Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2008

Τα Βεγγαλικά του Καυκάσου

Δείχνει η τηλεόραση σκηνές από τη Νότια Οσετία και στο μάτι ενός ψύχραιμου θεατή το θέαμα από τα βεγγαλικά αυτά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα βεγγαλικά του Πεκίνου. Στην Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πρώτος αθλητής που μπήκε σήμερα στο στάδιο, οπότε τιμής ένεκεν η Γεωργία ήταν και η πρώτη που έσπασε την «ολυμπιακή εκεχειρία». Βλέποντας προχθές τον αγώνα της Τιφλίδας, εισέπραττες όλη αυτήν την αίσθηση μιας χώρας που ο χρόνος κύλησε ερήμην της, την αίσθηση επαρχιακής κωμόπολης μιας Τρίτης βράδυ, μέσα Οκτωβρίου. Και ποιά είναι πάλι η Νότια Οσετία; Γιατί δεν παρήλασε; Στο Λονδίνο το 12 να παρελάσει. Ή αν την θέλει ο Πούτιν να την πάρει. Ό,τι θέλει ο Πούτιν να το πάρει. Αν πάντως οι Ζανγιμούδες προετοιμάζονταν χρόνια για να τους κλέψουν την βεγγαλική παράσταση τα πτωχά γεωργιανά στρατά, αυτό από μόνο του είναι ένα αφοπλιστικό επιχείρημα για το θεαματικότατον του πολέμου σε σύγκριση με τις ξενερωτικές προσομοιώσεις της ειρήνης. Κι αν ο Ζακ Ρογκ δήλωσε ότι το νέφος του Πεκίνου είναι βασικά ομίχλη και δεν είναι βασικά νέφος, πάντα θα υπάρχει κάποιος βασιλικότερος του βασιλέως και συγκεκριμένα ο Αλέξης Κωστάλας, που σε άπταιστα οργουελιανά εξυμνεί από την ελληνική κρατική τηλεόραση την προσπάθεια που κάνουν οι Κινέζοι για την καταπολέμηση της μόλυνσης, το πράσινο που έχουν φυτέψει παντού και την πράσινη ολυμπιάδα των φιλικών προς το περιβάλλον βεγγαλικών. Ο πόλεμος είναι ειρήνη και το Πεκίνο είναι οικολογικός παράδεισος. Βασιλικότερος όμως όλων των βασιλέων είναι ο ένας και μοναδικός Κωνσταντίνος, ο Βασιλέας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ΑΝΤ1. Όταν οι κάμερες τον δείχνουν οι εκφωνητές μένουν άλαλοι. Ανάμεσά τους ο Αντώνης Κατσαρός. Την τελευταία φορά που είχε μείνει άλαλος ήταν στην Αθλητική Κυριακή την μέρα που είχε γίνει το συλλαλητήριο για να φύγει ο Τζίγκερ. Όταν ο ρεπόρτερ είχε αναφέρει κάτι σχετικό, ο Κατσαρός δεν σχολίασε τίποτα, όπως άλλωστε δεν είχε στείλει καθόλου κάμερες να καλύψουν το -προφανώς μη- γεγονός. Να λοιπόν που εν έτει 2008 ο Κωνσταντίνος ενώνεται επιτέλους με τον απλό λαό, όλοι το ίδιο είμαστε / λαός και παλατάκι, ισότιμα ανύπαρκτοι στα μάτια του Αντώνη του καθεστωτικού. Γλύξμπουργκ - Θρησκεία - Θύρα 13, η Ελλάδα θα γίνει και πάλι βασιλεία. Ευχαριστώ τέλος κι εγώ μαζί με τον άπορο Πύρρο Δήμα την Cosmote που τον έστειλε στο Πεκίνο και καταδικάζω κι εγώ μαζί με τον άσπιλο Πύρρο Δήμα το ντόπινγκ ως κλεψιά.

14 Comments:

At 8/09/2008 12:43:00 π.μ., Blogger bunnysuicides said...

τι να πουν κ αυτοί οι φουκαράδες.νομίζω πως ο κωστής ήταν η έκπληξη της ημέρας, κανείς δεν περίμενε την εμφάνιση του *εκείνη* τη στιγμή. κ οι εκφωνητές μου φάνηκαν ξαφνιασμένοι κ αμήχανοι. κ εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα σκεφτόμουν πριν μιλήσω. κ μου φάνηκε πως έκαναν τη νύξη λίγο αργότερα "οι εικόνες δεν είναι δικές μας" κτλ κτλ.
πάντως τον είδατε πως χαιρότανε? είχε το βλέμα hey suckers i'm back!!!

 
At 8/09/2008 12:45:00 π.μ., Blogger bunnysuicides said...

σόρρυ, όλο κ κ κ κ λέω. πρώτη φορά σχόλιο στο μπλόγκ σας κ με έχει πιάσει δέος, καταλαβαίνετε...

 
At 8/09/2008 12:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

απο τοτε που καταλαβα τι κανουν ολοι αυτοι στο σωμα τους για να βρεθουν στους ολυμπιακους, δεν θελω καν να ακουω γιαυτους

οι ολυμπιακοι και καλα εφευρεθηκαν για ειρηνικο σκοπο, σημερα εξυπηρετουν οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο

καληνυχτα (μας)

 
At 8/09/2008 01:32:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Koύνελε, σοκ και δέος, κατανοητό ;) Πάντως η αλήθεια είναι ότι η σιωπή μπροστά στην εικόνα του τέως με κέντρισε συνδέοντας την με την άλλη σιωπή του ίδιου ατόμου, την οποία περιγράφω στο ποστ. Από μόνη της είναι όντως κατανοητή, αν και πάντως ενδεικτική μιας αντίληψης δημοσιογραφίας που έχει ως βασικό μότο το: «μακριά απ' ό,τι κάνει τζιζ - κύριο μέλημά μας το να φυλάμε τα νώτα μας από τις κακοτοπιές».
Die_verwandlung, κι όμως με όλα τα αναμφίβολα τρωτά τους οι Ολυμπιακοί δεν παύουν να είναι μια εκδήλωση ειρηνική που μαζεύει αθλητές απ' όλους τους λαούς της γης. Αυτό πιστεύω πως εξακολουθεί να σημαίνει κάτι.

 
At 8/09/2008 02:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΚΟΥΝΕΛΕ,ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ.. ΚΩΛΟΧΑΡΕΙ Ο ΑΝΑΞ,ΕΜ ΕΙΔΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗ.. ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΑΓΑΛΛΙΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ..

Ο.Β., ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ,ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΚΡΥΑΔΑ!ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ,ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΩΤΑ,ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...

ΑΡΡΩΣΤΑΚΙ

 
At 8/09/2008 03:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα μας πει ο μικρός φασίστας γιατί είναι σημαντικό πράμα η "αντίληψη δημοσιογραφίας".

 
At 8/09/2008 04:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σκέφτομαι ότι τη στιγμή εκείνη, πολλά γερόντια στη Λακωνία και αλλού θα ένιωσαν ένα ξαφνικό ρίγος στο γερασμένο τους κορμί. "Ο Βασιλιάς μας είναι εκεί!" Μοιάζει σαν να μην έφυγε ποτέ. Μια στιγμιαία ονειροπόληση... πως όλα αυτά τα χρόνια συνέχισε να κυβερνάει. Διακριτικά και με σύνεση, ώστε με τα χρόνια να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Μόνο τα δελτία ειδήσεων θα είχαν συχνά πυκνά σκηνές από τα παραμυθένια γαμοβαφτίσια της βασιλικής οικογένειας, που πάντοτε τους γέμιζαν γλύκα σαν τα έβλεπαν, σαν να'τανε δικά τους παιδιά. Έπαιρναν έτσι και αυτοί μια γεύση μεγαλείου. Στους πολιτικούς εξάλλου είχαν πάψει να πιστεύουν, τη ζωή τους δεν ήλπιζαν να βελτιώσουν, το μόνο που ήθελαν ήταν μερικά σύμβολα να τους κάνουν περήφανους. Όπως τότε, το '60 που είχε κερδίσει το χρυσό...

Όμως, μια στιγμή ήταν και πέρασε. Ο νους τους επανέρχεται στην πραγματικότητα, αλλά για το υπόλοιπο της βραδιάς θα έχουν ένα χαμόγελο στα χείλη και μια ζέστα στα σωθικά. Αν είναι λοιπόν για τη γλυκιά νοσταλγία που ξύπνησε, χαλάλι του του κινέζου σκηνοθέτη, χαλάλι και η κρυάδα των υπολοίπων. Η δημοκρατία έχει πολλές νίκες, ας καταγράψουν και οι άλλοι μία.

 
At 8/09/2008 08:59:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oldboy, μπορείτε να μου δανείσετε για το γουίκεντ τον anasthe ;

κρίμα να μείνει το βλογ απότιστο...

 
At 8/09/2008 11:03:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@old-boy

ναι, το οτι μαζευει, μαζευει "αθλητες"- ναρκωμανείς ,ειτε με απαγορευμενες ουσιες, ειτε με μη απαγορευμενες

γενικα μου ειναι αντιπαθητικη η μαζωξη διαφημιστικου κεφαλαιου, εθνικιστικής έπαρσης, και ναρκωμανών, (καθως και δυτικων που εχουν το μάνι να ταξιδεψουν οπουδηποτε στον κοσμο για να επιβεβαιωσουν την οικονομικη κλάση τους)

και να το λενε αυτο 'υγεια και ειρηνη' :/

@κ.κ.μοίρης: θα τον βρειτε τριτο κελι αριστερα ,δυτικη πτερυγα Δρομοκαίτιο

 
At 8/09/2008 11:37:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και δηλαδή ποιον να έδειχναν; Τη Ντόρα για να καταρρεύσει καμιά κερκίδα;

 
At 8/09/2008 02:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συγνώμη,αλλά ο Κατσαρός εκστόμισε το: "εδώ ο Κωνσταντίνος κι η Σοφία",φαίνεται πως δε διαθέτουν επώνυμο...

Κατά τ' άλλα ξόδεμα χρόνου είναι οι Ολ.Αγώνες,ας τους απομυθοποιήσουμε,κανά ματσάκι να βλέπουμε να καυλαντίζουμε και λίγο.Άντε και να βλέπουμε και κανά "αντιεμπορικό" αγώνισμα,όπως τζούντο άμα λάχει.

Υ.Γ.είναι ο αρχηγός αποστολής της ΕΡΤ περικαλώ!

 
At 8/09/2008 03:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Bhoy, πότε το εκστόμισε αυτό;
Κ.Κ. Μοίρη, να στον δανείσω, αλλά να έχεις επαρκείς ποσότητες ζιζανιοκτόνου γιατί θα πάθεις ζημιά.

 
At 8/09/2008 07:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

1)Αν ήμουν σχολιαστής στην έναρξη, ακόμα θα πλενόταν ο κοκος απ'τις λεκτικές χλέπες που θα του έριχνα...
2)Αν είχα ελπίδες να πάρω μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, θα έπαιρνα και εγώ αναβολικά..

 
At 8/13/2008 01:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Oriste kai ena arthro gia to ti pragmatika pezei me toy agones toy pekinoy
http://www.cool-stuff.gr/?p=1981

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home