Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Ψεκάστε - Λιποθυμήστε - Τελειώσατε

(Πριν)
(Μετά)
Το ψέκασμα του Μανώλη Γλέζου δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερο τάιμινγκ, καθώς οι δύο παραπάνω εικόνες συμπυκνώνουν όλο το πρόβλημα που οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας την Ελλάδα, υποδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα και τον μοναδικό τρόπο εξόδου από αυτόν.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ: σήμερα περισσότερο παρά ποτέ -και αύριο ακόμη περισσότερο- είναι που πρέπει να απαλλαγούμε ως έθνος από αυτήν την κατάρα των συναισθηματικών συμβολισμών και να στραφούμε προς τον τομέα που εγκαταλείπαμε, εγκαταλείπαμε και εγκαταλείπαμε: τη λογική, τα δεδομένα, τους αριθμούς.
Αμετανόητα συγκινησιάρηδες, γραπωθήκαμε στη συναισθηματική προσέγγιση της κοινωνικής πραγματικότητας επιλέγοντας να κλείσουμε τα μάτια στο ουρλιαχτό των αριθμών· οι αριθμοί όμως εκδικούνται και θα συνεχίσουν να εκδικούνται αν δεν απογαλακτιστούμε με τον πλέον ριζικό -και για αυτό πιθανότατα επώδυνο- τρόπο από την ευκολία της αγανάκτησης για τέτοιου είδους σκηνές. Γιατί πρόκειται για μια ευκολία που μας εμποδίζει να δούμε τι ακριβώς ζητούσε σήμερα αυτός ο άνθρωπος έξω από τη Βουλή και τι ακριβώς ζητούσε και πετύχαινε επτά δεκαετίες τώρα. Ο άνθρωπος αυτό ζητούσε σήμερα έξω από τη Βουλή να μη ψηφιστούν τα μέτρα. Και μετά; Θα πλήρωνε από την τσέπη του μισθούς και συντάξεις; Και γιατί φτάσαμε στο σημείο να δανειζόμαστε με όρους επαχθείς; Επειδή εξαιτίας ανθρώπων σαν κι αυτόν υπήρξαν 13οι και 14οι μισθοί, προβλέψεις για υπερωρίες, επιδόματα, προβλέψεις για άδειες μητρότητας και φυσικά απεργίες, απεργίες κι άλλες απεργίες. Όχι δηλαδή ότι τον φοβόμαστε και τόσο. Απλά υπήρχε το αντίπαλον δέος του ανατολικού μπλοκ απέναντι και έπρεπε να δίνουμε συνεχώς, να υποχωρούμε συνεχώς σε πείσμα των αριθμών, προκειμένου να μη γίνει καμιά στραβή. Κι όταν αποδείχθηκε τι ακριβώς ήταν το ανατολικό μπλοκ, όταν τέλειωσε η ιστορία και αποδείχθηκε ότι ένα είναι το οικονομικό σύστημα, τέλειωσε και το πάρτι.
Και το πάρτι που πρέπει κατεξοχήν να τελειώσει είναι αυτό του ανέξοδου συναισθηματισμού. Πριν το πριν της πρώτης φωτογραφίας υπάρχει το πριν των δεκαετιών του γλεζισμού που λύγισαν ανεπανόρθωτα την οικονομία μας. Πριν το πριν της πρώτης φωτογραφίας υπάρχει το πριν που ένας υπέργηρος άνθρωπος αποφασίζει να βγει από το σπίτι του και να επαναλάβει τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που ταλανίζουν την χώρα από τότε που οι Γερμανοί μας κατείχαν πιο λίτεραλι. Όχι ότι έπραξε άσχημα τότε. Καλά έκανε. Αλλά οι Γερμανοί έφυγαν, η νομιμότητα ήρθε και εβδομήντα χρόνια τώρα εξαγοράζει θαυμασμό και δέος, ξεπουλώντας μια στιγμή νεανικής τρέλας εις βάρος τελικά της οικονομίας μας. Ό,τι όμως είναι ωραία τρελό στα νιάτα, καταντά γελοία τρελό στα βαθιά γηρατιά.
Ας ψεκάσουμε από μέσα μας τα ζιζάνια των συμβολικών εικόνων και ας στραφούμε στα νούμερα μπας και καταφέρουμε να δούμε πώς θα βγούμε από το τέλμα.

78 Comments:

At 3/05/2010 06:31:00 μ.μ., Blogger spiral said...

κλικ εδώ

μ' αρέσουν αυτά που γράφεις κατά καιρούς, αλλά σήμερα είσαι λάθος σε τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορώ να μπω καν στη διαδικασία να διαφωνήσω μαζί σου. απλά, ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες:

"Επειδή εξαιτίας ανθρώπου σαν κι αυτόν υπήρξαν 13οι και 14οι μισθοί, προβλέψεις για υπερωρίες, επιδόματα, προβλέψεις για άδειες μητρότητας και φυσικά απεργίες, απεργίες κι άλλες απεργίες. Όχι δηλαδή ότι τον φοβόμαστε και τόσο. Απλά υπήρχε ο μπαμπούλας του ανατολικού μπλοκ απέναντι και έπρεπε να δίνουμε συνεχώς, να υποχωρούμε συνεχώς σε πείσμα των αριθμών, προκειμένου μη γίνει καμία στραβή. Κι όταν αποδείχθηκε τι ακριβώς ήταν το ανατολικό μπλοκ, όταν τέλειωσε η ιστορία και αποδείχθηκε ότι ένα είναι το οικονομικό σύστημα, τέλειωσε και το πάρτι."

τόση απαξίωση για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες ρε φίλε? πραγματικά, ντρέπομαι για σένα. ελπίζω να μην έχεις γονείς αριστερούς, γιατί θα ντρέπονται κι αυτοί.

εν κατακλείδει: τιμή και δόξα σ' ανθρώπους σαν κι αυτόν, που πάλεψαν για να υπάρξουν 13οι & 14οι μισθοί, υπερωρίες, επιδόματα & άδειες μητρότητας. σόρυ για την επιθετικότητα, αλλά μου ανέβασες την πίεση απογευματιάτικα. ραντεβού στους δρόμους.

 
At 3/05/2010 06:49:00 μ.μ., Blogger el Romandante said...

δε μπορώ να καταλάβω, μήπως γράφει κάποιος άλλος; γιατί από ότι είχα καταλάβει μέχρι τώρα, ο oldboy σκέφτεται πάντα πιο βαθιά από αυτόν έκανε αυτή την ανάρτηση!

φιλικότατα και με απορία

 
At 3/05/2010 07:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ήλθε σε μένα πριν από λίγο:

"Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:

1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια
στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50
δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4)

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από...τους φίλους Ευρωπαίους

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

6. συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι
β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. ¨ολοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισρροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Αγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως
αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο)
έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Αλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο.."

Έτσι μου ήρθε...
Κώστας Π.

 
At 3/05/2010 07:09:00 μ.μ., Blogger nikos10 said...

ειρωνική είναι η ανάρτηση, παιδιά. ψυχραιμία.

 
At 3/05/2010 07:10:00 μ.μ., Anonymous thanos said...

Πραγματικά Old Boy πέφτω από τα σύννεφα.
Κατ' αρχάς το κείμενό σου παίζει μπουνιές με posts που έκανες πριν λίγες μέρες.
Υιοθετείς την Πρετεντέρεια λογική που λέει ότι για τα σημερινά χάλια φταίνε κατά κύριο λόγο οι κατακτήσεις.
Πουθενά το χρηματοπιστωτικό σύστημα, πουθενά η φοροδιαφυγή, αφεντικά και δούλοι σκατά γινήκαμ' ούλοι.
Επίσης ο 13 και 14ος μισθός,εντάσσονται απλώς στα ίδια λεφτά που αντί να διαιρούνται δια του 12, διαιρούνται δια 14,για πολλούς και διάφορους λόγους..
Δεν είναι μεγαλοψυχία της αγοράς προς ημάς..
Στοιχειώδες Watson, στοιχειώδες..

 
At 3/05/2010 07:15:00 μ.μ., Anonymous thanos said...

Εκτός πια αν το χιούμορ σου έγινε πιο προχώ ή προβοκάρεις απλώς για κάποιο λόγο...
Το ελπίζω

 
At 3/05/2010 07:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προβώ...και της Ελλάδος σήμερα...γιαούρτια στους εαυτούς μας και άντε γειά...

Συγγνώμη για τα παραπάνω Ο.Β.
Χρήσιμη και καλή, πάντα, η σκέψη σου.

Με εκτίμηση,
ΚΠ

 
At 3/05/2010 08:49:00 μ.μ., Blogger strategic80 said...

Oldάκο, βγες κ εξηγήσου!!! Προβοκατόρικο το post και άκρως ειρωνικο /χιουμοριστικό ή πέρασες στην απέναντι όχθη με βαρκάρη τον Μητσοτάκη;;!! Ανησυχώ για σένα! Δαίαιαιαιμονεεεεςςςςς!!!!

 
At 3/05/2010 08:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"ειρωνική είναι η ανάρτηση, παιδιά. ψυχραιμία."

Το εύχομαι ολόψυχα να είναι έτσι, αν και δεν της φαίνεται για ειρωνική. Να συνέλθω και θα επανέλθω.

 
At 3/05/2010 09:19:00 μ.μ., Anonymous nestorpatou said...

- που δουλέ;
~ στον Περαί!

- πόσα παι;
~ τρι και πε!

- τι τα κα;
~ τα μεθά!

- και τα ρε;
~ τσιγαρέ!

- δεν παντρε;
~ ποιά να πα;

- την Ελέ!
~ δεν με θε!

- άντε ρε που με λε, η Ελέ δεν σε θε!

 
At 3/05/2010 09:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά βρε Spiral,

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο OLD BOY

ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ;;;;

 
At 3/05/2010 09:33:00 μ.μ., Blogger mahler76 said...

αυτός ο συναισθηματισμός θα μας φάει...

 
At 3/05/2010 09:44:00 μ.μ., Blogger vague said...

Σήμερα δεν είναι απλά οριακός ο σαρκασμός σου.
Έφυγες τελείως.

 
At 3/05/2010 10:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

 
At 3/05/2010 10:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βλάκα! η ειρωνία πήγε βόλτα.

 
At 3/05/2010 11:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε παιδιά, διαβάζω κάθε μέρα τον ΟΒ αλλά δεν σχολιάζω ποτέ. Σήμερα πραγματικά εκπλήττομαι όχι μ' εκείνουν αλλά με όσους τον διαβάζουν και δεν κατάλαβαν την ειρωνία και κυρίως την αγανάκτηση που βγαίνει απ το κείμενο.

 
At 3/05/2010 11:34:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Ο προορισμένος για την διασημότητα μπλόγκερ κάνει πότε-πότε τέτοια αστεία:πετά ένα προβοκατόρικο κείμενο που είναι βέβαιο οτι θα προκαλέσει αντιδράσεις και απολαμβάνει σιωπών τις αντιδράσεις των αναγνωστών του,έχοντας και το προνόμιο του να τους κατατάσσει σε κατηγορίες.
Win-win situation, κάπως σαν την Goldman Sucks ή την DB...
Μόνο που κάποιος στο μέλλον μπορεί να κάνει quote έκτός του ειρωνικού context.Και άντε τότε να δικαιολογήσεις τα περασμένα-ξεχασμένα...

 
At 3/06/2010 12:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εντύπωση μου κάνει πόσοι τσίμπησαν σε ένα εμφανώς ειρωνικό σχόλιο. Που εμένα μ'άρεσε, βεβαίως.

 
At 3/06/2010 12:26:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ε λοιπόν ο Γλέζος είναι ίδιος ο Ευγένιος Σπαθάρης εκεί που τον κουβαλάνε. Τόσα χρόνια τα ίδια καραγκιοζιλίκια... έμοιαξε στον καραγκιόζη. Πες τα ρε Old Boy. (τώρα εγώ είμαι ειρωνικός ή όχι? ο Old Boy ήταν? Watson, δεν είναι όλα στοιχειώδη)
ΘΠ

 
At 3/06/2010 01:17:00 π.μ., Blogger EXP VIT. said...

Mia stigmi neanikis trelas einai kai oses epanastaseis exoun ginei. Osoi agones exoun dothei, einai mia stigmi trelas. Kai giati PREPEI o kapitalismos na einai h moni lisi?.


Oi logikoi anthropoi einai sinithos baretoi. ; )

 
At 3/06/2010 01:20:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Ουρανόσιτε, έχεις τρελή πλάκα λέμε. Δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνει κανένας τι λες, αρκεί που καταλαβαίνεις εσύ, αν καταλαβαίνεις.
Πάνω απ' όλα όμως, μη σταματήσεις να φτιάχνεις αυτά τα εμπνευσμένα ψευδώνυμα. Αυτά είναι όλα τα λεφτά.
Θα μπορούσες να μη γράφεις απολύτως τίποτα, εκτός από το ψευδώνυμό σου. Το ίδιο θα διασκέδαζα.
χα χα χα

 
At 3/06/2010 01:45:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

OB στην αναπαράσταση ενός φόνου αν σκοτώσεις πας και για δεύτερο φόνο.

 
At 3/06/2010 01:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κάποια στιγμή η αυταρέσκεια της γραφής σε υπερβαίνει.
Σήμερα την πάτησες. Τώρα είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς κάθε σκοπό. Σαν τον ήρωα του Thank you for smoking.
Με λύπη μου συγχαρητήρια...

 
At 3/06/2010 02:34:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ποστ ειρωνικά έχω γράψει πάμπολλα. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που γράφω έτσι, ούτε πρόκειται για κάποιο κολπάκι που ανακάλυψα εσχάτως. Καλό ή κακό, αυτάρεσκο ή μη, προβοκατόρικο ή μη το έχω χρησιμοποιήσει κατά κόρον. Τώρα αν το συγκεκριμένο μπέρδεψε τόσους πολλούς πάει να πει ότι είναι ένα ποστ που πέτυχε το σκοπό του τεχνικά αλλά απέτυχε ιδεολογικά. Αφού δηλαδή μπερδεύτηκαν τόσοι και δημιουργούνται παρανοήσεις τότε προφανώς ιδεολογικά λειτουργεί ως μπούμερανγκ. Τεχνικά όμως σημαίνει ότι η ειρωνεία δεν κραυγάζει, δεν λέει κοιτάξτε με, ειρωνεύομαι την αντίπερα σχολή σκέψης. Άρα είναι λεπτή, τόσο λεπτή που δημιουργεί παρανοήσεις. Τώρα γιατί το κάνω αυτό το κολπάκι; Αφενός επειδή έτσι μου βγαίνει, έτσι είμαι σαν άνθρωπος (είρων), έτσι λειτουργώ. Δεν προσπαθώ να γράψω έτσι, έτσι μου έρχεται. Αφετέρου επειδή θεωρώ ότι το να δανείζεσαι τη φωνή της σκέψης της από κει πλευράς και να προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά της επιχειρήματα, με τον τρόπο που ίσως θα ήθελε εκείνη να τα πει αν δεν φοβόταν να μην την πάρουν με τις ντομάτες, συνιστά πιο αποτελεσματικό αντίλογο από έναν αντίλογο κυριολεκτικό και μη ειρωνικό.

 
At 3/06/2010 02:35:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Επίσης, από την ώρα που έγραψα το ποστ το κομπιούτερ το είχα κλείσει και το ξανάνοιξα τώρα, δεν περίμενα να δω πόσοι θα το παρεξηγήσουν για να βγω μετά να το παίξω έξυπνος.
Κάποιες λίγες φορές στο παρελθόν είχα γράψει ειρωνικά ποστ και βλέποντας πως δημιουργούνται παρεξηγήσεις επέλεξα να μη διευκρινίσω τι εννοούσα, αλλά αφορούσαν θέματα ανώδυνα ή είχαν χαρακτήρα παιχνιδιού. Σε ένα τέτοιο θέμα δεν θα άφηνα εσκεμμένα την παρανόηση να αιωρείται.

 
At 3/06/2010 02:59:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Square, με στενοχωρούν πολύ τα όσα γράφεις στις πρώτες παραγράφους (αν πραγματικά τα πιστεύεις και δεν τα έγραψες στο θυμό σου επάνω), αλλά προτιμώ να μην τα σχολιάσω.
Θα σχολιάσω όμως το εξής: «Μόνο που κάποιος στο μέλλον μπορεί να κάνει quote έκτός του ειρωνικού context». Ωραία, μακάρι να το κάνει. Αυτό θέλω, να φωτίσω καλύτερα τον τρόπο σκέψης της άλλης πλευράς. Ας βγει κάποιος λοιπόν και ας μιλήσει τόσο κυνικά λέγοντας πως κάθε εργατική κατάκτηση των περασμένων δεκαετιών ήταν ένα μαχαίρι στην καρδιά της οικονομίας, ας βγει κάποιος κι ας πει να κάθεται σπίτι του ο Γλέζος σε αυτήν την ηλικία αν δεν θέλει να τρέχει στα νοσοκομεία.

 
At 3/06/2010 03:21:00 π.μ., Blogger celin said...

φιλε,εγω ξερω ενα πραγμα
οτι η ορθη αντιληψη ενος ζητηματος
κ η παρανοηση του
δεν αποκλειονται αμοιβαιως!!!!
εγω θεωρω οτι κ εσυ,οπως ολος ο κοσμος εξαιτιας οσων βλεπει,τελει εν πληρη συγχυσει
με αυτο,δε θελω να πω οτι αυτα που γραφεις σημερα,ουσιαστικα τα πιστευεις αλλα αρνεισαι να το παραδεχτεις
θελω να πω απλα οτι οσο καταπτυστο κ αν ειναι να βλεπεις τον γλεζο ψεκασμενο
τοσο λαθος θα ειναι κ να ισχυριστει καποιος οτι ο γλεζος κατεχει την απολυτη αληθεια
κ οτι πει ειναι θεσφατο
κ οταν λεω ο γλεζος,εννοω η αριστερα
η σκεψεις οδηγουνται σε αδιεξοδα
φαντασου σημερα η κυβερνηση να ελεγε
παιρνουμε ολα τα μετρα πισω
οι διαδηλωτες εχουν δικιο
καμμια αυξηση στη φορολογια
κανενα επιδομα των δημοσιων υπαλληλων κομμενο
συνεχιζουμε κ με αυξησεις των μισθων
κ εχει ο θεος,παιδια
αν τα ελεγε αυτα ο παπανδρεου
ποσοι απο εμας θα παγωναμε
κ θα φοβομασταν οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση τωρα με την αποσυρση των μετρων
να ξεφυγει η χωρα απο τη κριση?
φιλε,οτι κ να μου πεις,το ξερεις οτι πολλοι θα παγωναν
κ θα καταριουνταν την αριστερα κ τον γλεζο
που,καταφερνοντας να κανει τη κυβερνηση να υποχωρησει απτα σκληρα μετρα
σπρωχνει τη χωρα στο γκρεμο
ετσι θα ελεγαν οι περισσοτεροι
κ το καιριο ερωτημα εδω ειναι
ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ?
υπαρχει κανεις που μπορει να πει με σιγουρια τι πρεπει να γινει για να ξεφυγει η χωρα απο το αδιεξοδο?
εγω το μονο που μπορω να πω ειναι οτι η εμπιστοσυνη μου προς τη κυβερνηση κλονιζεται με γεωμετρικους ρυθμους
κ αυτο γιατι δεν τη βλεπω να τσεκουρωνει τους ισχυρους
κ να τιμωρει τους πρωταιτιους για την οικονομικη καταστροφη
οι ισχυροι ειναι η πλουτοκρατια
κ οι πρωταιτιοι ειναι οι απατεωνες διεφθαρμενοι πολιτικοι[κ σημιτικοι κ καραμανλικοι] που ρημαξαν τη χωρα
οκ ρε παπανδρεου να πεσει ψαλιδι στους μισθους των δημοσιων υπαλληλων
οκ ρε παπανδρεου να εφαρμοσεις τα τεκμηρια
οκ,ολοι να βγαζουν αποδειξεις
αλλα
τι θα γινει με τους απατεωνες πολιτικους?
θα μπουν φυλακη?
τι θα γινει με τους ισχυροτερους?
η πλουτοκρατια-που λενε κ οι κομμουνιστες τους οποιους ποτε δεν ψηφισα-
αυτη δε θα πληρωσει?
τα λαμογια οι βιομηχανοι.οι εφοπλιστες,ολοι αυτοι του ΣΕΒ που τους βλεπω κ μου ρχεται να γινω τρομοκρατης
ολοι αυτοι που ακομα κ μεσα στην κριση πλουτισαν οι αθεοφοβοι
οι αθλιοι που εκμεταλλευονται τοσα χρονια την υπεραξια της δουλειας των εργαζομενων τους
κ τωρα,πανε να εφαρμοσουν κ στον ιδιωτικο τομεα
τα σκληρα μετρα που παρθησαν στον δημοσιο κ ακομα χειροτερα[βλακεια ειπα.ισχυουν ηδη]
τι θα γινει με αυτους?
αυτοι δε θα συνδραμουν το κατιτις τους στις δυσκολες ωρες αυτες που περνα η χωρα?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ OLD BOY
K ME ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΩΝ 2000-3000 ΑΤΟΜΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ Κ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΡΑΒΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ
ΜΑ,ΑΝ ΔΕ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ 1.000.000 ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
Κ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
τι μορφη εχει αυτος ο πολεμος?
για μενα,αυτος ο πολεμος-
οπως οι περισσοτεροι μετα τον β παγκοσμιο-ειναι ταξικος
διαλεξτε πλευρα

 
At 3/06/2010 07:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΒ δεν έχουμε ανάγκη απο κούγιες μας λείπουν οι γλέζοι.

 
At 3/06/2010 08:53:00 π.μ., Blogger fanfarone said...

Απήλαυσα την ειρωνεία σας.
Πολύ καλό!

Επίσης συμφωνώ με τη θεώρησή σας:
"...επειδή θεωρώ ότι το να δανείζεσαι τη φωνή της σκέψης της από κει πλευράς και να προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά της επιχειρήματα, με τον τρόπο που ίσως θα ήθελε εκείνη να τα πει αν δεν φοβόταν να μην την πάρουν με τις ντομάτες, συνιστά πιο αποτελεσματικό αντίλογο από έναν αντίλογο κυριολεκτικό και μη ειρωνικό

------
Σημ.: Το συμβάν αυτό είναι απαράδεκτο όχι μόνο λόγω του συγκεκριμένου προσώπου. Αν στη θέση του ήταν οποιοσδήποτε άλλος (κατά πόσο μάλλον της ίδιας ηλικίας) θα ήταν εξίσου βάρβαρο να τον ψεκάσουν στο πρόσωπο από απόσταση 50cm με oρθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλη

 
At 3/06/2010 10:40:00 π.μ., Blogger spiral said...

mea culpa λοιπόν και ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. είναι τόση η φόρτιση και το άγχος των ημερών, που κάποια πράγματα -όπως η λεπτή εως διάφανη ειρωνία- μπορούν να σου διαφύγουν.

+1 για το σχόλιο του celin. παρότι δεν λέει τπτ καινούργιο, βγάζει όλη την ένταση που νιώθουμε οι περισσότεροι. αφού αφήσαμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινωνικών & επαγγελματικών ομάδων να ξεφτιλιστεί & την κοινωνική αλληλεγγύη να γίνει ένα κακό ανέκδοτο, τι να πω, καλά να πάθουμε.

 
At 3/06/2010 11:51:00 π.μ., Blogger Υπατία η Αλεξανδρινή said...

Την ήδη σμπαραλιασμένη ψυχραιμία μας δοκίμασες, ΟΒ. Και επιτυχέστατα! Και πολύ καλά έκανες!!!
Σωστά και τα σχόλια του celin για τη διαβρωμένη ήδη κοινωνική μας αλληλεγγύη και συνοχή.

 
At 3/06/2010 12:21:00 μ.μ., Blogger Dementia_Inc said...

Και όταν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο ο Γλέζος,mummify him,να τον βγάζετε σε πορείες γιατί από νέες ιδέες δε βλέπω φως..

 
At 3/06/2010 01:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μπαίνοντας εδώ ξέρω περίπου ποιον διαβάζω και δεν παρεξήγησα την ειρωνία. Ήταν, όμως, πιο δυσδιάκριτη σε σχέση με άλλα κείμενα.

Το δίπολο "αριθμοί-συναισθηματισμός", πάντως, ίσως είναι υπερβολικά απλουστευμένο. Υπάρχουν όντως περιπτώσεις -όχι λίγες- που οι συναισθηματικοί συμβολισμοί είναι στ'αλήθεια κατάρα.
[Κάτι που έχει θιχτεί, πιστεύω, και από κείμενα αυτού του μπλογκ.]

Δεν είναι η λογική που δημιουργεί τέτοια άθλια συμβάντα, ούτε ο συναισθηματισμός που δίνει πάντα λύσεις. Ενδεχομένως, το να δεις την αλήθεια πίσω από τους αριθμούς να σημαίνει και την ψυχολογική δύναμη να αντιμετωπίσεις λάθη μιας ζωής και δρόμους που σε πήγαν σε αδιέξοδο. Ανάλογα, ο συναισθηματισμός μπορεί να είναι η ενστικτώδης αντίδραση ενάντια σε μια αλλαγή. Από φόβο, άγνοια ή αδυναμία να εγκαταλείψεις μια στάση στην οποία έχεις επενδύσει πολλά -πράγμα αρκετά κοντόθωρο, μπακαλίστικο και μικροαστικό.

Θυμόμαστε το μεγαλείο των συναισθημάτων όταν μας βολεύει (και αφορά τα σπουδαία και τα μεγάλα) και ξεχνάμε τα ξεσπάσματα επιθετικότητας στα οποία καθημερινά αφηνόμαστε, και τα οποία από συναισθήματα πηγάζουν κι αυτά.
Με αυτές τις σκέψεις, μου φάνηκε πως οι στόχοι του κειμένου ήταν λίγο πιο θολοί σε σχέση με άλλα που έχω απολαύσει εδώ. Μπορεί, βέβαια, να εστιάστηκα εγώ με λάθος τρόπους -κουβαλώντας τα δικά μου συναισθήματα.

 
At 3/06/2010 03:17:00 μ.μ., Blogger jomarch said...

Συμβαίνει να γωνρίζω τον κο Γλέζο προσωπικά (λίγο) και από το έργο του και θα θελα να προσθέσω το εξής: ο ναθρωπος αυτός αποτελεί εξεραιτική περίπτωση "πολιτικού" προσώπου γιατί δεν εξαγόρασε ποτέ και με κανένα τρόπο την φήμη και τη δόξα που του εξασφάλισε ο νεανικός του ηρωϊσμός αλλα και η συνεχής κατοπινή του συμμετοχή στην αριστερά. Ειναι πραγματικά πολύ φτωχός και δεν πήρε ποτέ καμία θέση εξουσίας εκτός από τη θέση του προέδρου της γενέτειράς του την οποία υπηρέτησε με αυτοθυσία κι ας μην έχει κι εκεί ούτε ένα σπίτι. Η συμμετοχή του στα κοινα είναι τόσο ανιδιοτελής που πραγματικά όταν τη συνειδητοποιεί κανείς δένεται κόμπος το στομάχι του γιατί νιώθει όλα του τα άλλοθι να γκρεμίζονται. Οτι μας κρατάει στο σπίτι μας όταν οι άλλοι αγωνίζονται, ότι μας κρατάει στη δουλειά μας όταν οι άλλοι απεργούν, ειτε ειναι ιδεολογικό είτε πρακτικό πρόβλημα, φαντάζει γελοίο όταν αναλογιζόμαστε το Γλέζο. Ο Γλέζος δεν ειναι οποιοσδήποτε υπερήλικας αριστερός. Ειναι το σύμβολο της ανιδιοτέλειας,μιας αρετής υπο εξαφάνιση.
Αυτα έτσι συμπληρωματικα, και oldboy, ούτε μια στιγμή δεν πίστεψα ότι εννοούσες στα σοβαρά αυτό το post.

 
At 3/06/2010 03:26:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

O.B,
δεν σκόπευα να σε στεναχωρήσω.
Το "μπλογκερ προορισμένος για την διασημότητα" πίστεψέ με,δεν έχει ίχνος ειρωνίας:σου αναγνωρίζω εδώ και χρόνια ενα ταλέντο που υπερβαίνει
ημών των υπολοίπων,και χωρίς να ζηλεύω.
Για το οτι δεν είχες ανοίξει τον Η/Υ μετά από τέτοιο κείμενο δεν μπορούσα να το ξέρω:είχα την αίσθηση από αλλες φορές οτι σφυγμομετρείς αντιδράσεις και αναγνώστες πίσω απ τις κουίντες.
όπως σου έγραψαν και αλλοι,η επιχειρηματολογία 'της άλλης πλευράς" ήταν τόσο σοβαρά γραμμένη που έκανε την ειρωνία πράγματι δυσδιάκριτη.Είναι όντως τεχνικό επίτευγμα αλλά το ερώτημα είναι σε τι αποσκοπεί.
Αν κάποιος σε διάβαζε για πρώτη φορά το πιθανότερο θα ήταν να παρερμήνευε εντελώς τις προθέσεις σου.Τελος πάντων,ελπίζω no hard feelings...

 
At 3/06/2010 05:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Υπερβάλλει ο Old Boy όταν λέει ότι δανείζεται τη σκέψη της "άλλης πλευράς".

Γιατί ο Γλέζος είναι ένα σεβαστό πρόσωπο για όλους τους Ελληνες.

Απο κει και πέρα πράγματι σαν λαός λειτουργούμε με τους συναισθηματισμούς και τα σύμβολα.
"Το τανκ και η πόρτα του Πολυτεχνείου", το ΕΑΜ, η Μελίνα, ο Αντρέας, ο Μίκης, ο εθνάρχης Καραμανλής...

Είναι τα σύμβολα που άκριτα δεχόμαστε να είναι σημεία αναφοράς για τη συνείδηση και τη πολιτική μας έκφραση. Τουλάχιστον αυτά αναπαράγονται συνεχώς από το σύστημα.

 
At 3/06/2010 05:57:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Για την ατυχη γραια του προπερσινου Ντισεμπερ ενδιαφερθηκε κανεις?Αναρωτιεμαι:
http://greek-lolita.blogspot.com/2008/12/facecontro-happy-new-fear.html
Καιρος να σταματησουμε να εστιαζουμε παβλοφικα εντωμεταξυ γιατι οι καιροι εχουν αλλαξει.
Και να μαθουμε να μη αποζητουμε ιδεολογικους ινστρουχτορες και προκαθορισμενα κουτακια πλευσης και σκεψης αλλα food for thought.

 
At 3/06/2010 05:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 3/06/2010 05:59:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Βαριεμαι.

 
At 3/06/2010 08:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

greek gay lolita...
τι να πω...
η φωτογραφια ειναι ψευτικη.
γιατι η γιαγιακα
αντιθετως με τον γλεζο μενει αγερωχη στην φυσουνιά. πραγμα οχι περιεργο αν εισαι ο τσακ νορις. αλλα αδυνατο αν εισαι απλος ανθρωπος. σαν ολους. πχ δες τον παππουλη τον γλεζο.

περυσι σε ενα παρομοιο σκηνικο ενας ματας ειχε ριξει κατω μια φιλη μου και την ψεκασε στο κεφαλι παλι. τοτε δεν εγινε κανενα θεμα. υπαρχουν πολλα τετοια περιστατικα σημερα. αυτο με την φυσουνια ειναι ισως ενα απο τα μετρια που παρουσιαζονται....αλλα δυστυχως πρεπει πρωτα να γινεις γλεζος για να σταθουνε καποιοι διπλα σου

 
At 3/06/2010 09:24:00 μ.μ., Blogger celin said...

τα ξαναλεω για ακομη μια φορα με κινδυνο να γινω γραφικος
φοβου τους δαναους κ επιδοματων των δημοσιων υπαλληλων κοβοντας
ειδαμε το τυρακι αλλα δεν ειδαμε τη φακα
ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ?απεταξαμην
[λες κ ολοι τους ειναι τεμπεληδες παμπλουτοι υψηλομισθοι,λες κ η πλειοψηφια τους δεν ειναι μισθωτοι των 1000-1500 ευρω με παιδια να μεγαλωσουν]
ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ?απεταξαμην
[ενω ειναι γνωστο οτι το χρημα κ στις αστικες κ στις ποινικες υποθεσεις το τσεπωνει ενα 5%,οι υπολοιποι δε βγαζουν παραπανω απο το μεσο δημοσιο υπαλληλο]
ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ?απεταξαμην
[λες κ ολοι οι γιατροι ειναι σα τα λαμογια τους γιατρους του κολωνακιου που φοροδιαφευγουν,λες κ η πλειοψηφια τους δεν ειναι σκληρα εργαζομενοι που σκιζονται στις υπερωριες,διχως να πεινανε μεν,αλλα με τις συνθηκες ζωης,το ψυχοπλακωμα που τρωνε κ τον ανυπαρκτο ελευθερο χρονο,λες κ ολα αυτα μαζι να ειναι καταστασεις που υποφερονται ευκολα]
ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ?εδω κ αν απεταξαμην
[λες κ αυτοι δημιουργησαν το ελλειμμα,λες κ ειναι ολοι τους κλεφτες,αντε κανε εσυ τη δουλεια τους,που γυρνανε σα την αδικη καταρα ολη μερα-νυχτα την αθηνα,με κινδυνο ζωης κ τα εξοδα για πετρελαιο-βενζινα να ειναι σχεδον ολος ο τζιρος τους
ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ,ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΝΕ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ[ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΑ ΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ ΤΟ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ]-ΑΓΡΟΤΕΣ[λες κ η πλειοψηφια τους ειναι αυτοι οι απωθητικοι μεγαλοτσιφλικαδες που βλεπουμε τις σκατοφατσες τους στις απεργιες,λες κ δεν ειναι οι περισσοτεροι απο αυτους,ανθρωποι του μοχθου που παραγουν τα μοναδικα εξαγωγιμα προιοντα της χωρας,με τα αυλακωμενα απο τον ηλιο προσωπα,αλλα ξεχασα,ειναι τεμπεληδες που τους τρωνε τα λεφτα οι βουλγαρες,αυτη δεν ειναι η καραμελα?]

ο μπρεχτ ειναι οσο ποτε επικαιρος
πεσαν να τους φανε ολους κ εσυ δε μιλαγες
τωρα που τρωνε εσενα,δεν εχει μεινει κανενας να διαμαρτυρηθει
ΠΡΟΣΕΞΤΕ
εγω δε λεω οτι ειμαστε αγιοι
οτι ολα ειναι καλως καμωμενα κ δεν εχουμε ατομικη ευθυνη
εχουμε κ πολυ μεγαλη
κ οι απατεωνες σε αυτη τη χωρα ειναι τρομακτικα πολλοι
αλλα ρε παιδια,μας καναν να μισουμε ο ενας τον αλλον με τελικο σκοπο να μισησουμε τον εαυτο μας κ να σκυψουμε το κεφαλι διχως να διαμαρτυρηθουμε για την εξοντωση που συντελειται
αυτη ειναι η ναζιστικη προπαγανδα τους
αψογη
ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ,ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΑΣ
ΑΠΑΤΩΝΕΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ
αυτο το εργο παιζουν τα οργουελιανα μεσα μαζικης εξαθλιωσης
ΣΚΑΣΤΕ Κ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ


ειλικρινα,εχω ολη τη καλη διαθεση να εμπιστευτω τη κυβερνηση
κ με πολλα απο οσα μετρα παιρνει,δεν διαφωνω
ΑΛΛΑ
εχετε ακουσει κανα μετρο εναντιον της πλουτοκρατιας?
τι θα γινει ρε παιδια,αυτοι δε θα πληρωσουν?
κ κατι τελευταιο
πανε το φπα απτο 19% στο 21%
αυξανουν την ηδη ακριβη βενζινη
γονατιζουν την αγορα ακινητων,οι εργαζομενοι εκει γνωριζουν οτι δε χτιζεται ουτε προσοψη κτιριου
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ Κ ΤΗ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ
Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΙ.ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ Κ ΑΥΤΗΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ?
ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΛΟΙΠΟΝ
Κ ΟΤΑΝ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ Κ ΔΕ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΦΥΛΛΟ
Κ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Κ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 30%
ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
για μενα ειναι ξεκαθαρο,δεχομαστε επιθεση
ο ελληνικος λαος εθιζεται στην ιδεα οτι ειναι ενα εθνος απατεωνων που πρεπει να εξαφανιστει απτο χαρτη
δεν ομνυω στις αποψεις κανενος ακροδεξιου τσαρλατανου που θεωρει τον κισινγκερ αντιχριστο
κ τα μεταφυσικα ιδεολογηματα περι εθνους με αφηνουν παγερα αδιαφορο
πρακτικα μιλαω
εμεις που κατοικουμε σε αυτον τον τοπο
[κ οχι μονο εμεις αλλα κ οι λαοι της ευρωπης]
δεχομαστε επιθεση.
τωρα τι κανουμε κ πως θα την αντιμετωπισουμε?
ΥΓ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ
Κ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ

 
At 3/06/2010 09:35:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

@celin
Λες: "...μας καναν να μισουμε ο ενας τον αλλον..."

Ποιοι μας έκαναν;
Εμείς οι ίδιοι σκεπτόμαστε έτσι. Να πιάσουμε την καλή και ας πάνε οι άλλοι να πνιγούν. Στην Ελλάδα επιβιώνεις μόνο αν ανήκεις σε μια προνομιούχα τάξη. Γι αυτό ακριβώς προσπαθεί ο κάθε νοικοκυραίος και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Παράδειγμα 1: Στις κινητοποιήσεις των σκληρά εργαζόμενων συνδικαλιστών της ΔΕΗ ακουγόταν το σύνθημα: "εμείς δεν γινόμαστε ΙΚΑ".

Παράδειγμα 2: Τα σκανδαλώδη επιδόματα τελωνειακών και εφοριακών. Τα οποία, οι ίδιοι οι σκληρά εργαζόμενοι εφοριακοί και τελωνειακοί μαγείρεψαν με τους βουλευτές χωρίς να ενδιαφερθούν για το οικονομικό κόστος.

Παράδειγμα 3: Η αύξηση 100% στα κόμιστρα των ταξί το 2009 με την ταυτόχρονη απαλλαγή τους από την έκδοση αποδείξεων (νόμιμη φοροδιαφυγή).

Δυστυχώς η κοινωνική αλληλεγγύη έχει χαθεί χρόνια τώρα (δεν ξέρω αν υπήρξε καν ποτέ στην Ελλάδα).

 
At 3/06/2010 09:37:00 μ.μ., Blogger celin said...

πολυ πιθανον να παραλογιζομαι
κ να λεω σαχλαμαρες-ουτοπιες-ονειροφαντασιες
αλλα τη σιχαθηκα τοση πραγματικοτητα
που εχω καταναλωσει τελευταια

 
At 3/06/2010 09:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ειλικρινως και μονο η θεα των σχολιων με τρομαζει και με αποτρεπει απο την διαδικασια αναγνωσης τους.
Περασα μονο ,για να σου πω ,πως ειμαι απολυτα συμφωνη στα γραφομενα σου και πως μετα απο παρα πολυ καιρο ,εισαι οτι πιο ελευθερο και πολιορκημενο μαζι , εχω διαβασει στη μπλοκοσφαιρα.Ευγε σου.

 
At 3/06/2010 10:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 3/06/2010 10:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Ουρανόσιτε, τα φρικιαστήρια είναι λευκά έτσι; Το "γαλάζια" είναι το ξεκάρφωμα.
Δεν τα λες όλα..
χαχαχαχα

Όπως σου είπα και παραπάνω, βρες κανένα ακόμα από αυτά τα έξοχα ψευδώνυμα, να 'χουμε να γουστάρουμε.

 
At 3/06/2010 10:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Square, no hard feelings, ιντίντ. Σε τι αποσκοπεί το να γράφω έτσι προσπάθησα να το εξηγήσω και στα προηγούμενα σχόλια, αλλά ας το πω πιο συγκεκριμένα για το ποστ αυτό: Βλέπω λοιπόν τη σκηνή και μου φαίνεται βάρβαρη. Δύο τρόπους αντίδρασης έχω: Ο ένας είναι να γράψω ένα ποστ καταγγελτικό, που θα λέω για αστυνομική βαρβαρότητα ή ότι δεν έφταναν όλα τα άλλα και αρχίσατε να χτυπάτε και τον Γλέζο. Δεν μου πάει αυτός ο τρόπος. Τον βρίσκω τόσο φορεμένο και τόσο μελό που τελικά χρησιμοποιώντας μια χιλιοεπαναληφθείσα ρητορική εν μέρει αυτοακυρώνεται ως προς την επίδρασή του. Ο άλλος είναι να κάτσω να σκεφτώ (όχι ακριβώς να προσπαθήσω δηλαδή, όπως είπα και παραπάνω η ειρωνεία μου βγαίνει αυθόρμητα) τι θα μπορούσε να επικαλεστεί η «από κει» πλευρά σκέψης σε αυτήν την κατ' αρχήν κραυγαλέα περίπτωση. Και το κάνω χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που ίσως φαίνονται λογικά και πιασιάρικα, αν όμως τα εξετάσει λίγο κανείς είναι κοντά στο βάρβαρα. Έστω πολιτικά βάρβαρα. Εξού και νόμιζα ότι (πέραν του γενικότερου κόντεξτ του μπλογκ μου) πως η ειρωνεία δεν θα ήταν τόσο δυσδιάκριτη, αν όχι από την αρχή, τουλάχιστον προς το τέλος του κειμένου.

 
At 3/07/2010 01:01:00 π.μ., Blogger glam said...

Μη ειρωνικό σχόλιο!

“Καλό για τους ήρωες είναι να πεθαίνουν νέοι....άμα σητέψουν χαλάνε....”
Ειλικρινά λυπάμαι που ένας άνθρωπος με την “ιστορία” του Γλέζου, ξευτελίζετε για πέντε τηλεοπτικά πλάνα με την ελπίδα να πάρει λίγους ψήφους παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ωμή αλήθεια είναι ότι γι αυτό έγιναν όλα, ήξερε (το κόμμα που το οργάνωσε δλδ ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν επιτρέπονται “εκδηλώσεις”, παρόλα αυτά επέμειναν να σπρώχνουν τα ΜΑΤ, με τον Γλέζο μπροστάρη!! Με την ελπίδα είτε να υποχωρήσουν, και να αναρτήσουν το πανό στην “προβεβλημένη” θέση (άρα πλάνα στην TV εξασφαλισμένα άλλωστε η κάμερα δεν ήταν τυχαία εκεί...) είτε να τους υποχρεώσουν να αντισταθούν για να λένε μετά στα δελτία των 8, “έδειραν τον Γλέζο”.( Εκεί να δεις σουξέ....όπως και έγινε!)

Γελοιότητες.......

Το “τροπάρι” το άρχισε ο Τσίπρας με την στάση του στα “Δεκεμβριανά”, στην συνέχεια με το πανό στην Ακρόπολη αλλά και τα πρόσφατα, όπως η επίθεση στον Παναγόπουλο που στο τέλος θα γίνει και ....βουλευτής, να μου το θυμάστε......
(Καλά... είναι τόσο ανίκανοι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που ενώ το “σχέδιο” ήταν να ρεζιλευτεί , τυχαία πάλι μπροστά η κάμερα, με το γιαούρτωμα , ένας μαλάκας πήγε τόσο κοντά, η “πουτάνα” η δημοσιότητα παρασύρει και τους “πιο αγνούς λαϊκούς αγωνιστές”, και πιάστηκαν στα χέρια)........τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενα, φοβάμαι πως με αυτή την τακτική ή θα έχουμε σοσιαλιστική επανάσταση , με ηγέτη τον Τσίπρα, (μετά την Β. Κορέα εμείς....) ή ο ΣΥΡΙΖΑ σε 1-2 τετραετίες θα “βλέπει” την βουλή μόνο εξωτερικά....

 
At 3/07/2010 01:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε Παλιόπαιδο ... :

http://www.youtube.com/watch?v=7qgDJV22V1k

... γιώργος ν.κόσμος

 
At 3/07/2010 01:14:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Glam, ακόμη και να μην έχουν κόψει από σένα μισθούς και επιδόματα, ακόμη και να μην σε πιάνουν εσένα οι άμεσοι φόροι, θα σε πιάνουν σίγουρα οι έμμεσοι φόροι, όπως θα σε πιάσει σίγουρα όλο το κολάπσους που θα πάθει η οικονομία της χώρας άμεσα αλλά και με προοπτική μέλλοντος. Αν λοιπόν αυτή τη στιγμή εσύ επιλέγεις πάλι να στραβώσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, οκ, δεν έχω να πω τίποτα.
Έχω όμως να πω ότι ο Γλέζος ούτε τόσο εύκολα εξευτελίζεται, ούτε -πολύ περισσότερο- «ξευτελίζετε».

 
At 3/07/2010 01:15:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Dementia Inc, ας δεχθούμε ότι η αριστερά δεν έχει νέες ιδέες και ότι έχει ανάγκη να μουμιοποιήσει τον Γλέζο. Πες μου όμως η μη αριστερά τι είδους ιδέες έχει; Αυτές που εφαρμόζονται στην οικονομία μας; Σου αρέσουν;

 
At 3/07/2010 01:36:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«OB στην αναπαράσταση ενός φόνου αν σκοτώσεις πας και για δεύτερο φόνο»
Αυτό μου ξέφυγε χθες.
Για να σκότωνα θα έπρεπε τα όσα ειρωνικά γράφω να έστεκαν κυριολεκτικά. Αν εσύ θεωρείς ότι στέκουν, τότε έχουμε χάσει εντελώς τον μπούσουλα και η προσπάθεια κατάδειξης του τρόπου σκέψης της άλλης πλευράς (για την οποία όλα είναι οικονομικά μεγέθη και δημοσιονομικά στοιχεία, για την οποία η άδεια μητρότητας κάνει κακό στο ΑΕΠ και πρέπει να καταργηθεί, για την οποία οι άνθρωποι πρέπει να μένουν σπίτι τους και να μη διαδηλώνουν ειδάλλως και να ψεκαστούν δεν έχει σημασία γιατί σημασία έχουν μόνο οι όροι δανεισμού της χώρας) αντί να αναγνωρίζεται ως εις βάρος της πολεμική, εισπράττεται ενοχικά ως λόγος βάσιμος και πειστικός. Κι ίσως αυτό εξηγεί και την γενικότερη παρεξήγηση του πνεύματος του ποστ: έχουμε τελικά αποδεχθεί πως η οικονομία δεν είναι μέσο που διέπει τη ζωή των κοινωνιών και οφείλει τελικά να την εξυπηρετεί, αλλά απόλυτη θεότητα, στους δείκτες της οποίας δεν πειράζει και αν θυσιαζόμαστε σαν Ιφιγένειες.

 
At 3/07/2010 03:02:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Καιρος να σταματησουμε να εστιαζουμε παβλοφικα εντωμεταξυ γιατι οι καιροι εχουν αλλαξει.
Και να μαθουμε να μη αποζητουμε ιδεολογικους ινστρουχτορες και προκαθορισμενα κουτακια πλευσης και σκεψης αλλα food for thought».
Greekgaylolita, oι καιροί πράγματι έχουν αλλάξει ή ίσως ακόμη ακριβέστερα είναι σε ακόμη σε φάση αλλαγής. Και να υποθέσουμε όμως ότι δεν μπορούν να χωρέσουν αυτομάτως σε παλιά ιδεολογικά σχήματα, θα πρέπει να δεχθούμε ότι ακόμη και αυτοί οι σε φάση αλλαγής καιροί οφείλουν να χωράνε σε κάποιες αρχές πανανθρώπινες: δεν χτυπάμε και δεν ψεκάζουμε ένα γέρο άνθρωπο, ειδικά αν είμαστε πάνοπλα ΜΑΤ. Ένα γέρο επώνυμο ή ανώνυμο όπως υπονοείς. Όσο για το food for thought προσωπικά όσο περνάνε τα χρόνια πείθομαι όλο και περισσότερα ότι η ανθρωπότητα ουδέποτε σκεφτόταν και εξακολουθεί με την ίδια ένταση να μη σκέφτεται ακόμη και στην εποχή των πληροφοριών που ζούμε: πάντα κάποιοι λίγοι σκέφτονταν και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούσαν.

Kαι με αυτή τη φιλοσοφική νότα κλείνω για απόψε αφήνοντας στο πιστό μου τρολ το πεδίο ελεύθερο για μερικές δεκάδες σχόλια και ευχόμενός του καλό ξέδωμα.

 
At 3/07/2010 03:26:00 π.μ., Anonymous nestorpatou said...

"Για να σκότωνα θα έπρεπε τα όσα ειρωνικά γράφω να έστεκαν κυριολεκτικά. Αν εσύ θεωρείς ότι στέκουν, τότε έχουμε χάσει εντελώς τον μπούσουλα και η προσπάθεια κατάδειξης του τρόπου σκέψης της άλλης πλευράς (για την οποία όλα είναι οικονομικά μεγέθη και δημοσιονομικά στοιχεία, για την οποία η άδεια μητρότητας κάνει κακό στο ΑΕΠ και πρέπει να καταργηθεί, για την οποία οι άνθρωποι πρέπει να μένουν σπίτι τους και να μη διαδηλώνουν ειδάλλως και να ψεκαστούν δεν έχει σημασία γιατί σημασία έχουν μόνο οι όροι δανεισμού της χώρας) αντί να αναγνωρίζεται ως εις βάρος της πολεμική, εισπράττεται ενοχικά ως λόγος βάσιμος και πειστικός."

ακριβώς το αντίθετο ισχύει

μα έχει κουράσει

δεν σε προβληματίζει ότι για πολλούς δεν προέκυψε αυτονόητα η ειρωνική ανάγνωση των γραπτών σου;
ακόμα και αυτοί που δήλωσαν ότι θεωρούν πως ειρωνεύεσαι...
μα γιατί να χρειαστεί να το κάνουν;



"Κι ίσως αυτό εξηγεί και την γενικότερη παρεξήγηση του πνεύματος του ποστ: έχουμε τελικά αποδεχθεί πως η οικονομία δεν είναι μέσο που διέπει τη ζωή των κοινωνιών και
οφείλει
τελικά να την εξυπηρετεί, αλλά απόλυτη θεότητα, στους δείκτες της οποίας δεν πειράζει και αν θυσιαζόμαστε σαν Ιφιγένειες.


ρομαντισμός
αριστερά

λαχτάρα για ένα καλύτερο αύριο

πραγματικότητα
ορθολογισμός

... τι πα να πεί "οφείλει" ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

λέω:
Δεν είμαστε ιστορικοί του ζην, συμμέτοχοι είμαστε. Τα συναισθήματά μας δεν θα περιμένουν να αρχειοθετηθούν για να δουν αν είχαν δίκιο. Δίκιο είχαν. Σήμερα. Αύριο ας μην έχουν. Δεν θα περιμένει η τωρινή μας πραγματικότητα την αυριανή της δικαίωση. Δεν εξαρτάται από καμία αίρεση. Είναι πλήρης. Μπορεί πολιτικά οι ιδέες να ζυγίζονται σε βάθος χρόνου, οι πραγματικότητες όμως καθορίζονται πάντα από το χρόνο και το χώρο τους.

λες:
ζην = σινεμά
συμμέτοχοι = θεατές
πραγματικότητα = εμπειρία
πολιτικά = καλλιτεχνικά
ιδέες = ταινίες
πραγματικότητες = εμπειρίες

 
At 3/07/2010 04:51:00 π.μ., Blogger celin said...

Υπατια κ spiral σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια
fanfarone σε ευχαριστω κ εσενα που διαφωνεις γιατι η διαφωνια σου σημαινει οτι διαβασες ολα αυτα τα κατεβατα που εγραψα![η εστω ενα κομματι τους]
μου παραθετεις 3 παραδειγματα για να επικρινεις καποιες κοινωνικες ομαδες κ να μου δειξεις οτι η κοινωνικη αλληλεγγυη εχει χαθει
θες να σου παραθεσω εγω 103 παραδειγματα ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ?
δε κατεβηκα απο τον πλανητη αρη
εννοειται οτι οι περισσοτεροι απο εμας εχουν κανει τις παγαποντιες τους
εννοειται οτι η κοινωνικη αλληλεγγυη εχει χαθει
τωρα ειναι το θεμα
τι θα κανουμε τωρα για αυτο?
θα συνεχισουμε να παραθετουμε παραδειγματα για να αποδειξουμε ο ενας στον αλλον ποσο τιποτενιοι ειμαστε ως λαος?
η θα προσπαθησουμε να κανουμε την υπερβαση
να κανουμε κατι σαν συμφιλιωση
μια αυτοκριτικη που δε θα μετατραπει σε αυτομαστιγωμα?
ο καθενας μας εχει τις ευθυνες του
αναμφισβητητα
ομως το να συνεχισει να απαγγελλει κατηγοριες η μια επαγγελματικα ταξη στην αλλη,μονο σε εμφυλιο μπορει να οδηγησει αυτο
βασικα αυτο εχει ηδη συμβει στην ελληνικη κοινωνια
μικροι εμφυλιοι που καταληγουν στο να ειμαστε ολοι αποδυναμωμενοι
απαγγελλοντας κατηγοριες ο ενας στον αλλον
εχουμε σκεφτει αραγε ποιος ειναι ο δικαστης που στο τελος θα μας κρινει?
υπογραψαμε ενα κοινωνικο συμβολαιο με τους εκαστοτε κυβερνωντες
τους χαρισαμε τρομακτικη δυναμη για να δημιουργησουν μια ευνομουμενη πολιτεια
κ για να χαλιναγωγησουν τις δικες μας εγκληματικες ροπες
τωρα που γιναν ολα σκατα
ποιοι ειναι αυτοι που μπορουσαν να τα αποτρεψουν ολα αυτα
αλλα οχι μονο αυτο δεν επιτευχθηκε
αλλα μας καναν κ σα τα μουτρα τους?
ποιοι ειχαν ολοι αυτη τη τρομακτικα δυναμη κ τη χειριστηκαν λανθασμενα κ ατιμα?
να σου πω
ειναι αυτοι που μας κουναν το δαχτυλο κ μας δηλωνουν ανερυθριαστοι οτι θα μας πιουν το αιμα για το καλο μας

 
At 3/07/2010 09:37:00 π.μ., Blogger glam said...

Ευχαριστώ, κατ' αρχήν , για την απάντηση, αλλά την θεωρώ άστοχη.
Δεν αναφέρθηκα , καθόλου, στα αιτήματα των διαδηλωτών για τα οποία και με “εγκαλείς”, παρά σχολίασα ένα συγκεκριμένο γεγονός που “μετ΄επιτάσεως” προβάλλεις ...
Και γιαυτό δεν “είδα” σοβαρό αντίλογο....
Όσο αφορά το “....ούτε τόσο εύκολα εξευτελίζεται....” θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, η “φήμη” μπορεί να κτίζεται δύσκολα, αλλά αρκούν ελάχιστα “λάθη” για να καταστραφεί.....έτσι τουλάχιστον διδάσκει η ιστορία......

ΥΓ. Αφού “ξεφτιλίστηκα” με την γραμματική προσπαθώ να “σωθώ” δια της ιστορίας....:)
Φιλικά.

 
At 3/07/2010 10:06:00 π.μ., Blogger jomarch said...

@glam
αναφέρθηκα σε ένα προηγούμενο σχόλιο για τον Γλέζο, δεν ξέρω αν το πρόσεξες. Αντιπαθώ το ΣΥΡΙΖΑ μάλλον όσο κι εσύ αλλα ο Γλέζος πραγματικά σου το λέω, δεν μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με κανέναν τους και με κανέναν μας.
Εκτός αυτού, σωστά λέει ο oldboy ότι εχει σημασία να επιλέγουμε αναλογα με τη συγκυρία ποιος πρεπει να είναι ο στόχος της επίθεσής μας και η συγκεκριμένη συγκυρία είναι για κάποιους ανθρώπους πολύ τραγική- αν δεν σ εχει ακουμπήσει σκέψου το λίγο, σκέψου τις απολύσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν εχουν συνδικαλιστικό φορέα για να διαδηλώσουν μαζί του. Τα λεφτά που λείπουν από τα ταμεία δεν τα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

 
At 3/07/2010 10:34:00 π.μ., Blogger fanfarone said...

@celin
Συμφωνώ με το πνεύμα των κειμένων σου αλλά διαφωνώ με την εστίασή σου.

Η ελληνική Ιστορία έχει δείξει ότι όσες φορές έχει γίνει προσπάθεια για εθνική συμφιλίωση γίνεται πρόχειρα και χωρίς να γίνεται απολογισμός και απόδοση ευθυνών.
Δες μεταπολεμική, μετεμφυλιακή περίοδο και μεταπολίτευση. Η εθνική συμφιλίωση δεν επιτυγχάνεται με κολυμπήθρες του Σιλωάμ. Δεν είναι αυτομαστίγωμα η παραδοχή της μικρότητάς μας.

Όταν αθωώνεις κακές πρακτικές στο όνομα της συμφιλίωσης, στην ουσία θάβεις κάτω από το χαλί τον θυμό και το μίσος της κοινωνίας με εορταστικές και επετειακές συναυλίες αφήνοντας τις ίδιες πρακτικές να δημιουργούν έναν νέο θυμό και ένα νέο μίσος.

Ένα από τα καλύτερα κείμενα του Old-Boy νομίζω ότι τα λέει όλα: Όλο νόημα

 
At 3/07/2010 03:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Glam, συγγνώμη που στην είπα για το ορθογραφικό, δεν είναι στο χαρακτήρα μου, όλοι κάνουμε λάθη, απλά θύμωσα με όσα έλεγες για τον Γλέζο και δεν κρατήθηκα.
Nestorpatou, quote me και την ψυχή μου πάρε ;)
Celin, νομίζω ότι και αυτοκριτική απαιτείται και κριτική των κυβερνώντων απαιτειται, αλλά πάνω απ΄όλα εκείνο που απαιτείται και εκείνο που μας λείπει (το καταλαβαίνω πρώτα απ' όλα από μένα τον ίδιο) είναι μια στοιχειώδης συγκρότηση (πολιτική, ιδεολογική, οικονομική) ώστε να καταλάβουμε ποιός μας φταίει και σε τι βαθμό.

 
At 3/07/2010 05:07:00 μ.μ., Blogger celin said...

fanfarone
λες οτι Η εθνική συμφιλίωση δεν επιτυγχάνεται με κολυμπήθρες του Σιλωάμ. Δεν είναι αυτομαστίγωμα η παραδοχή της μικρότητάς μας

μπορει να εχεις δικιο.εγω πιστυω οτι μονο ετσι επιτυγχανεται η εθνικη συμφιλιωση,με εξαγνισμο σε μια κολυμπηθρα που εμεις θα διαλεξουμε,με αυτοκριτικη μεν αλλα χωρις διαρκη υπομνηση κ πυρετικη υπενθυμιση των σφαλματων που διαπραξαμε γιατι στο τελος θα καταληξουμε να βλεπουμε εφιαλτες,να ξυπναμε ιδρωμενοι κ να φωναζουμε..ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΜΕ
σε αυτη τη καμπανια δυσφημησης της χωρας στο εξωτερικο κ στο εσωτερικο,εγω δεν προκειται να συμμετασχω
εχουμε σταθει ολοι μπροστα σε ενα εθνικο καθρεπτη κ φωναζουμε στο ειδωλο μας οτι ειμαστε μικροι κ λιγοι,μιλησες για παραδοχη της μικροτητας μας
εγω το αρνουμαι αυτο.η αρνηση λενε οι ψυχολογοι οτι ειναι μια πρωτογενης[πρωτογονη] αμυντικη διεργασια,που χρησιμοποιουνε πολλοι για να κανουν τη ζωη τους λιγοτερο δυσαρεστη
κ να ισχυει αυτο που λες εσυ κ εγω απλως να αρνουμαι να το παραδεχτω,χιλιες φορες προτιμοτερο το θεωρω απο το να σταθω μπροστα στον προαναφερθαντα εθνικο καθρεπτη κ να βριζω το ειδωλο μου
old boy
λες οτι μας λειπει μια στοιχειωδης συγκροτηση(πολιτική, ιδεολογική, οικονομική) ώστε να καταλάβουμε ποιός μας φταίει και σε τι βαθμό.
κ απευθυνεσαι σε μενα οταν το λες αυτο
με πονεσε λιγο αυτο
εγω θεωρω οτι μεχρι κ ο τσοπανης που βοσκει προβατα μπορει να καταληξει στο ποιος φταιει κ σε τι βαθμο
οσον αφορα τη δικη μου συγκροτηση,απο οικονομικα ειμαι παντελως ασχετος
οσον αφορα τα υπολοιπα ειμαι αναγνωστης πολιτικων εφημεριδων εδω κ 18 χρονια
κ εχω φαει τα νιατα μου διαβαζοντας εκατονταδες βιβλια,καφκα,καμυ,εσσε,φρουντ,σαρτρ,ροθ,σελιν,χαιντεγκερ,μιλερ,ουελμπεκ,μισιμα,αμπε,νιτσε,φρις,πεσσοα,καστοριαδη,στιρνερ,σοπεναουερ,ντεριντα,λυκ-μαριον
αμετρητα βιβλια
δε μου λειπει ουτε η ιδεολογικη ουτε η πολιτικη συγκροτηση
αν διαβαζοντας τα σχολια μου διαπιστωσες κατι τετοιο,θεωρω οτι με αδικεις
η εκτιμηση μου προς τη δικη σου συγκροτηση παραμενει αναλλοιωτη

 
At 3/07/2010 06:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κρίμα το μυαλό σου old boy

 
At 3/07/2010 08:06:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

ειναι οι αριθμοί σημαντικοί?

η κατανάλωση κάνει τη ζωή καλύτερη?

υπάρχουν νόμοι σε μια κοινωνία?

είναι ο Γλέζος κάποιος που πλέον πρέπει να πάει σπίτι του?

εγω απαντάω σε όλα ναι, και βασικά προσυπογράφω αυτά που λεει ο celin

 
At 3/07/2010 09:29:00 μ.μ., Blogger glam said...

jomarch είπε...

Την ίδια εικόνα έχω και γω για τον άνθρωπο, και ας μην τον γνωρίζω προσωπικά....
Γι' αυτό και αρχίζω το σχόλιό μου με το "Ειλικρινά λυπάμαι......" δεν ήταν σχήμα λόγου.....


Old Boy είπε...
Δεκτή η συγνώμη, "Ουδείς άσφαλτος" ...που λέει και μια ψυχή:)

 
At 3/08/2010 12:30:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε, θα μπορούσες να το εξηγήσεις αυτό για το μυαλό μου;
Celin, όχι, παρεξήγηση. Καμία σχέση. Απευθύνομαι σε σένα επειδή θίγεις το θέμα της αυτοκριτικής που καταντάει όπως λες αυτομαστίγωμα. Η συγκρότηση που μας λείπει ούτε κατά διάνοια δεν ήταν μπηχτή για σένα. Ήταν γενική διαπίστωση.
Μοsaic, οι αριθμοί είναι σημαντικοί αλλά έχουν γίνει το παν. Κι ακόμα χειρότερα το παν έχουν γίνει κάποιοι συγκεκριμένοι αριθμοί, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούνται δευτερεύουσας σημασίας.

 
At 3/08/2010 01:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οταν παιζεις τόσο καλά τον διάβολο έγινες ο διάβολος.

Δεν είμαι πια τόσο σίγουρος για την ακεραιότητά σου ΟΒ, ή μάλλον είμαι:

Στην επανάσταση θα είσαι στην πλευρά της μαύρης αντίδρασης.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

 
At 3/08/2010 03:02:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγώ γιατί δεν είδα ειρωνεία ή προβοκατόρικη διάθεση ?

Κ.Κ.Μ.

 
At 3/08/2010 05:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε, αν έπαιξα καλά τον διάβολο είναι για να δείξω αυτό που ο ίδιος αρνείται: ότι δηλαδή είναι διάβολος. Ότι π.χ. κατά την κοσμοθεωρία του δεν είναι ένα αναγκαίο, προσωρινό και εξαιρετικά δυσάρεστο κακό η περικοπή μισθών, αλλά ότι (κατά την κοσμοθεωρία του πάντα) το κακό είχε συμβεί τις προηγούμενες δεκαετίες με την κατοχύρωση 14ου μισθού. Ότι κατά την κοσμοθεωρία του το κακό δεν είναι η πλήρης απορρύθμιση του εργατικού δικαίου, αλλά ότι το κακό ήταν το ίδιο το εργατικό δίκαιο. Ότι κατά την κοσμοθεωρία του το προβληματικό δεν είναι η αντιμετώπιση με χημικά των διαδηλωτών, αλλά τελικά η ίδια η διαδήλωση, η ίδια η διαμαρτυρία.
Όσο για την επανάσταση και το έργο που έχουμε ξαναδεί, πόσες επαναστάσεις έχεις προλάβει να ζήσεις, για να ξέρεις ποιός πάει με ποιούς;

 
At 3/08/2010 05:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΚΚΜ, προβοκατόρικη διάθεση με την έννοια του να προκληθούν σκόπιμα αντιδράσεις για τις αντιδράσεις δεν υπήρχε. Υπήρχε ειρωνική διάθεση η οποία αν ήταν δυσδιάκριτη ήταν επειδή προσπάθησα να μην χρησιμοποιήσω μια καρικατούρα επιχειρημάτων, αλλά επιχειρήματα που σε πρώτη όψη φάνταζαν λογικά. Και μερικά από αυτά αν τα βγάλεις από το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι λογικά: ότι είμαστε υπερβολικά προσκολλημένοι στους συμβολισμούς και ότι αρνιόμαστε πολλές φορές να δούμε την πραγματικότητα, έξω από το πλαίσιο του ποστ αλήθεια είναι και το πιστεύω κι εγώ.
Απλώς νόμιζα ότι όταν π.χ. αναφέρομαι στην άδεια μητρότητας ως κάτι κακό, η ειρωνεία μου θα γινόταν διακριτή.

 
At 3/08/2010 08:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν το ανέφερα ως κατ' ανάγκην κακό

Κ.Κ.Μ.

 
At 3/08/2010 09:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η κατηγορία είναι:
Ναρκισσισμός και παροχή πολύτιμου χώρου στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Η γραφή είναι εξόχως σχιζοφρενική και θα ήταν ειρωνία εάν υπήρχε ΜΕΣΑ της η αναίρεση της αρχικής λανθασμένης σύμβασης, οπως ακριβώς στην λύση της παράνοιας.

 
At 3/08/2010 10:04:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΜΟΣAIC ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 9.22,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΕΣ

 
At 3/09/2010 12:04:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Επειδή εξαιτίας ανθρώπων σαν κι αυτόν υπήρξαν 13οι και 14οι μισθοί, προβλέψεις για υπερωρίες, επιδόματα, προβλέψεις για άδειες μητρότητας και φυσικά απεργίες, απεργίες κι άλλες απεργίες. Όχι δηλαδή ότι τον φοβόμαστε και τόσο. Απλά υπήρχε το αντίπαλον δέος του ανατολικού μπλοκ απέναντι και έπρεπε να δίνουμε συνεχώς, να υποχωρούμε συνεχώς σε πείσμα των αριθμών, προκειμένου να μη γίνει καμιά στραβή. Κι όταν αποδείχθηκε τι ακριβώς ήταν το ανατολικό μπλοκ, όταν τέλειωσε η ιστορία και αποδείχθηκε ότι ένα είναι το οικονομικό σύστημα, τέλειωσε και το πάρτι».
Ανώνυμε, αυτό για μένα ήταν και παραήταν αρκετό για να δείξει τι εννοώ. Φαίνεται ότι δεν ήταν.

 
At 3/09/2010 02:55:00 μ.μ., Anonymous α.π. said...

O squarelogic άφησε το πιο έξυπνο και σωστό σχόλιο για αυτό το ποστ.
Ότι ακριβώς προκαλεί ως σκέψη.

ΟΒ δημοκρατία έχουμε ο καθένας δικαιούτε να γράφει οτι μαλακία του έρθει στο κεφάλι.
Ο Σεβασμός όμως προς κάποιους ανθρώπους είναι κάτι...(πίστευα) αυτονόητο..

 
At 3/09/2010 03:33:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ο σεβασμός λοιπόν προς κάποιους ανθρώπους συνεπάγεται ότι είμαστε ασεβείς προς αυτούς ακόμη και αν γράφουμε ποστ που τους υποστηρίζει, εάν δεν τους έχουμε υποστηρίξει με τον πλέον ξεκάθαρα κυριολεκτικό τρόπο. Μάλιστα.

 
At 3/12/2010 05:41:00 μ.μ., Anonymous vasvas said...

What's this? Who are you? You Kouf me !!!

 
At 3/13/2010 01:46:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Vasvas, να εικάσω ότι δεν έχεις διαβάσει τα σχόλια μου;

 
At 3/16/2010 12:53:00 π.μ., Blogger Kostas Nik said...

Old boy πιστεύω πως το post σου θα ήταν καταπληκτικό και καταπληκτικά ειρωνικό, σε μια άλλη εποχή, ίσως 9 η 10 χρόνια πρίν που κυριαρχούσε ο Πρετεντέρης και η δικιά του εικονική πραγματικότητα. Τώρα όμως η πραγματικότητα σε έχει ξεπεράσει. Πρίν από σένα ο Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και άδικα μέτρα. Αν θές πές το αφέλεια, αν θές πές το πονηριά, αν θές πές το εξώφθαλμη αδικία. Το θέμα είναι πως η πραγματικότητα έχει σκεφτεί και δράσει πρίν από σένα για σένα. Για να προλάβει τη δική σου εικονική ειρωνία. Έστειλε λουλούδια στο Γλέζο, τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, έβαλε τους αστυνομικούς της να του ζητήσουν συγνώμη και έτσι τον απεκατέστησε στο Πάνθεον των ηρώων. Έτσι κ αλλιώς χάρη σε αυτόν και το δικό του μύθο πήρε και αυτή την εξουσία. Και έτσι για να ξεχάσεις λιγάκι τα χημικά και να κοιμηθείς πιο ήσυχα, πήρε και ένα σωστό μέτρο, να αρχίσει να ρίχνει νερό αντι για χημικά. Η πραγματικότητα. Πρίν από σένα για σένα.

 
At 3/16/2010 08:49:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Kάπως έτσι.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home