Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2008

Ο εχθρός του καλού

Αισιοδοξία επικρατεί στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς οι επιτελείς της εκτιμούν ότι κατά την εβδομάδα που διανύουμε δεν θα κλαπεί ούτε ένα περιπολικό. Η αισιοδοξία αυτή κάθε άλλο παρά έωλη μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού στηρίζεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι από την αρχή του έτους περιπολικό κλέβεται κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Επειδή όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση της επίδοσης (με επιθυμητό στόχο την κλοπή περιπολικού ανά τρεις εβδομάδες και ιδεατό ανά τέσσερεις), με έως τώρα επικρατέστερες τις ακόλουθες: 1) εισαγωγή ειδικού μαθήματος στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. με αντικείμενο «Πώς δεν θα σας κλέβουν το περιπολικό» 2) επάνδρωση των περιπολικών με δύο επιπλέον αστυνομικούς οι οποίοι θα έχουν μοναδική αποστολή την φύλαξη του αυτοκινήτου την ώρα που οι συνάδελφοί τους θα επιχειρούν και 3) αντικατάσταση των αυτοκινήτων με όνους.
Άμεσα πάντως αποφασίσθηκε και ήδη υλοποιείται η πρόταση για ομαδική ασφάλεια κλοπής, ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών ως ασύμφορη, γεγονός που προσανατολίζει την ΕΛ.ΑΣ στο να ζητήσει προστασία των περιουσιακών της στοιχείων από τα κυκλώματα της νύχτας, έχοντας έτσι να ανησυχεί μόνο για τις κλοπές που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

8 Comments:

At 8/04/2008 12:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εγραψες για ακομη μια φορά Ο.Β.!!!!!!
τα ορια εχουν καταρριθφεί....
ΑΛΑΛΛΟΥΜΜΜΜΜΜΜΜ

 
At 8/04/2008 12:43:00 μ.μ., Blogger costinho said...

κάθε δεύτερη βδομάδα;....
χμ, για δες αυτό:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=924595&lngDtrID=244

 
At 8/04/2008 12:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για την Σαντορίνη και άλλους νήσους του Αιγαίου οι όνοι ενδείκνυνται έτσι κι αλλιώς.

 
At 8/04/2008 02:30:00 μ.μ., Blogger Sidepap21 said...

Αλήθεια μπορώ ;;;
Μια αφελή ερώτηση ...
Τά 'χουν ασφαλισμένα για κλοπή
οι μπάτσοι τα περιπολικά ;;;
Λέω ... να εισπράξουμε την ασφάλεια !!!
Εν πάσει περιπτώσει ...
Προκρίνω την τρίτη πρόταση ...
Ίσως έτσι συννενοούνται καλύτερα !!!
Την καλησπέρα μου ...

 
At 8/04/2008 03:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Costinho, με αφορμή αυτό το έγραψα. Εσύ είχες μείνει στις παλιές κλοπές; Κάθε δεύτερη βδομάδα κι άλλη :(

 
At 8/04/2008 04:23:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιδιωτική αστυνομία, λέω να προσλάβουν σεκιουριτάδες να φυλάνε τα περιπολικά ή να επιχειρούν όταν η ΕΛΑΣ θα φυλάει τα περιπολικά.
Στη Σαντορίνη, παλιά, το βασικό μεταφορικό μέσον ήταν τα μουλάρια.

 
At 8/06/2008 08:09:00 μ.μ., Blogger costinho said...

Χτες, πάντως, καθήμενος εις την πλατεία του Μαβίλη, παρακολουθούσα συνέχεια περιπολικά (τι διάολο; ήταν καινούρια και τα έστρωναν; μα πόσα ποια;...), τα περισσότερα από αυτά με τρεις αστυνομικούς μέσα (πιο σπάνια τέσσερις). Εντύπωση, επίσης, μου έκανε το γεγονός ότι σε όσα είχαν σταθμεύσει -προκειμένου να προμηθευτούν οι αστυνομικοί τα εξαίσια εδέσματα και τον υπέροχο καφέ του Έβερεστ- φρόντιζαν να υπάρχει πάντα ένας αστυνομικός μέσα στο όχημα, αν και όχι ο οδηγός. Είναι πράγματι ένα βήμα (χώρια που καταδεικνύει κι άλλο σημάδι εξέλιξης: οι μπάτσοι διαβάζουν μπλογκ και μάλιστα του Ολντμπόη). Δυστυχώς, όμως, προκύπτει και ένα εφιαλτικό σενάριο, το οποίο δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι (όπως και κανείς Έλληνας πολίτης, όπως θα'λεγε και ο Αλογοσκούφης), αλλά το σκέφτομαι (και το γράφω): δεδομένου ότι ο αστυνομικός που φύλασσε το όχημα καθόταν στην πίσω σειρά καθισμάτων (σε όλες τις περιπτώσεις), η -απίθανη για δεύτερη μέσα στο μήνα- περίπτωση κλοπής περιπολικού θα συνοδεύεται πλέον και από τη δυνατότητα ομηρείας αστυνομικού οργάνου (από ένα εώς δύο). Μμπρρρ.....

 
At 8/10/2008 11:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home