Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Schindler's Pin

Μόλις έχω ανεβάσει τις φωτογραφίες κι ετοιμάζομαι να γράψω.

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή (έντεκα παρά τέταρτο) μιλάει η Πέγκυ Ζήνα κι ο Αντώνης Ρέμος. Βαριέμαι να τους φωτογραφίσω κι αυτούς. Να κι ο Δάντης τώρα. Ως ειδικός επί της κολάσεως, εικάζω. Αρκετά. Πίσω στο μπάσκετ. Χάνουμε 44-36. Άντε, να χάσουμε κανένα ματς, να γελάσει και το χειλάκι του Συρίγου. Κι αν αποκλειστούμε στον επόμενο γύρο, ας αναλάβει αυτός την Εθνική, για να καλούνται μόνο όσοι παίκτες δίνουν όρκο υποταγής στα ιερά του μούσια.
Υπάρχει λοιπόν ένα αποστομωτικό επιχείρημα εναντίον κάθε σκέψης -πόσο μάλλον εκπεφρασμένης άποψης- που στρέφεται κατά των τηλεοπτικών σόου συλλογής χρημάτων για αγαθοεργίες: ό,τι κι αν λες σημασία έχει ο σκοπός και μερικές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ό,τι κι αν λες σημασία έχει να μαζευτούν λεφτά. Δεκτόν· συνομολόγησον μεν, σημειολόγησον δε.
Η τηλεόραση τις μέρες της τραγωδίας ξαναβαφτίστηκε ως ένα βαθμό στη συνείδησή μας, επειδή ξαναέγινε για λίγο αυτό που θα έπρεπε παγίως να είναι: μέσο· μέσο μετάδοσης των γεγονότων, μέσο καταγραφής τους, μέσο αποτύπωσης της εικόνας της κατάστασης. Για κάποιες ελάχιστες μέρες η τραγωδία αποδείχθηκε δυνατότερη από τον συνήθη τηλεοπτικό τρόπο, από το ριζωμένο τηλεοπτικό ήθος. Τρομαγμένοι ενώπιον του δυσανάλογου μεγέθους του κακού, για δύομισι στιγμές οι τηλεακκισμοί σώπασαν.
Το κακό χωνεύθηκε γρήγορα· είχε έρθει και πάλι ο καιρός για τηλεόραση, είχε έρθει και πάλι ο καιρός για να μπει μπροστά στο πένθος η μούτα του Αρναούτογλου και το ντεκολτέ της γκαστρωμένης Μενεγάκη, είχε έρθει ο καιρός ώστε να καθαριστεί με την απορρυπαντική λάμψη των τηλεστάρ και το τελευταίο αποκαϊδι, είχε έρθει ο καιρός ώστε η τηλεόραση να γίνει ξανά αυτό που δεν θα έπρεπε να είναι αλλά είναι: σκοπός, αυτοσκοπός, αρχή και τέλος, κλειστό αυτοναφορικό σύστημα, ξεκομμένος και χωριστός κόσμος από τον εξωτηλεοπτικό.
Κι όμως. Όσο κι αν τελικά υπάρχει ανάγκη χρημάτων, υπάρχει παράλληλα ανάγκη για έναν διαφορετικό καθημερινό πολιτισμό, για έναν διαφορετικό καθημερινό τρόπο.
Όσα χρήματα κι αν μαζευτούν είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη των νεκρών αυτό που συμβαίνει τώρα, όσα χρήματα κι αν μαζευτούν είναι αίσχος να αποπατεί ο λάιφ στάιλ πολιτισμός τους επάνω στην μεγαλύτερη ίσως μεταπολεμική τραγωδία, είναι αίσχος ο Ρουβάς κι ο Χατζηνικολάου να παριστάνουν τους τηλεφωνητές, είναι αίσχος η συνεχιζόμενη τομή της ελληνικής κοινωνίας στα δύο με τη διαχωριστική γραμμή της επωνυμίας και της ανωνυμίας, είναι αίσχος να ζητούν ελεημοσύνη φορώντας τα πανάκριβα κοσμήματά τους, είναι αίσχος αυτός καθαυτός ο θίασός τους.
Δεν προσφέρω ούτε ένα ευρώ. Κρατάω τα ευρώ μου για μένα και τον ευδαιμονισμό μου. Τους προσφέρω μόνο την απέχθειά μου, απέχθεια αμέριστη, ειλικρινέστατη και βαθιά.
Δώδεκα παρά εικόσι πέντε. «Χέρια Ψηλά» τραγουδάει ο Χατζηγιάννης. Ο Αρναούτογλου στο στούντιο φτιάχνει ατμόσφαιρα. Η Καγιά κλείνει προσβεβλημένη το τηλέφωνο σε κάποιον που βρήκε την ευκαιρία να πάρει να της πει πως θέλει να τη χύσει στην μάπα, για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι στον κόσμο που να μπορεί να ξεπαγώσει το κατεψυγμένο της χαμόγελο.
Καλή τηλεοπτική σαιζόν να έχουμε, δικομματική, λάιφ στάιλ, σκυλάδικη, αγαθοεργή και πάνω απ' όλα επώνυμη.

30 Comments:

At 9/05/2007 11:58:00 μ.μ., Blogger thras said...

χα χα.Ωραίο

 
At 9/06/2007 12:12:00 π.μ., Blogger γ.κ. said...

κλειστο αυτοναφαρικο συστημα..
Υπεροχη διατυπωση
Συστημα που καθοριζει το αλλο συστημα
-το μεγαλο- σε τετοιο βαθμο που σκεφτεσαι ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΕΙΝ' ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
και' γω ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΣ
τι να πω
τουλαχιστον υπαρχουν Υπεροχες διατυπώσεις

 
At 9/06/2007 12:19:00 π.μ., Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Παρακολουθησα ελαχιστα την εκπομπη...
Δεν πιστευω οτι τα χρηματα θα φτασουν ποτε εκει που πρεπει....

 
At 9/06/2007 12:34:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ετσι ακριβώς...

Το όλο σκηνικό είναι κάτι μεταξύ χαζοαμερικάνικης και μετακατοχικής φιλανθρωπίας.

Οι τηλεοπτικοί παράγοντες (καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι κ.α.) διεκδικούν για τη συντεχνία τους και τον έχουν βέβαια ρόλο θεσμικό παράλληλο με αυτόν της οργανωμένης πολιτείας.

Αυτόκλιτοι υπερασπιστές των ανθρώπων.
Αυτοκλιτοι αρωγοί στις καταστροφές.

Παίρνει ο Αρναούτογλου και ο κάθε γελείος από μόνος του το ρόλο της παρηγορήτρας. Σα τις κυρίες των φιλοπτώχων που γυρνάγαν τα σπίτια μετα την εκκλησία και μαζεύαν λεφτά για τον έρανο της αγάπης.

Κι όλα αυτά για να επικυρώνουν τη θέση τους ανάμεσα στους κορυφαίους του Life Style.

Σιχάματα...

Η μεγάλη τους προσφορά θα ήταν μια φορά μετά από μια τέτοια ανθρώπινη συμφορά να μη διοργανώναν τέτοιες γελειότητες.

Υ.Γ. Η Καγιά πάντως θα πρεπε από μόνη της για τον ιερό αυτό σκοπό να προσφέρει την ωραία της μάπα για χύσιμο.

 
At 9/06/2007 12:38:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δύο οπτικά σχόλια για τις τρέχουσες εξελίξεις:

http://www.youtube.com/watch?v=XEaL7D5FLbE

και

http://www.youtube.com/watch?v=8161zzG7C38

 
At 9/06/2007 12:55:00 π.μ., Blogger arammos said...

Κάποιος είπε να χάσουμε ε;

 
At 9/06/2007 01:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ τους λυπάμαι. Έχουν ήδη πεθάνει και δεν τολμάει να τους το πει κανένας αυλοκόλακας μην τους στεναχωρήσει.

Πάμε για άλλα.

 
At 9/06/2007 03:10:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Eίπα κι εγώ! Μόνο εγώ υπάρχω που δε θα δω τον τηλεμαραθώνιο,
δε συμφωνώ με τον τηλεμαραθώνιο,
δε θα στείλω λεφτά και sms στα τηλεφωνικά κέντρα του τηλεμαραθωνίου,
δε θα περιμένω να δω το όνομά μου μαζί την προσφορά μου στο βιαστικό ατέλειωτο υπότιτλο του τηλεμαραθώνιου;
Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οι νεοέλληνες θέλουμε να αυτοδιαφημιζόμαστε;

Προνόησα και πήρα ένα dvd. 'Ο Άντρας της Χρονιάς' με το Robin William. Ξέρω, ξέρω, ντροπή μου...

 
At 9/06/2007 03:42:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Χαρά στο κουράγιο σου να αφιερώσεις τόσο χρόνο. Τρελάθηκα όταν είδα όλα (σχεδόν..? δεν είμαι εντελώς σίγουρη) τα κανάλια να παίζουν το Ζητιάνο. Ευτυχώς, το κανάλι της Βουλής είχε μια αγαπημένη ταινία και την ξαναείδα ευχαρίστως. Το κανάλι της Βουλής, μένει ανεπηρέαστο από τα τρέχοντα -αδιαφορεί.

 
At 9/06/2007 08:55:00 π.μ., Blogger houli_v said...

Καλά πως σου ήρθε ότι πήγαν καλά τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης τις ημέρες των πυρκαγιών (και είναι η τρίτη φορά που το γράφεις) .
Αυτό νομίζεις ότι πρέπει να κάνουν σε περίοδο κρίσης .
Να αναπαράγουν οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς έλεγχο (το οποίο σε περίοδο κρίσης είναι ακόμα πιο πολύ επικίνδυνο και λειτουργεί αποπροσανατολιστικά) ενώ ταυτόχρονα να μη δίνουν ούτε μια χρηστική πληροφορία για τους πυροπαθείς ?

 
At 9/06/2007 09:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπήρξε μια αποκαλυπτική σκηνή στη διάρκεια του δαντικού τριημέρου: το κάψιμο της Ολυμπίας. Έτυχε να παρακολουθήσω όλο το δράμα, από το μεσημέρι μέχρι τις έξι περίπου που τελείωσε το παραμύθι. Πράγματι, αυτό ξεπέρασε οποιαδήποτε υπερβολή των δημοσιογράφων. Ήταν το πραγματικό λάιβ ξεβράκωμα του κράτους. Ακόμη και για την περίπτωση των άμοιρων θυμάτων της Ζαχάρως θα μπορούσε να διατυπωθεί κάποιος παρελκυστικός λόγος από τους ιθύνοντες. Η Ολυμπία όμως είχε εντοπιστεί ως θύμα αρκούντως νωρίς και παρακολουθήσαμε την ανικανότητα και τη βλακεία σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια. Πρόσεξα πώς ο δύστυχος Σόμπολος προσπαθούσε να μαζέψει όσα ο ίδιος περιέγραψε, τις επόμενες ημέρες. Δεν ξέρω την πολιτική τοποθέτηση του ανδρός, αν και την υποψιάζομαι. Εν πάση περιπτώσει ανήκει στο είδος των ισορροπιστών.

Για το χθεσινό τουρλουμπούκι του τηλεμαραθώνιου, δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα στα γραφόμενα του OB. Η κορυφαία τραγικότητα της αφορμής του, απέδειξε την βαθύτερη ουσία όλων των τηλεμαραθωνίων. Απ' έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.

 
At 9/06/2007 10:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν θα σχολιάσω κάτι που δεν είδα. Μπορώ να το υποπτευθώ βεβαίως και όχι μόνο γιατί έχω νοσηρή φαντασία (που την έχω), αλλά και γιατί υποθέτω ότι δεν πρέπει να έχει αλλάξει τίποτε από την αισθητική του κιτς και της υπερβολής, του φίλτρου και του σελοφάν, της παγιέτας και του ρίμελ από τη δεκαετία του '90. Περισσότερα μοντέλα (είμαστε χώρα κούκλων), τραγουδοποιοί, ελεήμονες τηλεαστέρες που διαβάζουν το ότοκιου και παίρνουν χιλιάδες ευρώ μηνιαίως κραδαίνοντας την οργή τους για τη "γενιά των 700" και το φουκαρά συνταξιούχο. Μια νέα καλοσύνη γεννιέται.

 
At 9/06/2007 11:41:00 π.μ., Blogger gerasimos said...

Κάτι τέτοια μου θυμίζουν Baudrillard. To μη πραγματικό σερβίρεται και βιώνεται ως πραγματικότερο του πραγματικού (βασιλικότερο του βασιλέως θα έλεγα). Ο πόλεμος του κόλπου συνέβη γιατί τον είδαμε στο CNN και το CNN δε μπορεί να μας είπε ψέματα. Οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια συνέβησαν γιατί βλέπουμε τον Γρηγόρη στην τηλεόραση να μας ζητάει λεφτά, και δε μπορεί, τέτοιο καλό παιδί να ζητάει λεφτά έτσι, χωρίς λόγο. Κάτι θα συνέβη που τραυμάτισε την ψυχούλα του.

 
At 9/06/2007 01:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είμαι μαζί σου! ΕΥΓΕ!

 
At 9/06/2007 01:28:00 μ.μ., Blogger Thrass said...

houli_v,
θα συμφωνήσω με τον Old Boy ότι η τηλεόραση τα πήγε σχετικά καλά στις φωτιές. Εννοώ ότι την περίμενα πολύ χειρότερη και η έκπληξη ήταν ευχάριστη.
Με την εξαίρεση βέβαια του Mega, όπου, ενώ ο κόσμος καιγόταν, κάτι ανθρωπωειδή σκουλίκια εκεί έκαναν αντιπολίτευση του χειρίστου είδους. Τους είδα 5 λεπτά και κόντεψα να κάνω εμετό. Δυστυχώς ήταν κι ο Τσίμας στο παρεάκι. Τέλος πάντων.


Old Boy,
Την εκπομπή δεν την είδα, αφού το τέλος των φωτιών μού επέτρεψε να ξανακλείσω την τηλεόρασή μου. Οπότε θα μιλήσω γενικά.
Γενικά, λοιπόν, συμφωνώ με αυτά που γράφεις, με μια διαφορά. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι επώνυμοι είναι τόσο προνομιούχοι όσο λες. Για να σού εξηγήσω τι εννοώ, μπορώ να σε παραπέμψω στη Βραδύτητα του Κούντερα ή απλώς να πω ότι τούς προσφέρεται επωνυμία (χρήμα κλπ) με τον όρο να κάνουν τούς καραγκιόζηδες και συχνά να χάνουν και την ιδιωτικότητα της ζωής τους. Μου φαίνεται δίκαιη η συμφωνία, κερδίζουν πολλά, αλλά χάνουν και πολλά.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο τρόπος που οι "ανώνυμοι" αντιμετωπίζουν συχνά τούς "επωνύμους"- τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι κάποιου είδους ιερείς. Αλλά αυτό είναι σφάλμα των "ανωνύμων", όχι των "επωνύμων"!

 
At 9/06/2007 04:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πόσο δίκιο έχεις! δεν τον παρακολούθησα τον "μαραθώνιο" λίγο που είδα κάνοντας ζάπινγκ στα time out μου φαινόταν εμετικό το θέαμα με Μενεγάκη-Παπαδάκη-Αρναούτογλου (τι σιχαμένη φάτσα)-Λαμπίρη(αρμοδιότατη)-Νικολούλη(τράβα μπρος κι όσα έρθουν κι όσα πάνε), και τον Δημοσθένη του ΣΚΑΙ (διακαναλικό telethon είπαμε)
Όσο για τον Συρίγο...Θα έκανε πάρτυ χτες! Προχτές στο τσακ χάλασε το γλέντι του αλλά σε γενικές γραμμές επαληθεύθηκε για τον Λάζαρο.
Η Εθνική παίζει πάλι το γνωστό της μπάσκετ και ο πρώτος σοβαρός αντίπαλος που αντιμετωπίσαμε μας κέρδισε, έστω και δύσκολα.
Ο Γιαννάκης είναι μεγάλη φυσιογνωμία αλλά δεν είναι ο καλύτερος προπονητής, αν είχε ο Ζέλικο αυτή την ομάδα θα έκανε παπάδες! Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο να παίξεις τσούκου τσούκου μπολ! Πάντως λένε όλοι ότι αυτή η ομάδα δεν έχει σταρ! Διαφωνώ, ο Παπαλουκάς δεν είναι ο σταρ της ΤΣΣΚΑ; Ο Διαμαντίδης δεν είναι ο ηγέτης του ΠΑΟ; Εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε στους 8. Εκεί θα αρχίσει η μπάλα! Στα μονά παιχνίδια πιστεύω θα ξυπνήσουν!
Οψόμεθα!

 
At 9/06/2007 04:15:00 μ.μ., Blogger Suspect said...

φιλε old boy εισαι υπερ το δεον αφοριστικος.

αν αυτα τα χρηματα ανακουφισουν μερικους δυστυχισμενους, πηγαινε να τους πεις για πλαστικο lifestyle.

Σαφως και προσωπικα δεν τους αναγω ως θεους, ομως μια κινηση που θα βοηθησει κοσμο, δεν ειναι κακη...

 
At 9/06/2007 04:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Houli V και Μπαόκι, θα συμφωνήσω ότι εκείνες τις μέρες και υπερβολές υπήρξαν και ακόμη και παραπληροφόρηση ως συνέπεια των υπερβολών. Επιμένω πάντως ότι εκείνες τις μέρες η τηλεόραση ξαναέγινε για λίγο μέσο, όπου τον πρώτο λόγο είχε αυτό που μεταδιδόταν και όχι αυτός που το μετέδιδε.
Τhrass, συμφωνώ, χάνουν κι αυτοί πολλά. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν νομίζω ότι χαλιούνται με την έλλειψη ιδιωτικότητας, παρά μόνο σε κάποιες ελάχιστες στιγμές. Και στα περί ιερέων που λες, φαντάσου ότι βάζουν λ.χ. τον Κώστα Αρζόγλου στο τηλέφωνο λες και είναι ιερή η στιγμή που θα του μιλήσεις στο τηλέφωνο, λες και είναι τιμή σου που θα του μιλήσεις στο τηλέφωνο.
Όλα μαζί πάνε. Από το ότι τα επικρατείας ξεμείναν από προσωπικότητες, ως το ότι ακόμα και στην τραγωδία ως προσωπικότητα παρουσιάζεται η Λαμπίρη και η Τζίνα Αλιμόνου.

 
At 9/06/2007 04:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Suspect, το γράφω και ο ίδιος στο ποστ, ότι ο αντίλογος είναι ισχυρότατος. Αν μαζεύτηκαν χθες 12 εκατομμύρια ευρώ ασφαλώς και είναι υπερπολύτιμα. Αλλά, για να έχουμε και μια αίσθηση του μέτρου, ήδη τις προάλλες ο ΟΠΑΠ μόνος του έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς τηλεμαραθώνιους.
Ανώνυμε, εγώ νομίζω ότι η εθνική επιθετικά δεν παίζει το γνωστό της μπάσκετ. Ο ένας προσπαθεί να ξεφορτωθεί την μπάλα και την ευθύνη. Τους βλέπεις να ντριμπλάρουν να φτάνουν φάτσα με το καλάθι και να κοιτάνε να γυρίσουν την μπάλα πίσω. Νομίζω ότι το κλίμα είναι άσχημο και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται και ο Συρίγος. Ό,τι θέμα είχε ας το έλυνε μετά το τέλος των αγώνων. Από εκεί και πέρα επειδή και παικταράδες είναι και ομαδάρα είναι, αισιοδοξώ ότι την κρίσιμη στιγμή θα ξυπνήσουν και θα παίξουν αυτά που μπορούν.

 
At 9/06/2007 08:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"...θέλει να τη χύσει στην μάπα, για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι στον κόσμο που να μπορεί να ξεπαγώσει το κατεψυγμένο της χαμόγελο..."
Επανάληψη, για να το εμπεδώσουν και όσες εντυπωσιακές!!! συναντήσαμε κάποιοι από εμάς και δεν μας έγνεψαν!!!

 
At 9/06/2007 10:43:00 μ.μ., Blogger livioon olinabeauty said...

Μακράν το καλύτερο ποστ!Τι άλλο θα πεις????

 
At 9/06/2007 10:45:00 μ.μ., Blogger gaidara said...

για μένα μια λέξη χαρακτηρίζει αυτό το κακέκτυπο βλαχοαμερικάνικου τύπου, ξιπασμένο, ελαφροέλαφρο σταρ σύστεμ μας... φθήνια.

 
At 9/07/2007 12:16:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

"είναι αίσχος η συνεχιζόμενη τομή της ελληνικής κοινωνίας στα δύο με τη διαχωριστική γραμμή της επωνυμίας και της ανωνυμίας, είναι αίσχος να ζητούν ελεημοσύνη φορώντας τα πανάκριβα κοσμήματά τους, είναι αίσχος αυτός καθαυτός ο θίασός τους."

τα ειπες ολα!

καιρο εχω κλεισει την τηλεοραση μην αντεχοντας πλεον αυτην την κλειστη αυτοαναφερομενη εικονικη τους πραγματικοτητα.Βαρεθηκα τους τηλεσταρ-υπερασπιστες του χαμηλοσυνταξιουχου που με την πρωτη ευκαιρια ζητανε να εξαργυρωσουν την υποκρισια τους με βουλευτικη θεση εκτος απ τα εκατομμυρια της %@*τηλεορασης.Σιχαθηκα τις Μαριαννες Βαρδινογιαννη που διοργανωνουν πανακριβες εκδηλωσεις εδω και 20 χρονια δηθεν για να χτισουν παιδιατρικο ογκολογικο νοσ/μειο με τα χρηματα απ τα εισιτηρια και εμφανιζονται σ'αυτες με τουαλεττες και κοσμηματα 30 ή 50 εκατομμυριων.

Και οσο κι αν δεν θελω να περασω στα παιδια το μηνυμα της αμφισβητησης των παντων(που ευκολα μεταλασσεται σε αδιαφορια για τα παντα)δεν μπορω να μην αναρωτιεμαι ποσα απ'αυτα τα χρηματα θα φτασουν στον προορισμο τους και ποσα θα καταληξουν στις τσεπες γνωστων-αγνωστων εις υγειαν των ανωνυμων κοροιδων.

 
At 9/07/2007 12:32:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

oldBoy τι σου έχουν κάνει; Τι τραύματα είναι αυτά που σε δαιμονοποιούν έτσι ακατάπαυστα από ποστ σε ποστ; πώς μπορείς να έχεις τόσα ανείπωτα στο κεφάλι σου διαρκώς κι έχεις τόσο ανάγκη να τα γράφεις σε ένα διαθέσιμο στο διαδίκτυο blog; Αλλά ποιός ισχυρίζεται πως γνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος και οι εκκολαπτόμενοι αυλικοί σου.

 
At 9/07/2007 12:46:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

γειά σου ρε oldboy. Εκτός από την αναπαραγωγή φράσεων, έγινες και αναμορφωτής τηλεοπτικής κουλτούρας. Να 'σαι καλά να γράφεις να 'χω κάποιον να παίρνω στο ψιλό και να μη λερώνομαι κιόλας μ'ενοχές. Ένα τσιράκι των bloggers.

 
At 9/07/2007 12:48:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

κι όχι μόνο των bloggers..

 
At 9/07/2007 01:50:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Vrouva, με είχαν κακοποιήσει σεξουαλικα μικρό. Εξού και τα τραύματα.
Μelanhappy, κι όχι μόνο ...

 
At 9/07/2007 11:31:00 π.μ., Blogger Παναγιώτης Παπαχατζής said...

Ο καλύτερος όλων ήταν ο εφοπλιστής Χατζηπατέρας. Παίρνει τηλέφωνο και τους λέει οτι θέλει να προσφέρει στους πληγέντες 20.000.000 ευρώ.
Την ώρα που ο Παπαδάκης αρχίζει τα πανηγύρια για το ποσό, ο Χατζηπατέρας του λέει μες τα μούτρα οτι θα έρθει Ελλάδα να παραδώσει το ποσό ο ίδιος γιατί δεν εμπιστεύτε ούτε το κράτος, ούτε τα κανάλια.
Τι να πείς μετά...

 
At 9/07/2007 12:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά θα ήταν να σε είχαν κακοποιήσει όταν ήσουν μικρός oldboy, ιδιαίτερα εσένα και μερικούς άλλους bloggers. Δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις, ούτε και θα έπαιρνες λεκτικά δάνεια από forums και boards προκειμένου να υφαίνεις ιστορίες σύμφωνα με τις τηλε-προτιμήσεις σου και αυτά που παρακολουθείς στην τηλεόραση. Έχεις φτιάξει ένα εξαίρετο κέντρο πόλωσης με αυτό το blog, οπότε με βρίσκεις έναν εχθρό συχνά διαθέσιμο > melanhappy/retina/gozilla/thean

 
At 9/30/2007 12:01:00 π.μ., Blogger ΜΑΥΡΗ @ ΤΡΥΠΑ said...

Ειστε αξιοι της μοιρας σας ανθρωπακια. Κανενας οικτος για σας που καηκαν τα σπιτια σας και τα ζωα σας. Καμια βοηθεια δεν σας αξιζει. Ψηφιζετε για πρωθυπουργο αυτον που δεν σας βοηθησε. Απλα εξαγορασε την ψηφο σας με ψιχουλα.ανθρωπακια μην κλαιτε εσεις σκοτωνετε τον εαυυτο σας.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home