Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2006

Ομιλιά

Και μετά την κινηματογραφική, η κοινοβουλευτική ανάλυση.
Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Παπανδρέου χθες στη Βουλή λέγοντας: «Οι υπουργοί σας έδειξαν να υποπτεύονται συγκεκριμένη χώρα. Έχετε στοιχεία; Αν ναι, να ζητήσετε την αποπομπή του πρέσβη της χώρας. Αν δεν έχετε στοιχεία, είστε λαϊκιστές».
Επειδή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο του και δεν ήθελε να ξανατσακωθεί με την πρόεδρο της Βουλής (καθώς, αν συνέβαινε αυτό και λόγω του ότι βρίσκεται σε φεγγάρι μέγιστου τσαμπουκαλέματος, λίγο ήθελε, ως άλλος Κοεμτζής, να ανέβει στο προεδρείο και να την μαχαιρώσει φωνάζοντας «Ομιλιά ρε - Ομιλιά») σταμάτησε την ομιλία του εκεί.
Αν είχε λίγο χρόνο ακόμα θα είχε την ευχέρεια να διαβάσει ολοκληρωμένο το κομμάτι που είχε ως εξής:
«Οι υπουργοί σας έδειξαν να υποπτεύονται συγκεκριμένη χώρα. Έχετε στοιχεία; Αν ναι, να ζητήσετε την αποπομπή του πρέσβη της χώρας. Αν δεν έχετε στοιχεία, είστε λαϊκιστές. Λαϊκίζετε συκοφαντώντας μια μεγάλη χώρα, μια μεγάλη σύμμαχο, την πατρίδα των ελεύθερων και το σπίτι των γενναίων. Πού είναι τα στοιχεία σας κύριε Καραμανλή; Αποδείξτε ότι το έκαναν οι ΗΠΑ, ειδάλλως αποκαταστήστε άμεσα την αλήθεια. Όσο δεν το κάνετε θα μείνετε στη συνείδηση του φίλου Αμερικανικού λαού ως ένας κοινός λασπολόγος. Ευχαριστώ and God Bless America».
Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι για εκείνη και το κόμμα της δεν υφίσταται υποχρέωση σεβασμού της νομιμότητας και τέτοιες μαλακίες. Υπενθύμισε ότι είναι η κάτοχος της απόλυτης αλήθειας και ότι, αν ήταν στο χέρι της, σε περίπτωση που ανέβαινε στην εξουσία όλα θα άλλαζαν δραστικά. Προσέδωσε έτσι, για πολλοστή φορά, ηθική και πολιτική νομιμοποίηση ακόμη και στο πιο άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού, καθώς προσφέρει ως εναλλακτική λύση ένα ασύγκριτα απεχθέστερο πρόσωπο ανελευθερίας και συγκεντρωτισμού.

9 Comments:

At 2/28/2006 07:58:00 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 2/28/2006 08:01:00 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ο Γιωργάκης μου κάθισε κι εμένα!

 
At 2/28/2006 11:38:00 μ.μ., Blogger alombar42 said...

Ο Αλέκα και ο Μπούλης προσέχουν για να έχουν - και οι δύο. Εχω την εντύπωση οτι στις δημοτικές θα γελάσουμε.

 
At 3/01/2006 08:28:00 π.μ., Blogger Sraosha said...

η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι για εκείνη και το κόμμα της δεν υφίσταται υποχρέωση σεβασμού της νομιμότητας και τέτοιες μαλακίες. Υπενθύμισε ότι είναι η κάτοχος της απόλυτης αλήθειας [...]

Εξαιρετικό, πάλι σε φόρμα σας βρίσκω!

 
At 3/01/2006 02:12:00 μ.μ., Blogger nonplayer said...

Από τις πιο εύστοχες επικρίσεις του ΚΚΕ που έχω ακούσει.

Πάντα απολαυστικός, OldBoy!

 
At 3/01/2006 03:52:00 μ.μ., Blogger JustAnotherGoneOff said...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

Τ-Ε-Ρ-Μ-Α!!!!

Μου 'φτιαξες τη μέρα, να 'σαι καλά.

 
At 3/01/2006 10:47:00 μ.μ., Blogger lazopolis said...

Ώστε έτσι λοιπόν: είσαι με τον Συνασπισμό!

 
At 3/02/2006 05:30:00 μ.μ., Blogger talos said...

lazopolis: Ο αγγλώνυμος Old Boy, είναι απλά ένα σεσημασμένο αντιλαϊκό όργανο των ιμπεριαλιστών και των ρεβιζιονιστών λακέδων τους, στην υπηρεσία (ή στην μισθοδοσία ακόμα) των ξένων και των ντόπιων μονοπωλίων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της αντεπανάστασης. Βοηθά αντικειμενικά με την στάση του, όσους πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας. Θα έρθει η στιγμή όμως που θα λογοδοτήσει στα λαϊκά δικαστήρια, και τότε θα παρακολουθώ την δίκη σε κλειστό κύκλωμα από την ντάτσα μου πίνοντας στόλι με πορτοκάλι Κρήτης, ταβάριτς.

 
At 3/02/2006 07:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Με έχουν πει πολλά, αγγλώνυμο όμως πρώτη φορά :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home