Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2007

Όλα καλά

Τους γνωρίζουμε; Για να δούμε τί γνωρίζουμε για τον Μιχάλη Κουντούρη, εκπρόσωπο της Θύρας 7 στο Δ.Σ της ΠΑΕ.
- Γνωρίζουμε τέλος (από τη σημερινή «Sportime» - σελ. 7), ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου «Παρόντα ήταν και μέλη του Δ.Σ., όπως οι Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Μιχάλης Κουντούρης, Κώστας Μπαρμπής».
Τα γνωρίζουμε; Λάθος· όλα αυτά τα τα γνωρίζω μόνο εγώ και κάνουν εντύπωση μόνο σε μένα και όχι στους δημοσιογράφους.
Και προφανώς ο Μιχάλης Κουντούρης μπορεί να αθωωθεί πανηγυρικά όλων των κατηγοριών.
Αλλά την επόμενη φορά που σύσσωμος ο Τύπος θα οδύρεται για την βία στα γήπεδα, καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρόκειται για τον ίδιο Τύπο που δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν απομακρύνει το άτομο αυτό από την διοίκηση και εκπροσώπησή της, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του και να ξεκαθαρίσει το θέμα· αλλά την επόμενη φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος θα τοποθετηθεί για το θέμα της βίας στα γήπεδα, καλό είναι να θυμόμαστε τη δήλωσή του στη σελίδα 25 του σημερινού «Goal», ότι «Οι αλλαγές μοιάζουν να είναι σε θετική κατεύθυνση» - οι ίδιες αλλαγές που αφήνουν ανέπαφο τον κατηγορούμενο ως φονιά, Μιχάλη Κουντούρη.
Πολιτική ευθύνη για τους συνεργάτες του σε αυτήν τη χώρα φαίνεται ότι έχει μόνο ο Τσιτουρίδης. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ποτέ.
Όλα καλά ρε,
όλα καλά.

31 Comments:

At 6/15/2007 09:01:00 μ.μ., Blogger fanfarone said...

Σωστός!

 
At 6/15/2007 10:07:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Καλά κάνεις και τα γράφεις Old boy, να γράφονται τουλάχιστον κάπου.

 
At 6/15/2007 11:15:00 μ.μ., Blogger itelli said...

Είναι λίγο κάπως αυτό το ποστ, πάντως, ειδικά όταν σκρολάρεις διαβάζοντας τις τελευταίες γραμμές, κ βλέπεις να "ανεβαίνει" τονισμένος ο τίτλος του προηγούμενου σου ποστ.

 
At 6/16/2007 02:11:00 π.μ., Blogger Jimbo said...

Χμμμ τον δικάσαμε από ότι βλέπω ε; Την βγάλαμε την απόφαση στο μπλογκοδικαστήριο... Ωραία.

Όσο αλήτης κι αν είναι ο Κουντούρης κι ο κάθε Κουντούρης δεν είναι σωστό να μην θεωρούμε την κατηγορία σίγουρη ενοχή;

 
At 6/16/2007 02:28:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δημήτρη, είδες να τον δίκασα; Κατηγορείται αυτή τη στιγμή ότι ήταν συναυτουργός και ηθικός αυτουργός μιας δολοφονίας. Λέω ότι αυτός ο άνθρωπος που εκκρεμούν εις βάρος του αυτές οι κατηγορίες θα έπρεπε τουλάχιστον μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του να πάψει να συνεδριάζει μαζί με τους υπολοίπους, να πάψει να εκπροσωπεί και διοικεί (τυπικά έστω) την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σου φαίνεται παράλογο αυτό που λέω εγώ ή ότι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ εξακολουθεί και είναι ένας που κατηγορείται ως υποκινητής επεισοδίων και φονιάς; Ανακοινώνονται μέτρα επί μέτρων, αποφασίζει το κράτος να κλείσει τους συνδέσμους, αποφασίζεται να μπουν κάμερες στα γήπεδα κι ένα σωρό μέτρα και αντίμετρα και το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο που συγκατηγορείται για τη συγκεκριμένη δολοφονία μένει στη θέση του, παραμένει μέλος της διοίκησης μιας από τις δυο - τρεις μεγαλύτερες ΠΑΕ στη χώρα. Εφόσον βέβαια το θέτεις σε βάση αλητείας, αν πράγματι είναι αλήτης ο Κουντούρης κακώς εξαρχής είχε τη θέση που είχε και κακώς θα την έχει ακόμη κι αν αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες (που καθόλου δεν αποκλείεται). Αν η ΠΑΕ ήθελε να δώσει μήνυμα ότι έχει κι έναν εκπρόσωπο των οργανωμένων στη διοίκησή της, από τη στιγμή που φτάνουν να απαγγελθούν εναντίον του κατηγορίες ότι συναυτούργησε σε φόνο χουλιγκανικό, θα έπρεπε την αμέσως επόμενη ώρα να τον απομακρύνουν.
Itelli, ο τίτλος του προηγούμενου μου ποστ είναι «επιλεκτικότητα». Θα παραδεχθώ ότι η ευαισθησία μου είναι επιλεκτική αν έχεις να μου υποδείξεις άλλο ανάλογο παράδειγμα με αυτό που αναφέρω. Αν τυχόν είσαι Ολυμπιακός πρώτα εσένα πρέπει να ενοχλεί αυτό που γίνεται.

 
At 6/16/2007 03:51:00 π.μ., Blogger Jason said...

Μα νομίζω άλλο εννοούσε ο Itelli. Αναφερόταν στο πόσο ταιριάζει ο τίτλος του προηγούμενου post στις τελευταίες γραμμές τούτου εδώ, περί επιλεκτικότητας στην απομονή των πολιτικών ευθυνών. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή.
Θα το εξηγήσει ο ίδιος δηλαδή αν είναι έτσι, απλώς αν εννοούσε αυτό, όντως κολλάει όμορφα.

 
At 6/16/2007 11:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Re oldboy, mia erotisi (eimai o anonimos apo to proigoumeno post),

an o Kountouris tou eixe faei lefta tou Kokkali, tha itan akomi stin thesi tou nomizeis?

Kai na sou po kati? O OSFP einai idiotiki magazi, mou xtipaei vevaios asxima pou ginetai auto pou anafereis, alla edo exoume akomi proedra AP ton Kedikoglou. Ti na po gamot, to mono orthio pou exei meinei se auti ti xora einai kana dio blogs.

 
At 6/16/2007 12:12:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ με τον Jason, για την ερμηνεία που έδωσες στον Itelli. Νομίζω ότι μίλαγε για την επιλεκτικότητα σε αντιδιαστολή με την ισονομία και την ισοπολιτεία που θα έπρεπε να είναι στη θέση της πρώτης. Επιλεκτικότητα ως σωστή διαπίστωση.

Ωστόσο, μ' εντυπωσιάζεις old boy. Είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν εξετάζεις και την άλλη πλευρά. Συνήθως, είσαι επαμφοτερίζων στην προσέγγιση της θεματολογίας σου. Εδώ δίκασες, καταδίκασες και κάθεσαι και γράφεις. Για κάτσε λίγο.

Και σου λέω εξαρχής δεν είμαι γάβρος, εάν αυτό είναι τεκμήριο αντικειμενικότητας.

Πως ερμηνεύεις ρε φίλε το τεκμήριο της αθωότητας, όταν ζητάς να τον ξηλώσουν από τη θέση του μέχρι να αποφασίσει ο υφιστάμενος του Ρωμύλου; Δηλαδή η απομάκρυνσή του θα ενισχύσει το τεκμήριο αθωότητας; Θα περίμενα από έναν μπλόγκερ της εμβέλειας σου να μην ταυτίζεται με τα εμετικά ΜΜΕ.

Θα έπρεπε δηλαδή να είχαμε απομακρύνει και τον Σωκράτη όσο ήταν υπόδικος;

Γιατί οι ενστάσεις είναι μοναδικής κατεύθυνσης; Γιατί δεν τα βάζεις και με τους πράσινους; Ο άνθρωπος που οπλοφορούσε στα γήπεδα δικάστηκε ποτέ;

Οταν είχε δωροδοκήσει όλη τη σύνθεση του δικαστηρίου έγινε τίποτα; Η μήπως είσαι πολύ μικρός για να τα θυμάσαι αυτά;

Επιλεκτικότητα. Ως λάθος συμπεριφορά.

Είναι και αυτή μια στάσις. Νιώθεται.

 
At 6/16/2007 12:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν γράψεις ότι για τη Λαυρίου ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ είναι ΚΑΙ τα μεγάλα κεφάλια των συνδέσμων του ΠΑΟ (ναι αυτοί στους οποίους ανήκουν φίλοι σου και πιθανόν να ανήκες και εσύ κάποτε), θα κατανοήσω την κάψα σου για τον Κουντούρη και μια ανώνυμη εταιρεία, καθώς και την συμπάθειά σου για ένα κοινό λαμόγιο όπως ο Τσιτουρίδης (μην μου πεις ότι είναι και αποδιοπομπαίος τράγος δλδ). Για τον Άρειο Πάγο και το παραδικαστικό,τα ομόλογα δεν σε πείραξε, αλλά θίχτηκε για το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ (Ποδοσφαιρικής ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ) ΟΣΦΠ. Για την βία στα γήπεδα ξέρεις πολύ καλά ποια πράγματα την προωθούν.

 
At 6/16/2007 01:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τον Κουντούρη τουλάχιστον εκκρεμεί δικαστήριο, τον Μαρκαριάν και τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΠΑΕ ΠΑΟ τους είδαμε live να βρίζουν και να χειροδικούν διαιτητή, γεγονός που οδήγησε στον ομαδικό ξυλοδαρμό του. Σε άλλο μπλογκ αυτούς τους 2 δεν τους έχεις κριτικάρει-το αντίθετο θα έλεγα (όχι για τον ξυλοδαρμό , αλλά για άλλα θέματα, δλδ δεν σε πείραζε αυτή η "παράλληλη" πράξη τους, που αυτή και αν οδήγησε στη βία).

Στο ίδιο μπογκ έχεις υμνήσει τον ΠΑύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. ναι τον Θ.Γιαννακόπουλο που σε ένα ημιτελικό στο Σπόρτινγκ με το περιστέρι οδήγησε το πλήθος να σπάσει κάμερες και να επιτεθεί για να λυντσάρει τον εκφωνητή, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο ότι αυτός είπε στους διαιτητές ότι το νικητήριο καλάθι ήταν εμπρόθεσμο.
(Άλλωστε σήμερα δεν είπε ότι το φάουλ στον Πεν, ήταν αλλά δεν δίνεται? Καταλαβαίνεις τι θα είχε γίνει αν είχε δωθεί το φάουλ.. Θύματα..)

Έχεις ξαναπεί και το έχουμε ξαναδεί ότι δεν είσαι αντικειμενικός με το θέμα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Για αυτό συνέχισε τα υπέροχα ποστ σου χωρίς να γίνεσαι ο κατήγορος με τα πράσινα γυαλιά.

 
At 6/16/2007 01:39:00 μ.μ., Blogger itelli said...

Το σχόλιο, ω κάπταιν μάϊ κάπταιν, δεν πήγαινε στην δική σου επιλεκτιτκότητα να κρίνεις κ να καταδικάσεις. Αφορούσε την αρμονία (εσκεμμένη άραγε;) μεταξύ αυτού του ποστ κ του τίτλου του προηγούμενου. Επιλεκτικότητα δηλ. ως απάντηση στο ποιος μπαγλαρώνεται κ ποιος όχι.

Αλλά, εντάξει. Δέχομαι ότι είσαι κ εσύ άνθρωπος κ ειδικά με ποδοσφαιρικά ποστς είναι εύκολο να παρασυρθεις ;)

υ.γ. έτσι για να σου φύγει η περιέργεια (κ για να μην με ξαναπάρει η μπάλα όταν μονομαχούν οι αιώνιοι στο μπλογκ σου), ποδοσφαρικά ανήκω στις τάξεις της "Βασίλισσας".

 
At 6/16/2007 09:37:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Itelli, παρανόηση, σόρυ.

 
At 6/16/2007 10:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Στάσις που νιώθεται δεν είναι η δική μου δήθεν επιλεκτικότητα, αλλά τα ανακλαστικά υπεράσπισης που δημιουργούνται επειδή είμαι φανατικός Παναθηναϊκός. Τα έχω ξαναπεί, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα επαναλάβω. Για την μάχη της Λαυρίου ΕΞΙΣΟΥ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ είναι τα μεγάλα κεφάλια των συνδέσμων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Στο έργο της Λαυρίου δεν υπήρχαν καλοί και κακοί, εξίσου κακοί, εγκληματίες και ηλίθιοι ήταν και οι δύο. Αν στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν και παρέμενε ένας υπόδικος για την οργάνωση της μάχης και για την δολοφονία ενός οπαδού του Ολυμπιακού τα ίδια θα έγραφα. Έχουμε μπλογκ Παναθηναϊκών που περνάμε γενεές 14 τον Τζίγγερ επειδή απλά διοικεί χάλια. Δεν θα τον κατέκρινα αν είχε και διατηρούσε στη διοίκηση έναν άνθρωπο με αυτές τις κατηγορίες;
Ασφαλώς και για την βία στα γήπεδα φταίνε διαχρονικά όλοι, όλες οι ομάδες, σχεδόν όλοι οι παράγοντες και σίγουρα έχουν φταίξει και οι Βαρδινογιάννηδες και οι Γιαννακοπουλαίοι. Αλλά παιδιά το να επικαλούμαστε τώρα τον Μαρκαριάν και την μπουνιά που έφαγε ο Ευθυμιάδης από οπαδό δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει σε σχέση με μια οργανωμένη εν ψυχρώ μάχη αντιπάλων στρατών και με ένα φόνο στο πλαίσιο αυτής της μάχης.
Όχι, δεν θεωρώ τον Τσιτουρίδη αποδιοπομπαίο τράγο. Λέω ότι άλλα κριτήρια ίσχυσαν για αυτόν και για την δική του αντικειμενική ευθύνη ως προς τους συνεργάτες του (που και για αυτούς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και που μερικοί ούτε καν υπόδικοι δεν είναι) και άλλα ισχύουν για τον Κόκκαλη και τους δικούς του συνεργάτες. Άλλο τεκμήριο αθωότητας, άλλο «πολιτική» ευθύνη. Και το τεκμήριο αθωότητας ισχύει και για ανθρώπους που προφυλακίζονται. Το τεκμήριο αθωότητας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υφίστασαι ουδεμία αρνητική συνέπεια μέχρι να δικαστείς. Εδώ λέω ότι είναι ανατριχιαστικό να συναγελάζεται με τους Κοκκαλαίους και να εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός ένας άνθρωπος που βαρύνεται με αυτές τις κατηγορίες και για όσο διάστημα βαρύνεται. Και πράγματι μπορεί να είναι αθώος ως προς την συναυτουργία στο φόνο. Να δεχτώ ακόμη ότι πράγματι μπορεί να μην συνσχεδίασε την μάχη της Λαυρίου, να δεχθώ ότι δεν είχε ιδέα και ότι τον παρέκαμψαν οι υπόλοιποι ηγέτες των οργανωμένων. Δεν παύει όμως να είναι στη διοίκηση ως εκπρόσωπος των οργανωμένων. Η φιλοσοφία της αρχικής του ανάδειξης ήταν ότι και οι οργανωμένοι είναι σάρκα και αίμα μας. Είναι δυνατόν μετά από όσα έγιναν να εξακολουθεί η ίδια φιλοσοφία; Τι μήνυμα δίνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός;
Είναι δυνατόν να μην ενοχλούν κανένα δημοσιογράφο αυτά; Μήπως φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα όποιοι τολμήσουν να γράψουν για τις συμμορίες των συνδέσμων; Μήπως και ο Κόκκαλης τον διατηρεί στη θέση του μετά από όσα έγιναν στη φιέστα για να μην έχει πόλεμο με την 7;
Σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό το πέπλο σιωπής; Δεκατόσες αθλητικές εφημερίδες και άλλες τόσες πολιτικές, διακόσιοι καθημερινοί αρθρογράφοι στηλιτεύουν στις αθλητικές με ύφος χιλίων καρδιναλίων την παραμικρή ασήμαντη παπαριά κι εδώ που η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθεί να διατηρεί στη διοίκησή της έναν άνθρωπο που κατηγορείται ότι οργάνωσε στρατό, έναν άνθρωπο που κατηγορείται ότι σκότωσε; Και μου γράφουν όλοι για το νέο αίμα στη διοίκηση και τραλαλά - τραλαλό;
Και με κατηγορείτε εμένα για επιλεκτικότητα και μεροληψία;
Σιχαίνομαι εξίσου και θεωρώ εξίσου εγκληματίες τους πράσινους οργανωτές της μάχης της Λαυρίου. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα από όσα έγραψα.

 
At 6/17/2007 10:31:00 π.μ., Blogger Kapetanios said...

Καλημέρα σου :)
Μια απορία μόνο.
Τι σχέση μπορεί να έχει η πολιτική ευθιξία ή η προσπάθεια να φανεί η ύπαρξη της ( υπόθεση Τσιτουρίδη) με το τεκμήριο της αθωότητας ενός κατηγορούμενου.
Προχωρώντας την απορία μου , τι σχέση μπορεί να έχει ένα πολιτικό πρόσωπο[1] ( που και με την υποψία μιας παραβατικότητας πρέπει να απομακρύνεται πάραυτα απ την θέση του[2]) με ένα μέλος ΔΣ ιδιωτικής επιχείρησης το οποίο μπορεί να τυγχάνει και μέτοχος ( και άρα συνιδιοκτήτης)στην συγκεκριμένη επιχείρηση.
Την καλημέρα μου ξανά.
ΥΓ Είμαι "γαύρος" αλλά ερωτώ σαν "kapetanios"

[1] Η διαδικασία ( που δεν ξέρω εάν προσβάλει το τεκμήριο της αθωότητας)που ορίζεται από τον νόμο σε περιπτώσεις παραβατικότητας πολιτικών είναι
α) Απομάκρυνση απ την θέση του
β) Εάν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για ποινικά κολάσιμες πράξεις
β1 απόφαση της βουλής για την αφαίρεση της πολιτικής ασυλίας και
β2 δικογραφία κλπ.
[2] Μιλάμε για πολιτικές ευθύνες (και όχι για ποινικές) που το κοινό περί δικαίου αίσθημα παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση κάποιου στην θέση του.
Εξάλλου εις το όνομα του λαού ( και για λογαριασμό του) δρα οπότε είναι και δικαίως έρμαιο των διαθέσεων του ( σε ότι έχει να κάνει με την θέση)
Τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την διαδικασία παραπομπής ενός επιχειρηματία.
Για την υπόθεση Τσιτουρίδη μένει να δούμε όλα τα υπόλοιπα πλην του α

 
At 6/17/2007 10:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Koita kapetanio,

Tithentai dio zitimata:

A. Ti leei gia autes tis periptoseis to katastatiko / kanonismos leitourgias ktl tou Olimpiakou

B., an kai tha eprepe na einai A, tithetai ena terastio zitima ithikis taxis. Poli apla, den mporeis na exeis se episimi thesi enan pou katigoreitai gia tetoia adikimata, pollo de mallon otan eisai megali epixeirisi kai poulas mouri oti eisai iper tou athlitismou, ton axion ktl. To pio logiko tha itan (kai o Kokkalis tha ekane to kommati tou) oti ton vgazeis prosorina apo to DS legontas oti eisai sigouros oti o sinergatis sou tha athoothei kai ton vazeis se mia iremi thesi sta paraskinia. Kai tha xanakano tin erotisi: ama eixe klepsei (i akrivestera katigorountan oti) lefta apo to tameio tou OSFP tha itan akomi ekei?

 
At 6/17/2007 01:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Mα, θα ήταν παράδοξο ένας στρατάρχης να ξηλώσει τον αξιωματικό του επειδή απλώς έκανε το καθήκον του. Ο στρατάρχης οφείλει να κρατά κάτω από τις τρυφερές και αποφασιστικές φτερούγες του τα γενναία παληκάρια του. Ειδικά όταν είναι ανάγκη να κρατήσει ακμαίο το ηθικό του στρατεύματός του και ,βεβαίως, όταν το μήνυμα-προειδοποίηση που θέλει να περάσει είναι το ετοιμοπόλεμόν του. Εξίσου όμως παράδοξο μου φαίνεται old boy άνθρωποι σαν κι εσένα να δηλώνουν -έστω κριτικά- ότι είναι υποστηρικτές κάποιων σκοτεινών επιχειρήσεων που ονομάζονται ΠΑΕ.

 
At 6/17/2007 02:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εδώ παραμένει πρόεδρος ο ίδιος ο Krokus..

κατασκοπεία, απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία μετά χρήσεως, απάτη ενώπιον δικαστηρίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δωροδοκία..

 
At 6/17/2007 03:41:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kαπετάνιε, τεκμήριο αθωότητας σημαίνει ότι μέχρι να δικαστεί ο άνθρωπος αυτός κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι ένοχος. Όπως τεκμήριο αθωότητας συντρέχει και υπέρ των μπάτσων που δείχνουν από χθες τα κανάλια να βασάνιζαν μετανάστες, όπως και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Και αυτοί μέχρι να δικαστούν αθώοι τεκμαίρονται. Είδες όμως ότι πάρθηκαν κάποια άμεσα μέτρα εις βάρος τους. Γιατί; Γιατί δεν είναι δυνατόν το Κράτος να σφυρίξει αδιάφορα και να πει πρώτα θα καταδικασθούν και μετά βλέπουμε, γιατί πρέπει το Κράτος να δώσει κι ένα μήνυμα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ανώνυμη εταιρία, σύμφωνοι, αλλά οι ΠΑΕ δεν έχουν ως πελάτες καταναλωτές αλλά οπαδούς και φιλάθλους. Η Σκόντα δεν έχει οπαδούς, η Σκόντα Ξάνθη έχει. Τη Σκόντα δεν θα βρεθεί κανείς να την πει «θρησκεία», τη Σκόντα Ξάνθη θα βρεθούν κάποιοι. Στο όνομα της Σκόντα και της Άουντι δεν θα οργανωθούν στρατοί που θα πάνε να πλακωθούν στην Παιανία. Στο όνομα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ναι. Όταν λοιπόν οι διοικούντες τις ΠΑΕ δίνουν το μήνυμα ότι «για μας δεν τρέχει τίποτα που το μέλος της διοίκησης της εταιρίας μας είναι ύποπτος χουλιγκανικού φόνου, είναι ύποπτος για την οργάνωση της μάχης της Παιανίας, εμείς δεν έχουμε κανένα ηθικό πρόβλημα να συζητάμε μαζί του και να συνυπογράφει τις αποφάσεις του διοικητικού μας συμβουλίου» τότε πες μου εσύ, πώς είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη βία στα γήπεδα σε αυτήν τη χώρα, τι νόημα έχουν οι συσκέψεις, τα μέτρα και τι αντίμετρα, τι νόημα έχει ο ελεγκτικός ρόλος του Τύπου και ποιός σε τελική ανάλυση κοροϊδεύει ποιόν σε αυτήν την χώρα.

 
At 6/17/2007 03:45:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«όμως παράδοξο μου φαίνεται old boy άνθρωποι σαν κι εσένα να δηλώνουν -έστω κριτικά- ότι είναι υποστηρικτές κάποιων σκοτεινών επιχειρήσεων που ονομάζονται ΠΑΕ».
Ο Παναθηναϊκός υπήρχε πριν την ΠΑΕ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Παναθηναϊκός είμαι όχι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν θα περιμένω να γίνει η επανάσταση ανατροπής του καπιταλισμού για να μπορώ απενοχοποιημένα να είμαι Πανάθα :)

 
At 6/17/2007 03:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μπορεί να ασκείς κριτική στον Τζίγγερ, αλλά το κάνεις γιατί δεν σου παίρνει παίκτες. Δεν έχεις γράψει ποτέ ένα φιλιππικό ποστ κατά των πράσινων προεδρευόντων σε θέματα αντίστοιχα με αυτά των ερυθρών. Και έτσι πλήττεται βάναυσα το τεκμήριο αντικειμενικότητας. Βλέπεις δεν έχει την ίδια αναγνωσιμότητα ένα εσωτερικό σχόλιο από την ανάρτηση εξωτερικών σχολίων.

 
At 6/17/2007 04:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "είμαι Παναθα"; Προσκυνάς μια ιδέα; ένα παρελθόν; μια ιστορία; Ρωτώ να μάθω τι είναι αυτό που κάνει τους οπαδούς οπαδούς κι όχι απλώς ποδοσφαιρόφιλους.

 
At 6/17/2007 04:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Koίτα, τα έχω γράψει και σε παλιότερο ποστ για το ίδιο ακριβώς θέμα: συγχέουμε την αντικειμενικότητα με την ουδετερότητα. Το να κρατάς ίσες αποστάσεις και να λες ότι φταίνε όλοι το ίδιο για να δίνες την εικόνα αντικειμενικού ισοδυναμεί με το να αποκρύπτεις την αλήθεια. Δεν έχουν όλοι την ίδια διαγωγή στο θέμα της βίας. Ο Ντέμης ας πούμε έχει πολύ καλύτερο μητρώο στο θέμα αυτό από τον Τζίγγερ, γιατί μετά την αρχική σύμπλευση με την Ορίτζινακ άλλαξε άρδην στάση και πολέμησε τους χουλιγκάνους με προσωπικό τίμημα, κατηγορούμενος ως χαφιές και με την Αθήνα να γεμίζει συνθήματα για «την τσόντα της Βανδή». Από εκεί και πέρα να πω ότι ο Τζίγγερ έχει το ίδιο μητρώο με τον Κόκκαλη, στο θέμα της βίας δεν μου κάθεται και τόσο σωστό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανεύθυνη περιστερά. Αλλά ρε γαμώτο μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πράγμα στο ποστ και αυτός ο αντιπερισπασμός, αυτή η διάχυση των ευθυνών δεν βλέπω που οδηγεί. Διαφωνεί κανείς για το συγκεκριμένο ζήτημα; Πιστεύει ότι πρέπει ο Κουντούρης να παραμείνει στο ΔΣ για να μην πληγεί το τεκμήριο της αθωότητας; Για να συνεχίσω τη σκέψη μου, η θέση στο ΔΣ του Κουντούρη είναι θέση ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ. Έτσι λοιπόν και η διατήρησή του παρόλα όσα έχουν γίνει παραμένει συμβολική, μόνο που αντί να συμβολίζει πια το «μέλος της διοίκησής μας είναι και ο κόσμος μας» φοβάμαι ότι συμβολίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το «αυτούς τους οπαδούς έχουμε και δεν θέλουμε να τους αλλάξουμε».

 
At 6/17/2007 04:13:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "είμαι Παναθα"; Προσκυνάς μια ιδέα; ένα παρελθόν; μια ιστορία; Ρωτώ να μάθω τι είναι αυτό που κάνει τους οπαδούς οπαδούς κι όχι απλώς ποδοσφαιρόφιλους».
Αυτό αγαπητέ μου θέλει ξεχωριστό ποστ και ανάλογη έμπνευση. Ιδέα πάντως δεν είναι για μένα. Ούτε θρησκεία. Παρελθόν (μου) και ιστορία (μου), ναι.

 
At 6/17/2007 04:26:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ old boy νομίζω ότι σφάλεις. Είναι ένα θέμα να προβείς σε οποιαδήποτε υπόθεση ή μη υπόθεση όσο αφορά στα γεγονότα της Λ. Λαυρίου όσο και στην, υπό έρευνα, συμμετοχή του κ. Κουντούρη σε αυτά.

Είναι όμως τελείως διαφορετικό θέμα το να υποστηρίζεις ότι επειδή κάποιος άνθρωπος κατηγορείται για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, πρέπει αυτομάτως να αναστείλλει οποιαδήποτε προσωπική του ή κοινωνική του δραστηριότητα για να αποδείξει ότι κακώς κατηγορείται, ή να "παραιτείται" ή να απομακρύνεται από μια θέση την οποία κατέχει ότι σχέση και να έχει αυτή η θέση με την κατηγορία η οποία του προσάπτεται.

Μια τέτοια κίνηση καταπατά εμφανώς την ουσία του τεκμηρίου της αθωότητας. Δεν αρκεί να μην ονομάζουμε κάποιον ένοχο μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Το τεκμήριο της αθωότητας το καταργούμε ακόμα και όταν συμπεριφερόμαστε σε κάποιον και ως "μη αθώο".

Τέλος, όσο αφορά στο πρόσφατο περιστατικό στο ΑΤ Ομόνοιας, πιστεύω ότι η οποιαδήποτε παρομοίωση είναι άστοχη. Η άμεση απομάκρυνση "υποψηφίων" επιόρκων αστυνομικών είναι κίνηση εντυπωσιασμού η οποία λειτουργεί βοηθητικά για την κυβέρνηση τη στιγμή στην οποία η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Το πολιτικό κόστος μιας συνταγματικά ορθής αντιμετώπισης των εν λόγω αστυνομικών (πρώτα καταδίκη και μετά "διαπόμπευση", απόλυση κτλ) θα είχε μάλλον μη επιτρεπτό κόστος για την ΝΔ στην παρούσα φάση. (Και βέβαια όλα αυτά όχι για τον πρωταγωνιστή του επεισοδίου ο οποίος ομολόγησε την συμμετοχή του στο επεισόδιο.)

Τέλος και για λόγους πληρότητας θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το ποδόσφαιρο μου είναι εντελώς αδιάφορο σαν άθλημα και δεν "υποστηρίζω" καμία ομάδα. Το θέμα προσπάθηση να το προσεγγίσω αυστηρά και μόνο κοινωνικά.

Δημήτρης Παπαβασιλείου
Δικηγόρος Αθηνών

 
At 6/17/2007 05:03:00 μ.μ., Blogger Kapetanios said...

Old Boy , μέσα στους διοικούντες της ΠΑΕ ("..οι διοικούντες τις ΠΑΕ δίνουν το μήνυμα ...") είναι και ο λεγάμενος. Και ενδεχομένως συνιδιοκτήτης.
Οι ανώνυμες εταιρίες διέπονται από ένα νομικό καθεστώς που δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να τον παραβλέψει. Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένοι λόγοι κάτω από τους οποίους μπορεί ( εάν μπορεί) να γίνει μια απομάκρυνση μέλους ΔΣ, δεν μιλάμε για πολιτική εδώ .
Για τους "ορκισμένους " ιδιωτικούς στρατούς, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο όχι τόσο καινούργιο και άγνωστο όσο αφήνει η τοποθέτηση σου να φανεί και ασφαλώς δεν περιορίζεται στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Επαφίεται στην δυνατότητα αντίληψης του καθενός μας να βρει την "θρησκεία" του και θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα εάν επιχειρήσουμε να το προσεγγίσουμε.
Παρεμπίπτοντος το παράδειγμα του σχολίου απ τον "potatojunkie" δείχνει το μέγεθος της ζημίας μιας είδησης. Ζημία που δεν αντιστρέφεται ούτε και μετά από αθωωτική απόφαση
Και για να προλάβω τυχών ενστάσεις σε αυτό που έγραψα να πω ότι αποφάσεις βγαίνουν μέσα από ένα δικονομικό σύστημα το οποίο εάν είναι καλό ή κακό αφορά άλλη συζήτηση.
Επιπροσθέτως ουδόλως με απασχολεί εάν κάποιος είναι κατηγορούμενος . Αυτό που με απασχολεί είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτήν αλλά και σε όποια άλλη περίπτωση.
Ε αυτό ας το περιμένουμε λίγο και ας μην προτρέχουμε.
Δεν υπάρχει λόγος .
Για τα παραδείγματα δημόσιων λειτουργών που έδωσες έγραψα την γνώμη μου στην προηγούμενη τοποθέτηση μου και συμφωνώ απόλυτα με τις εξελίξεις που είχαμε και στις δυο περιπτώσεις.

 
At 6/17/2007 05:05:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα αρχίσω από το τέλος. Ποιό το κακό να είσαι οπαδός; Οπαδός δεν σημαίνει ντε και καλά χούλιγκαν. Και βρίσκω εξαιρετικά ξενέρωτο το να πηγαίνεις σε ντέρμπι για να χαρείς τη "γιορτή".
Τώρα, σε σχέση με το ποστ, θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση με αφορμή τα σχόλια που θεωρούν πως κάποιος για τον οποίο εκκρεμεί κατηγορία αφού δεν δικάστηκε μπορεί άνετα να μένει στη θέση του. Υποθέτω πως το ίδιο σθεναρά θα σχολίασαν και κατά των γιατρών -γενικά- στο πολύ πρόσφατο θέμα που απασχόλησε συνολικά την μπλογκόσφαιρα. Όπου -σημειωτέον- επίσημα τουλάχιστον δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Εκεί όλοι και τα μέσα ενημέρωσης τους οδήγησαν στην πυρά, τους απέδωσαν χαρακτηρισμούς,και τους καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες. Χωρίς να έχουν κατηγορηθεί χωρίς να είναι καν υπόδικοι. Στο θέμα όμως που θίγει το ποστ έχουμε και κατηγορούμενο -όχι από λαϊκό δικαστήριο- και βαρύτατη κατηγορία, αλλά κανείς δεν μιλά, κανείς δεν το ξέρει. Ναι όταν υπάρχει κατηγορία τουλάχιστον όσο εκκρεμεί δεν μπορείς να βρίσκεσαι στη θέση σου.

 
At 6/17/2007 05:24:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Για το θέμα του ΑΤ Ομονοίας δεν ήθελα να πω «μπράβο» στην Κυβέρνηση και καθόλου δεν διαφωνώ ότι πρόκειται στην ουσία για κίνηση εντυπωσιασμού. Λέω όμως ότι μέχρι να κινηθεί και να ολοκληρωθεί η (αναπόφευκτα βραδεία) απόδοση της ποινικής δικαιοσύνης και συνεπώς η ανατροπή ή όχι του τεκμηρίου αθωότητας, υπάρχει πρόβλεψη για λήψη διοικητικών και πειθαρχικών μέτρων μέσα από τις αντίστοιχες διαδικασίες.

 
At 6/17/2007 05:37:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Επίσης το ποστ δεν εξετάζει το θέμα από νομικής άποψης, αλλά μιλά αφενός για την κατ' εμέ απαράδεκτη σιωπή του Τύπου (απαράδεκτη είτε οφείλεται στο νόμο της Ομερτά που έχουν επιβάλλει οι χουλιγκάνοι δέρνοντας Συρίγο, Νικολακόπουλο και άλλους, είτε σε μη επιθυμία κόντρας με τον Κόκκαλη) και αφετέρου για την ηθική υποχρέωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να τον απομακρύνει μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του. Ηθική υποχρέωση που δεν θα υπήρχε αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για μεγάλο δικαστικό λάθος. Τότε ας βγει ευθαρσώς κι ας πει: «Θεωρούμε αθώο τον Μιχάλη Κουντούρη, του συμπαραστεκόμαστε, θεωρούμε ότι δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή και γι αυτό τον στηρίζουμε διατηρώντας τον στη Διοίκησή μας. Μας τιμά που είναι ανάμεσά μας».
Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα ότι δεν εξετάζω το θέμα νομικά, ούτε νομικά τα πράγματα είναι τόσο απλά ως προς τη σύγκρουση τεκμηρίου αθωότητας και εκπροσώπηση αθλητικού φορέα.
Νόμος 2725/99, άρθρο 3:
"1. Δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας,επαγγελματικού συνδέσμου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση του φορέα:
β) Οποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1977, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση
κακουργήματος...¨

 
At 6/17/2007 05:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα έχει νομίζω μεγάλο ενδιαφέρον ένας άνθρωπος ευαισθητοποιημένος και πολιτικοποιημένος σαν εσένα, να γράψει κάποια στιγμή ένα ποστ που να εξηγεί γιατί στρατεύεται στο χρώμα μιας ποδοσφαιρικής φανέλας. Το περιμένω με ειλικρινή σεβασμό και περιέργεια.

 
At 6/17/2007 07:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ρε ουστ, απο δώ που θα σας πούμε γιατί είμαστε ευαίσθητοι, πολιτικοποιημένοι και παναθηναικοί.
Και το θέλατε να είμασταν δηλαδή ; Αναίσθητοι, apolitic, κατηγορούμενοι για φόνο και ολυμπιακοί, για να μην έχετε πρόβλημα ;
(Old-boy, μην ασχολείσαι. Καθάρισα).
gs

 
At 6/22/2007 05:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είπε ευαισθητοποιοιμένος φίλε μου δεν είπε να είστε ευαίσθητοι!Νομίζω πως η λέξη ευαισθητοποιημένος διαφέρει πολύ από τη λέξη ευαίσθητος!
Άσχετο βέβαια με το ποστ απλά μου έκανε κάπως όταν το διάβασα :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home