Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2006

Θανάσης - Άλμπερτ Μπριάκος

Γιορτάσαμε πέρσι τα 100 χρόνια από τη διατύπωση της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας. Η ειδική σχετικότητα προβλέπει ότι αν δύο γεγονότα καταγράφονται από τα ρολόγια δύο διαφορετικών παρατηρητών, για τον ένα εκ των οποίων τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν στην ίδια θέση στον χώρο, ενώ για τον άλλον συμβαίνουν σε διαφορετικές θέσεις, η χρονική διαφορά των γεγονότων ως προς τον πρώτο παρατηρητή θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που κατέγραψε ο δεύτερος. Το φαινόμενο αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου ονομάζεται διαστολή του χρόνου.
Σε ειδική πανηγυρική τελετή που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο Τούμπας, ο διεθνής διαιτητής και ερασιτέχνης φυσικός Θανάσης - Άλμπερτ Μπριάκος, επαλήθευσε το φαινόμενο αυτό διαστέλλοντας 78 λεπτά αγώνα σε 93 (90 + 3 οι καθυστερήσεις).
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών απένειμε μετά τη λήξη του αγώνα ειδική πλακέτα στον Θανάση - Άλμπερτ Μπριάκο. Η πλακέτα εκσφενδονίσθηκε από την Θύρα 4 και παρά λίγο να βρει το τιμώμενο πρόσωπο στο δόξα πατρί. Aντ' αυτού πέτυχε τον πρώτο βοηθό ο οποίος διακομίστηκε με το πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο.
Με τη σειρά του ο (βάσει κανονισμών απόλυτος και μοναδικός χρονομέτρης του αγώνα) διαιτητής δώρισε το ρολόι του στο κράτος και αμέσως -με άψογα πράγματι πολιτικά αντανακλαστικά- ο νέος Υπουργός Πολιτισμού ανήγγειλε την ανέγερση ειδικού μουσείου, όπου θα εκτίθεται το ρολόι που μέτρησε το τέταρτο της ώρας το οποίο δεν μέτρησαν τα ρολόγια όλων των υπολοίπων παρατηρητών. Ο Γ. Βουλγαράκης μάλιστα, με την εγνωσμένη κουλτούρα του, έριξε την ιδέα να ακούγεται μέσα στο μουσείο η παλιά επιτυχία της Πίτσας Παπαδοπούλου «Μην μιλάς, δεν είναι απαραίτητο - Mην μιλάς, θα φύγω σ' ένα τέταρτο».
Ο Θανάσης - Άλμπερτ υποσχέθηκε νέα εντυπωσιακότερα πειράματα στο μέλλον, όπου, ως απόλυτος και μοναδικός χρονομέτρης των αγώνων, θα λήγει τα παιχνίδια στο τέταρτο δευτερόλεπτο από την έναρξή τους ή θα τα συνεχίζει επί μερόνυχτα, μέχρι να λιποθυμήσει από την κούραση και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής, κατά τα πρότυπα των μαραθωνίων χορού της εποχής του κραχ που είδαμε και στο γνωστό φιλμ «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν».

8 Comments:

At 3/01/2006 05:41:00 μ.μ., Blogger SputnikMonroe said...

Διαιτητής και καλός δεν γίνεται.
Δεν υπάρχει, πως να το κάνουμε...

 
At 3/01/2006 05:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωστόσο, διαιτητής και πουλημένος γίνεται.

 
At 3/01/2006 10:42:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δηλαδή έπρεπε να διακόψει το παιγχνίδι; Για να φάει 50 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ; Να βγούν οι "φίλαθλοί" του να τα κλείσουν την εθνική και να σπάνε αυτοκίνητα παναθηναϊκών και να τους μειώσουν την ποινή σε 20; Μπα. Καλύτερα αυτό που έκανε. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι μια νομοθετική ρύθμιση που δεν θα προβλέπει αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τα χουλιγκάνια. Κατευθείαν στη ψειρού και ας έχουν μητρώο σαν του χιονιού. Να σου πω πως κάθονται παναγίες οι ντερμπεντέρηδες κι οι επιστήμονες.

 
At 3/02/2006 01:39:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ναι, έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι. Κι αφού δεν το διέκοψε και διαστρέβλωσε την πραγματικότητα να του πάρουν τη σφυρίχτρα μια για πάντα. Ποιός είναι ο Μπριάκος για να παίρνει αποφάσεις τέτοιου είδους; Ο Υφυπουργός Αθλητισμού; Το μόνο που θα μπορούσα να δεχτώ θα ήταν να έπαιρνε οδηγίες να διακοπεί το παιχνίδι για να μην υπάρχουν θύματα. Τότε όμως η ποινή στον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να ήταν ποινή διακοπής αγώνα.
Είμαστε θίασος τελεία και παύλα.

 
At 3/02/2006 10:13:00 π.μ., Blogger SputnikMonroe said...

Τι θίασος, εδώ πέρα γίνονται "πραματα και θάματα" που λέει και ο τελευταίος των μεγάλων σπορτσκάστερ Αλέκος Θεοφιλόπουλος.

Fact:
Τόπος:Αθλητική Κυριακή
Χρόνος:Μέσα 90's

Τελειώνει το σήμα της εκπομπής και στην οθόνη εμφανίζεται ο Θεοφιλό, ο οποίος είναι σαν να τράκαρε με την δυστυχία, τον κλαίνε και τα ρεγγοκέφαλα.
Παίρνει λοιπόν το καυστικό ύφος που τον χαρακτηρίζει και λέει:

"Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας, συγνώμη για την εμφάνιση μου, αλλά η μακιγιέζ θεώρησε σκόπιμο να φύγει από τις 9 η ώρα"

This Is Rock N Roll Motherfuckers...

 
At 3/02/2006 05:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

O ΠΑΟΚ είναι το πρόβλημα σου, ρε ολντ μπόι ή τα αλάνια στο λιμάνι;

 
At 3/07/2006 02:14:00 π.μ., Blogger alombar42 said...

Τώρα το διάβασα και ομολογώ οτι μου άρεσε πάρα πολύ :)

 
At 4/27/2007 01:17:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Keep up the good work Daily recommended amount of cholesterol Vardenafil bonus Chainlink gate opener lipitor Hair loss eggs Videos of fire alarms collections Equivalencia mcse headphones Read reviews compare cellular phone service plans Tires p205 50r17 Arizona golf directory Monitoring security systems where to buy ultram

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home