Κυριακή, Ιουνίου 22, 2008

Και όλα τ΄ άλλα μαντίλες και φωνές και αστέρια και στατιστικές

(Αποκλειστικό στιγμιότυπο από την βρεφική ηλικία του Στέλιου Γιαννακόπουλου)
Όλα μα όλα άλλαξαν, όταν ξαφνικά, εντεκάτη του Γιούνη του οκτώ, 11:26 μου μου (ή Μπλέικνι ή Μπλάκνεϊ), η φωνή του Μιχάλη Τσώχου έδωσε το έναυσμα: στο άκουσμα του «Ας ανάψουν ένα κεράκι στον Βολκάν οι Τούρκοι», δεκάδες εκατομμύρια Τούρκισσες, Τούρκοι και Τουρκαλόπουλα ξεχύθηκαν στους δρόμους, πλημμύρισαν τις εκκλησιές τους απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, σταυροκοπούμενοι ακατάπαυστα, ανάβοντας κεριά στον τερματοφύλακά τους και κάνοντας τάματα στην Παναγιά την Μουσουλμάνα. Τα αποτέλεσματα δεν άργησαν βέβαια να φανούν, καθώς λίγες μέρες αργότερα το 2-0 της Τσεχίας μετατράπηκε στο τελευταίο τέταρτο σε 2-3. Η εξέλιξη υπήρξε ευεργετική και για το μπαρουτιασμένο πολιτικά κλίμα στη χώρα, αφού πλέον καθίσταται άνευ αντικειμένου η κόντρα κεμαλιστών – ισλαμιστών που απειλούσε το μέλλον της γείτονος. Οι μαντίλες ανήκουν πια στο τούρκικο παρελθόν, θα βγούν από τα γυναικεία κεφάλια και θα παραδοθούν τιμής ένεκεν στην ΕΡΤ, η οποία με τη σειρά της θα προσπαθήσει να φιμώσει μια για πάντα τον Αλέκο Θεοφιλόπουλο, ώστε οι μαντίλες να σκεπάσουν το στόμα του με τον ίδιο τρόπο που «οι τουλίπες σκέπασαν τον μπλε ιταλικό ουρανό».
Να σημειωθεί ότι το Τσεχία – Τουρκία ήταν το ματς που επέλεξα να μην δω από το EURO, πηγαίνοντας εκείνο το βράδυ σινεμά (για να δω τον τελευταίο Σιάμαλαν, τον πιο παρεξηγημένο σύγχρονο χολιγουντιανό σκηνοθέτη), συνεχίζοντας έτσι μια άτυπη προσωπική μου παράδοση επιτυχέστατων επιλογών, αφού είχα επιλέξει να βγω και στο Λίβερπουλ – Μίλαν 3-3. Που τώρα που το σκέφτομαι έγινε στην Πόλη. Που μας την άλωσαν το 1453 για να γίνει το Ισλάμ καθεστώς, αλλά νά που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αφού δηλαδή, όπως είχε πανθομολογηθεί στο προηγούμενο ΕURO, ήταν ο «Θεός της Ελλάδας» εκείνος που μας βοήθησε και αφού δεν είναι ο Αλλάχ ούτε ο προφήτης του ο Μωάμεθ αλλά ο συγκεκριμένος Θεός (που βασικά δεν είναι ένας, είναι τρεις σε έναν, αλλά μην υπεισέλθουμε τώρα σε αυτά και την μπερδέψουμε χωρίς λογο την κουβέντα) εκείνος που στο χαρτοφυλάκιό του έχει ζητήματα γιούρου, στους Τούρκους δεν απέμενε παρά το εξής δίλημμα: Ισλάμ ή Πρόκριση.
Να σημειωθεί ακόμα πως υποστηρίζεται και η άποψη ότι συνδυαστική εξέταση των Τσεχία - Ελλάδα το 04 και Τσεχία - Τουρκία το 08 υποδεικνύει πως κατά βάθος δεν είναι ούτε ο Θεός της Ελλάδας ούτε ο Θεός της Τουρκίας, αλλά ο Αντίθεος της Τσεχίας εκείνος που έχει το πάνω χέρι, βγάζοντας π.χ. την μπάλα μέσα από τα χέρια του Τσεχ. Αλλά είτε για τον Θεό της Ελλάδας (και πλέον και της Τουρκίας) πρόκειται είτε για τον Αντίθεο της Τσεχίας, επόμενο ήταν ο υπαίτιος όλης αυτής της θρησκευτικής αναταραχής, Βολκάν, να θολώσει και να αποβληθεί.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο Χορταρέας του Λάλα είναι ο Κώστας Γαλάνης του Παπαδημητρίου, να σημειωθεί ότι αν μη τι άλλο οι προβλέψεις για το πόσο θα έρθει ένα παιχνίδι με βάση την μελέτη των άστρων και των ωροσκοπίων δεν διεκδικούσαν απαραίτητα για τον εαυτό τους σοβαρότητα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για το πόσο θα έρθει ένα παιχνίδι με βάση την μελέτη των σουτ των προηγουμένων παιχνιδιών, να σημειωθεί ότι στατιστικολατρεία και αστρολογία δεν διαφέρουν και τόσο πολύ (όπως ίσως θα έλεγε και ο Αρανίτσης), να σημειωθεί επίσης ότι ο Αντώνης Κατσαρός, όρθιος με τις ώρες, δίνει την εντύπωση ότι ανα πάσα στιγμή θα αρπάξει το σαξόφωνο, θα κλείσει τα μάτια, θα γείρει ολόκληρος προς τα πίσω και θα αρχίσει να παίζει με φουσκωμένα μάγουλα.
Να σημειωθεί τέλος ότι η πορεία της Εθνικής μας γέμισε κατάθλιψη τον Γιώργο Χελάκη, ο οποίος μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού (περαιτέρω διαφημιστικών εσόδων) και εκμεταλλευόμενος τα κονέ του από τη διαφήμιση με τον «Γερμανό», την έπεσε στην Γερμανική ομάδα, πουλώντας την φωνή του σε καλή τιμή και αναρωτώμενος ουρλιαχτά: «Βρε, μπας και ο Μότσαρτ ήταν Γερμανός;».
(Να σημειωθεί ότι το κείμενο γράφτηκε για το «SMS» της «SportDay», αλλά την φωτογραφία την βάζω μόνο στο μπλογκ, και με την ευκαιρία ευχαριστώ από καρδιάς τον Stelios, που μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω το άλμπουμ με τις μωρουδιακές φωτογραφίες του).

29 Comments:

At 6/22/2008 06:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μα πού είναι αυτός ο e-lawyer; Ποιος θα υπερασπιστεί τα προσωπικά δεδομένα του μικρού Στέλιου;

 
At 6/22/2008 06:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έγραψες! Έχω όμως μία απορία. Εγώ Αθλητική Κυριακή δεν είδα καθόλου φέτος, σχεδόν καθόλου, αποσπασματικά στο ζάπινγκ, όταν έκανε διαφημίσεις η "Ώρα των Πρωταθλητών". Πολλές φορές πίεζα τον εαυτό μου να κρατήσω τη ΝΕΤ για πάνω από 5 λεπτά, αλλά δεν άντεχα. Το ίδιο συμβαίνει και με το EURONET 2008. Προσπαθώ και πάλι, θέλω να μπορώ να συμμετέχω και σε συζητήσεις που αφορούν και τα μαργαριτάρια-σοφιστίες της εκπομπής της ΝΕΤ, πέρα από τις μεταδόσεις. Δεν γίνεται τίποτα, προτιμώ Μαρκάκη.
Με την δική σου περίπτωση τί γίνεται; Τους βλέπεις για να τους κριτικάρεις; Για να τους βρίσεις; Για να γελάσεις; Για να παίρνεις εμπνεύσεις; Για να δεις πόσο εύστοχα ξοδεύεται το ανταποδοτικό σου τέλος; Μήπως είναι κάποια άσκηση ψυχαναγκασμού; Αυθυποβολής; Μήπως τελικά γουστάρεις;
Εγώ, και τη NOVA να μην είχα, αυτό το θέαμα δεν θα το επέλεγα. Και μόνο στην σκέψη πως δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή πέραν της ΝΕΤ, τρομάζω!

ΥΓ.Οφείλω να αναγνωρίσω πάντως πως έχουν καταφέρει σε δυο απανωτές διοργανώσεις (Μουντιάλ 06, Γιούρο 08), να κάνουν άπαιχτες επιλογές.

 
At 6/22/2008 06:58:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

Μόνο Γεωργίου παιδιά εν μέσω Γιούρο. Τι Κατσαρός με τη φωνή του σπίνου και την ακατάπαυστη φλυαρία και Παπαδημητρίου μου λες. Για να μην αναφέρουμε την Καραμανλή που κάνει τη γλάστρα ή τον Βερνίκο και τον Θεοφιλόπουλο.

 
At 6/22/2008 07:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ πάντως διακρίνω και κρυπτο-τουρκοφοβικό λόγο πίσω από το ποστ, καθώς και εκφράσεις μηνύσιμες από πλευράς ΕΡΤ ως αιτία διαφυγόντων κερδών. Επίσης, σπιλώνεται η τιμή ενός στρέητ και τίμιου επαγγελματία και να δω αν υπάρχει κανάς άντρακλας και κακιασμένος στρέητ δικηγόρος να επέμβει και να βάλει πάλι τα πράγματα στη θέση τους, για να μην αναφέρω την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του μικρού Στέλιου όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο ανώνυμος των 06.29. Τέλος, νομίζω ότι προκύπτει και θέμα προσβολής θρησκευτικής πίστης, αλλά θα διαβάσω λίγο καλύτερα το νόμο και θα επανέλθω. Ή θα περιμένω κανά δικηγόρο να ανεβάσει σχετικό βίντεο στο ΓιουΤιούμπ και να με διαφωτίσει. Και τότε... μαύρο φίδι που σ'έφαγε, βουτηγμένε στην παρανομία, Ολντμπόη...

 
At 6/22/2008 08:15:00 μ.μ., Blogger cinefreak said...

Επειδη το αποψινο παιχνιδι το επαιξα over δεν ψηνεσαι για κανα σινεμαδακι και σημερα;

 
At 6/22/2008 10:55:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

πρώτε ανώνυμε, γελάς εσύ και κοροϊδεύεις, αλλά μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, και να ξέρεις οτι oι τότε θέσεις που υποστήριξε ο elawyer σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων υιοθετήθηκαν απο τις Ευρωπαϊκές Αρχές Προστασίας Δεδομένων σε πρόσφατο Working Paper τους!

 
At 6/22/2008 11:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καταπληκτικό! Θα πανηγύριζα τώρα αλλά δεν έχω χρόνο γιατί αυτορρυθμίζομαι.

 
At 6/23/2008 12:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εκτός από την κλασική ομοφοβία (πλαγίως παρούσα εδώ για του Χορταρέα), παρατηρώ και ... αλλοφοβία ανοιχτή (προς τους αλλόφυλους Τούρκους) αλλά και ... ετεροφοβία (προς τους υπολοίπους στρέιτ)!

Πολύ φοβάμαι ότι όπου να 'ναι θα σε παραλάβει και κάποιος ... e-psychanalyst.

 
At 6/23/2008 12:18:00 π.μ., Blogger gasireu said...

παρατηρώ:
-διπλοσάγονο στον παίκτη συν καπέλο σαν διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας φάουλ.
-εντελώς λάθος χρώμα για εσένα, πως τον ποστάρησες έτσι, υπάρχει υπαινιγμός; δευτερότριτο επίπεδο σημειολογικό;
-μας έχει πάει κωλοφεράτζα το Euro 2008 με τις ''δευτεράντζες'' και τις παρατάσεις, αφραγκία αναβλύζει.

 
At 6/23/2008 12:44:00 π.μ., Blogger Myrto said...

Φανταστικός Stelios αλλά από μικρός ρε παιδί μου με το χαρακτηριστικό καπελάκι χωρίς όμως το λογότυπο της εταιρείας να βρίσκεται στο μπλε, εθνικό φόντο...από μικρός είχε άστρο...ωραία ματς διάλεξες να χάσεις...

 
At 6/23/2008 12:47:00 π.μ., Blogger basik-ly said...

Γι' αυτή την ψευδο-οικολογική φενάκη του Σιαμαλάν, δεν θα έχανα ούτε τις πασούλες του Δέλλα στον Νικοπολίδη.

 
At 6/23/2008 01:18:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Okra, την έχω κόψει τη Nova σε αυτή τη φάση, οπότε Μαρκάκη ελλείποντος, το ρίχνω στα σκληρά :)
Βasic, το μισό χρόνο της ζωής μου τον περνάω υπενθυμίζοντας το δοξαστικό ποστ που είχα γράψει παλιά για τον Σιάμαλαν: http://old-boy.blogspot.com/2006/10/blog-post_30.html. Αλλά για το «Συμβάν» δεν διαφωνώ ιδιαιτέρως με το σχόλιό σου.

 
At 6/23/2008 11:02:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έγραψε κανείς το Ισπανία-Ιταλία σε βίντεο;

Έχω τρομερές αϋπνίες και το έχω απόλυτη ανάγκη!

ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ-ΟΣΟ!

Είναι το καλύτερο γιατρικό για την περίπτωση.

 
At 6/23/2008 02:02:00 μ.μ., Blogger Διονύσης said...

Αν έχεις αϋπνίες σου συνιστώ ανεπιφύλακτα Άδωνι-Λεωνίδα Γεωργιάδη, Γιώργο Καρατζαφέρη (4 ώρα Τηλεάστυ, επανάληψη τα μεσάνυχτα) ή στη χειρότερη περίπτωση Κυριάκο Βελόπουλο.

Θα κοιμηθείς εγγυημένα σαν πουλάκι!

 
At 6/23/2008 02:42:00 μ.μ., Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Καλός ο ποδοσφαιριστής σου αλλά όχι και σαν τον ομήλικό του παιχταρά μου του Σούμο!

 
At 6/23/2008 02:59:00 μ.μ., Blogger mao tse tung said...

εμένα πάλι γιατί μου φάνηκε μέτριο το ποστ? όχι η ιδέα αλλά η εκφορά της. μάλλον σε παραζάλισε ο ιλλ-όγιερ και παρα-αυτορρυθμίστηκες. έλα να συνέλθουμε. έλα. άντε μπράβο.

 
At 6/23/2008 04:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ πέα κυάνεα,

να κοιμηθώ, αλλά όχι και να τρελαθώ στους εφιάλτες!

 
At 6/23/2008 05:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τελικά η Μαρία η Άσχημη, αηδιασμένη από τον υποκριτή Αλέξη Με Τ' Ανοιχτό Το Στόμα και το φλωρούμπα Φίλιππα, νυμφεύεται την Αυταρχική Μαρκέλα.

Το δε άσχημο Euro το παίρνει η επίσης αυταρχική Γερμανία.

 
At 6/23/2008 05:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και να σκεφτείς ότι διαφημηζόταν σαν την καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα στην καμπάνια της ΝΕΤ. Τι να λέμε ώρα, οι μεγαλύτεροι στην ηλικία, που θυμούνται τον Διακογιάννη, δεν τολμούν να παρακολουθήσουν ματς με ήχο. Τον Διακογιάνη που την στιγμή που η Εθνική σήκωνε το κύπελο αυτός σχολίαζε από το κρατικό κανάλι: "δεν πρέπει αυτή η επιτυχία να μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματα που έχει η χώρα μας" Αλλά αλοίμονο διευθυντής του αθλητικού τμήματος ήταν, πριν γίνει ευρωβουλευτής - τρομάρα του και τρομάρα μας -, ο άνθρωπος που μίλαγε πέντε λεπτά και κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε;

"ντε μπερ δίνει στον ντε μπουρ" ο ένας από τους δύο βέβαια ήταν στον πάγκο
ούτε καν μετριότης...

 
At 6/23/2008 05:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Jojo, δεν είμαι σίγουρος αν την συγκεκριμένη ατάκα του Διακογιάννη την αναφέρεις ειρωνικά ή όχι. Για μένα πάντως -και ανεξαρτήτως της εγνωσμένης αξίας του Διακογιάνννη- αυτή η ατάκα είναι μνημειώδης και ενδεικτική μιας ολόκληρης νοοτροπίας μιζέριας για την μιζέρια, γκρίνιας για την γκρίνια και έλλειψης της αρετής της διάκρισης.

 
At 6/24/2008 12:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οχι δεν την αναφέρω ειρωνικά. Μου έκανε εντύπωση πως ένας άνθρωπος που έγινε γνωστός, τραγούδι, σημείο αναφοράς για το επάγγελμα του (που μπορεί να ήταν και χόμπυ του), πως αυτός ο άνθρωπος, όταν το ποδόσφαιρο την χώρας του φτάνει στο ανώτατο σημείο που μπορούσε ποτέ καποιος να ονειρευτεί, κατορθώνει και δεν παρασύρεται, δεν βγαίνει με τα σημαιάκια στους δρόμους κορνάροντας και άλλα ευτράπελα, αλλά μπορεί ψύχραιμα να διατυπώσει την άποψη ότι για όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο. Διότι πιστεύω ότι σήμερα αυτό μας συμβαίνει, έχουμε δηλαδή χάσει τηναίσθηση του μέτρου για τα περισσότερα πράγματα στην ζωή μας.

 
At 6/24/2008 01:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kι όμως εγώ το θεωρώ ακριβώς έλλειψη μέτρου. Δηλαδή και στο να γκρινιάζεις υπάρχει μέτρο και συναίσθηση των στιγμών.
Όσο για τα σημαιάκια και τις κόρνες αυτό γίνεται παντού σε ανάλογες επιτυχίες.

 
At 6/24/2008 06:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας είναι. Χωρίς να θέλω να αντιδικίσω μαζί σου, ειλικρινά με ενοχλούσε να βλέπω ως το παιγνίδι με την Τουρκία αυτοκίνητα με σημαιούλες - (αυτοκίνητα που ο ελληνάρας επιβάτης πέταγε το κουτί από την μπύρα στο δρόμο). Τι είχε γίνει ρε παιδιά; Η εθνική Ελλάδας κέρδισε το κύπελο. Απίθανο; ναι! ανεπανάληπτο; ναί! ώραία αλλά έως εκει, μη τρελαθούμε κιόλας. Υπάρχουν πράγματα σπουδαιότερα, από τον ξέφρενο και διαρκή πανυγυρισμό για μια ποδοσφαιρική επιτυχία. Αυτά νομίζω ότι εννοούσε ο Γ. Διακογιάννης, και δεν νομίζω ότι γκρίνιαζε, αντίθετα πιστεύω ότι άρπαξε την ευκαιρία να διατυπώσει μια κατασταλαγμένη, θα έλεγα, άποψη.
Ας αναλογιστούμε τέλος τι μας άφησε η ολυμπιάδα (που μας έκανε "εθνικά υπερήφανους") εκτός από τα χρέη, και τον πλουτισμό των επιτήδειων.
σσ το ξέρω ότι γκρινιάζω αλλά γεράματα βλέπεις...

 
At 6/24/2008 06:46:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Φυσικά και δεν αντιδικούμε. Απλά το βλέπουμε διαφορετικά το θέμα. Το τάιμινγκ με πείραξε κυρίως στην επισήμανση του Διακογιάννη. Εκείνη η ώρα έπρεπε να είναι ακριβώς η ώρα της συναίσθησης και της περιγραφής κάτι μεγαλειώδους και ανεπανάληπτου.

 
At 6/25/2008 03:31:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε διαβάζω συχνά... Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις... Με ταξιδεύει, με κάνει και χαμογελάω, με θλίβει, με διασκεδάζει... ανάλογα με το θέμα. Και το συγκεκριμένο θέμα: πικάντικο και εύστοχο! Με μια εξαίρεση: το ανθρωπάκι της φωτό! Γιατί να εκτεθούν τα αλά "ανθρωπάκι Μισλέν" μπρατσάκια του στο διαδίκτυο...? :(

 
At 6/25/2008 05:47:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Lena, μου εξηγείς σε παρακαλώ τι ακριβώς εννοείς; Γιατί να εκτεθεί γενικώς; Γιατί να εκτεθεί ενώ το βρίσκεις υπέρβαρο; Ποιά ακριβώς είναι η ένστασή σου;

 
At 6/25/2008 05:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

... το μωράκι είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι τα μωρά! υπέροχο... και αθώο. Εδώ ακριβώς και η ένστασή μου ως προς τη δημοσίευση της φωτό του... Λυπάμαι πάρα πολύ που πήρες το σχόλιο τόσο αρνητικά... Δεν υπάρχουν υπέρβαρα μωρά... μόνο υπέροχα μωρά...

 
At 6/25/2008 06:00:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Oκ, τότε ζητώ συγγνώμη ειλικρινά. Η αλήθεια είναι ότι επειδή στο παρελθόν είχα αντιδικήσει έντονα ως προς το αν επιτρέπεται να ποστάρουμε φωτογραφίες μωρών, φοβήθηκα ότι το σχόλιο σου υπονοούσε κάτι άλλο. Σε επίπεδο αρχών και γενικά μιλώντας ασφαλώς και είναι εντελώς σεβαστή η αντίρρησή σου και ξαναζητώ συγγνώμη.

 
At 6/30/2008 08:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο έτερος φίλος ανώνυμος που μιλάει για Διακογιάννη, προφανώς εννοεί Μαυρομμάτη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home