Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

Η επίκληση του φωτός

Aπόστολος Κακλαμάνης, σήμερα:
Ακόμη κι εδώ λοιπόν μιλάμε για φασισμούς και για συλλογική ευθύνη. Απομένει πράγματι να αποδειχθεί -ως τώρα πάντως υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις- αν ο Τσουκάτος λέει αλήθεια και αν τα λεφτά τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Εάν όμως τα έδωσε, τότε δεν πρόκειται για καμία φασιστική αρχή συλλογικής ευθύνης, πρόκειται για την ευθύνη του ιδίου του ΠΑΣΟΚ ως συλλογικής οντότητας. Ευθύνης που ασφαλώς δεν καθιστά ατομικώς υπεύθυνο τον -πράγματι και εντιμότατο και με πολιτικό ανάστημα και στίγμα- Κακλαμάνη, ούτε τα απλά μέλη και ψηφοφόρους, ευθύνης όμως που αντιστοιχεί 100% στο ΠΑΣΟΚ ως κόμμα.
Γιάννης Πρετεντέρης, χθες:
Όταν λοιπόν σε ένα σύστημα απασφαλίζονται και σκάνε όλες οι χειροβομβίδες στα χέρια, όταν μετά τα τιμολόγια Κυριάκου Μητσοτάκη που είχαν συμφωνηθεί προφορικά να τακτοποιηθούν έρχεται ο Τσουκάτος να πει ότι τα λεφτά τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, όταν τα στοιχεία βοούν και βρίσκονται στην κοινή θέα, δύο είναι οι λύσεις:
- η πρώτη είναι η κοινή επίκληση του φωτός, το με ένα στόμα «όλα στο φως» των Καραμανλή και Παπανδρέου, επίκληση που σε συνδυασμό με τα αιτήματα για εξεταστική ή την αναμονή των πορισμάτων της δικαστικής έρευνας λειτουργεί εξόχως αποκρυπτικά προσπαθώντας να συσκοτίσει όσα έχουν ήδη βγει στο φως, η πολιτική αξιολόγηση των οποίων έτσι αναστέλλεται, αφού εμμέσως πλην σαφώς βαφτίζονται ήσσονος σημασίας μπροστά στην συνολική εικόνα που πρέπει να αποκαλυφθεί: α, όταν μετά από τον δέοντα μακροχρόνιο έλεγχο όλα έρθουν στο φως, τότε, ναι τότε, θα μαθευτούν οι συνταρακτικές αλήθειες, πιο συνταρακτικές προφανώς από τις δηλώσεις του δεξιού χεριού του τέως Πρωθυπουργού, πιο ανεπίδεκτες αμφισβήτησης προφανώς από τα τιμολόγια Μητσοτάκη.
- η δεύτερη είναι αυτή στην οποία καταφεύγει ο Πρετεντέρης, που αίφνης από ακραίος αντισυνωμοσιολόγος μετατρέπεται σε συνωμοσιολόγο, ανακαλώντας από τις εφεδρείες τα σατανικά «κέντρα» που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα, προτρέποντας ανοιχτά τους δικομματικούς συμπαίκτες «να ελέγξουν τις συνέπειες της ιστορίας» και «να εξουδετερώσουν όσους τη μεταχειρίζονται». Το άρθρο του Πρετεντέρη τιτλοφορείται «Και ύστερα ήλθε ο Μπερλουσκόνι». Έρχεται λοιπόν ο Βγενόπουλος ή η Αγγελοπούλου και είναι γνωστό τοις πάσι η γκέλα που κάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στο λαό, είναι γνωστό τοις πάσι ότι όποιος μεγαλοεπιχειρηματίας κατέβαινε στις εκλογές θα σάρωνε, αφού αν ο ελληνικός λαός δεν ψηφίσει τον οικονομικό του μεγιστάνα έχει εντονότατα στερητικά σύνδρομα.
Και για να κλείσουμε με μια εύθυμη νότα:
Τι να κάνουμε, Κώστα, αυτή είναι η Ελλάδα.

11 Comments:

At 6/23/2008 08:01:00 μ.μ., Blogger tyn said...

Ο Σκορτσεζε που κολλαει?

Επισης εχω μια απορια απο προηγουμενο ποστ: ποιος ηταν ο ανυπαρκτος παικτης της εθνικης? Υποσχομαι να μην κανω μυνηση.

 
At 6/23/2008 08:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

O Kατσουράνης.
Ο Σκορσέζε κάθεται στο πίσω κάθισμα του ταξί που οδηγεί ο Ντε Νίρο στον «Ταξιτζή» και κολλάει στο σχόλιο που έγινε στο προηγούμενο ποστ που αναφερόταν στις μίζες της Ζίμενς, σύμφωνα με το οποίο τα όσα έγραφα στο ποστ χαρακτηρίζονταν ως «Προφανειάδα που ακούς σε κάθε ταξί όταν ανοίγει ο οδηγός το μουγκό του» (οι Έλληνες ταξιτζήδες φημίζονται άλλωστε για τον βισκοντισμό τους).

 
At 6/24/2008 12:15:00 π.μ., Blogger tyn said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 6/24/2008 12:18:00 π.μ., Blogger tyn said...

Thanks,

Τον Κατσουρανη ειχα φανταστει κι εγω. Βtw, ο Σκορτσεζε ειναι φανταστικος και σαν ηθοποιος αν κρινω απ' αυτην την σκηνη.

Σταματαω τα ασχετα σχολια και παραδιδω τη σκυταλη στους πολιτικους σχολιαστες.

 
At 6/24/2008 09:36:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

Αν τα ποστ για τους gay ξεσηκώνουν πλήθος σχολίων, τα πασοκοποστ αντιπροσωπεύουν το άλλο άκρο... σα να λέμε απ' τη μια Αλ Τσαντίρι κι απ' την άλλη η ΕΡΤ2 στη Βουλή.

Καλά μπάνια.

 
At 6/24/2008 10:22:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Από την "ανομβρία" στα σχόλια του post συμπεραίνει κανείς, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σβύσει ...

 
At 6/24/2008 03:04:00 μ.μ., Blogger greekgaylolita said...

Κοιτα που αποκτησαμε και Μπακογιαννοπουλους των σχολιων τωρα, Ολδ μου;-)

[αφηστε τα comments ratings και το Πασοκ να πνιγεται με τα κλαμπ σαντουιτς της διαπλοκης που ετρωγε τοσα χρονια και γραψτε κανα ποστ αγοριτσια:-)]

 
At 6/24/2008 03:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

egrapses old boy...

 
At 6/24/2008 03:40:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αναρωτιέμαι... Αυτά τα 100 εκατ. ευρω που έχουν διοχετευθεί από την Ziemens σε κόμματα και πολιτικούς, προήρθαν από το περιθώριο κέρδους της εταιρείας ή φουσκώθηκε ο τελικός λογαριασμός (που φυσικά σημαίνει πως τα πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος) ώστε να συμπεριλάβει τις πληρωμές αυτές. Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, τότε δεν μιλάμε για μίζες, αλλά για ληστεία.

Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 
At 6/24/2008 05:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι βαρετο ποστ..

 
At 6/24/2008 06:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κοιτάξτε ο Πρεντεντέρης και ο κάθε Πρεντεντέρης λέει ότι θέλει -διαμορφώνει την κοινή γνώμη θα μου πεις, ας προσέχει η κοινη γνώμη και να μην τον ακούει- ο πολιτικός πρέπει να πράττει, και ο κος Κακλαμάνης μπορεί να έχει προθέσεις (λέμε τώρα), πράξεις όμως δεν έχω δει από κανένα (και ούτε θα δω)
Ας αφήσουν λοιπόν τα σούρτα φέρτα στα κανάλια και τις εφημερίδες, αυτούς που είναι να πείσουν τους έχουν ήδη πείσει.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home