Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2007

Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα

Στο γελοίο κράτος, με την γελοία αστυνομία, τον γελοίο υπουργό της και την γελοία τηλεόραση, μόνο τέτοιοι γελοίοι θάνατοι για γελοίους λόγους αρμόζουν.
Δεν υπάρχει καμία τραγωδία. Μόνο γελοιότητα.
Και στη ρεβάνς, αύριο ή του χρόνου, το ραντεβού ας ανακοινωθεί και δημοσίως και τα κονβόι με τα χίλια και τα δυο χιλιάδες παπάκια ας καλυφθούν και τηλεοπτικώς. Ας κινηθούν και με τανκς οι αντίπαλοι στρατοί. Και μετά ο Πολύδωρας ας εκφράσει τον προβληματισμό του, ο Παπανδρέου ας κάνει σαρδάμ και η Αριστερά ας στηλιτεύσει την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.
Γαμημένο γυναικείο βόλεϊ, έχεις φάει τα καλύτερα παιδιά.

23 Comments:

At 3/30/2007 10:07:00 π.μ., Blogger Fight Back said...

το γελοιο για το θανατο μπορω να καταλαβω πως προκυπτει, ειναι σαφες οτι ολο αυτο το σκηνικο ειναι ματαιο, οκ.

η αναγωγη στο γελοιο κρατος, αστυνομια, κλπ κλπ, πως συνδεεται με το γεγονος?

πολλα πραγματα που συμβαινουν στη χωρα μας δεν ειναι δικο μας προνομιο ουτε δικια μας ανακαλυψη.

 
At 3/30/2007 10:42:00 π.μ., Blogger vampiria said...

Όταν το κράτος, η αστυνομία, οι Υπουργοί, δεν προβλέπουν και δεν προλαμβάνουν γελοίους θανάτους, γελοίες συμπεριφορές, γελοίες κατασκευές στους δρόμους όπου προκαλούνται τα γελοία ατυχήματα και, όταν αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία τους έχει επιλέξει η πλειοψηφία των πολιτών, γνωρίζοντας ότι κάπως έτσι -γελοία- θα καταλήξει το πράγμα, ε, τότε, ζούμε σε μια κοινωνία γελοίων και απορροφούμαστε κι εμείς μέσα στη γελοιότητα.

Καλημέρες...

 
At 3/30/2007 12:22:00 μ.μ., Blogger christosk said...

Fightback, μιλάμε για 200 μηχανάκια που διέσχισαν μέρα μεσημέρι την Αθήνα για να πάνε σε ραντεβού, το οποίο ήταν γνωστό από μέρες ότι θα γίνει (υπήρχε προειδοποίηση της Ομοσπονδίας του βόλεϊ).
Τέτοια ραντεβού κλείνονται συχνά αλλά, επειδή δεν υπάρχει νεκρός και ... τηλεοπτική εικόνα, δεν ασχολείται κανένας.

 
At 3/30/2007 02:27:00 μ.μ., Blogger industrialdaisies said...

Προφανώς ο μηχανισμός του κράτους (και του παρακράτους), της πληροφόρησης (και της παραπληροφόρησης) στηρίζονται σε κάτι εφαρμοσμένο για να εξουσιάζουν. Γιατί εμένα τώρα μου έρχεται στο μυαλό ο Στάλιν με τη γνωστή ρήση (την οποία εξάλλου εφήρμοσε) "Ο θάνατος ενός είναι τραγωδία. Ο θάνατος εκατομμυρίων είναι στατιστική."... μάλλον είμαι κακόβουλη,ε;

 
At 3/30/2007 04:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το γελοίο κράτος αντέδρασε και έκανε αυτό που λέγαμε πριν από μερικά ποστ vangelis. Φυλακή χωρίς αναστολή και ανέκκλητες αποφάσεις.
Για να δούμε ποιός κουνιέται τώρα.

 
At 3/30/2007 06:19:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εκπροσωπε Τυπου του ΥΔΤ τραβα ρε να γαμηθεις σ
εσυ και οι μαλακιες που μας αραδιαζεις εδω περα. Κλακαδορε της κυβερνησης που θα μας πεις οτι το κρατος αντεδρασε. Βρε αλήτη γουσταρω ο επομενος νεκρός να ειναι το παιδι σου να δουμε τι θα κανεις τοτε.....

 
At 3/30/2007 06:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aνώνυμε, λέει μαλακίες ο «εκπρόσωπος» αλλά αυτά τα περί παιδιών δεν χρειάζονται.
Fight Back, ούτε εγώ είμαι της θεωρίας ότι για όλα φταίει το κράτος και ότι ειδικά στην Ελλάδα συμβαίνουν πράγματα που δεν συμβαίνουν αλλού. Είναι όμως όπως τα λέει ο Ckak. Aν αποφασίσω εγώ με τον Ckak και πάμε να πλακωθούμε αύριο και φέρουμε κι από τρεις φίλους ο καθένας, προφανώς και το Κράτος δεν μπορεί να ενεργήσει προληπτικά. Όταν όμως μαζεύονται και συγκεντρώνονται δυο αντίπαλοι στρατοί εκατοντάδων ατόμων, ο ένας μάλιστα πηγαίνοντας από Πειραιά - Μεσόγεια μέρα μεσημέρι, τότε ναι η αστυνομία έχει εγκληματική αμέλεια.

 
At 3/30/2007 08:10:00 μ.μ., Blogger holidays in the sun said...

η αστυνομια γενικως εχει πολλες ευθυνες τελευταια,οπως παντα.καμμια παραιτηση μπας και γλυτωσει κανα θυμα δε βλεπουμε...ειμαι λιγο στενοχωρημενη παντως,κριμα το παιδι..
δε βαριεστε θεαμα να υπαρχει,θλιψη,οδυρμος κι αγιος ο θεος.σε δεκαπεντε μερες τα ξαναλεμε που θα ξαναρχισουν οι αγωνες.κι η οικογενεια του νεκρου ας περασει ενα ευχαριστο πασχα ευγενικη χορηγια της ελληνικης πραγματικοτητας

 
At 3/30/2007 08:29:00 μ.μ., Blogger Πυθαγόρας Σάμιος said...

Μην παραβλέπουμε ότι επρόκειτο για ένα ραντεβού, που είχε ανακοινωθεί από μέρες στις οπαδικές εφημερίδες.

Γνώμη μου;
Οι δύο (μονίμως) κύριοι υπεύθυνοι είναι
α) τα ΜΜΕ (εφημερίδες και Τηλεόραση) με την παρουσία τους (με όσα γράφουν και όσα λένε) και
β) η Αστυνομία με την απουσία της.
Δυστυχώς, μόνο οι ίδιοι οι πιο πάνω υπεύθυνοι μπορούν (με την αλλαγή της συμπεριφοράς τους) να βελτιώσουν την κατάσταση, κάτι που όμως δεν προβλέπεται να γίνει.
Οπότε δεν μας απομένει τίποτα άλλο, παρά να παρακολουθούμε ανήμποροι, ελπίζοντας ότι το επόμενο θύμα δεν θα είναι κάποιος δικός μας.
Τόσο καλά...

 
At 3/30/2007 11:46:00 μ.μ., Blogger Ανδρέας Κ said...

+1
συμφωνώ μαζί σου φίλε Old Boy.

Γιατί οι ομάδες διατηρούν τους στρατούς;
Γιατί η αστυνομία δεν κάνει τίποτα;
Γιατί τα οπαδικά μέσα ενημέρωσης διατηρούνται (αλλά και πως)

Το φαινόμενο δεν είναι αθλητικό, είναι κοινωνικό και αντανακλά την κοινωνική σαπίλα μας,

Goodnight and Good luck!

 
At 3/31/2007 12:45:00 π.μ., Blogger basik-ly said...

Γελοίες ανακοινώσεις από ανθρώπους που έχουν παίξει (και παίζουν) το παιχνίδι των προέδρων που έφτιαξαν τους στρατούς τους.

Το καινούριο βιβλίο της Ιστορίας επιβάλλεται να αλλάξει. Τόσα χρόνια βλέπουμε τα εκπληκτικά αποτελέσματα του προηγούμενου!

 
At 3/31/2007 08:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ego re tha to po, MONO I XANOUMA RE.

Mono o Demaras kathotane to pallikari me to stavro sto xeri kai kalouse tin astinomia, edine DVD, akouge na miria osa (xoris kammia kalipsi apo kanenan) gia auton kai tin ginaika tou.

Tora to ti leo o Kokkalis i o Vazelos i o kathe enas einai adeia logia.

Oloi AEK re koufales.

 
At 3/31/2007 10:22:00 π.μ., Blogger οι σκιές μιλάν said...

Καλό θα ήταν για όποιον ενδιαφέρεται, να δεί αυτό το ωριαίο ντουμαντέρ του BBC. Προβλήθηκε πρώτη φορά τον Αυγουστο μετά το Μουντιάλ και επαναπροβλήθηκε πριν 2-3 εβδομάδες ξανά με αφορμή τα γεγονότα στο Καραϊσκάκη "στην χώρα των πρωταθλητών Ευρώπης"

Hooligans: The untold story (58:59 min)

(Disclaimer: ακατάλληλο γι' όποιον έχει αλλεργία σε πραγματικές εικόνες βίας)

 
At 3/31/2007 11:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Την ώρα που εμείς συνφωνούμε,μεσα στον δικαιο θυμό μας,καποιοι αλλοι συνφωνούν επίσης και βγαίνουν να σπάσουν κεφάλια.
Ο επόμενος νεκρός μπορεί να ειναι ο γυιος μου,μπορεί ο γυιός μου ομως να ειναι κι αυτός που τον σκοτωσε και τότε με ποιόν γελοίο θα τα βάλω;
Μοιαζει ματαιος αυτος ο συλλογισμός γι αυτό ισως νοιωθω τοσο θυμωμένος.
Γράψε κατι για τον ΘΥΜΟ.

 
At 3/31/2007 01:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ανώνυμο, πριν πεθάνει το δικό μου παιδί στο δρόμο, θα έχω πεθάνει και εγώ μαζί του. Ναι έχεις δίκιο, μόνο η ΑΕΚ έκανε μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει τη βία. Το τελευταίο θύμα δεν είναι τόσο μακριά όσο θα θέλαμε. Θυμόσαστε εκείνον τον άτυχο νιγηριανό μικροπωλητή που είχε την έμπνευση να μπει σε έναν σύνδεσμο που κοιμόταν το αυγό του φιδιού; Τι έκανε η πολιτεία; Εκλεισε τους συνδέσμους; Οχι. Αργά τα αντανακλαστικά του κράτους. Αυτό είπα πιο πάνω, ότι τουλάχιστον τώρα αντέδρασε. Για πρώτη φορά, και ελπίζω όχι τελευταία. Πρέπει να μπούνε κάμερες στα γήπεδα, να απαγορευθεί η είσοδος δια παντός στα στάδια όσων έχουν εμπλακεί έστω και μία φορά σε επεισόδια, να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι και να υπάρχει μόνο ένας πανελλαδικός για κάθε ομάδα (όπως θα πρέπει να κλείσουν και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων αλλά αυτό γι άλλο ποστ), ανέκκλητες ποινές (και ας είναι αντισυνταγματικό), χωρίς αναστολή. Τέλος, θα πρέπει να πάψουνε να υπάρχουνε τα δωματιάκια στις εξέδρες που μπαίνουνε οι φωτοβολίδες στην παραμονή του αγώνα, να γίνεται πραγματικός έλεγχος στις θύρες, με πιθανές διοικητικές ποινές στους αστυνομικούς που δεν θα έχουν βρει αυτά που πρέπει να βρουν, ο αγώνας να γίνεται με αστυνομικούς στην εξέδρα. Τόσο δύσκολο είναι; Α, και εξαντλητικά πρόστιμα στις ομάδες, να δούμε εάν μπορούν και αυτές να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της βίας. Αντ' αυτών συστήνουμε διυπουργικές επιτροπές.

 
At 3/31/2007 02:09:00 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Δεν νομίζεις πως

ήρθε η ώρα

να κάνουμε κάτι;

 
At 3/31/2007 04:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mαύρε Γάτε, είμαι λίγο σκεπτικιστής ως προς την αποτελεσματικότητα τέτοιων πρωτοβουλιών, αλλά σε κάθε περίπτωση καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Ανώνυμε, πέρα από αστεία, πράγματι υπάρχει μια διαβάθμιση στη συμπεριφορά των προέδρων των τριων μεγάλων ΠΑΕ του κέντρου ως προς τους οργανωμένους και τη βία:
Ο Ντέμης την πολέμησε με προσωπικό κόστος.
Ο Τζίγγερ δεν την πολέμησε αλλά και δεν την υπέθαλψε.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης την ανέχτηκε, τη χάιδεψε και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις (Ριζούπολη) ακόμη και την υπέθαλψε.

 
At 3/31/2007 05:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

(Ειμαι ο προηγουμενος ανωνυμος, τωρα κ' σε ελληνικα)

Old boy, τωρα ξερεις αμα ο Τζιγγερ ειναι αμεσος ή απλός συνεργος δεν εχει κ΄ πολυ διαφορα.

Αλλο ομως με εξοργιζει. Ποτε θα βρεθουν αρκετοι φιλαθλοι που θα σταματησουν να πηγαινουν να δουν την Παναθα κ' τον Γαυρο για να αναγκασουν τους απο πανω να αναθεωρησουν τη σταση τους; Διαολε, δεν ειπαμε να ξεκινησουν εκστρατεια, ειπαμε να σταματησουν να πηγαινουν (ενεργεια εκ παραλειψεως) θα τους μενουν πιο πολλα λεφτα για φραπεδες. Να δουν 1-2-3 τα γηπεδα ολοαδεια να καταλαβουν.

 
At 4/01/2007 03:00:00 π.μ., Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Εχω την εκτίμηση ότι οι Πρόεδροι των συγκεκριμένων Επιχειρήσεων, έχουν εισπράξει πολλά από εμάς ως φορολογούμενοι γιατί στα μαγαζιά- γήπεδα πατάμε κάθε γάμο του δεσπότη. Η σημερινή τους έννοια είναι να πληρώσουμε εμείς τις κάμερες και τους σεκιουριτάδες. Γιαυτό συντηρούν στρατούς για να εκβιάζουν κάθε ευεπίφορη πολιτεία. Αν και τους χαλάσουμε, που πρεπει , τα έσοδα των χαρισμένων τους μαγαζιών ,που στο κάτω κάτω δεν πουλούν και θέαμα, μάλλον κάτι θα καμωθούν .............

 
At 4/01/2007 03:12:00 π.μ., Blogger talos said...

Η μία πλευρά του τι συνέβη...

 
At 4/01/2007 05:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Απέναντι σε όσους (όπως κάποιος "ανώνυμος πολίτης" σε άλλο ποστ) θεωρούν ουτοπική την άποψή μου περί πλήρους κατάργησης του οργανωμένου πρωταθλητισμού, θα πανηγυρίσω επιδεικτικά αυτό το δεκαπενθήμερο δικαίωσης (κάτι σαν το δεκαπεντάλεπτο διασημότητας που έλεγε ο Γουόρχωλ).
Γιατί όντως ουτοπική θα είναι η άποψή μου, όσο τα συντριπτικώς πλειοψηφούντα ανώνυμα ζώα (σίγουρα όχι Πολίτες) θα ασχολούνται με την "μπάλλα" και θα πληρώνουν αγόγγυστα τους νταβατζήδες της. Με χρήμα, και αίμα.

 
At 4/03/2007 01:09:00 π.μ., Blogger Man on the moon said...

ο κυριος βανδης ομως οταν χρειαστηκε την οριτζιναλ και τα χουλιγκανια της για να απειλησει παικτες και προπονητες να φυγουν και να μην παρουν τα χρωστουμενα ηταν ωραια... τωρα που δεν τους χρειαζεται πια τους δινει εναν εναν... οχι οτι δεν πρεπει να πανε φυλακη οι μαχαιροβγαλτες, αλλα να μην κανουμε ηρωα και τον ντεμακο.

οσο για τον τζιγκερ και την οικογενεια γενικοτερα, ναι κυνυγησε τους οργανωμενους γενικοτερα και οχι τους χουλιγκανους απλα. εστειλαν ασφαλεια και αστυνομια σε συνδεσμους η σε σπιτια οπαδων, εκοψε τα εισητηρια, διελυσε συνδεσμους. εννοειται οτι εκανε και σωστες κινησεις οπως η διαλυση της νοπο. απλα μαζι με τα χλωρα πηγαν και τα ξερα.

τελος για τον κοκκαλη... προσωπικα θεωρω οτι παρειχε πληρη ασυλια στην αληταρια του γαυρου. ειναι δυαντον να κανει εκπομπη στο καναλι του ατομο που εχει καταγραφει σε βιντεο να πλακωνει τον τοτε προεδρο της αεκ, γρανιτσα; ειναι δυνατον να βγαινει ο τσουκαλας και να λεει "στρακια βαζελακια θα παθετε οτι επαθε και ο ηλιοπουλος" (ξερετε τι επαθε αλλα και τι εκανε ο ηλιοπουλος:)... η μηπως τα βιντεο με τα πεσιματα και τα μαχαιρωματα που εδειχναν ηταν καλυτερα; οι δικηγοροι (βουλευτες πειραια) που συγκεντρωνονταν εξω απο τη γαδα για να τα βγαλουν τα φυντανια;

μην κοιταμε μονο τα χουλιγκανια αλλα και οσους τους παρεχουν ασυλια.

 
At 4/04/2007 02:06:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Man on the moon, σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Και επίσης η πρόταση Ντέμη για μη συμμετοχή στις ευρωπαΐκές διοργανώσεις μου φαίνεται κάπως κουλή.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home