Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2008

Υποχρέωση απέναντι στην ιστορία

«Οι αγώνες και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους»
(Από παλαιότερο ψήφισμα, που είχαν εκδώσει κάποιοι λάτρεις του φερ πλέι)
---
«Υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του Ολυμπιακού» χαρακτήρισε κατά λέξη ο Πέτρος Κόκκαλης την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ (στο οποίο συμμετείχε προφανώς και ο υπεράνω πάσης υποψίας, ειρηνιστής και έμπρακτος πολέμιος της βίας, Μιχάλης Κουντούρης) να υποβληθεί ένσταση για να πάρει ο Ολυμπιακός πίσω τους τρεις βαθμούς που έχασε στην Καλαμαριά.
Μερικές φορές η απύθμενη βλακεία μερικών ανθρώπων όχι απλά δεν μπορεί να κρυφτεί, αλλά κραυγάζει τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να μην σου αφήνει περιθώριο να σαρκάσεις: μερικοί άνθρωποι σε εξουδετερώνουν ειρωνικά με τα ίδια τους τα σοβαρολογούμενα. Τι παραπάνω να πεις;
Τα έχει πει όλα ο Πέτρος για λογαριασμό σου.
---
Εν τω μεταξύ, ανύπαρκτη χαρακτήρισε την Πολιτεία ο Ντέμης Νικολαϊδης, σε χθεσινοβραδυνές του δηλώσεις, κουνώντας μάλιστα εύγλωττα με (ιδιαίτερα) μεγάλη στεναχώρια το κεφάλι. Ζητήσαμε από τον μπαφιασμένο και απηυδισμένο Ντέμη να μας εξηγήσει πού στηρίζεται για να αποδώσει έναν τόσο βαρύ χαρακτηρισμό και στάθηκε αμείλικτος, αναφερόμενος στην ερημοδικία του Δημοσίου στη σχετική δίκη, προκειμένου να εισαχθεί η ΑΕΚ στο άρθρο 44 και να χαριστούν τα χρέη της. Τόσο ανύπαρκτη είναι η Πολιτεία, συνέχισε, που αφού χάρισε τα χρέη στην ΠΑΕ, τώρα με βοηθάει με οικόπεδα για να χτίσω και γήπεδο. «Πού θα πάει αυτή η ιστορία;», κατέληξε με ένα ρητορικό ερώτημα έμπλεο πίκρας και γαμώτου ο Δον Ντεμώτης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

25 Comments:

At 2/04/2008 11:59:00 μ.μ., Blogger Βάσκες said...

Δεν είμαι σίγουρος πως ο Ντέμης σκεφτότανε τόσο λογικά όσο του απαντάς. Σίγουρα, η πολιτεία βοήθησε πολύ την ΑΕΚ όπως και άλλες ομάδες, αλλά η αναφορά του στρεφόταν κυρίως στην ανικανότητα του Ελληνικού - μήπως το παγκόσμιο είναι καλύτερο; - Ποδοσφαίρου να βάλει τα του οίκου του σε μια σειρά, μαζί με την αδυναμία να αποτανθεί κάποιος σε εξωτερικές δομές.

Στην πραγματικότητα απαντούσε στους οπαδούς (ήμουν μέσα στο γήπεδο) που φώναζαν πως έπρεπε να κατέβει και να μπουκάρει στο τεραίν και να δείρει τον διαιτητή.

Νέος Κανελλάκης δηλαδή.

Προς τιμήν του αρνείται αυτόν τον ρόλο.

Απ'την άλλη απλώς είμαι ΑΕΚτζής.

 
At 2/05/2008 12:13:00 π.μ., Blogger mao tse tung said...

kai go aektzis eimai kai karaxenerosa me tis diloseis... anti na milisei gia tin trypia amyna kai to oti den paizoume mpala alla thymizoume gavro pou eperne ta match kata lathos... agonistiko einai to provlima mas, gia na min milisw gia ton ferer kai tis apithanes epiloges tou....

 
At 2/05/2008 12:27:00 π.μ., Blogger kaltsovrako said...

Τί θυμήθηκες πάλι βρε παλιόπαιδο!

Χαχαχαχα

(παραδόξως, θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας)

 
At 2/05/2008 01:06:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Όχι και τόσο παραδόξως, Καλτσόβρακε. Γιατί φαντάζομαι ότι για σένα και για πολύ κόσμο ένα ακόμη πρωτάθλημα δεν θα σημαίνει κάτι, αντίθετα ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά μπορεί να είναι και ντροπή. Αλλά για αυτούς είναι λεφτά, πολλά λεφτά.
Βάσκες και Μάο, για να μην παρεξηγούμαι, γενικά ο Ντέμης και ήθος έχει και αρχές και μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Από την άλλη όμως είναι πρόκληση να μιλάει αυτός για ανύπαρκτη Πολιτεία. Ενόψει της διοικητικής του ιστορίας θα ήταν πρόκληση να μιλάει ακόμα κι αν ήταν η Πολιτεία αρμόδια για τις διαιτησίες, ακόμα κι αν ο Πανιώνιος δεν είχε βάλει τρεις γκολάρες.

 
At 2/05/2008 01:09:00 π.μ., Blogger Βάσκες said...

@mao tse tung, old boy
Εδώ θα συμφωνήσω. Αυτό που έλειπε από τις δηλώσεις του ήταν η ομάδα και η κατάστασή της.

Απλώς δεν πιστεύω ότι περίσσευε τόσο η πολιτεία.

 
At 2/05/2008 02:53:00 π.μ., Blogger ion said...

Να αγιάσει το στόμα του!
Του Ντέμη.

Δεν θα μας τρελάνετε!


Και ναι είναι ο Δον Κιχώτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μαζι με τον Δον Λορενσο ναουμ
:)

 
At 2/05/2008 06:55:00 π.μ., Blogger lazopolis said...

Άμα είσαι βάζελος, είσαι βάζελος μέχρι τελευταίας κεραίας, πάντως. Σύμφωνα με τη λογική σου κανείς και ποτέ δεν πρέπει να μιλάει για την πολιτεία (γιατί μήπως δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό η πολιτεία στην μετά Κοσκώτα εποχή ή μήπως ο Παναθηναϊκός εξαιρείται από το κατηγορητήριο επειδή οι Βαρδινογιάννηδες είναι πιο κυριλλέ κλέφτες).

Το οτι δεν παίζει μπάλα η ΑΕΚ είναι άλλο θέμα, πάντως. Αυτό με το οποίο πρέπει να ασχολείται ο Ντέμης όταν κάνει δηλώσεις είναι το γιατί όταν και οι τρείς του ΠΟΚ σέρνονται ομοίως, πάντα κάτι γίνεται ωστε η ΑΕΚ να είναι αυτή που δεν τερματίζει πρώτη.

 
At 2/05/2008 08:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εύκολα αναγνωρίζουμε τα φούμαρα που προσπαθούνε να μας σερβίρουν μερικοί, ειδικά αν αυτοί προέρχονται από αντίπαλα στρατόπεδα.
Με τους "δικούς" μας έχουμε μια δυσκολία.

 
At 2/05/2008 09:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O Σκορδας κατεβασε την ομαδα του Αρη στο δευτερο ημιχρονο με τις φασαριες στο Χαριλαου απο τους φιλαθλους της ΑΕΚ. Και τελικα ο Αρης εχασε ενω στα χαρτια θα κερδιζε ! Και ο Πέτρος ψάχνει τα νομιμα .Δεν ειμαι με τον Αρη - ΠΑΟΚ ειμαι αλλα νομιζω οτι θυμαμαι καλά.Οταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια .

 
At 2/05/2008 02:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ σχεδόν σ' όλα με τον old boy, αλίμονο αν διεκδικήσει (όχι να πάρει) στα χαρτιά ο ΟΣΦΠ το πρωτάθλημα. Ο θρύλος πρέπει να μπορεί να ρίχνει τεσσάρες άν δεν μπορεί να μην το πάρει, ας το πάρει του χρόνου δε χάθηκε (για μας) και τίποτα.
Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι για τον φίλαθλο που εμπλέκεται στην δολοφονία. Αν δεν αποδειχτεί κάτι ας μην κατηγορούμε. Βέβαια θα μου πεις γιατί συνέλαβαν αυτόν και όχι εσένα και εσύ φίλαθλος του θρύλου είσαι.

 
At 2/05/2008 04:25:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Σύμφωνα με τη λογική σου κανείς και ποτέ δεν πρέπει να μιλάει για την πολιτεία»
Να μιλάει για τα θέματα που την αφορούν. Και το πως σφυράνε οι διαιτητές δεν είναι θέμα που την αφορά και στο οποίο εμπλέκεται ούτε τυπικά ούτε στην πράξη. Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική μου αν θες να τα βάλεις με τη διαιτησία βάλτα, αλλά βάλτα με την ΚΕΔ και την ΕΠΟ.
Και εσένα δεν σου φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένο να μιλάει για ανύπαρκτη πολιτεία κουνώντας το κεφάλι ο διπλά ευεργετηθείς από αυτήν Ντέμης Νικολαϊδης;

 
At 2/05/2008 04:27:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Φίλε γάβρε, δεν κατηγορώ εγώ. Η δικαιοσύνη κατηγόρησε. Και στη δικιά μου την νομίζω -κοινή- λογική έπρεπε μέχρι -τουλάχιστον- να λήξει η υπόθεση να μην αποτελεί το συγκεκριμένο πρόσωπο μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού. Ειδάλλως όπως έγραφα και στο παλιότερο ποστ κοροϊδευόμαστε πολύ άσχημα όταν μιλάμε για τη βία.

 
At 2/05/2008 04:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ηitec, καλά θυμάσαι.
Αsteria, τους δικούς μας διοικητικούς έχουμε ειδικό μπλογκ και τους θάβουμε: http://panathinaikoi.blogspot.com

 
At 2/05/2008 05:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"...έπρεπε μέχρι -τουλάχιστον- να λήξει η υπόθεση να μην αποτελεί το συγκεκριμένο πρόσωπο μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού".

Έχεις απόλυτο δίκιο.

 
At 2/05/2008 05:35:00 μ.μ., Blogger scarface said...

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να παίρνει βαθμούς με όλους τους πιθανούς τρόπους.
Έχει χρησιμοποιήσει διαιτητές , επόπτες, παρατηρητές, παράγοντες , αντίπαλους ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους.
Τώρα που τέλειωσε το 90λεπτο και εξαντλήθηκαν όλοι οι γνωστοί τρόποι σκέφτηκαν, στο πλαίσιο ότι είναι ομάδα του λιμανιού και του λαού με μπέσα και παλικαριά, να πάρουν τους τρεις βαθμούς κάνοντας ένσταση.
Ο.Κ. πάω πάσο, Ελλάδα είναι εδώ δεν είναι παίξε γέλασε, είναι μόνο γέλασε.
Βέβαια όταν θα βγουν να παίξουν στο τσάμπιονς λιγκ θα φταίει
α) ο άερας που φύσαγε και είχε απαγόρευση απόπλου ο Ελευθερόπουλος
β) το γκολ του Τζέραρντ που έπρεπε να ακυρωθεί γιατί το σουτ ήταν πολύ δυνατό και μπορούσε να χτυπήσει κανείς αν δε κατέληγε τελικά στα δίχτυα
γ) το σκορ 7-0 που δεν είναι έγκυρο γιατί αντιβαίνει τους ποδοσφαιρικούς κανόνες και θυμίζει πόλο.

Τέλος θέλω χωρίς ίχνος αστεισμού να δώσω συγχαρητήρια στη πλειονότητα των οπαδών του Ολυμπιακού που όπως άκουσα,διάβσα και συζήτησα δεν έχουν καθόλου την ίδια άποψη με τη διοίκηση τους.

 
At 2/05/2008 09:52:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

"Και εσένα δεν σου φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένο να μιλάει για ανύπαρκτη πολιτεία κουνώντας το κεφάλι ο διπλά ευεργετηθείς από αυτήν Ντέμης Νικολαϊδης;"

μα γιατί επιμένεις οτι ευεργετήθηκε ο Νικολαΐδης - η ΑΕΚ ευεργετήθηκε, και για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους.

Για τι διαιτησία, αυτά είπε και ο Ιωαννίδης. Εγώ από τις δηλώσεις του Ντέμη κατάλαβα οτι εννοούσε πως η διαιτησία είναι μπάχαλο και δεν υπάρχει και κανένας φορέας έξω από την ΕΠΟ να αποτανθεί, διότι η αντιμετώπιση του ποδοσφαίρου από την Πολιτεία είναι αστεία. Δεν είναι;

Τέλος, αν πάρετε το πρωτάθλημα μ'αυτή την ομάδα δεν πρέπει να διαλυθούν από αηδίαόλες οι επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου στα Βαλκάνια;

 
At 2/06/2008 01:49:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Oκ, η ΑΕΚ ευεργετήθηκε κι όχι ο Ντέμης.
Ναι, η αντιμετώπιση του ποδοσφαίρου από την Πολιτεία είναι αστεία, αλλά όποτε δοκίμασε η Πολιτεία να ανακατευθεί στο ποδόσφαιρο οι Γκαγκάτσηδες και οι Μητρόπουλοι επέσειαν τον μπαμπούλα της FIFA και του αποκλεισμού των ομάδων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και σε τελική ανάλυση ας τα βάλει πρώτα με τους καθ' ύλην αρμόδιους κι αν δεν βρει άκρη εκεί ας στραφεί και στην Πολιτεία. Αλλά το δεν σφυράνε οι διαιτητές καλά επειδή είναι ανύπαρκτη η Πολιτεία δεν κολλάει.
Τέλος, δεν θα διαλυθούν από αηδία αι ομάδαι των Βαλκανίων γιατί θα πάρουμε και το Ουέφα. Αλλά προηγείται η τιτανομαχία μας με την Βέροια.

 
At 2/06/2008 09:15:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O scarface είπε:
Ο Ολυμπιακός έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να παίρνει βαθμούς με όλους τους πιθανούς τρόπους.
Έχει χρησιμοποιήσει διαιτητές , επόπτες, παρατηρητές, παράγοντες , αντίπαλους ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους.
Ενώ "η δικιά μας", μου αρέσει η αυτοκριτική σας, τέλος πάντων, καλό το παραμύθι που σας λένε αλλά ξυπνήστε επιτέλους δεν έχει δράκο. Προσέχτε γιατι δεν βάλατε μυαλό με την τεσσάρα, αφορμή ζητάτε να την ξεχάσετε, μια η κίνηση- για όνομα, μια η πρωτιά ελέω ΑΕΚ νάτη πάλι η γλώσσα βγήκε.

 
At 2/08/2008 01:02:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

η απάντηση είναι «και βέβαια όχι»· κι αν παρ΄ελπίδα το έκανε, θα ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε μετά και θα κράζαμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Λες σ' ένα πιο πάνω σχόλιο. Εγώ πάλι είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα το έκανες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν το έχεις κάνει ποτέ. Ποτέ δεν έχεις στραφεί κατά της ομάδας σου. Και το δέχομαι, είναι κι αυτό μια στάση. Μην πουλάς, όμως, μούρη, ηθικής στάσης. Όταν θα βγεις να κριτικάρεις το οικογενειακό σωματείο σου, τότε να κάνεις πλάκα και με τα άλλα. Ιδίως όταν σατυρίζεις τον Ντέμη, που μιλούσε για μια διαιτησία (χωρίς να λέει λέξη από την άλλη για την αδυναμία της ομάδας που έχανε 0-3 στο 50΄), που χάρη σε αυτή είσαι στην πρώτη θέση. Καλά κάνεις και στηλιτεύεις το κατεστήμενο, και την κατάπτυστη απόφαση του ΟΣΦΠ να κάνει την ένσταση. Αλλά όταν βάζεις τον Ντέμη, που δεν έχει διστάσει να δώσει μπουνιά στο μαχαίρι και να προσπαθήσει ν' αλλάξει κάποια κακώς κείμενα, με τον αλλαζόνα Πέτρο, ε τότε τι να πω; Που θα πάει αυτή η ιστορία;
Ναι, ωραία και σωθήκαμε χάρη στην πολιτεία, όπως κι εσείς θα έχετε γήπεδο χάρη στην πολιτεία. Ή είμαστε αμιγώς Ανώνυμες Εταιρείες, ή δεν μιλάμε. Εγώ σου είχα πει την άποψή μου ότι θα προτιμούσα να είχαμε υποβιβαστεί. Αλλά να είναι ο νόμος ίδιος για όλους. Dura lex sed lex. Δηλαδή να είχες υποβιβαστεί κι εσύ για την δωροδοκία με τον Ηρακλή; Ή αυτά είναι παλιά και δεν τα θυμάσαι;

Garine

 
At 2/08/2008 01:18:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Εγώ πάλι είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα το έκανες».
Πόσο πολύ με ξέρεις.
«Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν το έχεις κάνει ποτέ. Ποτέ δεν έχεις στραφεί κατά της ομάδας σου».
Κατά της ομάδας μου ασφαλώς και δεν θα στραφώ. Έχω στραφεί πολλάκις κατά της διοίκησης της ομάδας μου. Άλλο ομάδα άλλο διοίκηση. Τον Τζίγγερ τον ξεπατώνουμε. Δεν ταυτίζομαι με κανένα Τζίγγερ.
Όσο για τον Ηρακλή ήμουν πράγματι σε ηλικία που δεν τα θυμάμαι καλά. Όπως στην ίδια ηλικία ήσουν κι εσύ. Αν είχαμε δωροδοκήσει όμως, ας πέφταμε.
Και δεν έβαλα στην ίδια μοίρα τον Ντέμη και τον Πέτρο. Στο ίδιο ποστ τους έβαλα.

 
At 2/08/2008 02:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ok ρε καλόπαιδα ας μη μαλώνουνε, αν ο τζίγγερ είπε δημόσια το " γ... τον π.. τον ολυμπιακό" αυτό δεν είναι παρότρυνση για βία είναι πως να το πω, κουβέντα μεταξύ φίλων, γιαυτό και δεν το σχολιάζουμε. Ενώ το "αποκαταστάθηκε η τάξη" ήταν βαρύ! Τέλος πάντων αν και γάβρος (πολύ παλιός,μεγάλωσα με ΓΙΟΥΤΣΟ ΥΒ ΡΩΜΕΝ ΛΟΣΑΝΤΑ ΓΙΩΡΓΟ κ.λπ.)στον Ντέμη βγάζω το καπέλο, γιατί έχει θέληση και χρειάζεται λίγο σπρώξιμο, ένα πρωτάθλημα να πάρει και τότε θα δείτε...(τουλάχιστον πιστεύω ότι θα μπορέσει ν' αλλάξει κάτι)

σσ σκεφτείτε τι πλάκα έχει να γίνει όταν αφού έχει πάρει τους βαθμούς ο οσφπ του αγώνα, να χάσει στο τέλος το πρωτάθλημα και να πέσει η καλαμαριά για έναν βαθμό.

 
At 2/09/2008 02:58:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν στρέφομαι κατά της ομάδας, στρέφομαι κατά της διοίκησης. Μερικά ποστ παράδειγμα; Κι όχι αυτά που έλεγες να μη φύγει ο Παπαδόπουλος. Σοβαρή κριτική για τη βλάβη που έχει προκαλέσει ο Βαρδινογιαννισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχεις κάνει. Κι ούτε πρόκειται. Η βελόνα στο μάτι του άλλου είναι πιο ευδιάκριτη από το δοκάρι στο δικό μας.
Δεν έβαλα στην ίδια μοίρα, έβαλα στο ίδιο ποστ. Χιχιχι.
Είπες τίποτα όταν ο Τζίγκινος είπε να γαμήσουν τον Ολυμπιακό; Ή τόσα άλλα; Όταν κατέβαινε ο καπετάνιος με τα πιστόλια στα αποδυτήρια; Και τόσα άλλα. Αλλά συγγνώμη ξέχασα τότε δεν είχες μπλογκ, άρα διαγράφονται.

Garine.

 
At 2/10/2008 04:16:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Nα δεχτώ -κατ΄εξαίρεση χωρίς ειρωνεία- ότι «Η βελόνα στο μάτι του άλλου είναι πιο ευδιάκριτη από το δοκάρι στο δικό μας».
Δέξου όμως και συ ότι ο ανυπέρβλητος Μορέτο είναι ο MVP του πρωταθλήματος και ότι τους βαθμούς που σας έχει στερήσει αυτός δεν θα μπορούσαν να τους στερήσουν δέκα διαιτητές καμικάζι μαζί.
Δηλαδή ο Μάχο πρέπει να είναι γύρω στις 25.000 φορές καλύτερος ή έστω λιγότερο καραγκιόζουλας.
Αλλά όχι. Μορέτο και ξερό ψωμί.

 
At 2/10/2008 02:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το θέμα δεν είναι εκεί. Οι επιλογές ενός προπονητή κρίνονται από το αποτέλεσμα. Αρκεί το αποτέλεσμα να είναι ανόθευτο. Όπως ήταν χθες. Βέβαια, αυτό συμβαίνει σπανίως στην Ελλάδα και γι' αυτό έχουν αδειάσει τα γήπεδα. Και βγαίνει ο οικογενειάρχης του ΠΑΟΒ και λέει ότι θα δημιουργήσω εταιρία που θα φέρνει ταλέντα κλπ, κλπ, κλπ

Garine

 
At 2/10/2008 02:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το θέμα δεν είναι εκεί. Οι επιλογές ενός προπονητή κρίνονται από το αποτέλεσμα. Αρκεί το αποτέλεσμα να είναι ανόθευτο. Όπως ήταν χθες. Βέβαια, αυτό συμβαίνει σπανίως στην Ελλάδα και γι' αυτό έχουν αδειάσει τα γήπεδα. Και βγαίνει ο οικογενειάρχης του ΠΑΟΒ και λέει ότι θα δημιουργήσω εταιρία που θα φέρνει ταλέντα κλπ, κλπ, κλπ

Garine

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home