Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2006

Το Δόγμα Οζ

O συγγραφέας Άμος Οζ έχει δώσει τον τελευταίο χρόνο αρκετές συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ. Είναι όλες τους ενδιαφέρουσες και προφανώς πρόκειται για πολύ αξιόλογο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο δε λιγότερο οκνηρό από μένα, τα λεγόμενά του θα τον οδηγούσαν να αγοράσει κάποια από τα βιβλία του. Τέλος πάντων, μια φράση που επαναλαμβάνει σε όλες τις συνεντεύξεις του, με αφορμή το παλαιστινιακό (ο ίδιος είναι Ισραηλινός), έχει πάνω - κάτω ως εξής: το κλειδί είναι να προσπαθούμε να μπαίνουμε πάντα στην θέση του άλλου και να προσπαθούμε να σκεφτούμε και να νιώσουμε όπως ο άλλος. Αν το καταφέρνουμε, δεν γινόμαστε απλά πιο μετριοπαθείς πολιτικά (αφού σχετικοποιείται έτσι η δική μας αλήθεια), αλλά γενικότερα σοφότεροι άνθρωποι. Έτσι -συνεχίζει- μπορούμε να γίνουμε ακόμη και καλύτεροι εραστές. Αποβάλλοντας δηλαδή τον σεξουαλικό εγωκεντρισμό μας και αποπειρώμενοι να καταλάβουμε τι ευχαριστεί περισσότερο τον/την σύντροφό μας, του/της προσφέρουμε και μεγαλύτερη απόλαυση.
Δεν θα διαφωνήσω με το «Δόγμα Οζ», αλλά δεν μπορώ παρά να επισημάνω μερικούς κινδύνους που κρύβει. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο, αν πάρουμε κατά γράμμα τη συμβουλή του, αν παραμπούμε στο πετσί του συντρόφου μας, αν λ.χ. την ώρα που κάνουμε έρωτα σε μια γυναίκα σκεφτόμαστε διαρκώς όπως εκείνη ψάχνοντας να βρούμε τι θα την ευχαριστούσε περισσότερο, κάποια στιγμή να αρχίσουμε τους τσακωμούς με τους φίλους μας για το αν είμαστε κλειτοριδικοί ή κολπικοί.
Επίσης, θεωρητικά μιλώντας, αν ήμουν γυναίκα θα προτιμούσα να έχω να αντιμετωπίσω στο κρεβάτι έναν άντρα που σκέφτεται εκείνη τη στιγμή σαν άντρας, παρά έναν άντρα που σκέφτεται σαν γυναίκα.
Αλλά τώρα που άρχισα να μιλάω σαν γυναίκα, δεν μπορώ παρά να με καταγγείλω ως γουρούνι για αυτά που γράφω τόση ώρα.
Μόλις το γουρούνι ολοκληρώσει, θα χαϊδέψω αργά και κυκλικά τις ρώγες μου.
Μήπως να γίνω Λεσβία;

11 Comments:

At 2/24/2006 08:20:00 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Χαχαχαχα. "Δόγμα Όζ" εφεξής, coined term.

 
At 2/24/2006 08:30:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ, πάντως, είμαι μια λεσβία παγιδευμένη στο σώμα ενός άνδρα...

 
At 2/24/2006 08:39:00 μ.μ., Blogger €lisavet said...

χαχαχα!βγες, βγες απ'το πετσί, όσο είναι καιρός!

 
At 2/24/2006 08:44:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ρε old boy δε μας εχεις συνηθισει σε τετοια κρυα ποστ...

 
At 2/24/2006 09:11:00 μ.μ., Blogger Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Θέλω να νοιώσω γουρούνι;-)

 
At 2/25/2006 11:53:00 π.μ., Blogger Ladychill said...

Οι μεγαλύτερες σοφιστείες, όπως του Όζ στην προκειμένη, είναι τόσο ουτοπικές που καταλήγουν να γίνονται το ανέκδοτο της παρέας. Πέρσι τον είχα ακούσει στο Μέγαρο, διάβασα και το βιβλίο του και μπορώ να πω οτι τον εκτιμώ. Ένα είναι το μεγάλο του κακό: επαναλαμβάνεται διαρκώς...αλλά κι αυτό δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ...

 
At 2/25/2006 04:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ladychill, πέραν του (κρύου, όπως επιστημαίνει ο anonymous) αστείου που κάνω, δεν μπορώ να πω ότι κατακρίνω το σκεπτικό του Οζ. Απλά έχει και η συναίσθηση τα όρια της :)
Γεώργιε, γράφω και ξαναγράφω για τον Θεό και ένα σχόλιο δεν κάνεις. Και σχολιάζεις εδώ! Άβυσσος η ψυχή του Χοιροβοσκού.

 
At 2/26/2006 11:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα αρχίσω να πιστεύω ότι παίρνεις επιδοτήσεις από την Πρεσβεία του Ισραήλ με τόσες αναφορές. Όπως η Βίσση για κείνο το μιούζικαλ. Εγώ είμαι κλειτοριδικός πάντως.

 
At 2/27/2006 12:04:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Μπα, ανοργασμικός πρέπει να είσαι για να γράφεις τόσες μαλακίες. Είναι και ο φανατισμός ένα σεξουαλικό υποκατάστατο. Κατανοητό.

 
At 3/03/2007 01:57:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

 
At 4/26/2007 12:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Enjoyed a lot! volvo xc90 review Free nude rose mcgowan salsa dresses cheap moving companies Free pics clips shaved pussy models phentermine ionamin Nokia cellphone faceplates vicodin

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home