Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2009

Το ρεπό του Γαρύφαλλου και η μπανάνα δίπλα στο ψαρονέφρι

Σοκαρισμένος από τις κατεψυγμένες συναγρίδες ο Έκτωρ έψαχνε εναγωνίως φρέσκο ψάρι. Ο Ντένυ προσφέρθηκε να τον βοηθήσει.

Ο πολυβραβευμένος σεφ όμως δεν το γνώριζε (πρόκειται για το γνωστό αφηγηματικό κόλπο της τραγικής ειρωνείας)· έτσι ο Έκτωρ Μποτρίνι βάζει τη στολή του και τη σκούφια την ψηλή του με όλα τα φτερά, έτοιμος να κάνει θαύματα με αυτά που έχει μπροστά του.
Και πράγματι, με μια του και μόνο κίνηση ο διακεκριμένος σεφ συντρίβει την καλά εδραιωμένη πεποίθηση πως τα μακαρόνια είναι αυτοτελείς οντότητες· όχι λοιπόν, εάν βρεις το σημείο τζι τους και ξέρεις από πού να τα πιάσεις και πώς να τα χειριστείς, τα μακαρόνια μετατρέπονται σε ένα ενιαίο πράγμα. Αν οι παλιοί Θεοί πολλαπλασίαζαν τροφές, οι νέοι τις ενώνουν.
Την προσεχή Κυριακή, για μια και μόνο μέρα, η γνώμη του ταλαντούχου σεφ θα μετρά ακριβώς όσο κι η δική σου, εκεί που γινόμαστε όλοι ίσοι: στις κάλτσες.

7 Comments:

At 6/05/2009 12:47:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

άντε να καταλάβει ο σχολιαστής κι επισκέπτης σε αυτό το ιστολόγιο τι θέλει να πει ο ..ποιητής Old Boy. Τι φαινόμενο κι αυτό το ελληνικό με τα υπονοούμενα και τα κρυπτογραφημένα σε νόημα κείμενα χάριν ανειλικρίνειας από πιο ανθρώπινους απ' τους υπόλοιπους γράφοντες, λες κι η ευθύτητα και ειλικρίνεια παύει την ευγένεια.. Anyway, μερικά χρήσιμα links περί ανακύκλωσης:
http://www.anakyklosi.com.gr -
http://www.ecorec.gr -
http://www.electrocycle.gr

 
At 6/05/2009 01:34:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Απ' το κακό και τ' άδικο διωγμένο
κι όπως ενήστευες τη δίκοπη ζωή,
σε βρήκα ξαφνικά σημαδεμένο
να σ' έχει ο κάτω κόσμος ξεγραμμένο
κι ο πάνω κόσμος να 'ναι οι τροχοί
που σ' έχουν στα στενά κυνηγημένο...

Και πήρες του καιρού τ' αλφαβητάρι
και της αγάπης λόγια φυλαχτό,
για να βρει πάλι ρίζα το χορτάρι
και πήρες την ελπίδα και τη χάρη,
ψηλά να πας να χτίσεις κιβωτό
με την ελπίδα μόνο και τη χάρη...

Μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου
και την παλιά τη γνώμη καθενός,
όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου
να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου
και να σαι το πουλί κι ο κυνηγός
στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε
οι συμμορίες κι οι βασανιστές
και ψάχνουν μέρα - νύχτα να σε βρούνε,
μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε
γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές,
το χώμα που πατούν να προσκυνούνε..
Μάνος Ελευθερίου

 
At 6/05/2009 02:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

anasthod δεν είμαστε όλοι γκάου σαν και σένα καταλάβαμε....

 
At 6/05/2009 02:50:00 μ.μ., Anonymous Ευγένιος Ραμίρεζ said...

Εγώ πάντως σκέπτομαι σοβαρότατα να ψηφίσω την ΔΡΑΣΗ, διότι, όπως είπε εκ των υποψηφίων της κ. Μαρκουλάκης, το ούτε 1% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνει ποιότητα: την "crème de la crème" (για τους κοινούς θνητούς = αφρόκρεμα) της ελληνικής κοινωνίας, η οποία επιτέλους είναι σκεπτόμενη (η αφρόκρεμα, όχι η ελληνική κοινωνία εννοείται), ώριμη, διορατική, αδιάφθορη, ειλικρινής, δυναμική και σώφρων ... χαρακτηριστικά στα οποία, χωρίς να περιαυτολογώ, ομολογώ ότι με αναγνωρίζω.

Πιθανότατα αργότερα το απόγευμα θα δηλώσω την πρόθεσή μου αυτή και στην ΤΕ της ΝΔ Αγίου Παντελεήμονα, όμως τώρα σπεύδω στο αναβαθμισμένο WyreT-Plex για το καινούργιο Hazzard Convention VI (χωρίς dual core παρωχημένα vibe spinners επιτέλους!).

 
At 6/05/2009 04:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έλεος με τις μαλακίες, πια. Γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με ό,τι δείχνει η τηλεόραση;

 
At 6/05/2009 04:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, δεν ξέρω αν έχεις δίκιο. Ξέρω όμως ότι το μπλογκ μας με αυτό ασχολείται κατ' αποκλειστικότητα: με σχολιασμό των εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης.
Καλό - κακό, έτσι είναι.

 
At 6/09/2009 02:25:00 π.μ., Anonymous anasthod said...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
anasthod δεν είμαστε όλοι γκάου σαν και σένα καταλάβαμε....
6/05/2009 02:00:00 μμ

Ανώνυμε, δεν ξέρω τι περιμένεις ως απάντηση στον χαρακτηρισμό σου, είμαι σίγουρος πως κάμποσα κείμενα στο παρόν ιστολόγιο είναι αινιγματικά, εγώ δεν μπαίνω στον κόπο να "αποκρυπτογραφήσω", "αποκωδικοποιήσω" τις προθέσεις του συντάκτη και τη βούλησή του σχετικά με το αν πράγματι επιθυμεί να αποδώσει σημασία με σαφήνεια σε αντίστοιχα κείμενα ή απλώς να προσελκύσει σχολιαστές. Προφανώς αντιπροσωπεύεις το σύνολο των υπολοίπων σχολιαστών κι επισκεπτών όσο αφορά στο δείκτη ευφυίας τους. Χαίρομαι που είστε έξυπνοι, ουδέποτε ισχυρίστηκα το ίδιο για τον εαυτό μου. Άλλωστε αν ήμουν έξυπνος άνθρωπος, ούτε σε παρωχυμένα μυαλά και πολιτικές εφημερίδες θα είχα δώσει δικαίωμα να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, ούτε θα είχα επιλέξει να συνυπάρχω με τόσα κουτοπόνηρα παιδιά σε σχολικές αίθουσες προκειμένου να με αποκαλεί ο Old Boy "ψυχανώμαλο δάσκαλο του είδους". Αλλά ξέρεις τώρα..

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home