Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

Το κάστινγκ

Σήμερα το Μega είχε την Παπαρήγα και την στρίμωξαν, την έβαλαν στον τοίχο, την ρώτησαν ωραία όλα αυτά που λέτε, αλλά αν δεν αποφάσιζαν αυτά τα μέτρα, αύριο το κράτος δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, τι προτείνετε τελικά, τι ζητάτε επιτέλους, δεν καταλαβαίνετε τίποτα πια;
Κι εκείνη την ώρα λες ευτυχώς Παναγία μου, ευτυχώς που μας κυβερνά σήμερα το ΠΑΣΟΚ και χθες η ΝΔ, παρατάξεις δηλαδή που παρόλα τα αναμφισβήτητα κακά τους, έχουν τουλάχιστον ένα αίσθημα ευθύνης, δεν αεροβατούν, έχουν επαφή με την πραγματικότητα και το αναγκαίο το μέτρο θα το πάρουν την κρίσιμη την ώρα, προκειμένου να φύγουμε από το σημείο μηδέν στο οποίο μας οδήγησε η αριστερά με τις πολιτικές της τις τελευταίες δεκαετίες.
Η Παπαρήγα απολογούμενη και κατηγορούμενη, ο Μητσοτάκης κατήγορος, ρόλοι που απονέμονται από τους ίδιους ανθρώπους στο ίδιο δελτίο με μια μέρα διαφορά, το παραμύθι συνεχίζεται με ακόμη πιο αυξημένη ένταση, τώρα υπάρχει μεγαλύτερη από ποτέ ανάγκη να γίνει η διάκριση μεταξύ αφενός των δύο σοβαρών κομμάτων, που έχουν πάντα πρόγραμμα και θέσεις ευθύνης, και αφετέρου των κομμάτων της αριστεράς, που διαρκώς αεροβατούν και πιπώνονται από τις εξελίξεις, εξελίξεις που δικαιώνουν τον δικομματισμό, αλλά ξέχασα, δεν υπάρχει δικομματισμός, ο δικομματισμός είναι εφεύρημα, ένα ακόμη σκιάχτρο που έχει στήσει η αριστερά για να βαυκαλίζεται, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές, και τρανότερη απόδειξη αυτού δεν υπάρχει από το ρούμπωμα που έκανε σήμερα ο Γιώργος στην Μαριλίζα στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς όταν εκείνη του είπε ότι "Τα μέτρα κινούνται στα όρια της ιδεολογίας μας", αυτός της απάντησε πως "Είναι εκτός της ιδεολογίας και της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ", εκτός μαδερφάκερ, γεγονός που μέσα σ΄αυτήν τη μαύρη ώρα αφήνει να αχνοφανεί το φως της ελπίδας για την μελλοντική εκείνη μέρα που το ΠΑΣΟΚ θα κατορθώσει να λάβει τα εντός της ιδεολογίας και φυσιογνωμίας του πανελλήνια σοσιαλιστικά μέτρα, για την μελλοντική εκείνη μέρα που θα του επιτρέψουν οι αγοραίοι εταίροι μας και οι εταίρες οι αγορές να κυβερνήσει όπως θέλει, ξέρει και μπορεί.

29 Comments:

At 3/04/2010 12:32:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Αμήν μπράδερ!
-))

 
At 3/04/2010 01:09:00 π.μ., Blogger vague said...

Οριακός σαρκασμός.
Παραλίγο να με πείσεις.

 
At 3/04/2010 01:29:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν θα δουμε κανενα λαμογιο στην φυλακη, για τα κλεμμενα - κανεις δεν φταιει τελικα?
Να μας δωσει μια ανασα -αισθηση δικαιου-, οτι καποιος τελικα τιμωρηθηκε, οτι οι θεσμοι λειτουργουν.
Ετσι για να αμβλυνθει λιγο η αισθηση της πικρας των νεων μετρων "σταθεροτητας".
Ομως μας εχει φαει η παραφιλολογια, αυνανιζομαστε μπροστα στις ενημερωτικες εκπομπες τις tv και στα blogs, ενω θα επρεπε να ειμασταν στους δρομους...

 
At 3/04/2010 08:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

βαρεθηκα να ακουω τα ιδια και τα ιδια καθε φορα,Να πανε φυλακη αυτοι να φερουν τα λεφτα πισω μπλαμπλαμπλα.Και καθε λιγο και λιγακι οι εκπροσωποι τυπου των τραπεζων παπανδρεου και σαμαρας να μας χαριζουν ελπιδα.Μελλοντικη μεν ελπιδα δε.Και εγω ελπιζω,και γιατι οχι?αφου ελπιζει το παοκι οτι θα το παρει γιατι να ελπιζω και εγω οτι δηλαδη θα το(ν) παρω και εγω....

 
At 3/04/2010 11:11:00 π.μ., Blogger καναλάρχης said...

Να επισημάνω κάτι; Το ότι ο δικομματισμός ευθύνεται κυρίως για την κατάσταση ισχύει. Αυτό δεν αποδεικνύει, όμως, ότι η Αριστερά ήταν αμέτοχη, ή ότι η σημερινή στάση της είναι υπεύθυνη. Νομίζω πως τα δύο κόμματα φταίνε για την κατάσταση, και ταυτοχρόνως η Αριστερά σήμερα απεργεί, λες και με τις φωνές θα φυτρώσουν λεφτά στα δέντρα. Στο παρελθόν δε, η Αριστερά συνέβαλε κι αυτή στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Όταν τα συνδικάτα (πολλά απ' τα οποία είναι της Αριστεράς, έστω κι αν στην βουλή δεν έχει τόσους βουλευτές) κάνουν απεργία και παραλύει η πρωτεύουσα και η αγορά κάθε τρίτη μέρα... πώς να ανθίσει η οικονομία; Πώς να γίνουν επενδύσεις όταν οι εργάτες απεργούν για ψίλου πήδημα;

Πολλοί πρέπει να πάνε φυλακή. Πρώτα αυτοί που φάγανε τα πολλά, που ήταν απ' τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως. Αυτοί έχουν την μερίδα του λέοντος. Σ' αυτούς ισόβια. Σε κάτι συνδικαλιστές της Αριστεράς αξίζουν αρκετά χρονάκια, για τα σπασμένα και τα διαφυγόντα κέρδη απ' τις καταχρηστικές απεργίες τους. Και τέλος, σε όλους εμάς, μια σύντομη αλλά οδυνηρή φυλάκιση για τα επιδόματα που πήραμε χωρίς να τ' αξίζουμε, για τον δημοσιοϋπαλληλικό μισθό που τσεπώναμε χωρίς να παράγουμε κάτι ουσιαστικό, για την φοροδιαφυγή που κάναμε όταν δεν κόβαμε απόδειξη ή όταν δεν ζητάγαμε απόδειξη... Σε όλους μας αξίζει κάτι τι.

 
At 3/04/2010 12:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και ο αλογοσκούφης και ο παπακωνσταντίνου έχουν-είχαν σχέση με την goldmann sachs οπως και όλο το υπουργικό συμβούλιο του μπούς.
Eίδαμε την ταινία του μουρ και καταλάβαμε με αποδείξεις.
Σήμερα ήρθε και το νέο για τον αλογοσκούφη.
Ολοι οι υπουργοί οικονομικών ηταν-είναι εκτελεσικά και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ όργανα άρχι-αρχικαπιταλιστών.
Είναι απίστευτος ο τρόπος που λέει ψέμματα ο γιωργάκης.Παίζει το μαλακισμένο είναι στην πραγματικότητα ενα τέρας.

 
At 3/04/2010 01:14:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Μπερδευτηκα τωρα.. τι ειναι ιδεολογια; τι ειναι σεληνη; τι ειναι μαμ; ε;

 
At 3/04/2010 01:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ευτυχώς δηλαδή που το ξεκαθάρισε οτι είναι "εκτός" της ιδεολογίας του(ς) τα μέτρα, αλλιώς ακόμη θα πονοκεφαλιάζαμε σήμερα

Κ.Κ.Μ.

 
At 3/04/2010 03:04:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Τι επικίνδυνες ασκήσεις κριτικής σκέψης
είναι αυτές που μας βάζετε να κάνουμε ,
αγαπητέ κύριε Ο.Β. ;
Θέλετε να αμφισβητήσουμε όλα τα στερεότυπα μας ;
Και τότε , πως θα σκεφτόμαστε , ελεύθερα ;
Είναι πολύ κουραστικό αυτό για μας ,
το λένε και οι επιστήμες.

 
At 3/04/2010 04:23:00 μ.μ., Blogger jean couceau rouceau said...

κι οπως λεει κι ο Τ.Ρομπινς "η επικαιροτητα ηταν οπως παντα τραγικη"

 
At 3/04/2010 04:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...και στο ρόλο του αριστερόχειρα, ξυπόλητου playmobil, ο Λοβέρδος (Μάϊος κοντή γιορτή, θα έχουμε και αντίστοιχα μέτρα για το ασφαλιστικό...)

 
At 3/04/2010 07:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

Οταν η αριστερά
για ψίλου πήδημα διοργάνωνε απεργίες,
υποκινούσε καταλήψεις (και κει πάντα είχε μεγάλη δύναμη) εκπαιδεύοντας τους νέους ανθρώπους να έχουν πολύ περισσότερα διακιώματα από υποχρεώσεις,
όταν κυριαρχεί στη κουλτούρα και στο πολιτισμό διαβρώνοντας ακόμη και την ίδια την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων, κάνοντας τους μονίμως να αμφισβητούν και να μη πιστεύουν σε τίποτα που θα μπορούσε να τους ενώσει για ένα κοινό στόχο

τότε ναι επηρεάζει με πολύ πιο αποτελεσματικό και ύπουλο τρόπο τη συνείδηση των Ελλήνων.

Μπορεί να μη κυβέρνησε ποτέ αλλά συνέβαλε εξίσου μαζί με τα δύο κόμματα εξουσίας στη σημερινή παρακμή.

 
At 3/04/2010 07:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αν δεν ενδιαφέρεσαι να εξηγήσεις τις φασιστικές σκέψεις σου ΟΒ, αυτό τι είναι. δεν είναι ο φασισμός σου αλάλητος;

 
At 3/04/2010 08:02:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Δυο χρόνια προσπαθούσα να κάνω διάλογο μαζί σου πριν αρχίσω να σε σβήνω, γεγονός που εκ των υστέρων αποδεικνύει, ότι μάλλον είμαι πιο λαλημένος από σένα.

 
At 3/04/2010 08:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε Πολίτη, δες το έτσι: αν εκπαιδευθήκαμε να έχουμε πολύ περισσότερα δικαιώματα από υποχρεώσεις, έχει ξεκινήσει σιγά σιγά εδώ και 10 - 15 χρόνια και από χθες έκανε επίσημα αποκαλυπτήρια η αντίστροφη διαδικασία, της οποίας τα μέτρα αυτά είναι μόνο η αρχή: σύντομα, πολύ σύντομα, θα έχουμε απείρως περισσότερες υποχρεώσεις από δικαιώματα, σύντομα, πολύ σύντομα, θα καταλάβουμε ότι το πάρτι των εργασιακών δικαιωμάτων τελείωσε.
Όσο για τον κοινό στόχο, σήμερα το Βήμα έχει πρωτοσέλιδο «Όλοι θα φτωχύνουμε». Ασφαλώς και δεν θα φτωχύνουμε όλοι.

 
At 3/04/2010 08:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 12:40, συμφωνώ στα περί εκτελεστικών και όχι μόνο ιδεολογικών οργάνων, όπως συμφωνώ στο ότι τα ντοκιμαντέρ του Μουρ είναι πρώτα διαφωτιστικά και μετά λαϊκίστικα και για αυτό είχα αντικρούσει τις σχετικές περί λαϊκισμού ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί όταν είχα γράψει για το τελευταίο του ντοκιμαντέρ.
Διαφωνώ πάντως στο ότι ο Γιώργος παίζει το μαλακισμένο ενώ είναι τέρας. Εγώ θεωρώ ότι ήταν, είναι και θα είναι στον κόσμο του.

 
At 3/04/2010 08:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κρη, πιστεύεις τώρα ειλικρινά ότι οι απεργίες εμπόδισαν την οικονομία της χώρας να ανθήσει ή απέτρεψαν τις επενδύσεις; Αυτά είχαν πέραση όταν τα έλεγε ο Μητσοτάκης το 1990. Κατ΄ αρχήν οι απεργίες την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία είχαν εκφυλιστεί. Και με τις απεργίες μπορεί να μη φυτρώσουν λεφτά στα δέντρα, αλλά ήδη ξεφυτρώνονται ό,τι λεφτά υπάρχουν στις τσέπες.
Με αυτά που γράφω και σε σένα και στον Ανώνυμο Πολίτη, δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν παθογένειες και όσον αφορά τον τρόπο άσκησης του συνδικαλισμού στην Ελλάδα, δεν θέλω να πω ότι και ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα δεν έχει εκθρέψει συγκλονιστικά κοπρόσκυλα. Αλλά να λέμε ότι η χώρα κατέρρευσε οικονομικά επειδή γίνονταν απεργίες και εν συνεχεία να επιμερίζουμε σημαντικό ποσοστό των ευθυνών στην αριστερά για το οικονομικό κολάπσους μου φαίνεται υπερβολικότατο.

 
At 3/04/2010 08:57:00 μ.μ., Blogger fidelio said...

Αυτό που εμένα εντυπωσιάζει είναι το ότι συζητάμε για μια κατάσταση στην οποία ο ΓΑΠ μας έλεγε ότι δεν θα περιέλθουμε γιατί "υπάρχουν λεφτά" -και κανείς δεν του ζητάει τα ρέστα. Συμβιβαστήκαμε με την ιδέα ότι "πολιτικός είναι, μπορεί να μας κοροϊδεύει".
Μπορεί μέτρα (όχι αναγκαστικά τα εξαγγελθέντα) να είναι απαραίτητα, αλλά καλό είναι να ξεκινάμε από την αρχή: Είπε ψέμματα και μας εξαπάτησε. Είναι ο πρώτος που θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Κι ας ακολουθήσουν κι άλλοι.(Για να μη θίξω εδώ την υποψία πως το όλο σκηνικό έχει στηθεί για να κρύψει κι άλλες υπαναχωρήσεις σε θέματα με τα οποία δεν θάπρεπε να παίζει)

 
At 3/04/2010 09:03:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΑΓΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ OLD BOY?
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ,ΑΝ ΔΕ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ,ΜΗ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

 
At 3/04/2010 09:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 3/04/2010 09:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 3/04/2010 09:09:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ
ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ
ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ?
ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ
ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΛΟΓΟΥ ΕΧΕΙΣ,ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΟΡΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ
ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΕΤΣΙ

 
At 3/04/2010 09:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 3/04/2010 09:16:00 μ.μ., Blogger celin said...

ΩΠΑ ΣΕ ΕΧΑΣΑ
ΤΟ ΣΤΙΧΑΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΗΜΑ ΕΙΝΑΙ?ΚΑΡΟΥΖΟΣ?

 
At 3/04/2010 09:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μέχρι τώρα η "ιδεολογία" φαίνεται ότι αποτελούσε ...σπορ κάποιων που δεν κατείχαν αλλά ήθελαν ή κάποιων που κατείχαν αλλά ταυτόχρονα "όφειλαν" να παίξουν και κάποιον άλλο "σημαντικό" ρόλο, ή έστω και εκείνων που είχαν συνειδησιακές μεταπτώσεις. Οι υπόλοιποι φαίνονταν ότι ήταν για τη μάζα.... ή για εκείνη την ιδιαιτερότητα που ώφειλε να δικαιολογηθεί πρώτα στον εαυτόν και μετά σε οικογένεια και τους λοιπούς.

Αμα τελικά πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν σήμερα τα λεφτά, ας γίνει ο καθένας αρχηγός (στη θέση που κατέχει...).

Εκείνοι όμως βρε οι άλλοι (που αρχικά δεν τα πίστεψαν, αλλά σήμερα φαίνεται να τα βρίσκουν αλλιώς) σε τι προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους?

Πάντα υπάρχει κάποιος που πληρώνει.... Ποιός είναι όμως αυτός που κερδίζει? (ποτέ το ίδιο πρόσωπο, λένε). Εποχιακά, εξάλλου, αναφέρεται από μερικούς: ...ο Χριστός ήλθε μια φορά, μετά ακολούθησε η Ανάσταση....

 
At 3/04/2010 10:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 3/04/2010 11:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

και σου είπα και εγώ Ανώνυμος είπε σου είπα

Η Αττική σύνταξη δεν παίρνει αύξηση σύμφωνα με τη νέα εισοδηματική πολιτική.

 
At 3/05/2010 12:04:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

3/04/2010 07:48:00 μμ
3/04/2010 08:10:00 μμ
3/04/2010 08:36:00 μμ
3/04/2010 08:40:00 μμ
3/04/2010 08:50:00 μμ
3/04/2010 09:03:00 μμ
3/04/2010 09:04:00 μμ
3/04/2010 09:12:00 μμ
3/04/2010 09:17:00 μμ
3/04/2010 10:05:00 μμ

Τρεμουλιάρη, εσύ τα πήρες τα φράγκα και πιλαλάει σαν αλλοπαρμένη μια ολόκληρη χώρα τώρα;
Πού στο διάολο βρίσκεις τον χρόνο να γράφεις τόσες παλαβομάρες; Ζεις για να ξερνάς σε ένα μπλογκ! Τόση πολυτέλεια πια;

 
At 3/05/2010 11:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Kαλο το αρθρο αλλα ο νεκρος Paul του abbey road ποιος θα ναι τελικα??

Y.Γ. Σε εψαχνα να σε βρω στα στενοσοκακα της Ρωμης αλλα δε μας την εκανες τη τιμη..:-)



akira13

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home