Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

Η Ελλάδα όλων

Στο άκουσμα της ομολογίας Μαντέλη δεν υπήρξε Έλληνας που να μην πλημμύρισε με ενοχές. Που να μην κοιτάχθηκε στον καθρέφτη φτύνοντάς τον. Που να μην μονολόγησε «Ρε πούστη μου, πόσο διεφθαρμένοι είμαστε σαν χώρα, πόσο διεφθαρμένοι σαν κοινωνία, πόσο τελικά προσωπικά διεφθαρμένος είμαι».
Τότε βγήκε φήμη πως θα κάνει δήλωση ο Σημίτης.
Οι δυσοίωνες σκέψεις αναπόφευκτες: «Ωχ, θα μας τα χώσει πάλι· και πώς να του απολογηθείς αυτήν την φορά; Αντικρούονται τα αναντίκρουστα;». Ότι τα είχε πει εγκαίρως, τα είχε πει εγκαίρως. Θα μπορούσε απλά να επαναλάβει αυτολεξεί την προ δεκαετίας έκρηξη αγανάκτησής του και να μας την τρίψει στα μούτρα: «Να μην κάνουμε τους έκπληκτους, όταν ξαφνικά ανακαλύπτουμε ποια είναι η Ελλάδα. Αυτή είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα η δική σας, η Ελλάδα των άλλων, η Ελλάδα όλων».
Ωστόσο αντί να μας δώσει μια μούντζα και να πάει παρακάτω, αντί να βγει και να πει «Σας τα έλεγα ποιοί είσαστε και δεν με ακούγατε» αποφάσισε να φανεί μεγάθυμος και συγχωρητικός:
Αν δεν υπήρχε το μνημειώδες συντακτικό του (που δεν γνωρίζει διάκριση γραπτού προφορικού λόγου, εκτός ίσως από τα σαρδάμ), ποιός θα πίστευε ότι είναι δικά του αυτά τα παρηγορητικά λόγια, ποιός θα πίστευε ότι τη στιγμή που δικαιώνεται περισσότερο από ποτέ για το ποιόν της συλλογικής Ελλάδας, εκείνος επιλέγει να της ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας;
---
Αλλάζουμε θέμα τώρα. Έχουμε κοντά μας τον τακτικό συνεργάτη του μπλογκ, τον Ιστορικό Τουμέλλοντος.
- Ιστορικέ Τουμέλλοντος, καλησπέρα. Υπάρχει κάτι που σου κάνει εντύπωση τις τελευταίες μέρες;
- Ναι, σκέφτομαι όλην αυτήν την κατακραυγή για τα 200.000 ευρώ του Μαντέλη, όλους τους χαρακτηρισμούς που έχει προλάβει να εισπράξει σε δυο μέρες, όλες τις νομικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί. Και προσπαθώ να σκεφτώ αν για το 1.000.000 ευρώ του Τσουκάτου προς το ΠΑΣΟΚ, είχαμε αντίστοιχες αντιδράσεις και αντίστοιχο σκανδαλισμό.
- Τι εννοείς; Όπως έγινε ήδη κακή λέξη και σύμβολο το «Μαντέλης» να γίνει κακή λέξη και σύμβολο και το «ΠΑΣΟΚ»;
- Μαντέληδες υπάρχουν πολλοί, ΠΑΣΟΚ όμως ένα.
- Να απαγορευθεί τότε η έξοδος του ΠΑΣΟΚ από τη χώρα, η έξοδος της χώρας από το ευρώ, τι;
- Κοίτα, καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Ο Μαντέλης είχε τον κυνισμό να ομολογήσει - το ΠΑΣΟΚ την ευαισθησία να αρνηθεί. Ο Μαντέλης διατηρούσε λογαριασμούς - το ΠΑΣΟΚ Κύριος οίδε τι διατηρεί και πού τα διατηρεί. Για τον Μαντέλη αυτό τώρα το ονομάζουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διαβάζαμε κατά κόρον τότε ότι αυτού του είδους οι χορηγίες είναι μέρος του παιχνιδιού και ότι πρέπει απλά να αλλάξουν οι κανόνες και να γίνουν μερικές στάλες πιο διαφανείς. Γιατί τελικά τα μεν διακόσια χιλιάρικα του Μαντέλη κατέληξαν σε εκείνον, το δε εκατομμύριο Τσουκάτου - ΠΑΣΟΚ κατέληξε στα ΜΜΕ, στις διαφημιστικές, στις εταιρίες δημοσκοπήσεων κλπ, πήγε δηλαδή για καλούς σκοπούς, με καλύτερο και ιερότερο όλων την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας, η οποία προϋποθέτει και χρειάζεται μεγάλα κόμματα ικανά να λειτουργούν και να αντεπεξέρχονται στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις.
- Η δημοκρατία μας δηλαδή λειτουργεί ως πλύστρα μαύρου χρήματος;
- «Όλη η δημοκρατία δεν είναι ένα διεφθαρμένο πολίτευμα».

7 Comments:

At 5/28/2010 11:08:00 μ.μ., Blogger celin said...

old boy,αυτα εγραψα εγω χθες για τη"χορηγια" του Μαντελη

"Xθες ακουσαμε τη πρωτη ομολογια Υπουργου για "χορηγια" απο τη Ζιμενς.Ανερυθριαστα,υπο τη προστασια του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ[Νομος του Βενιζελου],με τα αδικηματα του παραγεγραμμενα,ο Τασος Μαντελης ομολογησε οτι τα αρπαξε.
Βεβαια ηταν για καλο σκοπο,επρεπε να σπουδασει τα παιδια του στην Αμερικη,τι να κανε?να ληστευε τραπεζες?οι ληστες τραπεζων συλλαμβανονται κ φυλακιζονται.Συμφερει να εισαι πολιτικος του δικομματισμου.Ακομα περισσοτερο συμφερει να εχεις διατελεσει Υπουργος.

Ο κυριος Μαντελης δεν ηταν καποιος τυχαιος.

Ηταν γραμματεας του Υπουργικου Συμβουλιου της Κυβερνησης Σημιτη.Πρωτοπαλικαρο του πρωην Πρωθυπουργου.Εμπιστος.Καλο ειναι να προσπαθησουμε να θυμηθουμε τη περιρρεουσα ατμοσφαιρα της εποχης εκεινης.Με τον Σημιτη να ωρυεται οτι "δεν υπαρχει διαφθορα".Με τους μεγαλοδημοσιογραφους να υμνουν το ηθος του Σημιτικου Πασοκ,του ιδιου του Σημιτη,
θυμηθειτε τον εκσυγχρονισμο,
θυμηθειτε πως οποιος τολμουσε να τα βαλει με τους Σημιτικους,αντιμετωπιζοταν ως γραφικος,κ αυτο στη καλυτερη περιπτωση,γιατι καποιοι αλλοι,οπως η Μαλβινα Καραλη,εχαναν τη δουλεια τους,οταν τα εβαζαν με το πολυπλοκαμο κ διεφθαρμενο πρασινο λαμογισταν.

Θυμηθειτε λιγο τους μεγαλοδημοσιογραφους της εποχης.Πως αντιμετωπιζαν-κ εξακολουθουν να αντιμετωπιζουν-τη περιοδο Σημιτη.
"ΣΚΑΝΔΑΛΑ?ΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ?ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ,ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ"
Ειναι οι ιδιοι δημοσιογραφοι που προσπαθουν να μας πεισουν οτι το ΔΝΤ ειναι μονοδρομος.Οι ιδιοι προσκυνημενοι του φαυλου πολιτικου συστηματος,αλλωστε πολλοι απο αυτους προσκυνησαν κ μετεπειτα στον Καραμανλη.Τα καθεστωτικα τσιρακια,που παντα επρατταν το ιδιο πραγμα,να πουλανε εκδουλευση στους εκαστοτε ισχυρους.

Θυμηθειτε λοιπον τους Υπουργους κ τους εμπιστους του εντιμου Σημιτη.Μαντελης,Παπαντωνιου,Τσουκατος,Πανταγιας,Νεονακης,Μαλαισιος,Τσoχατζοπουλος,
Βενιζελος,Βερελης.
Θυμηθειτε την προπαγανδα,το εκσυγχρονιστικο παραμυθι
την εικονα του "σοβαρου Πρωθυπουργου" που ξερει να επιλεγει συνεργατες

Κ αναρωτηθειτε,οχι για το αν ολα τριγυρω αλλαζουνε κ ολα τα ιδια μενουν,
αναρωτηθειτε αν ειναι θεμα ευηθειας η φοβου που οι περισσοτεροι εξακολουθουν να πιστευουν πως το αυριο της χωρας πρεπει να εναποτεθει στα χερια των συνεχιστων τους.
Στων κομματικων-αλλα κ φυσικων- απογονων εκεινων που τη ρημαξαν.
Αν ειναι ευηθεια,τοτε δεν υπαρχει ελπιδα,γιατι η ευηθεια ειναι αηττητη..

Αν ειναι φοβος ομως,τοτε μπορουμε να τον καταπολεμησουμε.
Δεν ειναι κακο να φοβασαι,ποιος δε φοβαται?
Κακο ειναι οταν αφηνεις το φοβο να σε δηλητηριασε,κ εσυ,σαν Βασιλιας Μιθριδατης,
ταυτιζεις το δηλητηριο,τη πηγη της ασθενειας σου,
με τη θεραπεια
Με αποτελεσμα,τη ψυχικη σου καθηλωση"

 
At 5/28/2010 11:32:00 μ.μ., Blogger Heracles V. said...

old boy έχεις...δολοφονικό χιούμορ.

Κατά τα λοιπά τι να πει κανεις... Αν δεν υπήρχε η χρεοκωπία, θα έπρεπε να την εφεύρουμε...τόσο χάλια.

 
At 5/28/2010 11:34:00 μ.μ., Blogger Heracles V. said...

χρεωκοπία...σορρυ

 
At 5/29/2010 01:18:00 π.μ., Blogger Rodia said...

..λεω να βαλω στοιχημα οτι απο αυριομεθαυριο Μαντελης.. γιοκ!
Θα τον ψαχνουν τα καναλια, αλλα ουτε στην Αργεντινη δεν θα τον βρισκουν..
Σουπερ ποστ! Ζηλευω λεμεεεεεεεεεεεεε :)))

 
At 5/30/2010 05:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Πω πω...

Αρχίζει πλέον να ξετυλίγεται το κουβάρι...

Οι ένοχοι για όλα τα δεινά της πολύπαθης χώρας μας αρχίζουν να αποκαλύπτονται ένας ένας...

Τι λες ρε παιδί μου παίρναν μίζες για τα μεγάλα έργα; Υπήρξαν συναλλαγές επιχειρήσεων με πολιτικούς
A πα πα...
Φτου φτου φτου...

Και κάθονται μετά κάποιοι και προσπαθούν να μας ΄πείσουν ότι όλος ο Ελληνικός λαός φταίει...
Αυτοί οι γνωστοί μωρέ... Οι υμνητές του εκσυγχρονισμού.
ΚΑι τη πέφτουν στο φουκαρά το δημόσιο υπάλληλο και του κόβουν τα επιδόματα και τον ενοχοποιούν και τον δαιμονοποιούν και του κόβουν την ιερή αυτοτελή φορολόγηση...

Ανοίξαν τη κερκόπορτα και μπήκαν οι ορδές του νομισματικού ταμείου και βάλαν στο μάτι τη σύνταξη του φτωχού συνταξιούχου.

Να φέρουν τα κλεμμένα τώρα πίσω. Τώρα.
Επειδή κλέψαν πόσοι... 5, 10, 20 θα τη πληρώσει ο ταλαιπωρημένος και σκληρά εργαζόμενος δημόσιος υπάλληλος...

Οι πυρήνες αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα να ξέρουν ότι πλέον δεν είναι μόνοι τους.

Ο Αυτιάς ο προστατης των περήφανων γηρατειών, ο εργατολόγος Μητρόπουλος αυτός ο νέος Robin Hood των αδικημένων και κατασυκοφαντημένων δημοσίων υπαλλήλων, που αγωνίζεται να αποδοθεί δικαιοσύνη και το δημόσιο να ξαναδεχτεί στις αγκάλες τους σταζιέ και τους απολλημένους συμβασιούχους.
Δικαιώνονται...

Ακου τα λαμόγια. Τολμούν να ενοχοποιήσουν τον Ελληνικό λαό στο σύνολό του. Από που κι ως που...

 
At 5/31/2010 09:22:00 π.μ., Blogger pantsik said...

Ο Μαντέλης μπορεί να μην δικαστεί, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό και δεν θα ξαναεκλεγεί βουλευτής.
Έτσι θα πάρουν όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί μας ένα μάθημα, να μην ομολογούν ποτέ τις μίζες που παίρνουν.

 
At 6/05/2010 03:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ολντ,λογω απουσιας σε διαβαζω σημερα απο πανω προς τα κατω...
σεξ αντ δε σιτυ πανω απο 70 σχολια,μιζα μαντελη 6 σχολια,τοσο αυτονοητη και δεδομενη θεωρουμε την λαμογια πια? παντσικ μου αρεσει το χιουμορ σας !!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home