Τρίτη, Ιουνίου 24, 2008

Αντί για παραλίες βροχές

Kάθε που έπηζε το καλοκαίρι έβαζε φόντο στον υπολογιστή της αντί για παραλίες βροχές. Δούλευε σε δημόσια υπηρεσία και ο υπολογιστής της ήταν σε σχετικά δημόσια θέα. Τα τελευταία πέντε καλοκαίρια το βροχερό της φόντο είχε χρησιμεύσει ως αφορμή για συζήτηση παύλα φλερτ σε δώδεκα πολίτες. Με τρεις που βρήκε της αρεσκείας της βγήκαν για καφέ. Με έναν από αυτoύς πηδήχτηκαν κιόλας. Τι πηδήχτηκαν δηλαδή, κοντά κάνα τρίμηνο έμειναν μαζί. Μέχρι που έπιασε να βρέχει κανονικά και αυτή αποφάσισε να τον βγάλει από το φόντο της καθημερινότητάς της.
Κάθε που χειμώνιαζε θα έβαζε φόντο στον υπολογιστή της παραλίες, αλλά αυτό δεν ήταν διαφορετικό, αυτό το 'κάναν κι άλλοι. Αλλά ούτε τις βροχές ήθελε να διατηρεί χειμωνιάτικα. Κάθε που χειμώνιαζε ερχόταν σε αμηχανία και μην βρίσκοντας λύση έκλεινε τελείως τον υπολογιστή της. Η δουλειά έμενε πίσω. Μετά το πρώτο τρίμηνο πλήρους -παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις των προϊσταμένων της- αδράνειας, οι συσσωρευμένες εκκρεμότητές της μεταφέρονταν στον πενηντάρη συνάδελφό της, που καίτοι ιεραρχικά ανώτερος είχε την τάση να εξυπηρετεί όποτε παρουσιαζόταν ανάγκη.
Αλλά ο χειμώνας αργά ή γρήγορα περνούσε και κάθε που έπηζε το καλοκαίρι ο υπολογιστής της ξανάνοιγε για να φιλοξενήσει τα πρωτοβρόχιά του. Φέτος δεν της είχε πιάσει ακόμα κουβέντα κανένας. Δεν είχε βέβαια μπει καν ο Ιούλιος, έμπαινε βέβαια πια στα 46.
Μέσα Αυγούστου ήταν μόνη στο γραφείο με τον εξυπηρετικό συνάδελφο, αφού κοινό και υπόλοιπη υπηρεσία απουσίαζαν. Σκέφτηκε να του κάνει νύξη, χρόνια άλλωστε την κοιτούσε καταπιεσμένα. Από την άλλη η ζωή της είχε φερθεί ως τότε ερωτικά πολύ καλά, ώστε να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιερωτικό από την απελπισία. Την είχε συναντήσει πολλές φορές στις πράξεις και τα λόγια των άλλων. Αν όμως έκανε λάθος; Αν η απελπισία λειτουργούσε ερωτικά σε ορισμένους ανθρώπους; Αν εν πάση περιπτώσει δεν είχε τη δύναμη να λειτουργήσει τόσο αντιερωτικά σε κάποιον που την ήθελε χρόνια; Το βασάνιζε στο κεφάλι της όταν μπήκε στο γραφείο ένας ψηλός νεαρός που δεν θα ήταν πάνω από 25. Τα μάτια του καρφώθηκαν στο ντεκολτέ της.
Κι αμέσως μετά στη βροχή.

17 Comments:

At 6/24/2008 08:39:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

maestro synilthes epitelous! ypoklinomai gia to dialektiko tryk paralia-vroxi.

 
At 6/24/2008 08:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ὦ ναί...

 
At 6/24/2008 09:09:00 μ.μ., Blogger Spy said...

Δε λέω... Ωραίο έργο. Kαλά ξεκινάει, καλά συνεχίζει, αλλά...
Πού είναι το φινάλε;
Που είναι η κορύφωση του δράματος;
Ή μήπως δεν έχει δράμα στα 46;
Mήπως είσαι εσύ ο καταπιεσμένος συνάδελφος;
Kαι σου την έσπασε ο νιούφης;
ε;

 
At 6/24/2008 09:29:00 μ.μ., Blogger Myrto said...

Εμένα μ' αρέσει η τελευταία φράση...''Κι αμέσως μετά στην βροχή''...πολύ ωραίο και πιστεύω πως καλά ξεκινάει, καλά συνεχίζει και ακόμα καλύτερα το ''κλείνεις''...μπράβο!

 
At 6/24/2008 10:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το έπιασα το υπο-κείμενο στο β' επίπεδο ανάγνωσης: Καταραμένες δημόσιες υπηρεσίες! Γι' αυτό δεν πάμε μπροστά. Άμα η υπάλληλος κλείνει τον υπολογιστή της με το που χειμωνιάζει, μιλάμε για 6-7 μήνες λούφα. Θα μου πεις, έχει, φαίνεται, ωραίο ντεκολτέ... Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει και υπερ-κείμενο: Το κτηματολόγιο! Ο λόγος δηλαδή που το ξεκινάνε κατακαλόκαιρο και το λήγουν 30 Σεπτέμβρη, όταν αρχίζει να χειμωνιάζει. Κάτι θα ξέρουν οι αρμόδιοι. Σου λέει, τώρα που είναι τα κομπιούτερ ανοιχτά ό,τι κάνουμε!

Όσο το σκέφτομαι, φουντώνω.

 
At 6/24/2008 10:27:00 μ.μ., Blogger squarelogic said...

Ωραίο!και μου άρεσε το ανοιχτό φινάλε...και ελπίζω οτι δεν θα ξαναπεταχτεί με την γνωστή εμπάθεια ο
e-lower να σχολιάσει!

-)))

 
At 6/25/2008 03:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και γιατί δηλαδή η ηρωίδα σου να είναι γυναίκα και όχι εγχειρισμένη τρανσέξουαλ; Φταίει μετά ο ηλώηερ που σε λέει ομοφοβικό;

 
At 6/25/2008 08:29:00 π.μ., Blogger mistiriO/S said...

Τι γράφεις ρε ποιητή πρωϊ-πρωϊ; Τι έβλεπες χθες το βράδυ;

 
At 6/25/2008 10:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

γι αυτο οι 9 στους 10 ελληνες θέλουν (ειναι ανοιχτοι στην προοπτική) να μεταναστεύσουν. Γι αυτη τη φοβία που εντέχνως καλλιεργουν οι άντρες στις γυναίκες , που έχουν ξεπεράσει τα δεύτερα άντα.
Για τους άντρες που δεν ξέρουν αν θα "λειτουργήσουν" μετά τα 40 καμμιά μελαγχολία?

 
At 6/25/2008 10:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει και υπερ-κείμενο: Το κτηματολόγιο! Ο λόγος δηλαδή που το ξεκινάνε κατακαλόκαιρο και το λήγουν 30 Σεπτέμβρη, όταν αρχίζει να χειμωνιάζει. Κάτι θα ξέρουν οι αρμόδιοι. Σου λέει, τώρα που είναι τα κομπιούτερ ανοιχτά ό,τι κάνουμε!"

Είσαι ανεκδιήγητος. Πρωταγωνιστής στην ιστορία είναι ο 25άρης νεαρός που εισβάλει στο τέλος. Αυτός, απών έως εκείνη τη στιγμή, σημαδεύει με την απουσία του όλη την ακινησία της πλοκής. Είναι το επαναστατικό υποκείμενο που έρχεται ξαφνικά να βάλει ενα τέλος στις διαλεκτικές αντιφάσεις του γίγνεσθαι.

 
At 6/25/2008 10:41:00 π.μ., Blogger Βάσκες said...

Μιαβ ροχήθα μας ξεπλύνει όλους μου φαίνεται.

 
At 6/25/2008 10:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Σφίξαν οι ζέστες", όταν λες για τις "διαλεκτικές αντιφάσεις του γίγνεσθαι" εννοείς αυτό που συμβολίζουν οι δισταγμοί της ωραίας να παρθεί ή όχι με τον απελπισμένο πενηντάρη; Τολμηρή η υπόθεσή σου. Προτιμώ το Κτηματολόγιο.

 
At 6/25/2008 05:51:00 μ.μ., Blogger VROXOPOIOS said...

περίεργο πράγμα οι βροχές...

 
At 6/25/2008 05:55:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμη των 10:12, πάντως η συγκεκριμένη 46άρα του ποστ (αν διαβάσεις το ποστ και όχι όσα εκ των προτέρων θέλεις να διαβάσεις) δεν είναι απλώς μια γυναίκα που ως τώρα είχε μεγάλη επιτυχία, επέλεγε τους άντρες που εκείνη ήθελε και τους έδιωχνε όταν εκείνη ήθελε, είναι και μια γυναίκα που καθόλου δεν αποκλείεται να της την πέσει το τεκνό. Θα μου πεις βέβαια αυτό το καλοκαίρι δεν είχε πέραση, το οποίο προφανώς υποκρύπτει και σεξισμό και ηλικιακό ρατσισμό. Το είπαν για αστείο αλλά πιθανώς και τα ποστ ιστοριούλες θέλουν την αυτορρύθμισή τους.
Είναι βέβαια και εκείνος ο πενηντάρης συνάδελφος, που κάνει σαν τον μαλάκα την δουλειά της, που την κοιτάζει κάθε μέρα συγκαλυμμένα σαν λιγούρης, που με την είσοδο του τεκνού πιθανώς να χάσει την μοναδική ευκαιρία του μαζί της.
Αυτόν βέβαια δεν τον βλέπεις, βλέπεις μόνο την «έντεχνη καλλιέργεια μιας φοβίας» των ανδρών απέναντι στις γυναίκες μετά τα δεύτερα άντα.

 
At 6/25/2008 06:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Kai to spasimo sinexizete: i anafora ston 25xrono os "tekno" apotelei prosvlitiko sxolio gia tous apantaxou 25xronous (i ilikia einai kati pou den epilegoume). An to "tekno" den einai sxolio os pros tin ilikia alla os pros tin seksoualiki protimisi tou 25xronou gia tin 46xroni (vre-mpas-kai-einai-simvasiouxa) tote o oldboy ektos apo homophobicus einai kai tekno-phobicus i tecknatzou-phobicus

krima pou, para to proto sxolio, asxoloumaste kai pali esto kai sto elaxisto me ta idia..

 
At 6/25/2008 07:45:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Δεν το πιστεύω! Αδύνατο να μην έπαιρνε άδεια και να κάθεται να ψήνεται ντάλα καλοκαίρι, όσο βροχερό και νάταν το ντεσκτοπ του πισι της!

..όπως εύκολα καταλαβαίνεις, βάζω μια νέα διάσταση στην ιστορία σου, μια προέκταση πέρα από το ντεκολτέ, πιο ρεαλιστική.. :)

 
At 7/27/2009 07:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home