Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2007

Ανέπαφο

H φωτογραφία είναι περσινή. Αυτά λοιπόν τα χορτάρια δεξιά κι αριστερά του στίβου είναι τα πρανή. Το ότι η μια πλευρά τους κάηκε, δεν αναιρεί το γεγονός ότι το στάδιο έμεινε «ανέπαφο» και ότι η Αρχαία Ολυμπία «σώθηκε». Το στάδιο θα είχε προφανώς θεωρηθεί επισήμως κατεστραμμένο μόνο σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Η επαφή της φωτιάς με τα πρανή είναι μη - επαφή, είναι επαφή ανέπαφη.
Από εκεί και πέρα, μέχρι να δοθεί μια εξήγηση περί του οργανωμένου σχεδίου η οποία να σέβεται στοιχειωδώς την λογική μου, εγώ θα εξακολουθήσω να στηρίζομαι σε αυτήν και να μην καταφεύγω σε μεταφυσικό κυνήγι μαγισσών.
Στοιχειωδώς τη λογική μου σέβονται προς το παρόν τέτοιου είδους εξηγήσεις. Άντε, και τέτοιου είδους.
Τα υπόλοιπα, τα «δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις» και τα «κάτι παράξενο συμβαίνει, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τι», θα εξακολουθώ να τα ακούω βερεσέ, μέχρι να προσκομιστεί κάτι που να μπορεί να χωνευτεί, κάτι που να προσεγγίζει την αληθοφάνεια και να μην συνιστά παραίτηση από τον κοινό νου.
Δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις, όσο δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία.
Υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσες πυρκαγιές μπαίνουν κάθε καλοκαίρι;
Τώρα είναι η πρώτη φορά που ξεσπούν αυγουστιάτικα δεκάδες μέτωπα;
Ας μας μιλήσουν επιτέλους επίσημα με αριθμούς.
Κι ας πουν επίσης αν ο Αύγουστος, αν αυτός ειδικά ο Αύγουστος του άνομβρου χειμώνα και του προηγηθέντος μπαράζ πυρκαγιών, ήταν η κατάλληλη εποχή για πρόωρες εκλογές.
Εν τω μεταξύ, ο Καραμανλής έβγαλε το λουρί από τον Πολύδωρα και του επέτρεψε να βγει προς τα κανάλια, κι από τη στιγμή που το έκανε, ο Βύρωνας πρόλαβε να αρχίσει να μετακινεί μεταμεσονύχτια κορμούς δέντρων, όπως κάποτε ο Ντούτσε θέριζε τα στάχυα, πρόλαβε να μιλήσει για «Στρατηγούς Aνέμους» και άλλα τέτοια σε άψογη αυτοϊκανοποιούμενη κι αυτοθαμαζόμενη πολυδωρική, πρόλαβε με άλλα λόγια να μας πείσει ότι όχι συντριβή δεν νιώθει, όχι συναίσθηση του μοιραίου ρόλου του δεν έχει, αλλά μάλλον ηδονίζεται με τον φαντασιωτικό του ρόλο, τον ρόλο του Σωτήρα της χώρας, λες και η χώρα τόσες μέρες καίγεται υπό άλλη πολιτική και πυροσβεστική ηγεσία, λες και το μέγεθος της καταστροφής είναι συγκρίσιμο με οποιαδήποτε άλλη καταστροφή σε ειρηνική περίοδο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

28 Comments:

At 8/27/2007 08:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ φοβάμαι ότι ίσως να ήταν καλύτερα αν είχε καεί. Και αυτό διότι τότε οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας δε θα πίστευαν ότι όλοι εμείς, συν όσοι έρχονται απο έξω, είμαστε υποχρεωμένοι, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, να πάμε εκεί...Κάτι σα τη Μέκκα.
Τότε θα περιποιούνταν τους αγρούς τους και θα μάζευαν και τα καρπούζια που σαπίζουν κάθε καλοκαίρι και βρωμάει όλος ο τόπος. Διότι ξαφνικά το έρμο το καρπουζάκι θα αποκτούσε αξία.
Δεν έχω δει πιο βρώμικη εξοχή σε κανένα κράτος της Ευρώπης.
Κάηκε το δάσος του Καιάφα και ξαφνικά αποκαλύφθηκαν μικρές χωματερές εδώ και εκεί....
gs

 
At 8/27/2007 08:54:00 μ.μ., Blogger Jason said...

Αγαπητέ Old boy, οι θεωρίες συνωμοσίας δεν αποτελούν εξ ορισμού κυνήγι μαγισσών.
Συνωμοσίες δεν υπάρχουν μόνο στη φαντασία των ανθρώπων, υποθέτω ότι πολλές φορές υφίστανται.
Τώρα το ότι έχουμε ήδη αρχίσει να παρακολουθούμε μία ακατάσχετη διαδοχή μπουρδολογιών από όλους όσους καταφέρνουν να επινοούν περίεργα συμφέροντα από τον έναν και τον άλλον, αυτό είναι κυνήγι μαγισσών.

Από 'κει και πέρα.
Το ότι "δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις", πέρα από το ότι έχει την καθαρή λογική του (διότι αν "η τύχη είναι άθροισμα συμπτώσεων", όπως έλεγε ο Αϊνστάιν, τότε μιλάμε ότι φέτος πρέπει να μας γάμησε η ατυχία τελικά - σα να λέμε ότι τόσα χρόνια που δεν καιγόμασταν ήμασταν απλώς τυχεροί, που εμένα δε μου κάθεται καλά, δεν μπορεί διακόσια χρόνια τώρα απλώς να μην είχε... τύχει να είμαστε άτυχοι, έστω και στο ένα δέκατο σε σχέση με αυτήν τη φορά), σημαίνει και κάτι άλλο.
Συμφωνώ για τους αριθμούς.
Απ' όσα καταλαβαίνω, εσύ πιστεύεις ότι άμα το δούμε στατιστικά, δε θα είναι πια και τόσο τεράστιος ο αριθμός των πυρκαγιών, σε σχέση με τα υπόλοιπα καλοκαίρια. Ίσως.
Εγώ σκέφτομαι πως η στατιστική, εμφανίζοντας αυτό που περιμένεις κι εσύ, ουσιαστικά θα αποδείξει το ανάποδο απ' αυτό που λες. Θα αποδείξει πως δεν ήταν οι συγκυρίες φέτος που δημιούργησαν περισσότερες εστίες, δεν ήταν οι καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες, δεν ήταν πολλά διαφορετικά μπλοκ οικοπεδοφάγων που απλώς συνέπεσαν, δεν ήταν οι ξεμωραμένοι, τα μωρά και οι πυρομανείς, και γενικώς δεν ήταν ένα σωρό συμπτώσεις μαζί που δημιούργησαν τόσες φωτιές φέτος.
Αν προκύψει ότι ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν λίγο-πολύ φυσιολογικός, άντε λίγο πιο ζόρικος, τότε τι αποδεικνύεται; Ότι αυτό που έφταιξε ήταν ότι ξαφνικά φέτος ο κρατικός μηχανισμός έγινε τελείως ανίκανος, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;
Νομίζω πως αποδεικνύεται απλώς ότι ξαφνικά φέτος υπήρξε μία οργάνωση και ένα σχέδιο για το πού, πότε και πώς θα μπουν οι φωτιές. Είναι πιο λογικό να υποθέσει κανείς ότι αυτή τη φορά μπήκε σκέψη πίσω από τους εμπρησμούς, παρά ότι απλώς προέκυψε τεράστια βλακεία πίσω από την αντίδραση και την πυρόσβεση ειδικά ξαφνικά φέτος, α και ατυχία.
Αυτό μπορεί να αντιστοιχεί στις θεωρίες συνωμοσίας που λέγαμε, αλλά δεν είναι κυνήγι μαγισσών, είναι σκέψεις που έχουν μία βάση.

Απλώς δεν μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς ήταν γιατί σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω ποιος είχε συμφέρον να κάψει όλη την Πελοπόννησο, γι' αυτό και κοροϊδεύω κι εγώ την ανεπίσχετη μπουρδολογία που λέγαμε.

 
At 8/27/2007 09:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτο με τις χωματερες πολυ σωστο΄ -_αυτο με τη ΜΕΚΚΑ εξαρταται κι απ τα πνευματικα γουστα του καθενος
(προηγουμενο σχολιο)

τωρα αφου ειναι υπερκοματικη η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ καιΚΑΚΟΓΟΥΣΤΕΣ οι εμφανισεις των εκπροσωπων της
εμεις γιατι να μην σκεφτουμε την ΑΠΟΧΗ απ τις εκλογες (τ ακυρα και τα λευκα προσμετρωνται)ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ

 
At 8/27/2007 09:44:00 μ.μ., Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Jason αγόρι μου καλά και άγια αυτά που λές, αλλά τις προηγούμενες φορές δεν είχαμε 3 ημέρες ΣΥΝΕΧΩΣ με 40+ ΚΑΙ 7 Μποφόρ ανέμους.

 
At 8/27/2007 11:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

για τους λάτρεις των RPGs και του σασπένς δίχως απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ, αναζητήστε τη μηχανή fitzquake v.080 και τα mods 'Beyond Belief' και 'Abyss Of Pandemonium' για το Quake I. Με ένα σχετικά σύγχρονο pc, δε θα έχετε πρόβλημα σε υψηλές αναλύσεις, χρώμα και ανάλυση monitor, ενώ τα hard levels είναι πολύ ζόρικα με εξαιρετική σχεδίαση. Κυκλοφορούν πολλά mods στο διαδίκτυο, ωστόσο προτιμήστε αυτά άνω των 10-15ΜΒ. Στα zip αρχεία εσωκλείονται txts με οδηγίες για όσους βρουν δυσκολία να εκκινήσουν τα αντίστοιχα maps.

 
At 8/28/2007 12:03:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ποσοστό συμπίεσης στους συγκεκριμένους φακέλους είναι υψηλό, οπότε και γύρω στα 10ΜΒ είναι πολύ πιθανό να βρείτε αρκετό χρόνο αξιόλογου gameplay.

 
At 8/28/2007 12:24:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

που κολλαει αυτο ρε gozilla?

...καθε βαρεμενος με το χουι του!

εδω μιλαμε για την Ολυμπια!ξυπνα!

 
At 8/28/2007 12:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Bίκτορα, αν αποφασίσεις την αποχή, η αποχή θα καταγραφεί μεν ως μέγεθος, στην πράξη όμως θα αφήσεις ανεπηρέαστο το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων, που υπολογίζεται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Κατά τη γνώμη μου αν θες να αντιδράς δεν απέχεις, αλλά ψηφίζεις με τρόπο που να τους τιμωρεί.

 
At 8/28/2007 01:11:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Jason, νομίζω ότι το ποστ του Τάλου, στο οποίο παραπέμπω, δίνει σε ένα βαθμό ικανοποιητικές απαντήσεις. Από εκεί και πέρα πράγματι πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι υπεύθυνος υπουργός είναι ο Πολύδωρας, ότι ο αρχηγός της πυροσβεστικής είναι προσωπική του επιλογή, ότι πυροσβεστική και πολιτική προστασία είναι τσακωμένες.
Επίσης είναι κρίσιμο στα περί σχεδίων και ανεξήγητης έκτασης των καταστροφών το αν λ.χ. η φωτιά στην Ηλεία που έκανε και το μεγαλύτερο κακό είναι μια φωτιά που είχε ύποπτα νέα μέτωπα ή μια φωτιά που δεν μπορεί να σβήσει. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά αν δεν κάνω λάθος το δεύτερο συμβαίνει.

 
At 8/28/2007 02:50:00 π.μ., Blogger Jason said...

Mirage, κάθε καλοκαίρι έχουμε 3-4 φορές 40+ για 3 μέρες συνεχώς, μη μου πεις ότι τα τελευταία 200 χρόνια δεν είχε τύχει ποτέ να έχει ταυτόχρονα και 6 μποφόρ, εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος παγκοσμίως, γιατί θα με κουφάνεις.

 
At 8/28/2007 02:51:00 π.μ., Blogger Jason said...

7, whatever.

 
At 8/28/2007 09:34:00 π.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

η συζητηση θυμίζει λιγο την συζήτηση 'περι τυπάρξεως του θεου'. Αν ειναι κάποιος προδιαθετειμένος να πιστέψει στην ύπαρξη Του, κανενα επιχείρημα δεν μπορεί να τον κανει να αλλάξει γνώμη. Όμοια αν κάποιος είναι προδιαθετειμένος να μην πιστεύει στην έννοια 'τυχαίο' ή 'σύμπτωση' είναι δύσκολο να μπορέσεις να του γυρίσεις το μυαλό (ή και το ανάποδο βέβαια).

Το τυχαίο όμως και η σύμπτωση εχουν θέση όταν δεν υπάρχουν επαρκείς ορθολογικές/επιστημονικές θέσεις που να εξηγούν μια κατάσταση. Εδω έχουμε το 'παράδοξο', ενώ υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις για την κατάντια των ελληνικών δασων τα τελευταία 20+ χρόνια να προτιμούμε να πείσουμε 'τους δικούς μας' (γιατι οι άλλοι δεν θα πειστούν ούτως η άλλως) πως πρόκειται για 'ασύμμετρη απειλη'.

Το αποτέλεσμα είναι ένας πρωθυπουργός να προτιμά την συνομοσιολογία από την όποια δόση αλήθειας. Για μένα, σαν επιστήμονα, είναι η πιο ΤΡΑΓΙΚΗ θεση που έχω ακούσει από στόμα πολιτικού.

 
At 8/28/2007 10:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει συγκέντρωση στο Συνταγμα και στις πλατείες κάθε πόλης...Καλό θα ήταν να συγκεντρωθούμε όλοι εκεί...

 
At 8/28/2007 10:19:00 π.μ., Blogger Waldorf said...

ενταξει, εχθες ακούσαμε και κάποια στατιστικά που δείχνουν οτι οι πυρκαγιές είναι πολλές, και περισοτερες απο οτι συνηθως, και σιγουρα προκαλούν ερωτήματα για το πως και που και τι ωρα ξεκίνησαν, αλλα θα συμφωνήσω οτι υπαρχει ενα κενο αναμεσα στα παραπανω και σε ενα ασσυμετρα οργανωμενο απειλητικο πολυδωρικο σχεδιο.
Και στην ισπανια, ιταλια, πορτογαλλια, γαλλια εχουν προβληματα με φωτιες, μικρα και μεγαλα, αλλα εκει δεν υπαρχουν οργανωμενα σχεδια. Και μαλιστα εξηγουνται διαφορα πραγματα ισως με απλούστερο τρόπο η τουλαχιστον λιγοτερο σεξυ τροπο απο αυτον του βυρωνα...http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6964519.stm
Εν τελει πιστευω οτι αυτο που πληρωνουμε φετος ειναι η πολυ κακη σχεση μας σαν λαος με το περιβαλλον. Ουσιαστικα το δασος σαν λαος και σαν κυβερνηση αυτου του λαου δεν μας απασχολει παρα μονο οταν καιγεται. Πριν χρονια τα δαση στην ελλαδα ηταν μερος της ενεργους οικονομιας, τα χωρια ζουσαν απο το δασος, το περπατουσαν, τα υλοτομουσαν, το καθαριζαν, τωρα αν πας καπου βλεπεις παντου νεκρα ξερα δεντρα τα οποια ειναι παρατημενα ορθια η πεσμενα. Τα χωρια ειναι γεματα παρανομες χωματερες που κρυφα οι δημοι και οι κοινοτητες τις καινε. Οι αγροτες καθε αυγουστο παρανομα και τα σπαρτα για να καθαρισουν τα χωραφια τους. Ολοι φροντιζουμε να κανουμε οτι μας συμφερει αλλα μετα κλαιμε οταν βγαινουμε στα καναλια.
Και βεβαια θα πρεπει να πουμε οτι ανυσηχητικη ειναι και η συμμετρικη απειλη της ανοργανωσιας μας σαν λαος ωστε να σχεδιασουμε προληπτικα μετρα. Κατι που θα φανει παρα πολυ συντομα με τις πρωτες βροχες και πλυμυρες σε ολα αυτα τα μερη που σημερα καιγονται...

 
At 8/28/2007 11:01:00 π.μ., Blogger koolkiller-ess said...

Kostas, έχεις απόλυτο δίκιο, αυτές τις πλημμύρες περιμένω κι εγώ για να δω το επόμενο ξέσπασμα των μίντια που κατάφεραν να μετ6ατρέψουν μια τεράστια οικολογική καταστροφή σε πανηγύρι.

 
At 8/28/2007 11:41:00 π.μ., Blogger LaVieBohemie said...

Ρε παιδιά, άσχετα απο όλα αυτά, να επισημάνω κάτι. Έχει δεί κανείς σας κανένα απο αυτά τα βρωμόσκυλα της εκκλησίας να βγεί να πει έστω ένα "λυπόμαστε", ενα "συμπάσχουμε"??? Εγω δεν είδα τίποτα! Κάνω λάθος?

Αλλα και αν βγήκε, θέλω να δω μετά απο όλα αυτά, που θα σταθεί η ελληνική εκκλησία με την τεράστια περιουσία, στα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν απο όλη αυτή την καταστροφή.

 
At 8/28/2007 11:59:00 π.μ., Blogger Alpha said...

στο στόχο laviebohemie

 
At 8/28/2007 12:06:00 μ.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

η εκκλησια εδωσε ηδη 500.000 ευρα. (εχει και ιατρικα εξοδα τελευταία και γι αυτο συγχωρειται...)

 
At 8/28/2007 12:14:00 μ.μ., Blogger LaVieBohemie said...

Μπα, ωστε βγηκανε απ'το κλουβί? Δεν το ακουσα αυτό καθόλου. Πάντως καμια δήλωση πουθενα δεν νομίζω να έπαιξε, ε?

 
At 8/28/2007 12:16:00 μ.μ., Blogger Τζιτζίκος said...

δεν ξερω... καλα δεν ειναι να στηριζεσαι και σε καναλια για ενημερωση

 
At 8/28/2007 12:26:00 μ.μ., Blogger LaVieBohemie said...

Δίκιο έχεις, απλά το λέω έτσι ρε παιδί μου να βγούν για του κόσμου τα μάτια.

Και να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται αυτή η γαμωφωτιά εδω στα γιάννενα να έχει αναζωπυρωθεί 4 φορές? Και σε 3 διαφορετικά σημεία? Τι να πω πιά, με όλες τις μαλακίες, δημιουργείται μια γενιά με εκ φύσεως νεύρωση και πυροφοβία. Εγώ τουλάχιστον έχω αρχίσει να το νιώθω...

 
At 8/28/2007 02:21:00 μ.μ., Blogger domino said...

μια παρατήρηση μόνο, όταν ο Πολύδωρας είπε την θεϊκή ατάκα "ο στρατηγός άνεμος" γύρισα με τρόμο και περιέργεια στην τηλεόραση, να δω αν αστειεύεται...όχι το εννοούσε, και το πιο καλό είναι οτι κανένας από τους δημοσιογράφους δεν έδειξε καμιά αντίδραση για την μαλακία που είπε... αν ο άνεμος είναι στρατηγός τότε και ο Πολύδωρας είναι φυσικό φαινόμενο...

 
At 8/28/2007 03:00:00 μ.μ., Blogger Press Workers said...

Παιδιά η εκκλησία καταξοδεύθηκε! 500.000 ευρώ έδωσε! Φοβερό! Παρακολουθώ ειδήσεις και έχω φρικάρει με τις αναζωπυρώσεις και τις νέες εστίες που ξεπηδούν στην Εύβοια. Φρικάρω με την ανικανότητα και τις μεγαλοστομίες περί δεσμεύσεων. Επίσης φρικάρω και με τους δημοσιογράφους! Εδώ ο κόσμος κάηκε κι εμείς οι καραγκιόζηδες αντί να κάνουμε τη δουλειά μας και μόνον, βρίσκουμε την ευκαιρία να ηρωποιηθούμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί κι εγώ δημοσιογράφος είμαι). Ντροπή μας!

 
At 8/28/2007 03:33:00 μ.μ., Blogger ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ said...

Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, το ίδιο και οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας που δεν πρέπει να τεθούν απέναντι στον αγανακτησμένο Έλληνα πολίτη. Οι άθλιοι εθνικοί μειοδότες πολιτικάντηδες πρέπει να λογοδοτήσουν για την κατάντια της χώρας. Να συλληφθούν πάραυτα και να καούν στην πυρά στο Σύνταγμα.Ούτε καν δίκη δεν τους πρέπει. Και οι 300 αυτοί, όπως και άλλοι τόσοι που έχουν ασελγήσει πάνω στο πτώμα της πατρίδας μας χρόνια ολόκληρα τώρα, αυτοί που σταθερά πλουτίζουν σε βάρος μας, αυτοί που ψηφίζουν νόμους λιτότητας για τον κόσμο αλλά αυξήσεις για τους ίδιους, αυτοί που κληροδοτούν την εξουσία σε παιδιά και εγγόνια, αυτοί που μιλούν χωρίς να λένε τίποτα, αυτοί που αποκτούν βίλες με δανεικά φίλων, αυτοί που έχουν στην καρτοχή τους αρχαία για να τα σώσουν, αυτοί που ανεξάρτητα απο ιδεολογίες και κόμματα είναι μέρος του ίδιου κατεστημένου, αυτοί που ευθύνονται για εθνικά ξεβρακώματα όπως τα Ίμια, την υπόθεση Οτσαλάν, τα ομόλογα κτλ, αυτοί που εκδίδουν βιβλία περί συνωστισμού στην Σμύρνη, αυτοί που έχουν μετατρέψει τα σχολεία σε προθάλαμο των φυλακών, αυτοί που έκαναν το φακελάκι στα νοσοκομεία πάγια πρακτική, αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ να δείρουν γεροντάκια τα οποία λοιμοκτονούν με 300 και 400 ευρώ το μήνα, αυτοί που ξοδεύουν πακτωλό χρημάτων για προεκλογικές εκστρατείες, αυτοί που αθώωσαν τους ενόχους για την κλοπή του Χρηματιστηρίου, αυτοί που αθώωσαν την Ρικομέξ, αυτοί που επέτρεψαν τα άπειρα αυθαίρετα των απανταχού μεγαλοκαρχαριών, αυτοί που απέκλεισαν απο τις παραλίες τον κοσμάκη για να τις χαίρονται ιδωτικά οι ίδιοι και οι φίλοι τους, αυτοί που εισπράτουν απο τσιγάρα, διόδια, φόρους αλλά δεν τα βλέπουμε πουθενά (ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στις υποδομές), αυτοί που άφησαν την αλόγιστη και παράνομη μετανάστευση Αλβανών φονιάδων, αυτοί που μας έκοψαν τα ανοιχτά παράθυρα και μπαλκόνια το καλοκαίρι ενώ οι ίδιοι φυλάσονται απο αστυνομικούς, αυτοί που μας φέσωσαν με Ολυμπιάδες και λοιπές εκδηλώσεις, αυτοί που αφήνουν τους εφοπλιστές να λυμαίνονται τις θάλασσες και τα λιμάνια, αυτοί που ευθύνονται για το Σάμινα, αυτοί που δίνουν άδειες σε κανάλια που προβάλουν σκουπίδια, αυτοί που ανάγουν σε εξευρωπαϊσμό ότι πιο χυδαίο και ανώμαλο μιμούνται απο τους ξένους, αυτοί που χρεώνουν δισεκατομμύρια για κωλόχαρτα σε προϋπολογισμούς, αυτοί που δεν μόχθησαν ποτέ, αυτοί που δεν υπηρέτησαν ποτέ, αυτοί που έχουν ασυλία για όλα τις παρανομίες τους, αυτοί που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας και αμαύρωσαν το λαμπρό παρελθόν της, αυτοί που άφησαν το μικρό παιδάκι να πεθάνει όταν όλοι μας τρέξαμε να συνεισφέρουμε αλλά η Εθνική Τράπεζα δεν εκταμίευσε τα χρήματα, αυτοί που έκαψαν με την παροιμιώδη ανευθυνότητα και απάθειά τους την μάνα με τα 4 παιδιά, αυτοί που παραχωρούν τα καμμένα σε Συλλόγους Δικηγόρων και Γιατρών, αυτοί που χρόνια τάζουν αλλά ποτέ δεν πραγματοποιούν, αυτοί που κατέλυσαν το κράτος, την δικαιοσύνη, την δημοκρατία και την ισονομία, αυτοί που έκαναν αυτά και άλλα τόσα, αυτοί που λεηλατούν την χώρα μου, αυτοί που υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μου. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ πρέπει επιτέλους να στηθούν στο απόσπασμα. ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ!!!

 
At 8/28/2007 06:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Tζιτζίκο, πολύ εύστοχη η παρομοίωση με τη συζήτηση περί Θεού.
Κουτόχορτε, όλη αυτή η σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη (αν και σε μερικά από όσα λες, άστοχη) αγανάκτηση μπορεί να μεταφραστεί σε καταψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων. Σε λιγότερο από είκοσι μέρες έχει εκλογές. Τα αποσπάσματα και οι κρεμάλες δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.
Domino, εγώ έχω πειστεί πλέον ότι ο Πολύδωρας έχει κάποιο είδος διαταραχής. Δεν λέω ότι είναι τρελός. Λέω ότι ζει σε ένα δικό του δονκιχωτικό σύμπαν που του στερεί σε ένα βαθμό την επαφή με την πραγματικότητα.

 
At 8/28/2007 06:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Κώστα, δεν ξέρω για ποιές στατιστικές μιλάς. Έχεις κάποιο λινκ; Στα Νέα χθες (http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070827&nid=5746050)διάβασα αυτό:
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ - ρεκόρ, αλλά όχι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα κινήθηκε ο αριθμός των πυρκαγιών, που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα, στις 25 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 124 πυρκαγιές, όσες δηλαδή και το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, τότε, ο Πρωθυπουργός απέδιδε τις καταστροφές στην κλιματική αλλαγή που «πλήττει ήδη τον πλανήτη και βεβαίως τη χώρα μας».
Παλιοί επιτελείς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θυμούνται εξάλλου, πως υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις την τελευταία δεκαετία, όπου ο ημερήσιος αριθμός πυρκαγιών έφτασε τις 190. Μία από αυτές ήταν και το 2004, όταν τον Ιούλιο μέσα σε 48 ώρες εκδηλώθηκαν 198 πυρκαγιές.
Ενδεικτικό είναι επίσης πως τον Ιούλιο του 1998 σε λιγότερο από μία ώρα ξέσπασαν 125 πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων σε περιοχές της Αττικής, στη Στυλίδα, τη Χαλκιδική, το Σοφικό, τον Άγιο Κωνσταντίνο και τη Βυτίνα. Αλλά και τον Ιούλιο του 2000, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο εκδηλώθηκαν περισσότερες από 170 πυρκαγιές, ανάμεσά τους και η μεγάλη φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα στη Σάμο.
Ωστόσο, ο αριθμός των καμένων εκτάσεων αυξάνεται ανεξάρτητα από τον αριθμό των πυρκαγιών. Έτσι, ενώ το 2005 καταγράφηκαν 9.313 πυρκαγιές και κάηκαν 82.379 στρέμματα, το 2006 οι πυρκαγιές ήταν λιγότερες κατά 493- εκδηλώθηκαν 8.820 δασικές πυρκαγιές- αλλά αποτεφρώθηκαν πάνω από 178.200 στρέμματα. Φέτος, ήδη μέχρι το τέλος Ιουλίου έχουν καεί περισσότερα από 800.000 στρέμματα.

 
At 8/28/2007 07:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νομίζω με όλα αυτά που διαβάζω ότι οι περισσότεροι δε παραδέχονται ή παραδέχονται και δε θέλουν να το εκδηλώσουν κάτι που δε θέλει και πολύ εξυπνάδα και φαντασία αλλά κοινη λογική.

Οτι απλά ο κρατικός μηχανισμός ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός μέχρι το 2004.

Γιατί ρε παιδιά είναι τόσο δύσκολο να το παραδεχτεί κανείς αυτό;

Γιατί πρέπει να ψάχνουμε συνομοσίες και να αναρωτιόμαστε για να εξηγήσουμε πράγματα που εξηγούνται απλά;

Είναι δυνατόν να πιστεύει σοβαρός άνθρωπος ότι φέτος ξαφνικά οι φωτιές υπερτριπλασσιάστηκαν;

Από τη δεκαετία του '80 θυμάμαι σε όλη την Ελλάδα τα καλοκαίρια να υπάρχουν φωτιές. Σε όλη την επικράτια. Ποτέ δε πήραν τις διαστάσεις αυτές.

Kαι αν στη Πελοπόννησο φταίει ότι ήταν τα μέτωπα πολλά και οι άνεμοι πρωτοφανείς (λέμε τώρα...), πέρυσι στη Χαλκιδική τι έγινε; Στη Πάρνηθα τι έγινε; Καμιά μεγάλη φωτιά ο σημερινός ανίκανος κρατικός μηχανισμός δε μπόρεσε να ελέγξει.

Και είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι:
Επί κυβέρνησης Σημίτη (αυτού μωρέ του παλιοπροδότη που είπε ευχαριστώ στους Αμερικάνους και που πρόδοσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους),Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ.

Θέλει κανείς λόγω Ολυμπιακών αγώνων ή δε ξέρω και γω τι άλλο αυτή είναι η πραγματικότητα. Ολα τ άλλα εξυπηρετούν την ηλίθια λογική περί προδοτών, την απλουστευτική και ευκολοχώνευτη λογική των συμψηφισμών (όλοι ίδιοι μωρέ είναι) και κατ επέκταση την άθλια και επικίνδυνη επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης.

 
At 8/29/2007 09:30:00 π.μ., Blogger Waldorf said...

old boy, να ενα αρθρο λιγο πιο παλιο αν και δεν βοηθαει να βγουν πολλα συμπερασματα.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_19/08/2007_238158
επισης προχθες ο ρουσσοπουλος μιλαγε για συνολικα περιπου 6500 φωτιες το 2006 και αλλες τοσες το 2005. Φετος μεχρι τωρα ανεφερε περιπου 8500. Ειμαι σιγουρος οτι αυτα τα στοιχεια ειναι "περιπου" σωστα αλλα θα ηθελα να δω καποια στατιστικα καπως ποιο επισημα απο την πυροσβεστικη η καποιον φορεα. Επισης θα ηθελα να δω την συνολικη εκτιμηση των εκτασεων δασων και πως φθηνει καθε χρονο. Επισης θα ηθελα να δω και εκτιμησεις αναδασωτεων εκτασεων καθε χρονο. Ετσι για να εχουμε μια ορθη βαση συζητησης.
Στο 5ημερο που ζουμε μονο, μιλαμε για περιπου 2 εκατομυρια στρεμματα καμμενα. Αυτο απο μονο του χωρις τα υπολοιπα ειναι ρεκορ. Το κακο ειναι οτι το προβλημα ειναι προσθετικο καθε χρονο και αρα με τα παραπανω στοιχεια για 20 χρονια πισω θα μπορουσαμε να κανουμε μια στατιστικη προσεγγιση του ποτε η ελλαδα επιτελους δεν θα εχει αλλα δαση και ετσι θα εκλειψει και το προβλημα των πυρκαγιων...
Εν παση περιπτωση ομως τα στατιστικα δεν εχουν ισως μεγαλη σημασια καθοτι η φωτιες ειναι περιεργο φαινομενο και υπαρχουν πολλοι λογοι για το ποσο μεγαλες και ανεξελγκτες θα γινουν, ανεμοι, ζεστη, ξηρασια, γεωγραφικη τοποθεσια, διασπορα κλπ. Νομιζω οτι το βασικο ειναι οτι απο την δεκαετια του 80 το προβλημα δεν εχει εκλειψει αρα πρεπει να δουμε αλλους τροπους αντιμετωπισης του, σε επιπεδο νομοθεσιας, τεχνογνωσιας, τεχνικων μεσων, προβλεψης, κλπ
Ανωνυμε πολιτη, χωρις να θελω να μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου θα συμφωνησω οτι ειναι ανικανος ο μπλε κρατικος μηχανισμος. Αφου λοιπον εχει βρει την λυση του προβληματος μας τοτε μπορεις να κοιμασε ησυχος τα βραδια μια και θα ψηφισεις την αμεση αντικατασταση του μπλε μηχανισμου με τον πρασινο μηχανισμο ο οποιος εχει δειξει την ικανοτητα του στο παρελθον και εχει ψηφισθει μεσω sms στα top ten των καλυτερων μηχανισμων ever. θυμισου μονο να μην πετας το τσιγαρο απο το παραθυρο στο δρομο για την καλπη...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home