταλισμό!

Η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών αυξάνει τη φτώχεια τους γιατί αποδυναμώνει τους πλούσιους που είναι οι μόνοι ικανοί να παράγουν πρόοδο και αύξηση του πλούτου.

Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν είναι υπερατομική σοφία αλλά υποχρεωτικά κατώτερες από τις αποφάσεις τις οποίες θα έπαιρνε μια ευφυής ομάδα (μειοψηφία καπιταλιστών) που ρισκάρει.

Η επιβολή της θέλησης της πλειοψηφίας καταστρέφει τις δυνάμεις αυτοδιόρθωσης μιας ελεύθερης κοινωνίας.

Η απειλή λιμοκτονίας δεν υποχρεώνει τον εργαζόμενο να αποδεχτεί μια δυσάρεστη εργασία με πολύ χαμηλό μισθό, ούτε για αυτό εξαναγκάζεται από τον εργοδότη ή κάποιον άλλο.

Ένα από τα επιτεύγματα της σύγχρονης κοινωνίας είναι ότι το άτομο (εργάτης) που δεν έχει καθόλου ιδιοκτησία (πέρα από τα προσωπικά υπάρχοντά του, που μπορεί να είναι νοικιασμένα) μπορεί ν’ απολαμβάνει ελευθερία, αφήνοντας σε άλλους τη φροντίδα της ιδιοκτησίας (επιχείρησης) που εξυπηρετεί τις ανάγκες του!

Οι πολιτικές που ευνοούν την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας από εργαζόμενους, τους μετατρέπουν σε σκλάβους γιατί αυτή παρεμποδίζει την ελευθερία τους να μετακινούνται εκεί που επενδύει το κεφάλαιο.

Η προοδευτική φορολογία των μεγάλων κερδών είναι μισητή αυθαιρεσία που επιβάλει, δια της δημοκρατίας, η πλειοψηφία των φτωχών στους πλουσίους.

Η αποκήρυξη των συνδικάτων και του δικαιώματος απεργίας από τους εργαζόμενους ενισχύει την ελευθερία.

Η δημοκρατία κινδυνεύει από την εργατική πλειοψηφία.

Η γνώμη των εργαζομένων για την ελευθερία και δημοκρατία έχει μειωμένη αξία γιατί δεν μπορούν να σκέφτονται ελεύθερα δεδομένου ότι η καθημερινή δράση τους υποτάσσεται στους σκοπούς του εργοδότη.

Τα συνδικάτα θα μπορούσαν να κάνουν απείρως μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που κάνουν αν δεν υπήρχαν οι ρεφορμιστές (ξεπουλημένοι Παναγόπουλοι !!!) ηγέτες.

Στις χώρες με πολύ ισχυρά συνδικάτα το γενικό επίπεδο των πραγματικών μισθών είναι χαμηλότερο.

Θα ήταν εξαιρετικά επιθυμητή κατάσταση, αν οι εργάτες δεν θεωρούσαν αναγκαίο να σχηματίζουν συνδικάτα.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι καταναγκασμός και άρα εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η ελευθερία απειλείται όταν δίνονται στην κυβέρνηση αποκλειστικές εξουσίες να καθιερώνει υπηρεσίες όπως της κοινωνικής ασφάλισης.

Η σύνταξη είναι καταλήστευση της νεότερης γενεάς.

«Νομοτέλειες»
• Η δημοκρατική διεύρυνση της παιδείας αυξάνει ευθέως τους κινδύνους για τη παιδεία.
• Το εύρος της ελευθερίας είναι αντιστρόφως ανάλογο του εύρους της δημοκρατίας.
• Η εξαφάνιση της ανεργίας είναι ευθέως ανάλογη της «εξαφάνισης» του μισθού.
• Η συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια είναι ευθέως ανάλογη της προόδου.
• Η διεύρυνση της ελευθερίας είναι αντιστρόφως ανάλογη της διεύρυνσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα παραπάνω φαίνονται απίστευτα; Και όμως, είναι «τεκμηριωμένα» ένα- ένα στο βιβλίο του νομπελίστα Χάγιεκ.

Όλο το κείμενο στο http://aristeripolitiki.blogspot.com/
"

ΑΦ,δεν τα λεει κ πολυ καλα αυτος ο Χαγιεκ

 
At 6/01/2010 11:40:00 μ.μ., Blogger Yannis Tsal said...

Πολύ οξυδερκής η ανάλυση. Δυστυχώς η κοινή γνώμη, όπως και η καταγραμμένη ιστορία, τάσσεται συνήθως με τους "νικητές".

 
At 6/01/2010 11:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Celin, από την αρχή τόνισα για ιδεολογική ακρότητα και ήλπιζα ότι θα γινόμουν κατευθείαν σαφής, εννοείται ότι μια βίαιη αντιπαράθεση είναι αυτό που λέει το όνομά της και πάντα σίγουρα θα οδηγήσει σε εγκλήματα. Το ότι αυτά τα κινήματα απειλούν την διαμορφωμένη τάξη, η οποία ακολούθως αντιδρά απεναντί τους, δεν ανασκευάζει σε τίποτα αυτό που υποστηρίζω. Άσε που το συχνότερο, να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ από κάποιο ισχυρό παράγοντα αυτής της τάξης, στα πλαίσια των μεγάλων ανταγωνισμών. Το παράδειγμα της Ελληνικής Επανάστασης είναι χαρακτηριστικό: Αν δεν το ξέρεις ήδη, ο Μαρξ τη θεωρούσε αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής του Τσάρου και θεωρούσε πράκτορα των Ρώσων τον Άγγλο πρωθυπουργό που έστρεψε τη Δύση προς όφελός μας!

Όπως φυσικά και δεν πιστεύω ότι οι Γερμανοί έδειξαν έστω και μια στιγμή ότι θα ήταν περαστικοί από τις χώρες που κατάκτησαν. Ούτε φυσικά ότι η ζωή των Παλαιστινών είναι χειρότερη από αυτή των λαών που κατακτηθήκαν από τους ναζί.

Τέλος πιστεύω, ότι στο ζύγι που κάνεις, διαλέγοντας από την μία την "αποτελεσματικότητα", την "τιμιότητα" και την "επαναστατικότητα" της Χαμάς σε σχέση με τη Φατάχ, παρά την ακραία ιδεολογία της που περιλαμβάνει την άρνηση του Ολοκαυτώματος, το ανάμασημα των ανοησιών των Πρωτόκολλων και καλεί όχι μόνο να εξαφανιστεί το Ισραήλ, άλλα κάθε Εβραίος στον κόσμο, αδικείς τη βάση της ιδεολογίας σου, που είναι η πρόοδος και η απελευθέρωση του ανθρώπου.

ΑΦ

 
At 6/02/2010 12:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Celin, τώρα είδα τα σχόλια σου για τον Χάγιεκ. Αφενός τα θεωρώ άκαιρα, αφετέρου δείχνει ότ θεωρείς μεγαλύτερο εχθρό σου στο σύμπαν τον φιλελευθερισμό. Σίγουρα αξίζουν ψάξιμο, πιθανώς κάποια στιγμή να σου απαντήσω, αυτό που θα σε συμβούλευα είναι προτού δείνεις απόλυτη βάση σε αποσπασματικές παραθέσεις τρελαμένων αντιφιλελεύθερων, να ψάξεις πρώτα από μόνος τη γενική φιλοσοφία του και ας είναι από την wikipedia. Γνωρίζω ότι μερικές απόψεις του είναι αντικοινωνικές, και σε αντίθεση με την θεολογική σχέση που έχετε οι αριστεροί με τον Μαρξ, κάνοντας στραβά μάτια σε προφανείς τερατολογίες που έχει πει, δεν έχω ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω μαζί του και με τον οποιοδήποτε. Νομίζω ότι ο πλήρης κατάλογος είναι εδώ

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/05/blog-post_1279.html

σύμφωνω στα περισσότερα από όσα λέει και είναι συγκλονιστικό σε πόσα πέφτει μέσα σε σχέση με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα, όπως το κράτος νταβατζή των συντάξεων που τις κόβει όποτε γουστάρει


ΑΦ

 
At 6/02/2010 12:39:00 π.μ., Blogger celin said...

AΦ,
ισως κ εγω δεν εγινα σαφης,μακρυα απο μενα η αρνηση του Ολοκαυτωματος,οι κραυγες του Αχμεντιναντζαντ για εξαφανιση του Ισραηλ απτον χαρτη κ γενικοτερα ο ισλαμικος φονταμενταλισμος

κατι για τον Μαρξ,
δεν εχω διαβασει ποτε μου Μαρξ,παρα μονο τη Μπρυμαιρ,
οι "δικοι" μου θεωρητικοι ειναι ο Αλεν Μπαντιου κ ο Σλαβοι Ζιζεκ,

πιθανως να ειναι τρελοι αντιliberal,παντως οφειλεις να παραδεχτεις οτι τα λογια του Χαγιεκ που σου παρεθεσα,δεν ειναι απλως αντικοινωνικα,αλλα αποδεικνυουν τη διασυνδεση που εχω κανει εδω κ καιρο μεταξυ των νεοφιλελευθερων θεωριων κ ακραιων ιδεολογηματων
[Ας μη γινω πιο σαφης για να μη προκαλεσω αντιδικιες βραδιατικα]

Κ εγω παραδεχομαι οτι η αποσπασματικη παραθεση σχολιων ειναι λιγο προβοκατορικη κ εντυπωσιοθηρικη.

 
At 6/02/2010 05:58:00 π.μ., Blogger Αιθεροβάμων said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/02/2010 06:00:00 π.μ., Blogger Αιθεροβάμων said...

Αφού το πράγμα φτάνει στο Χάγιεκ vs Μαρξ, να πω απλά ότι για μένα το πρακτικό πρόβλημα (και η ιδεολογικό πλεονέκτημα) της "ακραίας" αριστεράς είναι ο άκρατος ιδεαλισμός, ενώ το ιδεολογικό "πρόβλημα" του ακραίου φιλελευθερισμού (και η πρακτική του "δύναμη") είναι ο άκρατος κυνισμός. Ή αλλιώς, είναι σαφώς πιο μεγαλόπνοος ο οραματισμός μιας κοινωνίας απόλυτης κοινοκτημοσύνης, ενός κράτους δικαίου με ίσες ευκαιρίες και κοινωνικές παροχές για όλους. Στο διά ταύτα όμως, πολλές φορές μοιάζει θλιβερά πραγματική η διαπίστωση πως όντως κάποιες φορές ο δρόμος της πλειοψηφίας δεν είναι πάντα ο καλύτερος, πως όντως κάποιες φορές, χωρίς τον πλούσιο ο φτωχός θα ήταν απλώς φτωχότερος και πως όντως κάποιες φορές, ακόμα και η ίδια η κοινωνική ασφάλιση, από δικαίωμα και πολύτιμο κεκτημένο, μοιάζει να μετατρέπεται σε αυθαιρεσία και καταναγκασμό. Για μένα η λύση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο...

Αλλά επειδή το αρχικό θέμα ήταν άλλο, κατ' εμέ για όποιον έχει στοιχειώδη σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, θα έπρεπε να είναι προφανές ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο στην προκειμένη.

Όσο για το μεσανατολικό γενικά, αν το Ισραήλ δε διέθετε τις πολιτικές-οικονομικές-στρατιωτικές πλάτες που διαθέτει και πάντα διέθετε, η κατάσταση θα ήταν πιο απλή - θα είχε ίσως λυθεί κιόλας, εδώ και πολύ καιρό. Δε χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο για να το διαπιστώσει κανείς αυτό. Ακρότητες έχουν σαφώς γίνει και από τις δυο πλευρές, αλλά θα ήταν τουλάχιστον παράλειψη να μην αναφερθεί η σαφώς δεινότερη θέση των Παλαιστινίων έναντι των Εβραίων - αν μη τι άλλο λόγω ένδειας υλικών πόρων. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πήγαινε για τους Παλαιστίνιους - πολύ απλά το Ισραήλ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό από μόνο του το θέτει σε καλύτερη μοίρα.
Όσο για τα περί προπαγάνδας, σαφώς υπάρχουν και τα δύο - και φιλοεβραϊκή και αντισημιτική. Προσωπικά, αρνούμαι να προσμετρήσω καν το "ο πιο διωγμένος λαός" ως μεταβλητή στην εξίσωση. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο πιο διωγμένος λαός. Διωκώμενος λαός; Ναι, υπήρξε. Κάποτε. Δεν διώκεται εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξαν στο ρου της ιστορίας και άλλοι λαοί που διώχθηκαν, με την ίδια ή και μεγαλύτερη σκληρότητα; Ναι. Δε βλέπω το λόγο να πληρώνουμε παγκοσμίως το συναισθηματικό τίμημα των πράξεων ενός παράφρονα δικτάτορα, εξήντα χρόνια μετά.

 
At 6/02/2010 08:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Celin, αυτό που λες ως ακρότητες του Χάγιεκ, που σε αυτά που θεωρείς φαντάζομαι σε μερικά θα συμφωνήσω και σε μερικά όχι, δεν πηγαίνουν στην ίδια κατεύθυνση με τις ακρότητες των ακροδεξιών ιδεολογιών που υποννοείς.

Αιθεροβάμων στο πολιτικό κομμάτι θα σου απαντήσω με κλισέ, όσοι υποσχεθήκαν παραδεισους δημιούργησαν κολάσεις και ο δρομός προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.

Τη φράση "ο πιο διωγμένος λαός" sic την έγραψες εσύ πρώτη φορά σε όλα τα σχόλια. Η διαπίστωση σου για τη λύση του προβλήματος είναι ελαφρώς ανατριχιαστική. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι οι Εβραίοι σε βάθος χρόνου είναι ο πιο κυνηγημένος λαός - ο Χίτλερ πέρα από τα suis generis χαρακτηριστικά του χρησιμοποίησε κατά των Εβραίων προαιώνια και θεμελιωμένα ιδεολογήματα, που συνεχίζουμε να τα ακούμε ασταμάτητα και εκπληκτικά απαράλλαχτα και σήμερα και από ότι φαίνεται και για πάντα. Αν εσύ πιστεύεις, ότι ο συλλογικός ψυχισμός και η συλλογική μνήμη των Εβραίων, δεν έχει να κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα με το ιστορικό της Αραβοισραηλινής σύγκρουσης κατά το οποίο το Ισραήλ αντιμετώπιζε ΔΙΑΡΚΩΣ το ενδεχόμενο της μια και έξω εξολόθρευσης, ε τότε ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες.

ΑΦ

 
At 6/02/2010 08:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α για να μην το ξεχάσω, προτείνω ανεπιφύλακτα το ντοκυμαντέρ "The Ascent of Money". Αναλύεται η ιστορία και η λειτουργία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος από το τρομερό παιδί της Βρετανικής ιστοριογραφίας, χωρίς ωραιοποιήσεις και συνωμοσιολογίες. Έχω "συλλάβει" κάποιους δικούς μας αριστερούς δημοσιογράφους να το χρησιμοποιούν ως reference για τα άρθρα τους, τουμπεκιάζοντας παράλληλα τα τελικά συμπεράσματα και τις αποψεις του ίδιου του παραγωγού και παρουσιαστή.


ΑΦ

 
At 6/02/2010 09:24:00 π.μ., Blogger Αιθεροβάμων said...

Όταν μιλάω περί διωγμού, αναφέρομαι καθαρά στο κομμάτι της φυσικής εξόντωσης - και ως προς αυτό, δυστυχώς η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων διωγμένων λαών. Το περί αντισημιτισμού είναι κάτι διαφορετικό κατ' εμέ, και ναι όντως παίζει το (σημαντικό) ρόλο του στη διαμόρφωση νοοτροπιών και ανθρώπινων συμπεριφορών. Όμως δεν μπορώ πλέον να δικαιολογήσω το να παίζει ρόλο και στη διαμόρφωση κρατικών πολιτικών - φυσικά το εξηγώ, δεν το δικαιολογώ, έχει διαφορά. Και τα "δικά μας" χρόνια αντιτουρκικά αισθήματα ας πούμε, είναι μια νοοτροπία που έχει για χρόνια καλλιεργηθεί ακόμα και μέσα από τα σχολικά βιβλία μας, αλλά θεωρώ ανεπίτρεπτο να επηρεάζει σήμερα τη δική μας εξωτερική πολιτική σε ό,τι αφορά την Τουρκία. Ας πούμε, μια παραβίαση του δικού μας εναέριου χώρου από τους Τούρκους, οφείλει να είναι απλώς "μια παραβίαση", με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι "το θράσος των βρωμότουρκων που θα μας πάρουν το Αιγαίο γιατί πάντα μας μισούσαν". Κατά τον ίδιο τρόπο, η πολιτική του Ισραήλ οφείλει να είναι η πολιτική ενός κράτους που προσπαθεί να διευθετήσει την - όντως έκρυθμη - κατάσταση με τους - όντως, κατά καιρούς απειλητικούς - γείτονές του, όχι η πολιτική "των διωγμένων που προσπαθούν να επιβιώσουν και να βρουν έναν τόπο να σταθούν γιατί πάντα όλοι τους κυνηγούσαν και κανείς δεν τους αγαπά". Τα λέω έτσι ακραία, για να τονίσω απλά το ότι δεν χωράνε τέτοιου τύπου συναισθηματισμοί, τουλάχιστον κατ' εμέ, στη διαμόρφωση εξωτερικής πολιτικής. Όχι ότι τελικά δεν μπλέκεται και το συναίσθημα, ή το συλλογικό ασυνείδητο, ή το ό,τι άλλο. Απλώς, κατ' εμέ, δε θα έπρεπε. Και πέραν αυτού όμως, προσωπικά δεν προτίθεμαι να "λυπηθώ" ένα κράτος που επιτίθεται και σκοτώνει, επειδή οι Εβραίοι κάποτε διώχτηκαν και υπέφεραν.

For the record, τη φράση "ο πιο διωγμένος λαός" τη χρησιμοποίησα απλά και μόνο γιατί είναι ένα κλισέ (προφανώς για άλλους είναι και μια πραγματικότητα, άλλωστε το ένα δεν αναιρεί το άλλο) που έχει ακουστεί πολύ και από πολλούς. Τουλάχιστον εγώ το έχω ακούσει πολύ και από πολλούς. Και πολλές φορές νιώθω να χρησιμοποιείται και ως καραμέλα. "Οι Εβραίοι είναι οι πιο διωγμένοι από όλους, ας δικαιολογήσουμε λοιπόν το Ισραήλ που...", το έχω ακούσει πολλάκις και έτσι. Σέβομαι απόλυτα την ιστορία ενός λαού που όντως έχει υποφέρει αρκετά δεινά. Αλλά αρκετές φορές, νιώθω να χρησιμοποιείται ο συναισθηματικός "άσσος στο μανίκι" του "διωγμένου", υπέρ το δέον. Αυτό είναι όλο.

 
At 6/02/2010 10:28:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αιθεροβάμων, νομίζω ότι σε όλα τα σχόλιά μου είμαι σαφέστατος ότι δεν αναφέρω το βάρος της ιστορίας των Εβραίων ως δικαιολογία για τα εγκλήματα του Ισραήλ, αλλά ως ένα σημαντικό από τους πολλούς παράγοντες αιτιολόγησης του σημερινού αδιεξόδου.

ΑΦ

 
At 6/02/2010 04:32:00 μ.μ., Blogger Αιθεροβάμων said...

ΑΦ, τα σχόλιά μου δεν ήταν προσωπική απάντηση σε εσένα (το 2ο σχόλιο εν μέρει, και πάλι όμως όχι καθ' ολοκληρία). Συνεπώς τα περί "δικαιολογιών" δεν πήγαιναν σε εσένα, ήταν αναφορά στο κλασσικό φιλοεβραϊκό "επιχείρημα" που έχω δει κατά καιρούς να χρησιμοποιείται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, για να δικαιολογούνται τα αδικαιολότητα (καλή ώρα τα προχτεσινά γεγονότα...).

 
At 6/03/2010 06:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σχετικό:

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

 
At 6/04/2010 02:38:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Γενναίο άρθρο, όπως και μερικά από τα σχόλια που το συνοδεύουν.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home