Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2010

Υet another football post

Υπάρχουν δυο τρόποι να φεύγει το μυαλό· ο ένας είναι μέσω ενός αθλήματος το οποίο σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει επιλέξει ως κοινά αποδεκτό τρόπο φυγής· εκφράζει εξίσου φτωχούς και πλούσιους λαούς, γκόλντεν μπόις και μπόις που δεν έχουνε να φάνε· μερικές φορές εκφράζει ακόμα και γκερλς· η φυγή που προσφέρει δεν λειτουργεί ως νάρκωση, λήθη ή απώθηση, λειτουργεί ως συγκίνηση και έκσταση· όταν τελειώνει ένα ματς τα προβλήματά σου είναι πάλι εδώ, απλώς έχεις ένα λόγο να είσαι και χαρούμενος.
Κι ο άλλος είναι ιδιαίτερος, είναι χαρακτηριστικός της εθνικής μας ιδιοσυστασίας· όταν το σκατό χτυπά στον ανεμιστήρα, κλείνουμε αυτιστικά τα μάτια και τη μύτη, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι είναι αυτό που πέφτει πάνω στο πρόσωπό μας, το οποίο έχουμε ήδη χώσει στην άμμο αναζητώντας εναγωνίως μέσα της ένα ό,τι να 'ναι ιδεολόγημα που θα μας επαναφέρει σε θέση φαντασιακής ισχύος από την θέση πραγματικής και φαντασιακής ξεφτίλας στην οποία βρισκόμαστε· έτσι δεν είμαστε πια η οιονεί εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα του 2010, έχουμε γυρίσει 70 χρόνια πίσω πολεμώντας ναζισμούς, καθορίζοντας τύχες παγκοσμίων πολέμων και φυλώντας Θερμοπύλες απέναντι στην γεμάτη ράμματα γερμανική γούνα.
Και να πεις ότι δεν υπήρχε (δίπλα στα αναμφίβολα χάλια μας) αληθινός εχθρός· υπήρχε, υπάρχει, λέγεται πλήρης ασυδοσία αγορών, λέγεται παράδοση της πολιτικής στα χρηματιστήρια, λέγεται αυτονομημένη από την πραγματική οικονομία παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα, όπως θες λέγεται· να τον πολεμήσουμε βέβαια όχι για να πετύχουμε κάτι ουσιαστικό, αλλά για να αυταπατηθούμε με περισσότερο αξιοπρεπή τρόπο από ό,τι τώρα που μας έπιασε το αντιναζιστικό, σε μια εποχή που ο Χίτλερ μετατρέπεται σε καρτούν είτε από τον Ταραντίνο είτε από το χιλιοπαραλλαγμένο βιντεάκι της «Πτώσης»· να τον πολεμήσουμε επίσης όχι από καμιά ειλικρινή ιδεολογική βάση, αφού όλα τα Ηedge Funds της γης ωχριούν μπροστά στην κερδοσκοπική μανία του Έλληνα το 1999.
Δεν είναι γραφικό το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις· γραφικότατο, υπεργελοίο και βαθιά εξευτελιστικό είναι να το θυμάσαι τώρα, σαν κουτσαβάκι δέλτα διαλογής· και απόλυτα απογοητευτική η πάνδημη (;) υϊοθέτησή του, εκεί που στη θέση της θα έπρεπε να υπάρχει οργή για όσους ημιεπισήμως το επαναφέρουν· αλλά αν ήταν να υπάρξει οργή θα είχε υπάρξει πολύ νωρίτερα.
Ίσως υπάρξει αργότερα, όχι πολύ αργότερα, μόλις τα πράγματα φτάσουν στο αμήν, το οποίο πάντως προσεγγίζουν φουριόζικα· μέχρι να εκδηλωθεί αρμοδίως θα εκδηλώνεται με χαράγματα αυτοκινήτων που παρκάρουν μες την μέση του πάρκινγκ του μετρό ή με σκόρπιους Δεκέμβρηδες που θα απειλούν τις «αρχές της κοινής μας ζωής».
Αλλά είτε την βγάλουμε καθαρή είτε την βγάλουμε βρώμικη, το μυαλό μπορεί να φεύγει και με όμορφο τρόπο, με τρόπο που δημιουργεί ανάταση, όπως τη νύχτα που ο Σωτηράκης έγινε από έφηβος άντρας και από ταλέντο ηγέτης, όπως τη νύχτα που ανατράπηκαν υπολογισμοί, αμφιταλαντεύσεις και δεύτερες σκέψεις όσων δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το προνομιακό πεδίο του Παναθηναϊκού ήταν, είναι και θα είναι η Ευρώπη, όσων δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αυτές τις νύχτες θυμάται κανείς μεγαλώνοντας και όχι τις Ξάνθες και τους Πανιώνιους, όσων δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι αυτό που είναι παγκοσμίως για όσα έγιναν σήμερα μεταξύ 37' και 45', για όσα έγιναν πριν μια εβδομάδα μεταξύ 81΄και 89΄.

30 Comments:

At 2/26/2010 06:51:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Περιχαρής υποκλίνομαι....
αν δεν μας τα είχε σκατώσει κι η Μπάρτσα...
Αλήθεια,για τους Καταλανούς,δεν έχει τίποτε ράμματα φυλαγμένα ο Πάγκαλος?
Αντιπρόεδρος της Νέας Διακυβέρνησης σου λέει...

 
At 2/26/2010 08:41:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Τα κατάφεραν, τα κατάφεραν. Μπράβο τους.

 
At 2/26/2010 09:59:00 π.μ., Blogger Unknown said...

Και εγώ με τον Παναθηναϊκό είμαι!
Να σηκώσει την Ευρωπαϊκή κούπα.... μπας και πάρουμε πρωτάθλημα μετά από 25 χρόνια...

 
At 2/26/2010 11:03:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

7500ελληνες την κανανε για Ιταλια μεσοβδομαδα.Για χωρα που φαληρησε μια χαρα μας βλεπω.Υ.Γ Αφιερωμενη η νικη στον κυριο Χοντρο,

 
At 2/26/2010 12:56:00 μ.μ., Blogger Sraosha said...

Πανάθααααααααα.

 
At 2/26/2010 01:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα έγραψα αυτά στο φαψεβοοκ και τα πετάω και εδώ γιατί έχω σκάσει - Παλιόπαιδο συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

<<Τι ωραία που ήτανε την Τετάρτη με την απεργία που δεν είχε κανέναν άσχετο στη μετάδοση του ματς να μας διαλύει το κεφάλι με τις ατάκες του !!! Ήχος γηπέδου - φυσικός - όμορφος - αυθεντικός! Σχεδόν ποιητικά ακούγονταν τα τραγούδια των Μιλανέζων σε σχέση με τι ακούσαμε χθες ("5-3-1 θα παίζει όταν αμύνεται ο ΠΑΟ" - βρε ζωον 5+3+1=9 + τερμ/κας = 10 όργιο!) καθώς και την Τρίτη (η κάθετη από τον Γκουργκούφ - Βρε ζώον Γκουργκίεφ τον λένε και είναι και ο καλύτερος τους παίχτης, κλήθηκε φυσικά και στη εθνική - δεν ξέρεις τουλάχιστο αυτόν ?). Πώς θα γινόταν να βλέπαμε όλα τα ματς έτσι? θα μου άρεσε πολύ.

Γιώργος από Ν.Κόσμο.

 
At 2/26/2010 02:29:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Ακόμη ένα μπράβο και στον Νίνι και σε σένα
και σ΄όλους μας , τους Παναθηναϊκούς.

 
At 2/26/2010 05:15:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΣΤΑ ΕΙΠΑ Κ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟ,ΠΑΓΑΠΟΝΤΙΚΟ,ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ Κ ΑΙΣΧΡΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ,ΤΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ,ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΤΟΙΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ,ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΦΙΛΕ,ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ,ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΙΟ
ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ...ΜΕΧΡΙ Κ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΚΟΥΣΑ..ΑΗΔΙΑ Κ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ..ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ,ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΓΕΛΙΑ....ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΤΙ ΕΞΟΧΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΥ,ΜΙΖΕΡΗΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΚΙΜΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ,ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΤΟΥΣΙΑΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ Κ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑΣ,ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ.
ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΠΡΑΣΙΝΑ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ,ΕΥΝΟΗΤΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ[ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΛΕΟΝ!!!!!]
ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Κ ΠΑΛΙΟΣ,ΠΕΣ ΜΟΥ,ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ?
ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ?

 
At 2/26/2010 05:23:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Toυ φέρνει, ναι.
Αλλά μέχρι να γίνει Σαραβάκος έχει δρόμο πολύ ακόμη.
Αν πάντως γίνει και αν το ιδιοκτησιακό δεν ξαναγίνει μπάχαλο αλλά συνεχίσουν να έρχονται μεγάλοι παίκτες, νομοτελειακά θα πάρει μια ευρωπαϊκή ρημαδοκούπα η ομάδα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

 
At 2/26/2010 06:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό για τη ρημαδοκούπα θέλω να το δω (για τσαμπιονς λιγκ) δε γίνεται - μάλλον για ουέφα το βλέπω). Και χωρίς 5-6 σισέδες.

Το δρόμο τον έδειξε ο σωτηράκης. Με σωτηράκηδες θα γίνει.

Και με δημούτσους που το καταστρέψανε το παιδάκι και τώρα παίζουν στο κέντρο οι περιπατητές ζιλμπέρτο και κατσούρ. Έναν τύπου Μέλμπεργκ θες από εξωτερικό μόνο (γιατί η ελλάδα στα σεντερ μπακ τέτοια ποιότητα δε βγάζει - μακάρι να με διαψεύσει αυριο-μεθάυριο ο παπασταθόπουλος)στην άμυνα και χτύπαγες ημιτελικό φέτος. Αλλά σε έφαγε το +8 τον Γενάρη γαμμώ το άμπαλο σάπιο κεφάλι τους.
Και τώρα στους 8 θα πας, αλλά εκεί έχει Λίβερπουλ και τέζα.

Γιώργος από Ν.Κόσμο.

 
At 2/26/2010 06:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ - ΣΑ ΠΟΛΥ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ? Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΩΣ ?

Γιώργος από Ν.Κόσμο.

 
At 2/26/2010 06:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με ένα παραμυθένιο πέναλτι, αρκετή τύχη και άμυνα ταμπούρι στα Δερβενάκια. Ναι, γίνονται και αυτά. Γι' αυτό είναι ποδόσφαιρο, το αγαπάμε, χαζεύουμε με έκπληξη και μας μένει μία βεβαιότητα: το διπλό στο ΟΑΚΑ

 
At 2/26/2010 07:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με ένα παραμυθένιο πέναλτι, αρκετή τύχη και άμυνα ταμπούρι στα Δερβενάκια. Ναι, γίνονται και αυτά. Να χάνεις από όλα τα καφενεία της Ευρώπης. Να σε νικάνε ακόμα και ομάδες που παίζουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και παρολαυτά να εξακολουθείς να φοράς ... λουλούδια στα μαλλιά. Μιλάνε κι οι λουλουδούδες.

 
At 2/26/2010 07:19:00 μ.μ., Blogger celin said...

AΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 6 30,ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΠΕΝΑΛΤΥ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ?
ΕΛΕΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΕ,ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΟΛΝΤ ΜΠΟΥ???
ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΓΚΑΖΕΤΑ Κ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ ΦΜ!ΓΡΗΓΟΡΑ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ΠΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ..ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΤΣΟ Κ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ
ΤΟΝ ΣΙΛΒΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙΣ ΛΙΓΟ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΕΤΟΣ,ΠΕΡΣΥ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ

 
At 2/26/2010 10:20:00 μ.μ., Blogger osr said...

Συνέλευση 800 και πλέον ελληνικών, κυπριακών blogs, ειδησεογραφικά portals και μμεξαπάτησης ελληνικά, κυπριακά και ξένα
http://synelefsi.blogspot.com/

 
At 2/26/2010 10:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

φίλε Celin, είμαι αυστηρός και το ξέρω αλλά υπάρχει λόγος. Τα λεφτά που παίρνει ο Ζιλμπέρτο είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για αυτά που προσφέρει. Είναι επεγγελματίας και του το αναγνωρίζω (σε αντίθεση με ανθρώπους τύπου ντιόγκο κλπ) αλλά αυτό δε φτάνει. Δίνει στη ομάδα μια ηρεμία - μία τακτική προσήλωση και μια καλή μικρή πάσα αριστερά - δεξιά. Πέρυσι δεν είχε ούτε αυτήν την πάσούλα γιαυτό φέτος φαίνεται παραπάνω. Αυτά όμως τα έχουν πάνω-κάτω πολλοί παίχτες στην ακόμα και στη φτωχή α' εθνική ελλάδος. Παράδειγμα ο Ορούμα έχει αυτά και άλλα ακόμα και κοστίζει 2 καρβέλια ψωμί και ένα κιλό λάδι. Ο Καρντόσο επίσης το ίδιο. Για να στο κάνω πιο λιανά θες στην 11αδα του ΠΑΟ τα 3 κεντρικά χαφ να είναι Καραγκού - Σιμάο και Ζιλμπέρτο ή Καραγκού και 2 Σιμάο ? Κάτσε και δες ένα ματς που έχεις γράψει και μέτρα πόσες φορές πάει και παίρνει τη μπάλα από αντίπαλο. Αν βρεις πάνω από 2 στείλτο μου. Θα το βλέπω 1 μήνα για τιμωρία (χεχε). Ο κατσουράνης είναι πιο χρήσιμος γιατί ναι μεν περπατάει και εκθέτει το μπακ και το εξτρέμ της πλευράς του αλλά τουλάχιστον έχει βάλει μερικά γκολ και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα βάλει κι άλλα. Και περνά και μερικές καλές κάθετες.
Για τον Ζιλμπέρτο οι άσχετοι τον λένε ότι κλείνει σωστά χώρους. Εμείς στο χωρίο μου τον λέμε ΜΠΑΣΤΑΚΑ !

Φιλικά,
Γιώργος από Ν.Κόσμο.
Και πάλι συγνώμη για την κατάχρηση Παλιόπαιδο.

 
At 2/26/2010 11:50:00 μ.μ., Anonymous O γαύρος των 6.30 said...

Ο Ζιλμπέρτο όταν παίζει νομίζεις ότι δεν κάνει τίποτα. Και όταν δεν παίζει έχεις μία τεράστια απώλεια.
Να το δούμε λίγο πιο σοβαρά; Τι στόχο θα πετάξετε από το αερόστατο για να κρατηθεί ψηλά; Πρωτάθλημα, Ευρώπη ή κύπελλο; Δεν υπάρχει ελληνική ομάδα να τα ακολουθήσει με συνέπεια και τα τρία. Ασφαλώς και είστε πρώτο φαβορί, δεν το συζητώ, αλλά με ανοιχτά όλα τα μέτωπα, στο ΟΑΚΑ θα γίνει η σφαγή (που το βλέπω ως πράσινη Ριζούπολη)

 
At 2/27/2010 07:57:00 π.μ., Anonymous espectador said...

Αμερικαν μπαρ το κανατε εδω μεσα. Στου Μπαμπη ολοι την αλλη φορα :)

 
At 2/27/2010 11:47:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γαύρε των 06.30 :

1. Η Ριζούπολη ελπίζω να ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Ντρέπομαι σαν Ολυμπιακός για αυτήν την μέρα. Επειδή αγαπάω το ποδόσφαιρο περισσότερο από τον ολυμπιακό. Στο ΟΑΚΑ τέτοιες αθλιότητες δεν γίνονται. Και η διοίκηση του ΠΑΟ δεν παραδίδει τα κλειδιά του γηπέδου έτσι εύκολα στον οποιονδήποτε όπως τότε η δική μας.
2. Θα μας εξηγήσεις και εμάς σε παρακαλώ τι ακριβώς λείπει από τον ΠΑΟ όταν δεν παίζει ο Ζιλμπέρτο ? Πετάς μια γενικολαλακεία και νομίζεις ότι κάτι είπες. Δώσε και παράδειγμα. Προχθές το "αόρατο τείχος" δεν έπαιζε υπόψιν.

Γιώργος από Ν.Κόσμο.

 
At 2/27/2010 11:57:00 π.μ., Blogger celin said...

ENA TELEYTAIO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΝΟ ESPECTADOR.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΤΩΝ 6 30
ΟΝΤΩΣ,ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ
ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΜΕ Κ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ
ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Κ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΤΑ ΘΕΛΑΜΕ Κ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ,ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΠΑΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ
Κ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ[Η ΚΟΣΚΩΤΑΣ,ΣΑΛΙΑΡΕΛΗΣ ] ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Κ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΩΚΟ
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΙΟΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ.ΝΑΙ,Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ ΤΟ ΤΟΠΙ Κ ΠΟΛΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ Κ ΔΙΚΙΟ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ

 
At 2/27/2010 12:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε Celin,

Είναι κεντρικό χαφ και δεν τους παίρνει την μπάλα.
ωραία.
Γκολ βάζει ? ...όχι
Γκολ φτιάχνει ? ...όχι
Στην άμυνα κεφαλιές παίρνει ? σπάνια
έχει κανα τρελό πόδι και εκτελεί στημένα ? ...όχι.

άρα τι είναι αυτό που κάνει σαν κεντρικό χαφ και τον κάνει υπερπολύτιμο ? πες τε μου βρε παιδιά, σας παρακαλώ.

Πάς εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=UtrYglkdoWo
και βλέπεις στα στιγμιότυπα του πρώτου αγώνα πως ουσιαστικά φτιάχνει τα 2 πρώτα γκολ του παο ο σιμάο σε αντιδιαστολή με τον αμέτοχο παντού και πάντα ζιλμπέρτο. Όσο συμμετοχή έχει στην πρόκριση ο Νίνης, τόση έχει και παραπάνω ο Σιμάο που πάλευε μόνος του με όλους όπως και τότε με την Ίντερ. Άλλα επιχειρήματα δεν θα χρησιμοποιήσω.

Σκάω και δεν ξαναγράφω εδώ - εν τέλει οι απόψεις είναι σαν ......... όπως είχε πει και ο Κλιντ.

Γιώργος Ν.Κόσμος

 
At 2/27/2010 07:29:00 μ.μ., Anonymous Χρήστος said...

Μπράβο παιδιά! Αυτό είναι! Ξεχάσαμε τι γίνεται στην Ελλάδα κι ασχολούμαστε με τη μπάλα!

Αυτοί είμαστε! Μάλλον έχεις δίκιο oldboy στην πρώτη παράγραφο, αλλά δυστυχώς είναι θλιβερό - για μένα τουλάχιστον.

 
At 2/28/2010 03:57:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Χρήστο, το κείμενο έχει έξι παραγράφους εκ των οποίων η πρώτη και η τελευταία ασχολούνται με την μπάλα και οι υπόλοιπες τέσσερις με αυτό που «γίνεται στην Ελλάδα».
Αν θες λοιπόν να σχολιάσεις αυτά που γράφουν αυτές οι τέσσερις παράγραφοι, ελεύθερα.

 
At 2/28/2010 04:03:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Γιώργο, για τον Ζιλμπέρτο όμως υπάρχει η εξής παράμετρος: εξακολουθεί και παίζει βασικό αμυντικό χαφ στην Εθνική Βραζιλίας. Άρα δύο εκδοχές υπάρχουν: ή δεν καταλαβαίνουμε τι είναι αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο ή στον Παναθηναϊκό κοροϊδεύει και σωστά τη θέση την παίζει μόνο στην Εθνική του. Εγώ πάντως πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο.
Γαύρε των 6:30, να συμπληρώσω ότι εκτός από πέτσινο πέναλτι ήταν και κίτρινη στο Νίνη και θέατρο, ενώ σε περίπτωση διαμαρτυρίας του για την κίτρινη, δεύτερη κίτρινη και άντε γύρνα το σκορ από 1-0 και με δέκα παίκτες. Αλλοίωση αποτελέσματος καραμπινάτη.

 
At 2/28/2010 01:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλημέρα κύριοι.

Έχω μία σοβαρότατη ένσταση φίλε Παλιόπαιδο για το επιχείρημα που χρησιμοποιείς όσον αφορά τον Ζιλμπέρτο που παίζει στην εθνική Βραζιλίας. Κι αυτό γιατί το επιχείρημα δεν είναι αγωνιστικό. Δεν είναι επιχείρημα του "χόρτου" αλλά είναι επιχείρημα των μάνατζερ. Για μένα δεν λέει τίποτα για έναν παίχτη το που παίζει. Και ο Μπίσκαν και ο Σισέ παίζαν στη Λίβερπουλ. Έχει καμμία σχέση η αξία του ενός με του άλλου ; Εμπιστευτείτε τα ματάκια σας και όχι αυτά που γράφουν οι εφημερίδες.
Και ο Ζήκος έπαιξε τελικό Τσάμπιονς Λίγκ. Αυτό δεν τον κάνει παίχτη. Το αντίθετο μάλιστα, στα 2 γκολ που τρώει η μονακό στο ένα ζεϊμπεκάρει στη μικρή περιοχή και στο άλλο αυτός έχει χάσει τη μπάλα στο κέντρο και τρώνε την κόντρα. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΕΝΩ ΗΤΑΝ Ο ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ και η βασική "τρύπα" της Πόρτο. Βλέπετε εδώ για του λόγου το αληθές :

http://www.youtube.com/watch?v=DwIeBDebKOU

Επίσης δεν μου λέει κάτι για ένα παίχτη πόσο πλήρωσαν κάποιοι αφελείς για να τον πάρουν (πχ Καστίγιο). Ας αφήσουμε όμως τα παραδείγματα.

Γράφεις : "Άρα δύο εκδοχές υπάρχουν: ή δεν καταλαβαίνουμε τι είναι αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο..." ---> Όχι, η μπάλα δεν είναι Κβαντομηχανική ούτε Θεωρία Αριθμών για να μην την καταλαβαίνουμε. Τι κάνει και τι δεν κάνει τα έχω περιγράψει με λεπτομέρεια παραπάνω.
Και συνεχίζεις : "...ή στον Παναθηναϊκό κοροϊδεύει και σωστά τη θέση την παίζει μόνο στην Εθνική του." ---> Όχι, δεν κοροϊδεύει. Σαν επαγγελματία τον παραδέχομαι. Ότι μπορεί κάνει.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ, Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ.

Απλά εκεί έχει τον ΠΑΙΧΤΑΡΑ Felipe Melo της Γιουβεντους να καλύπτει και να παίρνει τις μπάλες σε ρόλο Σιμάο και γενικά η εθν. Βραζιλίας δεν χρειάζεται να κόψει τη μπάλα και πολλές φορές γιατί δεν την χάνει και εύκολα (αν και με 4-4-2 δεν έχει κανένα μέλλον στο μουντιάλ, εδώ της βάζει 3 γκολ η αίγυπτος, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση (το βίντεο εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=3KtBamAuAr0)).

Αυτά, Γιώργος από Ν.Κόσμο.

ΥΓ. ΟΧΙ. Στα γκολ που έφαγε από δεξιά ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ από τη Ρόμα ΔΕΝ φταίει ο Σωτήρης όπως μας ζάλισε ο άθλιος εκφωνητής. Εκεί πρέπει να είναι ο περιπατητής Κατσουράνης να πάρει τη φάση και τον παίχτη αλλά δεν κρατάνε τα πόδια του. Γι'αυτό βλέπετε το Σαλπιγγίδη και το Νίνη όταν παίζουν δεξιά να ντουμπλάρουν το Μπακ (Βύντρα, Μαρίνο κλπ.), γιατί τον έχουν καταλάβει.

 
At 2/28/2010 02:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παλιόπαιδο, συγνώμη για τη κατάχρηση του χώρου, δεν το είχα καταλάβει ότι ήταν τόσο μεγάλο. Και βρήκα και ένα λάθάκι : "...και η βασική "τρύπα" της Πόρτο...". Ηθελα να γράψω "και η βασική τρύπα που στόχευε η Πόρτο".

Γιώργος από Ν.Κόσμο.

 
At 2/28/2010 02:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ξέχασα το πιο σημαντικό : ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΠΑΛΤΟ ΤΟΝ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ. ΤΟ ΛΕΩ 3η ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ. ΤΟΝ ΚΡΙΝΩ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ !!! ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΙΛΩ ΠΑΝΤΑ.

Για περισσότερη μελέτη 2 ωραία αρθράκια από κ.Καίσαρη (πρεσβύτερο) εδώ :

http://kaisaris.yooblog.gr/2010/02/27/100/

και εδώ :

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=7368376

Γιώργος από Ν.Κόσμο.

 
At 3/01/2010 12:35:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Κι όμως, αγωνιστικό είναι το επιχείρημα. Δεν θα ήταν αγωνιστικό αν μιλούσαμε για το τι έχει κάνει ο παίκτης στο παρελθόν. Μιλάμε για τι κάνει τα δύο χρόνια που παίζει στον Παναθηναϊκό: καλείται και παίζει στην Εθνική.
Επίσης δεν θα ήταν αγωνιστικό αν είχαμε να κάνουμε ας πούμε με επιθετικό που δεν σκόραρε ποτέ, επιθετικό χαφ που δεν έδινε ποτέ ασίστ, τερματοφύλακα που έτρωγε φάβες, αν εν πάση περιπτώσει μιλούσαμε για θέσεις που η προσφορά στο γήπεδο είναι πιο ευδιάκριτη. Η θέση του αμυντικού χαφ έχει ιδιαιτερότητες που δεν είναι απαραίτητα και τόσο ορατές με γυμνό μάτι.

 
At 3/01/2010 11:18:00 π.μ., Anonymous Χρήστος said...

Σ' ευχαριστώ, αλλά συμφωνώ με αυτό που γράφουν οι 4 παράγραφοι. Αναφερόμουν στα περισσότερα σχόλια - και στο ότι έχεις δίκιο στην πρώτη παράγραφο. Με απογοητεύει η όλη κατάσταση και το να ασχολείται ο κόσμος με το ποδόσφαιρο που είναι τόσο στημένο και βρώμικο απλά με στενοχωρεί - και μερικές φορές με εκνευρίζει.
Αυτά.

 
At 3/02/2010 04:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://opcosless.la2host.ru/kuplyu-zil-samosval.html saab bankruptcy http://corfidow.la2host.ru/pagesto_15.htm chapter 11 bankruptcy definition http://infritac.la2host.ru/lindi_09-04-2009.htm fl bankruptcy law http://prerertic.la2host.ru/gruzoviki-v-irkutske.html how do i file bankruptcy http://netpnichen.la2host.ru/igrushka-betonomeshalka.html bankruptcy court http://densrecan.la2host.ru/04-2009.htm file bankruptcy on your own http://prerertic.la2host.ru/18-gerosio.html bankruptcy process seminar http://crysredto.la2host.ru/68-gerosio.html bankruptcy search http://lauknowhet.la2host.ru/68-gerosio.html companies filing for bankruptcy
http://tasnona.la2host.ru/pagesto_21.htm xm radio bankruptcy http://dropenpa.la2host.ru/avtokran-liebherr.htm colorado springs colorado bankruptcy cases http://lauknowhet.la2host.ru/traktor-buldozer.html hall dickler bankruptcy

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home