Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2009

Ο παράταιρος οργασμός της Κατερίνας Γκαγκάκη

Το X Factor τελειώνει και ο νικητής χαίρεται και δικαίως γιατί μια χαρά τραγουδάει και την ώρα που τον καλωσορίζουν στην οικογένεια της δισκογραφικής (που είναι το ένα έπαθλο) στη σκηνή εισβάλλει η μαύρη η τζιπούρα (που είναι το άλλο έπαθλο) και τότε η ξανθιά κριτής αφήνει ένα μακρόσυρτο οργασμικό αααααααααααααα, ενώ αμέσως μετά -με τις κόρες των ματιών της διάπλατα ανοιχτές- κουνά το χέρι σαν να έχει μόλις βιώσει τα πάντα όλα και να μην αντέχει άλλο, το οποίο πράγματι αν το σχολίαζες πριν μερικούς μήνες θα ήταν ντιπ για ντιπ κλισέ, και ίσως να είναι ακόμα, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτήν ειδικά την περίοδο η αντίδρασή της φαντάζει παράταιρη και ντεμοντέ, ίσως επειδή έχει προηγηθεί ο Δεκέμβρης, ίσως επειδή ήρθε - έρχεται - θα έρθει η οικονομική κρίση, ίσως πάλι επειδή έχουμε φτάσει συνολικότερα στο τέλος της εποχής που η κατοχή της μαύρης της τζιπούρας ήταν το αξιακό σημείο τζι της κοινωνίας, ίσως δηλαδή βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή που χωρίς να είναι σίγουρη ακόμη για το τι ακριβώς θέλει και πώς ακριβώς το θέλει, αρχίζει πάντως να κοιτά τις μαύρες τις τζιπούρες όχι λαχταρώντας τες και φθονώντας τους ιδιοκτήτες τους, αλλά σιχαινόμενη κι αυτές και τους ιδιοκτήτες τους, αρχίζει δηλαδή να τις θεωρεί αντί για σύμβολο προσωπικής και κοινωνικής ακμής, σύμβολο προσωπικής και κοινωνικής παρακμής.

34 Comments:

At 2/01/2009 10:00:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

Μια χαρά τα είπες. Πάντως νομίζω πως και πριν 5 χρόνια, και σήμερα, ο αποβλακωμένος νέος (κυρίως) που μένει με το στόμα ανοιχτό, στέλνει μηνύματα επί μηνυμάτων για να αναδείξει το είδωλό του, πορώνεται με τέτοια φτιαχτά, λαμπερά, στημέρα, χαζοχαρούμενα "shows" συνεχίζει να θαυμάζει, να ποθεί και να θεωρεί τη μαύρη τζιπάρα ως το ανώτατο σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης. Η κοινωνία δεν αλλάζει τόσο απλά (δυστυχώς). Το κάθε "X-factor" κάνει και θα συνεχίσει να κάνει νούμερα. Οι τζιπάρες θα συνεχίσουν να πωλούνται, έστω και με πιστωτικές. Πρέπει να γίνει κάτι 10πλάσιο του περσινού Δεκέμβρη, μπάς και αλάξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι...

 
At 2/01/2009 10:11:00 μ.μ., Blogger Μαρία Δριμή said...

Δεν το έβλεπα, αλλά ανατρίχιαζα που έβλεπα τις κόρες μου να το βλέπουν. Καλά τα λες και μακάρι να έχεις δίκιο. Όμως, όπου και να κοιτάξεις κάθε μέρα, όλο και κάποιο Cayenne θα κόβει βόλτες...

 
At 2/01/2009 10:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

είμαι η Κατερίνα και μόλις τελείωσα..
αύριο πάλι, την ίδια ώρα (θα τελειώσω)

λεωφόρους άνοιξε η Πετρούλα, λεωφόρους..

 
At 2/01/2009 11:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αισθανομαι μεγάλη ανακούφιση που διαπιστώνω πως δεν ειμαι η μόνη σ αυτη την πολη που εχει ΣΙΧΑΘΕΙ αυτα τα μεγαλα SUV, ειδικα τα μαυρα, που εξαπλώνονται σαν επιδημία αντικοινωνικής οδηγητικής συμπεριφοράς, επαρσης και ξεδιαντροπιας. Τι θα κανουμε για να το σταματησουμε αγαπητοι συμπολίτες;
Γεωργία

 
At 2/01/2009 11:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

H δηλητηρίαση της αισθητικής και του ήθους ενός λαού με βομβαρδισμό υπο-πολιστικών σκουπιδιών (παρχθέντων με όρους οικονομικής κερδοσκοπίας και όχι με όρους πολιτιστικής έκφρασης), η διασπορά της α-νοησίας, της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού, και βέβαια η συνακόλουθη απονέκρωση κάθε πολιτικής συνείδησης, στενότερης (κοινωνικής) και ευρύτερης (εθνικής) αποτελούν πολιτισμική γενοκτονία.

Δράστες της γενοκτονίας οι αχυράνθρωποι (μεγάλη τιμή τους κάνει ο Ολντ να αναφέρει ονόματα και να βάζει λινκ), ουσιαστικοί αίτιοι το αδηφάγο Κεφαλαιο και η ανυπαρξία πολιτικών και πνευματικών ηγετών.

Σε μια απονεκρωμένη ηθικά, πολιτισμικά και πολιτικά μη-κοινωνία, χωρίς υποψία ήθους, γούστου και συναίσθηση αλληλεγγύης και καθήκοντος, οι ντόπιοι εμπρηστές-κουκουλοφόροι και οι ξένοι στρατοί εισβολής (έρχονται) είναι το αναπόφευκτο κερασάκι αυτής της "τούρτας" κοπράνων.

 
At 2/02/2009 01:09:00 π.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Όχι Γεωργία, δεν είσαι καθόλου μόνη σε αυτό το θέμα. Παρά το γεγονός οτι μου αρέσουν πολύ τα καλά (οδηγικά) αυτοκίνητα, αυτός ο τριτοκοσμικός νεοπλουτισμός της "Μερσεντέ" παλιότερα και του "Για την Καγιά και μια Καγιέν" σήμερα είναι αποκρουστικός...

Πρόσφατα, ένας βαλκάνιος μετανάστης σ' ένα πάρκινγκ εδώ κοντά μου εκθείαζε ένα από τα πιο κακόγουστα και προσβλητικά οχήματα (κατά τη γνώμη μου), το Dodge Nitro. Δεν του άρεσε όμως που ήταν κόκκινο, το ήθελε μαύρο και με φυμέ τζάμια, για να είναι όσο το δυνατόν πιο "κακό" και "νεοπλουτικό"...

Νομίζω οτι ο μόνος δρόμος (επειδή είμαι ριζικά κατά της βίας) είναι ένας έξυπνος "ακτιβισμός κατακραυγής" (ίσως κάτι σαν τους Θεσσαλονικείς που κολλάνε ετικέτα "είμαι γαιδούρι" σε όποιον παρκάρει παράνομα): Αν βλέπετε τη λαμέ κυρία με το Hummer στη Μεσογείων, κράξτε τη με το κλάξον σας ή ρωτήστε την "πού το πάει μέσα στην πόλη". Κάντε μια γκριμάτσα αηδίας σε όποιον έχει Καγιέν. Δείξτε τους οτι είναι κατάπτυστοι με τέτοια οχήματα μέσα στην πόλη - αν το έκαναν όλοι, θα λειτουργούσε...

Διαφωνώ μαζί σου, vg.92: Η οικονομική κρίση θα φρενάρει πολλούς "επίδοξους" - ήδη χιλιάδες τζιπ βρίσκονται στις μάντρες και χάνουν την αξία τους (εμποδιστικό βέβαια γι αυτόν που θέλει να ξεφορτωθεί το δικό του και να αλλάξει όχημα). Το κακό είναι οτι πάντα θα υπάρχουν (έστω λιγότεροι) νεόπλουτοι - που μόνο με την κατακραυγή θα αντιμετωπισθούν (κατά την άποψη μου) και όχι με το σπάσιμο και τη βία. Η επανάληψη της διαμαρτυρίας θα κάνει ενδεχομένως καλό, η επανάληψη της βίας θα ενδυναμώσει τις στρατιές μπράβων και φρουρών - όπως και την καταστολή, κάποια στιγμή...

 
At 2/02/2009 01:27:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Ερε τι γίνεται στον κόσμο!
..είμαι μακριά νυχτωμενη, καλά που δίνεις κάνα σύνδεσμο να κάνω μάτι λέμε.. ;)
Οσο για τα παιδιά μου, μετά την υποχρεωτική* παρακολούθηση του μπιγκ μπράδερ, δεν ξαναείδαν τέτοιες σαβούρες.

*υποχρεωτική από μένα (οικογενειακή παρακολούθηση μετά σχολιασμού) επειδή είχαν εκδηλώσει ενδαφερον να δουν την εκπομπή που διαφξμιζόταν -τότε. Μετά τα 2-3 επεισόδια δεν θέλαν να το βλέπουν, αλλά επέμενα... δημιουργικά!:)

 
At 2/02/2009 01:49:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Μπα Προκοπη μου, η ανωτατη ιεραρχικα στελεχιακη νομενκλατουρα των ιδιωτικων καναλιων, των εκδοτικων εταιρειων και των λοιπων αποδελοιπων μιντιακων shops, αποτελει καστα δυσθυμη, βαμπιρικη και extremely αμοραλ για να τη νοιαζει η κατακραυγη.
Αρκει να μπορει να τεμαχιστει, να μετρηθει και να εξαργυρωθει καταλληλως.
Εχω την αισθηση, για να μη πω τη βεβαιοτητα πως ο τρισμεγιστος Τζων-Τζων Καλημερης, η dominatrix των τηλεοπτικων διαδρομων Αλκηστις Maragoudaki, ο monsieur Λατσιος, η βοδαφονειος Katrin και μια σειρα ομοιων τους σε αντιστοιχα ποστα θα συνεχισουν τα μακροσυρτα (και λιγδιαρικα) αααα τους, προσπαθωντας να κρατηθουν στις θεσεις τους.
Τα αφεντικα τους, μη ξεροντας απο τηλεοραση(ο μακαριτης ο Κιτσος, ο Χρηστος, ο Μπομπ-ολας ο μαστορας, ο βασιλιας Μινως, ο Χονδρομηνας)θα υπογραφουν τα marketplan ευχομενοι να τους βγει η σεζον και θα συνεχιζουν να επιχειρουν, να επιχαιρουν και να διαπλεκουν.
Γιατι οσο και να τους κατακραυγαζουμε συνεχιζουμε να τους αγοραζουμε(και να τους κρυφοθαυμαζουμε βεβαιως-βεβαιως:-)

 
At 2/02/2009 02:03:00 π.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Μα δεν είναι μόνο τα media αγαπητέ - ούτε είναι όλοι ίδιοι. Ούτε όποιος έχει ένα τζιπ είναι αυτομάτως κατακριτέος - εξαρτάται πού και πώς το χρησιμοποιεί και πώς συμπεριφέρεται...

Συνεχίζω το συλλογισμό ενός παλιότερου άρθρου μου στην Athens Voice και post στο www.prokopisdoukas.blogspot.com: Είναι πραγματικό και μου το διηγήθηκε φίλη πωλήτρια σε "καλό" μαγαζι..

Μπαίνει γνωστός opinion-maker της τηλεοπτικής δημόσιας ζωής, αγενέστατος και επηρμένος. Τον ρωτά ευγενικά αν θέλει να τον βοηθήσει. Αυτός, δεν απαντά - πλήρης απαξίωση. Ξανά η φίλη μας. Ξανά καμμία απάντηση. Την τρίτη φορά, του πετάει το ανεπανάληπτο: "May I help you sir?"...

 
At 2/02/2009 03:05:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Μπορει να μην ειναι ολοι ιδιοι αλλα οι αμοραλ κυνικοι ελκυουν ολους τους αλλους προς τη πλευρα τους αν δε θελουν να εκτοπιστουν.
Και τα media δυστυχως η ευτυχως δινουν τον τονο Προκοπη μου.
Επιτυχημενος και εξαργυρωσιμος(για τη δυσωδη και χωρις πλαισιο λειτουργιας αγορα) δε θεωρεισαι εσυ και η Χουκλη, αλλα η eye-θωπευτρια Ελλη, η πρωην μαχητικη κορασιδα της γενιας της Νομικης και νυν his master's voice Ολγα και ο ο ανκορμαν του Πορσασανσερ Νικ the X.
Παρολ' αυτα απο τον μιντιακο τονο ουτε οι ιδιοκτητες ξεφευγουν ευκολα.
Οι Μινωες και οι λοιποι τα σουσουμια του Μερντοκ ξεπατικωνουν, υποσυνειδητα, ακολουθωντας κι αυτοι τα προτυπα της μιντιακης ταξης που καθοριζουν και τις συντεταγμενες της δικια τους καστας π.χ.
Η απουσια αληθινης παιδειας και μιας γνησιας αστικης ταξης εχει επιτεινει στο αγουρο φαντασιακο του χοντροκομμενου ή καμμια φορα ακομα και του λεπτεπιλεπτου αισθητικα μεγαρομουσικειου ιδιοκτητη Μεσου ενημερωσης, του μοσχαναθρεμμενου με ατελη μερ-ιδια στελεχους μεχρι και του τελικου αποδεκτη, τα εσωτερικα του χασματα.
Ο οποιος αποδεκτης εχει και την μεγαλυτερη ευθυνη γιατι αυτος στηριζει ολο αυτον τον εσμο.
Και αυτος συνεχιζει και να βαυκαλιζεται..
Οποτε εγω θα προτεινα "May I spit you sir?";-)

 
At 2/02/2009 06:26:00 π.μ., Blogger wert01gf said...

Ουφ.. Και πάλι ουφ..
Τι καλά που τα λες.

 
At 2/02/2009 09:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εξίσου ανεπανάληπτο το στιγμιότυπο στη Μύκονο όπου κυρία επιβαίνουσα στο -πολύ πολύ- μακρύ Landcruiser εγκλωβίζεται στα τρέντυ στενά και ζητά την συνδρομή διερχομένου νεαρού για να βγει αλώβητη από τη στροφή, οπότε ο εθελοντής αναφωνεί αυθορμήτως "που πας κυρά μου με την μεζονέτα ; "

αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα μας μάλλον

 
At 2/02/2009 10:06:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old Boy μου,

η κρίση και τα τσιριδοφύκια για μεταξωτές κορδέλες πάνε πάντα μαζί.

Βλέπε

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ.

Εκπληκτική ταινία, αξίζει να την ξαναβλέπουμε.

 
At 2/02/2009 10:41:00 π.μ., Blogger Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Το ιο ορατό πράγμα στον τζιπάτο πολιτισμό τους, είναι η ένδεια.

Εμείς έχουμε μείνει ακόμη στο "μικρό καρδερινάκι" και στα 400 κυβικά (τελική 150 χλμ/ώρα).

WΤF is κατερίνα γκαγκάκη?

 
At 2/02/2009 02:51:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

Προκόπη δεν νομίζω ότι η οικονομική κρίση θα βάλει φρένο στη ματαιοδοξία, την ανυπόφορη μανία επίδειξης μερικών (το πολύ πολύ να καταχρεωθούν, μπορεί να μην έχουν βρακί να βάλουν, πάντως ένα δάνειο ακόμα, για να μην χάσουν την κοινωνική τους καταξίωση θα το πάρουν).

Αλλά ακόμα κι αν έχεις δίκιο δεν νομίζω πως είναι αισιόδοξο, καθώς δεν θα σταματήσουν την επιδειξιομανεία λόγω αλλαγής νοοτροπίας, απλά με το ζόρι...

Και βέβαια ούτε είναι λύση το σπάσιμο των τζιπ (βασικά νομίζω ότι ούτε καν αξίζουν το σπάσιμο).

Λύση είναι όλα αυτά τα παιδάκια να σταματήσουν να αυνανίζονται στον καναπέ με κάθε προϊόν της τηλεσαβούρας που μας παρέχεται γεναιόδωρα, να ξυπνήσουν, να σκεφτούν...

 
At 2/02/2009 03:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

το βλέπεις για μέσα αυτό τον αιώνα να αρχίσεις να σκέφτεσαι vg.93;

 
At 2/02/2009 03:11:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

^Το βλέπεις για μέσα σ΄ αυτό τον αιώνα να κόψεις τη μαστούρα? Σου αφήνει πρόβλημα. Καλή τηλεθέαση.

 
At 2/02/2009 03:40:00 μ.μ., Blogger Άβατον said...

Ίσως γιατί όλο και περισσότερες συνειδήσεις αφυπνίζονται και ξεσκεπάζεται η ματαιότητα στις μέρες του φτηνού...

 
At 2/02/2009 05:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τα τζιπ είναι αποτέλεσμα.

Και κάπως εύκολος στόχος γιατί τα ψώνια πάντα ήταν εύκολος στόχος και οι τζιπάτοι είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ψωνάρες.

Τα αίτια είναι το θέμα να εντοπιστούν.

Και τα αίτια είναι ένας πολιτισμός ατόμων, που δεν πιστεύουν παρά μόνο στον εαυτό τους.

Πιο δύσκολος στόχος, έτσι δεν είναι;

Θέλει αυτοκριτική και δουλειά πάνω στον εαυτό μας, γι' αυτό.

 
At 2/02/2009 06:01:00 μ.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Σωστό, αγαπητέ Γιάννη. Κάποτε είχα κι εγώ τζιπ, γιατί το χρησιμοποιούσα. Το θέμα δεν είναι αυτά καθεαυτά τα τζιπ - είναι ο νεοπλουτισμός, η έλλιψη αισθητικής και παιδείας..

Αγαπητέ greekgaylolita, δεν μπορώ να σχολιάσω πολλά από αυτά που λες - ωστόσο μια άμυνα που έχω επιλέξει προσωπικά (όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, επειδή δουλεύω στην τηλεόραση) είναι να μην την ανοίγω, παρά για τα απολύτως (ειδησεογραφικά) απαραίτητα - και κατά συνέπεια ενσυνείδητα να μην γνωρίζω "πρόσωπα και πράγματα"... Έτσι, θα αναρωτηθώ κι εγώ μαζί με τον Ελεύθερο Σκοπευτή... :-)

Κατά βάση δεν διαφωνούμε λοιπόν, αγαπητέ vg - εκτός ίσως από το οτι δεν πρόκειται για μαστούρα, αλλά για απόλυτη βλακεία και δη παρασιτική... :-)

 
At 2/02/2009 06:02:00 μ.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Έλλειψη, ζητώ συγνώμη για το ορθογραφικό...

 
At 2/02/2009 06:25:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Ουδεις τελειος;-)

 
At 2/02/2009 06:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στην Ολλανδία, πάντως, χρεώνονται με ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα τα suv, πολυ δικαίως εφόσον καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο και ρυπαίνουν περισσότερο. Ετσι εχω ακουσει τουλάχιστον. Εδω, οχι μόνο αυξανεται η χρήση τους, παρα την περιβαλλοντική κρίση, για την οποία δε νομιζω να αμφιβαλλει κανείς, αλλα αντιθετα απ οτι πρεσβευει ο oldboy, εξακολουθουν να προσδιδουν στους ιδιοκτητες τους prestige και κυρος.
Και ενα παραδειγμα καφρίλας: μου ετυχε cayenne (μαυρο, εννοειται) παρκαρισμένο κανονικά στο χώρο φορτωσης του ΙΚΕΑ! Πόσο γαιδαρος μπορει να ήταν ο οδηγός του; και τον φωναζαν απο τα μεγάφωνα επανειλημμένα και δεν εμφανίστηκε. Ειστε σίγουρα εναντίον του σπασίματος και σ αυτην την περίπτωση;

Γεωργία

 
At 2/02/2009 06:41:00 μ.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Ναι Γεωργία - γιατί αν αποδεχθούμε την αυθαιρεσία της "αυτοδικίας", φαντάσου τι θα κάνει το κάθε λαλημένο τρολ αυτής της κοινωνίας... :-)

 
At 2/02/2009 09:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προκόπη,

΄΄ όποιος είναι ριζικά κατά της βίας ΄΄ (από όπου κι αν προέρχεται ξέχασες να πεις)

βρίσκει δουλειά στην ΕΡΤ. Να το βλέπουν αυτό οι άνεργοι που τα σπάνε.

Ξεπέρασες και τον Τοτό στα καλαμπούρια.

 
At 2/02/2009 09:52:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

συγνώμην ρε μπόυ,
η έκφραση Σάκη σφίγγω χείλι-αγωνία-ξέσπασμα δεν σου είπε τίποτα;
ο νικητής που σταυροκοπήθηκε στα γόνατα,
α το'καψες το θέμα, θα'χες υλικό για μαραθώνιο ποστς, χα χα.

 
At 2/02/2009 10:21:00 μ.μ., Blogger Prokopis Doukas said...

Τι εννοείς ανώνυμε; Ποιός είναι ο λογικός ειρμός του δικού σου "καλαμπουριού"; Ότι όποιος έχει δουλειά είναι "υπεύθυνος" ή στην αντίπερα όχθη με αυτούς που είναι άνεργοι; Ή μήπως οτι είναι "βολεμένος", ενώ οι άνεργοι (που ήταν κι αυτοί "βολεμένοι" πριν, κατά το σκεπτικό σου) είναι πλέον "καθαγιασμένοι επαναστάτες"; Ή μήπως όποιος είναι άνεργος νομιμοποιείται να τα σπάει - κατά τη δική σου λογική (αν σου έσπαγαν εσένα κάτι δεν θα σου άρεσε καθόλου βεβαίως)...

Ή μήπως η εισήγηση σου είναι οτι τα προβλήματα της δημοκρατίας (όσο σαθρή κι αν είναι) αντιμετωπίζονται με οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα - εξ ορισμού ολοκληρωτικό ή τουλάχιστον απαξιωτικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Μάλλον επίσης δεν έχεις ακούσει για τη μή-βία. Δες στο buzz, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Το πώς μπήκα εγώ στην ΕΡΤ άστο, δεν συμφέρει τη λογική σου. Έχεις ακούσει κάτι που λέγεται "βιογραφικό", που δεν έχει "μπάρμπα στην Κορώνη"; Ε, είμαι μια από τις λίγες εξαιρέσεις...


Σε παρακαλώ, spare me την αφελή πολιτική ανάλυση, που ουσιαστικά αναπαράγει το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" (ότι ακριβώς κάνουν οι κυβερνήσεις του Ισραήλ, τις οποίες είμαι βέβαιος οτι κατακρίνεις)... Κι αν θέλεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά, πεστα με το όνομα και το επώνυμο σου. Το πραγματικό...

 
At 2/02/2009 10:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγω Προκόπη δεν το σπασα το cayenne, ουτε που υπηρχε τετοια περίπτωση. Αν ομως μαζευόμασταν ολοι οι παροντες πολίτες και τον περιμέναμε τον μ...α και τον κραζαμε, και θα συμμετείχα, και θα ενιωθα μια δικαιωση και μια ελπίδα για το μελλον μας
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι συμφωνω με τη μη βια, αλλα διαφωνω με την ανοχή και τον ωχαδερφισμό που αφηνει τελικά να τους περναει.
Και πιστευω στη δυναμη του συνειδητοποιημενου ενεργού πολίτη.
Ισως επρεπε να ζω αλλου...

γεωργία

 
At 2/03/2009 01:42:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μικρότητες. διαβάζω μικρότητες και δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά, ιδίως σαν ακούω bon iver. νυστάζω, έχω αδειάσει ένα λίτρο cola παρέα με τα win7 εδώ κι αρκετές ώρες, δίχως ωστόσο να διαπιστώσω τα ίδια με τον συντάκτη του ram mag. για όσους δεν το γνωρίζατε κι ενδιαφέρεστε, η microsoft, δεν ξέρω για πόσο ακόμη, προσφέρει beta1 εκδοσούλα της 7ης έκδοσης των windows σε iso image για 32 και 64 bit επεξεργαστή. μια εξέλιξη των vista. παρόλες τις προτροπές περί σβησίματος των vista, εγώ τα βρίσκω πολύ πιο καλαίσθητα και αξιόπιστα συνοδευόμενα από τους οδηγούς του κατασκευαστή όπου αυτοί δεν είναι διαθέσιμοι από το update site της ms. οι libraries στο πλαϊνό navigation pane χρήσιμες για όσους διαχειρίζονται μεγάλο όγκο αρχείων κι έχουν αυξημένες ανάγκες ταξινόμησης, διαφορετικά αποτελούν απειλή πονοκεφάλων. μού άρεσε η δυνατότητα calibration όπως και η κάλυψη όλων των οδηγών του pc από την ms (2005-2006), αν και δεν μπορώ να έχω τις δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει το catalyst control center της ΑΤΙ. η γραμμή εργασιών χοντροκομμένη χάρην λιτότητας - textless - με κουμπιά εικονίδια α λα linux. θυμήθηκα εκδόσεις του linux με γραφικά για βράσιμο, τα vista είναι υπόδειγμα κομψότητας σε μια πρόχειρη σύγκριση. η παραμετροποίηση επέμβασης του UAC & του system restore θαρρώ πως μετρούν στα συν. ο media player βηματίζει στην έκδοση 12 στη γνωστή φορεσιά της 11ης, ο ΙΕ8 σιμά στην beta έκδοση που προσφέρεται για εγκατάσταση, αλλά την κορίνα στην αγγλική έκδοση 086 & τον firefox δεν βρίσκω λόγο να τα αλλάξω, φτερά στη σάτιρα και πούπουλα στο σήκωμα. η πλάκα είναι πως ναι μεν σε μια broadband εύκολα κατέβηκε το 64bit iso μέσω down manager δια akamai net, αλλά στα λάθη τα οποία αντιμετώπισα σε boot clean installation, ο γιατρός συνέστησε εγκατάσταση από το δίσκο, είτε clean, είτε upgrade από vista λειτουργικό. τα λαθάκια είχαν να κάνουν αφ'ενός με αδυναμία εύρεσης του install.wim, περί τα 3GB αρχείου, στην περίπτωση που το burned δισκάκι δε διαμορφώνεται σε UDF στρώση, αφ'ετέρου με error 0x000035a ΙΟ/APIC & ACPI bios enabled σε virtual εγκατάσταση στο ms vpc, not to mention τους raid drivers τους οποίους πιθανότατα δυσανασχετεί να τους ζητήσει η εν λόγω έκδοση. εννοείται πως σε clean εγκατάσταση από το δίσκο κατόπιν extract του iso (πχ. με winRAR), δεν ντράπηκα να απαιτήσω την φόρτωση x64 raid οδηγών για τη συστοιχία προκειμένου στην 1η επανεκίννηση να μην έχουμε νταραβέρια και κατόπιν ολονυχτία διέγερση, κι ας είναι το αρχικό fdisk utility να βλέπει τους δίσκους μέσα από τα vista. στις επανεκιννήσεις ούτε λόγος για boot από το dvd, η εγκατάσταση δεν προβλημάτισε ούτε και καθυστέρησε. περισσότερα themes και παραμετροποίηση όσον αφορά τις εικόνες και τα θέματα επιφάνειας εργασίας και γραφικού περιβάλλοντος στα win7, όπως και ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά τα tablet-palmtops κλπ. μαραφέτια. περισσότερα στο εγγύς αν 'εχω όρεξη, ενώ τα win7 έχουν στρογγυλοκάτσει σε μια 50άρα GB κατάτμηση και περιμένουν για ενδότερα. σημειώνω πως υπήρξαν πιο γενναιόδωρα στο rating υλικού, ίσως λόγω εγγενούς υποστήριξης οδηγών από την ms, ενώ οι 30 μέρες προς ενεργοποίηση που αναφέρουν, προφανώς αποτελούν μια τυπική ένδειξη trial software μέχρι την 1η αυγούστου του 2009, οπότε κι απενεργοποιούνται (κανείς δεν υπόσχεται πως δε θα κυκλοφορήσει σύντομα μια νέα έκδοση beta, RC, pre-final release, κ.ο.κ.). Πάντως, η ουσιαστική αναβάθμιση έγινε από τα XP στα vista, αισθητική και χρηστική. δεδομένης της απροβλημάτιστης clean εγκατάστασης και πλήρης υποστήριξης υλικού, κρίνω πως σε παρομοίως για κάθε ανάλογη σύνθεση pc, η επιλογή upgrade από τα vista στα win 7 θα ναι εξίσου απροβλημάτιστη για όσους επιθυμούν ένα λειτουργικό σύστημα sto πψ τους άνευ rollbacks και ξόδεμα χρόνου. αναντίρρητα, η περίπτωση που το iso εγκατασταθεί προς testing σε μια virtual μηχανή, όπως είναι το vmware, το ms vpc, κ.λπ., είναι η βέλτιστη, καθώς εκταμιεύεται χρόνος, ηρεμία και οπτικό δισκάκι. πάω για ύπνο.

 
At 2/03/2009 02:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας πούμε ότι ο απλός "ενεργός πολίτης" είναι άλλος μανδύας για τον αρρωστιάρη της δυτικής κοινωνίας, που, επιθυμώντας να σωθεί μοναχικά, δηλαδή να ελπίζει ότι θα μεταχειριστεί το απλησίαστο γι' αυτόν σύστημα οργάνωσης, αποδίδει θεολογικές μεταφυσικές διαστάσεις στην ανακύκλωση των σκουπιδιών και στις δεντροφυτεύσεις. Είν' ο Προκόπης Δούκας με τσάντα Paxos στην πλάτη δηλώνοντας πεζοδρομιακώς πράματα πολύ επαναστατικά, όταν η επαγγελματική ζάλη μ' όνειρα περίεργα τον κυκλώνει. Ο Προκόπης είναι αγαθιάρης. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου -μαθητής του Μίκη (=κατηγορία Γ. Καρατζαφέρης)- όμως, είναι ο σύνθετος και παμπόνηρος ενεργός πολίτης. Είναι, παιδί μου, ο κομουνιστής που πιστεύει ότι είναι οικονομική μόνον η απελευθέρωση των ανθρώπων από τις παρανοϊκές σχέσεις τους με τα αντικείμενα του υλικού κόσμου (Προκόπης: "είχα τζιπ"). Όλες αυτές οι κότες, της κότας old-boy μη εξαιρουμένης, αναλαμβάνουν να σε διαφωτίσουν ότι η επανάστασή σου έχει να κάνει με κάτι που δεν θα καταλάβεις δα και ποτέ σου. Είναι επειδή είναι σοφές οι κότες μας. Και περνιούνται από μόνοι τους για διανοούμενοι εκείνοι που αν τους αφαιρέσεις τη δυνατότητα να προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα στημένο παιχνίδι, δεν θα μπορούν την ύπαρξη να υποφέρουν. Αποδεικνύεται με τις παραπάνω εξηγήσεις το φοβερό δικό τους άγχος να καταπνίξουν το όραμα της αταξικής κοινωνίας μέσα στα εφήμερα "επαγγελματικά" τους άγχη, που και τους δεκάρικους στα ιστολόγια τους περιλαμβάνουν. Επάγγελμα του old-boy; Η ψυχή του.

 
At 2/03/2009 05:20:00 μ.μ., Blogger vg.92 said...

"όταν μπουκάρω στον τεκέ" γιατί μπαίνεις και σχολιάζεις σε μπλογκ που δημιουργούν και συμμετέχουν κότες? Μάλλον γιατί ελλείψει επαγγέλματος δεν έχεις τι άλλο να κάνεις, και πετάς μαλακίες. Και επειδή αν τις έλεγες face to face σε κάποιον το λιγότερο θα σε βούλωνε, το περισσότερο θα σε έσπαζε στο ξύλο, τις λές στο ίντερνετ. Και νομίζεις ότι είσαι "κάποιος". Κακομοίρη.

 
At 2/03/2009 10:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 2/03/2009 10:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

οταν μπουκαρεις στον τεκε μας φλομώνεις στη μαλακία
Γ.

 
At 2/04/2009 01:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

προκόπη τι να σου απαντήσω τώρα ετσι πως μου τάπες. εύγε ρε γιγαντα του μυαλού, με νίκησες στα μαρμαρένια αλώνια!

ψιφίζω εσένα για πάμτα! για δήμαρχο , νομοθέτη, εισπράκτορα και αρχηγλο. ακόμα και προθυπουργό ρε δημοκρατράρα. και σου αφιερώνω όλα τα συνθήματα του Πανούση του τζιμάκου, για ζημίά και για χαλαλι σου υπερκοματικό ανέκδοτο.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home